מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטוטרקסט ,רמיקייד וייןורה01/09/2010
אני נוטלת זריקות של מטוטרקסט 25 מ'ג ועתידה להוסיף רמיקייד בקרוב לטיפול בקרון. האם מותר לי לשתות איזו כוס יין אדום או לבן מידי פעם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין
ד''ר סטיבן מלניק01/09/2010בתנאי שבדיקות הכבד תקינות אז כן. אבל לא כמות גדולה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןמיכל31/08/2010
שלום רב,
אני יודעת ששאלתי היא מאוד כללית
אך אני סובלת מכאבי בטן זה חזקים כבר מס' ימים, שבאים וחוזרים לסירוגין,
באזור הקיבה העליונה (מתחת למפתח הלב).
יש לי יציאות רגילות לחלוטין, אז יש גם מעט מאוד גזים.
אני מרגישה את הכאב כשאני רעבה או לעיתים אחרי שאני אוכלת.
כמובן שהזמנתי תור לרופא למחרתיים, אך אני קצת חוששת.
עברתי טראומה נפשית מאוד מאוד קשה בחודשים האחרונים
ולצערי התחלתי לצרוך אלכוהול ברמה יומית ובכמויות די גדולות.
האם יכול להיות קשר? אם יש בעיה בכבד, אחד הסימפטומים הוא כאב בטן כפי שתיארתי?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק31/08/2010זה נשמע כמו כאבים ממקור המעי. יתכן משני לעצבים. אם יש הגזמה זמנית בצריכת אלכוהול אז לעתים יכול להיות שלשול וכאבי בטן כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באותה מברשת שינייםחסוי31/08/2010
שלום
מה הסבירות להדבק מצהבת C בשימוש חד פעמי של אותה מברש שיניים (בטעות) עם נשאית.
ראוי לציין שהבחורה מרוסיה וקראתי שיוצאי ברית המועצות נשאים של הוירוס באחוזים גבוהים. זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hcv
ד''ר סטיבן מלניק31/08/2010קודם כל הסבירות שהיא נושאת הנגיף נמוך- כ 5%.
שנית - % ההעברה דרך מברשת שניים נמוכה אך קיימת.
במקרה הכי חמור יש טיפול טוב לhcv חריף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה
משה31/08/2010כשאתה אומר שהסבירות שזה יעבור דרך מברשת שיניים נמוכה, אפשר להעריך את זה במספר?? (גם אם זה לא הכי מדויק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבערך 1 ל 1000
ד''ר סטיבן מלניק01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירבקסל לצד תרופות אחרותאלון31/08/2010
אימי, אישה בת כ-75, קיבלה היום מרופא גסטרו תרופה בשם מירבקסל. היא לוקחת באופן קבוע 5 מ"ג קלונקס ביום. האם ניתן לקחת את התרופות יחד, או שמא יש בעיה עם הכפילות?
בנוסף, אשמח לדעת האם המירבקסל מרדים/מחליש/פוגע בתפקוד יומיומי.
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירוקסל
ד''ר סטיבן מלניק31/08/2010יכול להיות אינטראקציה עם קלונקס ולהרדים. בגילה יתכן פגיעה בתיפקוד היומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.דני31/08/2010
אני בן 29 סובל מרפלוקס שחזר לאחר ניתוח ניסן.
איני סובל מצרבות, חוץ ממקרים קיצוניים כמו אחר שתיית אלכוהול בצירוף אוכל חם.
אך אני סובל כל הזמן מתחושת חומצה בגרון, כמעט 24 שעות ביום.
יש הסבר לכך שצרבות בחזה אין, וחומצה בגרון יש כל הזמן?
כמו כן, רציתי לדעת האם רפלוקס יכול להיות סיבה לתחושת בחילה לאחר מאמץ.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר סטיבן מלניק31/08/2010יש מספר ביטוים לרפלוקס כולל קול צרוד, כאב בחזה, שיעול וצרבת. ההסבר לזה לא ברור- יתכן עקב כמות ומספר מקרי הרפלוקס. יכול להיות גם סיבה לבחילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה?רונית30/08/2010
שלום רב,
לבעלי בן ה-34 ביצעו אולראסאונד כבד לפני מס' ימים בעקבות דם לא תקינות:
שם הבדיקה: GPT (ALT)
תוצאה: 68 U/L
תאריך בדיקה: 09/05/10
שם הבדיקה: GPT (ALT)
תוצאה: 54 U/L
תאריך בדיקה: 30/06/10
באולראסאונד שנערך ביום שישי האחרון עלה הממצא הבא:כבד: לא מוגדל, שומני במידה קלה.
המנגיומה 1.4 ס"מ באונה ימנית
האם ניתן לסמוך על בדיקת האולטראסאונד בלבד בכדי לקבוע שאכן מדובר בהמגיומה או האם עלינו לדרוש שיבצעו גם סיטי או בדיקה אחרת?
תודה על האפשרות להתייעץ
רונית ועמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
ד''ר סטיבן מלניק30/08/2010ניתן בדרך כלל לזהות המנגיומה בבטחון בוֹ. לא רצוי לֹ עקב הכמות הגדולה של קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית30/08/2010תודה על התשובה המהירה
יישר כח!!
רונית ועמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רענת30/08/2010
אני בהריון שבוע 30
החל משבוע 26 החלה פריחה בגוף שכמעט נעלמה אבל הגרד,
לא מניח לי לרגע.בעיקר בלילה אני לא מפסיקה להתגרד.
נשלחתי לבדיקת תפקודי כבד.אשמח אם תוכל לומר לי האם תקינים או חלילה יש קשר לגרד
Bilirubin 0.3 mg\dl
ALKP-Alkaline Phosphatase 73.8 U\l
ALT (GPT 14
AST (GOT) 14
האם הבדיקות תקינות
האם יש צורך בעוד בדיקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד''ר סטיבן מלניק30/08/2010הבדיקות תקינות. יתכן גרד הקשור להריון ומחלת כבד אך הבדיקות בדרך כלל לא תקינות. דרוש מעקב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הליקובקטר בנשיפהאיתן30/08/2010
שלום רב,
קיבלתי היום את תוצאות בדיקת הנשיפה (הליקובקטר) שערכתי, והתוצאה הינה 5.92.
כיוון שזה רק מעט מעל לנורמה (אם אני מבין נכון, אזי הנורמה הינה בין אפס לחמש) רציתי לדעת אם יש טעם לקבל טיפול תרופתי-אנטיביוטי במקרה זה.
תודה מראש ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hp
ד''ר סטיבן מלניק30/08/2010ההחלטה לטיפול דרוש בדיקה של רופא וקביעת מהן התלונות. חא בהכרח צריך לטפל בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- diverticulosismark29/08/2010
זה זמן רב יש לי כאבי בטן לא ממש מוסברים.
בעבר מצאו לי HP וטופלתי בטיפול המשולש, לאחר מכן תבחין שלילי.
כעת עברתי בדיקת קפסולת וידיאו של המעי הגס
ונמצא mild diverticulosis.
האם זה יכול להסביר את כאבי הבטן?
מהם הטיפולים האפשריים?
תודה על תשובה,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיברטיקולי
ד''ר סטיבן מלניק30/08/2010יכול לגרום לכאבי בטן אך דרוש בדיקה קלינית של רופ גסטרו וכירוג. עיקר הטיפול הוא סיבים- וטיפול כגון konsyl.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורייפעת29/08/2010
שלום וברכה,
נמצא בגופי החיידק הליקובקטר פילורי, הבנתי שהטיפול בו נעשה ע"י לקיחת 3 סוגי אנטיביוטיקה.
אני ממש נגד שימוש באנטיביוטיקה, רציתי לשאול האם אחוזי ההצלחה ברפואה טיבעית זההים לשימוש באנטיביוטיקה- והאם באמת כדאי מבחינה רפואית ללכת על טיפול הומופאטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hp
ד''ר סטיבן מלניק30/08/2010קודם כל מציע לשוחח אם הרופא אם צריך טיפול. כ50% של המדינה נושא החיידק ולרוב אין תלונות. אנני מכיר טיפול הומיופטי שהוכח כיעיל כנגד החיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סטיבן שלום,
יפעת30/08/2010תודה על התגובה. במקרה שלי יש לי בפתאומיות כאבים חדים בבטן עליונה. זה יכול להופיע פעם בחודש ויכול בחצי שנה , זה במפתיע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפעת
ד''ר סטיבן מלניק31/08/2010לא נשמע שהכאב קשור לhp
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה
מירי31/08/2010אז למה זה יכול להיות קשור אשמח מאוד לתשובה אם יש לך מושג במה מדובר או מה זה יכול להיות? תודה רבה יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
ד''ר סטיבן מלניק31/08/2010יכול להיות קשור לעצבים שגורמים להתכבצויות חזקות של הבטן למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק?שיר29/08/2010
שלום,
בת 30
בעקבות כאבי בטן ובחילות בתקופה האחרונה ללא הטבה של לוסק
עברתי גסטרוסקופיה
שהדגים גסטריטיס.
לקחו לי גם ביופסיה מהדאודונום
שהדגים וילי הרוסים, מראה דלקתי
ריבוי לימפוציטים (60Q100)
ולסיכום-רשום חשד לצליאק.
זה הגיוני שבגיל 30 פיתחתי צליאק?
ומה הצעד הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק?
ד''ר סטיבן מלניק29/08/2010יש בהחלט מקרים שמאבחנים בגיל זה. לאחרונה ראיתי חולה שאובחן בגיל כמעט 60.השלב הבא הוא לעבור בדיקות סרולוגיות דרך הרופא המטפל ורופא גסטרו שיכול לאבחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות שונותדני29/08/2010
צהריים טובים
1. גיל 48, סוכרתי (סוג 2)
בבדיקה אחרונה HEMOGLOBIN A1C % תוצאה 7.1
לעומת 6.7 לפני חצי שנה ( שני הבדיקות ללא שימוש בתרופות)
הרופאה נתנה לי פעמיים ביום גלוקופייז
ואני "מסרב" לקחת ומנסה לפתור את העניין על ידי דיאטה בלבד
מנסה לעמוד בדיאטה בהצלחה חלקית עם עליות וירידות.
מה דעתך?
2. שתיתי משקה קל תפוזים שתאריך התפוגה שלו פקע לפני 5 חודשים
האם ואיזה נזק זה יחכול לגרום?
בברכה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר סטיבן מלניק30/08/20101- לדעתי אפשר להשיג תוצאות טובות ללא תרופות אך צריך שילוב של דיאטה ופעילות גופנית- כשעתיים וחצי הליכה לשבוע.
2- לא חושב שיקרה משהו בתנאי שלא נפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת c +החלמהרעיה29/08/2010
אובחנתי בהפטיטיס c ב סוף 2006. טיפול של שנה בזריקות וכדורים הביאו אותי למצב שהוגדר החלמה מלאה(כבר אחרי 12 שבועות של טיפול, אח"כ בסיום, ומאז כל חצי שנה- pcr שלילי.)
האם אני יכולה להניח שהנושא סגור ומאחרי מכל בחינה שהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hcv
ד''ר סטיבן מלניק29/08/2010זה נחשב כריפוי- רק אחוזים בודדים עוברים זיהום מחדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בכבד -כדוריםאסתר28/08/2010
שלום לך,
רציתי לדעת האם לקיחה ממושכת של כדורים פוגעת בכבד?
האם הציפוי שעוטף את הכדורים פוגע בכבד בלקיחת כדורים ממושכת?
תודה רבה,
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתר
ד''ר יעקב מאור28/08/2010ישנן סוגי תרופות מסוימות הגורמות נזק לכבד באנשים עם נטיה אינדיבידואלית לנזק כזה. לרוב הנזק מתחיל ב- 6 החודשים הראשונים לטיפול. לרוב, החומר הפעיל הוא הגורם לנזק ולא הציפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה ..
אלינור30/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK
ד''ר יעקב מאור30/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עיצות.. התקפים חזקיםאישה מודאגת27/08/2010
שלום
בעלי עבר לפני כשנה ניתוח להסרת כיס מרה כאשר הכיס היה מודלק.
ההתקפים המשיכו בצורה חריפה (היה מאושפז חודש וחצי) לפני כחצי שנה עבר ניתוח לפרקסופיה חוזר אשר גילה כי כיס המרה לא הוצא במלואו וכן היו הידבקויות וזיהום.
בשבוע האחרון יש החמרה במצבו וההתקפים עזים וכמעט מאום לא עוזר (לעתים הקאה יזומה, יציאה, שתיה מוגזת)
הוא עבר ERCP MRCP EUS קולונסקופיה, גסטרוסקופיה,והכל יצא תקין.
מה עוד אפשרי לעשות? הוא בן 35 ובריא בד"כ
חיינו אינם חיים.
תודה מראש#* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישה מודאגת
ד''ר יעקב מאור28/08/2010לצערי, גם פורום אינו יכול לעזור במקרה כזה. מה שנידרש הוא יעוץ משותף של כירורג מומחה לניתוחי כבד ומרה וגסטרואנטרולוג עם מומחיות דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)