מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשא HBVקרן22/08/2010
כל כמה זמן צריך לעשות בדיקת אלפא פטו פרוטאין לנשא HBV -
3 חודשים או חצי שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
קרן22/08/2010וכל כמה זמן צריך לבדוק HBV PCR?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית
ד''ר יעקב מאור23/08/2010באם היה ערך שלילי יש צורך לחזור כל 3 חודשים במשך שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית
ד''ר יעקב מאור23/08/2010כל חצי שנה מלווה בבדיקת אולטראסאונד. מדובר בעיקר בנשאי HBSAG שלהם דלקת כרונית ובפרט חולים עם שחמת הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-חשד לקרוהןאבי2621/08/2010
בת 27 מזה כחמש שנים סובלת מאנמיה, שלשולים, כאבי בטן ימנית תחתונה, ירידה במשקל, כאבי פרקים ולפעמים גם דלקות עיניים. עברתי מס' בירורים החל מבדיקת רגישות ללקטוז וכלה את הבדיקות הפולשניות כגון קולונוסקופיה, גאסטרוסקופיה, קפסולה וכו'.
רגישות ללקטוז חיובי, יתר הבדיקות תקינות (לאחותי מחלת קרוהן) לאחרונה עברתי שוב קולונוסקופיה וגאסטרוסקופיה כאשר בקולונו לא הצליחו להיכנס לטרמינל איליום מסיבות טכניות- אנטומיות ובגאסטרוסקופיה נכתב שיש כרוניק גאסטריטיס. כמו כן עברתי בדיקת IBDX שהראתה ALCA גבוה מהנורמה 60 תקין ולי יצא 100. יתר הדברים יצאו בסדר ובתשובה שנשלחה אלי נכתב שהסרולוגיה שנמצאה יכולה להצביע על קרוהן (אבל שוב עדיין לא ראו כלום במעי ונאמר לי ע"י מס' רופאים שהרבה פעמים הסימפטומים והנוגדנים יכולים להופיע לפני שבאמת רואים משהו...) כרגע אני די חסרת אונים ממשיכה לסבול מהסימפטומים, אני עוברת מרופא לרופא כרגע מטופלת בפנטסה 4 גר' שלפעמים עוזר ולפעמים לו. יש רופאים שאומרים לי שוודאי זה קרוהן ויש שאומרים שעדיין אין אבחנה. כרגע הבדיקות שלי על הפנים. ברזל 20, פריטין 2 המוגלובין בסדר 12 אך כל הזמן יורד.
הייתי שמחה לשמוע את דעתך במקרה כה מורכב כשלי כי אני ממש לא יודעת מה לעשות.
אשמח לתשובה מהירה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי26
ד''ר יעקב מאור23/08/2010מקרה מאוד מורכב הדורש התיחסות פרטנית של מומחה לגסטרואנטרולוגיה ואולי כדאי רופאים שתחום עיסוקם העיקרי הינו מחלות מעי דלקתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- חשד לקרוהן
אבי2623/08/2010תודה על שחזרתם אלי.
מזה כ-5 שנים שאני במעקב בגאסטרו וכבר עברתי אצל המון רופאים גאסטרואנטרולוגיים יש כאלו שהצהירו כי אכן מדובר בקרוהן ויש כאלו שאומרים שלא ניתן לקבוע אבחנה רק על סמך הסימפטומים שלי ומבדיקת האי בי די איקס. הייתי גם אצל רופאים פרטיים וגם של הקופה. אני מבינה שהמצב שלי מורכב אך בכל זאת הייתי שמחה לשמוע את דעתך. האם יש לכם מקרים דומים מורכבים כשלי ואיך אתם מתמודדים עם זה. מרוב ייאוש, תסכול וחוסר אונים וכל רופא אומר משהו אחר אני כבר לא יודעת מה עלי לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי26
ד''ר יעקב מאור23/08/2010עם כל ההבנה שאני רוחש למצבך אינני סבור שבמסגרת הפורום תמצא מענה הולם את מורבות הבעיה. יעוץ יסודי חייב לכלול מעבר יסודי על כל פירטי המקרה: סימפטומים, בדיקה גופנית, בדיקות מעבדה (כשהייתי שם את ה- IBDX במקום שולי), הדמיות רנטגן, ממצאי קולונוסקופיה וקפסולה ורואה מקום לחזור על מי מהבדיקות לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף תרגיעו אותי. לחוצה........חדוה20/08/2010
אני לחוצה.
קראתי דברים מפחידים בנושא הפטיטס אוטואמיוני.
אני לוקחת אימוראן.
עברתי ביופסיה וכתוב aih שלא ממש אובחן.
תסניני דלקת תאי אל דפנות מרה בינונים
סוכמה septal bile duct damage עם פיברוסיס with mixesed inflamation
הרופא בהדסה אמר לי שלא מסוכן.
אבל לפי מה שקראתי ממש נלחצתי הנתונים ממש מדאיגים.
תרגיע אותי בקשה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AIH
ד''ר סטיבן מלניק20/08/2010אימורן טיפול טוב לaih. האם הביופסיה היתה על מנת להחליט על הפסקת טיפול? בדרך כלל הדילמה היא להפסיק הטיפול ולהמשיך מאחר שיש סיכון של חזרה של המחלה.
היום התוצאות של טיפול מאוד טובת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק רוצה להרגע
חדוה21/08/2010השאלה היא לא על האימורן.
אני עברתי ביופסיה בגלל תפקודי כבד גבוהים.
עכשיו קיבלתי אימוראן.
השאלה שלי היא על ההפטיטס אוטואמיוני אם זה מחלה מסוכנת.?
אם מטפלים האם זה יכול להירפות?
כי קראתי שזו מחלה קשה.
ואני לא מרגישה שום דבר אני רק לא מבינה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדוה
ד''ר יעקב מאור23/08/2010כמו בכל מחלה יכולים להיות מקרים קשים פחות וקשים יותר. על פי תוצאות הביופסיה המקרה שלך אינו קשה. בחלק מהמקרים טיפול ממושך (מעל לשנה וחצי) בסטרואידים עם או ללא אימורן מביאים להפוגה ממושכת ואף לריפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז?יולי20/08/2010
לצוות הרפואי שלום, ברצוני להתייעץ מפני שהתור לרופא מומחה בעוד זמן רב.
לפני כ-3 שנים, קצת אחרי הצבא, אובחני כסובלת ממעי רגיז... (איבחון ממש מרגיז, אם יורשה לי...) קצת לאחר מכן מצאו אצלי אבנים בכיס מרה אך בשל הימצאות חומציות יתר בכיבה והופעת מספר כיבים החליטו לא לנתח מפני שלא ידעו איזה מהם מקור הכאב.
ביום שבת האחרון התחילה לכאוב לי הבטן והופיע שלשול. הרופאה בקופ"ח הפנתה אותי למיון ובמיון אמרו שזה כנראה וירוס (אגב, אין חום) אך מאז ועד היום (יום חמישי) הכאבים והשלשול רק החמירו, מפעמים ביום עלה ל8 פעמים ביום עם קשר חזק ביותר למזון (אני לא "מחזיקה" אוכל יותר מ15 דקות!)
מה יכולה להיות הבעיה?? מן הסתם המצב גורם לי חוסר נוחות רב מאוד והעדר מהעבודה :/
אודה על תגובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר סטיבן מלניק20/08/2010עדיין מחלה חריפה חשודה למשהו ויראלי. ההגדרה של שלשול כרוני היא מעל 6 שבועות- זה פרק הזמן שרוב המחלות החריפות מסתדרות. מומלץ לבצע תרבית צואה ולתת טיפול אם יש צמיחה. בינתיים אפשר לקבל טיפול כגון imodium עבור השלשול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקאבא19/08/2010
נבדקתי לצליאק והנה התוצאותANTIENDOMYSIAL POSITIVE
ANTI TTG(IGA) 58.88 AU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*Positive
ANTI DGP 12.24 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.....*...) Negative
אשמח לדעת את המשמעות של כל בדיקה מה קשור לנוגדנים מה קשור לגנים והאם זה שאחת הבדיקות שלילית מעודד תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר סטיבן מלניק20/08/2010לא תמיד כל בדיקות הנוגדנים חיוביים.
אם ttg חיובי וגם ema אז מאוד חשוד לצליאק. יש להתייעץ עם רופא הגסטרן לגבי הצורך לבצע גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הורדה במשקל מספיקה או שיש צורך בפעולות נוספות?אישה מודאגת19/08/2010
שלום,
בעלי בן 65, משקלו 95 ק"ג , עבר לפני 6 שנים 3 צינטורים, כעת מצבו תקין.עבר סרטן בערמונית לפני שנתיים,נותח, עבר הקרנות וטיפול הורמונלי. כרגע המצב טוב. בנוסף עבר ניתוח הרניה לפני שנה.
סובל בשבוע האחרון מכאבי בטן. צילום בטן ובדיקות דם- תקין. אולטראסאונד בטן מראה על כבד עם הסננה שומנית דיפוזית קשה, אינו מוגדל, באונה הימנית ציסטה בגודל 1.7 ס"מ. הוא נוטל תרופות לסוכרת ולהורדת כולסטרול ואספירין. בנוסף תוספי מזון שהמליצה האונקולוגית.
מה עושים? האם הורדה במשקל מספיקה או שיש צורך בפעולות נוספות ?
אנא תשובה מהירה
אישה מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2010בעיקר ירידה במשקל ופעילות גופנית. גם איזון כולסטרולץ רוב הטיפול לא תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס C וכבד שומניdean19/08/2010
יש לי הפטיטיס C ובבדיקות נמצא שהכבד שומני.
מה ניתן לעשות כדי להפחית את השומניות בכבד.
קראתי ששתיית משקאות מוגזים מחריפה את מצב השומניות בכבד. האמנם: אם כן - מה הסיבה?
האם הכוונה רק למשקאות ממותקים או גם סודה רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2010יש קשר בין כבד שומני לבין לֹ. שתיה מוגזת עם תוספת פרוקטוז קשור לכבד שומני וכמו כן אלכוהול ועודף משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
dean21/08/2010תודה. האם גם סודה ללא כל ממתיק מחריפה בעיית כבד שומני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר סטיבן מלניק21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר בין פריחה לPSC?אור19/08/2010
שלום אני אור, בן 17, יש לי PSC.. כנראה לפי האבחונים אם הבנתי נכון.. אני נוטל אוסוליט 2x2xDay, בכללי 4 כדורים, 2 בבוקר 2 בערב..
וכבר הרבה זמן שפעם בכמה זמן יש לי פריחות בתקופות מסויימות
אבל זה לא סתם פריחות.. זה פריחות קשות על כל הגוף.. מהרגל עד לצוואר
וזה מתנפח באזורים מסויימים בצורה גבוהה,
כשהייית בצו ראשון למזלי הרע הפריחה הופיע גם והרופאה ניסתה להזמין רופא עור כי אותו אחד לא היה שם באותו זמן והיא אמרה לי ללכת דחוף לכופת חולים לבדוק.. אז הלכתי והביאו לי תרופה נגד אלרגייה.. עכשיו כל פעם שזה הופיע לי לקחתי וזה אחרי שעה שעתיים התחיל לרדת
היום נגמרה לי התרופה מאז הצו (3 חודשים).. 15 כדורים נגמרו ולקחתי רק מתי שהופיע לי פריחה חזקה
השאלה היא מה אני עושה מה עכשיו כל החיים תיהיה לי פריחה ? ממה זה יכול לנבוע יש סיכוי שזה קשור לPSC או אולי ממשהו שאני נוגע/אוכל ? מה הסיכויים שזה קשור לPSC
ועוד שאלה קצרה, עוד לא נתנו לי פרופיל צבאי בגלל מכל מינה בדיקות שעשו לי בגלל הPSC ובעיות שינה וחולשות שהיו לי בשנים האחרונות, אבל נעזוב את זה, השאלה היא האם PSC נחשב למחלה שצבא פוטר אותך ואתה צריך לחתום לשירות לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSC
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2010אני לא חושב שיש קשר בין לֹ לבין אלרגיה.
אנני יודע על הפרופיל של psc אבל מניח שזה יהיה 22.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן באמצערוני19/08/2010
לד"ר שלום רב,
אני בן 27,בחור בריא בדרך כלל,במהלך ה3 שנים אחרונות היה לי חיידק אילובקטר.
ברמות גבוהות,בבדיקה שהתבצעה בשנת 2008 היה לי דלקת בתירסיון,דלקת בקיבה,ובקע באורך כ 1 ס"מ.כיום כבר שבוע אני סובל מכאב חזק בבית החזה באמצע .בקו של הגרון מתחת.
בין שני השדיים (אני גבר) .אני נוטל אומפרדקס וזה לא מעביר את הכאב.
הייתי אצל גסטרו שלא אמר כלום מה לקחת רק אמר שהוא רוצה לבצע גטסרופיה.
והיא תהיה בחודש נומבמר ככה שיש לי עוד זמן.
בנתיים אני סובל ולא יודע מה יש לי,אני מפחד מדלקת בקיבה אני מפחד מכיב פיטי.
לא יודע מה זה.
האם אפשרי להמתין כל עוד הבדיקות דם תקינות?
אני מאד מפחד מסרטן או מכיב בקיבה.שאולי חס וחלילה יכול להיות לי.
הרופאת משפחה הפנתה אותי לאולטרסאונד בטן שגם אליו התור הוא רק בעוד הרבה זמן
האם באולטרסאונד בטן אפשר לראות דלקות או כיב פיטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2010הכאב נשמע חשוד לרפלוקס ולעתים דרוש טיפול ממושך עם מינון גבוה של אומפרדקס על מנת לעזורץ אם אתה נוטל אומפרדקס לא סביר שתהיה בעיה עם כיב. גם סרטן נדיר ביותר בגילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אופיר20/08/2010שלום,
ברפלוקס,אם זה היה החשד,היה אמור לעלות לי אוכל לא? וממש להיות רפלוקס.
בעבר היו כאבי בטן תחתונה כמו סחיטה של סמטרוט,לפני כחודשיים.ולא שלחו אותי לשום צילום
רק לבדיקות דם שיצאו תקינות,ולתבחין נשיפה טרם יכול לבצע בגלל שאני נוטל אומפרדקס.
האם התסימנים האלו יכולים להוות גם דלקת בוושט?
אלו עוד דברים לפי התסמינים זה יכול להיות.
האם אפשרי שאמתין עד נובמבר או שאחפש מישהו מומחה שאולי יאכל לקרב לי את התור
לגסטרופיה ,כי הרופאת משפחה אמרה שהיא לא יכולה לקרב את התור.
אשמח לקבל תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקווין
ד''ר יעקב מאור23/08/2010אנא פנה ליעוץ פרטני של מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בארטחיים19/08/2010
שלום רב,
לפני מספר חודשים ביצעתי בדיקת אנדוסקופיה רגילה כולל ביופסיה ונמצא כי יש לי בארט במעבר ושט קיבה. לפני כמה ימים ביצעתי בדיקה נוספת HD ולא נמצא בארט למרות הימצאות לשונית חשודה עם בארט קצר במעבר ושט קיבה. איך ניתן להסביר את התשובות הסותרות? האם זה תלוי איזה חלק בושט בודקים? אפנה לרופא המטפל אך הייתי מעוניין לקבל חוות דעת עד שאדבר עם הרופא. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בארט
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2010קשה לתפוס בארט מאחר שיכול להיות נקודתית בלבד. יש גם שאלה פתוחה אם בדיקות סקר לבארט יעיל ולא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרזיה מחלה אוטואמיונית בכבדחדוה19/08/2010
שלום.
אני בעלת bmi 36
מחלה אוטואמיונית בכבד (צירוזיס)
לוקחת אימוראן.
אני רוצה לעבור ניתוח בריאטרי.
רופא גסטרו אמר שאסור לי כיון שיכול לפגוע בכבד.
האם זה נכון????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2010חולי שחמת לא עוברים ניתוחים טוב כך שהרופא גסטרו צודק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ותופעות לוואיענבר18/08/2010
שלום,
לפני כשבוע התגלה אצלי הליקובקטר לאחר התלוננות על כאבי בטן שמופיעים לאחר האוכל..
ביום ראשון התחלתי לקחת 2 מוקסיויט פורטה, 2 קארין ואומפרדקס אחד כל בוקר וכל ערב. סה"כ 10 כדורים ביום, אני אמורה להמשיך עם זה למשך עשרה ימים. ולאחר מכן למשך חודש לקחת אומפרדקס אחד ביום.
הבעיה היא שמהרגע שהתחלתי לקחת את הכדורים המצב החמיר. בהתחלה היו לי כאבי ראש וסחרחורות, כאבי בטן עזים [לא אגזים אם אומר כאבי תופת] ובחילות. אחרי יום זה התמתן וחשבתי שהכל מסתדר, כשאתמול התחלתי לשלשל, עד שזה הפך לשלשול מים.. לא יכולתי לצאת מהבית כל היום כיוון שאני לא יכולה לעזוב את השירותים ליותר מרבע שעה.
יש לי גם גזים שגורמים לכאבי תופת, הבעיה היא שלפעמים הם מלווים בשלשול.. מדובר ברמה של כל 10 דק' אפילו אם אני לא אוכלת במשך שעות.
כמו כן הכאבים תמיד מתגברים ברגע שאני לוקחת את האנטיביוטיקה. אומפרדקס גורם לי לכאבי בטן קלים שאין לי בעיה לסבול, האנטיביוטיקה הופכת את הכל לבלתי נסבל.
האם זה הגיוני בתור תופעות לוואי? או שאני צריכה להיות מודאגת?
אני לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל אני בת 24 ומרגישה טוב בדר"כ. במשך דיי הרבה זמן סבלתי מכאבי בטן לאחר האוכל. בבדיקות ההליקובטר התוצאה הייתה 8, הבנתי שזה לא גבוה במיוחד יחסית לכאבים שהיו לי.
תודה על ההתייחסות.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2010התופעות לואי יכולות להיות משני למתן קארין בעיקר.
השאלה אם באמת את צריכה לקבל טיפול. כמעט חצי מהאוכלוסיה הבוגרת מזוהם עם החיידק ולא כולם צריכים טיפול. תפני שוב לרופא הגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורידניאלה18/08/2010
האם התופעות הבאות יכולות להגרם מהליקובקטר פילורי:
כאבים ביד שמאל ובמרכז החזה, קשיי נשימה, בחילות, הרגשה של חום והרגשה כללית לא טובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר
ד''ר סטיבן מלניק18/08/2010זה מאוד לא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףאורטל18/08/2010
בעלי אומר שיש לו ביציאות הגדולות נמלים , האים זה אפשרי ?? האים הנמלים האלה הופכות להיות תולעים בקיבה ? ולאיזה רופא כדאי לגשת ולקבל טיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר סטיבן מלניק18/08/2010מציע לבצע תרבית צואה ולהפנות לרופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה מוזרה לאחר אכילהh18/08/2010
היי,
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון,
אבל לאחרונה אני מרגישה מן כאב, יותר נכון משהו מציק הרגשה שונה לאחר אכילה באזור הושט או הקיבה מתחת לחזה משהו פנימי כזה כאילו זה נתקע ולא מתעכל, קצת דומה להרגשה כמו שאוכלים משהו מהר, גם שאני אוכלת משהו קטן, זה קורה הרבה וזה עובר רק לאחר כשעה וגם יותר לאחר סיום הארוחה.
רציתי לדעת למה זה קורה או ממה?
יכול להיות שזו רק התקררות? אני אציין שגם בשבוע שבועיים האחרונים התיאבון ירד, אבל לא משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה מוזרה
ד''ר סטיבן מלניק18/08/2010יכול להיות בעיה של תנועה של הושט. צריך ללכת לרופא גסטרו לברר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)