מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם דלקת במעי יכולה להביא להתפתחות של מעי רגיז?שאלה05/09/2010
האם דלקת במעי יכולה להביא להתפתחות של מעי רגיז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר יעקב מאור05/09/2010אכן, קיימות סברות מבוססות שזיהום המעיים יכול לעורר את תיסמונת המעי הרגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ..שאלה05/09/2010
מזה זמן רב אני סובל מger עם היסטוריה של צהבת A I B בשבועיים האחרונים היציאות הפכו לרבות עד שכעת כל אוכל או משקה קטן שנכנס לי אל הפה גורר יציאות רבות מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר יעקב מאור05/09/2010יתכן ואתה באמת סובל ממעי רגיש. פנה ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטהשרי05/09/2010
שלום!
בן זוגי גילה על ידי מישוש מין כדור או בליטה בחלק העליון של הבטן (סרעפת? קיבה? באמצע של הצלעות?) הוא בן 31, מעשן החל לאכול בריא וללכת לחדר כושר בעקבות כבד שומני ורזה כבר 3 קילו.
שאלתי היא- מה זה יכול להיות?
האם לרוץ להבדק?
הכדור לא כואב לו פשוט הבהיל אותו שבכלל אפשר להרגיש את הבליטה הזו.
אין לו גיהוקים, כאבים בחזה, או צרבות.
תודה על ההקשבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולה
ד''ר יעקב מאור05/09/2010יתכן שהוא ממשש בלט עצם בקצה התחתון של עצם החזה. ממליץ להבדק אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב היי..
שרי05/09/2010זה מרגיש כמו כדור כזה ולא כמו עצם.. יותר גמיש, שומני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה
ד''ר יעקב מאור05/09/2010כאמור, ממליץ להבדק אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין בבטןמיה05/09/2010
בת 47 כאבים בצד ימין כרגע פחות כואב מאתמול היה מושך לרגל ימין לחץ פנימי יציאה בלחץ אתמול כמו שלשול בחילה קשה לשכב על הצד קושי להירדם ישנם גזים כבר היו כאבים כאלה בעבר . סובלת מיציאות לא סדירות היו כאבים ביחסי מין ואז זה התחיל למעשה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
ד''ר יעקב מאור05/09/2010ממליץ כי תקבלי יעוץ מומחה לגסטרואנטרולוגיה שכל הניראה ימליץ על גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין של הבטןזוהר04/09/2010
שמתי לב שבזמן האחרון בעת ואחרי הפעילות הגופנית (הליכון) יש לי כאבים פנימיים בצד ימין עליון.
לדעתי זה קשור לכבד.
ממה זה יכול להיגרם?
חשוב לי לציין שבחודשיים-שלושה האחרונים התזונה שלי הייתה מאוד מאוד לקויה, אכלתי הרבה, לעיתים עד הרגשת התפוצצות והעמסתי על הגוף.
בשבוע האחרון לקחתי את עצמי לידיים, אני אוכלת בריא ועושה ספורט,
אבל יש את הכאבים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק04/09/2010קשה לתת אבחנה דרך הפורום. אין תחליף לבדיקה אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןענבל04/09/2010
שלום ,
במשך מס' שנים בעלי סובל מהתקפות חזקות של כאבי בטן.בתחילה ההתקפות היו קורות אחת ל3-4 חודשים ובזמן האחרון חוזרות כל חודש.במשך כ 24 שעות הוא מתפתל מכאבים וכמעט שום דבר לא עוזר לו.(כדור של נורופן מקל קצת).במשך השנים הוא עבר בדיקות חוזרות ונישנות אצל רופאי גסטרו,רופאי משפחה ואינדוקרינולגים ללא ממצא חריג חוץ מקצת תת פעילות של בלוטת התריס(שהתגלה בבדיקת אולטראסאונד).כמו כן הוא עבר טיפולים בדיקור סיני ורפלקסולוגיה.בביקורו האחרון אצל רופא גסטרו ,נאמר לו כי אם התופעה אינה חוזרת אחת לכמה ימים,אלא אחת לחודש-חודשיים אין מה לעשות ואין טיפול.האינדוקרינולגית רשמה לו כדורים להסדרת פעילות בלוטת התריס.אנחנו ממש מיואשים ולא יודעים איך להתקדם הלאה.האם מישהו יכול לעזור מניסיונו ו/או להמליץ על רופא גסטרו טוב שלא ישלח את בעלי לדרכו עם תשובה כמו זו שציינתי לעיל?
אשמח לעצה מקצועית מהרופאים ולהמלצות על רופאים/דרכי טיפול מהגולשים.
סליחה על המכתב הארוך ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר סטיבן מלניק04/09/2010התלונות נשמעות כמעי רגיז- במיוחד אם כל הבירור היה תקין.
יש מקום לבחור רופא גסטרו אחד לדעתי לאשר האבחנה ולהציע למי לפנות לטיפולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי גזיםלייה03/09/2010
שלום רב, אני בת 27 מזה 5 שנים אני סובלת קשות מתסמונת מעי רגיז המלווה בהרבה גזים ללא הפסקה. עשיתי את כל הטיפולים והתרופות , היפנוזה רפואית ודיקור סיני, שינוי בהרגלי אכילה אך שום דבר לא עזר... אני סובלת מריבוי גזים (כל שניה) וזה הורס לי את החיים? אולי יש לי קנדידה? מה אני יכולה לעשות כדי להפחית אותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי גזים
ד''ר סטיבן מלניק04/09/2010אני מניח שבדקת אפשרות של רגישות ללקטוז. אין לי פתרונות קלים לזה. לא נראה לי שיש קשר לקנדידה.
אין פתרון תרופתי טוב כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלת ברירית הקיבה+אופרדקסאלון03/09/2010
אני בן 25, רופא המשפחה אבחן אצלי דלקת ברירית הקיבה, אולם הטיפול היחיד שנתן לי הוא נטילת אומפקדס פעם אחת בבוקר למשך 3 שבועות.
להבנתי האומפקדס רק מקל על התופעה, אך אינו פותר את בעיית הדלקת
האם אני צודק? איך כדאי לי לפעול? לפנות לרופא אחר רופא מומחה? או לקחת את הכדור נגד צרבת ולהמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו כן, איזה מאכלים אני יכול לאכול?
אלון03/09/2010הרופא אמר לי לא לאכול חם או קר חריף או מטוגן....
אז מה כן מותר לאכול? אני פותח את המקרר ואין לי מושג מה מותר ומה לא
אם אפשר להיות ספציפי במאכלים לגביי ירקות פירות ביצים בשר וכו'.... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ברירית
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2010חלק של דלקת ברירית הקיבה נגרמת כאשר החומצה תוקפת הרירית. האומפרדקס מקטין ומפסיק הפרשת החומצה ונותנת לרירית הזדמנות להתאושש. ולכן ממליץ לקחת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרשלומי03/09/2010
ההליקובקטר לא נקרא זיהום בבטן??וואם לא אז מה כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hp
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2010הוא חיידק שנמצא ב50% של האוכלוסיה. לרוב ללר סימפטומים ולכן לא נראה לי שיש לקרוא לו זיהום בבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרשלומי02/09/2010
שלום וצהריים טובים בן 28 התגלה אצלי לפני שנה חיידק הליקובקטר ע"י בדיקת דם שבודקת את הנוגדנים קיבלתי טיפול משולש אך לא באמת התייחסתי לטיפול כמו שבאמת צריך כעבור 8 חודשים אחריי כאבים ממושכים לאחר האוכל והתנפחות הבטן הלכתי לעשות בדיקת נשיפה ויצא 12 אחוז קיבלתי טיפול משולש והפעם סיימתי את כל הטיפול ,היום הכאבים פחותים לאחר האוכל ממה שהיו אך יש עדיין כאבים רוצה לציין שעשיתי בדיקת מצלמה דרך הגרון ונסקר ושט קיבה ותריסיון 1ו2 ויצא תקין .שאלתי היא כזאת יכול להיות שנגרם לי זיהום בדרכיי המעיים בגלל שלא טיפלתי זמן רב??עוד שאלה :יש לי כאבים אך לא חדים באיזור האשכים הייתי אצל אורולג מספר פעמים אך לא מצאו שום דבר עשו את כל הבדיקות האפשרייות ולבסוף אומרים לי שיש לי כאב כרוני השאלה שלי היא קראתי שבמידה ויש זיהום בבטן זה יכול לגרום לכאב באשכים יש מצב שהליקובקטר זיהם לי משהו במעי? נ.ב:עשיתי בדיקת נשיפה חוזרת מחכה לתוצאות ומחכה לבדיקת גסטרו מלמטה דרך הטוסיק.אודה לך מאוד אם תוכל לענות לשאלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2010צריך לזכור שכ50% של האוכלוסיה יש חיידק hp ולרוב אין תלונות קשורות. לכן לדעתי תלונותיך ללא קשר לחיידק- בודאי התלונות באשכים. יש להתמקד על התלונות הקליניות ולחפש פתרון עם הרופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ושינוי ביציאותרוויטל02/09/2010
שלום,
לפני כעשרה ימים החלו כאבי בטן בצואת התכווצויות, כאשר לאחר יום שלשולים תכופים שהפכו לירוקים עם דם רירי, וחום במשך שלושה ימים. נשלחה בדיקת צואה בחשד לחיידק, אך היא חזרה שלילית. עד לקבלת התשובה רופאת המשפחה נתנה לי אופלודקס פעמיים ביום לשבוע, כי היתה משוכנעת שזהו חיידק. כיום נותרתי עם כאבי בטן חזקים ויציאות רכות וריריות השונות מהרגיל בצבע ובצורה ובעלת ריח מוזר (כפעמיים עד שלוש ביום). נאמר לי שזה כלום ואין מה לעשות.
אודה להתייחסותך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2010זה עדיין נשמע כחלק של התאוששות לאחר מחלה זיהומית של המעי. ההגדרה של מחלה כרונית היא מעל 6 שבועות - מאחר שהרוב מסתדר עד אז. מציע להמתין עוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מטרידה
רוויטל03/09/2010תודה על התייחסותך. לאחותי נמצא חיידק streptoc agalactiae gr b על ידי רופא נשים. האם יכול להיות קשר בין מצבי להמצאות החיידק אצלה בהנחה שאנו חיות באותו הבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק04/09/2010לדעתי לא מאחר שזה במערכת המין הנשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתקרן02/09/2010
האם תחושת צרבת או "אוכל שעולה" שמופיעה פעם בשבוע- שבועיים יכולה לגרום נזק? האם יש צורך בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
קרן02/09/2010השאלה נשאלה בהמשך לשאלה ששאלתי לפני זמן מה -
אמי סבלה מתחושה שהאוכל עולה מספר חודשים, ואז טופלה באומפרדקס עם הטבה.
באותה תקופה של תחילת הטיפול בוצעה גסטרוסקופיה שיצאה תקינה (לפני שנתיים).
כעבור מספר חודשים הפסיקה את הטיפול, וחוותה את התחושה שהאוכל עולה פעם בשבוע- שבועיים.
עכשיו, כעבור כשנה, שוב חזרה אותה תחושה, והיא החלה שוב טיפול. עם הטבה.
האם נגרם לה נזק ויש לבצע שוב גסטרוסקופיה? האם יש סכנה לבארט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן02/09/2010הכוונה היא שכעת התלונה חזרה להיות יום- יומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל עולה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2010לכולנו יש מעט רפלוקס של אוכל לושט. עוצמת התלונות שך אמך לא גדולה וכמו כן לא התדירות. לא היה בראט בגסטרוסקופיה בעבר הלא רחוק ולכן לדעתי אפשר להיות רגועה.
רק לקחת טיפול בעת תלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב של חוסר אוניםליאת02/09/2010
יש לי בחודש האחרון כל מיני צרבות ועליות של חומצה לוושת אבל הם היו לסירוגין
-בשלושה ימים האחרונים המצב החריף ואני כל יום 14 שעות לא יוכלה לתקפד בגלל המצב של הרפלוקס בחילות שריפה בחזה בצידי הצוואר והגב זה משתק אותי
אני משתמשת בלוסק 3 ימים וזה לא עוזר
הלכתי למר"מ הם לא יוכלים לעזור לי
במיון בביה"ח גם לא
בדיקת הגסטרו שלי היא לעוד חודשיים ואין לי דרך להקדים לפחות מלחכות חודש
אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות אני כל היום סובלת
איזה תרופה לקחת שתפסיק את העליית חומצה מהקיבה??? לוסק לא עוזר לי
ואם אני רוצה בדיקה באסותא ביה"ח פרטי כמה זמן צריך לחכות לבדיקה כזאת ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד''ר סטיבן מלניק02/09/2010אפשר לנסות מינון יותר גבוה של לוזק אבל 3 ימים זה לא מספיק זמן להתרשם.
אנני יודע לגבי תורים לאסותא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה01/09/2010
מותר לשתות מים לפני בדיקת נשיפה? הבדיקה מחר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר סטיבן מלניק01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT גבוהדן01/09/2010
שלום,
בביקת שערכתי התברר שה ALT = 43
בכל הבדיקות הקודמות ה ALT=20 .
מה זה אומר? האם אני צריך לדאוג
איזה בדיקות אתה מציע לבצע ?
אשמח לקבל תשובה
תודה
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר alt
ד''ר סטיבן מלניק01/09/2010יכול להיות הרבה מאוד דברים כולל אפילו שפעת. קודם כל להחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)