מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אצידופולוס וקרוןורה26/07/2010
האם יש תועלתת לדעתך בלקיחת חיידקים פרוביוטיים במצב של דלקת חריפה ואם כן, מה עדיף? שבתכשיר תהיה כמות גדולה יותר של חיידקים או תערובות של סוגים רבים יותר של חיידקים?
ואם כבר אז אולי אפילו יש לך חברה להמליץ לי עלייה? (שאתה לא מקבל ממנה % :)...).
אודה לתשובתך , ורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורה
ד''ר יעקב מאור26/07/2010קיימים דווחים לתועלת אפשרית של תכשירים פרוביוטיים עטירי חיידקים לפחות מ- 3 סוגים שונים במחלת קרון. התכשירים הקיימים בישראל הינם: VSL#3 ו- CO-BIOTIC.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית25/07/2010
אני בת 32 לאחרונה לא מרגישה טוב מרגישה חולשה וסחרחורות ...עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות ,רק חוץ מבדיקה אחד שנקראת BILIRUBIN-TOTAL והתוצאה היא 1.3 ..רציתי לדעת מה זה אומר?והאם יש קשר לחולשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד''ר יעקב מאור25/07/2010באם יתר אנזימי הכבד תקינים הרי אין משמעות לערך הבילירובין הגבוה באופן גבולי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה ממיוןליאור25/07/2010
שלום
לפני שלושה ימים הייתי במיון עקב כאבים חזקים,(סובל ממעי רגיז)אבל היה טיפה יותר כאבים מהרגיל ניגשתי למיון וקיבלתי תוצאות אלו אחר המון בדיקות ,רק שלא הבנתי כמה דברים
ללא חום,בחילות,הקאות,סיפור משפחתי של דלקת מעיים(שאת זה לא הבנתי כול כוך כך)האם זה מסוכן?
המומחים אמרו שאין ממה לחשוש הכול נראה תקין עשיתי צילום רנטגן בדיקות דם,והמליצו לי לעשות בדיקת קלונסקפיה
השאלה שלי,מה זה אומר סיפור משפחתי של דלקת מעיים?(גם אמרו שהמגולבין שלי קצת נמוך
ושאלה שני האם קולנסקפיה זה בדיקה כואבת?אני ממש חושש ומפחד מהבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליאור25/07/2010בהמשך לשאלתי,רציתי לדעת האם יכול להיות שמדובר ב f.m.f זה מה שרופא המשפחה אמר לי האם בבדיקת דם אפשר לעלות על המחלה הזאת?
זה מסוכן?יש טיפול ,או שזה לכול החיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור25/07/2010במכתב השחרור מהמיון מצויין שאין לך סיפור משפחתי של מחלת מעי דלקתית כרונית!!!
הדבר כמובן אינו משליך לגביך והייתי ממליץ לבצע קולונוסקופיה - בדיקה שכרוכה במעט אי-נוחות אולם אינה כואבת מאוד - להזכיר כי מבוצעת בטישטוש ובמקרים מסויימים ניתן לתת הרדמה ממשית. מחלת מעי דלקתית אינה מסוכנת באופן מידי אולם, יש לאבחנה כדי לטפל בה וכדי למנוע סיבוכים כגון חסימות מעיים או מורסות (אבצסים) בבטן.
FMF הינה מחלה דלקתית התקפית האופיינית ליוצאי עדות שמקורן סביב לים-התיכון (אולם קיימת גם באשכנזים). המחלה מתאפיינת בכאב בטן חוזר מלווה בחום. האיבחון הינו על-סמך תסמינים מחשידים והאישוש באמצעות בדיקה גנטית המבוצעת בבית-החולים תל-השומר ו"הדסה" עין-כרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור26/07/2010אני כבר לא יודע מה לחשוב קרון f.m.f או סתם מעי רגיז יש לציין שאין לי חום אבל כאבי בטן חולפים וחוזרים יש והקתפים כאלה בבטן המון גזים,הרופא משפחה שלי אמר שהוא עושה לי בדיקת דם לגבי הפי אמ פי האם אפשר לעלות על זה בבדיקה?במיון אמרו לי שהמוגלבין קצת נמוך שזה מדובר על דלקת אני כבר לא יודע מה לעשות אני שנתים סובל מי זה ורק רץ לרופאים ומפחדת מדלקת שלא יכולה לעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור26/07/2010אני סמוך ובטוח שאם תבדק באופן יסודי על-ידי מומחה לגסטרואנטרולוגיה שיבצע אצלך מספר בדיקות דם, צואה, הדמית רנטגן ואנדוסקופיות יגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור27/07/2010רנטגן עשיתי בדיקות דם עשיתי ואני ממשיך לעשות בדיקת צואה גם עשיתי לפני כחצי שנה משהו כזה
עשיתי אני חושב את כול הבדיקות חוץ מקולנוסקפיה ,אבל מה זה לדעתך אני רוצה לדעת האם מחייב שאני נדבקתי ב f.m.f?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דחוף!
ליאור27/07/2010הכאב עבר לצד שמואל מין כאב חד כזה שעולה מלמטה לבטן לצד שמואל ,ויש שינוי ביציאה צואה ממש דקה עם המון ריר מה זה יכול להיות האם יש בצד שמואל מעיים שאולי התקפלו או משהו דומה,קרה לי את זה בעבר וזה עבר לי אחרי תקופה ארוכה משהו כמו 5 ימים
אשמח לדעת איברים שקשורים לכאבים בצד שמואל,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור28/07/2010בצד שמאל נימצאים המעי הגס והמעי הדק. הטחול, הכליה השמאלית וחלק מהלבלב.
אני באמת מציע כי תמצא את האיבחון אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה כולל ביצוע קולונוסקופיה ו- CT של הבטן.
FMF הינה מחלה גנטית - תורשתית ולא נידבקים בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דחוף
ליאור06/08/2010שלום יש לי עוד מעט בדיקת קולנסקופיה קודם כול רציתי לדעת על הכאב שלה עם זה כאב חזק זה נראה לי מפחיד,אפשר לבקש בהרדמה מלאה,ולגבי הכאבים שיש לי כרגע זה משהו מאוד מוזר הכאב בצד שמואל זה כאב שאני גם עושה סקס ובסיום של הרעלים החוצה יש לי קצת כאבים ששורף כזה אני קיבלתי כדורים בשם רוקסט מהחירוג אמר שמתחתי גידים בצד שמואל וזה עבר לי וחזר לי שוב,לגבי צד שמואל יש כאבים שאני לא יודע איך להגדיר אותם האם יש לחשוש ממשהו מסוכן במעי הדק או הגס?צד ימין אני כבר מסתדר עם זה (אני רגיל)הרופא משפחה שלי כול הזמן בדק אותי ואמר שאני מלא בגזים בשני הצדדים מה זה אומר אני לא מבין יש ממה לחשוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ליאור06/08/2010יש לציין שביצעתי המון המון בדיקות,חוץ מקולונסקפיהעשיתי הון בדיקות דם צילמוים אולטרסאנוד הכול שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור06/08/2010אני סבור כי הפורום מיצא את יכולתו להשיב לך תשובות עניניות ללא בדיקה אישית פררטנית.
אנא התיעץ עם גסטרואנטרולוג מומחה.
קולונוסקופיה ניתן לבצע בהרדמה במסגרת בתי-החולם השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ליאור06/08/2010השאלה שלי עם הבדיקה אכן כואכבת ממש?הבנתי שזה בדיקה לא פשוטה
לגבי הכאבים המוזרים יום אחד צד ימין יום אחד שמואל קשי נשימה פיתאום מה זה יכול להיות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור06/08/2010אני תמהה מדוע אינך מבין שהדיאלוג בפורום איננו מקדם את הטיפול בך.
מי שיכול לעזור לך הינו מומחה לגסטרואנאטרולוגיה ביעוץ אישי.
קולונוסקופיה מבוצעת ברוב המקרים בטישטוש תוך אי נוחות קלה ורק במקרים מסוימים דרושה הרדמה.
לכל שאלה נוספת אבקשך לפנות ליעוץ פרטני בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז וכאבי בטןליה25/07/2010
היי
אני בת 29 וכבר מותשת מריצות לרופאים, בגיל 17 בערך התחילו לי בעיות עם הבטן - מעי רגיז כנראה, בכל פעם שאני נמצאת במקום שקט הבטן מתחילה לעבוד חזק, להשמיע רעשים חזקים ולשלוח אותי לשירותים, (דבר שמגביל אותי עד היום), בנוסף אני סובלת הרבה מכאבי בטן שונים שקשה להגדירם (לפעמים אני יכולה לראות את הקשר למצב נפשי - עצבים או לחץ אבל לא תמיד, לאוכל לא הצלחתי לקשר את זה) בחודשים האחרונים אני קמה כמעט כל בוקר עם לחץ חזק בבטן (כאילו התפוצץ לי משהו בקיבה) והוא נמשך עד הצהריים (לפעמים אחרי השירותים זה עובר) הכי אני סובלת מהתופעות של שבוע-שבועיים לפני מחזור - עצירות נוראית של 3-5 ימים, בטן נפוחה מאוד לחץ וגזים בבטן, וביום הראשון של המחזור אני סובלת מכאבי בטן חזקים מאוד שמשביתים אותי לכמה שעות. חוץ מזה (לא יודעת אם זה קשור) לפני חודש הבחנתי בהפרשות צהובות וריח חריף מהטבור - שעם זה הלכתי לרופא המשפחה אך כנראה מאוחר מדי (כי האזור כבר היה נקי) הוא לקח דגימה אבל לא מצא כלום, ביצעתי בדיקות אולטרסאונד שיצאו תקינות אבל בדיקות גסטרו הרופאים לא חשבו שכדאי לעשות לי, בבקשה מחכה לעזרה,
תודה רבה (מצטערת על המגילה שכתבתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליה
ד''ר יעקב מאור25/07/2010יתכן מאוד שאת סובלת ממעי רגיש שיש לו מספר פתרונות - כולל שינויי תזונה, תרופות לתסמינים השונים, תרופות המשמשות לדיכאון ממשפחת הפרוזק, שימוש בחיידקים פרוביוטיים, היפנוזה ואקופונקטורה. חשוב מאוד לשלול מחלות מעיים דלקתיות ומחלת צליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני במרקם אחידיפה24/07/2010
בת 27- 4 חודשים אחרי ניתוח קיסרי ...עשיתי בדיקות דם ובהם אנזימי הכבד גבוהים מאודGOT (AST) 83
GPT (ALT) 141
ביצעתי בדיקת אולטרסאונד שמראה כבד שומני : כבד בעל מרקם אחיד, אקוגניות גבוהה .
FATTY LIVER
ביצעתי בדיקות דם : הפטטיס יצא שלילי
האם זה כבד שומני ומה הטיפול ?מה אני צריכה לעשות ...?
בתודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה
ד''ר יעקב מאור25/07/2010ראשית יש צורך לשלול מצבים הגורמים להפרעה באנזימי כבד וכבד שומני בעיקר זיהום בנגיף הפטיטיס C, מחלת צליאק, מחלת וילסון (הפרעה בחילוף החומרים של הנחושת) וכמובן שתית אלכוהול. הסיבה השכיחה למצב זה הינו כבד שומני שאינו מאלכוהול שעל-פי-רוב משני לעודף משקל, יתר שומני הדם, יתר לחץ-דם או סוכרת. הבירור יכול להתבצע על-ידי רופא המשפחה או על-ידי מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ???
דנה26/07/2010שאלה נוספת אם ביצעתי את בדיקות להפטטיס וצליאק ויצא שלילי ואני לא שותה אלכוהול
איך אפשר לדעת שמדובר בכבד שומני בלבד?
אני פשוט לא רגועה אני רוצה לדעת אם מדובר בכבד שומני בלבד מה הטיפול הנכון?\
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה
ד''ר יעקב מאור26/07/2010את מתכוונת לכבד שומני שלא מאלכוהול ללא דלקת. כפי שציינתי עליך לעבור בירור אצל רופא המשפחה או מומחה למחלות כבד. הטיפול העיקרי הינו ירידת משקל הדרגתית ופעילות גופנית נימרצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!בת 1624/07/2010
היי, אני בת 16 וחצי.
כבר שנה בערך שאני סובלת מהסימפטומים הבאים:
- צואה רירית (ולעיתים יוצא רק ריר) בגוון שקוף (ולאחרונה שקוף - ירקרק).
- צואה רכה \ שלשול (לפחות פעמיים ביום, ולעיתים אף יותר).
- קולות \ קרקורים מהבטן (זה ממש מביך כשאני בחברת אנשים...) - לא קולות מרעב.
- במידה ואני מתאפקת עד הערב עם הצואה (כי אני ביום ארוך בביה"ס למשל) אז אני נתקפת בכאבי בטן חריפים שמלווים בנפיחות, תחושת חולשה, צמרמורות, ורעשים מהבטן.. שחולפים רק לאחר היציאה.
- בעת הצואה אני כמעט תמיד סובלת מגזים שמתלווים.
- לעתים לאחר הצואה אני לא מרגישה התרוקנות מלאה \ סובלת מכאבים בפי הטבעת.
כל התסמינים האלה מחריפים בזמן המחזור החודשי...
מה עליי לעשות? האם יש טיפול לכך? (אם כן, מהו?)
נ.ב
חשוב לציין שאני מקפידה על פעילות גופנית ותפריט יחסית בריא ומאוזן (נמנעת לחלוטין משוקולד, עוגות, גלידות, לחם לבן..)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2010יתכן מאוד התסמונת של מעי רגיז. יש צורך לבדיקה אצל רופא גסטרו לקבוע האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהיםאחת23/07/2010
בת 56. מטופלת בליפידור ואלטרוקצין. (סובלת מתת פעילות והשימוטו)נ כון להיום מאוזנת. חוץ מערך אחד שהוא תמיד גבוה, ורציתי לדעת מה הסיבה ואם צריך לעשות בירור. והוא: בתפקודי כבד, GGT = 44. בעבר הרחוק עשו לי אולטרסאונד והתוצאה: כבד שומני. שאר תפקודי הכבד הם גבוליים, עוד טיפה יוצאים מהתחום.לפני מספר שנים עברתי כריתת כיס מרה- מצאו אבנים. אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GGT
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2010יתכן עקב כבד שומני אך דרוש בדיקה אצל רופא כבד על מנת לקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםאישה22/07/2010
שלום רב!
בצעתי בדיקות דם להיפוטיטיס ולהלן התוצאות שהתקבלו:
Hep.B.surface Ag 0.89-Negative
Hep.B core Ab total 0.076-Positive
Hep.B.surface Ab >1000.0
Hepatitice C Ab 0.17 Negative
נאמר לי שבעברי חליתי בהפטיטיס B והווירוס נמצא בצורה רדומה בגוף ויכול להתפרץ באיזה שהוא שלב. האם אני מחוסנת או נשאית, והאם אני יכולה להדביק את הבן זוגי? מדי פעם מאחורי הגב ישנם כאבים, האם זוהם סימנים של פגיעה בכבד? עם זאת עברתי בדיקות של תפקודי כבד ואולטרסאונד כבד, שיצאו תקינים.
הנני אמא לילדים, האם יש צורך לעשות בדיקות ,מעקבים?
תודה מראש על תשובתך
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ד''ר סטיבן מלניק23/07/2010כנראה שהי B בעבר והבראת לבד. יש אפשרות לבדוק כמות הנגיף בדם על ידי HBV DNA שכנרה תהיה שלילית.
הסבירות להדבקה בן זוג נמוך ביותר .
מציע שהקרובים יעברו בדיקה וגם חיסונים כך שזה לא יהיה רלואנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה ויעוץ בדחיפותמיטל22/07/2010
לרופא שלום,
כבר 7 חודשים שאני סובלת מבעיות רציניות בבטן שלי.
הכל התחיל בהרגשת נפיחות, גזים צרבות וריפלוקסים, והמשיך עם החודשים בלי לחלוף כאשר ישנה תחושה שמשהו תפוס ומכווץ בתוך הבטן העליונה.
נערכו לי בדיקות רבות, ביניהן להליקובקטר - נמצא שלילי, כלומר שאין את החיידק, לאחר מכן עשינו גם בדיקה לצליאק ולרגישות ללקטוז- אין צליאק ונמצאה רגישות מזערית ללקטוז אבל הוצאתי כל מוצר חלב מהתפריט שלי והכאבים והגזים הנפיחות, הריפלוקס והצרבות לא נעלמו.
ערכתי בדיקת גסטרואנדוסקופיה ונמצאה אצלי דלקת בוושט, לטיפול בדלקת לקחתי אומרפדקס וכשזה לא הועיל עברתי ללוסק, לקחתי לוסק קרוב לחודשיים וחצי ללא שיפור ניכר במצב.
ערכתי גם בדיקת אולטרסאונד שנמצאה תקינה.
אני אובדת עצות ואינני יודעת מה לעשות, קשה לי לתפקד במצבי והוא מכניס אותי לייאוש ודיכאון.
ניסיתי גם רפואה אלטרנטיבית -דיקור סיני ללא הועיל וביקור אצל נטורופת - מה זה יכול להיות? האם זה הגיוני שכל התופעות הללו נובעות מלחץ או מגורמים נפשיים?
הרופא האחרון שראה אותי אמר שאולי זה בקע בסרעפת זה ייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה מעי רגיז
ד''ר סטיבן מלניק23/07/2010שיש תלונות ממושכות כאלו עם העדר ממצאים בבירור מעמיק בדרך כלל מדובר על מעי רגיז.
מציע לשוחח עם רופא הגסטרו על זה.
אין בדיקה שמוכיחה אבחנה זו- האבחנה נעשתה על ידי שלילה של גורמים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת21/07/2010
אני סובלת כבר שבוע מעיוותים במעיים ואני לוקחת ספסמלגין
בנוסף לזה מצאו אצלי חיידק הוליקובקטור ויש לי רפלוקס -החזר מהוושת
רציתי לשאול אם במצב כזה
אפשר לשתות תה סיני-תה ירוק?? (זה לא תה משלשל )
או שהוא יכול לעשות יותר נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק23/07/2010אני לא חושב שיש בעיה לשתות תא עם תלונות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדנירה21/07/2010
אתמול הייתי עם חום של 38 מעלות ויותר. כנראה בגלל וירוס.
היום עשיתי בדיקות דם ויש תפקודי כבד מוגברים , לא באופן ניכר.
האם חום/מחלה וירלית יכולה להשפיע על תפקודי כבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2010בהחלט כן וזו הסיבה שלא מומלץ לבצע הדיקות בזמן חום. צריך להחזור עליהם בבהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ביציאותויקה21/07/2010
שלום,
סבא שלי סובל זה כשלושה שבועות מהרגשה שיש לו יציאה מהקיבע, ושהוא נכנס לשירותים, הוא לא מצליח לצאת, רק בעת ניגוב רואים שהיה יציאה (על הנייר בלבד).
כל זה התחיל מהסיפור שהיתה לו עצירות קשה, ונתנו לו 2 כדורים לקסדין. עבר יום וסבא שלי עדיין לא הצליח לצאת בקיבע. אז אמא שלי עשתה לו חוקן. ומאז החוקן, כמה ימים רצוף היה לו שלשול קשה מאוד. שזה אומר כל דקלה לרוץ לשירותים, ולפעמים אף היה בורח לו כבר בתחתונים (לא היה מצליח להתאפק עד השירותים). ככה זה נמשך מזה 3 שבועות כבר.
סבא שלי כבר סובל מכאבים בפי הטבעת. ואנחנו לא יודעים מה לעשות.
יש לציין שהוא בן 84 .
אשמח לעצה, ולהפניה לרופא מתאים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2010קשה לתת יעץ דרך הפורום. הוא צריך להבדק אצל רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומציות יתר בקיבהאריאלה21/07/2010
שלום
רציתי לדעת באיזו דרך אני יכולה לדעת (בבדיקה ולא לפי סימפטומים) האם אני סובלת מחומציות יתר בקיבה. ואם כן, האם שינוי תזונתי מספיק לטיפול בבעיה וכמה זמן של התמדה בתפריט שכזה מספיקה בשביל לומר שהמצב חזר להיות מאוזן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2010באופן טבעי יש כל כך הרבה חומצה בקיבה מהפרשות שאין טעם לבדוק אם יש "יתר חומצה". חלק של התלונות קשורות לחומצה שמגיע לושט במקום לקיבה.
אין כל כך קשר לתזונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהאבי לוי20/07/2010
האם קולונוסקופיה מצריכה אישפוז ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2010פעולה מרפאתית לחלוטין ברוב המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה לגבי הפטיטיס B והריוןטלי20/07/2010
תודה על התשובה.
ניסיתי כבר טיפול באינטרפרון לפני כ-4 שנים (3 זריקות בשבוע), לצערי ללא הצלחה.
מהתשובה שלך ומשיחות עם רופאים ומדברים שקראתי הבנתי שאם משתמשים בחיסון פעיל וסביל לאחר הלידה סיכוי ההדבקה של הילוד יורדים משמעותית .
הדבר נכון גם במקרה שלאם יש עומס נגיפי גבוה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2010כן ואני לא חושב שיש צורך לעשות משהו אחר. ניתן לשקול טיפול עם פאג אנטרפרון שאולי יותר מוצלח לפני הריון אבל שוב טיפול לשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)