מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקותחן06/05/2008
בבדיקו דם שעשיתי עולות התוצאות החריגות הבאות.
מה הן אומרות?
האם יש צורך בבירור נוסף?
יש לציין שאני ללא כיס מרה (הוצאתי בגלל אבנים לפני ארבע שנים...).
מתכננת כניסה להריון
ALT(GPT) 84.40 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
AST(GOT) 66.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
הבילורובין תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
חן06/05/2008סובלת מיתר פעילות בלוטת התריס- נוטלת 50 מק"ג ליום של אלטרוקסין.
אוכלת תזונה דלה בפחמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק06/05/2008לא ניתן לקבוע אבחנה מהניתונים דרוש בדיקות נוספות.
גם לגבי בלוטת התריס הטיפול הוא בדרך כלל לתת-פעילות ולא יתר פעילות אלה אם קיבלת טיפול עם יוד רדיואקטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר אנא ענה על השאלה של בשבש05/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
HBSAG
ד''ר סטיבן מלניק06/05/2008צריך להניח שיש אפשרות של זיהום מיחסי מין לכל אחד עם HBSAG בדם. שזה מופיע רמת הנוגדנים לא מספיק כמו במקרה שלך.
על מנת לעריך יותר יש חשיבות לבדוק אנזימי הכבד וגם HBV DNA שבודק כמות הנגיף בדם. אם הרמה מאוד נמוכה אז הסיכוי להדבק פחות אבל קיים. מאוד מומלץ לבצע חיסון לבן.בת זוג שיכול לתת הגנה. יש פרוטוקלי חיסון מזורזים של חודש ולא חצי שנה עד להתפתחות של רמה מגנת של נוגדנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תשובה עם כמה שיותר פרטיםבש05/05/2008
בבדיקה סרולוגית התוצאה hepatitisbs ag מה שמצביע על קיום נוגדנים
מבדיקה זו האם במאה אחוז אני עלולה להדביק במגע מיני ואם לא אז בכמה אחוזים
ושוב האם רק על סמך בדיקה זו מספיק לדעת שאדביק?
אם לא בטוח שאדביק במה זה כן תלוי מידת ההדבקה?
ובמצב הדבקה האם אותו אדם שהדבקתי יפתח גם נוגדנים או יחלה?
מה סיכויי לחלות בעתיד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת נתון לשאלה החדשה של בש
בש05/05/2008יש לי hbs ag עם נוגדן אחד וזה נתון נוסף לשאלת ההדבקות השאלה הקודמת מהיום בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן היקפיים וחוםנירית04/05/2008
שלום רב,
לפני קצת יותר משבוע החלו לי כאבי בטן ובחילות שגרמו לקיבה משונה גרגירית (אני לא יכולה ממש לומר שהיה שלשול ממושך). התחלתי בדיאטת שלשול ובעיקר סבלתי מכאבי בטן ולא מבעיות בצואה. כמו כן מחוסר תאבון. לאחר 6 ימים חטפתי יומיים של חום גבוה (39) עם צמרמורות. היום החום קצת ירד, אבל אני סובלת כל הזמן הזה מכאבים בבטן ובצידי הגוף, עד הגב.
שאלתי- האם כאבים היקפיים אלה יכולים להיווצר מוירוס בבטן?
האם וירוס שכזה יכול להיות שרק אחרי 6 ימים יופיע חום?
תודה,
נירית המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן וחום
ד''ר סטיבן מלניק05/05/2008אנימציע להפנות לרופא המטפל. השילוב של חום גבוה ושינוים ביציאות חשודה לזיהום עם חיידק ויתכן מקום לאנטיביוטיקה. בכאבי בטן מצביעים לדעתי על פעילות יתר של המעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מבחן נשיפה לאליקובקטר פילורישירי04/05/2008
שלום רב,
קיבלתי היום את תוצאות מבחן הנשיפה והערך הינו 42.20. האם קימת משמעות לגובה הערך? (אני כבר יודעת שזה אומר שקים אצלי החידק..)
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן נשיפה
ד''ר סטיבן מלניק05/05/2008אין משמעות לערך של הבדיקה- היא חיובית ושלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי הכבדניב04/05/2008
שלום,
אני בן 31, עובר בחודשים האחרונים תהליך של ניקוי הגוף מרעלים.
באופן כללי : תזונה נכונה, שתיה מרובה(מים) והימנעות מטיגון, אלכוהול, בשר, גבינות וכו'
----הכל בליווי והכוונה רפואית----
אני לא חולה במחלת כבד או כל מחלה אחרת, פשוט הגוף לא מאוזן ואני רוצה לאזן אותו...
השאלה שלי היא איך ניתן לעזור לכבד להתנקות ?
כלומר: את החלק של להכניס לגוף פחות רעלים - אני מבצע.
שינויים מנטליים - נפשיים, גם הם מתקדמים בכיוון הנכון...-> איזון
מה לגבי פעולות נוספות ? - ספציפית לעזור לכבד......
תודה
ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי כבד
ד''ר סטיבן מלניק05/05/2008אני לא מכיר דרך לנקות הכבד מרעלים. הכבד בעל יכולות מתוחכמות לבצע דברים אלו לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר
ניב05/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל04/05/2008
שלום רב,
אני בת 21 וכל חיי אכלתי מאכלים מתוקים.
אני זוכרת אפילו שכאשר הייתי חוזרת מבית הספר אמא שלי היתה מכינה ארוחת צהריים גדולה ומזינה ואני הייתי מחפשת את ממרח השוקולד או איזשהו חטיף מתוק אחר..
בזמן האחרון אני מתעניינת בלימוד מדעי התזונה כך שאני כבר לא אוכלת כל כך הרבה מתוק כמו פעם..אך עדיין אני נורא פוחדת שגרמתי נזק בלתי הפיך לכבד שלי אחרי שכל חיי אכלתי כל כך הרבה מזון מתוק. אכלתי הרבה מעבר לממוצע שילדים אכלו..
האם יש משהו שאני יכולה לעשות?? אולי איזשהו משקה שמכינים בבית שמנקה את הכבד?
או שבדיקת הכבד זה הדבר היחידי שאפשר לעשות?
תודה רבה ויום טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מתוק
ד''ר סטיבן מלניק05/05/2008לדעתי אם אנזימי הכבד תקינים בבדיקה שגרתית אז אין בעיה. אם את עם עודף משקל רב כתוצאות מכל הקלוריות אז אולי ניתן לחשוד על כבד שומני אבל גם זה הפיך לאחר התעמלות וירידה במשקל.
לא נראה לי שיש צורך לבדיקות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PCR לצהבת Bרון03/05/2008
חליתי בצהבת B לפני כחצי שנה, ורציתי לדעת מה משמעות בדיקת PCR.
התוצאה היא
HBV QUNTITATIVE PCR <60 Iu/ml
בדיקות הסרולוגיה שלי הן:
HEPATITIS Bs Ab 8.43 mIU/ negative
HEPATITIS Bs Ag negative
HEPATITIS Bc IgM positive
HEPATITIS Bc Ab TOT. positive
בתודה, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PCR לצהבת B
ד''ר יעקב מאור03/05/2008על פי הבדיקות הרושם כי החלמת מהפטיטיס B. לא ברור לי מדוע HEPATITIS Bc IgM positive - שכן נוגדן זה מאפיין זיהום חריף. שים לב אם אכן התשובה חיובית או שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדבק?
רון04/05/2008שלום דר.,
בדקתי ואכן HEPATITIS Bc IgM positive (חזרתי על הבדיקה פעמים באותו שבוע).
רציתי עוד לדעת - האם אני מדבק?
שוב תודה על התשובה העניינית, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדבק
ד"ר יעקב מאור04/05/2008באופן עקרוני באם החלמת מהנגיף אינך מדבק אך בגלל כמויות וירוס מזעריות שיכולות להיות בגוף יש להמנע מתרומת דם במקרים כשלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשה!!!דליה03/05/2008
מחר יש לי בדיקת קולוסקופיה אחה"צ, בקליניקה של קופת חולים. לפי ההוראות בכתב שקיבלתי, אשור לי לאכל ולשתות (אפילו לא מים) 8 שעות לפני הבדיקה! בבדיקה הקודמת, מותר היה לי לשתות מים עד 3 שעות לפני הבדיקה. 8 שעות זה הרבה מאד זמן להיות ללא מים. מה לעשות? זה דחוף לי מאד כי זה כבר מחר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
ד''ר יעקב מאור03/05/2008בהוראות שאני נותן לפציאנטים שלי באם מדובר בקולונוסקופיה ולא בגסטרוסקופיה מותר להיות על כלכלה נוזלית עד זמן הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מאור, תודה רבה על התשובה המהירה
דליה03/05/2008כן, מדובר בקולונוסקופיה. היה לי מאד חשוב ואני גם חושבת ששתיה מרובה של מים רק יכול להוסיף להצלחת ניקוי המעי. שוב המון תודה וכל הכבוד על הסבלנות. דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדלילית02/05/2008
שלום רב, בעלי עשה בדיקות דם כלליות לפני כשלושה חודשים, משום שזמן רב לא ערך בדיקות. כל התוצאות יצאו בגדר הנורמה חוץ מבדיקת ALT שיצאה בערך של 46, רופאת המשפחה טענה, שיכול להיות שזה כתוצאה מוירוס שבו חלה לאחרונה, וביקשה לעשות את הבדיקה שוב לאחר חודשיים, אתמול קיבלנו את התשובה של הבדיקות החוזרות והיא: 49. מה יכול לגרום לכך?, האם יש סיבה להלחץ?. בעלי הואא בחור צעיר בן 31, לא שמן, בלי בעיות בריאות באופן כללי, מרגיש טוב. עד לפני כשנה מאוד שמר על כושר ונהג לרוץ, האם זה יכול להיות בגלל שהוא הפסיק להתעמל?..., לאחרונה מתלונן שהוא, עייף האם זאת יכולה להיות הסיבה לכך?בתודה מראש, לילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד
ד''ר יעקב מאור02/05/2008עליה מתונה באנזימי כבד יכולה לנבוע מסיבות רבות כשהשכיחות הינן כבד שומני או זיהום בוירוס. מאוד יתכן שעל רקע הפסקת פעילות גופנית הייתה עליה במשקלו של בעלך שגרם לעליה באנזימי הכבד. עייפות יכולה להיות סימפטום מלווה עלית אנזימי כבד אך גם מאפיינת עליה במשקל כשלעצמה. אגב, האם ניבדקה פעילות בלוטת התריס. אני ממליץ כי בעלך יעבור בירור על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' מאור תןדה רבה על התשובה המהירה
לילית02/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהCH69401/05/2008
אני אהיה מודה לכם בהספר האבחנות האלה , ותודה מראש ,
האבחנות :
- bloddy vomiting-hemathemesis
- multiple gastric and duodenal ulcers
- Susp. Gastric outlet obstruction* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור01/05/2008מדובר ככל הניראה במצב בו קיימים כיבים (אולכוסים) מרובים בקיבה ובתרסריון (החלק הראשון של המעי הדק) שגרמו לדמום מהקיבה בצורת הקאה דמית וכן להפרעה בהתרוקנות הקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הקאה דמית מסוכנת ?
CH69406/05/2008תודה על התייחסותך ,
האם הקאה דמית מסוכנת ?
היום גם כן היו לי שתי הקאות דמיות , וכמובן חוץ " מההקאות הרגילות "...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות דמיות
ד"ר יעקב מאור06/05/2008הקאה דמית מחייבת פניה לחדר מיון לאיבחון וטיפול מידיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםירון30/04/2008
דוקטור שלום.
כתוצאה מדלקת בוושט התחילו צרבות חזקות ורצופות.
יש גם בקע סרעפתי והיה בעבר צהבת A.
מטופל באומפרדקס שעוזר לפעמים ולפעמים לא.
לאחרונה התחילו כאבים לסרוגין באזור הכבד,בדיוק מתחת לצלע הימנית.
כאבים חדים בדגות שונות,לפעמים חזקים מאוד.
מורגשת גם עייפות מוזרה בימים האחרונים.
מה זה יכול להיות הכאבים האלה,ומה צריך לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יעקב מאור01/05/2008כאב חד בבטן ימנית עליונה יכול להגרם מסיבות שונות למשל התקפים של אבנים בכיס-המרה, אך גם מסיבות אחרות. יש צורך בבירור שיכלול למשל אולטרסאונד של הבטן העליונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כבד לא תקינותשני30/04/2008
בדיקות חוזרות מהיום -ממשיכות בעליה ALT -103 .AST -67.CK -263. בני ספורטאי (בן 27),נוטל תוספי תזונה נשלחו סרולוגיה לצהבת B+C -תוצאות שליליות.סונר כבד לפני כ-10 חודשים תקין . בעבר נמצאו נוגדנים למחלת הנשיקה (לפני כשנה בערך) מה עושים? תוצאות הבדיקות רק בעליה. תודה על תשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כבד
ד''ר יעקב מאור01/05/2008יש צורך בבירור ההפרעה באנזימי כבד על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאולגה29/04/2008
שלום רב,
עשיתי בדיקות דם של גסטרו ואז היה מופיע לי 2 משפטים באדום
)......)* ( EOSINOPHILS % 6.40 % ( 0.00- 6.00)
MCHC 35.70 G/DL ( 32.00- 35.50)
והכל היה מסומן שיש לי מעבר לכך עובר את הנורמה
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד"ר יעקב מאור30/04/2008החריגה מינימלית ואינני סבור שמשמעותית. יש להתייחס לבדיקות דם בהקשר לסיבה שבגללה נילקחו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתצליל29/04/2008
שלום שמי צליל ואני בת 18 וחצי.
סבלתי במשך 4 שנים מכאבי בטן ובחילות לאחר האוכל רק אחרי 4 שנים הלכתי לרופא שיבדוק כתוצאה ממה יש לי את כאבי הטן החזקים הרופא עשה לי כל מיני בדיקות דם כלליות ואולטרסאונדים ורק בבדיקת הגסטרוסקופייה הוא ראה שיש לי פצע בקיבה ואת החיידק הליקובקטר הוא נתן לי את הטיפול האנטיביוטי המשולש אחרי שסיימתי עם הטיפול האנטיביוטי ניגשתי לרופא ואמרתי לו שאני עדיין סובלת מכאבי בטן בחילות שילשולים ועצירות לסירוגין ושאני לא חשה בטוב אחרי האוכל או לפעמיים סתם כך במשך היום
הרופא עשה לי בדיקת נשיפה אין לי מושג מה התוצאה אבל הוא כתב שהוא חושב שכנראה יש לי את הIBS.
כיום אני בצבא כבר חודשיים ואני עדיין חשה את אותם התסמינים אני רוצה ללכת ולספר את זה לרופא היחידה מאחר ולא כתוב להם את הבעיות שיש לי רש/ום להם רק מסמכים חסרים בנושא הקיבה.
רציתי לדעת האם ידוע לך איך הצבא מתייחס לחיילים עם IBS או אולקוס?
איך הרופא מבחן IBS?ומה הוא שולל ומחייב כדי להגיע "למסקנה" שזה IBS ?
אשמח לתשובה
תודה, צליל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת
ד"ר יעקב מאור30/04/2008הצבא מכיר במחלות מערכת העיכול כמו מעי רגיש או כיבים בתרסריון ומציין אותם על פי חומרת המצב בסעיף בריאותי ובפרופיל רפואי מתאימים.
מעי רגיש מאובחן על-פי סימפטומים של כאב בטן ושינויים בהרגלי היציאה-שלשול או עצירות או שניהם לסרוגין. לעיתים יש לשלול מצבי דלקת במעי או מחלת צליאק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)