מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבדק C13 UREAגיתית29/04/2008
צהריים טובים
אני בת 33, כחודשיים לאחר לידה.
מאז הלידה יש לי מידי פעם התקפי כאב חזקים הנמשכים מספר שעות בבית החזה.
בבדיקת C13 UREA BREATH TEST התקבלה תוצאה של 62.56 כאשר הערך המקסימאלי
הוא 3.5.
רופאת משפחה נתנה לי קפליות אומפרדקס על מנת שאוכל להמשיך להניק ואמרה שזה בינתיים ירגיע את המצב למרות שצריך תרופה נוספת כדי לטפל בבעיה.
א. מה משמעות הערך הגבוה שהתקבל ?
ב. האם מומלץ להפסיק להניק וליטול תרופה נוספת או שניתן בינתיים רק להרגיע את המצב ע"י נטילת אומפרדקס בלבד ?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר C13
ד"ר יעקב מאור30/04/2008על-פי-רוב אין דחיפות בטיפול בהליקובקטר פילורי. לכן אני נוטה להסכים עם הגישה של הרופאה. לערך המספרי אין חשיבות מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך כאבים ובעיות בקיבה!אורי29/04/2008
חשוב לי לציין כי בכל הבדיקות שעשית וכל הכדורים שלקחתי עדיין אין תשובה ודאית לגב הכאבים והבחילות ומספקים אותי בתשובה שיש לי מעי רגיז כאשר אני בטוחה שלא זאת הסיבה אומנם קטונתי מלדעת אך זה נראה לי ההרבה יותר ממעי רגיז, אודה לך אם תתיחס למכתבי אלינור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן המשך
ד"ר יעקב מאור30/04/2008היועץ שתבחרי יעבור על שלל הבדיקות שעברת ויתכן שיחזור על חלקן או יוסיף עליהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ובעיות בקיבה!אורי29/04/2008
שלום ד"ר יעקב מאור:
שמי אלינור אני בת 20 ואני כבר מס' רב של שנים סובלת מבעיות במערכת העיכול ,כאבים בקיבה והקאות שבאות בעקבותיהם הכאבים באים בפתאומיות וכך גם נעלמים כעבור מספר ימים. עשית בדיקת גסטרוקופיה , C.T , בדיקת חיידק הליקובקטר שנמצא מספר נמוך של החיידק, אולטרסנדים ומספר רב של בדיקות דם בגסטרוסקופיה נאמר לי שיש לי בקע סרעפתי ורפלוקס נתנו לי תרופה אומפרדקס שאין לה שום השפעה עלי ובהתייעצות עם הרופאה היא אסרה עלי לאכול דברי חלב בטענה שזה חלק מהדברים שעושים לי כאבים אך כשהפסקתי זה לא עזר חזרתי אליה שוב והפעם היא אמרה לא לאכול דברי בשר כמו מטוגנים ומאכלים רבי שמן כאשר ציינתי שאני לא נוגעת בזה כלל אני כמעט ולא אוכלת כתוצאה מהכאבים אבל אני עולה ויורדת במשקל כל יום כמעט 2 ק"ג מבלי לאכול ומשקלי היום הוא 60 כאשר אני אוכלת אני נתקלת בבחילות נוראיות וכאבים ורק בעזרת מספר משככי כאבים הכאב נרגע חשוב לי לציין שגם אין לי יצאות לשרותים ולכן אני משתמשת כמעט על בסיס קבוע בלקסעדין בהמלצת הרופאה אך זה לא פתרון ולפעמים זה לא מועיל עקב כך שאני נוטלת את זה על בסיס כמעט קבוע רציתי לדעת איזה עוד בדיקות ניתן לעשות? ומה אתה מציע לי לעשות על מנת לנסות ולפתור את הבעיה אודה לך עם תוכל לענות לי וגם רציתי לדעם עם אתה מטפל גם בצורה פרטנית אשמח לבוא לייעוץ כי כבר אני די מיואשת מהכאבים ולא מוצאת פתרון.
(סליחה על המכתב הארוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד"ר יעקב מאור30/04/2008אני מתרשם כי קיימת הפרעה תיפקודית של מערכת העיכול וממליץ כי תיפני למומחה לגסטרואנטרולוגיה שאת סומכת עליו לקבלת יעוץ פרטני והדרכה על הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםטל29/04/2008
ד"ר מה שלומך?
רציתי לשאול אותך שאלה.
אצלנו בעבודה יש ארוחות בוקר יחד עם פירות חתוכים.
שמתי לב בבירור דם על חלק מהפירות שאכלתי ואפילו ראיתי על היד שלי דם מהפרי.
שאלתי את האישה האחראית ואכן ירד לה דם מהאצבע.
האם זה יכול להדביק ( צהבת B C וכו')?
בהנחה שאכלתי את הפירות ?
תודה ויום טוב טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם
ד"ר יעקב מאור30/04/2008הסיכוי להדבקה בהפטיטיס C למעשה לא קיים ואילו הדבקות בהפטיטיס B בדרך כזו אפשרית אבל נדירה ביותר. זאת כמובן אם בכלל לעובדת זיהום באחד הנגיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Smooth Muscle ABאפרת28/04/2008
שלום רב,
רציתי לדעת מה משמעות תוצאת "גבולי" בבדיקת Smooth Muscle AB ?
תפקודי הכבד יצאו תקינים.
יש לציין כי יש לי סוכרת סוג 1 וגם מחלת גרייבס.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Smooth Muscle AB
ד''ר יעקב מאור28/04/2008אפרת,
את סובלת מ- 2 מחלות בהן קיימת הפעלת יתר של מערכת החיסון כנגד מערכות הגוף- לבלב (סוכרת מסוג 1) ובלוטת התריס (מחלת גרייב). מחלות אלה קרויות מחלות אוטואימוניות.
Smooth Muscle AB הינו נוגדן כנגד שריר חלק שמופיע במחלת כבד אוטואימונית אולם יכול להופיע בצורה בלתי ספציפית למחלת כבד בשורה של מצבים אוטואימוניים כמו אצליך. בנוכחות אנזימי כבד תקינים איני סבור שקיימת מחלת כבד משמעותית. אולם, הייתי ממליץ כי אנזימי הכבד יבדקו באופן תקופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק ואנזימי כבדאביטל28/04/2008
שלום,
אני בת 38.
בשנים האחרונות אני סובלת מאפיזודות של תשישות קשה, שנמשכות בין כמה ימים ל-3 שבועות ומופיעות בכל חודשיי-שלושה. בין האפיזודות הללו אני מרגישה מצויין ומאד אנרגטית.
מזה כשנה וחצי יש אצלי עלייה ב-AST ו-ALT. עד לפני כמה חודשים העליה היתה מתונה (ערכים של 50-100 לערך). נשללו דלקות כבד ויראליות, בוצע US ו-CT של הכבד והכל היה תקין.
במקביל, כבר כמה שנים אני סובלת מסימפטומים של מעי רגיז.
לאחרונה, לאחר עוד תקופה של תשישות, ניסיתי לקשר בין כל הסימנים הנ"ל והתחלתי לחשוד שמדובר בצליאק. הסרולוגיה לא היתה חד משמעית - אנטיגליאדין היה גבוה אך TTG ואנדומיזיאל היו תקינים. בוצעה ביופסיה של המעי ולאחר שנמצאה השטחה מסויימת של הסיסים וריבוי לימפוציטים, הומלץ לי לעבור לתזונה נטולת גלוטן - עליה אני מקפידה מזה כחודשיים.
עם זאת, הגסטרו' שמטפל בי המליץ גם על ביצוע ביופסיית כבד, על מנת לשלול תהליך אוטואימוני בכבד (היה ANA חיובי-חלש). עוד לפני הביופסיה חלה עלייה נוספת ברמת האנזימים -
ALT - 457
AST - 286
ולאחר הביופסיה היתה עוד עליה מתונה ותחושת תשישות. עקב כך התחלתי לקבל פרדניזון 40 מ"ג (מתוך ההנחה שמדובר בהפטיטיס אוטואימונית).
היום הגיעו תוצאות הביופסיה בכבד - לא מדובר בהפטיטיס, נצפו גרנולומות. בשיחה טלפונית עם הרופא הוא אמר שהגרנולומות יכולות להיות קשורות לצליאק.
האם זה אכן אפשרי? אני חוששת שמחפשים את המטבע מתחת לפנס ותולים הכל בצליאק, אשר כפי שציינתי האבחנה שלו לא היתה ודאית (אם כי אני מרגישה הטבה מדהימה בסימפטומי ה"מעי הרגיז").
ואם אכן זה קשור לצליאק - איך אפשר להסביר את העלייה המרשימה ברמת האנזימים, דווקא לאחר התחלת הדיאטה? וגם את תחושת התשישות, אשר ההנחה היתה שתיעלם?
האם יש בדיקות אחרות שכדאי לי לבצע או מחלות אחרות שיכולות להסביר את שלל הסימפטומים שתיארתי?
בצד ההקלה על כך שלא מדובר במחלה אוטואימונית כרונית, אני מרגישה אי ודאות רבה ביחס לאבחנה (או - לחוסר האבחנה).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Smooth Muscle AB
ד''ר יעקב מאור28/04/2008מחלת צליאק יכולה לגרום לעלית אנזימי כבד או להיות מלווה למחלות כבד אחרות כגון PBC מחלה אוטואימונית של דרכי המרה.
לדעתי קיים חוסר ביטחון באבחנה של מחלת צליאק בהיעדר נוגדנים מתאימים (האם ניבדק ה- IGA?) ובהיעדר ביופסיה חד משמעית.
מחלה עם גרנולומות בכבד אינה אופיינית במחלת צליאק. בנוסף מחלת כבד עם גרנולומות גורמת לעלית פוספטזה בסיסית (ALP) על-פי-רוב ולא של AST ו- ALT כפי שקיים אצליך.
לידיעתך טיפול בסטרואידים מקובל במקרים מסוימים של מחלת כבד עם גרנולומות.
לאור חוסר הבהירות אני ממליץ כי תעברי הערכה של מומחה לחמלות כבד או מומחה לגסטרואנטרולוגיה עם ניסיון רב במחלות כבד להבהרת המצב והתוית טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך והמשך -
אביטל29/04/2008רמת IGA נבדקה והיתה נורמלית (לא נמוכה).
קיבלתי את תוצאות הביופסיה והן:
active hepatitis with ill formed granulomas NOS
כאמור, הרופא שלי (שהתייעץ גם עם פרופ' שובל בעין כרם) טוען שלא מדובר בהפטיטיס אוטואימונית אלא בהפטיטיס על רקע הצליאק.
האם זה אכן מה שעולה מהביופסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד"ר יעקב מאור30/04/2008במחלת צליאק אין צורה פתולוגית אחידה ויתכנו מספר צורות. כדי לתת תשובהמדויקת יותר יש לבצע רויזיה של הביופסיות - כפי שכניראה ביצע פרופ' שובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במעי - כיצד יודעים ?איל28/04/2008
הנני מאובחן בקרוהן או קוליטיס (אין אבחנה ברורה) אולם תקופה ארוכה ברימיסיה.
שאלתי נוגעת לנושא האינדיקציה לדלקת במערכת העיכול, הרי אי אפשר לבצע קולונוסקפיה ולראות מה המצב כל כמה חודשים...
א. האם כאשר אין דימום בצועה ובנוסף אין כאבים המשמעות היא שאין דלקת = רמיסיה =הכל תקין ?
האם כשאין דימום / כאבים אבל יש גזים לפרקים/ לעיתים הרגשת כבדות בזמנים אחרי ארוחות / ביקורים יותר תכופים בשרותים מהתקופה שלפני האבחון במחלה, יתכן שיש דלקת במערכת העיכול ?
האם יכול להיות מצב שבו בכלל אין סימפטומים כלומר לכאורה הכל תקין והאדם מרגיש בריא לחווטין ללא דופי , אבל עדיין מערכת העיכול שלו "זועקת מדלקת" בלא שהאדם אפילו מודע לכך ?
ב. לגבי כדורי הפנטסה : האם החומר בכדור הינו אנטי דלקתי כלומר אותו חומר מתחזק את הרמיסיה ע"י תגובה כימית אנטי דלקתית במעי הדק והגס ?
ג. כל כמה זמן מקובל על פי רב לבצע קולונוסקפיה לחולים במצבי (אובחנו בעבר במחלת מעי דלקתית) אולם תקופה ארוכה ברמיסיה ומרגישים טוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במעי
ד''ר יעקב מאור28/04/2008א. הגם שיש חפיפה בין המצב הקליני-ההרגשה הבריאותית לבין מצב הדלקת במעי בהחלט יתכן מצב בו החולה ברמיסיה קלינית, כלומר חש בטוב ועדיין תהיה דלקת משמעותית במעי. עובדה זו אינה מחייבת קולונוסקופיות חוזרות שכן האינדיקציה לשינוי בטיפול (על-פי הפרקטיקה במקובלת כיום) הינה המצב הקליני ולא עוצמת הדלקת במעי.
ב. לפנטסה כמו לתרופות האחרות ממשפחת ה- 5-ASA פעילות נוגדת דלקת במעי. כיום סבורים שתכשירים אלה גם מונעים סיבוכים גידוליים במעי הגס.
ג. מקובל לבצע קולונוסקופיה בכל מצב שבו קיים שינוי קליני משמעותי ובחולים עם מחלה ממושכת (בין 8 ל- 15 שנים בתלות בהיקף המעי המעורב) לבצע קולונוסקופיה כל שנה עם ביופסיות לאיתור מוקדם של שינויים ברירית גם כשהחולה נימצא ברמיסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופותאהההההההההההה28/04/2008
ערב טוב ,
עשיתי היום בדיקת דם בגלל כאבי בטן , כאבי ראש , סחרחורת, אי שיווי משקל , 5-6 הקאות דמית , ...
והתשובה באינטרנט " הלא בטווח" היא כך :
אשמח לקבל הספר קל לחריגות אלה , בבקשה ... , וגם כן האם ייתכן שאני מדממת מפנים "מהקיבה" ?
הערה קטנה : בהתחלה אני בת 25 , בצעתי לפני שבוע בדיקת גסטרוסקופיה שהדגימה מס' כיבים בקיבה ובתריסריון והיה כתוב גם כן שהקיבה מדממת באופן סבונטאלי . האם יש קשר לזה ? מה עושים במצב כזה ? בדיקות דם לפני חודש היו תקינות לגמרי , הכל היה בטווח , ובמיוחד ה-HB=14.2 שזה משמדאיג אותי .
את האמת חשבתי ללכת למיון בבוקר אבל הם הפחידו אותי "בזונדה" שאני לא מסוגלת לפחות לחשוב על זה , ולכן עשיתי את הבדיקות האלה , יש לי תור לרופא גסטרו לעוד שבוע , האם כדאי לחכות לתור או ללכת למין , ואם הולכת למיון האם כן מכניסים לי זונדה ?!!!
(70-100 ) GLUCOSE=63
CREATININE = 0.41 ( 0.51-0.95 )
(80-100 ) PO2 = 119.0
(96-97% ) O2 SATURATUON = 98.8
(15-20%) TOTAL OXYGEN CONTENT = 11
( 11.5-16) TOTAL HEMOGLOBEN = 8.2
(34-47) HCT-OXIMETRY = 25
(3.5-5) POTASSIUM=3.3
( 98-107) CHORIDE=115
(1.12-1.32) CALCIUM IONIZED = 0.96
RBC=3.82 (4.2-5.4)
Hb=8.6 (12-16)
Hct=30.0 (37-47)
Plt=414 (130-400)
Wbc=4.720 (4.8-10.8)
Mcv=75.8 (80-94)
Mch=22.2 (23-31)
Mchc=28.8 (33-37)
Rdw=16.2 (11.5-14.5)
Micro % = 8.8 (0.0-2.5%)
Hypo%= 52.6 (0.0-4.0)
Aniso-f = +
Var-f = +* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
ד''ר יעקב מאור28/04/2008להערכתי קיים דימום מהכיבים בקיבה ו/או בתרסריון עם ירידה משמעותית בהמוגלובין מ- 14.2 ל- 8.6 - לכן עליך לפנות בדחיפות למיון לשם הערכה וטיפול. הכנסת זונדה אינה הכרחית אולם אינה שונה מגסטרוסקופיה שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות- כאבי בטןענבל27/04/2008
שלום.אני בת 35 בריאה לרוב. בחודש האחרון כאבים חזקים בגב תחתון בעיקר בלילה, כאבים לסרוגין בבטן תחתונה-בעיקר צד שמאל, וכאב בבטן עליונה.אמצעית- מעט מתחת לסרעפת-כאשר אני לוחצת מרגישה כאב ובחילה עזה.
כמו כן הרגשה שהבטן נפוחה מאוד ומלאה שלא בהצדקה.
רופא נשים שלל בעיה בתחומו. רופא משפחה בדק בדיקה שיגרתית וכמו כן ערך בדיקת שתן-תקין
בעבר ערכתי מספר בדיקות-אולי ישלימו את התמונה:
לפני שנה וחצי- אולטרסאונד בטן כתוצאה מכאבים-ראו משהו מחשיד בלבלב-עשיתי סי.טי שיצא תקין.
לפני כחצי שנה-אולטרסאונד בטן חוזר לשם ביקורת- תקין.
לפני שלוש וחצי שנים- כתוצאה מדימום בצואה- קולנוסקופיה- תקין למעט טחורים פנימיים.
אני מאוד חוששת שזהו סרטן מסויים
אודה להמלצה- מה לעשות ולאן לפנות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יעקב מאור27/04/2008בגילך הצעיר ולאחר בירור כה מקיף יתכן ומדובר במעי רגיש או בוריאציה שלו הקרויה דיספפסיה. אני ממליץ כי תפני לגסטרואנטרולוג שטיפל בך לקבלת סיכום האיבחון והתוויות לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר היקר בהמשך לתשובתך.נערה27/04/2008
הבעיה היא שהרופא הזה שלי הוא לא יודע מה יש לי ,והוא מציע בדיקת קפסולה למעי דק כחשד לקרוהן, אבל הוא לא מתיחס למה שיש לי בקיבה ,למשל. שזה מציק לי ואולי זו לא דלקת,
אולי זה אולקוס ,כי אני חשה יותר תופעות שאופייניות לאולקוס.
האם יכול להיות שיהיה לזה פתרון?
תודה על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובתך
ד''ר יעקב מאור27/04/2008באם הגסטרוסקופיה תקינה פירושו כי לא ניצפה כיב (אולכוס). אני מאמץ את המלצת עמיתי ד"ר מלניק כי תבחרי גסטרואנטרולוג מומחה שיקבל התרשמות מעמיקה מהסימפטומים, יעבור על כל הבדיקות שעברת עד כה ויחליט על אבחנה או על בירור נוסף. לצערי לא תמיד קל לאבחן סיבה לסימפטומים של מערכת העיכול בשלב ראשון ולעיתים "ימים יגידו" את האבחנה הנכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאנתן26/04/2008
שלום ד"ר
סליחה על השאלה המוזרה והלא נעימה, אבל בכדי להיות רגוע אני חייב לשאול.
אני (בן 33) סובל מפיסורה חוזרת, וכבר כמה חודשים לוקח גם קונסיל לריכוך היציאות, ואף על פי כן הצואה לא כל כך מתרככת, ובכל מקרה היא גם בקוטר רחב בצורה משמעותית.
מעבר לזה לאחרונה הצואה אלסטית, יש לה מין צורה כמו של המעי הגס והיא כמו גומי, האם זה תקין ?
ומה הסיבה שעל אף הקונסיל ושתיה מרובה אני לא מצליח להגיע לריכוך היציאות ?
ואולי גם ההתרוקנות שלי לא מלאה ולכן בפעם הבאה זה קשה ?
כמו כן אתמול במקרה הסתכלתי לראות אם יש דם באסלה (בגלל הפיסורה) וראיתי גוש משמעותי לבן, זה היה נראה מוזר וחריג אז בדקתי וזה היה באורך של כמה סנטימטר ובעובי של כמה מ"מ, כמין עור עבה (קשה קצת להסביר) ולא זכור לי משהו שאכלתי שיכול להסביר את זה.
האם זה נורמלי ? ואולי קשור לתלונות הנ"ל ?
תודה ושוב סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא
ד''ר יעקב מאור27/04/2008אינני בטוח שיש בעיה בצורת פעולת המעיים שלך. קיימים תכשירים נוספים לריכוך והקלה על היציאות. יתכן שראית טפיל בצואה. באם לא עברת קולונוסקופיה יתכן שרצוי שתבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותשרית26/04/2008
שלום לד"ר
בחודשייים האחרוניים ירדתי יותר מעשרה קילו ללא שום דיאטה . (בת 22 , היום משקל 38 ק"ג ואורך 1.58 מ' .
זה הופיע פתאומי , באבי בטן כלליות , בחילות וכמעט אחרי כל ארוחה אני מקיאה .
רופא גסטרו נתן לי לוסק 40מ"ג וביקש ממני לבצע גסטרוסקופיה בהקדם , אבל ... הקיבה ... כן עשיתי את הבדיקה פעמים ( פעם בצום כ-12 שעה ופעם בצום כיומיים רק שותה )אבל הרופא המבצע אומר שהקיבה מליאה אוכל (כאילו שאכלתי עכשיו) והוא לא יכול להמשיך ומפסיק את הפעולה .
את האמת כבר נמאס לי , ולא מעוניינת בבדיקה שלישית ,
האם ייתכן מצב כזה - שהקיבה תמיד מליאה למרות שאני בצום ?
כמה זמן "מקסימום" יכול להשאר המזון בקיבה ? ( בד"כ אוכלת בריא לגמרי , בארוחות קטנות , צמחונית , ... ) ?
האם יש בדיקות חוץ מהבדיקה הזאת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2008יש חשיבות חהגיע לאבחנה בהקדם עקב משקלך הנמוך.
יש בדיקות שניתן לעשות כולל צילום ושט קיבה שיבדוק המבנה של הקיבה וגם מיפוי של הקיבה עם איזוטופים שיבדק התרוקנות.
לעתים לאחר ירידה חדה במשקל יש ירידה בהתרוקנות של הקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול ללא אבחנהצעירה 1826/04/2008
שלום ד"ר נכבד אני כשנתיים סובלת מהרבה בעיות במערכת העיכול, והתברר כי אין להם אבחנה , עברתי מלא בדיקות עבור כל התסמינים שאני מרגישה ,ועדיין אין תשובה ודאית , והרופא אומר שלא מתיחס לאבחנה ,ושאפילו בדיקת קפסולה למעי דק לא אומרת בודאיות אם יש לי קרוהן או משהו אחר... אני כבר פניתי להמון רופאים ,אבל הבעיה היא שהרופאים האחרים לא יכולים לעזור לי אם אין בידם אבחנות מדויקות לגבי מצי, זה מתסכל אותי מאוד ומיאש אותי, כי אני לא יודעת מה יהיה אתי. עברת קולונוסקופיה שלמה ,שהמראה שלה היה תקין ,אבל בביופסיות נמצאה קוליטיס לא ספציפית כרונית עם מילד. גם עברתי גסטרוסקופיה ,שהדגימה דלקת ברירית הקיבה [גסטריטיס כרונית דיפוזית וקיבה היפרפלזיה פובאולרית קלה] וגם סיטי בטן שיצא תקין ובדיקות סרולגיות לצליאק וכאלה שגם תקינות ואחר כך אובחנה אצלי גם תסמונת המעי הרגיז ,לאחר כל הכדורים שלקחתי בחיים : לוסק, קולוטאל ,פנטסה ,פרמין, פפברין,אלטרולט, בודזון ,לנטון ושו פנטסה לא הייתה הקלה מירבית גם נירבקסל ופרוביוטיקה וצמחי מרפא למינהם רפואה אלטרנטיבית, ועכשיו הוא רוצה לעשות לי זונדה ,ואני מפחדת מזה נורא ,כי זה בטח כואב כי אמא שלי עברה את זה וגם אחותי ושתיהן אמרו שכואב להן, אני לא יודעת מהו הדבר הנכון שעליי לעשות ,אין לי כיוון והכאבי בטן וראש וצרבות ובחילות ושלשולים לא עוזבים אותי ,אני מרגישה שאין מי שיעזור לי בכלל. אודה מראש על עיצה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית עיכול
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2008הדבר הסביר ביותר היא באמת מעי רגיז- מאחר שרוב הבירור תקין.
קשה לדון על הממצה של קוליטיס בביופסיה בלדב וזה משהו לא ספיציפי.
לא ניתן להגיע לאבחנה דרך הפורום.
אני מציע להצמד לטוב ולרע לרופא גסטרו אחד וביחד לנסות להגיע לתוכנית טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת גסטרין בדםשרית26/04/2008
צוהרים טובים
אני בת 25 , מטופלת בלוסק 80 מ"ג ביום ( בגלל כיבים מירובים בקיבה ובתריסריון ) .
עשיתי בדיקת דם לדעת רמת הגסטרין והתשובה הייתה 350NG/L . האם רמת הגסטרין גבוהה מדי ? ואם כן , על מה מצביע ?
הערה : לפני הבדיקה לא הפסקתי לקחת את הלוסק כפי שבקשו ממני , האם זה יכול לשבש את התוצאה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרין
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2008רמה מעל 1000 בדרך כלל אבחנתי. בנוכחות טיפול של לוטסק אין חשיבות למספר של 450- יתכן משני לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות וכאבי בטןAK24026/04/2008
ערב טוב ,
מאז שסבא נפטר (כשבוע) ואני מקיאה הקאות נוזליות ( בצבע ירוק ולפעמים חום כהה ) וסובלת מכאבי בטן עליונה המרכזית והימינה .
כמעט בשבוע הזה לא אכלתי "כלום" , רק מנסה לשתות . האם יש קשר לזה ? האם מצב נפשי יכול ... ? ואם לא , אז מה ?!!!!!!!!!!!!! האם צבע ההקאה מצביע על משהו ( אני שותה רק מים) ?!
אני בת 25 , בריאה בד"כ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2008בהחלט יתכן משני למצב נפשי אך מציע להפנות לרופא המטפל לשלל בענה בכיס המרה עקב המיקום של הכאב.
אין חשיבות לצבע של ההקאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)