מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימא יקרה לנו????המודאגת19/06/2008
שלום,אמא שלי בת 67 היא בריאה בדרך כלל ומרגישה טוב, פעם נכנסתי אחריה לשירותים (סליחה על התיאור) ומצאתי שצבע מי האסלה אדומים כלומר דם...ניסיתי לדבר איתה שזה לא נראה לי והיא חייבת לעבור בדיקה...היא טענה שזה לא היא והיא מרגישה טוב, אינה סובלת מכאבי בטן או משלשולים... אני רואה אותה יומיום וברוך השם היא אכן לא מתלוננת על כאבים ותמיד יש לה מרץ וכוח של בת 20...... הכרחתי אותה לפחות לעבור בדיקת דם רגילה... הבדיקה יצאה תקינה עם ערכי B12 גבוהים...עוד לציין כי היא עשתה בעבר לפני 10 שנים ניתוח טחורים ובאסוריה ....היא מסרבת לעבור בדיקקת קולונוסקופיה...כי היא עומדת על שלה שהיא מרגישה טוב ואין מקום לדאוג...אבל מה לעשות זו אימא יקרה שלנו וכולנו דואגים לה....האם באמת יש מקום לדאגה??? האם כשאין סימנים מובהקים של עייפות, שלשולים,כאבי בטן...אין מקום לדאגה..אנא עזרתך????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד''ר סטיבן מלניק19/06/2008יש בהחלט התויה לקולונוסקופיה בגין גילה ללא קשר לתלונות. כמובן לא ניתן לעשות כך בכוח אך מציע לדבר עם הרופא המטפל שלה- אולי הוא יצליח לשכנע אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה של כאבי בטן עליונה וגם גבשרון19/06/2008
שלום.
כשנה אני סובל מכאבים באזור הבטן ימין\מרכז עליונה והאזור המקביל בגב.
לפעמים הכאבים מקרינים גם לכתף ימין.
יש לי בחילות להיתים וחולשה, אבל בלי הקאות או חום.
הכאב הוא כמעט קבוע אבל משתנה בעוצמה לפעמים חזק, לפעמים חלש. (בלילה כואב פחות, וגם בבוקר)
הרופא משפחה שלך אותי לעשות את הבדקיות הבאות
אולטאסאונד בטן עליונה - יצא תקין חוץ מכבד מרקם שומני
תיפקודי כבד - יצא תקין
דם סמוי בצואה - יצא צקין
בדיקת אנקוסקופית - יצא תקין
הרופא ממומחה (גסטרו) החליט שאני סובל מתסמונת מעי רגיז, נתן לי תרופות שלא עזרו והמצב שלי לא השתפר.
אני בן 30 , בריא - רזה - ונמאס לי לחיות ככה, אני לא יודע מה עוד לעשות, מה יכול להיות הבעיה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק19/06/2008תלונות קשות במעי ללא ממצא בבירור נשמעים חשודים למעי הרגיז.
אין פתרונות קלים ואני ממליץ להחזור לרופא המטפל ולדון איתו על האופציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס וטיפול בזנטקעינת19/06/2008
שלום,
אני אם לתינוק בן 3 חודשים שסובל מריפלוקס ומטופל בזנטק 0.6 מ"ג 3 פעמים ביום.
אנחנו מרגישים שיפור אצלו וחשבנו שכעבור שבועיים רגועים אפשר להפסיק לחלוטין את הטיפול, האם הריפלוקס יכול לחזור אם נפסיק לאחר שבועיים? האם יש נזק כלשהו בהפסקת הטיפול לאחר פרק זמן זה?
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר סטיבן מלניק19/06/2008אני לא רופא ילדים אך נראה לי שאין בעיה להפסיק זנטק ולראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה, ויותר מימיןיוסי18/06/2008
שלום,
אני בן 25
לפני כשבועיים הבחנתי בדימום על נייר הניגוב, תוך כדי שריפה באיזור פי הטבעת בעת יציאה, התופעה די חלפה לה, ופתאום הופיעה תופעה אחרת:
הבטן התחתונה כואבת, ומרגישה נפוחה, במיוחד בנקודה ספציפית הנמצאת כ-5 ס"מ באלכסון מהטבור, לכיוון הרגל הימנית. (כלומר הנקודה הספציפית נמצאת למטה מימין)
בלחיצה על הנקודה זה כואב אף יותר
לאחר קריאה באינטרנט ראיתי שזה איזור התוספתן אך אין לי בחילות וחום גבוה היכולים להעיד על קשר.
יש לציין כי בשלב מסויים היה לי חום נמוך (כ-37.5) אבל הוא עבר ולא הורגש מאוד.
היציאות בזמן האחרון לא משהו, יש לי תחושה קבועה כאילו יש לי עוד, אבל משהו חוסם את זה מלצאת, אז אני בשירותים מספר פעמים ביום והיציאות לא גדולות.
נבדקתי אצל גסטרואנטרולוג, הדיאגנוזה שלו היתה שהכאב בטן הינו כאב חולף, והפניה לבדיקה של איזור פי הטבעת ללא בדיקת הקיבה.
ניסיתי אתמול לבצע חוקן בגלל חשש שהכאבים מעצירות, השתמשתי במיקרולט, לאחר כ-3 דקות הרגשתי צורך ללכת לשירותים והלכתי, אבל כלום לא יצא, מלבד אולי חלק מהתרופה עצמה (האם אני פישלתי בכך שנכנסתי לשירותים אחרי זמן קצר, מה טווח ההשפעה בכלל?).
היום בבוקר בשירותים הבחנתי במין קצף מסביב לצואה, האם זה נובע משאריות החוקן? האם זה תקין אחרי כ-12 שעות שהחוקן ישב בקיבה (מה שנשאר ממנו)?
בכל מקרה אשמח להמלצות על עוד בדיקות, ועל דחיפות הבעיה, שכן ביקרתי כבר אצל רופא, והוא לא נגע בבטן, רק אמר שזה יחלוף, ללא בדיקות כלשהן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק19/06/2008קשה לתת אבחנה דרך הפורום. אין תחיליף לבדיקה ישירה עם הרופא.
אני מציע להחזור לרופא ולבקש שהפעם יבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלעתי בטעות סיכת ראשארי17/06/2008
ערב טוב ,
לפני ארבעה ימים בלעתי בטעות סיכת ראש 4 ס"מ ( ממש כמו מחט שבקציהו חרוז) , במיון שלחו אותו דחוף למכון גסטרו ושמה הוצאו אותה בעזרת ביופטר ( עברתי גסטרוסקופיה ) .
הבעיה היא עכשיו : אחרי שהוציאו לי את הסיכה בשעה עברתי צילום בטן והיה גם כן חתיכת מהמחט 1 ס"מ במעי הדק ... ואמרו לי שתצא עם היציאה , אבל היא עדיין בפנים ואני לפעמים מרגישה מין דקירות באיזור הבטן ( ימינה מהטיפור) , ... היום עשיתי עוד פעם צילום רנטגן בקהילה ואמרו לי שהחתיכה נמצאת במעי הגס והיא אמורה לצאת ...
האם כן החתיכה תצא ? ותוך כמה זמן ?! מה לא אמורה שהמחט ינקוב את המעי או לזהם אותו (זה מתכת!!!) ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכת ראש
ד''ר סטיבן מלניק17/06/2008החתיכה עוברת מהקיבה וגם עברה השסתום בין מעי דק לבין מעי גס. הצפי הוא שתוך יופ-יומיים יעבור ולא צפוי בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כרוניתמיכאל17/06/2008
שלום, אני סובל מעצירות כרונית במשך כשנה.
כל הזמן הזה לא היו לי יציאות והדרך היחידה שבה הצלחתי ללכת לשירותים היא שימוש יומיומי בנרות גליצרין.
עם הזמן פשוט כנראה איבדתי את היכולת ללכת לשירותים לבד, ועכשיו כאשר התחלתי לנסות תא משלשל (jungborn) לפני השינה. אם אני לוקח כמות סבירה כפי שמומלץ, אני מרגיש גזים, ושאני צריך ללכת לשירותים אבל כאשר אני מתיישב אני לא מצליח לבצע יציאה, אז אני מכניס נר גליצרין ויוצאת צואהורקה.
כאשר אני משתמש בכמות גדולה מדי אז פשוט יוצא שילשול מים. בכל מקרה אני לא מצליח לבצע יציאה נורמלית בכוחות עצמי.
איך שאני מבין, הגוף פשוט התנוון.
איזה אפשרויות עומדות לפני והאם זה אפשרי שאחרי שימוש כה ממושך בנרות גליצרין אני לא אצליך עוד לעולם ללכת לשירות בכוחות עצמי?
(אני בן 23 בסך הכל)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות כרונית
מיכאל18/06/2008האם יש דרך לפתור את הבעיה באמצעות רפואה קונבנציונלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
ד''ר סטיבן מלניק18/06/2008המצב שאתה מתאר מורכב ואני לא חושב שנין לענות בפורום. אתה צריך לעבור בירור מקיף במרפאת גסטרו ולאחר מכן אפשר לחשוב על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים מטיפול פגסיס בהפטיטיס Cרויטל16/06/2008
שלום ד"ר
אני נמצא כרגע בטיפול בהפטיטיס C בתרופות פגסיס וקופגוס כ-5 חודשים.
אני עובד בעבודה גופנית ובעיקר בשעות אחה"צ לאחר העבודה סובל מכאבי שרירים חזקים מאוד.
האם אפשר לקחת אופטלגין כל יום אחה"צ ? האם זה יכול לפגוע בכבד ?
והאם ניתן לשחרר את הכאבים בדרך אחרת ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
ד''ר סטיבן מלניק17/06/2008אין בעיה לקחת אקאמול ואופטלגין. מציע שהרופא יבדק CPK כביטוי לנזק לשריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי תפקודי כבד גבוהים בפעם הראשונהitg15/06/2008
בשנה האחרונה השלתי כ47 ק"ג ממשקלי בליווי צמוד של דיאטנית ותוך כדי ביצעתי בדיקות דם אחת לחודשיים שלושה.
היום בפעם הראשונה נתקלתי בערכי תפקודי כבד לקויים:
Creatine Kinase - 268
AST(GOT) - 69
ALT(GPT) - 147
GGT - 216.5
Albumin - 5.0
שאלתי היא האם ש סיבה לדאגה? או להמתין מספר חודשים ולבצע שוב את הבדיקה?
אוסיף גם שאני בן 33 ומבצע הרבה פעילות ספורטיבית בכל יום (הליכה 3 ק"מ וריצה 8 ק"מ ברצך כל יום בשעות הבוקר המאוד מוקדמות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד
ד''ר סטיבן מלניק16/06/2008יתכן הרבה דברים. יש צורך קודם כל להחזור על התוצאות ולאחר מכן להשלים בירור - לחפש וירוסים ומחלות אחרות. יש להחזור לרופא המטפל להשלים כל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר.
Iitg16/06/2008בנוסף בחודשים האחרונים יש גם נפיחות של בלוטות הלימפה בצוואר ובמפסעה האם יש קשר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמםהדר15/06/2008
שמי הדר (20)
בשבוע וחצי האחרונים חוזרת על עצמה תופעה -כאשר אני עושה קקי קורה שכשאני אני מנגבת ישנם כתמים של דם על הנייר ולעיתים גם כשאני עושה רק פיפי ומנגבת את איזור פי הטבעת שוב ישנם כתמים. מבדיקה שלי בצואה עצמה לא רואים דם ולא ניראה שום פצע באיזור החיצוני של פי הטבעת.
השאלה היא האם יכול להיות שמדובר בפצע פנימי או באיזו שהיא תופעה אחרת?
מה עליי לעשות?
אציין שאני גם סובלת מכאבי בטן (בכל אזור הבטן- החל מהקיבה ועד הבטן התחתונה, וככה"נ גם סובלת ממעי רגיש).
אשמח לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם
ד''ר סטיבן מלניק15/06/2008נשמע חשוד לדימום מטחורים. כדי חהגיע לרופא גסטרו להשלים האיבחון אך לאנשמע מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה ... עזרה בפיענוח תשובת ה- EUSארי15/06/2008
אני בת 25 , סובלת מכיבים בקיבה , אהיה מודה לך אם תוכל להספיר לי במלים יותר פשוטות ובעברית את הממצאים בבדיקה EUS , ותודה מראש .
אבחנות : GASTRICE ULCERS
פרטי הבדיקה / הטיפול :
פרה מדיקציה : XYLOCAINE SPRAY
ממצאים :
No sedation was given as she has no accessible veins . following throat local anesthesia the scope adanced into the bulb . there was a large amount of reained gastric material inspite of fasting limiting the exam . in the antrum distal to the incisura a small clean based ulcer not neoplastic appearing seen . scanning with 5 MHz obtaining excellent views related to her thin body habitus showed normal gastric wall thickness and structure without any lesions especially in the ulcer area . water filling could not be performed because of the retained food . normal celiac axis , pancreas , PD , vessels , and left adrenal . tolerated well , no complications .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק15/06/2008אני חושב שהם דאגו על הכיב מאחר שיש בעיה של התרוקנות של הקיבה ואולי כיב עקשן לטיפול. אבל בבדיקה זנראה כמו כיב שפיר לא סרטני.
סה"כ חדשות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קוליטיס?דנה14/06/2008
שלום רב,
בת 33. היציאות שלי רכות ברובן, לעיתים מעט נוזליות, פעם-פעמיים ביום. אין דם שנראה בצואה אך יש לוקוציטים לפי בדיקת צואה. אני לא סובלת מכאבים.
בנוסף אני לוקחת אלטרוקסין 100 מ"ג פעם ביום מזה שנה.
לאחר בדיקת אנדוסקופיה אני כנראה מאובחנת כחולת קוליטיס (אדמומיות קלה לאורך 60 ס"מ שנבדקו) כאשר טיפול עם פרוטוציד הביא להקלה משמעותית. מאז (מזה חודש) ניסיתי טיפול באסאקול ואחר כל ברפאסאל. שניהם הופסקו כתוצאה משלשולים קשים מאוד עד כדי דימום שהחלו כעבור זמן קצר. יומיים לאחר הפסקת התרופות חזרתי ליציאות הרגילות ולתחושה הטובה.
התזונה שלי מאוד מסודרת ואני עושה פעילות גופנית באופן קבוע.
השאלות שלי:
- מצב שבו היציאות רכות נחשב "לא בסדר"?
- האם יש אפשרות לא להיות מטופלת בתרופות כלל (כמובן כל עוד המצב נמשך כמו שהוא) אלא להקפיד על תזונה מתאימה, אורח חיים בריא ורוגע כללי? ואם לא,מה כן? כיוון שאני הרגשתי לגמרי טוב רק עם הפרוטוציד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קוליטיס?
ד''ר יעקב מאור14/06/2008להערכתי יש לאבחן את מצבך באופן מדויק כוון שיש מצבים של דלקות מעי זיהומיות ממושכות שעשויות להגיב לפרוטוציד ויש דלקות כרוניות לא זיהומיות מה שקרוי מחלה דלקתית כרונית של המעי שהטיפול בהן שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתר14/06/2008
שלום,
האם ניתן לחלות בצהבת שלא מהיפטיטיס ?
מדובר בילדה בת 5.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת
ד''ר יעקב מאור14/06/2008באופן עקרוני התשובה חיובית אולם עליך לפנות לפורום העוסק במחלות דרכי העיכול בילדים או עדיף להתיעץ עם גסטרואנטרלוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתישאלות13/06/2008
ד"ר שלום.
1.האם נשימות עמוקות מאוד יכולות להשפיע על בקע סרעפתי,ואיך?
2.האם בקע סרעפתי יכול להשפיע על הנשימה,ואיך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי
ד''ר יעקב מאור13/06/2008רק בקע גדול מאוד או סוגים מיוחדים של בקע עלולים לגרום לבעיות נשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהיםקובי13/06/2008
שלום
אני בן 21 ולאחר שחרורי מצה"ל החלטתי לעשות בדיקות דם
כרגע הגיעו התוצאות הראשונות, ואני רואה שתפקודי הכבד שלי לא תקינים.
יש לקחת בחשבון שבהלך השרות (לפני כשנה) חליתי במחלת הנשיקה ותפקודי הכבד שלי היו גבוהים מאוד, אבל לאחר המחלה הם הסתדרו.
להלן התוצאות:
ALT (GPT) - 69
AST (GOT) - 146
CK - 5132
Urobilinogen (U) - 4
רציתי לדעת עד כמה החריגה חמורה (כמובן שאלך לרופא בהקדם) ועד כמה עליי למהר לטיפול.
בנוסף, אני מתכוון לעשות בימים הקרובים חיסון לצהבת (עקב טיסה לדרום אמריקה).. האם הדבר עלול להפריע או למנוע ממני לעשות את החיסון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים
ד''ר יעקב מאור13/06/2008קיימת הפרעה מתונה באנזימי הכבד אולם בולטת יותר עליה משמעותית של אנזימים שמקורם בשריר (נמצא בשריר-CPK, נמצא בכבד ובשריר-AST) ולהערכתי יש צורך להתמקד בנושא זה. עליך לפנות לרופא המשפחה בהקדם לצורך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של ALTקונסטנטין12/06/2008
? גבוהים,מה הגורמים לתוצאה כזאת ALT לאחרונה עשיתי בדיקת דם ,הערכים של
GLUCOSE 77.36 MG/DL ( 65.00- 100.00) (..*......)
ALK.PHOSPHAT. 80.35 U/L ( 30.00- 105.00) (.....*...)
ALT(GPT) 80.51 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)*
AST(GOT) 35.05 U/L ( 5.00- 40.00) (.......*.)
BILIRUB.TOTAL 0.76 MG/DL ( 0.30- 1.20) (....*....)
BUN 11.48 MG/DL ( 4.60- 21.00) (...*.....)
CALCIUM SERUM 9.70 MG/DL ( 8.40- 10.40) (.....*...)
CREATININE SER 0.92 MG/DL ( 0.50- 1.30) (....*....)
SODIUM SERUM 140.12 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (...*.....)
POTASSIUM SERU 4.25 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (...*.....)
PHOSPHORUS 2.95 MG/DL ( 2.50- 4.60) (.*.......)
URIC ACID 6.17 MG/DL ( 3.50- 8.20) (....*....)
TSH 4.31 MIU/ML ( 0.34- 5.60) (......*..)
ESR 9.00 MM/HOUR ( 2.00- 20.00) (...*.....)
WBC 6.20 K/UL ( 4.00- 10.00) (..*......)
NEUTROPHILS 3.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (..*......)
NEUTROPHILS % 51.10 % ( 46.00- 68.00) (.*.......)
LYMPHOCYTES 2.52 K/UL ( 1.10- 3.50) (....*....)
LYMPHOCYTES % 40.90 % ( 15.00- 45.00) (.......*.)
MONOCYTES 0.42 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
MONOCYTES % 6.80 % ( 2.00- 9.00) (.....*...)
EOSINOPHILS 0.06 K/UL ( 0.00- 0.60) (*........)
EOSINOPHILS % 1.01 % ( 0.00- 6.00) (.*.......)
BASOPHILS 0.02 K/UL ( 0.00- 0.15) (*........)
BASOPHILS % 0.25 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 5.18 M/UL ( 4.30- 6.00) (....*....)
HEMOGLOBIN 15.70 G/DL ( 13.50- 17.50) (....*....)
HEMATOCRIT 46.10 % ( 38.00- 50.00) (.....*...)
MCV 89.00 FL ( 80.00- 98.00)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
קונסטנטין12/06/2008מה הן הסיבות לגומרים גבוהים של ALT, ומה הייתה ממליץ לעשות לפי תוצאות של בדיקות דם?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים גבוהים של ALT
ד''ר יעקב מאור12/06/2008לעלית אנזימי כבד סיבות רבות כשהשכיחות הינן כבד שומני וזיהום בנגיפים הפטיטיס B ו-C. באם ההפרעה סימפטומטית או מתמדת יש לחפש בכוונים אלה ואחרים רצוי אצל גסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)