מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות קיבה-מעייםדוד13/04/2008
אני סובל מחום כבר הרבה זמן
חום של כמה חודשים שבא והולך, שגם מלווה בכאבי בטן.
עשיתי בדיקה זו והתוצאות כלדקמן.
ugi+passag
הבדיקה : צלום מערכת עיכול - ושט, קיבה ותריסריון
מעבר חופשי לאורך הוושט.הודגמה אי-סדירות של הרירית בושט
עליונה ואמצעית עם מספר התבלטויות המכילים חומר ניגוד-יכול להתאים
.ESOPHAGITIS על רקע PSEUDODIVERTICULOSIS-ל
.לא הודגמה הרניה סרעפתית ואין רפלוקס
.בקיבה, גבולות פריסטלטיקה ורירית תקינים
.בצל התריסריון תקין
.מעבר חופשי לאורך התריסריון
.מעי דק כולל אילאום הסופי תקין
האם מישהו יכול להסביר לי מה זה.
והאם זה מסביר את התופעות שלי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קיבה-מעיים
ד"ר יעקב מאור14/04/2008PSEUDODIVERTICULOSIS הינו ממצא לא שכיח בושט הניגרם ככל הניראה מהחזר חומצה מהקיבה לושט. המצב אינו גורם לחום ממושך. יש צורך בברור של רופא פנימי לסיבה לחום הממושך. במקביל יש צורך לעבור הערכת גסטרואנטרולוג מומחה בשאלה של מחלות מעיים כרוניות העלולות לגרום לחום לעיתים כסימפטום יחיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימצאות הליקטובקטרגלית13/04/2008
אני בת 28 10 חודשים אחרי לידה.
סובלת מצרבות וכאבי בטן כבר הרבה זמן.
בנוסף גם משלושולים מיימים מאוד אחרי כל ארוחה כמעט (לפעמים 8-10 ביום)
בבדיקת דם נמצא חיידק ברמה של 18.77
האם נכון שיש לי את נוכחות החיידק?
ואם כן,מה עושים בנידון?
כלומר,למי אני צריכה לקבוע תור (מכבי באזור חדרה)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצאות הליקובקטר
ד"ר יעקב מאור14/04/2008אכן הבדיקה מצביעה על מציאות הליקובקטר ומקובל לתת טיפול להכחדת החיידק. נוכחות החיידק כשלעצמה אינה מסבירה את הסימפטומים של כאב הבטן, צרבת ושישלו ויש צורך לבררם בניפרד במרפאה גסטרואנטרולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר תוספת
ד"ר יעקב מאור14/04/2008באם מדובר בבדיקת דם הבדיקה מצביעה על נוכחות חיידק אך ורק אם לא קבלת טיפול קודם להכחדת החיידק. תוצאות טיפול כזה מוודאים בתבחין נשיפה ולא בבדיקת דם שעלולה להשאר גבוהה גם לאחר טיפול מוצלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת גסטרוסקופיהארי13/04/2008
שלום לד"ר ,
עברתי בדיקת גסטרוסקופיה והנה התשובה הראשונה שלה , אודה לך אם תוכל להספיר לי במילים יותר פשוטות את התשובה , ואם אין לך בעיה , מה זה בדיקת EUS ? תודה והמשך יום נעים.
פרה מדיקציה : UNSEDATED
ממצאים : הפעולה בוצעה לאחר XYLOCAINE SPRAY בלבד , בשל היעדר גישה לוריד ובהסכמת המטופלת .
ושט תקינה , בקיבה נשאבו כמויות גדולות של תוכןקיבה בצבע מרתי . קיבה כולל היפוך – מספר כיבים קטנם 5מ"מ באנטרום וצלקות גדולות . בפילורוס ארוזיה , חלק ראשון אדום ובצקתי . אנגולתיה חדה במעבר לחלק שני אשר נראה תקין . ביוספיות מרובות . הפעולה נסבלה היטב ללא סיבוכים .
אבחנה אנדוסקופית :
1- GASTRIC ULCERS.
2- DUODENITIS ACUTE ANGULATION TO 2 PART .
3- GASERIC OUTLET OBSTRUCTION.
נשלחה פתולוגיה והביופסיות היו מ- ANTRUM ULCERS ומ- STOMACH BODY
המלצות : לקבוע מועד ל- EUS רדיאלי קיבה .
המשך אומפרדקס 60 מג פעמיים ביום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה ...
ארי14/04/2008בבקשה אל תגיד לי לחכות לתשובת הביאפסיות , זאת הפעם השישית שעוברת את הבדיקה הזאת תוך כארבעה חודשים .
כל התשובות מעידות על דלקת כרונית בקיבה , אין עדות לחיידק ההיליקופטר , גם כן כמעט ונשללו גידולים , ...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ד"ר יעקב מאור14/04/2008בזמן ההמתנה לתשובות הביופסיות את מקבלת טיפול אפקטיבי לריפוי כיבים באומפרדקס במינון מאוד גבוה. אני מסכים כי מצבך מורכב ודורש בירור של גסטרואנטרולוג מומחה. במקרה שלך רצוי גסטרואנטרולוג במסגרת מחלקה גסטרואנטרולוגית בבית-חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות גסטרוסקופיה
ד"ר יעקב מאור14/04/2008הבדיקה מראה כיבים - איזורים בהם יש פגיעה ברירית (הציפוי הפנימי) של הקיבה. בנוסף ניצפה כפף חד בתרסריון (החלק הראשון של המעי הדק). המקרים כאלה יש צורך בנטילת ביופסיות מהכיבים וטיפול בתרופות המורידות את חומציות הקיבה כגון אומפרדקס.
ה- EUS הינו מכשיר אנדוסקופי כמו גסטרוסקופ שבקצהו מותקן מתמר אולטראסאונד. המכשיר נועד במקרה שלך לברר האם הקיבה הינה במבנה שיכבתי תקין והאם יש הגדלת קשריות לימפה סביב לקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המעי הרגיזג.ע13/04/2008
שלום ד"ר: מה הטיפול בתסמונת המעי הרגיז? ממה כדאי להימנע? מה כדאי לאכול ומה לא?וכו' . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המעי הרגיש
ד"ר יעקב מאור14/04/2008טיפול בתסמונת כולל שינויים תזונתיים כגון המנעות מחלב ומוצריו, הפחתת צריכת קטניות, ירידה במשקל באם קיים עודף משקל. פעילות גופנית לחיזוק שרירי הבטן - הגורם העיקרי להרגשת הנפיחות הינה חולשת שריר הבטן. בנוסף ניתן לטפל בתכשירי חיידקים מועילים - פרוביוטיקה. קיימים גם טיפולים תרופתיים להפחתת התכווצות המעי. כיום הוכחה גם יעילות טיפולים אלטרנטיביים כגון היפנוזה לטיפול במעי רגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דרך הדבקה בהפיטיטיסחנן.כ12/04/2008
הותקפתי ע"י מישהו ומייד כשכל העניין הסתיים הרגשתי טעם של דם בפה.
האמת שלא ראיתי דם אלא כאמור רק הרגשתי את הטעם שלו.כלומר גם
אם היה חתך מהמכה הוא כנראה היה קטן.
האם אפשר להידבק מהפיטיטיס B או- C אם היה לתוקף דם על אותה יד שנתן לי בה מכה בפה וגם לי יצא דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בהפאטיטיס
ד''ר סטיבן מלניק12/04/2008נשמע מאוד ל סביר אך אם בכלל ניתן לחשוד ב HBV.
מציע שתבדוק אם קיבלת חיסון ורק לדאוג אם לא לקבל engerix שהוא חיסון נגד B.
מציע להבדק אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא סביר ולהבדק אצל הרופא?
חנן.כ12/04/2008אין לי חיסון ל-B.
ולא הבנתי את המילה בלועזית...
והאם גם אחרי הארוע החיסון מונע הדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לא הבנתי מדוע אם זה לא סביר
חנן.כ13/04/2008אני צריך חיסון או לפנות לרופא המטפל?
הרי בטח גם הוא יגיד כמוך שזה לא סביר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכבדאלי12/04/2008
אני בן 26 ולפני שבוע עברתי בדיקות דם, מתברר שרמת הבילירובין אצלי בדם ממש גבוהה אולם אין לי שום סימנים של צהבת או מחלה אחרת ההיפך הוא הנכון אני מרגיש מצויין לחץ דם ודופק תקינים ואת בדיקות הדם עשיתי "על הדרך"לבדיקת איידס.
רופאת המשפחה אמרה שזה יכול להיות משהו ויראלי והיא תדע יותר עוד כשלושה שבועות כאשר אני אעשה בידקת דם נוספת, לעומתה האורטופד שהייתי אצלו אתמול היה ממש מודאג מתוצאות הבידקה.
אני ממש מבולבל ואין לי שמץ של משג מה קורה איתי אני חייב לציין שהאורטופד הצליח להדאיג אותי והייתי שמח אם מישהו יוכל להגיד לי מה כבר יכול להיות שיש לי או שאין לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין
ד''ר סטיבן מלניק12/04/2008כמובן יש לחכות לתןצאות של הבדיקות אבל הדבר הסביר ביותר היא תסמונת גילברט כתןצאה מחוסר אנזים.
זה לא חשוב חוץ משזה מבלבל הרופאים ומלחיץ את החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תכשירים פרוביוטיים על תפקודיצבי12/04/2008
לדוקטור שלום
בבדיקת דם שנערכה לאחרונה חלה עליה מעבר לנורמה בבדיקות שקשורות בתפקודי כבד.
הרופא המליץ לי להפסיק לקחת תרופה להורדת רמת הכולסטרול (סימבסטין 40 MG), ומבצע בדיקות נוספות לבירור הבעיה)
האם עלי להפסיק גם לקחת תכשירים פרוביוטיים וחמוציות (אותם לקחתי בעבר מדי יום)
תודה
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד
ד''ר סטיבן מלניק12/04/2008קשה לענות אבל בדרך כלל השומנים הגבוהים גורמים לעליה באנזימי הכבד והטיפול בסטטינים מוריד גם כולסטרול ומשפר בדיקות כבד. לפני שמפסיקים ממליץ לבדוק עם מומחה במחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטור ותרופות אנטי דלקתיותמיכל12/04/2008
שלום רב
מזה כחצי שנה כאבי בטן וגב לאחרונה נמצא חידק הליקובקטור שטופל תרופתית. השיפור חלקי ולכן אנדוסקופיה לעוד שלשה שבועות. בינתיים, וללא קשר סובלת כאבים עזים בשל התקף של דיסק צוארי, האם ניתן לקחת תרופות אנטי דלקתיות? אולי נרות או זריקת וולטרן? האם יש משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטי דלקטיות
ד''ר סטיבן מלניק12/04/2008מציע לקחת הטיפול נגד כאבים עם כיסוי של תרופה כמו אומפרדקס שמפסיק הפרשת חומצה. שימוש בניר אינו יותר בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להירגע.. חשוב מאודמודאגת11/04/2008
בעלי בן 34 הוא בריא בדרך כלל אך לפני כחודש ימים הבחנתי במשהו מוזר שעובר עליו, הוא מקיא בכל פעם שהוא דוחה את הביבי שלו או את היציאות שלו ..
אם הוא לא עושה ביבי באותו זמן שהוא מרגיש בזה אז הוא מייד מרגיש בחילות ושהאוכל יוצא לו מהפה ...
הדבר הזה מזיק לו מאוד במיוחד בגלל שהוא קורה כמה פעמים ביום..
אני רוצה להיות רגועה שאינו סובל חס וחלילה מסרטן המעי הגס או שום מחלה קטלנית או מסובכת אחרת , במיוחד בגלל שאבא שלו נפטר מסרטן המעי הגס בגיל 40 כמעט ולפני 13 שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב
ד''ר סטיבן מלניק12/04/2008אני לא חושב שיש קשר למערכת העיכול אך מציע 2 דברים: קודם כל לבדוק שתן לתרבית ולכללית ושנית כן כדי לו לעבור קולונוסקופיה לגילוי מוקדם של סרטן מעי הגס( אך לא קשור לתלונותיו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המאנגיומה בכבדאילנה11/04/2008
שלום לרופאים..
בפרום מחלות כבד וגסטרואנטרולוגיה. הבנתי שאני מעל ומעבר לגודל של הכבד. אני עושה בכל שנה סקירה עלקולית של בטן עליונה.
ב11.3.07 עשיתי אולטרא סאנד בכבד.אני כותבת לכם מה שהם כתבו לי .אז כך רוב שטח האונה הימנית וחלק של אונה שמאלית תפוסים על ידי
המאנגיומה גדולה שהפעם בגודל 18.0+20.0 ס'מ. אני בת 62 ושואלת אותכם הרופאים ,האם זה מסוכן או שאפשר לחיות עם זה כי נתוח אני מאוד מפחדת כי זה מסוכן.. אני מרגישה מציון ללא כאבים ומה עושים שזה לא יגדל עוד , ובקרוב אני הולכת שוב לעשות אולטרא סאנד .. אודה לכם אם תענו לי תודה מראש אילנה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה בכבד
ד''ר סטיבן מלניק12/04/2008זה בהחלט גדול. אם היו ת
מציע להתייעץ שוב עם הכירוגלונות קשורות כמו כאבים אז היה מקום לניתוח. בגודל זה ללא כאבים קשה לתת יעוץ. תלוי מה הסיכון של הניתוח.
אני בהחלט מבין החלטה לא להנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ביופסיה לצליאק היא אבחון ודאיעדנה11/04/2008
שלום רב!
אני בת 37 ולפני שנה, שלושה חודשים אחרי לידה שלישית, אובחן אצלי צליאק. חשוב לי לציין כי אין רקע גנטי במשפחה. סבלתי כחודש ימים משלשולים כרוניים והגעתי לאשפוז בבי"ח עם בצקות גדולות ברגליים כתוצאה מתת ספיגה. תת ספיגה שהתבטאה גם בבדיקות הדם שלי בחוסרים גדולים של חלבונים ו-B12 . בסמוך לאשפוזי עשו לי ביופסיה של המעי ונמצא שהרירית מחוקה - יש צליאק.
ולשאלתי - האם רירית מחוקה היא תוצאה ישירה אך ורק של צליאק או שהיא יכולה גם להיות תוצאה של מצב פיזי כזה או אחר. האם יכול להיות שהמראה ה"צליאקי" נבע מה"כריסה" שבה הייתי ולאו דוקא מצליאק? מהם הבדיקות הוודאיות שאני יכולה לעשות היום כדי לוודא שזה אכן צליאק? על פניו גם שאני חוטאת במזון ואוכלת גלוטן אני לא מרגישה כלום ואין לי שלשולים. מה עלי לעשות כדי להיות בטוחה?
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר סטיבן מלניק12/04/2008המראה בביופסיה אינה יחודית לצליאק אך יחד עם נוגדהים בדם ותגובה לכלכלה ללא גלוטן חשודה מאוד.
גם אופייני שיש החמרה והופעה חדשה של צליאק לאחר לידות ואני פירסמתי מקרה כזה בעבר.
לעתי אם הבדיקות דם (anti-TTG ) השץפרו זה סוגר האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים !!!!!!מיואש10/04/2008
שלום רב ,
אני זה זמן רב סובל מכאבים עזים בבטן התחתונה שמלווים בשילשולים ונפיחות . עשיתי בדיקת קולונסקופיה אך ללא אבחנה . בבדיקות דם מצאו כמה סטיות אך לפי רופאי ללא משמעות לדוגמא C- CREATIVE יצא לי כמעט 1 שזה מעל לטווח . בבדיקות צואה הכל היה תקין . רופאת המשפחה שלי נתנה לי לקחת קלונקס כדי שאצליח לישון אך אני לא מבין למה הרי הכאב ממשיך הבטן נפוחה אחרי כל מאכל . היא טוענת שאמשיך לאכול רגיל אתה בסדר אין לך כלום אולי IBS אך אין תרופה ואין טיפול . נמאס לי אני סובל . מה אני אמור לעשות ? מה הגורם לזה ? לחץ נפשי ? אני צריך לדרוש בדיקה אחרת ? טיפול כלשהוא ?
תודה על כל תשובה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר סטיבן מלניק10/04/2008התמןנה אכן נשמעת כמן IBS ןמעי עצבני.
לא פשוט למצט פתרון טיפולי ואני מציע להפנות שוב לרוםא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך ...
מיואש11/04/2008כבר הייתי אצלו ואין פתרון חוץ מלתת לי תרופות הרגעה ע"ירופאת המשפחה . נמאס לי . כל נגיעה בבטן אפילו הקלה כואבת לי וזה לא סובייקטיבי זה אכן כואב מאוד .הבטן נפוחה ואני משלשל מדי יום .האם יתכן שיש לי בעיה במעי הדק כיוון שהבדיקה שנעשתה לי הייתה למעי הגס ? . אני מתחנן לעזרה , בבקשה .
תודה בכל אופן !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבקש שיבדקו גם צליאק
אביטל11/04/2008משום מה רופאים לא שולחים לבדיקה זו (מדובר בבדיקת דם, שאמנם אינה אמינה בחלק מהמקרים אך ברובם כן) ואף לא מעלים את האופציה הזו, גם כשהכתובת רשומה על הקיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיואש12/04/2008תודה לך אני אנסה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים על כאבים ונפיחות בבטןג.ע10/04/2008
שלום ד"ר: אני סובלת מפיסורה כבר 4 שנים, שהחמירה עם הזמן. היום המצב קשה מאוד, כאבים עזים שמקרינים גם לרגלים והגב. עברתי המון בדיקות, אצל רופאת גסטרו (ועוד מס' רופאים). לא נמצאה בעיה או רגישות. ניתן לי טיפול חיצוני במשחות שונות, שעזר לפרקי זמן קצרים. במהלך השנה האחרונה בנוסף להחמרה בפיסורה- הופיעה החמרה בכל מערכת העיכול, כלומר: נפיחות בבטן, גזים, כל דבר שאני אוכלת גורם לאי שקט בבטן ואף כאבים ושוב נפיחות. אני שומרת על תזונה ויציאות סדירות. כל מה שאני עושה לא גורם לשום הקלה בכאבי הבטן. אני חוששת שבעיית הפיסורה נובעת מבעיה פנימית במערכת העיכול. אני לא יודעת מה עוד ניתן לעשות מעבר למה שעשיתי. אשמח לקבל את דעתך על כל חלקי ה"סיפור", ולקבל עצה או פיתרון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ונפחות בבטן
ד''ר סטיבן מלניק10/04/2008יש אפשרות שתלונונתיך קשורות לתסמונת מעי הרגיז. תסמונת זו שכיחה מאוד ומאפיין בבירור תקין.
יש גם אופציה שיש מחלה סיסטמית אך הבירור המקובל לא יהיה תקין.
גם יתכן בעיה בקרקעית האגן דבר אשר דורש בירור מיוחד.
קשה לומר יותר מזה כרגע.
מציע להפנות לרופא גסטרו ולשאול על בירור בכיוון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכבדזהבית09/04/2008
שלום,
בבדיקת האולטרסאונד שלי נמצאה ציסטה בכבד בקוטר 3.9 ס"מ. רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת CT שם נמצא כי באונה הימנית תהליך בצפיפות נמוכה 2.9 * 3.6 ס"מ, בעל גבולות חדים, ללא שינוי בפזות ההזרקה השונות. תהליכים קטנים נוספים בכבד בעלי אופי דומה. שאלתי היא מה משמעות תוצאות אילו , כמו כן לאחרונה החלו כאבים באזור הצלעות בצד ימין האם יש קשר?
תודה רבה
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בכבד
ד''ר יעקב מאור09/04/2008מדובר בציסטות שהן חללים מלאי נוזל בכבד. לרוב אין לממצא משמעות אולם יש צורך בבירור קצר על-ידי מומחה למחלות כבד או מומחה לגסטרואנטרואנטרולוגיה. קרוב לודאי שאין קשר לכאבים המתוארים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס אוטואימוניתטלי09/04/2008
היי,
בת 30, לאחר כאבים בבית חזה ועייפות הופנתי לבדיקות דם שהראו ALT ו - AST פי שניים ממה שצריך להיות.
הרופאת גסטרו הפנתה אותי למלא בדיקות דם שיצאו בסדר כולל תפקודי כבד שחזרו לנורמה למעט ANA ו - ASMA שיצאו חיובים 1:160 באולטרסאונד כבד יצא כבד שומני ומוגדל.
התור שלי הוא עוד שבועיים בנתיים אני לחוצה.
הייתה לי הפלה ועכשיו פתאום גם הקדים לי המחזור זה מוזר כי הוא מאוד מסודר.
אני לא לוקחת גלולות כי יש לי PROTEIN S נמוך.
יש לי בת בת שנה וחצי ואני רוצה להכנס להיריון שוב.
השאלות שלי הם: בפני מה אני עומדת? האם גילו לי את זה בהתחלה? האם אני אוכל להביא עוד ילדים? האם העובדה שהמחזור הקדים מראה שאני מעבדת את הפוריות שלי עקב המחלה? והאם אני לא מסכנת את הכבד שלי שאני מחכה שבועיים? אני מצטערת על הרבה שאלות אני גרה בארה"ב ואני לא מרגישה פה בידיים טובות
תודה, טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפאטיטיס אימונית?
ד''ר סטיבן מלניק09/04/2008את מתארת מצב של הפטיטיס חריפה, לא כרונית כי האנזימים כבר תקינים. יתכן מחלה ויראלית כלשהיא שגורמת לעייפול ועלינ באנזימים.
התמונה בUS יכול להיות משני לכבד שומני שמופיע באנשים עם עודף משקל, היקף בטן גדול. סוכרת, יתר לחץ דם ושומנים גבוהים. גם הASMA יכול להיות גבוהים הכבד שומני.
אני לא חושב שיש קשר בין הכבד למחזור אך מציע כמובן להתייעץ עם רופא נשים.
בהחלט ניתן לחכות שבועיים לביקורת- הראה המעקב בעל חשיבות באיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
רות09/04/2008שלום,
בעלי ביצע בדיקות שתוצאתן:
hb surface ag 81.9525 reactive
hb core ab igG&Ig reactive
מה בדיקות אלו אומרות ?
לתשובתכם הדחופה אודה - רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
ד''ר יעקב מאור09/04/2008הממצאים מצביעים על נשאות הפטיטיס B. על מנת לקבוע את פעילות המחלה יש צורך לבצע בדיקה להתרבות הנגיף בדם HBV DNA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
רות21/04/2008שלום,
תוצאות הבדיקה הנוספת - hbv dna quant - 3940 .
כמו כן נכתב בתוצאות הבדיקות לגבי hcv rna - לא בוצע , ראה בדיקת נוגדנים .
אבקש לדעת מה אומרות הבדיקות .
תודה וחג שמח
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
ד''ר יעקב מאור21/04/2008חשוב מאוד לדעת באילו יחידות ניבדק ה- HBV DNA. בנוסף יש לדעת את ערכי אנזימי הכבד.
לכן, אני ממליץ על בירור אצל מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה שיתן לכם יעוץ פרטני והמלצות טיפוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
רות21/04/2008שלום,
תודה על תשובתך ,
הערכים 19iu/ml= 100 copies
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
ד"ר יעקב מאור21/04/2008הערכים שצרפת הינם ערכי ההמרה בין יחידות לבין עותקים.
אם ערכי ה- HBV DNA אכן ביחידות מדובר בערך משמעותי. על סמך פרמטר זה ואחרים כגון אנזימי הכבד יש לשקול מתן טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)