פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מישהי
    20/05/2008

שלום,
    בחודש האחרון אני סובלת מגזים, עצירות, נורא קשה ללכת לשירותים ויש יציאות רק לאחר מאמץ
    וגם גדלה לי כרס שאף פעם לא הייתה לי אחת.. אני משתדלת לאכול נכון ולשתות הרבה ועוסקת בפעילות גופנית אך שומדבר לא עוזר..
    רציתי לשאול אם יש איזושהי תרופה טבעית או איזשהו מאכל שיכול לעזור לי?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר סטיבן מלניק
    21/05/2008

ם את בריאה ולא לקחת תרופאת חדשות מציע נסיון טיפולי עם סובין ולחילופין לקנות konsyl . לא צריך רצפט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות

עדי
    23/05/2008

פתרון מרפואה סינית תוצאות מדהימות 0546848376

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בושט...?
    אלן
    19/05/2008

שלום
    השאלה דחופה
    אני מקיאה באופן יזום כבר תקופה
    לא מסוגלת בשום אופן לראות רופא, מהבושה שבכך
    (לכן טוב שפורום כזה קיים)

לפני שעה כשהקאתי הרגשתי כאב חד, גיליתי מעט דם בקיא, וכמות גדולה יותר על היד
    עדיין חשה כאב, כשבולעת רוק וחוץ מזה לא כ"כ
    בחלק העליון-אמצעי של הושט

אני מבינה שתשובה בשבילי היא רק בגדר עצה שמבוססת על הנחה לגבי המצב שלי, כי לא נבדקתי
    אבל זה הכי הרבה שאני יכולה להשיג כי אני לא אלך לרופא.

השאלה - אם זה נשמע כמו קרע בושט?
    והאם זה יכול להתאחות מעצמו?
    איך אני יכולה לסייע לקרע להתאחות? ממה להימנע (מעבר להקאות כמובן)

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בושט...?

הוספת תגובה

• קרע בושט

ד''ר סטיבן מלניק
    19/05/2008

זה אכן נשמע חשוד לקרע קטן בושט- mallory-Weiss זה שמו.
    זה יכול להיות מסוכן ולא ניתן לטפל בזה דרך הפורום. יש צורך להבדק אצל רופא. אם תמשיך לגרום להקאות הקרע יכול לגדול ואז תגיע(במקרה הטוב) לרופא במצב קשה מאוד עם זיהום בחלל החזה.
    אני מאוד ממליץ להפנות לרופא- יתכן גם שיש צורך ליעוץ מקצועי לגבי הרעות אכילה.
    רופאים בדרל כלל לא נושכים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיוורטיקוליטיס
    דנית
    19/05/2008

אני בת 51. לפני למעלה מחודשיים אושפזתי למשך שבוע לאחר שבבדיקת סי.טי. בחדר מיון אובחן דיוורטיקוליטיס עם פרפורציה מכוסה. טופלתי באנטיביוטיקה דרך הוריד. שוחררתי עם הפניה לבדיקת CT וקולונוסקופיה. מדוע דרושות 2 הבדיקות? (הרי כבר עברתי CT במיון שלפני האשפוז) אני מרגישה בסדר עכשיו ובדיקת הדם היתה טובה - האם יתכן למרות זאת שעדיין יש נקב או שנוצרה מורסה ?
    לתשובתך הדחופה (התור למחרתיים), תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיוורטיקוליטיס

הוספת תגובה

• דיוורטיקוליטיס

ד''ר סטיבן מלניק
    19/05/2008

אני מניח שהתמונה בCT היתה מרשימה ורוצים לבדוק שיש נסיגה. לפעמים קולונוסקופיה יכולה לגרום להחמרה של פרפורציה עקב הכנסת האוויר המהלך הבדיקה.
    לכן מציע להשלים הCT החוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיוורטיקוליטיס

דנית
    21/05/2008

תודה לך על ההסבר, עשיתי כעצתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית ריפלוקס
    עדי מור
    18/05/2008

אני בת 42 , סובלת 4 שנים מריפלוקס הולך וחוזר.
    לאחר בדיקות, קיבלתי מהרופא אומפרודקס כדור אחד פעם ביום.
    לאחר בדיקות דם, נמצא אצלי ירידה בברזל והרופא רשם לי מרשם של FERRO-GRADUNET .
    לאחר שלושה שבועות החריפה בעיית הריפלוקס. כתוצאה מכך פניתי לרופא גסטרו והוא אמר לי לקחת שני כדורי אומפרודקס ביום.
    לפני כמה ימים , בעיית הריפלוקס החריפה עוד יותר והתלוו אליה תחושות רעות, חולשה, ומועקה באיזור החזה לכיוון הגרון. בנוסף, איני מצליחה להירדם בלילות בזמן האחרון.
    *יש לצייין שעשיתי בדיקת גסטרוסקופיה לפני 4 שנים והבדיקה יצאה תקינה.
    האם יש קשר בין נטילת הברזל לבין החרפת הריפלוקס בחודש האחרון?
    והאם יש אפשרות שמדובר בחיידק הליקובקטר פילורי?

בתודה ,עדי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית ריפלוקס

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר סטיבן מלניק
    19/05/2008

יתכן החמרה משני לברזל. יש מקום לבצע בירור שך חוסר הברזל וכנראה צריך לעשות גם גסטרוסקופיה וגם קולונוסקופיה.
    החידק הליקובקטר יכול להיות קשור לאנמיה גם כן אך יש לשלל קודם סיבות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול

עדי מור
    20/05/2008

הייתי אצל הרופא היום, קיבלתי לבצע בדיקות דם לחוסר הברזל. כמו כן, בדיקת גסטרוסקופיה.
    שאלתי - מה היא בדיקת CRP ן- ANTI PARIETAL CELLS.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תל אביב
    פנינה
    18/05/2008

בני בן 20 עשה בדיקת דם להפטיטי C התשובה יצאה גבוהה לא יודעת כמה ,נעשו תיפקוד כבד שהיו תקינים וכן בדיקת PCR שהיתה שלילית ,שאלתי - אם הPCR שלילי זה אומר שאין נשאות (כשהיה בן שנה חלה בלוקמיה וקיבל המון מוצרי דם ,היום הוא בריא ומשרת בצבא ׂ

לקביעת תור
    סגירה
    תל אביב

הוספת תגובה

• פנינה

ד''ר סטיבן מלניק
    19/05/2008

אם ה PCR שלילי ואנזימי הכבד תקינים אז כנראה הוא נמצה בקרב ה20% שלאנשים שמצליחים לנקות הנגיף לוד.
    למעשה זה המצב שאנו רוצים להגיע לאחר טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עליונה,איומים.
    ארנון א
    18/05/2008

שלום ד"ר.
    מזה זמן רב אולי כבר כמה שנים,אני סובל מכאבי בטן עליונה באיזור הקיבה,כאב שהוא לחץ נוראי ואיום מן דקירות,ההתקפים הם פעם בכמה שבועות לפעמים פעם בשבוע.
    יש לציין שאני בן 23 ובריא בדרך כלל.
    לעיתים רחוקות הכאב גרם להקאה,אך הכאב גורם לי לדקירות בחזה לעיתים.
    כשאני לוקח כפית כמון הכאב נעלם בדרך כלל(למה?)

מעבר לזה הכאב קורה גם שאני במצבי לחץ,ובשנים האחרונות הייתי לא מעט בלחץ, אפילו המון.

לפני שאני פונה לרופאה ומתחיל בדיקות,הייתי רוצה לדעת מה הכיוון לדעתך? מה זה יכול להיות? אולקוס? חיידק?
    אם תוכל לתת לי השערות זה ירגיע אותי ואני סוף סוף אגש לרופאה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן עליונה,איומים.

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר סטיבן מלניק
    18/05/2008

הכי סביר שמדטבר על סוג של תסמונת המעי הרגיז עקה הזמן הממושך וגם הקשר למתח.
    יש לשלל גורם בקיבה כמו אוכוס ובקע ולכן יש צורך להפנות לרופא המטפל.
    בכל אופן לא נשמע כמו מחלה מסוכנת וקשה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש
    יקיר
    16/05/2008

שלום ד"ר

אני סובל מקרוהן כמעט כבר שנה בסי טי ראו משהו באילואום הסופי ליד פי הטבעת נוזל מופרש, התחלתי טיפול בפנטסה עזר לי מאוד הכניס אותי לרגיעה רק שיש לי עוד בעיה אני סובל מארטריטיס בקרסול ימין ולכן הפנטסה לא מצליח לעזור לי לרגל וגם הוא עשה לי עצירויות כאלה ולחצים בבטן הפנטה (מידיי פעם) עכשיו בגלל שאני קורא את כל התופעות לוואי שיש למשפחת הסטרואידים אני נמנע מלקחת, אבל הרופא גסטרו שאני מטופל אצלו אז המליץ לי לקחת אימורן ובודיסון לתקופה ואז להמשיך רק עם האימורן, לא לקחתי מה שהוא הציע איזה חודשיים לא נטלתי טיפול בכלל והרגשתי טוב לא משלשל אוליי מידיי פעם כאב פה ושם בבטן, הגעתי לרופא משפחה הוא אמר לי לקחת תטיפול כי הבדיקות דם לא טובות חסר ברזל ויש דלקת ברגל, לקחתי אימורן לאחר חודשיים שלא לקחתי טיפול וביחד עם פרוקל (ברזל) פתאום כאבים בבטן חזרו במהרה ודם טרי בצואה מה אתה יכול לעזור לי ולהסביר לי כי אני מיואש כבר....

אשמח ליעוץ והסבר תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואש

הוספת תגובה

• מיואש

ד"ר יעקב מאור
    17/05/2008

יעוץ רציני לגבי מחלת קרון אפשרי רק בפגישה אישית ופרטנית עם גסטרואנטרולוג מומחה. התרופות היעילות למחלת קרון וגם לדלקת במפרקיפ כוללות: סלזופירין (דומה לפנטזה), מטוטרקסט ותרופות ממשפחת האנטי-TNF כגון רמיקייד או הומירה.
    תכשירי ברזל עלולים להחמיר שלשולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס סי...גנוטייפ 1 מספר שאלות..
    עמי
    16/05/2008

אני לאחר שלושה חודשים של טיפול בקופגוס ופגסיס - זריקה אחת לשבוע ו5 כדורים ביממה.
    יש לי מספר שאלות, אשמח אם תוכלו לענות עליהם לפי הסעיפים.. תודה..
    1. קיבלתי הפניה לבדיקת עומס ויראלי של הפטיטיס סי.. אני עושה זריקה אחת לשבוע ביום שלישי.. מבחינת תוצאה זה ישנה אם אני אעשה את הבדיקה ביום ראשון הקרוב או שעדיף לחכות ליום רביעי אחרי זריקה? ככה תהיה תוצאה טובה יותר אולי?? אני די לחוץ מהתוצאה.. למרות שזה קצת לעבוד על עצמי.. זה יכניס בי אופטימיות.. (אם יש משמעות בכלל).
    2. אחרי כמה זמן מקבלים תשובה לבדיקה?? צריך לעשות את הבדיקה בצום?
    3. מאז תחילת הטיפול רזיתי מאוד וגם אין לי תאבון..מצב זה מפריע לי מאוד.. אפשר לשקול לקנות את האבקות של הפחמימות - הקופסאות הגדולות שמכינים שייקים..
    4. לקנאביס יש השלכות על הטיפול?? כי אלכוהול הבנתי שאסור.

תודה רבה לכם ושבת שלום...!!!

הוספת תגובה

• הפטיטיס C גנוטיפ 1

ד"ר יעקב מאור
    17/05/2008

1. לא קיימת משמעות מיוחדת לעיתוי הבדיקה המדויק בסביבות 12 שבועות טיפול. אין גם צורך בצום. לצערי ברוב המעבדות זמן לקבלת התשובה הינו כחודש.
    2. אני ממליץ לצרוך תזונה מגוונת ולא להבהל מהירידה במשקל היא תחלוף לאחר הטיפול.
    3. יש מספר מחקרים על התועלת בקנביס אך לא היית בשלב זה מסתמך על כך וממליץ על שימוש בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלונת..

עמי
    17/05/2008

הזריקה הראשונה שקיבלתי היא ב26.2..
    מאז עשיתי 12 זריקות אך לא עברו שלושה חודשים
    אני גנוטייפ איי 1...
    זה מוקדם מידי לבדיקה??
    לחכות עם זה??

תודה רבה ושבוע טוב...!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בדיקת דם חוזרת?
    שמואל
    15/05/2008

שלום
    ביצעתי בדיקת דם חוזרת,והתיפקודי כבד שהיו גבוהים נמצאים כרגע בירידה יחסית גדולה(עדין קצת גבוהים),האם צריך להמשיך ולעשות בירור או שזה כנראה ויראלי וזה יעבור עם הזמן?(הרופא אמר שזה בירידה ולא צריך לעשות אים זה כלום)
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי בדיקת דם חוזרת?

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בדיקת דם

ד"ר יעקב מאור
    16/05/2008

עליך לסיים את הבירור לסיבה לעלית האנזימים ולהיות במעקב מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבעיה

שמואל
    16/05/2008

הרופא שלי טוען שלא צריך לעשות בירור בגלל שזה כרגע בירידה משמעותי ושכנראה זה בגלל בעיה ויראלית.
    האם הוא צודק בעיקרון?

המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

ד"ר יעקב מאור
    17/05/2008

ירידה באנזימי כבד אינה מצביעה בהכרח על הבראה. יכולות להיות תנודות באנזימי כבד במחלות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך.

שמואל
    18/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• elatrolet בזמן טיפול בצהבת C
    יוני
    15/05/2008

שלום, אני כרגע מטופל באינטרפרון וקופגוס כ7 חודשים ומצבי הפיזי ונפשי לא משהו כרגע - דבר שגורר תופעות לוואי רבות.
    רופא נוירולוג רשם לי אלטרולט לטיפול בחרדה ודיכאון, רציתי לדעת האם אני יכול להשתמש בתרופה זו או שמא היא מסוכנת למהלך הטיפול נגד הצהבת.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    elatrolet בזמן טיפול בצהבת C

הוספת תגובה

• אלטרולט

ד"ר יעקב מאור
    16/05/2008

הטיפול המועדף לשינויים נפשיים/רגשיים המופעים בזמן טיפול באינטרפרון הינם מקבוצת ה- SSRI כגון, ציפרמיל או רסיטל ולא אלטרולט (שגם בעל פוטנציאל לגרום להפרעה כבדית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת בכבד -דחוף
    ניסים דבח
    15/05/2008

שלום רב,
    בן משפחה שלי נמצא כרגע בקוזומל מקסיקו בבית חולים מקומי
    לאחרונה בעקבות סימפטומים של צהבת, החליט בן המשפחה להבדק בבית החולים המקומי
    בית החולים ביצע בדיקות : בדיקות דם, אולטראסאונד, CT
    להלן התוצאות, בית החולים לא כל כך יודע מה הבעיה וקשה להם להחליט על הטיפול, כרגע הוא נמצא בהשגחה לדעתי הוא לא מטופל
    שאלתי - האם יש צורך בבדיקות נוספות, האם ניתן להסיק מסקנות על סמך הטיפול שניתן, האם כדאי לעבור בית חולים , לבצע בדיקות נוספות,האם ניתן לטוס במצבו?
    FEELING WEAK, AND FEVER, LOSS OF APETIT.
    ALSO NOTICE DARK URINE. NORMAL STOOLS.
    VISIT YESTERDAY SHIPS INFIRMIRY REFERING NAUSEA AND VOMITING IN 2 EPISODES.
    EVALUATED BY SHIPS PHYSICIAN, FOUNDED FEBRILE, ICTERIC, AND WITH ORAL MUCOUS DRY, REASON WHY IS DECIDED TO SEND TO THIS
    FACILITY.
    AT HIS ARRIVE HE IS AWAKE, FULLY CONSCIOUS, WELL ORIENTED.
    VITAL SIGNS:
    BP: 130/80 HR: 96 RR: 22 TEMP: 37.5
    PERLA, ICTERIC SCLERA.
    LUNGS CLEAR, WELL VENTILATED. HEART RYTHMIC, NO MURMURS.
    ABDOMEN SOFT, NON TENDER. BOWEL SOUNDS AUDIBLE, NORMAL.
    SLIGHT HEPATOMEGALY.
    EXTREMITIES NORMAL.
    DIAGNOSIS:
    JAUNDICE IN STUDY
    CONTINUES ASYMPTOMATIC
    VITAL SIGNS:
    BP: 130/80 HR: 95 RR: 22 TEMP: 37,5 C
    LABORATORY RESULTS:
    CBC: LEU: 3.0 HB: 15.4 HTC: 45.2 PLT: 150
    BILIRRUBINS: TOTAL: 11.09 DIRECT: 6.42 INDIRECT: 4.68
    SGOT: 2150 SGPT: 1760 ALKALINE PHOSPHATASE: 379 PT: 24.1 PTT: 38.3
    HEPATITIS A,B, AND C: NEGATIVE
    ULTRASOUND WITH HIPERECOIC IMAGE, THAT AFFECTS TO THE GALL BLATHER WALL.
    PLAN:
    REQUIRES ABDOMINAL CT SCAN AND OBSERVATION TO ESTABLISH DIAGNOSIS AND TREATMENT
    COMMENT:
    I DON'T CONSIDER THAT THE ULTRASOUND IMAGE IS THE REASON OF THE HIGH LEVELS OF HEPATIC ENZYMES (SGOT-SGOP) THE FINDINGS MAKE
    US CONSIDER THAT IS AN EPISODE OF ACUTE HEPATITIS, PROBABLE INFECTO-CONTAGIOUS, REASON WHY WILL NEED A COMPLETE PANEL TO
    ESTABLISH A DEFINITIVE DIAGNOSIS.
    DIAGNOSIS: JAUNDICE IN STUDY
    PBE INFECTIOUS HEPATITIS OF ORIGIN TO DETERMINE

1.DIETA BLANDA SIN IRRITANTES NI CONSERVADORES ( SOLO PRODUCTOS NATURALES )
    2.CURVA TERMICA CADA 4 HORAS
    CONTROL TERMICO POR MEDIOS FISICOS
    CUIDADOS DE PACIENTE INFECTOCONTAGIOSO
    3.SOLUCION FISIOLOGICA 1000 P /24HRS
    4.LABORATORIO:
    HEPATITIS A IgG, IgM
    HEPATITIS E
    ANTINCUERPOS ANTIMITOCONDRIA
    ANTICUERPOS ANTIMUSCULO LISO
    ANTICUERPOS ANTINUCLEARES
    ANTICUERPOS ANTITIROIDEOS
    ANTICUERPOS LKN
    GAMAGLUTAMIL TRANSFERASA
    AMILASA
    LIPASA
    HEPATITIS B ANTICORE IgG
    HEPATITIS B ANTICORE IgM
    ANTICUERPO ANTIGENO E
    PANEL EPSTEIN BAAR COMPLETO
    CITOMEGALOVIRUS IgM E IgG

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדלקת בכבד -דחוף

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת כבד

ד"ר יעקב מאור
    16/05/2008

ניראה כי לקרוב משפחתך דלקת כבד חריפה משמעותית וכי נעשים מאמצים אבחנתיים בכוונים הרלונטיים ובעיקר בכוון דלקת כבד נגיפית. מבלי לבדוק את החולה ולראות בדיקות דם עוקבות (בעיקר בילירובין ותיפקודי קרישה-PT) קשה להעריך את חומרת מצבו ואת הצורך בהעברתו למרכז בו מבצעים השתלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד
    דוד
    15/05/2008

קיבלתי טיפול באסקזול לשבוע(מרופא מומחה למחלות זיהומיות) מחשש לטפילים בעקבות טיול בהודו
    (בעקבות תחושות לא נעימות בכל בגוף, הבטן כואבת, שורפות לי הידיים,כאבים בשרירים וחולשה מטורפת)
    אני סובל מכבד שומני והפרעות בתפקודי כבד Alt=86 (זה הבדיקה האחרונה משבוע שעבר) השאר בסדר. יש לי דלקות מזעריות בכבד כרוניות. שמתאימות ל NUSH.(ככה יצא בפיופסיה שעשיתי לפני 4 חודשים)
    שכחתי לשאול את הרופא שהביא לי את זה האם זה מחליש ודופק את הכבד?
    למרות שהוא יודע שאני סובל מבעיות אלו.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כבד

הוספת תגובה

• כבד

ד"ר יעקב מאור
    16/05/2008

אינני סבור כי טיפול קצר מועד באסקזול יחמיר את מצב הכבד שלך. אגב, מצב הכבד שלך לא ניראה לי מדאיג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף !!
    אני
    14/05/2008

אוקיי אז ה'סיפור' שלי הוא כזה..
    לפני כ4 חודשים.. ממש באופן פתאומי ,היה לי קושי בהוצאת הצואה.
    כל יום זה החמיר , עד שלא יצא בכלל , וכשיצא.. יצא בגושים נורא קטנים.
    כמו כן, הופיעו כאבי בטן וגזים.
    ניסיתי כמה וכמה תרופות כגון : נרות ,אבקת 'קונסיל' , כדורי 'יובסלקס' , אגיולקס.
    אך כלום לא עזר.
    פניתי למיון ולאחר שעשו לי את כל הבדיקות [בינהם .. בדיקת תפקודי כבד,בלוטת תריס,צילום בטן,בדיקות דם,לחץ דם ועוד..] ולא מצאו שום מחלה או בעיה שעלולה להיות הגורם המרכזי , קיבלתי סירופ 'אבילאק' במינון גבוה [בהתחלה 30 , ירדתי ל15.. ו10 ] .
    אומנם הסירופ עזר לשלשל , והיציאות כרגע הרבה יותר גדולות .. אך עדיין קשה להוציא ולכן אני נעזרת בנרות.
    הייתי גם אצל הדיאטנית כך שאני אוכלת בריא ומאוזן [ולפי המחשבה שלה יש לי מעי עצל..]
    הבעיה בעצם היא שיש לי לחץ ברקטום ותחושה של אי התרוקנות ודחף לשירותים. [עד כדי כך שקשה לי לשבת במשך זמן ממושך..]
    כנראה זה דחף מדומה מכיוון שכלום לא יוצא.
    התחושה הזאת מאוד מפריעה לי בחיי היומיום, אפשר להגיד שאני ממש סובלת!
    הלחץ הזה שמלווה עם כאבי בטן [שכאמור, כאבים של 'צורך' להוציא ] וגזים .
    לעיתים תחושת גרד [ממש פעמיים-שלוש ] .
    אני כבר לא יודעת מה לעשות ,וגם הרופאה [שמתחילה לחשוב על בעיה פסיכומטית].
    מקווה שתוכל לעזור . ( בדיקה של רופאת גסטרו יש לי רק ב18 ביוני.. ואני כבר ממש לא יכולה לחכות )

כמה דברים שאולי יעזרו :

-מידי פעם אני סובלת מסחרחורות שבהתחלה היו מחוסר B12 אך טופלתי בכדורים ולכן זו לא יכולה להיות הסיבה.
    -מידי בוקר... יש תחושת רעב ממש גדולה.. ולאחר זמן קצר [גם אם אני לא אוכלת ] היא נפסקת
    -גזים [בצילום הבטן ראו גם שיש הצטברות גזים משום מה.. לא הבנתי כ"כ למה.. ומה זה משפיע.. ואיך אפשר לטפל בזה..

איזה בדיקות כדאי לעשות ? מה יכולה להיות הבעיה?
    אני כבר ממש נואשת וסובלת 4 חודשים כאשר דבר זה מפריע לי מאוד.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף !!

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אני
    14/05/2008

האם יכול להיות בעיה בשריר הסוגר בפי הטבעת ?
    מכיוון תחושת האי התרוקנות , וכן גם הפרשות מפי הטבעת [לפעמים גם ריר.. ]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף

ד"ר יעקב מאור
    16/05/2008

אני מעריך אך לא יכול לקבוע בודאות כי את סובלת משילוב של מעי רגיש עם תופעה הקרויה אניזמוס-מצב בו מכווצים את סוגר פי הטבעת בעת נסיון להטלת צואה. כל אלה דורשים בירור גסטרואנטרולוג מומחה וטיפולים מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה !

אני
    16/05/2008

הקדמתי את התור לשבוע הבא.

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימית

ד"ר יעקב מאור
    16/05/2008

ראי תשובה לשאלותיך בהודעה השניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לי?
    לירן
    14/05/2008

אני בן 23 ואני סובל מעצירות קשה מאוד שנמשכת חודשיים, הרופאה שלי הביאה לי לבולק שלא ממש עזר ופגלקס שדווקא כן עזר ואחרי שימוש של פחות מחודש הפסקתי כי היה נראה שהיציאות סדירות ורכות ,אבל אחרי שבוע העצירות חזרה לאט והיציאות נהיו שוב קשות מאוד ואחרי יומיים התווספו גם בחילות והרגשה רעה במיוחד בלילה וכאבים חזקים של רעב במיוחד בבוקר, האם הם קשורים הבחילות והעצירות שהתחילה כבר לפני חודשיים? עוד משהו שאני חייב לציין זה שסבלתי לפני כשנה מאותה הרגשה רעה והרופאה שלי אמרה לי שזה פצע בקיבה והביאה לי אומפרדקס להקלה וזה אכן עזר אחרי יומיים שלושה, אבל עצירות כזאת לא היתה לי בחיים האם אני צריך לקחת שוב אומפרדקס לבחילות ופגלקס לעצירות? קבעתי תור לגסטרו אבל התור עוד חודש, והייתי שמח אם תגידו עד אז מה זה יכול להיות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה יש לי?

הוספת תגובה

• מה יש לי?

ד"ר יעקב מאור
    16/05/2008

לירן,
    הסימפטומים המתוארים יכולים להתאים למעי רגיש אולם לצערי אין אפשרות לתת אבחנות דרך הפורום לכן עליך להגיע ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה באופן פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחמת הכבד מאלכוהול
    דנה מירון
    14/05/2008

שלום רב
    אימי סובלת מגרד בכל הגוף כתוצאה משחמת הכבד מה ניתן לתת לה על מנת להקל עליה בגרד
    היא ממש משתגעת למרות שנתנו לה כדור אלרגיה כלשהו וזה לא עוזר

בכבוד רב
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    שחמת הכבד מאלכוהול

הוספת תגובה

• שחמת הכבד

ד"ר יעקב מאור
    16/05/2008

גרד הינה אכן תלונה מציקה מאוד בחולי שחמת. ניתן לטפל בתכשירים אנטי-היסטמיניים שונים לעיתים נידרש להחליף בין התכשירים באם אין השפעה מטיבה. בנוסף ניתן לטפל בתכשירים הסופחים מלחי מרה כגון Choles או בתרופות אחרות שלגבי השימוש בהן יש צורך להוועץ במומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה