מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צואה שחורהליאור14/11/2013
שלום, לפני שלושה ימים החלו לי כאבי בטן (לא חזקים במיוחד) והיום בבוקר יצא לי צואה שחורה ודביקה מאוד, הגעתי לרופא משפחה שהבחין בבדיקות דם שעשיתי אתמול על דלקת קטנה, הכאבים היום כמעט ועברו לי לחלוטין ועדיין ביציאה השלישית שלי היום יש צואה שחורה.
איך עלי להמשיך להתנהג? לחכות באמת כמו שהרופא אמר עוד כמה ימים? ללכת למיון? זה לא מסוכן? אני בן 27 ויש לציין בלחץ נפשי ובחרדות בתקופה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה שחורה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/11/2013קשה לתת המלצה דרך הפורום.
צואה שחורה , במיוחד אם נוזלי כמו זפת, יכול להצביע על דימום ממערכת העיכול ולכן אם יש ספק יש מקום להגיע למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיפית14/11/2013
שלום,
עקב יציאות רכות בצבע חרדל במשל כחודש וחצי עם מיחושים בבטן.
ביצעתי בדיקות דם:
ERS 40
GGT 16
ALK 85
WBC 4.5
BILIRUBIN TOTAL 0.7
BILIRUBIN DIRECT 0.14
IRON 40
האם IRON נמוך ו-ERS נמוך תקינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/11/2013שקיעת דם 40 היא פרווה- לא גבוה ולא נמוך וכמו כן בדיקה בודדת של רזל קשה לפענח.
מציע להחזור לרופא המטפל לבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארט 50 + וולטרןיעקב אורן14/11/2013
שלום רב,
זה שנתיים אני לוקח בכל יום כדור אחד של ארט 50 וכדור אחד של וולטרן 100 SR. התרופות עוזרות לי להתגבר על כאבים ודלקת במפרקי הירכיים.
מדי פעם בפעם יש כתמים חומים-אדמדמים על התחתונים והבנתי שזה משינוי צבע השתן (לפי עלון למשתמש). נבדקתי לפני שנה וכל הבדיקות כולל תפקודי כבד - תקינות.
בשלושת הימים האחרונים השתן בלילה שוקע באסלה (אינני מדיח את האסלה בלילה) ובבוקר אני רואה משטח אדום-כתום בתחתית האסלה למרות שהשתן עצמו צלול וצהבהב.
אבקש לדעת האם יש בכך כדי להדאיג.
בתודה,
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארט 50 + וולטרן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/11/2013קשה לתת יעוץ רפואי דרך פורום.
לדעתי יש מקום להבדק אצל אורולוג עקב חשד לדימום מדרכי השתן.
גם כדי לבדוק בדיקת שתן כללית ותיפקודי הכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותמודאג14/11/2013
שלום, זה קצת לא נעים לכתוב אבל יש לי בעיה ביציאות הרבה זמן...אני בן 22 ומאז ואני הולך לשירותים קבוע 2-3 פעמים ביום... היציאות תקינות לחלוטין (לא שלשול, לא מיד אחרי ארוחה) חוץ מזה שלוקח לי הרבה זמן (בדרך כלל 10 דקות+) אני יודע שאלה דברים תקינים מבחינה בריאותית אבל אני מתוסכל בעיקר כי אני בתת משקל בערך 60 קילו על 1.82 מטר) ואני לא מצליח לעלות במשקל למרות שהייתי ילד שמן....
אני מנסה לשמור על הרגלים בריאים (לא לאכול הרבה על הבוקר, להמעיט בחלב וג'אנק פוד) אבל לא עוזר... האם יש דרך להפחית את כמות היציאות או שיש לי חילוף חומרים מהיר ואין מה לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/11/2013אנני חושב שיש בעיה עם 2-3 יציאות תקינות ליום.
כמו שיש הבדלי גובה בין אנשים יתכן הבדלים ביציאות.
לא צריך לקחת 10 דקות לעשות יציאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bilirubinמור14/11/2013
שלום רב,
לפני כ-10 חודשים עברתי ניתוח וויפל והוציאו לי את התריסריון, ראש לבלב, כיס מרה, לאחר שהיתה לי גרורה בכבד והתגלה אצלי גידול נוירואנדוקריני. בבדיקות הדם העכשוויות ה-bilirubin-total הוא 1.6, וה-bilirubin-direct הוא 0.31.האם יש מקום לדאגה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bilirubin - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/11/2013לפחות לא לפי הבילירובין שרובו בלתי ישיר דברשאינו מעיד על חסימה אלא על דברים מינוריים כתסמונת גילברט (נטולת משמעות קלינית) או המוליזה (כנראה לא רלוונטי אצלך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על הבדיקותאמיר13/11/2013
בן 64 . תוצאות בדיקת הדם לאחר אי נוחות בבטן ( לפני כשנתיים ניתוח הסרת כיס מרה ואחרי חודש וחצי ניתוח בקע -- פעמיים פתיחת בטן) . התוצאות ALK - 599
GGT- 633 ' ALT- 123 ' , בילירובין כללי 2.8 , CK - 188
בבדיקת סי.טי כבד בגודל תקין במרקם הומוגני , קושי בהדגמת הרטרופריטוניאם והלבלב עקב ריבוי גזים. בדיקות הדם בערכים גבוהים מאוד על מה זה מעיד ? האם לא ראו טוב את הלבלב ? איזה עוד בדיקות צריך לעבור ? אני ממש מודאג . אודה מאוד לתשובתכם.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על הבדיקות - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/11/2013יש לך הפרעה כולסטטית בתפקודי כבד חשובה הדגמת לבלב ודרכי מרה טובה. לפחות US ראשונית ויש לשקול לפיו MRCP או EUS . אם כי עדיף להתחיל עם US רגיל באם לא נעשה ובהקדםץ גש מיד לגסטרואנטרולוג או לרופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מטרידהליאור13/11/2013
שלום רב לרופאים היקרים.
אני בן 28 בריא מאוד בדרך כלל.
הבעיה שלי היא כזאת:
כבר שבועיים מקרקרת לי הבטן העליונה (קצת מתחת לחזה) וזה ממש מטריד אותי ומוציא אותי מדעתי. בנוסף יש קצת החמרה של המעי הרגיז שאיתו אני חי בשלום כבר כמה שנים.(הייתה רגיעה של המעי הרגיז ועכשיו בשבועיים האחרונים הוא חזר ביג טיים) בנוסף יש דם דימום ביציאות.
אז הייתי אצל רופא משפחה הוא שלח אותי לבדיקה הליקובקטר פילורי ויצא שלילי. היום הייתי אצלו והוא הביא לי אומפרה.
אני חייב לציין שתי ארועים שקרו לי לפני שבועיים אני לא יודע אם קשורים: מפגש מוגן עם נערת ליווי ולאחר מכן התקף חרדה שנמשך 3 ימים בהם לא אכלתי בכלל אלא רק שתיתי.
האם הרופאים יודעים מה קרה לי? אני מודאג מאוד לא יושן טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מטרידה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/11/2013זה נשמע כמו החמרה של מעי רגיז .
יתכן שהדימום גם קשור לטחורים אבל יהיה צורך לעבור בירור אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםרחל ארבל13/11/2013
בת 33 סובלת מרקע כבד מגורגר עשיתי בדיקות דם אלה התוצאות
CREATININE 0.70
BILIRUBIN TOTAL 0.63
BILIRUBIN DIRECT 0.13
BILIRUBIN INDIRECT 0.50
ALK.PHOSPHATASE 130
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/11/2013בדיקות תקינות למעט ALK PHOS מעט מוגבר (נורמה מתחת ל110 בדרך כלל) בהנחה שהערך מוגדר גבוה לפי נורמת המעבדה ואינך בהריון (אז הוא עולה) כדאי לקחת GGT על מנת לראות שאכן הערך גבוה. כבד מגורגר יכול להעיד על שחמת אך לא בהכרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריר בצואהשרית12/11/2013
בת 40 בחודשיים האחרונים יש לי יציאות מרובות המלוות לפעמים בשלשולים המכילים ריר רב גם בניגוב הרופאה טוענת שזה מעי רגיז היא בצעה את כל הבדיקות לצואה ודם והכל תקין לחלוטין התיאבון שמור והמשקל קבוע אני לעיתים בלחץ ולא אוכלת מסודר תמיד .אני לא מתלהבת מלעשות קולונסקופיה ישר האם אני יכולה להמתין לנסות לשנות אורח חיים ולעקוב אם יש שינוי או שהמצב מצריך קולונסקופיה דחופה ? אני מודאת שמה מדובר בגידול?יש לציין שעברתי לפני שש שנים קולוסקופיה שהייתה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריר בצואה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/11/2013הסבירות לגידול נמוכה.
אבל נראה לי מוזר לפתח מעי רגיז פתום בגילך ואני חושב שכדי לעשות קולונוסקופיה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה ?אבי12/11/2013
היום בדרך הביתה הרגשתי עייפות ותחושה לא מוסברת, לא בחילה אבל משהו דומה ולא מוגדר.
בבית הרגשתי צורך ליציאה כאשר ההתרוקנות היתה די איטית עם מעט מאמץ לשחרר.
לאחר היציאה הרגשתי עייפות והתחלתי להשתעל כאילו אני מנסה להוציא משהו תקוע מהגרון.
השיעול נמשך כעשרים דקות במהלכן פלטתי פעמיים ליחה צמיגית וקיצפית.
כעת מידי פעם הרגשה של משהו בגרון ובמרכז החזה כמו צרבת.
מה זה יכול להיות ?
האם עניין השיעול קשור לכל זה ?
האם יתכן שהשיעול קשור ללחץ כי שמתי לב שפעמים רבות כשיש לי התקפי שיעול זה מגיע אחרי שאני מרגיש לא כל כך טוב ומתחיל לחשוב על מה יש לי ואולי גם השיעול נותן לי שליטה או נותן לי הרגשה ש3ני משחרר משהו.
להוסיף שהיום לא אכלתי כלום (אפשר לומר).
בשנות הארבעים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה ? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/11/2013לא ניתן להגיע לאבחנה דרך הפורום ומציע להפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון יבש שרוףצבי12/11/2013
שלום רב,
אבקש לדעת האם מזון יבש שרוף במראה ובטעם (כגון מצות שרופות) מזיק לבריאות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון יבש שרוף - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/11/2013לא חושב שמזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהרומי11/11/2013
מתלבטת .
אין בעיות מיוחדות. בת 60.
דם סמוי תקין.
האם יש צורך בקולו ולסקופיה. ?
ואם כן רגילה או וירטואלית?
הרגילה מדאיגה אותי בשל הניקוב במעי. גם אם נדיר.אני רזה.
הוירטואלית בשל הקרינה.
עשיתי כבר צינטור לב וירטואלי...(אחכ נאלצתי לעשות רגיל כי לא היו תוצאות..)
אשמח לדעתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/11/2013בגילך מומלץ קולומוסקופיה ןבדיקה אחרת.
היו לך מספיק בדיקות עם קרחנה.
הסיכון של התנקבות בקולונוסקופיה נמוכה מאוד ולכן ממליץ קולונוסקופיה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי על הלנטון אני בת 32רונה11/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלתי על הלנטון אני בת 32 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/11/2013?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרופה נא עזרתכםרונה11/11/2013
שלום רב אני לוקחת לנטון מידי בוקר לקיבה עקב בקע סרעפתי קטן , האם העובדה שאני לקחתי את זה שמונה חודשים כמעט מידי בוקר זה יפגע בצפיפות העצם? קראתי שזו אחת תופעות הלוואי של תרופה זו האם זה ייתכן בתקופה זו ובגיל זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תרופה נא עזרתכם - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/11/2013בדרך כלל, אם בכלל, מדובר על מינונים כפולים לטווח של שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהחן11/11/2013
שלום,
בעוד כחודש נקבעה לי בדיקת גסטרוסקופיה לדרכי העיכול העליונות.
רציתי לדעת אם בבדיקה ניתן לגלות בעייה של ריפלוקס לרינגופרינגיאלי, כלומר בעיה בסוגר הוושט העליון? או שרק אא"ג יכול לבדוק את העניין\
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/11/2013בדרך כלל ניתן להגיע להערכה שיש בעיה בסגר העליון על ידי אנימנזה ותגובה לטיפול בתרופות המקטינות הפרשת חומצה. בדיקה של אאג חשוב ובדיקה של גסטרוסקופיה יכולה להדגים בעיות בושת התחתונה ואמצעית.
לעתים יש צורך לבדיקות מנומטריה וגם של ניטור חומצה בושט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)