פורום רפואת עור משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ידיים
    דנה
    15/07/2010

שלום,
    חבר שלי השתמש בחומר כימי וקבל בועות על הידיים.
    רופאה נתנה לו דרמוביט והוא השתמש בה כמה ימים.
    הבועות נעלמו אבל עכשיו העור יבש יותר מדי וקרם לא עוזר.
    האם זה אומר שיש לו נזק מהמשחה הסטרואידית ?
    מה ניתן לעשות ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ידיים

הוספת תגובה

• ידיים

דוד פרלה
    15/07/2010

דנה שלום,
    לא בטוח שזה נזק מהסטרואידים, שימי הרבה לחות,
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם ,
    לירון
    12/07/2010

שלום לכם ,
    אני יושב כ8-10 שעות במחשב ביום ,
    אני קם ב4-6 בצהריים כל יום בערך והולך לישון ב6-8 בבוקר .
    אני לא יושב על המחשב כל הזמן אבל בגלל השעות אני עושה דברים ואז חוזר אל המחשב..
    בכל מקרה לאחרונה הסתכלתי במראה וראיתי שיש לי כמו שקיות כאלה מתחת לעין ,
    רציתי לדעת עם זה קורה לי בגלל המחשב..
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם ,

הוספת תגובה

• שלום לכם

אמיר קלי
    13/07/2010

.תפנה לפורום רפואת עור אסטטית עם השאלה.על פי הרפואה הסינית כן בהחלט לאורך החיים שלך יש השפעה לא מאוזנת שיכולה לגרום לזה וגם על פי ההגיון הבריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרוי
    צפון
    10/07/2010

שלום
    הבן שלי יש לו גאסטרוסטום שמסביבו דולף מיץ הקיבה, בהתיעצויות ובבדיקות רבות אצל כירורג ילדים וגאסטרו ילדים לא הצליחו לפתור הבעיה, בסוף הומלץ לנו על משחה שמונעת גירוי העור מסביב לגאסטרוסטום, עור אדום מגורה רגיש עקב החומציות של מיץ הקיבה
    איזו משחה הכי טובה למנוע גרוי וגם עושה שכבה מעל העור כמגן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גרוי

הוספת תגובה

• גרוי

דוד פרלה
    15/07/2010

שלום,
    את יכולה לנסות גם דרמקול משחת לחות שמנונית המונעת גירויי עור , משתמשים בה הרבה בילדים,[ללא מירשם רופא ]
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת נמשים
    מנש
    08/07/2010

שלום אני בן 15 ויש לי כמה נמשים על הפנים שמפריעים לי,
    רציתי לשאול 2 שאלות

1. האם הנמשים האלה יחלפו בעתיד לבד? אם כן, איך ומתיי?
    2. האם יש דרך פשוטה (למרוח משהו על הפנים או תכשיר מסוים) להוריד את הנמשים?

כי הם דיי בולטים וזה מפריע, ואני לא מנומש בכל הפנים אלא רק באף ובלחיים למעלה מתחת לעיניים וזה

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת נמשים

הוספת תגובה

• הורדת נמשים

דוד פרלה
    08/07/2010

אביתר שלום
    העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים לבנים בפנים
    עינת
    07/07/2010

שלום רב.
    יש לי כתמים לבנים בפנים כתוצאה מחיטוט בפצעים ופילינגים שעשיתי.
    הבנתי כבר שצבעם לא יחזור , ולכן רציתי לדעת האם אפשר לקעקע אותם , היכן עושים
    זאת ומהם הסיכונים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים לבנים בפנים

הוספת תגובה

• כתמים לבנים בפנים

דוד פרלה
    08/07/2010

עינת שלום
    העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל
    שרון כהן
    06/07/2010

הבן שלי בן 17 סובל כבר מספר חודשים בכף הרגל יש לו אדמומיות ומעט נפיחות ולא יכול לדרוך על הרגל.
    עכשיו התחיל לו ברגל השניה, הוא סיים לפני מספר ימים ציפורל הציפורל עוזר וכל שבועיים חודש
    חוזר היום הוא היה אצל רופא עור והוא אמר לו לא ללכת עם נעל סגורה.
    הוא עשה פעמיים צילום לרגל ולא ראו כלום.
    מה אפשר לעשות ? זה כל הזמן חוזר .

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף הרגל

הוספת תגובה

• כאבים ואדמומיות בכף הרגל

דוד פרלה
    07/07/2010

שרון שלום,

טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בישבן הימני עקב תאונה
    דוד
    06/07/2010

שלום לפני שלושה חודשים החלקתי במהירות של 90 קמ"ש לערך בשביל עפר . במהלך שלושת החודשים סבלתי מכאבים איומים בעצם הזנב ובישבן . היה לי סימן כחול סגול על הישבן ונכון להיום הכאבים בעצם הזנב עברו אבל יש לי כאב בישבן הימני שמגביל אותי נורא . אני לא מצליח לרוץ ולא לקפץ את במדרגות . התחושה היא שיש בישבן מעין גוש שזז בכל תנועה קפיצית שאני מבצע . לא הייתי אצל רופא וסביר להניח שאני גם לא אהיה כי אני סטודנט ואין לי שנייה פנויה אלא אם המצב באמת דורש טיפול באינו מנוחה . אשמח לשמוע חוות דעת מכל מי שיש לו מידע בנושא .

הוספת תגובה

• כאבים בישבן הימני עקב תאונה

אמיר קלי
    06/07/2010

אנא פנה לפורום רפואה משלימה בפורום הזה אנחנו עוסקים רק בבעיות עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה בגל 37
    ע'
    06/07/2010

שלום רב,

לפני כמספר חודשים התחילו להופיע אצלי פיצעונים עם הפרשת סבום באיזור שמעל השפה העליונה (היכן שצומח השפם). בשלב מסויים כל כך התייאשתי מכך שהבעיה לא חולפת שפניתי לרופאת עור.
    עליי לציין כי אני בעל עור שמן שסבל בצעירותו מאקנה וכמו כן טופלתי בראקוטאן (שעזר לי פלאים).

התחלתי טיפול לפני כשלושה חודשים וחצי בכדורים (דוקסילין 100mg פעם ביום) + משחה (אקנה מיצין). לצערי הרב התופעה ממשיכה ואינה עוברת ועדיין מופיעים לי פצעים (זה נראה אדמומי עם נקדות לבנות). בנוסף המליצה לי לנקות את העור עם אקניל וואש.
    לאחר שלושה חודשים הרופאה החליפה את המשחה לזינדקלין, לאחר שהראשונה הייתה מאוד בעייתית כי השילוב של זיפים ומשחה סמיכה לבנה לא ממש עובד בשבילו הגברים. מיותר לציין כי אינני יכול להתגלח באיזור השפם וכי אני "מקצץ אצ השיער באמצעות מכונה חשמלית.
    חשוב לציין כי כן חל שיפור משמעותי, אך עדיין אני לא מוצא מנוח כי הבעיה לא נפתרת.
    אני לוקח בחשבון שהטיפול הינו ארוך ולא מיידי וכי עליי להיות סבלני, אבל:

1. האם הגיוני שיופיעו לי פצעונים אך ורק באיזור מסויים בפנים?
    2. למד דווקה באיזור השפם?
    3. האם יש קשר למזון/ היותי צמחוני?
    4. האם יש קשר לאי סדירות של בלוטת התריס?
    5. למה ככה פיתאום לאחר שנים שלא הייתה בעיה בעור, האקנה חזר? בגיל 37?
    6. האם הטיפול הנ"ל הינו נכון?
    7. האם האנטיביוטיקה מספיקה ברמת המינון והאם יש תחליפים?
    8. האם רצוי או מומלץ לחזור לראקוטאן (הרופאה שלי מנסה להימנע מכך)?

הרבה שאלות, הרבה תסכול...
    אני יודע שאני יכול לפנות לרופא/ה נוסף, אבל חשבתי לנסות לקבל כמה שיותר מידע בנושא.

אנא עזרתכם, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה בגל 37

הוספת תגובה

• אקנה

דוד פרלה
    07/07/2010

שלום,
    לגבי הטיפול התרופתי הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
    כן גם באבחון של רפואה סינית הגיוי שפצעי אקנה מופיעים באזורים מסוימים ,
    האקנה היא אחת ממחלות העור הנפוצות ביותר בעיקר בקרב בני נוער. זוהי מחלה דלקתית כרונית של בלוטות החלב וזקיקי השערות והיא מופיעה בעיקר באזור הפנים, החזה, והגב, היכן שבלוטות החלב מורחבות.

מה גורם לאקנה?
    גורמים הורמונליים: עור שומני ואקנה נגרמים על-ידי הפרשה מוגברת של סבום= חלב, חומר שומני המופרש מבלוטות החלב לזקיקי השיער בכדי ללחלח את העור ולמנוע איבוד של נוזלים. הפרשה זו מתגברת בגיל העשרה כאשר רמת ההורמונים האנדרוגניים בגוף משתנה במהירות. תאי עור מתים והפרשת החלב יוצרים סתימה בנקבוביות שגורמת להופעתם של ראשים לבנים , אם פתח הניקוז מתרחב המלנין הנמצא שם מתחמצן ונוצרים ראשים שחורים. מנקודה זו מתחילות צורות שונות של אקנה.

גורמים סביבתיים: ישנם תנאים סביבתיים המזרזים היווצרות פצעונים כגון: מגע עם חומרי סיכה, או עבודה בתנאי טמפרטורה גבוהה הגורמת להזעה.

הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף המאיץ את התהליך הדלקתי . חום זה יכול להיגרם:
    חוסר איזון הורמונלי המתגבר עם מתחים היוצרים חסימות אנרגטיות בגוף.
    על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
    • על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ודלקתיות בגוף.
    • על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    • בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בחזרה
    יסמין
    05/07/2010

שלום כתבתי לך בתאריך ה-3.7.10 על אחותי התאומה אני לא יודעת בוודאות מה יש לה ברל היא אמרה לי שבקייץ זה יותר מגרד ובחורף פחות אני חושבת שזה אגזמה אבל זה ששטפתי את הרגליים עם כלור שלוש שעות אחרי זה היה בסדר מותר ככה לשפוך כלור של סנו על הכפות רגליים מהלתי את הכלור עם מים ואחרי זה מיד שטפתי את הרגליים אז עם ככה פעלתי נכון לדעתך תודה ליאת.

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה בחזרה

הוספת תגובה

• אקזמה

דוד פרלה
    07/07/2010

ליאת שלום,
    עדיף שרופא עור יראה ויתאים משחה מתאימה יותר מכלור,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצת מדוזה
    ליהי
    05/07/2010

ד"ר שלום רב,

לפני יומיים נעקצתי ממדוזה. יש לי כמה עקיצות קטנות ברגליים וביד, אך בקרסול מספר העקיצות הם רבות מאוד, ויש שם שלפוחיות קטנות וגדולות. רופאת המשפחה נתנה לי בכדי לטפל בכך את המשחה- בטאקורטן (קרם), ואני מורחת אותו 3 פעמים ביום. שאלתי היא- האם רצוי לכסות את המקום (בפד גזה לדוגמא) או להשאירו פתוח. אני מחויבת במקום עבודתי לנעול נעליים סגורות וללבוש מכנס ארוך, אז אין לי ברירה אחרת בזמן העבודה, אך מה לגבי שאר היום?

בתודה,

ליהי

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצת מדוזה

הוספת תגובה

• עקיצת מדוזה

אמיר קלי
    06/07/2010

לא משנה את יכולה להשאיר פתוח או לסגור אין לזה חשיבות במיקרה הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• epidermal cyst
    מירב
    04/07/2010

שלום,
    לבתי בת ה-7 יש מזה כשנתיים הרבה נקודות שחורות קטנות מתחת לעור באיזור החזה והמותניים (יותר באיזור המותניים), לפעמים יותר, לפעמים פחות, לעיתים מופיעים בודדים גם בידיים וברגליים, אלה שבאיזור המותניים בשלב מסויים גדלות והופכות לפצעים אדומים ופעם-פעמיים אף פצעים מוגלתיים.
    רופא העור לקח פונש ביופסיה 3 מ"מ, אשר תוארה כקטע עור בצורת פנץ' בקוטר 0.3 ס"מ מתפורר אפור חלק. האבחנה היתה ציסטה אפידרמית קטנה.
    אשמח לדעת מה זה אומר.
    אם מדובר בשומן, מדוע הוא לא יוצא החוצה ונשאר כנקודות שחורות.
    אשמח לדעת דרכי טיפול.
    תודה,
    מירב.

לקביעת תור
    סגירה
    epidermal cyst

הוספת תגובה

• ציסטה אפידרמית

דוד פרלה
    07/07/2010

מירב שלום,
    ציסטה אפידרמית-בעור קיימות הרבה בלוטות עם פתח יציאה לעור, ברגע שהם נסתמות נוצרת ציסטה. (מתמלא בקרטין דבריס עשיר בשומן). עשוי להתפוצץ עקב הקירות הדקים ולהזדהם
    יכול להיות בכל מקום בגוף,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הילדה חורקת שיניים בלילה?

יגאל
    16/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעונים קטנים
    שרון
    04/07/2010

אני בת 31, מעולם לא סבלתי מפצעי בגרות או משהו כרוני. לפני שנה הייתי אצל קוסמטיאית פעם ראשונה בחיי לטיפול פנים.
    בשנה אחרונ החלו להצטבר לי פצעים קטנים ולבנים בשני צידי השפתיים. לא שמים לב אליהם במיוחד, הם קטנים אך רבים ובלחיצה לא מאומצת יוצא מהם הפרשת לבנה רגילה, כמו של חצקון.
    אני מקפידה על ניקיון הפנים,סבון וקרם, וגם באכילה.
    מה אוכל לעשות, או איזה תכשיר לקנות על מנת לשפר את העניין ולגרום להעלמתם?
    נראה לי שתכשיר לפצעי בגרות זה יותר מידי..ולמרות זאת, הדבר נמשך כבר זמן רב מכדי להתעלם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פצעונים קטנים

הוספת תגובה

• פצעונים קטנים-אקנה

דוד פרלה
    07/07/2010

שרון שלום,
    האקנה היא אחת ממחלות העור הנפוצות ביותר בעיקר בקרב בני נוער. זוהי מחלה דלקתית כרונית של בלוטות החלב וזקיקי השערות והיא מופיעה בעיקר באזור הפנים, החזה, והגב, היכן שבלוטות החלב מורחבות.

מה גורם לאקנה?
    גורמים הורמונליים: עור שומני ואקנה נגרמים על-ידי הפרשה מוגברת של סבום= חלב, חומר שומני המופרש מבלוטות החלב לזקיקי השיער בכדי ללחלח את העור ולמנוע איבוד של נוזלים. הפרשה זו מתגברת בגיל העשרה כאשר רמת ההורמונים האנדרוגניים בגוף משתנה במהירות. תאי עור מתים והפרשת החלב יוצרים סתימה בנקבוביות שגורמת להופעתם של ראשים לבנים , אם פתח הניקוז מתרחב המלנין הנמצא שם מתחמצן ונוצרים ראשים שחורים. מנקודה זו מתחילות צורות שונות של אקנה.

גורמים סביבתיים: ישנם תנאים סביבתיים המזרזים היווצרות פצעונים כגון: מגע עם חומרי סיכה, או עבודה בתנאי טמפרטורה גבוהה הגורמת להזעה.

הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף המאיץ את התהליך הדלקתי . חום זה יכול להיגרם:
    חוסר איזון הורמונלי המתגבר עם מתחים היוצרים חסימות אנרגטיות בגוף.
    על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
    • על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ודלקתיות בגוף.
    • על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    • בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב אני חייבת עזרה!!!!
    א
    04/07/2010

אני בת 27 עוד מעט 28 סובלת המון שנים (בערך מתקופת הצבא) מתופעה חמורה של "הבססים" (פצעים מתחת לעור באופן "כרוני") באיזורים של :

בית השחי, מפשעות, וממש על החזה (ציצי), בטן תחתונה, ועוד פה ושם..

הפצעים הללו באים והולכים באותו מקום מתמלאים שוב ושוב וחלקם גדולים חלקם קטנים , ורק מצטרפים אלייהם עוד הבססים חדשים, הייתי אצל רופא העור הוא אמר לי שאין לו מה לעשות עם זה, הייתי אצל הרופא משפחה שלי הוא אומר שנכון להיום אין ממש טיפול קונבנציונלי לזה.
    אני חייבת לציין שבדיקות הדם שלי אחת לשנה שאני עושה כל הזמן מצויינות!!!
    אני ממש מתוסכלת, זה כואב מאד, זה כבר לא הסתטי אני מצולקת מאד.

האם יכול להיות שאין טיפול לזה??....... ואם יש מה אני צריכה לעשות???

אני חייבת לציין שאני חייבת עזרה דחופה מאד זה משפיע על אורך החיים שלי, על הביטחון שלי.. אשמח לקבל עזרה וייעוץ מכוון.

מחכה לתשובה במהרה בתודה א'

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב אני חייבת עזרה!!!!

הוספת תגובה

• שלום רב אני חייבת עזרה!!!!

אמיר קלי
    04/07/2010

על פי התיאורים שלך יש לך פוליקוליטיס,דלקת בזקיקי השערות
    באמת התופעה קשה לטיפול ברפואה קונבנציונלית
    טיפול ברפואה סינית יכול לעזור בצורה משמעותית ולהפחית את הופעת הפצעים למינימום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליקוליטיס

דנה
    04/07/2010

לי יש את זה גם כן בעיקר בישבן.
    תחפשי בגוגל - פוליקוליטיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוריאה ושמן זית
    מורן
    04/07/2010

שלום, לאחרונה גיליתי מהרופאה שלי שאני סובלת מסבוריאה בקרקפת.
    אמרו לי פעם שלהניח שמן זית על הקרקפת עוזר לסבוריאה ויש לי שאלות בעניין:
    1. איך מניחים את השמן זית ומהי הכמות?
    2. כמה זמן השמן צריך להיות על השיער?
    3. כשאני מסיימת אני אמורה להוריד את השמן זית עם מים ולחפוף כרגיל עם השמפו שלי?
    4. האם השמן זית יגרום לריח או תופעות לוואי אחרות?

תודה מראש, אני מאוד מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    סבוריאה ושמן זית

הוספת תגובה

• סבוריאה ושמן זית

אמיר קלי
    04/07/2010

לא כל מצבי הסבוריאה מגיבים טוב לשמן זית
    אפשר לשים שמן זית אם הסבוריאה היא "יבישה" כלאמר אין הפרשות
    שמים כמות נדיבה ונשארים עם זה למשך הלילה אפשר לעטוף במגבת
    מומלץ להשלים עם שמפו לסבוריאה או לפחות שמפו נגד קשקשים
    זה אכן עוזר לעיתים או לפחות מקל תלוי בחומרת הסבוריאה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יסמין
    03/07/2010

שלום רב לאחותי התאומה יש ברגל שמאל אגזמה המון שנים היא מטפלת והיא לא מצליחה לצאת מזה היום הייתי אצלה היא קנתה נעליים חדשות מקופסא עדיין הם היו וביקשתי ממנה לנעול לראות ובמקרה לקחתי את הנעל שבה יש לה את האגזמה אבל לשניה שמתי את הנעל על הרגל והורדתי מיד אחרי חצי שעה ניגבתי את הרגל עם מגבון לח שהיה לי וכשהגעתי אחרי שלוש שעות הביתה שפכתי כלור בתוך האמבטיה הכנסתי את שתי הכפות רגליים שלי ושיפשפתי רגל ברגל שטפתי וזהו אני שואלת עם אפשר להידבק מאגזמה בדרך שבה נהגתי שנעלתי את הנעל שלה לשניה היא אפילו לא הלכה איתה עדיין מה שכן לפני שהיא קנתה היא נעלה אותה בחנות זה בטוח ואני שואלת עם זה ששפכתי כלור זה מחטא את הרגליים או שאין קשר לכלום
    תודה וערב טוב ליאת..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

אמיר קלי
    04/07/2010

פטרת (אקזמה) של הרגל לא מדביקה כל כך מהר
    גם אנשים שנחשפים זמן הרבה יותר ממושך לא תמיד נדבקים
    הסיכוי שנדבקת קלוש ביותר ועל כל מקרה חיטוי הרגל במגבון ובכלור מוודא שלא תידבקי
    לא כל אקזמה היא מדבקת יכול להיות שהגורם אצלה הוא לא פטרייתי ואז אין הדבקה כלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה