מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן שקדים,גבותרעות27/06/2010
היי,
הבנתי ששמן שקדים מעודד צמיחת גבות, השאלה היא כמה טיפות של השמן הזה אני צריכה לשים על הריסים וכמה זמן ותוך כמה זמן זה מתחיל לגדול
תודה ושבוע טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן שקדים,גבות
אמיר קלי28/06/2010לא ידוע לי שזה מעודד צמיחת גבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון נוזליזאב26/06/2010
שלום
העם סבון נוזלי מחומרים טבעיים צריכים אישור משרד הבראות ?
כי סבון מוצק מאותו תהליך לא צריך אישור.
מחכה לתשובה
בתודה זאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון נוזלי
דוד פרלה26/06/2010זאב שלום,
אני לא מתמצא ברגלוציה של סבונים,לדעתי זה צרייך אישור של תכשיר קוסמטי,תברר במשרד הבריאות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית שמשמיטל23/06/2010
שלום וברכה.
יש לי על הגב פטריית שמש כבר מלפני שנה / שנתיים בערך. ועשיתי בדיקה וזו אכן פטריית שמש
(אני בת16) הרופא רשם לי בהתחלה שמפו שאני אמורה לחפוף איתו את הגוף והשיער למשך חודש שם המוצר הוא nizoral.וזה לא עזר
לא מזמן הלכתי לרופא אחר שנתן לי שמפו אחר - agispor. ובנוסף לקח ספריי למיסיל.
כרגע אני בשבוע השלישי לטיפול ואני לא רואה שינוי מה הסיבה ומה אני אמורה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריית שמש
דוד פרלה24/06/2010מיטל שלום,
בד''כ נראה בעור כתמים חומים או לבנים שמופיעים על גבי החזה, הצוואר והגב לאחר שיזוף. ברוב המיקרים זו תופעה הנגרמת על ידי פטרית שמר.פטריה זו נקראת "פיטירוספורום אובלה" והיא ניזונה מהחלב השומני שעל העור.
הפטריה מפרישה חומר כימי המפריע לשיזוף,וכך נוצרים בקייץ כתמים חומים או לבנים על גבי העור באותם מקומות שהפטריה נמצאת. הכתמים הנגרמים על ידי "פטריית השמש" אינם מגרדים, אינם מדבקים ואינם מסכנים את בריאותנו, התופעה עקשנית ולעיתים צרייך מספר שבועות של טיפול,המשיכי בטיפול הרפואי.
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.ואפשר לשלבו במקביל לטיפול הרפואי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות קטנות שטוחות מסביב לפהini23/06/2010
כבר 7 חודשים. רופאת עור אמרה שזה סוג של יבלות ויראליות(לא בטוח שזה זה) ואמרה לתת לזה לגדול ולהסיר עם כויית קור (חנקן נוזלי) או חום. הבנתי שרוב הסיכויים שזה יחזור.
המוקדים זה צידי הפה .התפשת מתחת לשפה ולצד, שם הם קטנות מידי בשביל לעשות כוייה.
ניסיתי זובירקס, חלב תאנה, סיליצאה. הם לא ממש עזרו.
שאלה חשובה 1: הרופאה אמרה שזה לא מדבק! אני יכול להתנשק ולקחת על זה אחריות? ואם לא, כשאומרים שיבלות ויראליות עובר אחרי שנה שנתיים, אנשים נשארים סטריליים בפה כל הזמן הזה?
שאלה 2 : מה לעשות??
תודה רבה. אם צריך אני יצלם את זה. בקושי רואים בעין רגילה. הפחד העיקרי זה התפשטות והדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה. אני לא יודע מה לעשות
ini25/06/2010שלום,
יבלות של מולוסקום מדבקות, אך עם הזמן חולפות,הטיפול המערבי כולל שריפה בחנקן נוזלי או שימוש במשחות העוזרות להעלמותם, אין ברפואה סינית משחה יעילה יותר אבל טיפול פנימי בצמחים אנטי ויראלים ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומכוונים לחזק את הגוף יכולים לזרז את העלמות היבלות, או למנוע את חזרתם לאחר טיפול רפואי [ בעיה מאוד שכיחה [ .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבלות
דוד פרלה26/06/2010שלום,
יבלות של מולוסקום מדבקות, אך עם הזמן חולפות,הטיפול המערבי כולל שריפה בחנקן נוזלי או שימוש במשחות העוזרות להעלמותם, אין ברפואה סינית משחה יעילה יותר אבל טיפול פנימי בצמחים אנטי ויראלים ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומכוונים לחזק את הגוף יכולים לזרז את העלמות היבלות, או למנוע את חזרתם לאחר טיפול רפואי [ בעיה מאוד שכיחה [ .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולוסקום
מלי27/06/2010יש לזה משחה מצויינת פשוט תחפש בגוגל
ראיתי שיש אתר לזה כי חיפשתי עבור הבת שלי שחטפה את זה בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצהניסים21/06/2010
נעקצתי בישבן לפני יותר משנה. מאז הפצע לא הגליד (בגלל מיקומו), ואף החמיר מעט, ומדמם לעיתים. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה
אמיר קלי22/06/2010איך טיפלת בזה עד עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ניסים23/06/2010אז זהו שלא טיפלתי ממש...זאת בסך הכל עקיצה, אבל הייתי רוצה להיפטר מזה כבר, אחרי הרבה זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בציפורןשרון16/06/2010
שלום,
יש לי פטרייה בציפורן ברגל שנים שאני לא מצליחה להפטר ממנה.
נסיתי הכל, משחות, כדורים (אחרי שהלכתי רופא עור) ושום דבר לא עזר.
לגבי הכדורים, זה התחיל להשתפר אך בבדיקות דם שביצעתי ראו השפעה על הכבד ולכן הפסקתי.
מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בציפורן
דוד פרלה16/06/2010שרון שלום,
מדובר בבעיה שכיחה ועקשנית שגם ברפואה משלימה לצערי אין לה מענה מספק,
בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת התזונה לפי סוגי העורקרן14/06/2010
רציתי לדעת איך אפשר לדעת אלו מאכלים כדי לאכול לפי סוגי העור, או איפה אני יכולה לקבל מידע?
תודה,
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת התזונה לפי סוגי העור
אמיר קלי14/06/2010ישנם מספר ספרים בעיברית על תזונה ורפואה סינית תוכלי למצוא באינטרנט או בחנויות המתמחות בספרים מקצועיים של רפואה סינית.באופן מאוד כוללני לעור שמן אסור מאכלים המכילים הרבה שומן ולעור יבש מתאים שומן המכיל חומצות שומן חיוניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצו לא ברורות כואבות ושורפות מאודיעל14/06/2010
הייתי באזור ים המלח ונעקצתי על ידי משהו לא ברור, בהתחלה זה הרגיש כמו עקיצות מאוד מגרדות ולאחר שבוע זה הפך לשטפי דם אדומים כהים ומאוד כואבים ושורפים שמשפיעים על כל האזור , זה כבר שבוע וחצי והמשחהשאני מורחת כמו סילברול( שקיבלתי במרשם רופא) לא ממש עוזרת.
האם זה מסוכן ומה זה יכול להיות , זה מאוד מציק כואב ושורף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצו לא ברורות כואבות ושורפות מאוד
אמיר קלי14/06/2010ממליץ לך לפנות לרופא עור לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה שמלווה גירודד נוראייייישלוםם13/06/2010
שלום אני בן 20 וצריך עזרה דחופה
אתמול הלכתי לים בזמן שאני בים אכלתי מלא עקיצות חשבתי שזה מדוזות ויעבור אני מגיע הביתה אני רואה כול הגוף פצעים אדומים ומנופחים היום בבוקר קמתי חשבתי יעלם זה המשיך לגרדד מה הפיתרון לדבר הזהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה שמלווה גירודד נוראייייי
אמיר קלי14/06/2010תנסה תרופות נוגדות אלרגיה מקבוצת אנטי היסטמינים להשיג ללא מרשם בבתי מרקחת.אם לא משתפר תוך יום יומיים פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mycosis fungoidesנועה13/06/2010
שלום רב! בעלי סובל קרוב לשלוש שנים מפריחה על גפיים תחתונות אסימפטומטית המתאימה קלינית והסתולוגית לmycosis fungiodes
tcr שלילי.
נשקל טיפול ב-NBUVB אך הוא קלסטרופובי ולכן לא ניתן ליישם את הטיפול. הוחלט להמתיןם 3 חודשים לקבלת חרדל חנקני ולשקול טיפול בהתאם.
הייתי מבקשת לדעת דעתכם על אופן הטיפול וההחלטות וכן האם יש מקום לדאגה לאור המחלה. הרבה תודה אשה דואגת נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mycosis fungoides
אמיר קלי14/06/2010הניסיון האישי שלי בטיפול בבעייה הוא טוב אפילו טוב מאוד.אם יש לו בעייה לעשות טיפולי פותתרפיה כדאי לשקול טיפול ברפואת עור משלימה.כמובן שצריך להיות במעקב כדי לראות שאין התפתחויות לא רצויות אבל פעמים רבות הבעייה נשארת במצב לא מדאיג שנים רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהמשה13/06/2010
שלום
1.מה הם הצמחים היעילים ביותר לטיפול באקנה על רקע של חוסר באיזון הורמונלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלתי
משהvna14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
אמיר קלי14/06/2010רפואה סינית מטפלת בחוסר איזון אינדיבידואלי של מטופל ולכן אין צמחים לחוסר איזון הורמונלי אלא צמחים ו/פורמולות המטפלות באיזון יין ויאנג וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
משהvna15/06/2010אילו צמחים מטפלים באיזון יין ויאנג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: משהvna
אמיר קלי15/06/2010ישנם צמחים "מקררים" כמו שן הארי וסקוטלריה למצבים "חמים" וישנם צמחים "מחממים" כמו דנג גווי או אסטרגלוס למצבים "קרים".כשיש יותר מדי "יין" יש יותר קור ולכן צריך לחמם כשיש יותר מדי "יאנג" המצב הוא "חם" ולכן צריך לקרר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
שרה17/06/2010צמח האלוורה (בגוגל) את .הג"ל שמתחת לקליפה המקולפת .טוחנים בבלנדר ומורחים על העור. הפצעים יעלמו.. צמח זה גדל פרא כמעט בכל גינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמאיה12/06/2010
היי יש לי בעיה ואני מקווה שתעזרו לי
היו לי שתי שלפוחיות ליד הפה ובסנטר, מרחתי עליהן קרם אגיסטן שבאופן מדהים העלים אותן תוך שלושה ימים לגמרי. יש לציין שמרחתי את המשחה הרבה פעמים במשך היום, משהו כמו 10 פעמים לפחות. אחרי שלושה ימים נהיה לי מגרד בסנטר ולמחרת יצאו לי מלא פצעים ועכשיו כל הסנטר וקצת מהלחי שלי מלאיים בפצעים אדומות, כל העור יבש וקשה.
למה זה קרה? האם מדובר באלרגיה למשחה? או שיכול להיות שמדובר בהרפס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
אמיר קלי14/06/2010שתי האפשרויות שציינת קימות יש צורך באבחון רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להתקרחות גברית?עומרי12/06/2010
שלום אני בן 22 ומתחיל לנשור לי השיער אז לאחר תחקירים מעמיקים בנושא הבנתי שהפיתרונות הכי טובים בנושא הם הפרופסיה
או מסרק הלייזר היירמקס - hairmax.
עכשיו רציתי לברר עם מסרק הלייזר באמת עובד וגורם לשינוי והאם בעצם מומלץ להשתמש בו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר להתקרחות גברית?
אמיר קלי14/06/2010אני לא מכיר את מסרק הלייזר כדאי להפנות את השאלה לפורום רפואה אסטטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםנועם12/06/2010
שלום למומחים
בן 44 בריא בדר"כ
יותר מחודש שאני סובל מפצעים שמופיעים בכל מיני מקומות בגוף
בעיקר ברגליים אבל לא רק.
פצעים דמויי עקיצה של יתוש , יש נפיחות בלי מוגלה או משהו הפצעים מגרדים והם עוברים רק בחלוף שבוע.
לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת דם שגרתית שהיתה תקינה.
ניסיתי בעקבות הפצעים לשנות תזונה
התחלתי לאכול בריא לשתות מיצי ירקות , הפסקתי לאכול מוצרי חלב
אבל התופעה לא נעלמה.אני גם סובל מעצירות למרות צריכה של מיצים כמו גזר סלק סלרי
מה זה יכול להיות והאם כדאי לגשת לרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
אמיר קלי14/06/2010מהתאור שלך אני סבור שמדובר בסוג של אקזמה.כדאי לגשת לאיבחון רופא.הטיפול ברפואה סינית בבעייה זו אם אכן זה אקזמה יעיל מאוד במרבית המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בהיריון - דחוף!עינב12/06/2010
שבת שלום!
אני בתחילת היריון וכל המצח שלי התמלא בפצעים כמו חררה (בהיריון הקודם כל הגב שלי התמלא פצעים..) הייתי אצל רופא עור שנתן לי סבון של ניטרוגינה אך הוא לא עוזר בכלל. אני כבר 3 חודשים לא מורחת בכלל קרם לחות בפנים ומשתדלת לייבש כל הזמן עם חומר אלכוהולי.
הפצעים מאוד מתסכלים אותי הם בולטים מאוד לעין ואני מאוד מקווה לקבל טיפים מה עוד אפשר לעשות עמ להעביר אותם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי.. אפשר תשובה בבקשה.
עינב14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בהיריון - דחוף!
אמיר קלי14/06/2010יש כל מיני מוצרים בשוק מהם טבעיים יותר או פחות שיכולים להקל.מומלץ לעשות דיקור שיש לו השפעה טובה על הפחתת האקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)