מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורטיקריהאהרוני17/10/2015
שלום, התפרצה לי אורטיקריה לראשונה כמה ימים לאחר הלידה. טופלתי בזריקת סטרואיד ולאחר מכן בכדור טלפסט. האורטיקריה חלפה והיתה מגיחה ברמה מינורית (נגעים בודדים וקטנים) בעיקר בזמן הנקות הלילה עד שנעלמה כליל.
כיום, 5 וחצי חודשים לאחר מכן, אני חווה התפרצות אורטיקריה קשה, בשעות הלילה בלבד, באזור הבטן בעיקר, ידיים ורגליים.
אני אחרי טיפולי הפרייה ובתחילתו של הריון שני.
אשמח לחוות דעתכם באשר ליעילות הטיפול ולאפשרות לקיחת צמחים בהריון.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה - תגובה
אמיר קלי19/10/2015כמו רפואה קונבנציונלית גם ברפואה משלימה יש מיגבלות בטיפול בהריון.למרות זאת אני ממליץ לך לפנות לטיפול ברפואה משלימה גם משום שיש הצלחות בטיפולי אורטיקריה וגם האלטרנטיבה הקונבנציונלית כולל סיכונים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!רומי11/10/2015
בת 21.יצא לי לפני כחודש וריד בולט באיזור הרקה, לא בולט כלפי חוץ אבל כמו פסים כחולים. אולי כי העור דק באיזור או מלחץ. האם יש לכך פיתרון? משחות שיכולות לעזור לעניין?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! - תגובה
דוד פרלה14/10/2015שלום דני
לא ידוע לי על משחות שיכולות להקל בתופעה זו
העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם וקשקשת בקרקפת אזור העורף לילדהאמא של07/10/2015
שלום רב
לפני 10 ימים גיליתי שבקצה הקרקפת של הבת שלי (אזור העורף) יש אדמומיות וקשקשת חריפה בשטח של כ 3 סמ"ר.
רופא המשפחה אמר שזו אקזמה ונתן לי בטא קורטן. אני מבקשת להמנע ממשחות סטרואידיות ולכן מרחתי לה משחה טבעית בשם Lavido (קצח, עץ התה ולבנדר) שבהתחלה היה נראה שמסייעת לשיפור,אבל הזמן עובר ואני לא רואה שהתופעה נעלמת.
האם אין ברירה אלא לעבור לבטא קורטן? יש משהו אחר שאני יכולה לעשות?
אני רוצה לציין שהיום הבת שלי הראתה לי שצמחה לה גולה בעורף עצמו ואני חוששת שהוא קשור לתופעה בעור ומעיד על התפתחות זיהום.
מצרפת תמונה קצת קשה לראות כי זה בין השערות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה שוב לצרף תמונה
אמא של07/10/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה שוב לצרף תמונה - תגובה
אמיר קלי08/10/2015לרפואה סינית יש מענה טוב לטיפול באקזמה .יש צורך במטפל שמתמחה בעור כדי שיאבחן יתן את הצמחים המתאימים ומשחות על בסיס צמחי.אין תרופת מדף טבעית שיכולה לעזור יש צורך באבחון ספציפי וטיפול ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום מתחת לעיןליאל04/10/2015
רופאים שלום רב,
מזה כשלושה ימים הופיע לי כתם אדום מתחת לעין, תחילה חשבתי שמדובר בעקיצה אך זה לצערי לא עוזב ולא נראה יותר כמו עקיצה. אתמול בלילה החלתי לחוש מעט גירודים אבל לא יותר מזה.
זה מתחיל להדאיג אותי, מה זה יכול להיות? מצרפת תמונה.
בתודה מראש
ליאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום מתחת לעין - תגובה
דוד פרלה06/10/2015ליאל שלום
נראה כמו תגובה אלרגית קלה ,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקאביאס במשך חודש גירוד מטורף!Alinka18/09/2015
כבר כחודש נלחמת בסקביאס שחוזר כנראה בעבודה (עובדת אם פרחים) . בהתחלה היה חומר ששמו לייקליר ומהיום כבר חומר אחר ששמו דאו סקביל אח עדיין הגירוד בלתי נסבל ! יש רעיונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקאביאס במשך חודש גירוד מטורף! - תגובה
אמיר קלי06/10/2015תמשיכי עם הטיפול שקיבלת בסופו של דבר סקאביאס הוא פרזיט שכשמשידים אותו הכל נגמר אם זה רק סקביאס אין סיבה שלא ישתפר בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשמן המפ?מורן24/08/2015
אני סובלת מזה 15 שנה בערך מליכן סקלרוזיס, ועד היום מרחתי רק משחה סטרואידית, האם שמן המפ יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן המפ לא עוזר
מוטי03/09/20153 בקבוקים בזבזתי על השמן HEMP הזה
לבעיה שלי בעור ולא יצא מזה כלום.
זה קמפיין של מי שרוצה לעשות קופה ולדפוק רווח
עד שהוא יתגלה.
שמן זית עשה לי את אותו אפקט ולא שהברתי אני מודה אבל המפ לא שווה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בשמן המפ? - תגובה
אמיר קלי08/10/2015יש טיפולים מוצלחים בליכן סקלרוזיס אבל מחייבים נטילת צמחים לאחר איבחון ומשחות בהתאם לאבחון.שמן המפ נותן השפעה מוגבלת ביותר ודומה לאומגה 3 הוא לא מספיק לבדו לטפל בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפסס בישבןקרן22/08/2015
מה יכול לרפא אפסס בישבן שיחלים מהר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפסס בישבן - תגובה
אמיר קלי08/10/2015נסי חימר ירוק יש בחנויות טבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבשר שלי בוער, הכל התחיל מגירודZRZ19/08/2015
לפני כאיזה שלוש חודשים החל אצלי גירוד מסתורי ופתעומי באיזור מסוים בזרוע השמאלית, זה גירד כאילו מגרד מעקיצה, באיזור מסוים אבל לא היה שום סימן לעקיצה או נפיחות של עקיצה, הגירוד המוזר החל להמשיך שבועות, בסופו של דבר הופיעו כמה אבעבועות קטנטנות באיזור הגירוד עם טיפת מוגלה ירקרקה בחלקן אך רובן כבר נעלמו. אחרי כמה זמן הרגשתי ששני הזרועות שלי החלו לבעור, כאילו משהו בוער בתוך הבשר כבר מתחת לעור, ואז זה עבר לשאר הגוף, בעיקר ללחיים העליונות והשוקיים. והמקום בו זה הכי בוער זה שני הזרועות, הזרוע הימנית גם החלה לקבל גירוד במקום דומה אבל ממש קצת בהשוואה לזרוע השמאלית. שמתי לה שנייתה לי פרנויה מוגברת ורגישות לחום, הרמות של ההרגשת הבעירה משתנות, זה מוקל בעיקר כשמודלף מזגן בבית ומוחמר כשאני מבלה כמה זמן בחוץ מתחת לשמש ואז חוזרת ואני מרגישה שהבשר בוער, לפעמים אני מרגישה צורך לרחוץ את הזרועות במיים קרים או לשים עליהם קרח. האיזורים הנגועים עצמם לא מורגשים חמים במיוחד אבל אם לגעת בהם עם כף יד למשל שיש בה חום גוף די גבוה אז אני מרגישה יותר לא נעים מכרגיל. אני לא מבינה מה יש לי ואיך קיבלתי את זה, הבשר מרגיש דלקתי ובוער, יש לכם מושג מה זה יכול להיות? איזה בדיקות אני אמורה ללכת לעשות כדי לברר גם כן? אני גם מרגישה מן הפרעה בנשימה, אולי זה בא מפחד.. תעזרו לי בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבשר שלי בוער, הכל התחיל מגירוד - תגובה
דוד פרלה20/08/2015שלום
פנה לרופא עור לאבחון יכול להיות תגובה אלרגית כגון אורטיקריה-סרפדת, או בעיית עור אחרת,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל04/08/2015
יש לי על הקרקפת מעין פצעון לא מזיק.
תמיד הייתי בטוחה שזה קשור לגיל ההתבגרות.
מישהו שמע על זה או יודע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
דוד פרלה12/08/2015טל שלום,
יכול להיות פצעון של אקנה או פוליקוליטיס -דלקת בזקיק השערה,
אם זה מפריע פנה לרופא עור לאבחון,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשת סבוריאה של תינוקשירי24/06/2015
לתינוק שלי יש קשקשת על הראש. הרופא רשם לו: סליקרן ולאחר מכן משחה בשם טופיסלן. דא עקא שלאחר מכן ראיתי שנהיו לו קרחות בשיער. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשת סבוריאה של תינוק - תגובה
דוד פרלה25/06/2015שירי שלום,
פני שוב לרופא שיבדוק מדוע הופיעו הקרחות,סבוריאה של תינוקות חולפת עם הזמן בד''כ מעצמה, מריחת שמן זית מקלה פעמיים רבות, וגם דיקור ,[ שמותאם כמובן לתינוקות ]
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאגם18/06/2015
בת 22..האם יש פיתרון לנשירה בגבות? אני חושבת שיש לי סבוריאה בגבות(יש טיפה קשקשים בקרקפת בגבות)..האם אחרי הטיפול השיער בגבות חוזר לעצמו וצומח והאם נשירה כזאת יכולה לגרום לקרחות בגבה? כרגע נשירה של בערך 2 שיערות ביום בגבה..בנוסף מה הטיפול המומלץ והאם זה טיפול שאורך זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה או אלופציה
דוד פרלה23/06/2015ליאן שלום,
סבוריאה קשה [ לא קלה כפי שאת מתארת ] יכולה לפגוע בשיער, נשירת גבות יכולה להופיע גם באלופציה אראטה,ניתן לטפל בשתי התופעות ברפואה סינית ,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.מדובר בתהליך של חודשיים שלושה כאשר כבר בשבועות הראשונים צריכה להיות הקלה ושיפור במצב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עורלירן12/06/2015
שלום,
יש לי כתמי עור כהים (לא מולדים ) כבר כמה שנים טובות בעיקר בפנים ובכתף(לא יודע כתוצאה ממה), ולפני שאני מתייעץ עם רופא עור אסטטי ששם הטיפול בדר"כ (משחות כימיות,כדורים, פילינג כימי או לייזר שאיתם יש תופעות לוואי או שעלולים להחמיר את ההתפשטות של הפיגמנטציה) רציתי לדעת אם יש טיפול מוצלח ויעיל ברפואה הסינית בהעלמתם ובכמה טיפולים זה כרוך בערך? ולמי מכם יש רקע וניסיון אפקטיבי יותר עם טיפול בהעלמת הכתמים? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי עור - תגובה
דוד פרלה23/06/2015היי לירן,
לרפואה הסינית יעילות מוגבלת במצבים אלה הייתי מתייעץ עם רופא עור אסתטי,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע להדבקות בכיניםרן21/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם יש טיפול טבעי שיכול למנוע
רן28/04/2015הדבקות בכינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש טיפול טבעי שיכול למנוע - תגובה
דוד פרלה29/04/2015רן שלום,
קשה למנוע הידבקות ,שמפו עם רוזמרין יכול להקל,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שמושקד19/04/2015
היי, אני בת 24 וסובלת מעור פנים שמן מאוד כבר שנים רבות. העור שלי מלא בשחורים ומלא עוד יותר בלבנים. אני הולכת לטיפולי פנים שנים רבות אך יום לאחר הטיפול המצב חוזר לקדמותו. אני ממש מיואשת ורוצה טיפול שיעזור לי אחת ולתמיד במיתון ההפרשות ומזעור יצירת השחורים והלבנים. נטלתי לפני כשנתיים רואקוטן בשל פצעים מעטים שהיו לי ובעיקר הרבה שחורים, אך גם טיפול זה לא צלח. בנוסף לכך, יש לי צלקות בגלל הוצאת השחורים הרבה.. האם ניתן לטפל בהם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שמו - תגובה
אמיר קלי20/04/2015יש אפשרות להפחית שומניות בעור בעזרת טיפול של צמחים
תוכלי לפנות למומחה לעור ברפואה סינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה שנייהמשה17/04/2015
תמונה לאחר חודש שהשתדלתי לא להרטיב המקום אולי יסגר -פחות מציק
אבל מה זה ואיך לטפל?.?.
להרטיב או להמשיך יבש .??? או
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה שנייה - תגובה
אמיר קלי20/04/2015שלום דן
סביר להניח שיש לך שילוב של דרמטיטיס עם פטרת
אתה יכול או לפנו לרופא עור שייתן לך משחות
או לפנות למומחה עור ברפואה סינית שיעזור עם צמחים ומשחות על בסיס צמחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)