מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת מגן - תוצאות USליקי01/10/2007
הופניתי לבדיקת אולטרה סאונד בלוטת מגן לאחר ששמתי לב לנפיחות קטנה בצוואר.
רקע משפחתי - לפני כ-14 שנה עבר אבי ניתוח להסרת בלוטת המגן לאחר סרטן (פפילרי - כמדומני).
בבדיקה שלי נמצאו:
אונה ימנית בגודל רגיל, בתוכה 2 קשריות בגודל 0.4 ס"מ ו0.6 ס"מ.
אונה שמאלית בגודל רגיל, מספר קשריות בגודל 0.4 ס"מ.
אין עדות לבלוטות לימפה צוואריות.
מה זה "קשריות"?
האם זה מסוכן?
איך בןדקים שאינן סרטניות?
האם צריך להוציא אותן?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות
פרופ' אליעזר קיטאי01/10/2007קשרית בבלוטת המגן מבטאת שינוי במבנה אחת הבלוטיות, בדרך כלל שינוי שחיקתי. קשריות הינן ממצא מאוד שכיח בסונר הבלוטה, כאמור שפיר בדרך כלל. רק לעיתים נדירות קשרית מבטאת שינוי לא שפיר, בדרך כלל כאשר הקשרית גדולה וגדלה בהדרגה. כרגע אפשר שלא תעשי כלום רק סונר חוזר לבקורת עוד כמה חודשים, אפשרות אחרת לבצע גם מיפוי הבלוטה שהיא בדיקה נוספת שיכולה להעריך את טיב הקשריות. הרופא שלך צריך להמליץ על על האפשרות היותר טובה עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן העליונהקובי30/09/2007
יש לי כאבים בבטן העליונה שקרובים לסרעפת
לאוכל לוקח זמן להתעכל
אגב אני לא יורד במשקל בצורה דרסטית
הכאבים הם לאחר אוכל
יש לי ציור שמראה את מקום הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן העליונה
ד''ר גרי בלומברג30/09/2007שלום קובי
כאבים בבטן עליונה יכולים להיגרם מכמה סיבות. האם יש לך תלונונת נלוות כמו צרבת, חומציות בפה, שינוי בהרגלי יציאה?
לרוב הבעיות יש טיפול הולם.
על מנת להגיע לאבחנה צריך קודם כל לקבל תשובות לשאלות אלו ועוד ולבדוק אותך. אני ממליצה לפנות לרופא/ת משפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלים נפוחותצילה ברנדייס29/09/2007
מה הסיבה של רגלים נפוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים נפוחות
ד''ר אביבית גולן כהן29/09/2007צילה שלום
לרגליים נפוחות סיבות רבות, חלקן קשורות עם הפרעה בזרימת הדם באזור, חלקן עם דלקת, וחלקן עם צבירת חומרים שונים באזור כולל צבירת נוזלים . לכל אחת מהאפשרויות הנ"ל מתקשרים מצבים רפואיים שונים, בתלות בנתונים הנוספים המופיעים יחד עם הנפיחות.
חלק מהסיבות גורמות נפיחות חד צדדית או נפיחות הבולטת יותר מצד אחד. יש נפיחויות המופיעות רק לאחר מאמץ ממושך, ויש כאלה המופיעות רק לאחר מנוחה ממושכת. יש נפיחויות המלוות בכאב או באודם של הרגל ויש כאלו שלא.
יש כאלו המתקשרות עם ניתוח או עם חבלה או עם עקיצה ויש כאלו שקשורות עם מחלת רקע של אותו מטופל.
לכן כאשר את רוצה לדעת מה גורם רגליים נפוחות קשה לתת תשובה ברורה, אלא צריך לאסוף עוד מספר נתונים אשר יעזרו לכוון לקבוצת האפשרויות הרלוונטיות.
שבוע טוב
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגרון+אוזנייםamiami29/09/2007
שלום רב
בן 40, נדבקתי במשהו שהילד הביא מהגן..
יומיים שלושה ראשונים שלשולים ונזלת
כעת יש כאב גרון מוזר ומאוד חד (בבסיס הגרון ולא למעלה בשקדים עם הקרנה לאוזניים)
משולב בצרידות קשה שיעול עם ליחה וחום נמוך (37.5)
האם זה סביר או משהו חמור מתפתח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון ואוזניים
ד''ר אביבית גולן כהן29/09/2007amiami שלום
התאור שלך יכול להתאים למספר מחלות ויראליות שמהלכן דומה.
יש גם מחלות חיידקיות בודדות שיכולות להתאים לתאור שלך.
במקרה שמדובר במחלה חיידקית נכון יהיה לתת טיפול אנטיביוטי.
הדרך הנכונה להבדיל בין סוגי המחלות השונות היא ביצוע בדיקה גופנית.
לכן, המלצתי החמה , פנה לרופא המשפחה שלך , על מנת שיבדוק אותך וימליץ על הטיפול הנכון עבורך.
חג שמח
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודליאל28/09/2007
אני אכתוב הכל לפרטי פרטים כדי שתוכל אולי לנסות להבין את הבעיה ,כרגע אני חיילת מה שאומר בחורה צעירה ,יש לי כבר למעלה מחודש מין גוש במפשעה בצבע כחול אדום ושממששים אותו מרגישים גוש פנימי כאילו יש לי בתוך הגוף חתיכת עץ ,יש לי בזמן האחרון כאבים לאורך יד ימין ואני לא רואה סיבה שבגללה היד צריכה לכאוב ,בנוסף לזה יש לי גוש מאחורי האוזן אך כשבדקתי את זה עם הרופא התברר לי שזה כתוצאה מהדלקת באוזן,עוד דבר נוסף ששמתי לב אליו ,ביומים האחרונים הופיע לי על הרגל סימן כחול צהוב כמו שמקבלים מכה ונהיה שטף דם כזה ,מה שמדאיג אותי פה זה שלא זכור לי שקבלתי מכה וגם לאיזור הזה יש בליטה כזו שמעולם לא חשתי קודם כשקבלתי מכה ,בבקשה תענה בברור כמה שאפשר ,שאני אבין מה הסיבות שיכולות לגרום לכל הדברים שפרטתי ,והסיבה שאני לא הולכת לרופא בקשר לבליטה במפעה היא כי אני ממש מתביישת,האם יש לי סיבה לדאגה ,כולי פחד כרגע ,אני לא נחה מהמחשבה שאולי זה מעיד על מחלה ,סימפטום או משהו כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאל שלום
ד''ר אביבית גולן כהן29/09/2007ליאל בוקר טוב
הסימנים עליהם סיפרת, בדרך מכוונים לתופעות קלות שאינן קשורות זו בזו:
1. גוש במפשעה בדרך כלל נובע מתגובה של מערכת החיסון להסרת שיער במפשעה או לזיהום בכף הרגל ( פטרת בין אצבעות הרגליים ,למשל).
2. גוש מאחורי האוזן בדרך כלל מבטא תגובה של מערכת החיסון לזיהום באוזן או לידה ( שיניים למשל).
3. שטף דם ברגל יכול ליצור בליטה מתחת לעור, ולעיתים אין אנו זוכרים שקיבלנו מכה באזור.
הנחתי כאן שורה של הנחות מבלי לבדוק אותך. חשוב במקרה כזה כן לפנות לרופא המטפל, לבקש שיבדוק אותך ביסודיות, ובהתאם יחליט אם צריך לערוך בדיקות נוספות.
חג שמח
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםani27/09/2007
שלום
אני סובלת מערכי שומנים גבוהים מאד בדם כל חיי(אני בת 55.5). לפני כשנתיים הצליח הרופא לשכנע אותי ליטול תרופות ומאז אני נוטלת bizafibrate sr 400mg , ו- pravastatin 40mg, 1 ליום באופן קבוע.
אכן ערכי השומנים טובים.
שאלתי: האם נגזר עלי ליטול תרופות אלו לכל חיי? וכן האם אין תופעות לוואי לאורך זמן לתרופות.
עלי לציין שאימי שנפטרה לפני 3 שנים בגיל 86, היתה גם היא בעלת ערכי שומנים גבוהים(אפילו יותר משלי), מעולם לא נטלה תרופות ואכלה...כאילו אין מחר...נפטרה מזיהום שלא הצליחו לאתר,תוך יומיים .
אני פשוט שונאת תרופות ומאד חוששת ממה שהן עושות לגוף שלי, לעומת השומנים .
מדוע אין הרופאים בודקים מצב כלי הדם שלי ורק בהתאם לכך נותנים תרופות? מי ערב לכך שערכי הכולסטרול והטריגליצירין מאותתים על הצטברותם בכלי הדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים בדם
פרופ' אליעזר קיטאי27/09/2007אני מניח שהרופא שהמליץ לך על התרופות פעל לפי הנחיות מקובלות, ואם כך כנראה רמות השומנים והכולסטרול בדמך היו גבוהים באופן משמעותי. כאשר אנו ממליצים על תרופות במצב זה אנו פועלים משיקולים סטטיסטיים כאשר השיקול הסטטיסטי לוקח בחשבון מצד אחד את רמת הסיכון של אותו מטופל ומאידך את העובדה המדעית שאם מטפלים בתרופות מפחיתות שומנים למטופלים ברמת סיכון שאינה נמוכה יש סבירות גבוהה שנועיל להם בטיפול, וזאת גם בהתחשב בתופעות הלוואי של התרופות. משמעות הדבר היא שבין אותם אנשים שיטופלו יהיו כאלה שלמרות הטיפול יחלו במחלות לב כאילו לא טופלו, יהיו כאלה שגם ללא טיפול לא יחלו במחלות לב, אולם חלק מכובד מהמטופלים מונעים או דוחים מחלות לב בזכות הטיפול. מאחר ואי אפשר לקבוע לכל אחד אישית לאיזו קבוצה שייך הרי שהטיפול מיועד לכולם. העובדה שאימך נפטרה בגיל שיבה למרות שומנים גבוהים אולי מפחיתה מהסיכון הסטטיסטי שלך, אולם יש גורמים נוספים הנלקחים בחשבון וכאמור כנראה השקלול הכללי היה שיש לך מספיק סיכון כדי להמליץ טיפול. היות שהטיפול נועד גם למניעה ראשונית, קרי למנוע מחלות לב וכלי דם טרם שקרו אין צורך לעשות בדיקות כלי דם קודם, כי גם אם הם תקינים כיום, ימליצו לך טיפול כדי שבבדיקה בעוד כמה שנים הם ישארו כך. מצב כלי הדם אינו חוסך טיפול אם יש מספיק גורמי סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני02/10/2007ראשית תודה על התשובה הממצה
אכן,ישנם אצלי גורמים נוספים(מעבר לרמות שומן אסטרונומיות, למרות תזונה נכונה), שלא היו אצל אימי: עישון כבד, חיים בסטרס עצום.
מצד שני אבי שדמה לי (עישון וחיים בלחץ..), ללא שומנים בדם, נפטר בגיל 75 מ...סרטן.
לך תדע...
בכל מקרה תודה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעתרוני25/09/2007
מה הפרוצדורה? היכן קונים? היכן עושים? כמה עולה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לשפעת
ד''ר גרי בלומברג25/09/2007שלום, רוני
את החיסון ניתן לקבל בקופת החולים שלך החל מהראשון לאוקטובר. אפשר לברר בסניף מה הפרוצדורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנותשיר25/09/2007
מה אפשר לעשות כדי להימנע ממגרנות?
הורדתי מהתפריט גבינה צהובה וקפה (שוקולד, למזלי, לא עושה לי מיגרנות) אבל בזמן מחזור, ביום-יומיים ראשונים, אני עדיין מקבלת מיגרנות מדי פעם.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
ד''ר גרי בלומברג25/09/2007שלום, שיר
מיגרנות שמופיעות בזמן הוסת (המחזור) הן תופעה ידועה. אם יש לך מיגרנות רק סביב הוסת ניתן לנסות לקחת טיפול מונע רק כמה ימים לפני הוסת. תרופות שמשתמשים להתקף כמו ADVIL והתרופות ממשפחת הטריפטנים יעילים במניעת מיגרנה של הוסת.
פתרון אחר - אם את לוקחת גלולות למניעת הריון ניתן לקחת קבוע (כדאי גם להתיעץ עם רופא/ת הנשים) או אם תוספת אסטרוגן כמה ימים לפני הוסת.
עשית כבר צעד טוב - ביררת איזה מאכלים גורמים לך למיגרנה ואת נמנעת.
תפני לרופא/ת המשפחה שלך ליותר מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשדיאנה23/09/2007
בזמן ארוחה לפעמים אני חוטפת כאבי ראש
האם יש קשר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
פרופ' אליעזר קיטאי23/09/2007כאב ראש בזמן אכילה אינו מוכר כסימפטום המרמז על בעיה ספציפית. חולים במיגרנה עלולים לפתח כאבי ראש לאחר מאכלים מסויימים כגון שוקולד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין B12טל20/09/2007
שלום,
רציתי לשאול לגבי ויטמין B12.
אני בת 35 וב-7 שנים האחרונות תוצאות בדיקת דם לויטמין זה היו בין 300-500
בחודש יולי (לפני חודשיים ) התוצאות היו 484.
היום התוצאות היו 741.
עלייה רצינית, תוצאות גבוהות מהרגיל אצלי.
1. האם תתכן טעות בבדיקה?
2. מה גורם לעליה כ"כ חדה בזמן קצר?
3. מה הסיכוי שויטמין זה ימשיך לעלות ויחרוג מהטווח הגבוה שלו?
תודה מראש על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין B12
ד''ר אביבית גולן כהן20/09/2007נטלי שלום
1. אין מה לחשוש , ערכי ויטמין B12 גבוהים אינם יכולים להזיק.
הדאגה קיימת רק כאשר הערכים נמוכים מדי.
2. כמות הויטמין בגוף עולה כאשר הרגלי האכילה משתנים ( כאשר צורכים יותר מזון מהחי), כאשר צורכים תוספי מזון וגם בתגובה לנטילת תרופות אחרות המשפעיות על ספיגת הויטמין בדרכי העיכול.
כאמור אין בכך כל פסול ואין צורך לשנות דבר עקב הרמות הללו.
3. טווחי הנורמה המצוינים בטפסי בדיקות המעבדה מציינים מה הערך שנמצא ב-95% מהאוכלוסייה הבריאה. כאשר יש ערכים הגבוהים מטווח הנורמה , המשמעות כי אצלך הרמה גבוהה יותר מהרמה של רב האוכלוסייה, אך אין זה אומר שהרמה הזאת עלולה לגרום לנזק.
לבריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן להתעדכן על חיסון שפעת?דנית19/09/2007
אני רוצה לחסן את משפחתי אך אין בידי פרטים : מתי כדאי, מאיזה גיל, למי אסור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת
ד''ר גרי בלומברג19/09/2007ערן, שלום
את החיסון נגד שפעת נותנים בעיקר בחודשים אוקטובר-נובמבר. אין טעם לפני. ניתן לקבל חיסון גם לאחר נובמבר אבל יש סיכוי לחלות לפניכן.
מותר לתת את החיסון מגיל חצי שנה ועד 120 שנה. מומלץ לכל אחד אבל במיוחד לקשישים, אנשים חולים במחלות כרוניות, אנשים שעובדים עם קשישים או אנשים עם מחלות כרוניות, נשים שתהינה בשליש האחרון של הריון בנובמבר-דצמבר.
אסור למישהו שרגיש לבייצים. בזמן מחלת חום לא כדאי לחסן אלא לחכות. לגבי נשים בשליש הראשון של הריון כדאי להתיעץ עם רופא/ת הנשים שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוףקובי17/09/2007
בבוקר יש לי חום 36
בצהריים 36.8
בערב 36
האם זה נורמלי לעונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף
ד''ר אביבית גולן כהן17/09/2007קובי שלום
נורמאלי למצוא הבדלים לאורך שעות היממה כאשר מודדים חום דרך הפה אצל אנשים בריאים.
חום עד 37.2 מעלות צלזיוס בבוקר ועד 37.7 מעלות צלזיוס
בערב נחשב חום גוף תקין.
גמר חתימה טובה
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מעש וגוףקובי17/09/2007
אני בן 35 רווק לא עובד חצי שנה בערך
ולא עוסק בספורט רוב הזמן בבית קם טלויזיה מחשב ולישון ופעם ב יוצא
האם מרוב שבן אדם לא עושה כלום יש לו עייפות וחוסר חשק לעשות משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מעש, גוף ונפש
ד''ר אביבית גולן כהן17/09/2007קובי שלום
הקשר בין חסר פעילות גופנית ובין תחושת עייפות קיים ומוכר למרות שעדיין לא לגמרי ברור מה המנגנון שמסביר את הקשר הזה.
אותו הקשר קיים גם בין חוסר פעילות גופנית וחוסר חשק ולעיתים אפילו יש קשר להרגשה דיכאונית.
מאוד ממליצה לך לבנות תוכנית שתחזיר אותך בהדרגה לביצוע פעילות גופנית מסודרת ( למשל הליכה של 15-20 דקות בשבוע הראשון, ועלייה במשך ההליכה בהדרגה כל שבוע).
יכול מאד להיות שכאשר תהיה פעיל יותר, תשתפר הרגשתך ואז יהיה לך קל יותר למצוא עיסוקים חדשים.
בהצלחה
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות וכאבי ראשדיאנה16/09/2007
מהי מפרצת ? והאם אפשר לראות זאת בצילום ראש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצת
ד''ר גרי בלומברג16/09/2007שלום
מפרצת היא הרחבה של דופן של כלי דם שמעלה את הסיכוי שכלי הדם יתפרץ ויהיה דימום.
מפרצת יכולה להיות בכל כלי דם בגוף כולל בראש. חלק מולדים וחלק נרכשים.
לא ניתן לראות מפרצת בצילום רנטגן רגיל אלא ב CT או MRI.
אין אחידת דעות לגבי הצורך לטפל במפרצת שלא התפוצצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבוראולה13/09/2007
שלום רב,
כבר יומיים זה שמגרד לי הפופיק
אני לא מבינה מי מה זה...
ולא יודעת מה לעשות עם זה...
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי...
תודה רבה מאולגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ב פופיק
ד''ר גרי בלומברג13/09/2007אולגה, שלום
גרד בפופיק יכול להיות מכמה סיבות. קודם כל תנקי טוב - אבל בעדינות. אם יש מוגלה צריך משחה אנטיביוטית (אם אין בבית ניתן לקנות בבית מרקחת תורן). אם לא, תייבשי טוב וסבלנות, זה יעבור. אם יש לך משחה שכולל סטראוידים בבית (כמו CORTIZONE, BETACORTEN) ניתן לשים קצת באזור.
מה שחשוב שיהיה נקי ויבש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)