מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהסיגל23/10/2007
שלום דוקטור,
אובחן אצלי גלובוס בגלל מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 8 חודשים
אני לוקחת כבר חודשים Alpralid 0.5 , זה עוזר לי אבל לא לגמרי , ואני גם מרגישה שאני התרגלתי ולא יכולה בלי הכדורים האלה .
אולי יש איזה תרופה אחרת בשביל שההרגשה תעלם לגמרי ?
תודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חלופי
ד''ר אביבית גולן כהן23/10/2007דנה
לטיפול בגלובוס אפשריות רבות . טיפול בכדורים מסוג אלפרליד הוא אפשרות סבירה אך יש לה חלופות רבות. ניתן לנסות טיפול בביופידבק, טיפול בכדורים ממשפחות טיפוליות שונות , כולל תרופות שהגוף לא נוטה להתרגל אליהן ואפשר לנסות גם טיפול אלטרנטיבי.
כדי לדעת איזה מבין הטיפולים יתאים לך, צריך לקחת בחשבון את כל מרכיבי הבעיה ממנה את סובלת.
לשם כך כדאי לך להתייעץ עם הרופא המטפל בך.
בהצלחה
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וגרד, נגעים על העור.סרטן?22/10/2007
מזה כשבועיים אני סובלת מגרד מטריד בגוף, הוא מתרכז בגב, בחזה, ולאורך עצם החזה. כמו כן אני חשה כאבים (גם בלחיצה ובנגיעה) בעצמות החזה ולאורך בית החזה מתחת לבית השחי. אציין כי מתחת לבית השחי הופיעו שתי גבשושיות ורודות ומגרדות מאד. הן שורפות וכואבות בנגיעה. (במישוש פחדתי שמדובר בגוש תת עורי, אולם מדובר בבליטה, כמו נגע גבשושי מעל העור). חברה עם רקע רפואי אמרה לי שיתכן שמדובר בסרטן שד, או בסרטן מסוג הודג'קינס. (אציין שאני בת 42). האם עלי לחשוש מסרטן? האם יתכן שמדובר בבעיות הורמונליות? אם כן, מהם הנגעים הוורודים והמגרדים, ומהם הכאבים בעצמות החזה? אציין כי גם בבית השחי השני אני חשה אי נוחות וגרד, אולם לא כמו בשני.
האם עלי לרוץ לרופא? אני מתה מפחד. וגם בעלי כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וגרד, נגעים על העור
ד''ר גרי בלומברג22/10/2007שלום
התלונות שלך יכולות להיות מכמה סיבות, כולל סרטן. אבל הסיכוי לסרטן אינו גבוה. אין אפשרות להתקדם באבחנה ללא בדיקה גופנית. פני - אין צורך לרוץ - לרופא/ת המשפחה שלך וסיפרי את הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראית סיבה לדאגה
פרופ' אליעזר קיטאי22/10/2007התופעות שתארת אינן התופעות הקלאסיות של סרטן השד או לימפומת הודגקין. מאידך יש סיבות רבות מאוד לא סרטניות לתונות כאלו. אין סיבה לדאגה אך כמו שד"ר בלומברג ענתה גשי לרופא להבדק ולהסיר הספקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצמות החזה ובכתפייםמודאגת מאד20/10/2007
אני אישה בת 40 בריאה בדרך כלל. בתקופה האחרונה סובלת מלחץ מכיוון הבטן העליונה כלפי מעלה שגורם לתחושת חנק(ולפעמים אפילו לשיעול). בשבועיים האחרונים נתקפתי בגרד בגוף ובכאבים בעצמות החזה והכתפיים. (הכאב הוא לא פנימי, כשלוחצים על העצמות או השרירים, יש תחושת כאב). לא ברור לי אם מקור הכאב הוא מבלוטות הלימפה. גם לפני שהתחילו הכאבים הרגשתי תחושת לחץ בחזה ומתחתיו, כמו חגורה שנחגרה חזק מדי. אדגיש, לא מדובר בלחץ פנימי, אלא לחץ על השרירים החיצוניים.
בדיקת דם היתה תקינה, למעט ויטמין בי 12 נמוך ביותר ברמה של מתחת לטווח וגם ברזל נמוך. (אציין כי הירידה בויטמין היתה הדרגתית, בהריונות האחרונים ירדה רמתו עוד ועוד). האם יש קשר בין כאבי שרירים או עצמות למחסור בויטמין? האם יש קשר לתחושת הלחץ מכיוון הבטן העליונה כלפי מעלה? והכיחשוב, התופעות מפחידות ומחשידות למחלה ממארת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' אליעזר קיטאי20/10/2007חוסר בויטמין B12 עלול לגרום כאבים נוירופטיים, כאבים עצביים, בד"כ בגפיים. בנוסף יכול לגרום להרגשה כללית רעה וירידת מצב רוח, דבר המחמיר הרגשת כאב. את יכולה לבקש זריקות B12 לתקופה מסויימת, כך שרמת הויטמין תעלה אצלך במהירות, ותוכלי לבחון האם זה משפר ההרגשה.
האם יש לך צרבת והאם כאב הבטן אחר אוכל? בקע סרעפתי עלול לגרום לחץ ברום הבטן ובחזה ואף שיעול. לבעיה זו יש פתרון. כל התופעות שהזכרת יכולות להגרם מסיבות שונות, ברוב רובן לא קשורות למחלות קשות. ללא בירור מעמיק יותר לא תוכלי לדעת בדיוק מה הגורם, אולם בשלב זה איני רואה מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודימוםחני17/10/2007
שלום .
אני התחלתי לקחת גלולות מסוג מינס לפני שיבעה ימים .
למרות שב"כ ביום השביעי אני נקיה מדימום ,עכשו אחריי 7 ימים יש לי מלא הפרשות חומות.
מתי זה יגמר? (אני דתיה וצריכה ללכת למקווה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' אליעזר קיטאי18/10/2007הכתמות תוך שימוש בגלולות קורות לא מעט, בפרט בגלולה עם תכולת אסטרוגן נמוכה כמו מינס. אי אפשר לדעת מתי הן יפסקו אם בכלל. פעמים רבות ההכתמות קורות רק בחפיסה הראשונה. לכן לא כדאי כבר להחליף הגלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים נפוחותאורית17/10/2007
שלום רב
בעלי טייל בתיאלנד 16 יום וחזר הרגליים שלו נפוחות מאוד הוא טוען
שהם טיילו המון וכתוצאה מכך התנפחו לו כפות הרגליים .
האם הליכה מרובה גורמת לזה או שאין קשר ויש סיבות נוספות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים נפוחות
ד''ר גרי בלומברג17/10/2007אורית, שלום
יש הרבה סיבות לנפיחות בכפות הרגליים, ביניהן הליכה מרובה. על מנת לראות מה הסיבה לנפיחות אצל בעלך כדאי שיפנה לרופא/ת המשפחה לבדיקה והחלטה על צורך בבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דראלין משבש ירידה במשקל?אירית16/10/2007
אני בת 48, סובלת מעודף משקל בן 14 קילו, לאחרונה התחלתי טיפול מונע למיגרנה הכולל דראלין, בנוסף אני משתמשת בציפראמיל, האם אצליח לרדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
פרופ' אליעזר קיטאי17/10/2007דרלין לא ידוע כמפריע לירידת משקל. יש נתונים שתכשירים ממשפחת התרופות מסוג ציפרמיל עלולים לגרום עלית משקל. קשה לומר לך האם התרופות יפריעו. יתכן שבעקבות הטיפול תהיי יותר רגועה ואנרגטית ויהיה לך קל יותר לשמור דיאטה ולעשות פעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףחסוי16/10/2007
אני נוטלת 3 חודשים גלולות דיאנה עקב אקנה ושיעור יתר, בהחלט עוזר לכך, אך היום אני אמורה להתחיל חפיסה חדשה ולפני 3 שבועות החלו כאבי ראש ובשבוע הפסקה הם התחזקו.
רופא הנשים לא רואה קשר אבל בכל אופן אמר לי לעשות הפסקה של חודש, מחר אני הולכת לרופאת המשפחה שלי,איזה בדיקות עלי לבקש לעשות עקב הכאבי ראש וגם סחרחורות וטישטוש בראיה?
האם זה יכול להיות קשור לגלולה ? לקרשיות בדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר גרי בלומברג16/10/2007שלום
עלייך לפנות לרופאה ולספר לה על כל התלונות. היא תבדוק אותך ותמליץ על בדיקות אם יש צורך. כאבי ראש באים מסיבות שונות ובלי לשמוע את הפרטים ולבדוק אין להחליט על הצורך בבדיקות עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיקיר15/10/2007
האם לשאיפה של אוויר דחוס יש תופעות לוואי ונזקים פיזים( אוויר דחוס לניקוי אבק מחשבים ואלקטרוניקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי
יקיר15/10/2007ואם אין לכם תשובה אם אתם יכולים להפננות אותי למקור שיש לו ידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאויר דחוס
ד''ר אביבית גולן כהן16/10/2007שלום
נזקי אויר דחוס מוכרים אצל צוללנים .
יש סיכוי טוב שרופאים העוסקים בתחום זה יוכלו לתת לך תשובה.
רשימת "רופאי צלילה" מופיעה באתרי אינטרנט שונים, לשימושך.
בהצלחה דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאויר דחוס
ד''ר אביבית גולן כהן16/10/2007שלום
נזקי אויר דחוס מוכרים אצל צוללנים .
יש סיכוי טוב שרופאים העוסקים בתחום זה יוכלו לתת לך תשובה.
רשימת "רופאי צלילה" מופיעה באתרי אינטרנט שונים, לשימושך.
בהצלחה דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאויר דחוס
פרופ' אליעזר קיטאי16/10/2007לי אין מידע לגבי שאלתך. אולי רופאי ריאות יודעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת ממיגרנהרחל15/10/2007
היי אני בת 16 ואני יודעת שלאמא שלי יש מיגרנה הרבה זמן.... היום קראתי באינטרנט שזה תורשתי..
האם זה באמת תורשתי והאם בטוח יהיה לי או לא בטוח ואם לא בטוח אז כמה אחוזים מקבלים את זה מההורים?האם יש דרך להימנע מזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת ממיגרנה
ד''ר גרי בלומברג15/10/2007שירה, שלום
יש נטייה למיגרנה במשפחות. לא מוכר גן ולכן לא נחשב כתורשתי. לא ידוע לי בכמה אחוזים. זה לא אומר שבהכרח תסבלי את, רק שיש לך סיכוי גדול יותר ממישהו שאין מיגרנות במשפחתו. עם זאת עוצמה ותדירות של מיגרנות שונות מאוד מאדם לאדם. יכול להיות שתקבלי סוג קל. או שלא תקבלי בכלל. אין דרך למנוע מבן אדם להיות אחד שסובל ממיגרנות אבל יש דרכים למנוע התקפים תדירים.
אם וכאשר תסבלי ממיגרנה תפני לרופא/ת המשפחה שלך ותקבלי עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהמישהי14/10/2007
אני אשה בת 60 די בריאה לא לוקחת שום תרופות....ולאחרונה נאמר לי שאני מעט אנמית.....
אני יודעת שתמיד הייתי אנמית וזה ייסתדר עכשיו זה חזר...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
פרופ' אליעזר קיטאי14/10/2007לאנמיה יש סיבות שונות: חוסר ברזל, חוסר ויטמינים, פירוק יתר של כדוריות דם, האטה ביצור ועוד. ראשית צריך לאבחן האם יש סיבה ברורה לאנמיה אצלך, ולפי סיבת האנמיה מחליטים על בדיקות נוספות וטיפול. פני לרופא המשפחה להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בפי הטבעתדורין11/10/2007
לפני כחודש הופיעה ממש סמוך לאזור פי הטבעת מעין בליטה אדומה קטנה ומאז לא נעלמת. לעיתים היא גם מגרדת. חשוב לי לציין כי זה אינו פצע מוגלתי, אולם השבוע, לאחר שניגבתי את האזור, ראיתי סימנים קטנטנים וקלים של דם על נייר הטואלט, כנראה בשל גירוי יתר של האזור.
אשמח אם תוכלו להכווין אותי לסיבות האפשריות לבליטה הזאת, אני מאוד מודאגת מכיוון שמעולם לא הופיעה אצלי תופעה כזאת. תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בפי הטבעת
ד''ר גרי בלומברג11/10/2007שלום, דורין
מה שאת מתארת נשמע כמו טחור. אבל אין דרך לדעת ללא בדיקה. תפני לרופא/ת משפחה לבדיקה, אבחנה וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכים להקל על עייפותהמתעייף09/10/2007
שלום,
רציתי לשאול כמה שאלות:
1. כמה כוסות קפה מומלץ לשתות ביום
2. האם יש עוד דרכים/ חומרים טבעיים פרט לקפה או פעילות ספורטיבית כדי להקל על העייפות
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
פרופ' אליעזר קיטאי09/10/2007לשתיית קפה אין ערך בריאותי. עדיף מים. השאלה היא לא כמה קפה מומלץ אלא נכון לשאול כמה מותר, ועל כך אין תשובה בדוקה. ספורט הינו בעל ערך בריאותי רב ואכן גם יכול בדרכים שונות להיטיב עם עייפות. שינה נכונה ובריאה, מנוחה מספקת והמנעות ממצבי מתח ולחץ גם הם מונעים עייפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןי.08/10/2007
שלום רב,
יש לי כאבי בטן עמומים בבטן העליונה התחתונה ממש, ומקרין מדי פעם למעלה. תחושה זו מלווה אותי המון זמן בהפסקות. ביצעתי בדיקות דם, אולטרסאונד, וכו'. האם ייתכן שמדובר בפנדציט? האם ניתן לראות אם יש בעיה כזו באולטרסאונד בטן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר אביבית גולן כהן08/10/2007שלום לך
דלקת התוספתן (אפנדציטיס) היא בד"כ מחלה הגורמת לכאבי בטן משמעותיים מאד, בבטן ימנית תחתונה, ומשכם מספר ימים.
במקרה שלך הסבירות לדלקת מסוג כזה נמוכה מאד.
אבחון אפנדציטיס נעשה לרב על סמך בדיקת הרופא ונדיר שנדרש ברור ע"י בדיקות הדמיה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ושיעול (שוב..)amiami05/10/2007
לאחר 10 ימים של וירוס (שלשולים חום נמוך ושיעול עם כאב גרון)
ביומיים האחרונים כאב הגרון ושיעול עם ליחה, לא רק שלא עברו אלא התגברו..!
כאב הגרון חזר ואף החריף לקשיי בליעה של ממש
המרפאה ביישוב סגורה היום ואין אפשרות לראות רופא
האם להמתין ליום א'? או להזמין רופא הבייתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
פרופ' אליעזר קיטאי05/10/2007על פי רוב כאב גרון ושיעול אינו מהווב מצב של דחיפות בפרט אם אין חום גבוה. עם זאת אם אתה מרגיש לא טוב באופן חריג כדאי לראות רופא. מדוע לא תסע לסניף קופתך אשר פתוח באיזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת כולסטרולדנה01/10/2007
שלום
הינני בת 53. שנתיים לאחר טיפול בכדורי רואקוטן , לפני שלושה חודשים, בבדיקת דם שיגרתית רמת הכולסטרול הינה 130(שלפני הטיפול הייתה 110).
רופאת המשפחה נתנה אורכה של חצי שנה בעזרת דיאטיקאית להורדת הכולסטרול
ואם לא תעזור הדיאטה היא תיתן כדורים להורדת הכולסטרול.. אולם הדיאטיקאית לא עשתה שינוי גדול במזון.
עלי לציין שבמשך 30 שנה הינני מקפידה על תזונה נכונה (ירקות, פירות, לחם מלא ללא מזון מטוגן ורווי שומן וכו'). מוצרי החלב שהינני אוכלת מאז ומתמיד הינם על אחוז וחצי שומן.
האם האורכה של החצי שנה לא גורמת נזק?
הובא לידיעתי שאפשר להוריד כולסטרול ללא כדורים, אלא בעזרת מאכלים, פירות וירקות.
האם יש באפשרותכם להמליץ על רשימת מאכלים להורדת כולסטרול?
כמו כן עלי לציין שאינני שמנה ועבודתי כרוכה בפעילות פיזית.
תודה על תשובתכם
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד''ר גרי בלומברג01/10/2007דנה, שלום
רמת כולסטרול רצויה תלויה בגורמי סיכון מסוימים - כולל קיום מחלת לב או סוכרת בפרט או במשפחתו, עישון, לחץ דם גבוה, גיל ומין ורמת הכולסטרול ה"טוב" ה HDL. בגדול מחלקים אנשים לשלוש קבוצות שלכל קבוצה יש רמת מקסימום מומלצת.
לא ציינת אם יש לך גורמי סיכון. בתנאי שאין לך מחלת לב או סוכרת ופחות משלושה מהגורמים האחרים אז ה LDL שלך צריך להיות עד 130.
זה שהוא היה 110 קודם יכול להעיד על שינויים בדיאטה (שאין לך), שינויים עם הגיל או פחות שעות צום לפני הבדיקה או סתם שינוי ללא משמועות. על LDL 130 את לא חייבת לקבל טיפול תרופתי. ניתן לשמור כמו שאת שומרת ולחזור על הבדיקה לאחר חצי שנה. גישה כזו לא עלולה לסכן את בריאותך.
לגבי שינויים בתזונה שמורידים כולסטרול כדאי להתיעץ עם דיאטנית - למרות שהדיאטה שלך נשמעת בריאה ואולי אין הרבה מה לשנות.
תתיעצי שוב עם רופאת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
פרופ' אליעזר קיטאי01/10/2007הנני מצטרף לתשובתה של ד"ר בלומברג. מקריאת הנתונים שמסרת איני מוצא על פניו שום סיבה שכולסטרול 130 יהווה בעיה עבורך, בין אם התכוונת ל LDL CHOLESTEROL ועל אחת כמה וכמה אם מדובר בכולסטרול הכללי. יתכן שברשות הרופאה נתונים נוספים שלא מסרת כאן. אם אינך מעשנת, לחץ דמך תקין, כולסטרול HDL תקין ואין במשפחתך הקרובה חולי לב שחלו בצעירותם אין לך שום בעיה עם הכולסטרול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גרי בלוימברג ופרופ' אליעזר קיט
דנה03/10/2007בהמשך לשאלתי ולתשובתכם, הינני מביאה לפניכם פרטים נוספים
לחץ הדם שלי תקין בעקומה נמוכה, הסוכר בדם תקין. אין במשפחה עבר של מחלות לב.
פרטים נוספים על תמונת הכולסטרול:
כולסטרול כללי: 229
triglycerides: 100
cholesterol-hdl : 79
cholesterol -ldl calc :130
הנתונים האלה מתווספים לשאלותיי הקודמות,
האם אורכה של חצי שנה ללא טיפול תרופתי יכולה לגרום לנזק?
האם יש אפשרות להוריד את השומנים רק בדיאטה?
האם הטיפול התרופתי במצב זה הוא דחוף או שאפשר לוותר עליו ולהוריד רק בעזרת דיאטה?
אשמח לתשובתכם
תודה ובכבוד רב
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
ד''ר גרי בלומברג03/10/2007דנה, שלום
לפי הפרטים שמסרת על גורמי הסיכון שלך ובנוכחות HDL גבוה - שמגן על הלב - הרי ש"מותר" לך להיות עם רמת LDL עד 160. לכן 130 נחשב כרמה תקינה עבורך.
כמה שידוע היום ברפואה רמה מתחת ל"מותרת" לא מהווה סכנה לבריאות. לכן אין צורך בטיפול תרופתי או תזונתי במקרה שלך. אם זאת תמיד טוב לשמור על תזונה נכונה.
מקווה שעזרתי לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
פרופ' אליעזר קיטאי09/10/2007בהנחה שאינך מעשנת ומבוגרת מגיל 55 שנים אני מצטרף בהחלט לתשובתה של ד"ר בלומברג. הסיכון שלך למחלות לב וכלי דם כה נמוך שעבורך רמת LDL 130 הינה תקינה לחלוטין, כך שאין לך כל בעיית כולסטרול. פעילות גופנית ודיאטה דלת כולסטרול מומלצות לכל אחד, אולם מעבר לכך אינך צריכה לעשות שום דבר, וגם לחזור על בדיקת הכולסטרול אינך צריכה לפחות שנה-שנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)