מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשה כללית בגלל חיידק הליקובקטרעידו23/02/2008
לד"ר שלום רב.
לפני 7 חודש החלו לי בעיות תחילה דלקת בסקנס לאחר מכן מחלה ויראלית ואז חיידק ההילובקטר שטרם קיבלתי טיפול,מאז המצב רוח שלי נפשי נכנס לדיכאון וגם ככה הפסקתי להתאמן ולעשות הליכות ,הפסקתי כל פעילות.חזר לי לפני שבוע וחצי מחלה ויראלית ועד אז תמיד היה מוגלה בגרון שהופיע תפליט לבן וכאבים מדיי פעם באזור הצלעות כמו לחץ. וכאבים בחזה.היו הרבה כאבים באזור הבטן התחתונה צד ימין ממש חזקים עד שיתוק,וגם בבטן תחתונה אם דקירות והתכווצויות,היום זה יותר אם התכווצויות אבל יש כאבים מדיי פעם.הבטן משמיעה רעשים .רוק וליחה יש בחלל הפה.עד לפני שובעיים לא היה חום.לפני שבוע וחצי החל חום קטן של 38 למשך 5 ימים בשל התקררות שהיתה משהו ויראלי.כיום החזה כואב בית החזה בצד שמאלי אבל גם
יש לפעמים בצד ימין וגם בכללי.אני לוקח את זה לכאב של החיידק ההילובקטר שאולי גורם לזה.
עשיתי תפקודי ריאות אצל ייעוץ מומחה שבדק ואמר שהריאות נקיים ובכל זאת רוצה לשלוח אותי לצילום חזה ולעוד תפקודי ריאות שיבדקו שוב.לאחרונה ביומיים האחרונים חזרו להיות לי צרבת
עשו לי בדיקות דם לפני כ4 חודשים שהכל יצא מצויין פרט לחומציות בקיבה.
ולעוד דבר אחד שאמרו לי שגם הוא בסדר אם כי לי אין מושג עליו מה הוא אומר.
תרבית שתן יצאה טוב וגם בדיקת צואה יצאה תקינה
האם יכול להיות שיש לי מחלה קשה משהו שלא עלו עליה?
או שהחיידק ההילובקטר גורם לכל הצרות ביחד אם המחלות הויראליות?
בתודה אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי23/02/2008לא ציינת פרטים חשובים כגון גילך, עסוקך, ממתי אתה חש שלא בטוב ועוד. חיידק הליקובקטר נמצא אצל מרבית האוכלוסיה בקיבה ולא גורם בעיות. במיעוט המקרים הוא עושה פצעים בקיבה ותריסריון הגורמים לכאבים ברום הבטן. החיידק לא גורם צרבת או חום. איני סבור שהחיידק הוא הגורם למרבית הרגשתך. מחלות ויראליות שכיחות מאוד באוכלוסיה ואינן מהוות בדרך כלל בעיה כרונית למעט מקרים בודדים. מתאורך אני שואל את עצמי האם יתכן ולחלק הנפשי יש תרומה משמעותית להרגשתך הכללית. אתה מציין שהינך בדכאון ואולי גם בחרדה. במצב כזה גם הגוף מבטא עצמו בהרגשות שונות. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה גם על נושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עידו24/02/2008לד"ר שלום
תודה רבה רבה על התייחסותך לשאלתי ותודה על הצורה שהגבת בנהותה ,
לשאלתך אני בן 24,בעיסוקיי אני קונדיטור ומטפל ברייקי.
מרגיש רע מהחודש התשיעי מהתאריך 20/9 לפני 6 וחצי חודשים ועד עכשיו .
כמובן שללחץ ולחרדות יש תפקיד לא פחות משמעותי זה ברור לי ,אך אני לא יכול להיות רגוע
אם כן קיים דבר פיזי שטרם קיבלתי טיפול או נבדקתי לגביו.
אני רוצה לשלול דברים פיזיים במשך 3 חודשים סבלתי מהבטן כולל תקופה ארוכה שלא היו יציאות כלל עד שלבסוף התברר שאכן קיים משהו וזה היה החיידק ההילובקטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי25/02/2008אתה צודק בהחלט שלפני שקובעים כי תלונה נגרמת עקב מתח ולחץ צריך לודא ולשלול דברים אחרים. אני מניח שרופא המשפחה בדק אותך וערך בירור כלשהו. במידה ולדעתו הוא מיצה את הבירור אזי כדאי להתייחס לאפיק השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקט מסה משמעותי על כליהארי22/02/2008
ערב טוב ,
מה זה אומר אפקט מסה משמעותי על הכליה השמלית ?
האם צריך מעקב או טיפול ?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקט מסה משמעותי על כליה
ד''ר גרי בלומברג22/02/2008שלום
אני מניחה שמדובר בתשובה של אולטרה-סאונד.
הכוונה שמשהו לוחץ על הכליה מבחוץ.
על מנת לתת תשובה יותר מדויקת, חשוב לדעת למה עשית את הבדיקה ומה הרקע הרפואי שלך. לכן אני ממליצה שתחזור לרופא/ה ששלח/ה אותך לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אבל ...
ארי22/02/2008תודה לך ,
הבדיקה היא CT עם ( שתיית חומר בלילה ב12 עד 6 בבוקר ושתיית חומר לפני הבדיקה בכמה דקות + הזרקת חומק בעירוי ) .
הבדיקה נעשתה ( תוך אישפוז ) בגלל כאבים בבטן העליונה והקאות ללא שום קשר למשנמצא .
במכתב השחרור כתוב שצריך לקבוע תור למרפ' אורולוגית להמשך בירור הממצא הכלייתי ב-CT .
נכון שלפעמים יש לי כאבים עזים בכליה השמלית ובמיוחד כשנושמת עמוק או עושה מאמץ אבל זה לא תמיד , בא והולך ...
אני מקווה שבזה יוכלתי לתת לך קצת ...
ועוד פעם תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג23/02/2008שלום
עכשיו יותר ברור לי מצד אחד אבל מצד שני נשמע באמת מעבר ליכולת הפורום.
ב CT לא היה ממצא אחר? האם הגיעו לאבחנה של התלונות שבגללם אושפזת? נראה לי שהממצא שקשור לכליה הוא ממצא ללא קשר לכאבים שהיו בבטן העליונה.
כן כדאי לפנות לאורולוג בקופה שלך - עם צילום ה CT (אם לא קיבלת CD או צילום, דרשי זאות מבית החולים). יכול להיות שלממצא אין משמעות.
לגבי הכאבים במותן (הכליה עצמה קשה למקם כמקור כאבים) שבאים והולכים -כאבים בנשימה עמוקה ומאמצים הרבה פעמים קשורים לשרירים.
אני ממליצה לאחר פגישה עם אורולוג תחזרי עם כל הנתונים לרופא/ת המשפחה שי/תעזור לך להבין את התמונה כולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
ארי24/02/2008תודה לך ,
ב CT לא נראה לי שמצאו משהו אחר , אבל בקשר לתלונות של כן מצאו מהי הבעיה - עברתי גסטרוסקופיה והיא הראה הרבה כיבים באיזור הושט , קיבה ותרסריון ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסתשובה22/02/2008
אני ממטופלת באלטרוקצין 50 מ"ג בגלל תת פעילות והשימוטו. קיבלתי היום תוצאות בדיקות ואודה על התייחסותכם:
TSH - 6.59
T4 - 16.3
LDL - 130.7
WBC - 4.7
GGT - 38
כלורסטרול - 232.5
האם התוצאות הנ"ל מסבירות את העייפות והקור העז שאני מרגישה??? ומה דעתך עליהן.? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' אליעזר קיטאי22/02/2008תוצאות הבדיקה מראות על כמות תקינה של הורמון התריס. אין זו הסיבה לתלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך Creatine Kinase גבוהיתם20/02/2008
בבדיקת דם מקיפה Creatine Kinase נמצא אצלי251 כאשר המכסימום המותר 170.
כל הפרמטרים האחרים בתחום הנורמה.
א. כמה ערך זה חריג (האם להיות מודאג) ?
ב. קראתי שיש שלושה תת סוגים - האם יש והאם לבקש בדיקה מבדלת.
ג. האם פעילות ספורטיבית מתונה יום קודם יכול להסביר?
מבקש לציין שאני בן 60, מרגיש בסדר, עוסק לפעמים בפעילות גופנית מתונה, בריא כרגיל מלבד אבחנת פג'ט שאינו מטריד אותי בשנים האחרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/02/2008האם אתה לוקח תרופות להפחתת כולסטרול? תרופות אלו מעלות את ערך הקריאטין קינזה (CPK). גם פעילות גופנית או חבלה מעלים את הערך. 251 אינו ערך מדאיג כלל. אם אין לך כאבי או חולשת שרירים אל תתייחס לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
יתם21/02/2008תודה רבה על התשובה.
יתכן שפעילות גופנית ביום קודם גרמה לעליית הערך.
או לחילופין עייפות רבה בשבוע של חופשת סקי לפני שלושה שבועות שאחריה לקח לי זמן לחזור לעצמי.
אני מאמץ את הצעתך לשכוח מהעניין ורק אבקש לחזור על הבדיקה בעוד מספר חודשים.
תודה שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבריאות
פרופ' אליעזר קיטאי21/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחת את הכדור או לא?דניאלה19/02/2008
שלום.
אני כרגע מקבלת טיפול לדלקת בדרכי השתן (דלקת קלה)..
הבעיה שהכדורים שהרופא נתן לי (רספרים פורטה) גורם לי לחוש ברע..
וגם אני מתקשה לבלוע אותם..
מה עלי לעשות?
והאם זה חשוב להתחיל בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/02/2008דלקת בדרכי השתן בדרך כלל חולפת מעצמה והסיבה העיקרית לטיפול היא לקצר את משך הסבל. אם יש לך דלקת קלה ללא סבל ניכר אפשר לותר על הטיפול. לשתות הרבה. אפשר לנסות מיץ חמוציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלושסאברהם19/02/2008
שלום
היום בבוקר לפתע הרגשתי שהאוזניים שלי כאילו נאטמות, כמו וקום לכדקה-שתיים.
לאחר כשעתיים-שלו בעבודה הרגשתי לפתע קור בכפות הידיים, עם תחושה של חוסר יציבות - כאילו אני זז, עיניים שהחלו להיות עייפות מאוד ולהיעצם ומעט חולשה ברגליים.
כומ כן הרגשה כאילו מן תחושה של חום עולה לי לראש.
התחושה הזו נמשכה כמספר דקות, לאחריו מעט חלפה כאשר נשארו רק העייפות, תחושת היעצמות העיניים ומעט חולשה ברגליים.
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לסממנים אלה?
בדיקות כלליות שערכתי לפני כחצי שנה היו בסדר, האם עלי לבצע בדיקות נוספות או לחזור על השיגרתיות ?
התחושה הזו של היעצמות העיננים והחולשה (חלושס) מלווה אותי מזה זמן לא קצר אחת למספר ימים ויכולה להימשך עד חצי יום.
אני רוצה כל עיצה וייעוץ מה עלי לעשות, התופעות האלה גם מלחיצות אותי ואני חושב על דברים לא סימפטיים.
תודה על הכל
אגב, כבן 40, לא מעשן, לא שותה, לא שמן, ביצעתי גם בדיקות כולסטרול וסוכר שהיו על הסף ובדיקת בלוטת תריס תקינה - הכל לפני כחצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלושס
ד''ר גרי בלומברג19/02/2008שלום, אברהם
התופעות שאתה מתאר יכולות לנבוע מכמה סיבות, רובן לא מסוכנות. האם פנית לרופא/ת המשפחה בענין? כדאי לספר על התופעות ולהיבדק. לפי הממצאים אפשר להחליט על צורך בבירור ומה יש לבדוק.
דרך אגב האם אתה עובר תקופה לחוצה? יכול להתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותשובה
אברהם19/02/2008מהן הסיבות שיכולות לגרום לתופעות הנ"ל ?
האם רובן, משמע שיש גם סיבות יותר מסובכות, רציניות ומסוכנות ומה הן ?
פניתי בעבר לרופא מספר פעמים, ביצעתי בדיקות שגרתיות שלא הראו כלום והוא אמר לי בעיקר לעשות התעמלות (הליכה וכו').
אבל בינינו - הפתרון שלו לא נראה לי רציני ואני חושב מעבר.
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג19/02/2008שלום, אברהם
קשה להיכנס ליותר מדי פרטים בפורום. בגדול תלונות לא ספציפיות שבאות והולכות ולא נמשכות הרבה זמן לרוב לא מעידות על מחלה רצינית או מסוכנת.
אין לי מספיק פרטים לגבי ההתקפים ותדירותם, אבל גם עם המידע הזה לא אוכל לעזור במגבלות הפורום.
אם בדיקות מעבדה היו בגדר הנורמה, והרופא שלך אינו מודאג, אולי הבעיה היא באמת חוסר פעילות גופנית, תזונה לא בריאה, שעות ארוכות בעבודה, שינה לא מספקת או לחצים נפשיים.
אם אתה לא מרגיש שהרופא שלך התייחס כפי שצפית כדאי לפנות לרופא/ת משפחה אחר/ת.
אני מקווה שבכל זאת עזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודבר אחרון
אברהם19/02/2008מה הכוונה לא נמשכות הרבה זמן ?
התופעה לא נמשכת הרבה זמן או ההתקף לא נמשך הרבה זמן ?
אני זוכר שיש לי את זה כבר כמה שנים כשהתדירות עלתה עם הזמן.
תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג22/02/2008אברהם, שלום
קודם כל אני מתנצלת שלא הספקתי לענות קודם.
אני מבינה את הדאגה שלך אבל חוזרת על עצותיי מקודם. כדאי להתיעץ עם רופא/ת משפחה אחר/ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמירי18/02/2008
שלום דוקטור
בבדיקות הדם יצא לי חריג
got)ast)45
gpt(alt)55
ערכי יחוס 31.0 מדובר לשניהם.
ממה זה נובע העלייה הזו? ואיך אפשר לטפל ?היות ולפני מספר חודשיים הבדיקות היו בסדר
תודה ואשמח לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג18/02/2008שלום, מירי
מדובר בעליות קלות. האם בדיקות אחרות של הכבד (GGT, ALK PHOS, BILIRUBIN) היו תקינות?
יכול להיות קשור לעודף משקל, לשתיית אלכוהול בימים לפני הבדיקה, כתופעת לוואי של תרופות כולל נגד כולסטרול. למה עשית בדיקות הדם? מה הרקע הרפואי שלך?
באופן כללי - רק עוקבים. כדאי לחזור על הבדיקות לראות האם יש עליה או ירידה. תתיעצי עם רופא/ת המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
מירי18/02/2008דוקטור תודה על תשובתךהמהירה
בדיקת ggt23
ערכי יחוס0.0- 36.0
אני מקבלת כדורים סימבסטאין 20 מג ליום
בזיפארט 400 1 ליום
האם יש קשר לעלית אניזמי הכבד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימי כבד ותרופות לטיפול בכולסטרול
ד''ר גרי בלומברג19/02/2008מירי, שלום
אכן. תופעת לוואי נפוצה של תרופות כמו סימבסטטאין היא עליה קלה באנזימי הכבד. כל עוד שהרמות מתחת לרמה פי שלושה מהגבול העליון של הנורמה - אין צורך להפסיק את התרופה. יש צורך לעקוב ע"י בדיקות דם כפעם ב 3-6 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3יאיר18/02/2008
שלום
יש לי המוגלובין גבוה,התייעצתי גם בפורומים וגם עם הרופא שלי לגבי כדאיות אספירין ,
לא קיבלתי תשובות וחשבתי אולי על "אומגה 3 "
האם זה נכון שהוא מדלל דם ???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
ד''ר גרי בלומברג18/02/2008שלום, יאיר
אספירין נחשב כטיפול מונע לאנשים שיש להם סיכון מוגבר ליתר קרישיות של הדם ולכן מחלות לב. כמה שידוע לי אינו עוזר במקרים של המוגלובין גבוה.
האומגה 3 גם עובד בצורה דומה. נחשב כטיפול מונע נגד מחלות לב וגם כטיפול להורדת טריגלצרידים.
אם ההמוגלובין שלך תמיד מעל הנורמה, ואתה לא מעשן, כדאי להתיעץ עם המטולוג. (אם אתה מעשן - זה מעלה את ההמוגלובין.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
יאיר18/02/2008תודה
כן אני מעשן 30 שנה (בן 48)
הבנתי שהמוגלובין גבוה מגביר את סמיכות הדם,וחשבתי על דילול כדי להוריד את הסמיכות.
ההמוגלובין עלה ל 18.9 אחרי שימוש ב"קלוריל" ונאמר לי שיש הגיון כי זה מוריד את נפח הדם.
בבדיקה לפני שנה היה לי 17.8 לפני השימוש ב"קלוריל" ,אני יודע שזה לא נמוך אבל זה ככה שנים
ובתוך מסגרת הנורמה !
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
ד''ר גרי בלומברג19/02/2008שלום, יאיר
אנשים שמעשנים יש להם המוגלובין יחסית גבוה. הערך של 18.9 יכול להיות טעות מעבדתית או עקב חוסר שתייה לפני בדיקת הדם. אם זה חד פעמי אין דאגה. אם לא, כדאי להתיעץ עם המטולוג (רופא שמטפל במחלות דם).
נכון שהדם סמיך יותר אם ההמוגלובין גבוה אבל בערכים הרגילים שלך אין צורך לטפל.
הטיפול הכי טוב גם להמוגלובין וגם לכל הגוף - הוא להפסיק לעשן!!! תחשוב ברצינות על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
יאיר20/02/2008שלום ותודה
מה הכוונה שתייה לפני בדיקת הדם ?
יש המלצה לשתות מים לפני בדיקת דם לערכי "המוגלובין" ?
אם כן אז איזו כמות ? כי לא ידעתי על זה כלום ,
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה לפני בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג22/02/2008יאיר, שלום
קודם כל אני מתנצלת על האיחור בתשובה. .
יש בדיקות דם מעטות שדורשות צום - בעיקר סוכר ושומנים. אבל אין צורך לצום משתיית מיים, כמו לפני ניתוח למשל. יש אפילו יתרון לשתיית מים בכמות סבירה לפני בדיקות לאנשים שאין להם ורידים בולטים. אין לשתות כמויות גדולות כי זה עלול להשפיע על התוצאות.
משום שערכי בדיקות דם מבוססות על מצב "רגיל", מצב הזה כולל גם כמות "רגילה" של שתייה. פחות מדי או יותר מדי עלול להשפיע על נפח הדם ולתת תשובות לא משקפות.
ממליצה להתנהג "רגיל" בשתייה לפני בדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יאיר23/02/2008קודם כל תודה
כנראה הרגשת שאני מקופת חולים לאומית (סניף חולון) לכן התנצלת (סתם)
ראיתי באיזה פורום שלמישהו היה המוגלובין 18 ואמרו לו לחזור על הבדיקה עם שתיית מים לפני והרמה ירדה ל16 בערך ,אין לי מושג כמה הוא שתה,
אני באותו בוקר של הבדיקה שתיתי כוס קטנה של מים ,
הרבה בריאות ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת דםמיאני18/02/2008
שלום רב,
אני אישה בת 43. סובלת מהמטוריה תקופה ארוכה. ביצעתי את כל הבדיקות המקובלות (ציסטוסקופיה, ציטולוגיה, בדיקות שתן לתרבית, אולטרא סאונד לכליות, סי-טי וכו' - הכול תקין!)
לחץ הדם שלי קצת גבוה בסביבות ה- 138/85
יש במשפחתי (הקרובה - הורים ואחי) בעיות לב (כולם עברו ניתוחי מעקפים).
אחותי אובחנה בילדותה כחולת תלסמיה מינור.
להלן תוצאות ספירת הדם שבוצעה בימים האחרונים:
ערכי נורמה תוצאה שם בדיקה
4.8 – 10.8 6.5 WBC
4.2 – 8.1 3.8 RBC
12 -16 11.8 HB
37 -52 36 HCT
130 -400 379 PLT
80 -94 94.1 MCV
27 -31 30.8 MCH
33 - 37 32.7 MCHC
- 12 RDW
40 - 74 82.2 NEUT%
19 - 48 10.4 LYM%
3.4 - 9 5.1 MONO%
0 - 7 2.1 EOS%
0 – 1.5 0.2 BASO%
1.9 - 8 5.3 NEUT. abs
0.9 -5.2 0.7 LYMP.abs
0.16 - 1 0.3 MONO.abs
0 – 0.080 0.1 EOS.abs
0 – 0.2 0.0 BASO.abs
0-25 48 ESR
אשמח לקבל את הערותיכם בנוגע לתוצאות הבדיקה.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאות השתבשו - מעתיקה מחדש
מיאני18/02/2008תוצאה שם בדיקה
6.5 WBC
3.8 RBC
11.8 HB
36 HCT
379 PLT
94.1 MCV
30.8 MCH
32.7 MCHC
12 RDW
82.2 NEUT%
10.4 LYM%
5.1 MONO%
2.1 EOS%
0.2 BASO%
5.3 NEUT. abs
0.7 LYMP.abs
0.3 MONO.abs
0.1 EOS.abs
0.0 BASO.abs
ESR – 48
(ערכי נורמה 0-25)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ספירת דם
ד''ר גרי בלומברג18/02/2008שלום, מיאני
ספירת הדם שלך מראה חוסר דם לא משמועתי ומספר קטן יחסית של לימפוציטים. הם סוג אחד של כדוריות דם לבנות. ירידה במספרם יכולה להיות כתוצאה של מחלה זיהומית בגוף או לחצים חריפים. אבל יש גם סיבות נדירות יותר וחלקם רציניות. גם שקיעת הדם (ESR) המוחשת תומכת בתהליך זיהומי.
האם היית חולה שעשית את הבדיקה?
אני ממליצה לחזור על הבדיקה עוד כמה זמן. אם התופעה נמשכת כדאי להתיעץ עם המטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ד"ר בלומברג.
מיאני19/02/2008לא הייתי חולה (בכל אופן, לא שהרגשתי) בזמן הבדיקה.
אעשה כעצתך.
יום נעים וחמים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות הדםאישה17/02/2008
אני בת 50, מה תוצאות אלו של בדיקות שקיבלתי היום אומרות לך? :
WBC- 4.7
LDL - 130.7
GGT- 38
כלורסטרול - 232.5
C- ראקטיב פרוטאין - 0.084000
מטופלת אך ורק באלטרוקצין, מתלוננת לאחרונה על כאבי רגליים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי17/02/2008ממבט ראשון התוצאות נראות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלהשני15/02/2008
לרופאים שלום רב!
השבוע הייתי עם התקררות,והחום נע בין 36 ומשהו ל37.1 אך היו פעמיים שמדדתי כשהייתי מתחת לשמיכה והיה לי פעם אחת 37.5 ופעם שניה 38.0השאלה שלי היא כזו, האם כשהייתי מתחת לשמיכה זה גרם לטמפרטורת הגוף לעלות או שבגלל התקררות זה עלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעל ומתחת לשמיכה
ד''ר אביבית גולן כהן15/02/2008שני שלום
חימום חיצוני בהחלט יכול להעלות את טמפרטורת הגוף.
כדי לדעת אם החום נובע מחימום חיצוני או שהוא משקף מצב של מחלה ניתן להסיר את השמיכה למשך כחצי שעה ולמדוד שוב. במידה ומקור החום בחימום חיצוני ,סביר שעם הרחקת מקור החימום החום יחזור לנורמה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת (שקית)תחת עין שמאלרותי15/02/2008
אני בת 50 .לפני מספר חודשים הופיעה אצלי בצקת תחת עין שמאל.כמו כן אני חשה צריבה ולחץ בתוך העין. נבדקתי אצל רופא עיניים ולטענתו הכל תקין אך הבעייה המטרידה לא נפתרה. מה יכולה להיות הבעייה והאם יש טיפול לכך?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי17/02/2008בלי לראות בפועל את העין קשה לומר לך האם הדבר בגדר התקין או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמור14/02/2008
שלום!!
איך זה הגיוני שכשנפצעים וזורם דם, לאחר כמה זמן הדם נקרש, ושעושים בדיקת דם או מוציאים דם הדם לא נקרש??
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/02/2008כאשר מוציאים דם נוצר קריש דם בתוך הדגימה. הדם נפרד אז ל 2 חלקים: הנוזל של הדם (הסרום) בו מומסים חומרים שונים, וקריש הדם המכיל טסיות דם דבוקות בפיברין. אם לצורך הבדיקה אסור שהדם יקרש מוסיפים חומר נגד קרישה למבחנה. אם ראית שדגימת דם שנשלחה למעבדה לא נקרשה זה רק עקב החומר שהוסף למבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכיבי ספירת הדם - וירוס או חיידק ?מ14/02/2008
שלום,
לבני בן ה-12 חום מזה שבוע, להלן תוצאת ספירת הדם שבוצעה, האם למרות שאין לויקוציטוזיס ניתן לראות שיש איזשהו זיהום / דלקת או שהממצאים מצביעים חד משמעית על מחלה ויראלית ?
לגבי החלק העליון של הבדיקה יש טווחים של תוצאות תקינות, אך לגבי החלק התחתון שמציין תוצאות באחוזים ותוצאות מוחלטות אין טווחים, לכן אינני יודעת אם תקין או לא ומה המשמעות של כל מרכיב, מה משמעות ה-NEUTROPHILS, STABS, LYMPHOCYTES, MONOCYTES BASOPHILS ?
תודה.
K/ul 5.6 WBC
M/ul 5.0 RBC
g/dl 13.7 HB
% 41.1 HCT
K/ul 216 PLT
fL 82.5 MCV
pg 27.5 MCH
g/dl 33.3 MCHC
% 14.3 RDW
34 NEUTROPHILS%-DIF
44 LYMPHOCYTES %-DIF
7 MONOCYTES%-DIF
2 BASOPHILS%-DIF
13.0 STABS %-DIF
1.90 NEUTROPHILS abs-DIF
2.46 LYMPHOCYTES abs-DIF
0.392 MONOCYTES abs-DIF
0.112 BASOPHILS abs-DIF
0.7 STABS abs-DIF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/02/2008תמונת הדם אכן מתאימה למחלה ויראלית. גם מחלה ויראלית הינה זיהום ודלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרכיבי הספירה
מ15/02/2008ראשית, תודה.
מה בכל זאת משמעות ה-NEUTROPHILS, STABS, LYMPHOCYTES, MONOCYTES BASOPHILS ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי17/02/2008מדובר בתאים שונים ממשפחת תאי הדם הלבנים הלויקוציטים. כל תא פועל אחרת ולכן רמתם היחסית משקפת את גורם הדלקת. נויטרופילים בד"כ עולים בזיהום חיידקי. לימפוציטים ומונוציטים יותר בזיהום וירלי. תאי STAB הינם תאים צעירים טריים ורמתם עולה בכל זיהום חריף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dאיל13/02/2008
הפונתי ע"י רופא גסטרו לבדיקת ויטמין D (אינני יודע מדוע ובמה הוא חשד).
תוצאות הבדיקה הינם 52.9 NMOL/L. לפי הגרף של קופ"ח התוצאה מתחת לנורמה.
ממה יכול להגרם מחסור בויטמין D. עלי לציין שאני נחשף לשמש ככל האדם. אמנם אני עובד בעבודה משרדית ומצוי רב שעות העבודה במשרד אולם חשיפתי לשמש היא לדעתי ברמה הנדרשת.
כאמור אשמח לדעת ממה יכול להיות נובע המחסור שלי ועל מה הוא יכול להעיד וכיצד אוכל להשלים חוסר זה ?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/02/2008איני זוכר בע"פ את ערכי הנורמה של הויטמין במעבדת הקופה אולם לא נראה לי שהתוצאה נמוכה.
בדוק זאת שוב. חוסר ויטמיןD קשור לא רק לחשיפה מועטת לשמש אלא גם לתצרוכת מזונות שאינם מכילים את הויטמין. כאשר יש באמת חוסר בויטמין ניתן להשלימו ע"י בליעת טבליות ויטמיןD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)