פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש
    מאיה
    10/09/2007

באיזה שלב של תדירות כאב הראש הגיע הזמן ללכת לרופא? תודה על תשובתכם ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר גרי בלומברג
    10/09/2007

שלום, מאיה

בכל כאב ראש שלא מגיב לתרופות פשוטות נגד כאבים, מפריע לתפקודך, לא חולף לאחר כמה שעות או שמופיעה עליה התדירות, עוצמה או משך - לפנות לרופא/ת המשפחה. בכל כאב ראש שאת לא בטוחה לגבי משמועותו - לפנות לרופא/ת המשפחה.

אין כללים לגבי תדירות בצורה ספציפית.

שנה טובה ובריאה גם לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוב בין תרופות
    יששכר
    08/09/2007

לוקח סירוקסט חצי כדור (10 מ"ג) בבוקר עם הארוחה. מכוון שאני בן 54 התבקשתי לקחת אספרין מסוג קרטיה שזה 100 מ"ג ואותו אני לוקח אחת ליומיים. קראתי שהשלוב של שניהם הוא לא טוב.
    את הקרטיה אני לוקח לפי בקשת הרופא כמניעה.
    אם אקח את הקרטיה אחת ליומיים בצהרים ולא בבוקר עם הסירוקסט, זה בסדר ?
    יש תחליף שאותו אני יכול לבקש מהרופא (בימינו אנו זהירים לעצמנו..)
    מה המלצתך ?
    תודה רבה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    שלוב בין תרופות

הוספת תגובה

• seroxat + aspirin

ד''ר גרי בלומברג
    08/09/2007

שלום, יששכר

יש דיווחים על סיכון מוגבר לדימומים במערכת העיכול - כתוצאה משימוש באספירין - אם לוקחים גם תרופה מהמשפחה של סרוקסט.

אני ממליצה להתיעץ עם רופא המשפחה. יחד תחליטו האם האספירין מביא מספיק תועלת במקרה הספציפי שלך ואם כן ניתן לקחת תרופות שמגינות על מערכת העיכול יחד עם האספירין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינת
    07/09/2007

שלום לכם
    יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר כמה שבועות מרוב המקרים שבהם שומעים על אנשים שנתגלה שיש להם סרטן אני פוחדת לא יודעת למה.
    ברצוני לדעת האם גילוי הסרטן לא משנה באיזה אזור ניתן לבדוק אותו ע"י בדיקות דם ואיך אפשר לדעת אם מישהו בכלל סובל חס וחלילה ממחלה כזו האם ישנם תופעות מסוימות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גילוי מחלות ממאירות

ד''ר אביבית גולן כהן
    07/09/2007

רינת שלום
    השם סרטן מתייחס למגוון גדול מאוד של מחלות היכולות לתת ביטוי בצורות רבות ומגוונות. הסימנים שיכולים לבטא מחלות סרטניות אינם ייחודיים וברב המקרים אותם סימנים מבטאים מחלות אחרות לחלוטין.
    גילוי מוקדם של מחלת סרטן אפשרי בחלק מהמקרים ובמקרים מסוימים הוא אפילו חשוב.
    כדאי לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך כדי שיעזור לך לבחור את הבדיקות שיתאימו לגילך, הרקע הבריאותי שלך, ורצונך.

לבריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה נגד דיכאון
    ג'ון
    06/09/2007

אני סובל מדיכאון מאז שאשתי מתה לפני למעלה משנה. לאחרונה נהיה לי קשה מדי ודיברתי עם רופא המשפחה שלי שמכיר אותי הרבה שנים והוא רשם לי תרופה נגד דיכאון שבינתיים (עבר חודש) לא עוזרת לי. אני לא רוצה לפגוע בכבודו כי כאמור אנחנו מכירים הרבה שנים, אבל אני חושב שאולי פסיכיאטר ידע לתת לי תרופה שתעזור יותר. לרופא משפחה יש אותו ידע כמו פסיכיאטר לגבי תרופות מהסוג הזה או שכדאי לי לפנות לפסיכיאטר?
    חשוב לי לציין שאני בנאדם סגור והיה לי קשה לדבר אפילו איתו על הנושא, ככה שצריך להסתכל על שני הצדדים של המטבע, אני לא יודע אם יהיה לי קל לדבר עם פסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה נגד דיכאון

הוספת תגובה

• דכאון

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/09/2007

רופא המשפחה מיומן לטפל במקרים השכיחים היותר קלים של דכאון. פסיכיאטר מיומן יותר במקרים קשים של דכאון, שאז יש צורך בתרופות שלרופא משפחה אין נסיון בהן. לטיפול בדכאון לוקח 3-4 שבועות כדי להשפיע. נסה להמשיך באותו טיפול, אולי במינון כפול. אם גם תוך חודש הבא לא תשתפר הרגשתך פנה לפסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טטנוס
    רינת
    04/09/2007

האם יש לחסן טטנוס עבור פציעה מבקבוק שנשבר על היד וגרם לפציעה עמוקה ?

לקביעת תור
    סגירה
    טטנוס

הוספת תגובה

• טטנוס

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/09/2007

אם עברו יותר מחמש שנים מאז הזריקה האחרונה של אנטי טטנוס יש להזריק שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B12
    דני
    02/09/2007

שלום
    לפני כמה שנים היה לי חוסר ויטמין B12. (אני בגיל כמעט 45)
    לקחתי כדורי מציצה מתחת ללשון וזה עלה ל 350 בערך. אחר כך במשך הזמן הפסקתי לקחת.
    עכשיו זה 286.
    מצד אחד רופא אחד אמר לי שעלי להמשיך לקחת לפחות פעם ביומיים כל החיים.
    רופא אחר אמר לי להפסיק בנתיים עד בדיקה הבאה בעוד 3 חודשים.
    מה דעתך?
    ברצוני לציין שיש לי סוכרת מבוגרים שמאוזנת לרוב על ידי דיאטה( כרגע יש עליה בסוכר ל 180 ).
    דבר שני ,בזמן האחרון אני רואה שלג בעיניים ( אני רואה כבר שנים אבל בזמן האחרון יותר קצת)
    האם יכול להיות לזה קשר ל B12.

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין B12

הוספת תגובה

• ויטמין B12

ד''ר גרי בלומברג
    02/09/2007

דני, שלום

בדיקת הדם שבודקת רמות ויטמין B12 בגוף אינה מדויקת ובתוך אנשים שיש חוסר מעבדתי רק לחלק יש באמת חוסר. אבל היות וויטמין B12 ברמות גבוהות מהצורך בגוף מופרש בשתן, הטיפול לרוב לא מזיק. לכן נהוג לתת תוספת אם הבדיקה מראה על חוסר.

האם אתה צמחוני? או לא אוכל הרבה בשר? ויטמין B12 נמצא רק בחי ולא בצומח.

תרופה אחת לסוכרת - METFORMIN - יכול לגרום לחוסר ויטמין B12. אולי קיבלת בעבר?

באופן כללי, לשני הרופאים שהתיעצת איתם יש גישה מקובלת. הייתי ממליצה אני לבדוק לאחר 3 חודשים על מנת לראות אם יש ירידה או לאו. ואם יש, לקחת.

ה"שלג" בעיניים לא מוכר לי כסימן לחוסר ויטמין B12. אבל יכול להיות קשור לסוכרת וכדאי לך להיבדק עי רופא/ת עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בעניין B12

דני
    04/09/2007

תודה על תשובתך.
    אני לא צמחוני.
    כשלקחתי כדורים B12 בבליעה זה לא העלה את הרמה.
    מכאן הסיקה הרופאה שהבעייה היא בספיגה של הקיבה את הויטמין הנ"ל.
    אכן כשלקיתי בזמנו כדורי מציצה הרמה עלתה על 350 בערך.
    בזמן האחרון הפסקתי לקחת.
    כרגע הרמה 286.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בעניין B12

ד''ר גרי בלומברג
    04/09/2007

שלום

לא ציינת האם היה המוגלובין נמוך או כדוריות אדומות גדולות (בדיקה בספירת דם בשם MCV מעל 100). אם לא תקינים חשוב יותר לטפל ולעקוב.

אם כדורי המציצה עזרו הייתי ממשיכה איתם. אפשר כל יום למשך כמה חודשים למילוי מאגרים או לקחת פעם-פעמיים בשבוע באופן קבוע. מה שנוח לך. הייתי עושה בדיקות B12 וספירת דם כל חצי שנה עד שנה למעקב.

תחליט יחד עם רופא/ת המשפחה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    שלומי
    31/08/2007

שלום ד"ר גרי בלומברג

אימי עשתה סריקה עלקולית של צוואר: בלוטת התריס

הממצאים: ימין: אין רואים בלוטות לימפה מוגדלת. אונה ימנית בגודל תקין 1.8X2X4.5 ס"מ. מרקמה בלתי אחיד עם קשוריות דלות הדים עם גבולות מוגדרים היטב בגודל שונה, הקשרית הגדולה בגודל 1,6 ס"מ עם ציסטות קטנטנות בתוכה.

לאחר הפעלת דופלר צבע , ללא זרימה מוגברת.

האסתמוס אינו מעובה, במרקם בלתי אחיד.

בחלקו השמאלי קיימת קשרית דלת הדים בגודל 1 ס"מ עם גבולות מוגדרים היטב.

שמאל: אין רואים בלוטות לימפה מוגדלות.

אונה שמאלית בגודל תקין 1X1,8X4 : ס"מ

מרקמה בלתי אחיד, בתוכה נסרקו מספר קשריות דלות הדים קטנות בגודל עד 0,4 ס"מ.

לאחר הפעלת דופלר צבע ללא זרימה מוגברת.

אימי ניגשה לבדיקה עקב מחנק בגרון ושיעול. ונפיחות באיזור sterno clavicular lt

אודה לך עם תשלחי תגובה לשאלתי באימייל

בתודה מראש

שלומי

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

פרופ' אליעזר קיטאי
    31/08/2007

בלוטת התריס יכולה לגרום שיעול ונפיחות רק במידה והיא מאוד מוגדלת. היות שלפי הבדיקה גודל האונות תקין לא סביר שבלוטת המגן אחראית לתלונות של האמא. הממצאים המתוארים בבלוטה אצלה הם קשריות. קשריות הינם ממצא שכיח ביותר שעולה עם הגיל, והינו ביטוי בדרך כלל לנוון בלוטיות קטנות. לעיתים נדירות קשרית מבטאת ממצא משמעותי יותר. היות ושינויים נווניים בבלוטה עלולים להשפיע על תפקודה כדאי לודא שבדקו לאמא תפקוד הבלוטה TSH והוא תקין. מעבר לכך על פי רוב אין צורך נוסף בבירור הבלוטה, למרות שיהיו רופאים שימליצו על מיפוי. כדאי להתייעץ עם הרופא שלה על גישתו. אם הבעיות של שיעול ונפיחות אכן מתמשכים יתכן ויש מקום לבצע בדיקת CT.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

שלומי
    31/08/2007

שלום פרופ' אליעזר קיטאי

תודה לך שעניתה לי. ברצוני לבקש ממך המלצה על רופא מומחה בקשר לאימי גרה באיזור בחיפה
    ואני מאוד רוצה את המלצתך לרופא אנדוקרינולוגיה.

בתודה שלומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

שלומי
    31/08/2007

שלום פרופ' אליעזר קיטאי

שכחתי להוסיף אימי מתלוננת גם שהגרון מתמתך לה.

תודה שלומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומחה לאנדוקרינולוגיה

פרופ' אליעזר קיטאי
    02/09/2007

ראשית איני מאיזור חיפה כך שאיני מכיר את האנדוקרינולוגים באיזורכם. בנוסף, איני מוצא לנכון להמליץ במסגרת זו על מומחה זה או אחר. בכל תחום יש מומחים טובים רבים והמלצה על אחד מהם בפורום רחב מקפחת את האחרים, דבר שאינו אתי מבחינתי. אני מציע להתייעץ עם רופא המשפחה שלה. לרופא המשפחה יש נסיון עם יועצים באיזור והוא יכול להמליץ על יועץ טוב וזאת בדיסקרטיות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרלין
    שלומית
    29/08/2007

האם Slow Deralin 160 יכול לגרום להשמנה
    אני לוקחת אותו עקב מיגרנה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דרלין

הוספת תגובה

• דרלין אינו משמין

ד''ר אביבית גולן כהן
    30/08/2007

שלומית שלום
    למרות שדרלין מאט את קצב פעילות הלב , לא מוכרת תופעה של האטת מטבוליזם כללית ולא תופעה של השמנה הקשורה עם נטילתו.

לבריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרלין ועליה במשקל

אנדוקרינולוג
    05/09/2007

דרלין ותרופות אחרות מקבוצה זו שהינם חוסמי בלתי ספציפים בהחלט עלולים לפגוע בתהליך של ירידה במשקל באנשים הסובלים מעודף משקל המנסים לרדת במשקל.קיימים בנושא זה מחקרים רפואיים רבים.
    מומלץ להתעדכן לפני שעונים על שאלות של גולשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם ל"אנדוקרינולוג" יאה הצניעות

פרופ' אליעזר קיטאי
    05/09/2007

מנהלי הפורום מקבלים בברכה הערות רופאים אולם רק בתנאי שיזדהו בשמם המלא ובהכשרתם. הערות רופאים שיכתבו בעילום שם ימחקו לאלתר, איננו יכולים להבטיח שמתחזים לא יביאו מידע כזוב. גם אם במקרה דנן מדובר ברופא אמיתי, שבחר להסתתר ולא להזדהות, צורת הערתו אינה ראויה לרופא, אשר אמור להיות צנוע ולבדוק אולי דווקא עמיתו צודק ולא הוא. חכמינו דרשו "הטוב שברופאים לגהינום" ופרשו שרופא החושב עצמו לטוב מכולם אינו מבקר את עצמו, שוגה ומזיק, ולכן מקומו בגהינום. ספציפית לנושא שאלתה של שלומית: המחקרים שנעשו על דרלין ועלית משקל נעשו על חולים מבוגרים יחסית עם יתר לחץ דם ועודף משקל אשר מראש יש להם ליקוי מטבולי. גם אצלם עלית המשקל בעקבות דרלין אינה חד משמעית שהיא משמעותית. מחקרים אלה אינם רלבנטים לגבי חולות מיגרנה צעירות המטופלות בדרלין. ישנו מחקר המוכיח כי שיעור העליה במשקל בקרב חולות מיגרנה הנוטלות דרלין הוא הנמוך ביותר יחסית למטופלות בתרופות אחרות, והינו 8 % בלבד.
    תשובתה של ד"ר גולן כהן לשלומית לפיה לא סביר שתעלה במשקל בדוקה ונכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה
    איריס
    29/08/2007

שלום
    אני בת 46 לפני חודשים עשית בדיקות כולסטרול והתוצאות היו:
    כולסטרול טוטל: 245
    LDL- 149
    HDL-61
    טיגליצרילים 169

אני רוצה לציין שאני אחרי מחלה היפרטירואיד ולקחתי במשך שנה תרופה שנקראת PTU
    1. רציתי לדעת אם לתרופה שלקחתי יש השפעה על עליה של הכולסטרול בדרך כלל הוא יותר נמוך 205 וה- LDL 117
    2. התחלתי בדיאטה להורדת הכולסטרול - מתי כדאי לעשות שוב בדיקות.

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה

ד''ר גרי בלומברג
    29/08/2007

שלום, איריס

אם את בריאה פרט לבעיה עם בלוטת התריס, לא מעשנת, אין להורים או אחים/אחיות מחלת לב ולחץ הדם שלך תקין (120/80 או פחות) - אז ה LDL שלך ברמה תקינה בשבילך. גם אם יש לך אחד או שניים של גורמי הסיכון האלו - את ברמה תקינה.

תת פעילות בלוטת התריס יכולה לגרום לכולסטרול גבוה. בהתקופה שהיית בפעילות יתר ללא טיפול, סביר שהכולסטרול היה נמוך יותר. אבל הרמה תקינה בכל זאת.

תמיד טוב לשמור על תזונה נכונה. מאחלת לך בהצלחה. הייתי חוזרת על פרופיל השומנים לאחר 3 חודשים של שינוי בדיאטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה דחוף
    מאיה רביב
    27/08/2007

שלום,
    אני בת 30 עם סימפטומים של עצירות,נשירת שיער ,חולשה,עייפות מצבי רוח משתנים עשיתי אצל דר לנתורופתיה בדיקת דם באצבע לקנדידה והיא אכן טענה שיש לי את זה אני ממתינה מרופא משפחה לבדיקת צואה לכן רציתי לדעת האם ניתן לראות בה אם יש לי קנדידה ואיך מטפלים בה ע"י קופת חוליםולא עי דיקור יני איזו תרופה הורגת אותה ואיזו בדיקה דרך קופח יש לגלות אם אכן אני סובלת מקנדידה והיכן תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה דחוף

הוספת תגובה

• קנדידה

ד''ר גרי בלומברג
    27/08/2007

מאיה, שלום

קנדידה היא סוג של פטריה שחיה על ובתוך הגוף שלנו - בדרך כלל ללא בעיות. יחד עם חיידקים מסוימים. כאשר האיזון בין כל הסוגים מופר, סוג אחד "לוקח שליטה" ואז גורם לתלונות. המקרה ההכי נפוץ הוא בנרתיק.

לא מוכרת לי בדיקה שמגלה קנדידה בקופות החולים. למיטב ידיעתי יכול להיות קנדידה בצואה ללא קשר לתלונות.

הטיפול שמוצע ע"י מטפלים אלטרנטיביים היא להימנע מאכילת סוכר וקמח לבן. היות וזה בריא באופן כללי, אין לי, כרופאה "קונבנציונלית" התנגדות. בטיפולים אחרים אין לי נסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה

פרופ' אליעזר קיטאי
    28/08/2007

ברפואה המדעית לא נמצאה הוכחה לכך שקנדידה עלולה לגרום למחלה כרונית שביטויה חולשה, עייפות וכו'. קנדידה ידועה לנו כגורמת זיהומים מקומיים. אצל אנשים שחיסונם ירוד עלולה להיות מחלה סיסטמית של קנדידה אולם זו מחלה חריפה קשה עם חום גבוה והמצאות קנדידה בריאות למשל. בבדיקות מהמעיים לא נמצאת שם קנדידה בדרך כלל. הרעיון שקנדידה גורמת לתסמינים כמו שלך הינה השערה של הרפואה הטבעית. לגיטימי להתייעץ עם רופא טבעי אולם הרופא הטבעי אמור לנהל בעצמו את הבדיקות והטיפול מבלי לגלגל לרפואה הקונבנציונלית בדיקות שלא רלבנטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם
    יוסף
    26/08/2007

בן 54 ל.ד 120/78
    בעיקבות כולסטרול 215 טריגצטרים 115
    LDL 142
    HDL 56
    CRP 15
    11.7 CRP(hs
    כמו כן בעיקבות: הולטר 48 שעות .. נצפו 7 APC'S כאשר 4 פעימות על חדריות עוקבות.
    אקו לב: ללא הגדלה של עליה שמאלית Left Atrium = **43 mm / 18 cm2

הומלץ בכפוף למכלול הנ"ל לקחת 10 מ"ג סימובסטין של טבע 10 מ"ג.
    ואז התוצאות היו : כולסטרול ירד ל 160 טריגצטירים 110 HDL עומד על 54 ו LDL ירד ל 110
    1. האם להפסיק את הכדור ?
    2. יש לי כאבים בכתפיים. האם ניתן להפסיק שבוע ואח"כ להמשיך ?
    3. האם יש כדור אחר, אם בכלל אני צריך להמשיך.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• שומנים בדם

ד''ר גרי בלומברג
    26/08/2007

שלום, יוסף

רמות רצויות של שומנים בדם תלויות בגורמי סיכון של הפרט. לא ציינת האם אתה סובל ממחלת לב, סוכרת או בעיות בריאות אחרות. האם יש סיפור של מחלת לב אצל ההורים או אחים/אחיות שלך? האם אתה מעשן?

אם הכל "נקי" אז אתה נמצא בסיכון נמוך. לפי ההנחיות היום זאת אומרת שהרמה הרצויה של LDL (הכולסטרול ה"רע") צריכה להיות מתחת ל 160 - שהרי היה בבדיקה הראשונה. גם הטריגליצרידים היו ברמה תקינה וגם הכולסטרול ה"טוב" - HDL - תקין.

אם יש לך אחד או יותר מגורמי הסיכון שציינתי, התמונה משתנה.

הדיעה הרוחחת היום שכולסטרול נמוך יותר יותר טוב אבל לא ברור מה הגבול התחתון.

לכן - אתה לא חייב לקחת את התרופה נגד כולסטרול, בעיקר אם יש סיכוי שכאבי הכתפיים קשורים. מאידך - כאבי הכתפיים יכולים להיות מסיבה אחרת, או אם מהתרופה יכולים לחלוף עם הזמן. ולא יזיק לקחת את התרופה.

אפשר בהחלט להפסיק את התרופה לשבוע ולראות מה קורה לכאבי הכתפיים.

מקווה שלא בלבלתי אותך. כדאי גם להתיעץ עם רופא/ת המשפחה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    מזל
    23/08/2007

האם התוצאןת תקינות ומה הם אומרות ? כי התוצאות האלה חריגות מהטווח
    בת 45 בריאה בדרך כלל לאחרונה כאב שרירים וחולשה

120- 40 mEq/24hr 143 SODIUM- URINE 24h

250- 100 mg/24hr 285 CALCIUM- URINE 24h

10.8- 8.5 mg/dl 8.45 CALCIUM

8.8- 6.2 g/dl 6.1 PROTEIN-TOTAL

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• בדיקה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/08/2007

החריגות בבדיקות שמסרת כאן קטנות ויכולות להיות גם בגדר הנורמה. הן אינן מסבירות בפני עצמן סיבה לחולשה וכאבי שרירים. צריך לראות מכלול בדיקות לרבות רמת נתרן אשלגן וזרחן בדם ורמת האלבומין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלות תריס
    רינת
    23/08/2007

שלום לפני כחודשיים אחרי שעשיתי בדיקות דם יצא שייש לי תת פעילות בבלוטת תריס ורופא המשפחה המליץ לי לקחת תרופה שנקראת אלטרוקסין טבילה אחת ביום . קרוב לחודשיים אני משתמשת בה ועדיין לא רואה תוצאות לציין שאני אחרי לידה 7 חודשים .
    האם אני צריכה לקחת יותר מטבילה אחת ?

לקביעת תור
    סגירה
    בלות תריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

ד''ר גרי בלומברג
    23/08/2007

שלום, רינת

חסרים פרטים במכתבך.

האם היו לך תלונות או שבדיקת הדם נעשו ללא קשר לתלונות? מה הן התלונות, אם היו?

שאת אומרת שאצ לא רואה תוצאות מה כוונתך? שהתלונות לא חלפו? או שאין שינוי בבדיקות הדם?
    כמה היה הערכים לפני הטיפול ואחרי תחילת הטיפול?

יכול להיות קשר ללידה - האם הינקת או ניסית להניק?

תעני ואני יכולה לתת לה תשובה יותר מדויקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות

רינת
    23/08/2007

שלום לך ותודה על התשובה המהירה
    בקשר לתלונות הייתי מרגישה קצת סחרחורת ובעלי תמיד מתעקש שאני אלך לרופא וכשהלכתי נתן לי לעשות בדיקת דם שיצא בה שערכי בלוטת התריס נמוכות כנראה כי הוא אמר לי שיש לי תת פעילות אבל לא זוכרת את הערכים.
    מבחינת הכוונה שאני לא רואה תוצאות כי לפני שלקחתי את הגלולות ניסיתי משהו כמו חודש וחצי לעשות דיאטה קשה ולא ירדתי גרם ועל זה הרופא אומר שגם כן יש קשר .
    אני רוצה לציין שבילד הראשון אחרי הלידה גם היה לי אותו דבר אבל כשהפנה אותי למומחה הוא אמר שצריך לחכות עד 6 חודשים אחרי לידה ואז לראות ואכן יצא שזה רק מלידה אבל הפעם אני לא יודעת למה לא שלח אותי למומחה למרות שציינתי את זה ועד עכשיו אני תקועה 7 חודשים באותו משקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס, המשך

ד''ר גרי בלומברג
    23/08/2007

היי, רינת

התלונות שציינת אינן מתאימות רק לתת פעילות של בלוטת התריס. סימנים יותר ספיציפיים הן וסת חזק מהרגיל, דופק איטי, נטייה לעצירות, אי סבילות לקור ואחרים. הקושי בלרדת במשקל קשור אבל גם למצבים אחרים.

יש מצבים שבלוטת התריס יוצאת מאיזון לכמה חודשים וחוזרת לאיזון. יכול לקרות לאחר לידה כמו בלידה הראשונה שלך.

לכן חשוב לברר את בדיקות הדם. האם חזרת על תפקודי בלוטת התריס כחודש וחצי-חודשיים לאחר תחלית האלטרוקסין? האם היה שיפור?

בדיקות דם עדכניות יגידו לנו מה מצב בלוטת התריס והאם צריך לשנות טיפול. רופא/ת משפחה יכול/ה להגיד לך איך להמשיך - לאו דווקא צריך מומחה באנדוקרינולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש מ-ALS
    נועה
    22/08/2007

שלום

אני רוצה לשאול שאלה קצת מוזרה, אני בן 32 וכסר די הרבה זמו שאני מרגיש שכל מיני שרירים בגוף כאילו קופצים, למעשה זו קפיצה חד-פעמית כזאת (שריר מסויים קופץ פעם אחת ולאחר זמן מה שריר אחר...)

הקפיצות האלו התחילו לפני מספר שנים שאז התחלתי לקרא על מחלת ALS וכנראה שזה נבע כתוצאה מחרדה.

לאחר מכן היתה תקופה יחסית שקטה (אני לא יודע אם היו קפיצות ולא שמתי לב, או שלא היו בכלל...) ולאחרונה אני שוב שם לב לתופעה הזאת, בנוסף אני מרגיש גם כאבים בשרירי גפיים, ולפעמים כם זרמים חמים ברגליים)

האם מה שתיארתי זה אכן פסיקולציות? ואם כן האם זה מעיד על משהו מסוכן? ALS?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חשש מ-ALS

הוספת תגובה

• לחושש מ-ALS

ד''ר אביבית גולן כהן
    22/08/2007

מן התאור שבשאלתך עולים מספר סימנים אשר אינם מתאימים לאבחנה של ALS:
    1. מחלה ה- ALS פוגעת בתאי העצב המוטוריים ההיקפיים שבאמצעותם מפקח המוח על הפעלתם של מרבית השרירים הרצוניים בגוף. לכן הפגיעה יכולה להיות רק בתנועה ולעולם לא בתחושה.
    תלונות כמו כאבים או תחושה של זרמים חמים לא מתאימות ל-ALS.
    2. אתה צעיר מידי למחלה: הגיל השכיח להופעת המחלה הינו 65-45, כאשר יש דיווחים על אנשים מבוגרים יותר ואף צעירים יותר (אם כי אלו מקרים נדירים).
    3. למחלה אופי של התקדמות איטית והדרגתית , תמיד בכוון של החמרה. במקרה שלך מדובר בתלונות הבאות וחולפות לסירוגין ולכן לא סביר שקשור עם ALS.

בכל מקרה, אם עדיין אתה חושש, כדאי שתוועץ ברופא המשפחה שלך ואולי תחליטו יחד על צורך בברור מעמיק יותר.

בברכת בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה..
    מ
    20/08/2007

הדופק שלי תמיד הוא בסביבות ה100 110 ואחרי אוכל (כל דבר שאני אוכלת, אבל במיוחד ארוחות גדולות) הדופק יכול לקפוץ ל130 140. אני לא עושה פעילות גופנית ועשיתי כבר בדיקות דם לבלוטת התריס ויצא תקין. מה זה עוד יכול להיות??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה..

הוספת תגובה

• דופק מהיר, המשך

ד''ר גרי בלומברג
    20/08/2007

שלום

כתבתי פעמיים תשובות שככל הנראה הלכו לאיבוד בחלל. שוב אנסה לשחזר והפעם אני אשמור את התשובה

הבעיה שלך יכולה להיות מירידה בסוכר לאחר אכילה. זה לרוב קורה כשעה-שעתיים לאחר אכילה. היות והבדיקות הסטנדרטיות לא תמיד אבחנתיות, הרופא/ה שלך ת/ישקול הפניה לאנגדוקרינולוג לברר מאזן הסוכר שלך.

אפשרות אחרת היא ירידה בלחץ הדם לאחר אכילה- בדרך כלל 15-90 דקות לאחר אכילה. הדרך לברר זאת היא לעשות הולטר - הפעם 24 שעות מעקב לחץ דם.

בכל מקרה אני ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה