מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם מראה לימפוציטים נמוכיםאלמוני21/07/2012
בבדיקת דם ראיתי שקיבלתי 20, המינימום שצריך להיות זה 22.
תוצאות אלו חוזרות על עצמם שוב ושוב.
אני בן 36
תמיד הרגשתי שיש לי מערכת חיסון חלשה, סובל מקור, מתקרר בקלות, וכן דלקות בגוף שלא נרפאות לבד אלא עם לקיחת תרופות כגון אטופן וכו'..
האם יש קשר בין הדברים?
מה לדעתך צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם מראה לימפוציטים נמוכים - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס21/07/2012לא רואה קשר בין הדברים
והפיתרון לחיזוק חיסוני לא ממש קשור לכלים של הרפואה הקונבנציונלית
יותר לתזונה שינה מצב רוח ספורט וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדני19/07/2012
שלום בן 32.5 גובה 1.75 משקל 83
עשיתי בדיקות דם ולהן ערכים
סוכר 90
כולסטרול כללי 222
כולסטרול LDL 144
כולסטרול HDL 44
טרגליצרידים 173
אבי ואחי עבורו צינטורי לב ללא התקף.
אני לא מעשן!!
האם הבדיקות תקינות?
ומתי עליי לחזור שוב על הבדיקות?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס21/07/2012הכולסטרול מעט גבוה
ייתכן ויש מקום לטפל בו
השאלה היא מהם גורמי הסיכון שלך
האם יש משהו מפשחתי כמו קרישתיות יתר
יש להעמיק הבירור, לעשות מבחן מאמץ, אולי בירור אצל המטולוג מומחה קרישה
ואז להחליט על דרגת הסיכון שלך
ומזה ייגזר ערך היעד של הכולסטרול הרצוי עבורך
ומזה ייגרר אם לתת תרופה או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה אחרי דלקת ריאותרוני18/07/2012
היי. אני בן 28, בריא בד"כ. לפני כחודשיים חליתי בדלקת ריאות, מסיבות שעדיין לא ברורות. החלמתי לגמרי כעבור שבוע של טיפול, אבל עד היום נותרו אצלי קשיי נשימה מסוימים, ופיהוקים רבים, שאפילו מקשים עלי להרדם. יש לציין שבאופן כללי בחצי שנה האחרונה אני סובל מצרבות באיזור החזה העליון והגרון - ויתכן שאני סובל מריפלוקס, אם כי הדבר עדיין לא אושר. בנוסף, בעקבות המחלה עליתי במשקלי מ-95 ל-101 קילו (גובהי הוא 1.90 מטרים).
יש לי שתי שאלות:
1. אם נתעלם מנושא הריפלוקס, האם הגיוני שחודשיים אחרי דלקת ריאות אסבול עדיין ממעט קשיי נשימה?
2. האם יתכן שבעיית הריפלוקס גורמת לקשיי נשימה כאלה?
תודה!
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה אחרי דלקת ריאות - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס18/07/2012כדאי לחזור על צילום בית חזה
בדיקת ריוויון חמצן בדם - יכול לבדוק במרפאת אחיות בקופה
כדאי לגשת לבדיקת תפקודי ריאות
ובמקביל בדיקת רופא אף אוזן גרון בעניין הרפלוקס או ניסיון טיפולי באומפרדקס שדרך התגובה תוכל לדעת כמה הצרבת אחראית עלניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כמה הערות -
רוני18/07/2012נעשה צילום ריאות כחודש אחרי הדלקת והיה תקין. לפי מה שאתה אומר אני מבין שזה לא משהו שהגיוני שיקרה חודשיים אחרי דלקת ריאות? התחלתי אומפרדקס אתמול בבוקר, עדיין בלי שום שינוי. תוך כמה זמן אני אמור להרגיש שינוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף -
רוני19/07/2012האם העובדה שעליתי במשקל מ-95 ל-101 קילו בתוך שלושה חודשים יכולה להיות רלוונטית להתחלת הצרבות? או שזה לא שינוי משמעותי מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס21/07/2012עלייה במשקל יכולה להחמיר גם את המצב הנשימתי
תגובה לאומפרדקס - הייתי מחכה כ 10 ימים
את הקוצר נשימה הייתי בודק במבחן סטורציה, תפקודי ריאות
ובהמשך גם אקג אקו לב ואולי מבחן מאמץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבת?בדוי18/07/2012
שתיתי מכוס שחתולת רחוב נגעה בה? מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת? - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס18/07/2012יכול להיות שזה אומר הרבה דברים מבחינה התנהגותית
אבל מבחינה רפואית ,לא הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין ממה לחשוש?
בדוי18/07/2012נ.ב
נודע לי שהיא נגעה רק לאחר ששתיתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין ממה לחשוש? - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס18/07/2012לא נראה שעליך לחשוש
ואין גם שום טיפול מניעתי לעניין
במידהויתפתחו סימפטומים של כאבי בטן או חום או הקאות אז גש להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אדוויל בזמן מחזוררחל16/07/2012
בת 18 תמיד כשמקבלת מחזור חוטפת כאבי בטן עזים. מה שעוזר לה לוקחת מדעת עצמה 2 כדורי אדוויל וזה עוזר. האם מותר ואם לא איזה כדור עדיף לקחת בזמן כאבי מחזור (פניתי אגב לפורום גיניקולוגיה והם מחקו את השאלה, איני מבינה מדוע?? מקווה שכאן יעזרו .תודה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אדוויל בזמן מחזור - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס16/07/2012כדור אדביל מתאים מאוד לכאבי מחזור כי הוא נוגד פרוסטגלנדינים שהם אלו שגורמים לכאב במחזור
להמשיך לקחת
רצוי צמיד על קיבה מלאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה תרופות?
שרית17/07/2012מותק, את יכולה לנסות גלולות ספציפיות במקום ללכת לאדוויל. אני יודעת שלחברה נורא כאב וגלולות עזרו לה. כאב לה פחות.
אולי מישהי ניסתה גלולות ועזר ותשתף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה תרופות? - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס18/07/2012הכל טוב ויפה
אבל גלולות זה גם תרופה ; -)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציעה לך לבדוק
אבישג31/07/2012תוסף של סולגאר שנקרא "תמצית תקנית שורש דונג קוואי". אני לוקחת את זה בגלל ששנים סבלתי מכאבי מחזור איומים ודימומים כבדים וממושכים. עד שהלכתי לנטופורת שהציע לי לנסות את זה ואכן זה מאוד מקל עלי.
רק לידע כללי - ברפואה הסינית זה נחשב לצמח המקובל ביותר לטיפול בבעיות גניקולוגיות.
הוא מאזן את המערכת ההורמונלית ומכונה "ג'ינסנג של הנשים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש תמיד באותה נקודהנטלי15/07/2012
שלום!
אני בת 30, בריאה בד"כ.
לפני כחודש וחצי התחלתי לסבול מכאבי ראש שמופיעים תמיד באותה הנקודה על הראש. אני נתעוררת בבוקר עם כאב ראש כזה ואז הוא לא חזק, קצת פועם, עובר במהלך היום. אבל לפעמים יש לי גם כאב חד מאוד שמופיע באותה הנקודה כמו כאבי בוקר. הוא נמשך כמה שניות (הוא כ"כ חזק, שאני לא יכולה להגיד במה זמן בדיוק הוא נמשך, ואני נאלצת להפסיק בפעילות שעסקתי בה), מופיע וחולף בפתאומיות. לפאמים אני חשה סחרחורת או חולשה כללית מהכאבים של הבוקר.
אילו תרופות עלי לקחת כדי להקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש תמיד באותה נקודה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס15/07/2012צריך אבחון יותר מדוייק של סוג הכאב
כדי לענות לך מה התרופה הראוייה לך ביותר
נסי רוקסט פלוס או מיגרלב יש בהם הרבה מרכיבים מצטברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוליהצחי15/07/2012
אמי בת 83 סובלת מאוסטופורוזיס שנים ולאחרונה יש החמרה.
אנדוקרינולוג המליץ על פרוליה אבל היא צריכה לקנות את הזריקה באופן פרטי.
מה מחיר התרופה אפילו בערך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוליה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס15/07/2012בדקתי כעת עבורך
רשום לי 1328 שח לאריזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .. האם" אריזה"
צחי15/07/2012הכוונה לזריקה אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .. האם" אריזה" - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס15/07/2012כמעט בטוח שכן
אם רוצה לשאול עוד כתובת נסי פורום אנדוקרינולוגיה
הם משתמשים בתרופה הזאת יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה !
צחי15/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בלב?טל14/07/2012
היי מיכאל, אני בת 22 וכבר כמה שנים יש לי דופק מאד מהיר. מתחילת השנה אני עייפה בצורות קיצוניות, נרדמת כל הזמן וגם אחרי 8-12 שעות שינה טובה אני קמה עייפה.
אני לא יודעת אם זה קשור, אבל אפילו במצב מנוחה, הדופק שלי בסביבות 95-100.
אני יודעת שזה לא מונו כי כבר היה לי מונו חמור למשך שנה.
יכול להיות שהעייפות הקיצונית וההרדמויות קשורות אולי ללב?
ואם לא, מה כן? מה עושים??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בלב? - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס14/07/2012לבדוק בלוטת תריס
לבדוק ברזל פריטין המוגלובין
לעשות אקג ואקו לב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל בדיקות הדם יצאו טובות ותקינות
טל14/07/2012חוץ מטריגלצרידים גבוהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
טל14/07/2012בקשר לדופק בלב, הוא ממש חזק, אני מרגישה כאילו הוא בכל הגוף שלי ואני ממש שומעת אותו באוזניים. זה קצת מלחיץ אותי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס14/07/2012שמח שבדיקות הדם טובות
סביר להניח שיש מרכיב חרדתי
כולם יכולים לשמוע הדופק באוזניים אך הורב מתעלמים
ליתר ביטחון תשלימי הבירור דרך אקו לב ואקג למען נהיה כולנו רגועים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיגריה אלקטרוניתיוסי14/07/2012
שלום רב,
מזה כ3 חודשים הנני מעשן סיגריה אלקטרונית מסוג אגו טי. זאת לאחר 10 שנים בהם הייתי מעשן קופסת סיגריות ליום ללא הצלחה בהפסקה לזמן כלשהו.
שאלותיי הם האם קיימת סכנה מהסיגריה האלקטרונית? האם היא מסוכנת יותר מסיגריות כפי שאומרות השמועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגריה אלקטרונית - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס14/07/2012הנה עמדתה הרשמית של משרד הבריאות
"
סיכום בנושא סיגריה אלקטרונית, ומדיניות משרד הבריאות בישראל
מר חיים גבע-הספיל, משרד הבריאות
חוק מניעת העישון במקומות ציבוריים והחשיפה לעישון אוסר על עישון מוצרי טבק, סיגריות אלקטרוניות אינן מכילות טבק ולכן לא נכנסות תחת הוראות חוק זה.
עם זאת, רשות התעופה האזרחית בארה"ב אוסרת על שימוש בסיגריות אלו בטיסות – לא ברור האם בגלל האלקטרוניקה או בגלל האדים/עשן שיוצא מהסיגריה האלקטרונית.
אין ספק שעישון סיגריה אלקטרונית במקומות ציבוריים מעביר מסר שלילי ופוגע במאמצים שלנו ליצור דה-נורמליזיצה לעישון.
מעשנים המבקשים להיגמל מעישון צריכים להיות מופנים לעזרה מקצועית, העובדה שיעברו לעישון סיגריה אלקטרונית עלולה למנוע מהם לפנות ולבקש סיוע מקצועי ויעיל, ומעבר לכך, כאשר מדובר על סיגריה עם ניקוטין, יש חשש שהם יצרכו אפילו יותר ניקוטין מאשר בעישון רגיל, מאחר שאין כל מגבלה על עישון של הסיגריה האלקטרונית במקומות ציבוריים והם עשויים לעשן במשך זמן רב יותר ובתדירות רבה יותר ללא כל מגבלה. לפחות עם סיגריות רגילות יש מגבלות חוקיות המצמצמות את האפשרות לעשן בכל מקום ובכל זמן.
בשלב זה המדיניות היא כדלהלן:
סיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין – מסווגות כמוצר פרמקולוגי, בדומה ל-NRT של חברות תרופות, ולכן על יבואנים להציג אישורים של FDA או המקבילה האירופית, להציג מחקרים על יעילות/בטיחות בשימוש, אישורים על תקנים רלוונטיים לגבי ייצור וכדו'.
מאחר ואין אף יבואן של סיגריה אלקטרונית שיכול להציג זאת, למעשה לא ניתן לייבא סיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין.
סיגריות אלקטרוניות ללא ניקוטין – היבואן נדרש להציג אישור ממעבדה מוסמכת על כך שהמוצר לא מכיל ניקוטין, ומאחר ולמשרד הבריאות אין סמכות רגולטורית על מוצר זה – קשית פלסטיק עם חומרי טעם וריח – לא ניתן לעכב או לאסור את הכנסת המוצר.
נכון להיום אין מספיק מחקרים המאפשרים להניח את בטיחות או את יעילות השימוש בסיגריה אלקטרונית.
מדיניות ארגון הבריאות העולמי הייתה להזהיר מפני הסיגריות האלקטרוניות, יש מספר מדינות האוסרות לחלוטין ייבוא ושיווק של המוצר, אחרות מתירות לחלוטין, ה-FDA ניסה לאסור לחלוטין אך נתקל בבעיות חוקיות ונקבע שהרגולציה שלהם תהיה בדיוק כמו למוצרי טבק – מה שאומר כמעט בלי רגולציה בכלל...
מבדיקות שנעשו על ידי ה-FDA על מותגים שונים של סיגריות אלקטרוניות נמצאו חומרים מסרטנים וחומרים מסוכנים – אם כי בבדיקות נוספות על פרטים אחרים לא נמצאו חומרים כאלו. ככל הנראה בתהליך הפקת הניקוטין נכנסו גם TSNA's מסרטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מיכאל ויינפאס14/07/2012ישנה בעיה של תנאי ייצור בעייתיים – זה מיוצר במפעלים סיניים, אין אחידות בין הפרטים השונים של אותו דגם, אין אחידות בכמויות וריכוזי החומרים יוצאים בכל שאיפה מהסיגריה, דווח על תקלות שונות הקשורות בסוללה, דליפות מהמחסניות ועוד.
חלק מהחומרים הנמצאים בסיגריה בטוחים לשימוש חיצוני ובריכוז נמוך, חלקם מוגדרים כחומרי טעם וריח וכדו', אין מספיק מידע על ההשפעה הבריאותית של שימוש בחומרים כאלו כאשר מנגנון הצריכה שלהם הוא בשאיפה לריאות וכאשר הריכוזים גבוהים.
לגבי מסוכנות יחסית לסיגריה רגילה- סביר להניח שלסיגריה אלקטרונית תהיה השפעה פחות חמורה על בריאות המשתמש בהשוואה לשימוש בסיגריות רגילות, אולם זה לא מצדיק להמליץ עליהם או לאפשר אותם כחלופה בטוחה.
יש כיום מחלוקת רצינית לגבי הגישה של מוצרי טבק מופחתי נזק מבחינת בריאות הציבור – אני חושב שלא צריך לתמוך או לעודד שימוש במוצרים כאלו.
בתחילת השבוע דווח על חברת סיגריות גדולה שקנתה חברה המייצרת ומשווקת סיגריות אלקטרוניות – מומחים רבים בעולם ראו בכך את החותם הסופי על כך שאם המוצר נמצא מתאים לאינטרסים של תעשיית הטבק, הוא ככל הנראה מזיק לבריאות הציבור.
לגבי תרומתם של הסיגריות האלקטרוניות לגמילה מעישון, הנושא לא נבדק עדיין בצורה יסודית ואין מידע מבוסס על כך, ישנה בעיה בסיסית בשימוש בסיגריה אלקטרונית בכך שהרגל העישון נמשך – ההתעסקות עם הסיגריה, שאיפות, "עישון" בזמנים ומצבים קבועים – בקיצור, אין תהליך אמיתי של שבירת ההרגל, וזה מרכיב חיוני בגמילה מעישון.
לא ברורה גם התרומה של סיגריות אלקטרוניות להתמודדות עם תסמיני גמילה, מאחר והן אין מכילות ניקוטין.
לסיכום,
בשלב זה אין שום הצדקה וביסוס לאף אחת מהטענות של יבואני הסיגריות האלקטרוניות, ואין מקום לסמוך את ידינו על המוצר.
הבעיה היא שמאוד קל להבריח אותם לארץ (סיגריות אלקטרוניות עם ניקוטין או ללא ניקוטין), הום מפורסמות בצורה אינטנסיבית למדי במגוון דרכים, כולל אינטרנט ותוכניות בוקר בטלויזיה, וזה בא לידי ביטוי בהיקף החדירה של המוצר לשוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהשני12/07/2012
שלום, אני בת 25 בריאה באופן כללי,משקל תקין וללא מחלות. לאחרונה אני מרגישה שאני לא נושמת כ"כ טוב. כשאני רוצה לקחת נשימה עמוקה אני פשוט לא מצליחה וזה יכול להימשך מספר שעות.ההרגשה ממש לא נוחה. עברתי בדיקות והכל יצא תקין. האם שימוש במשאף יכול לעזור? האם רופא משפחה יכול לתת משאף למי שלא סובל מאסטמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס14/07/2012הי קרן,
משאף יכול לעזור ורופא משפחה נותן משאפים על כל סוגיהם
אבל הוא יעזור רק אם באמת יתגלה שאת סובלת מאסטמה
ואת זה אפשר לגלות על ידי בדיקה שנקראת תפקודי ריאות שאליה יכול הרופא לשלוח אותך
אם כי חייב לציין שהרושם שלי הוא שאת סובלת יותר מחרדה, הייתי מנסה כדור הרגעה טבעי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםשמואל12/07/2012
שלום, שמי שמואל בן 21 ומשרת במרכז הארץ.
באיזור שבו אני משרת ישנה לחות מטורפת וחום רב במהלך היום.
הבעיה היא ששמתי לב שרוב הזמן יש לי גלי חום שמלווים בהזעה רבה.
שמתי לב שאני מזיע גם כאשר אף אחד מסביבי לא ושחם לי נורא כשלאחרים המזג אוויר בסדר גמור ולא כזה חם.
כמו כן שמתי לב גם שחום הגוף שלי יותר גבוה משל אחרים.
הגלי חום מתבטאים בהתפרצויות פתאומיות של הזעה ושל חום, דבר שמקשה מאוד על התפקוד היום יומי שלי ועמידה מול אנשים.
אני שמנמן(כרס קטנטנה, לא רציני), מעשן ועם שיער גוף מעל הממוצע. אך אני מאמין שלא זאת הבעיה.
נראה לי מוזר שלבחור בן 21 יהיו גלי חום כאלה רציניים.
האם יש פיתרון והאם זו בכלל בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס12/07/2012רצוי לערוך מספר בדיקות :
ספרית דם LDH שקיעת דם, מתנפרין בשתן, קורטיזול DHEAS
TSH
בדיקת לחץ דם
צילום חזה
לשלול מחלות שעלולות להיות קשורות לתופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה וכבדות בגוףסמדר11/07/2012
בת 58. עשיתי בדיקות דם עקב תלונות על חולשה וכבדות. אציין את התוצאות שחרגו כי השאר בתוך התחום ואודה על התייחסותך:
RBC = 4.19
MCH = 31.7
GOT = 37
GPT = 54
GGT = 66
TSH = 4.72
מטופלת באלטרוקצין 100 כל השבוע פעם ביום וליפיטור 10 מ"ג. הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה וכבדות בגוף - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס11/07/2012אין בבדיקות אלו כדי להסביר תלונותיך
בכלל נדיר שהסיבה לעייפות מתבטאת בבדיקות דם
כדאי לעשות סונר כבד בהזדמנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות וחולשהנגה10/07/2012
שלום רב, אני בחורה בת עוד מעט 22. גובה 1.63 משקל 50.
מזה 3 שנים אני מרגישה חולשה רבה , מאז הצבא אני עייפה רוב הזמן ובכללי מרגישה חולשה כזאת בשרירים ובעצמות ותשישות כמעט כל יום.
בתקופה האחרונה אני לא מצליחה לישון פחות מ10-11 שעות בלילה אם לא יותר..כי אחר כך אינני מצליחה לתפקד..עבדתי כשנה בתור פקידה ובזמן שלא הייתי עובדת הייתי ישנה כל הזמן ולא יצאתי כמעט מהבית.
זה הגיע למצב שכבר קשה לי לעבוד ולתפקד ואני כל הזמן עסוקה בשינה. גם בצבא הייתי מגיעה הביתה ב4 5 אחר הצהריים והולכת לישון גג בשעה 10 בערב. זאת מעין תחושה כאילו קיבלתי מכת שמש.
הייתי אצל הרופאת משפחה מספר רב של פעמים עשיתי את כל הבדיקות דם האפשריות והכל פחות או יותר תקין.
בנוסף הייתי אצל פסיכיאטרית פרטית והיא אבחנה לי דיכאון מינורי ואני לוקחת רבע כדור של ציפרלקס וכעת אני מרגישה נפשית מצוין אבל העייפות לא מפסיקה.
אני לא מאמינה שמדובר במצב נפשי כיוון שהיתי מדוכדכת לתקופה של פחות מחצי שנה והרי אני תשושה כבר יותר מ3 שנים.
מה זה יכול להיות? איזה רופא מתעסק בנושא של עייפות ללא כל סימפטומים אחרים? האם עודף שינה תורמת לתחושת העייפות שלי?
אודה לך מאוד על תשובתך!! שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות וחולשה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס10/07/2012דיכאון זו אפשרות
אך, ייתכן ומדובר גם בפיברומיילגיה או תסמונת העייפות הכרונית
אני מציע פגישה מעמיקה עם נוירולוג לבדיקת האחבנות האלו בצורה קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב של סימן כחול בלי סימןרוני10/07/2012
שלום,
שמי רוני אני בת 26, בריאה ולא לוקחת כדורים פרט לגלולות למניעת הריון (אם זה רלוונטי)
לפני יותר מחודש נהיה לי סימן כחול גדול מאוד על הרגל בירך הפנימית או יותר מדוייק ממש במעבר בין הירך לשוק. לצד הברך. אני לא זוכרת ממה קיבלתי אותו אבל זה לא יוצא דופן שיש לי סימנים כחולים אז לא התרגשתי מזה. הסימן עבר לאט לאט ונעלם לפני כמה שבועות אבל אני עדיין מרגישה כאב של סימן כחול והכאב לא עובר. האם זה משהו רגיל או שצריך ללכת לבדוק את זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב של סימן כחול בלי סימן - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס10/07/2012על פניו לא נשמע מדאיג
יכולה ליתר ביטחון לעשות ספירת דם תקפודי קרישה ואולטרסאונד של המקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםדנה09/07/2012
בת 35. עשיתי בדיקת דם והתוצאות החריגות הן:
ברזל - 40 (60-180)
WBC - 4.1 (4.5-11
MONOCYTES - 13.7 (3-13
פרוטאין בשתן - 50 (0-30)
האם יש לדעתכם תוצאה מדאיגה? בעיקר מעניין אותי מה אומרים ערכים נמוכים של ברזל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס09/07/2012ברזל נמוך אפייני לנשים בגיל הפוריות, ואפשר לטפל בתכשיר ברזל
שאר המדדים לא נראים משמעותיים
יש להשוות לספירה לבנה קודמת
ואפשר בעוד כחודש גם לחזור על ספירת הדם ולראות אם יש מגמה שדורשת בכלל התייחסות
לגבי החלבונים בשתן - לפעמים מדובר בתופעה שדורשת התייחסות רצינית ולפעמים זה ממצא מקרי אחרי פעילות גופנית למשל
הייתי חוזר על בדיקת החלבון בשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)