מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקותזאב04/04/2012
שלום אני בן 40
אני בחודש האחרון נוטל דפלפט ולמוגין
עשיתי בדיקות דם וחלקם לא היו בנורמה
WBC-3.9
RBC-4.48
HEMOGLOBIN-13.1
HEMATOCRIT-38.8
אני גם נוטל קומדין,ציפרלקס ולוטן
רציתי לדעת האם התוצאות הללו הם בגלל התרופות ואם זה בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי04/04/2012שלום לך,
באופן תיאורטי, יתכן שבגלל התרופות ויתכן שמסיבה אחרת.
מכיוון שאתה לוקח סוגים שונים של תרופות, למצבים רפואיים שונים, רק הרופא המטפל יוכל לענות לך על השאלות. חשוב גם אם היה שינוי בבדיקות אלה לעומת קודמות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שינהגל04/04/2012
שלום,
אני בת 25, לא נרדמת לפעמים, אני מתחילה ממחר לקחת כדורי שינה (אמביאן). רציתי לשאול, האם אני אצליח להתעורר משעון מעורר או שינסו להעיר אותי כמה שעות לאחר הירדמות? אחרי כמה שעות מתעוררים באופן טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי שינה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי04/04/2012שלום,
אין לי נסיון עם הכדור הזה, אבל ממה שקראתי- זהו בנזודיאזפין חדש לבעיות שינה,
שעשוי משתי שכבות: הראשונה משתחררת מהר ומסייעת לשינה והשנייה מאפשרת שינה רציפה, כך לפחות לפי היצרן. זמן מחצית חיים קצר 2.8 שעות מאפשר הגבלת משך פעילות התרופה.
ולמרות זאת, רק אחרי התנסות אישית תדעי איך התרופה משפיעה עלייך, לכן כדאי לנזות בסופ"ש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יעל... עוד שאלה
גל04/04/2012ובאופן כללי, אם אני שמה שעון מעורר או שמעירים אותי, אפשר להתעורר שלוקחים כדור שינה או שממשיכים לישון? אני פשוט לא ממש מבינה איך זה עובד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ברזל ופריטין נמוך ???לירי04/04/2012
שלום אני בת 31
לאחרונה אני חשה עייפה ומסחוררת, עשיתי בדיקות דם
Iron ug/dL 165.9 37 (.........)* 145
Ferritin ng/mL 6.9 15 *(.........) 200
ואלה התוצאות: עודף ברזל ופריטין גבוה ?
מה עושים ?
הרופא שלי אמר לקחת ברזל, אבל זה לא מסוכן ? כי יש עודף ?
אשמח לתשובתכם
לירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף ברזל ופריטין נמוך ??? - תגובה
ד``ר אלון מרגלית09/04/2012שלום לירי
כדי לענות על השאלה צריך לראות תוצאת טרנספרין
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ספיגת תרופות זריקותבוקי04/04/2012
יש לי השערה שכל תרופה שאני נוטל לא נספגת כלל או נספגת במינונים נמוכים מאוד אני מבסס זאת על כך ש:
חוסר השפעה מוחלט של כל כדור שלוקח כ=על כאבים באם זה כאבי ראש הוא באם זה כאבי שרירים עצמות הנובעים משפעת ואני לוקח תמיד מינון כפול (2 כדורים). כמו כן טופלתי לפני שנה בטגרטול (עקב תיאריות טרגימנל ניאורוגי שנשללה בנתיים) ובשלב מסוים נשלחתי לבדיקת דם לבדיקת רמת התרופה בדם והתוצאה הייתה שהיא ברמות נמוכות מאוד של א משפיעות.
כמו כן עברתי בעבר פעמים גסטרו סקופיה פעם קולספיה כולן עם טישטוש ובזמן הבדיקה הייתי בהכרה הרגשתי אפילו את היפוך המעי שבוצע וגם שמעתי כל הזמן את הרופא מדבר תוך כדי הבדיקה הווה אומר לא הרגששתי כלל את הטישטוש.לאחר הבדיקה כשוחררתי התחלתי להרגיש מטושטש וללכת בשמניות.
כמו כן B12 לא נספג לוקח מתחת ללשון(אין לי מושג עם קשור)
שאלתי איך אני מתקדם עם זה האם יש פתרון ,למי פונים .
זה חשוב לי מאוד לשיפור איכות חיים לא יתכן שכשיש לי כאב ראש פשוט יחכה יום יומים עד שיעבור לבד (בשביל זה יש תרופות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי שינה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי04/04/2012שלום,
אין לי נסיון עם הכדור הזה, אבל ממה שקראתי- זהו בנזודיאזפין חדש לבעיות שינה,
שעשוי משתי שכבות: הראשונה משתחררת מהר ומסייעת לשינה והשנייה מאפשרת שינה רציפה, כך לפחות לפי היצרן. זמן מחצית חיים קצר 2.8 שעות מאפשר הגבלת משך פעילות התרופה.
ולמרות זאת, רק אחרי התנסות אישית תדעי איך התרופה משפיעה עלייך, לכן כדאי לנסות בסופ"ש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים ומערכת העיכולירון03/04/2012
שלום,
רציתי לד'עת האם יתכן שאכילת מלפפונים טריים תגרום לתחושות מלאות וצרבת ?
שמתי לב שמספר שעות לאחר אכילת מלפפונים טרייים, יש לי הרגשה של מלאות, חוסר נוחות במערכת העיכול העליונה ותחושת צרבת. האם יש קשר ?
בנוסף לרוב תחושות דומות הכוללות גם עייפות רבה לאחר אכילת סנדביצ'ים עם נקניק וחומוס.
האם יש תופעות כאלה גם לשתיית תה - כ-3-4 כוסות ביום ?
האם ידוע על תופעות כאלה ? האם אכילת מאכלים מסויימים יכולה לגרום לעייפות ולאות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים ומערכת העיכול - תגובה
ד''ר יעל כוכבי04/04/2012שלום לך,
בעקרון , כן.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות??שיר02/04/2012
אני בחורה בת 34, עם לופוס ויתר לחץ תוך גולגלתי ( קרישיות מעבדתית ברקע). מזה תקופה החל חוסר תאבון ולאחר מכן בחילות לאחר אוכל שנהפכו להיות בחילות במשך כל היום ובסוף גם 2 הקאות בודדות בימים שונים. פניתי לרופא גסטרו שביצע גסטרוסקופיה וגילה דלקת קשה בין הושט לקיבה וגסטריטיס. עדיין מחכה לתשובות הביופסיה. התחלתי כדור בנקסיום שלא עוזר כלל ולוקחת פרמין לבחילות. ירדתי הרבה במשקל כי אני גם לא כל כך מסוגלת לאכול- כל מה שאני בועלת כואב ולעיתים אפילו נוזלים כמו מיים.
בצעתי היום, לפי בקשת הרופא, אולטרסאונד בטן עליונה ויש מספר ממצאים שמדאיגים אותי -אודה לך על הסבר:
1. כבד לא מוגדל אבל עם מרקם בלתי אחיד, היפאקוגני, דיפוזי, שומני ( רשום בנוסף שעד כמה שניתן להעריך מהבדיקה לא ניצפה ממצא חשוד)
2. ריבוי גזים במעיים
השאלות שלי זה מדוע יש לי כבד שומני אם ירדתי במשקל ואני בכלל לא אוכלת שומנים וגם לא בשר כבר תקופה ארוכה?
האם הממצאים בכבד קשורים לממצאים בקיבה או שאלו ואלו בנפרד?
האם הכל קשור ללופוס?
מה זה כבד במרקם לא אחיד וכבד שהוא היפראקוגני דיפוזי?
סליחה על ריבוי השאלות .אני מודאגת ומיותר לציין שמאוד סובלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תחושה רעה בזמן מבחןyop01/04/2012
שלום,
במסגרת לימודים אני צריכה לעשות מבחן שהוא 7 שעות וחצי פלוס הפסקה אחרי שעתיים של חצי שעה.
במבחן האחרון שעשיתי, בשעה האחרונה של המבחן התחילו לי בחילות ורעידות וחולשה... ממש ממש הרגשתי לא טוב, וזה נמשך גם אחרי המבחן, גם אחרי שאכלתי, ובעצם עד שלקחתי אקמול.
אח"כ הסתבר לי שלא הייתי היחידה והיו עוד אנשים שזה קרה להם.. מה אנחנו עושים לא בסדר ואיך להעביר את זה?? אכלנו בהפסקה ובמשך כל הזמן שתינו (קולה, כמו כל יום רגיל)... יש עוד מבחן שבוע הבא ורציתי לדעת מה לעשות כדי שזה לא יקרה שוב.
[וזה לא חרדת בחינות]
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה רעה בזמן מבחן - תגובה
ד``ר אלון מרגלית03/04/2012זו תגובת סטרס טיפוסית
ניתן ללמוד הרפייה כדי להמנע מתופעות כאלו
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בכפות ידיים וכאבים בזרועותצבי01/04/2012
לאחר עישון סיגריות. משהו רציני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבים במפשעהאריק31/03/2012
שלום רב,
אני בן 29 בחור בריא בדרך כלל מזה חודש ימים אני סובל מכאבים בכל אזור המפשעה עשיתי בדיקות שתן תרבית ושתן רגילה הכל יצא תקין,הייתי אצל רופא כירוג שהפנה אותי לאולטרסאונד שם גילו 2 בלוטות לימפה מנופחות כל אחד בגודל שונה .
עשו לי פעמיים אולטרסאונד פעם אחת גילו בגודל 2 ס"מ בלוטה אחת שגדלה ולאחר מכן לאחר שבועיים שבדקו שוב מצאו 2 בלוטות ובגודל 3 + ,ומצאו גם בקע קטן שמכיל שומן.האזור של המפשעה כואב לי ומשתק לי את האזור,אם אני מתאפק במתן שתן.האזור כואב לי מאד עד כדי כך שאני חייב ליטול אופטלגין.ברצוני לדעת
לאן אני הולך מכאן? האם רק לאורולוג?
האם זיבה הרופאת משפחה יכולה גם לבדוק? ומחלות מין אחרות .
האם חייבים לחכות 3 חודשים מקיום יחסי מין האחרונים?
מה יכול להיות יש לי
בתודה
גדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה?
אריק05/04/2012אני כבר 7 ימים מחכה למענה אך אין כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במפשעה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/04/2012שלום,
אתה מתאר 2 תופעות: כאב, בלוטות, בקע.
לבקע: ללכת לכירורג לניתוח.
לבלוטה לא מוסברת: ביופסיה (גם כירורג).
רופא המשפחה בהחלט אמור "לעשות סדר" ואולי יחליט על תהליך אבחון אחר.
לבריאות וחג שמח (תהיה בסדר, בסדר הפסח?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בחזהסימה30/03/2012
בת 31. בריאה בד"כ.
לאחרונה שמתי לב לגושים בשדיים
כמו גושי ספוג רך אבל ללא כאב.
אני מודאגת והייתי רוצה לדעת ממה זה יכול לנבוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים בחזה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית31/03/2012בפורום לא ניתן לבדוק את הגושים
לכן את צריכה להגיע לרופא מומחה שאת סומכת עליו
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבית החזהקובי29/03/2012
שלום,
אני חייל בן 22,ומזה 3 ימים סובל משיעול חזק וכאבים בחזה,שבאים לרוב בעת השיעול.חום גבוה(38) לפרקים.כאבי ראש וגרון.הלכתי לרופא שקבע שיש לי "דלקת גרון ויראלית".אינני יודע איך הוא ידע שהדלקת היא ויראלית,כי הוא אפילו לא עשה משטח גרון.בסה"כ העיף מבט.בנוסף הוא לא ממש התייחס לכאבים בחזה.
שאלתי היא האם כדאי ללכת למיון (אני חייל וזו האופציה מבחינתי) או לחכות עוד כמה ימים ולראות אם זה עובר? אני פשוט חושש שאולי זו דלקת ריאות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בבית החזה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית31/03/2012אם אכן מדובר בזהום ויראלי הוא אמור לדעוך ולחלוף תוך מספר ימים
אם לא קרה, חשוב שתבדק שנית או שתעזר בשרות "רופא מומחה" - ראה בגוגל
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן כל בוקר ותחושת בחילה חזקהאלמוג29/03/2012
שלום!
אני בן 16 וכמעט כל בוקר כשאני מתעורר ( 7:00), אני מרגיש כאבי בטן, חוסר תיאבון,בחילה ורצון להקיא.בבוקר אני לא יכול להכניס שום דבר לפה בגלל זה. רק ב 11 בבוקר בערך התסמינים האלו עוברים.בנוסף, לעיתים קרובות(לא כל יום) יש לי שלשולים וצואה בצבע צהוב בנוסף לתסמינים האלו במשך היום.לאחרונה התחלתי לקחת בבקרים כדורי קל-בטן להקלה על הכאבים אבל הבנתי שזה לא פתרון יום-יומי.
חשבתי שזה ממוצרי חלב, והפסקתי לשתות חלב והמעטתי בגבינות אבל אין שום שינוי במצב.
לפני כשנה הייתי עם חברים במסעדה בשרית ואכלנו כולנו שם פרגית בפיתה, וכולנו סבלנו מהרעלת קיבה קשה חלק פונו לבי"ח וקבלו אנטיביוטיקה, ואני הייתי חולה בשבוע הראשון,והיו לי שלשולים,כאבי בטן,עצירויות במשך כמעט חודש ללא אנטיביוטיקה.לאחר מכן עד היום, אני מרגיש את אותם התסמינים שציינתי בבקרים ולפני כן לא היה לי אותם.יכול להיות שזה קשור למה שיש לי היום?
ואיך אפשר לטפל בבעיה המטרידה הזאת?
תודה רבה,
אלמוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן כל בוקר ותחושת בחילה חזקה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית31/03/2012שלום אלמוג
למה שלא תפנה לרופא המשפחה לבדיקה ולטיפול?
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי לפנות?אורית29/03/2012
שמעתי שיש אפשרות לקבל שירות כזה של תזכורת לגלולות (למניעת הריון) איפה מוצאים כזה? איך משתמשים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לפנות? - תגובה
ד``ר אלון מרגלית31/03/2012אינני מכיר שירות כזה
אך את יכולה לבקש מהרופא גלולות בשם יאז
שנוטלים אותן ברצף כולל בתקופת המחזור ואז לא שוכחים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון..
שני01/04/2012זה נקרא מזכירונט, פשוט תעשי חיפוש בגוגל וזה ימצא לך (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה שלא עוזרתמוריה25/03/2012
שלום
שמי מוריה,אני חולה כבר כמעט שבוע שלם,לאחר יומיים של חום ושיעולים ניגשתי לרופאה,היא בדקה את הריאות והיו חירחורים,ואת הגרון ואמרה שהוא קצת אדום,היא נתנה לי אנטיביוטיקה מוקסיויט פורטה 500 מ"ג,היא אמרה שיש לי חיידק.
בכל אופן,אני נוטלת את האנטיביוטיקה ועוד כדורים שהיא נתנה מוקוליט 375 מ"ג, ואין ממש שיפור,אני נוטלת כבר חמישה ימים את הכדורים,אולי החום ירד,למרות שאין לי דרך לבדוק,כי המדחום התקלקל,אבל מרגישה לפעמים שיש לי חום,אין שום שיפור,המצב נשאר אותו דבר,שאלתי היא האם לפנות שוב לרופאה ולמה האנטיביוטיקה לא משפרת לי את המצב,מה הסיבה לכך? אני מחכה לתגובה,בבקשה שזה יהיה במהרה,תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ספירת תאי דם לבנים נמוכהעינב24/03/2012
ערב טוב,
תוצאות בדיקת דם שעשיתי הראו כי ספירת כדוריות הדם הלבנות שלי וכן ההמוגלובין בתאי הדם האדומים הנם נמוכים מהנורמה.
האם זה קשור לעובדה כי שבוע לפני הבדיקה תרמתי דם?
אני בת 25 ושוקלת כ-53 ק"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת תאי דם לבנים נמוכה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/03/2012בהחלט אפשרי כתוצאה מאבדן הדם בהתרמה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)