פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חום ללא סיבה שנראית לעין
    TKS
    07/08/2012

שלום,

בשישי האחרון הייתי בסחנה. בשבת בת זוגתי היתה כל השבת עם חום של 37.8 שירד עם לקיחת אקמול ובראשון כבר הלכה לעבודה. אני בראשון חזרתי מהעבודה עם חום זהה של 37.8 ומאז החום לא עוזב אותי הוא נע בין 37.8 ל-38.6. הייתי אצל הרופא שאמר לי לשתות מים ולנוח, אבל זה כבר יומיים של חום שלא יורד וזוגתי קצת מודאגת. לא כואב לי כלום מלבד העובדה שבלילה האחרון החלה לכאוב לסרוגין קצת הבטן. אני מיואש מהמצב. עד כמה זמן למשוך את זה לפני שאני אגש שוב לרופא? האם זה מתחיל להיות מסוכן? אשמח לתשובות בהקדם....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חום ללא סיבה שנראית לעין

הוספת תגובה

• חום ללא סיבה שנראית לעין - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    07/08/2012

חום ומחושים בבטן נראה כמו הוירוס הקלאסי ביותר של הקיץ של זיהום וירלי בדרכי העיכול,
    חום לא חייב לרדת אחרי יומיים
    נראה שהכל בסדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום עולה ויורד לסירוגין במשך שבועים
    יעל
    04/08/2012

שלום,
    בעלי, בן 32,בריא בדרך כלל, כבר שבועים עם חום של 37.7-38.1 שעולה לסירוגין בשעות הערב והלילה.
    היה אצל רופא משפחה ורופא אף אוזן גרון והוחלט על אנטיביוטיקה מסוג רוקסו. לוקח את האנטיביוטיקה כבר 4 ימים, הפוגה של יומיים בחום, והיום שוב 38 חום בשעות הערב.
    ראוי לציין שבעלי התפטר מעבודתו לפני כשבועים, ממש צמוד לעליית החום, לאחר 9 שנים, ואין לו עבודה אחרת כרגע, והוא מודאג.
    האם יכול להיות קשור לחום? מה יכולות להיות הסיבות לחום? הוא מתפקד כרגיל לחלוטין, ולמעט כאבי ראש מידי פעם,לא מתנהג כחולה.
    אודה לתשובה מה יכול להיות? מה כדאי לבדוק? ואם אכן יכול לנבוע מאובדן העבודה?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• יחסי מין עם נערות ליווי
    קובי
    04/08/2012

שלום אני מאוד מאוד לחוץ ומבקש לענות לי בהקדם ברצינות .
    לפני כשבוע הייתי בחוף תל ברוך,הכנסתי נערת ליווי אלי לאוטו ועשינו את הדברים הבאים:
    1.נישקתי אותה בפה נשיקות עמוקות עם לשון- האם זה יכול להדביק אותי במחלה כלשהי או לגרום לי איזשהו נזק?
    2.ליקקתי לה את החזה כולל את הפטמות - האם זה יכול להדביק אותי במחלה כלשהי או לגרום לי איזשהו נזק?
    3. דחפתי לה אצבעות לאיבר מין שלה וגם לפי הטבעת ואחרי זה נגעתי/ שפשפתי באיבר מין שלי עם אותה יד ימין שלי - האם זה יכול להדביק אותי במחלה כלשהי או לגרום לי איזשהו נזק?
    4. היא דחפה אצבעות לאיבר שלה ונגעה בו ואחרי זה עשתה לי ביד בלי קונדום האיבר של היה חשוף- האם זה יכול להדביק אותי במחלה כלשהי או לגרום לי איזשהו נזק?
    5.ואז בסוף היא ירדה לי אבל שמתי קונדום וזהו זה הסוף.- האם זה יכול להדביק אותי במחלה כלשהי או לגרום לי איזשהו נזק?

ועוד שאלה אחרון: בכלליות מה אתה חושב על הנערות בתל ברוך שם בחוף זה אוכלוסיה שחשופה ומכילה הרבה מחלות מין?
    יש לי סיבה לדאגה או שהכל בסדר? כי האמת שאני רוצה לחזור לשם ולקיים חדירה מלאה עם קונדום כמובן.. זה בסדר לחזור לשם ולעשות את זה .. או שזה מסוכן???

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין עם נערות ליווי

הוספת תגובה

• יחסי מין עם נערות ליווי - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    05/08/2012

הסיכוי להדבק במחלות מין כדוגמת HIV זיבה וסיפיליס אינו סביר מתיאור דבריך
    מחלות מדבקות אחרות כגון הרפס אפשריות
    גש לרופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין עם נערות ליווי - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    29/08/2012

בחייך הפרטיים איני מתערב
    ודאי שמדובר באוכלוסיה בסיכון
    כדאי לעשות בדיקה לכלמידה ,
    ייתכנו מחלות עור כמו הרפס או מולוסקום קונטגיוזום
    לא נראה שיכולת להדבק בדרך זו מאיידס או צהבת כי הם עוברים רק בייחסי מין
    סע בזהירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלודה במים
    אופק
    04/08/2012

שלום רב,
    במים בביתי יש טעם של חלודה (מתכת) ולעיתים רחוקות יש אפילו צבע צהבהב במים.
    כנראה שהדבר נגרם בגלל צנרת ישנה ("רקובה").
    האם מים חלודים ששותים אותם עלולים לסרטן, או בעייתים בריאותית.
    תודה מראש על התשובה (או להפנייה לפורום אחר שיענה על שאלותיי טוב יותר).
    אופק

לקביעת תור
    סגירה
    חלודה במים

הוספת תגובה

• חלודה במים - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    05/08/2012

הי עניתי לך כבר בפורום דוטורס/מכבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HYDROAGISTEN CREAM
    דנית
    01/08/2012

שלום רב,

רופאת עור נתנה לי למריחה את המשחה HYDROAGISTEN CREAM בגלל בעיה בעור הישבן.

היא אמרה לי לקחת אותה פעם ביום במשך 20 יום.

לעומת זאת הרוקחת ציינה שיש במשחה סטרואידים ולכן לא מומלץ שאקח במשך 20 יום אלא במשך שבוע.

אם כך - מה דעתכם האם לקחת לפי הוראת הרופאה או הרוקחת?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    HYDROAGISTEN CREAM

הוספת תגובה

• HYDROAGISTEN CREAM - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    01/08/2012

שלום,
    אכן התכשיר מכיל סטרואידים וחומר נגד פטריות .
    אני לא ממליצה להשתמש בתכשיר סטרואידי לתקופה ארוכה, מכיוון שזה יכול להחמיר זיהומי עור וכן לגרום לשנויים בעור.אבל, אני לא יודעת מהי האבחנה שלך.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה מורכבת והחלפת רופאים
    ריבל
    31/07/2012

שלום רב,
    אני בת 29, שסובלת מבעיות מורכבות קשות שאינן מאובחנות ונמצאת בחרדה מפני שמצבי מדרדר במשך השנתיים האחרונות,והחלפתי 2 רופאי משפחה בגלל שזלזלו במצבי ("את בחרדה גבוהה מדי את צריכה ציפרלקס או שזה רק מלחץ) עברתי בדיקות ואובחנתי באנדומטריוזיס אך חצי גוף ימין שלי כואב מכאב בארובת עין ימין עד אגן ימין יש כאבים וחריקה של עצמות- מאובחנת בתסמונת הירך המתנגש וכתף מתנגש מלפני חודש אחרי סידרות של ספאזמים באותם איזורים של הבעיות בעצמות. אני לא יודעת איך לגשת לרופא משפחה חדש שיתייחס אליי ולא יגיד לי אחרי 3 הפלות השנה והבנה שאולי לעולם לא יהיה לי ילד ומיונים לאיזון כאב בגלל האנדומטריוזיס שרק פרקוסט וטרמדקס עזרו שאני "חרדה מדי או שאני לא בסדר". אני הולכת לרופא משפחה שיפנה אותי לגורמים ולא יבקר אותי שאני עצמי מספיק סובלת. אני מפחדת שיראו בתיק הרפואי שלי שהחלפתי השנה 2 רופאי משפחה ולא יקחו את המצב שלי ברצינות. אני לא יודעת כבר לאיזה רופא לפנות...
    אני בטוחה שגם רופא שלא יודע מה יש למטופל שלו מרגיש חוסר אונים אבל לפחות עזרה הפניה ולא להשאיר מטופל מדרדר באוויר........ מה עלי לעשות בבקשה? תודה לתשומת הלב, ריבל.

הוספת תגובה

• חולה מורכבת והחלפת רופאים - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    31/07/2012

החלפת רופא משפחה לא אמורה לפגוע בך בשום דרך
    מותר לך לשנות רופאי משפחה עד שתמצאי את זה שעימו יש לך את הכימיה הנכונה
    לפחות זה נכון בקופה בה אני עובד במכבי
    אם את בקופה אחרת אז אני פחות בקיא בהליכים האדמינטסטרטיבים של העניין

אני לא מסכים איתך שתפקיד הרופא המשפחה זה להפנות אותך
    זה רופא שעשה התמחות של מעל ל 4 שנים אם הוא רופאמשפחה מומחה
    והידע שלו יכול לעזור לך לא פחות מאשר של כל מומחה ספציפי

יש פה מרכיב אשיותי של הרופא
    כל רופא זה אדם שונה
    מצאי לך את מי שנח לך איתו

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמרמורות קור ותחושת נימול בידיים
    איריס דחוףףף
    30/07/2012

האם תחושה של קור בגוף צמרמורות חום ותחושת נימול בידיים מעידים על התחלה של שפעת או על משהו אחר שמצריך פנייה לרופא או למיון?
    מדובר באישה בת 47
    תודה רבה,

הוספת תגובה

• צמרמורות קור ותחושת נימול בידיים - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    30/07/2012

כל מה שתיארת אכן מתאים לעליית חום כמקדם מחלה זיהומית כלשהי
    אבל
    הנימול לא קשור ומתאים לזה
    נימול היא תלונה נוירולוגית שיכולה להיות מהרבה סיבות
    אם הנימול רק ביד אחת - יש לפנות ליעוץ רפואי דחוף
    אם זה משהו יותר כללי ב 2 הידיים - לפנות בשלב ראשון לרופא המשפחה שלכם
    עימו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחוית וגירודיים
    מירית
    28/07/2012

שלום ד"ר.
    ידוע לי שיש לי אלרגיה לאבק,עצים,דשא,וחתולים.
    לאחרונה התחילו להתנפח לי דברים בגוף. לדוגמא: השפה העליונה. בפעם אחרת זה היה השפה העליונה.פעם אחת כף היד ממש התנפחה. וגם לפעמים בתדירות די גבוהה יש לי מעיין עקיצות שמגרדות מאוד ומתנפחות הרבה מעבר לגודל של עקיצה של ייתוש.
    זה ממש משפיע לי על חיי היום יום.
    מה כדאי לי לעשות? עוד בדיקות לאלרגיה?

לקביעת תור
    סגירה
    התנפחוית וגירודיים

הוספת תגובה

• התנפחוית וגירודיים - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    28/07/2012

שלום לך,
    תגובה אלרגית המתבטאת נפיחות בפנים יעולה להיות מסוכנת ולכן חשוב לעבור
    שוב בירור אלרגי, לשאת איתך תמיד מזרק אפיפן ותכשירים אנטיאלרגיים והכי חשוב: להמנע מהגורם , ככל האפשר.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    י
    26/07/2012

בן 45 גובה 185 שוקל 70 קג (אוכל מאוזן וטוב,רזה,ועושה ספורט)-ללא תרופות (מלבד פעם אחת לשנה סימבורטק עקב קשיי נשימה/אלרגיה לאבק)
    -מזה כ-שנתים 3 אני בויכוח עם הרופא משפחה שטוען שאני בחרדות ולכן צריך SSR למינהם.
    אני כותב זאת מכיון שאתמול עשיתי אקו לב (וגם מאמץ לפני שבוע) עקב תחושות של דפיקות לב חזקות. הקרדיולג אמר שהכל תקין ונתן לי הולטר , אולם בסוף הבדיקה הוא אמר בוא גם נבדוק לחץ דם.כל השנים לחץ הדם שלי היה 75/120 , ואתמול 80/140 - לדבריו (ולפי מה שקראתי באינטרנט היום) זה הגבול העליון לפני התחלת טיפול תרופתי. אולם יש לי מס שאלות ברשותך.
    1.האם יתכן בגלל הלחץ/חרדות עבודה וכו'.. הלחץ עולה ולכן אני כן צריך SSR
    הכוונה האם SSR הם רק לצורך הרגשה טובה או משפיעים באופן ישיר על לחץ דם (כי למעשה החרדות והלחץ יורדים ואז בהתאמה לחץ הדם-האם זה כך?)
    2.האם זה הפיך ,או מעכשיו אני צריך להיות עם יד על הדופק (תרתי משמע)
    3.קראתי שהכי טוב זה להוריד משקל לא לעשן ולעשות ספורט- אבל אני רזה ,ספורטבי,ולא מעשן.
    4.האם יש קשר לתחושת העיפות שלי (וגם לראיה מקרוב/ובערב בסוף היום קצת מטושטשת-אני ללא משקפים)-וזה לפני שכתבתי על חוסר היציבות (לא סחרוחורת !אלה לא יציב כשעומד)
    דרך אגב בדיקות דם לפני שבועים תקינות הכל בסוגרים לרבות כולסטרול.
    5.שאלה אחרונה וקצת מוזרה (לאחר ויכוח עם חברים בני גילי ששוקלים 80 ק"ג בוגבה 180)
    הם טוענים בגלל שאדם שמן/מלא יחזיק יותר זמן על אי בודד כי הגוף חזק ומסת השרירים גבוה,
    מאדם רזה (כמוני) -אותו כנל' לגבי זיקנה. - הרזים חולים יותר ותחולת החיים שלהם קצרה משל אנשים במשקל גבוה (הכוונה לא לשמנים אלה לבריונים).

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/07/2012

שלום לך,
    1. תרופות ממשפחת SSRI מפחיתות חרדה ובאופן עקיף גם עלייה בלחץ הדם שנובעת מחרדה.
    2. מה הפיך? העלייה בלחץ הדם? כן . החרדה? כן, עם טיפול.
    3. מצוין!
    4.כן
    5. לאנשים שמנים תוחלת חיים קצרה יותר. אתה מתכנן להירשם ל"השרדות?"...
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתך עמוק כתוצאה מחתיכת זכוכית
    דור
    24/07/2012

שלום! לפני שבועיים נחתכתי מכוס זכוכית באחת האצבעות של יד שמאל
    היה לי חשש שנלכדה חתיכת זכוכית ופניתי לרופא שטען שלדעתו אין כלום
    אז עברו שבועיים ונשארה צלקת עם בועה נפוחה שאם אני ממשש אותה אני מרגיש שיש שמה משהו מוצק...
    אין לי כאבים באזור

זה נורמלי? מה יש בבועה לדעתכם ואם זה נורמלי?

הוספת תגובה

• חתך עמוק כתוצאה מחתיכת זכוכית - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/07/2012

שלום לך,
    אפשר לצלם ולראות אם יש חתיכת זכוכית.
    לבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דור
    27/07/2012

תודה! אלך לעשות...
    אבל אם אין תגובה דלקתית / זיהום או משהו כזה. סביר להניח שאין שם שכלום, נכון?

סתם לדעת כדי להיות רגוע (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    28/07/2012

יתכן, אפשר לחכות קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה לא טובה
    מאיה
    24/07/2012

ביומיים האחרונים אני מרגישה כאבי שרירים, חוסר תאבון, בחילות וכאבי בטן שחולפים ושבים.

בנוסף יש לי חום שעולה ויורד ללא אקמול ומגיע לסירוגין עד 37.7 מעלות.

בדיקות דם תקינות לפני חצי שנה

האם זו התקררות מהמזגן או סיבות נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה לא טובה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

מאיה
    24/07/2012

אני בת 40 לפני שנה וחצי מחלת הנשיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    24/07/2012

נשמע כמו מחלה ויראלית קלה
    קצת מנוחה זה מה שהגוף שלך מבקש ממך כנראה
    כרגע לא נראה שיש סיבה לפנות להיבדק
    אבל אם רוצה, בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף! שלשולים הקאות וחום
    ארז
    24/07/2012

שלום,

אשתי סובלת עוד מאתמול בבוקר משלשולים והקאות. יש לה חום שהגיע עד ל 39.1 ויורד עם לקיחת אקמול, אך ממשיך במגמה של עליה וירידה עם אקמול.

מה זה יכול להיות? מה הטיפול נגד זה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף! שלשולים הקאות וחום

הוספת תגובה

• דחוף! שלשולים הקאות וחום - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    24/07/2012

נשמע כמו זהיום ויראלי בדרכי העיכול
    להקפיד על שתייה על כלכלה דלה יותר
    של ירקות מבושלים אורז תפוח אדמה מאודה
    יכולה לבקש מרופא תרופות מקלות בדמוי פרמין ופפברין
    אם מקיאה ולא מסוגלת לשתות - לקבל עירוי במוקד חירום או חדר אחיות
    אמור לעבור תוך כמה ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת יוטירוקס euthyrox
    אילונית
    24/07/2012

אני נוטלת את התרופה 100 מ"ג בבוקר כשאני מתעוררת על קיבה ריקה. לפי ההוראות יש לקחת אותה לפחות חצי שעה לפני ארוחת בוקר עם חצי כוס מים.
    מכיוון שאני סובלת מעצירות אני שותה בבוקר מיץ מחצי לימון עם כפית שמן זית ומים פושרים. גם את זה ממליצים לקחת על קיבה ריקה כשמתעוררים.
    האם זה יכול להתנגש אחד עם השני או שאין בעיה בכך שאקח את התקופה ואחריה אשתה את הלימון ?

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת יוטירוקס euthyrox

הוספת תגובה

• נטילת יוטירוקס euthyrox - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/07/2012

שלום לך,
    אני לא יודעת איך זה ישפיע על ספיגת הכדור. עדיף ליטול לפי ההוראות (את השמן
    ומיץ הלימון אפשר לשתות לאחר כחצי שעה )
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד בפי הטבעת
    עידן
    23/07/2012

שלום,

בזמן האחרון אני חש גירוד בפי הטבעת מפעם לפעם ויצא לי גם לראות קצת דם על הנייר לאחר יציאה.
    אני חושב בצד הפנימי מן סוג של פצעון.פעם זה כבר קרה לי(ממש באותו מקום) ועב רלאחר כמה חודשים מעצמו.
    אם זה לא מאוד מפריע כדאי לחכות שיחלוף או שמומלץ ללכת לרופא(חויה לא נעימה עבורי ואני מניח שגם עבור הרופא...)?מה זה בכלל יכול להיות?האם יש דרך יעילה לטפל בזה אחת ולתמיד?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גרד בפי הטבעת

הוספת תגובה

• גרד בפי הטבעת - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    23/07/2012

נשמע כמו טחורים
    הימנע מעצירות
    נסה אמבטיות של מים חמים
    אפשר עם מלח
    בקש מהרופא תרופה בשם פרוקטוגליבנול
    אם כל זה לא יעזור פנה לכירורג כללי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עידן
    26/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד של הבטן
    דנית
    23/07/2012

שלום רב,

מאיזה סיבות נשלח אדם ע"י רופא לאולטרה סאונד בטן תחתונה ועליונה?

מה מחפשים באוטרה סאונד שכזה? והאם יש אפשרות שזה קשור לכולסטרול כללי שעלה.?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרה סאונד של הבטן

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד של הבטן - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    23/07/2012

יכול להיות קשור בעקיפין לכולסטרול מהבחינה הזאת שלרוב כלוסטרול גבוה קשור לטריגיצרידים גבוהים, ואז רואים עלייה באנזימי כבד בבדיקום הדם ואז מחפשים כבד שומני
    דברים נוספים שמחפשים בסונר בטן זה אבנים בכיס מרה אבנים בדרכי השתן, בעיות כילייתיות דרכי מרה הגדלת כבד וטחול ועוד ועוד
    הכל לפי הנסיבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה