מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחילות - טמודלשירי05/07/2009
שלום ד"ר בר סלע
אני נוטלת טמודל - כרגע סיום סט ראשון של חמישה ימים.
שלושה ימים לאחר הכדור האחרון - ועדיין יש לי בחילות. גם הזופרן שנטלתי ביחד עם לקיחת הכדור - לא עוזר.
מהי המלצתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמודל-בחילות
פרופסור גיל בר-סלע05/07/2009שירי שלום
מבחינת הרפואה המקובלת יש מגוון תרופות שניתן להעזר בהם במצבי בחילה מתמשכים לאחר טיפול דוגמת: דקסמטזון, פרמין, מודל, לוריוון
מבחינת הרפואה המשלימה: זנגוויל או גינגיר יכולים לעזור. תערובת הומאופטית- על בסיס הצמחים נוקס-וומיקה, בלדונה , גינטיאנה.
ניתן להעזר בדיקור וניתן להעזר בצמיד עם גולה קטנה המיועד לאנשים שיוצאים להפלגות ולוחץ על אותה נקודה כמו הדיקור- להשיג בחניות ספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות
ד''ר שחר לב ארי14/07/2009מעבר לתרופות הקונבציונליות ולתוספי המזון ניתן גם להיעזר ברפואה הסינית לה תופעות לוואי מועטות ביותר והיא יעילה בטיפול בבחילות
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבקון לטיפול בגוש בשד שנראה שפירעדי02/07/2009
שלום רב,
אשמח לדעת האם הייתם ממליצים על שימוש בדבקון עבור גוש בשד שע"פ ביופסית מחט נראה שפיר , אך גדל בקצב איטי וכבר עבר את ה3 ס"מ .האם על-פי הידע שלכם זה יכול לעצור את גדילת הגוש ולמנוע את הצורך בהוצאה ניתוחית שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע02/07/2009הילה שלום
מה תשובת הביופסיה? גוש שגדל- ייתכן והביופסיה לא משקפת בדיוק את מה שקורה בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הביופסיה
עדי05/07/2009עשיתי רק ביופסית מחט (ניקור ב2 נקודות של הגוש) וע"פ ביופסיה זו הגוש נראה שפיר.
כמו-כן הוא נמוש כשפיר ויש לציין שהוא קיים כבר 3 שנים ועל-פני תקופה זו גדל "רק" ב0.7 סנטימטרים....
מה היית מציע לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע06/07/2009הילה שלום
קשה ונראה לי לא נכון לייעץ דרך מייל אם לעשות ניתוח או לא מבלי שבדקתי.
לגבי ויסקום וממצאים שפירים- אם החלטת לא לעבור ניתוח בהחלט ניתן לנסות, אך צריך להזריק קרוב לגוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה נחשב מספיק קרוב לגוש?
עדי08/07/2009האם חייבים בשד או אפשר בבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע08/07/2009במידה שהנסיון הוא להקטין את הגוש הזריקות צרכיחות להינתן בשד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. עוד כמה בקשות להבהרות,בבקשה
עדי09/07/2009תודה על המענה המהיר והמפורט.
אודה לך אם תוכל להבהיר לי :
- מה הסיכונים בהזרקה ישירות לשד ?
- האם הזרקה לבטן אפקטיבית לעצירת הגידול או שאפילו זה לא?
- האם תוכל להפנות אותי או להמליץ על רופאים המטפלים בויסקום בהזרקות ישירות לשד באזור המרכז?
בתודה מראש,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע09/07/2009הילה שלום
1) אין סיכון מיוחד בהזרקה באזור השד, הרקמה היא אותה רקמה של תת-עור, יכולה להיות תגובה מקומית
2)הזרקה לבטן גורמת להפעלת מערכת החיסון- האם הדבר ישפיע על גוש שפיר- אני בספק
3) איני מכיר רופאים העובדים עם התכשיר במרכז. את או אדם אחר יכולים לבצע את הזריקות לא דורש מיומנות מיוחדת- מלבד להראות בפעם הראושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה מטפל בויסקום ? היכן?
עדי12/07/2009תודה, גיל.
האם אתה מטפל בעצמך בויסקום ויכול להדגים כיצד להזריק לשד?
האם אתה מקבל גם במרכז התחדשות לצורך כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע12/07/2009יש לפנות למרפאה בקיבוץ הרדוף, אני עובד שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גיל בר סלעתה תה27/06/2009
שלום ד"ר גיל בר -סלע
קראתי שנטילת מגייס יכולה לגרום לדימום וגינאלי.
האם גם הפסקת נטילת מגייס יכולה לגרום לדימום ואגינלי?
כמובן שמחר אלך להבדק, אבל לבינתיים אשמח לקבל תשובה שאולי תהיה מרגיעה.
תודה רבה
תה תה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע27/06/2009תה תה שלום
לא הסברת ממה את סובלת, המגייס משפיע על רירית הרחם בצורה קלה ולא חושב שמשפיע כשלוקחים פעם בשבוע.
פשוט תלכי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תה תה27/06/2009שלום לד"ר גיל בר-סלע
אכן, אלך להבדק מחר.
תודה רבה
תה תה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות אנטרופוסופיות
אור19/07/2009האם הן יעודיות למטרה אחת בלבד?
נשארו אצלי שתי תרופות: סטיביום מטאליקום פריפרטום D6 ו הפאטודורון - מה אפשר לעשות איתן?
למי עשויות להועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע19/07/2009הפטודורון- לבעיות שונות של הכבד או לבעיות שינה המיוחסות לכבד
סטיביום ניתן למגוון של בעיות- חרדה, בעיות בקרישת הדם, בעיות מחזור וסוגים של בעיות עור-
אם מחפשים למי לתת- למישהו שכבר משתמש כיוון שבכל מקרה דורש יעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גיל בר סלע
אור29/07/2009האם אתה יכול להמליץ למי להעביר? - לא כמות גדולה אך בכל זאת חבל לזרוק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע30/07/2009את יכולה להעביר למרפאה בהרדוף ונמצא למי לתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהעביר התרופה דרך העמותה למי שזקוק
לירן01/08/2009יש עמותה שאפשר ליצור איתה קשר דרך האגודה למלחמה בסטן/או יולנס, העמותה נקראת "אחים לרפואה" והיא דואגת להעביר תרופות יקרות מאנשים שאין להם צורך ,לאנשים שזקוקים לתרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה מסוג טקוסטר 60 מ"ג
זוהר בן יתח15/09/2009סבא שלי מאחר והטיפולים הקונבנציונליים לא עזר
זקוק דחוף ביותר לתרופה מסוג טקוסטר 60 מ"ג
פנסיונר החי מקצבה ואין לו אפשרות לממן
עלות של 6000 ש"ח לכל טיפול
טלפון שלי :050-5668300 זוהר בן יתח
ממתינה לתשובה מכל מי שיכול לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כורכום כתוסף לסרטן השחלותרונן21/06/2009
שלום רב,
אמי חולה בסרטן השחלות מסוג אדנוקרצינומה, מטופלת בקרבופלטין ומגיבה היטב לטיפול. רציתי לדעת האם יש תוספי תזונה בכלל (וכורכום בפרט) מומלצים לסרטן וטיפול מסוג זה.
בתודה מראש,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכוםם וסרטן שחלה
פרופסור גיל בר-סלע22/06/2009רונן שלום
מבחינה קלינית הכורכום נבדק רק במחקרים קטנים בסרטן לבלב וסרטן מעי גס- יותר בהקשר מניעתי. מאידך, יש לתבלין ריבוי השפעות מעבדתיות אנטי-סרטניות שנבדקו גם בתאי סרטן שחלה ועד כה לא תועדו תופעות לוואי משמעותיות, כך שניתן לקחת.
ניתן לשלב תוספים נוספים יותר באפקט המנעתי למרות ששוב - לא ממש נבדקו, לדוגמא מיצוי תה ירוק.
בדרך כלל אני ממליץ על מיצוי צמח דיבקון שנלקח בזריקות ודווקא נבדק במחקר קליני בסרטן שחלה עם השפעות טובות על איכות חיים וגם תרומה להישרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכורכום כתוסף לטיפול בסרטן
ד''ר שחר לב ארי28/06/2009רונן שלום,
אחד ההיבטים החשובים של הרפואה המשולבת בנוגע לתוספים היא השילוב שלהם יחד עם הכמותרפיה. אין מספיק מידע מדעי מוצק לגבי שילוב של כורכומין עם קרבולפטין. ישנו מאמר מדעי המראה שדרך עיכוב של יעד משותף של ה- NF-KB יש פוטאנצייל ליעילות משולבת, ולכן ניתן להניח שהשילוב יהיה מועיל.
למי שדוגל בגישה שמרנית ניתן לחכות 48 שעות לפני ואחרי הטיפולים ואז להוסיף את התוסף.
בברכת בריאותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוךתה תה20/06/2009
שלום ד"ר גיל בר-סלע
שוב ...שאלה בקשר לחום הנמוך
כדי לוודא שהחום לא נגרם בגלל הארימידקס והמגייס , הפסקתי את נטילת הכדורים לשבוע,ללא כל שנוי בחום.
אני נוטלת ארימידקס פעם ביום ומגייס פעם בשבוע.
האם לדעתך מספיק לא לנטול פעם אחת כדור מגייס (כפי שעשיתי) כדי לדעת האם הוא הגורם לחום?
תודה רבה
תה תה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע20/06/2009איני חושב שהחום מהמגגיס. אין בעיה להפסיק אותו בכלל- כידוע לך, בא לטפל בגלי חום ולא מעבר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגייס
תה תה20/06/2009לד"ר גיל בר סלע
אין לי כל כוונה להפסיק את המגייס שעושה פלאים כנגד גלי החום.
יש לי חום נמוך כחצי שנה ,ופשוט מנסים למצא את הגורם.
אני מתנצלת באם שאלתי יותר מדי שאלות בנושא זה.
תודה רבה
תה תה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלי חוםתה תה16/06/2009
שלום ד"ר גיל בר-סלע
נתבקשתי ע"י הרופא הפנימאי למדוד חום רקטלי כאשר יש לי 37.5 חום במדידה בפה. החום הנמדד הוא38.0. מכיון שאדבר עם הרופא הפנימאי רק בתחילת השבוע הבא, האם תוכל לומר לי את משמעות ההבדל.
תודה רבה
פרופסור גיל בר-סלע17/06/2009באופן נורמלי יש הבדל של חצי מעלה בין הפה לרקטום- כך שמדידת החום רק מאשרת שהחום הוא נורמלי, למרות שגבוה מעל הנורמלי-37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תה תה17/06/2009תודה רבה לך ד"ר גיל בר-סלע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבקוןיריב15/06/2009
שלום,
לפני מס' חודשים התייעצתי איתכם ביחס לילדה בת שנתיים עם סרטן מוח ועלתה האפשרות של טיפול בדיבקון.
האם תוכלו להגיד לי איפה אוכל לקרוא על מחקרים שנעשו בדיבקון, מכיוון שחלק מהנוגעים להחלטה על הטיפול זקוקים למחקרים אלו כדי לקבל החלטה ביחס לטיפול,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דביקון
ד''ר שחר לב ארי17/06/2009יריב שלום,
הסקירה הטובה ביותר מצויה באתר משרד הבריאות האמריקאי http://www.cancer.gov/cancerinfo/pdq/cam/mistletoe
הייתי ממליץ לפנות לייעוץ אצל הרופאים המומחים במתן דביקון כגון ד"ר בר-סלע או ד"ר בן-אריה
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבקון
פרופסור גיל בר-סלע17/06/2009יריב שלום
לגבי גידולי מוח בילדים קיים תאור של שני מקרים מלפני מספר שנים מבי"ח הרדיקה בגרמניה, כמו כן קיימת עבודה במבוגרים עם תכשיר שנקרא EUIXOR .
סקירות כלליות לגבי הדיבקון ניתן למצוא בהרבה אתרים רפואיים. לאחרונה כתבתי פרק לספר בנושא.
תשלח אליי למייל של רמב"ם פנייה ואני אעביר לך באנגלית או בעברית- פרק עם מקורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גיל בר-סלע
יריב23/06/2009תודה על תגובתך,
אשמח לכתוב לך אך אין לי את כתובת המייל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן המוח
יגאל ב"י01/07/2009לפי מה שבדקתי
יש עוד כמה צמחים טובים -
שום
לכתוב בגוגל ( Garlic vs. Brain Cancer )
חומר שיש בצמח מרווה שנקרא URSOLIC ACID
בעל תכונות אנטיסרטניות רבות כולל סרטן המוח
(לחפש URSOLIC ACID Yu Huang )
נמצא בקליפות של עצים -כמו דולב Betulinic Acid
(לכתוב בגוגל Betulinic Acid for Cancer Treatment and Prevention )
ראיתי באתר של גובי שיש ממליצים על דיאטת באדוויג (על בסיס שמן פשתן )
כל טוב
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלבלבשירן06/06/2009
שלום רב, אבי חולה בסרטן הלבלב והתחלנו להכין לו מיצי ירקות עם סלרי גזר לימון סלק ושום. אם אני לא טועה אז שמעתי פעם לגבי שום שהוא דוקא לא טוב לתאים הסרטניים, האם זה נכון והאם באמת מומלץ מה שאנחנו מכינים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצי ירקות
פרופסור גיל בר-סלע06/06/2009שירן שלום
תשלובת הירקות שנתת כמיץ היא תשלובת בריאה אשר עוזרת לאיזון מערכת העיכול וכחלק מתזונה נכונה בהחלט יכול להיות לה אפקט תורם. השום- אינו נושא תכונות אנטי סרטניות ישירות והשפעתו היא יותר בזיהומים של מערכת העיכול. תוספת שלו יכולה לפגוע במיץ שסה"כ יש לו טעם די טעים- אם אכן כך בהחלט ניתן לוותר.
במיצים- כדאי להתחשב במצב מערכת העיכול, מיץ זה אינו מתאים למי שסובל משלשולים או אי-סדירות של מערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיצי ירקות
ד''ר שחר לב ארי17/06/2009שירן שלום,
מיצי ירקות הם מומלצים בהחלט לחיזוק הגוף ומומלצים לצריכה 1-3 פעמים ביום. התשלובת שנתת היא טובה וניתן גם להוסיף עפ טעם מוצרים נוספים כגון: מלפפון, תפוח עץ, אגס.
מספר רב של מחקרים מעבדתיים מראים כי לשום יש אפקט אנטי סרטני כשהוא ניתן באופן טרי.
כמובן שיש לבדוק את היכולת לשתות את המיץ על רקע בעיות במערכת העיכול
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית הזרעמישהו01/06/2009
מזה אומר שלפוחית זרע מוגדלת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תיקון
מישהו01/06/2009בבדיקת סיטי שעשיתי רשום ששלפוחיותהזרע גדושות יותר מפעמים מבדיקה קודמת
מזה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תיקון...
מישהו01/06/2009רשום ששלפוחיות הזרע גדושות יותר מבדיקה קודמת ולא כמו שרשמתי בהתחלה שהם מוגדלות מזה אומר?
פרופסור גיל בר-סלע02/06/2009האמירה כשלעצמה - אינה מדאיגה, הרופא מתאר את ממצא ה-CT . יש לשקול את האמירה ביחס לסיבה שלשמה עברת CT .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך על התשובה
מישהו02/06/2009בוקר טוב ד"ר גיל בר סלע !
זה אלעד מטופל שלך
עשיתי סיטי לביקורת שלנו עוד שבועיים משום מה אני רושם את התוצאה של הסיטי וזה עושה לי שגיאה לא נותן לי לרשום אותה בפורום .
אז ככה התוצאה בדיוק אותו דבר כמו הקודמת ורשום לי גם מ.א MVR מזה?
תודה מראש אלעד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות סיטי
מישהו02/06/2009
פרופסור גיל בר-סלע03/06/2009אלעד שלום
הבדיקה מראה שאין שינוי במצב המחלה- מכאן תוצאות טובות
MVR מבטא ראשי תיבות של החלפת המסתם בלב- הניתוח שעברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מישהו03/06/2009עכשיו אני יכול ללכת בראש שקט לאילת
ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור לפני בדיקת PSAדני29/05/2009
אני לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית מלפני כ-3 חדשים .התחלתי בסדרה של 5 דיקורים שבועיים .אני אמור לעבור בדיקת PSA בחדש הבא לאחר 3 חדשים וגם בגלל שהבדיקה הפטולוגית הראתה שוליים לא נקיים והשאר נקי .
האם לדעתכם ספורט,תזונה והדיקור יכולים לעזור כדי לא להגיע לטיפול המשך של הקרנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ערמונית
פרופסור גיל בר-סלע30/05/2009דני שלום
ההמלצות מבחינת הרפואה לאחר ניתוח ערמונית בשוליים נגועים היא לטיפול קרינתי וכעת מתנהל מחקר אירופאי לגבי תוספת טיפול הורמוני ל-6 חודשים בנוסף לטיפול הקרינתי.
המחקר לגבי הטיפול הקרינתי הראה מניעת כשלון PSA אשר נחשב כהישנות מחלה באחוז גבוה יותר של החולים. המחקר לא הראה שיפור בהישרדות וייתכן וניתן לתת את הקרינה במועד מאוחר יותר לאחר עליית ה-PSA.
במידה שאתה מודע לנושא ניתן לנסות ולטפל בדרכים של רפואה משלימה. תזונה מתאימה עם תוספי מזון למחלה יכולה לתרום, איני מכיר מידע בנושא לגבי דיקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה משולבת לסרטן הערמונית
ד''ר שחר לב ארי31/05/2009דני שלום,
שילוב של פעילות גופנית, תנועה מודעת, תזונה ותרגילי גוף-נפש סייעה למניעת התפתחות סרטן ערמונית בקבוצה עם סרטן ערמונית בשלב ראשוני. לפרטים על המחקר תוכל למצוא באתר נקודת מפנה turningpoint
הייתי ממליץ לך לקבל את הטיפול הקונבציונלי המיטבי, ואם הדברים אינם חד משמעיים לקבל חוות דעת נוספת, ובמקביל לאמץ טכניקות המסייעות בהליכי הריפוי ההתמודדות עם המחלה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כורכומיןגלית27/05/2009
שלום רב
בני מקבל טיפול כימו משולב עם אווסטין האם אפשר לשלב גם את הכורכומין?
הטיפול הוא טמודל ארינוטקן וינקריסטין(יואינג סרקומה חזרה פעם שלישית)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכומין
פרופסור גיל בר-סלע27/05/2009גלית שלום
אין מידע שסותר מתן כורכומין יחד עם כימותרפיה, הפירוק אינו מפריע לפעילות התרופות. אין מידע לגבי אווסטין, אך לא נראה לי בעיתי. לדעתי ניתן לתת- התרומה בטיפול כה אינטנסיבי לא תהיה גדולה, יש לזכור שהמידע לגבי כורכומין הוא בעיקר השפעתו המניעתית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלבל השדהגלית27/05/2009
שלום רב
האם ידוע לכם על יעילותו של חבלבל השדה בהרעבת הסרטן כלומר אי יצירת תאי דם סביב הסרטן כפי שמסופר עליו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלבל השדה
פרופסור גיל בר-סלע27/05/2009המידע לגבי הצמח הוא ממחקר בתרביות אתי סרטן בלבד. למיטב ידיעתי אין מידע קליני לגבי השפעה מיטיבה בסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבלבל השדה
ד''ר שחר לב ארי31/05/2009גלית שלום,
הפעילות נוגדת הסרטן של חבלבל השדה או בכינוי הלטיני Convolvulus arvensis הוכחה במודלים מעבדיים בלבד ובמספר לא רב של מחקרים, ולכן מבחינתנו חסר מידע מספר לגבי יעילותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבלבל מחקרים
יגאל ב"י14/07/2009חפשו בגוגל " חבלבל השדה מינה פארן "
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרניו סקרלגלית27/05/2009
שלום רב
שמעתי על שיטת טיפול שנקראת קרניו סקרל ואני מעוניינת לדעת אם היא מתאימה
בזמן שיש כאב כתוצאה מסרטן העצם
אם יש טיפול אחר בנוסף לדיקור ושיאצו שכבר בני מקבל אודה על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרניו סקרל
פרופסור גיל בר-סלע27/05/2009השיטה מנסה להשפיע על הגוף דרך השפעה על תנועת הנוזלים בתעתל השידרה. איני יודע שמופעל לחץ שיכול לגרום לנזק כמו במסג למשל. לדעתי ניתן לנסות אם יתר הדברים לא עוזרים מספיק. יש כמובן ליידע את המטפל על אזורי המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית, לי זה עושה ממש טוב
איילה28/05/2009אצלי הקרניו סאקרל מזרים מרץ בגוף ומשחרר כאבי שרירים ומיגרנה והגוף מורגש מאד קליל אחרי הטיפול. הנגיעה של מטפל מומחה היא מזערית, כמעט ולא חשים בנגיעות הקלילות והמרפרפות; הנגיעות הן רק בראש - גולגולת ופנים - ורק בסוף החלקה קלה על הזרועות ובית החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי מגע
ד''ר שחר לב ארי31/05/2009גלית שלום,
ישנם עדויות שטיפולי מגע ובהם קרניו סקרל יכולים לסייע לכאב. כמובן שיש צורך במטפל המיומן ומכיר את הקונטרה-אינדיקציות לגבי מיקום ועוצמת המגע.
הייתי ממליץ לך לאמץ טכניקות נוספות של גוף-נפש כגון יוגה, צי-גונג ומדיטציה היכולות לסייע לך.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ניתוח בלבלברחל22/05/2009
אמי עברה לפני שבועיים ניתוח להסרת גידול בזנב הלבלב. כרגע היא נמצאת בבית החלמה.
יש לה כאבים מאוד חזקים במיוחד לאחר האוכל . הייתי רוצה לקבל תשובה , למה? ואיך אפשר לעזור לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לאחר ניתוח
פרופסור גיל בר-סלע22/05/2009רחל שלום
ההתאוששות לאחר ניתוח בבטן יכולה לקחת זמן וצריך סבלנות.
הארוחות צרכות להיות קטנות ורבות, להימנע מאוכל שומני בשלב ראשון.לצרוך יותר פחממות קלות לעיכול- דוגמת לחם לבן, תפו"א יחד עם פרי לדוגמת תפוח.
במידה וצבע הצואה מאד בהיר- הרי אין פירוק טוב של המזון, בעיקר שומני ויש להיעזר באנזימי לבלב, כמו כן ניתן להיעזר בכדור פפוורין- שמפחית את התכוציות המעים.
מבחינת רפואה משלימה ישנן תרופות אנתרופוסופיות להקלה דוגמת digstodoron, chamomilla cuprum culta אשר יכולות לעזור לעיכול.
כמו כן יש לקחת תרופות נוגדות כאב על פי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רחל23/05/2009תודה על תשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני יכולה לעזור לגוף שלימיטל10/05/2009
שלום דר גיל, שמי מיטל ואני בת 34 היה לי גוש בשד וגרורה בלימפה שהסירו בניתוח משמר, כרגע אני נקייה....ולצער מיום חמישי הקרוב אני נכנסת למועדון מיץ פטל ( כימוטרפיה - בגלל צבעה....).
בחודש האחרון אני משתדלת לאכול רק אורגני, לא נוגעת בבשר ומעט מאוד בחלב.
בעיקר אני אוכלת פחמימות מורכבות , קטניות , ירקות וקצת ביצים וכל זאת בתקווה שהגוף יהיה מוכן לכימו. אני משלבת גם הילינג. האונקולוגית שלי (בן ברוך) לא מאשרת לי לקחת תוספי מזון חשבתי שכך אוכל להגן על הגוף שלי. מה עוד אני יכולה לעשות כדי לשמור עליו?????? ברור לי שאחרי הכל אני הולכת לניקוי באמירים.... אבל עד אז..... האם עכשיו יש לי עוד מה לעשות, לפני יום חמישי?????
תודה, מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע10/05/2009מיטל שלום
מבחינת תזונה נראה שאת בהחלט בכיוון הנכון, למרות שאם במהלך הטיפולים לא תרגישי טוב ותתקשי לאכול או שיהיו בעיות הקשורות לבטן- כדאי לשחרר את נושא התזונה ולחזור אליו בסיום הטיפולים.
טיפולים תומכים שאינם תרופות בהחלט מומלצים- קימות גישות רבות ואם את מסתדרת טוב עם הילינג הרי זה טוב.
לגבי אפשריות נוספות- טיפול במיצוי דיבקון הוכיח את עצמו כטיפול תומך טוב בזמן כימותרפיה בעיקר בנשים עם סרטן שד- גם במאמרי סקירה באיכות גבוהה בספרות המדעית המקובלת. כמו כן תרופות אנתרופוסופיות שאינן תוספי מזון או ויטמינים בהחלט יכולים לעזור בשיפור ומניעה של תופעות לוואי או מצבים נלווים במחלת סרטן- טיפול זה מותאם אישית, כך שלא ניתן לתת לך המלצה כללית באתר.
בהצלחה עם הטיפולים- בדרך כלל לאחר הטיפול הראשון, כאשר רואים שהשד לא נורא כל כך רמת החשש פוחתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבקון לבן
אור03/06/2009האם לטפל רק בזמן כימותרפיה? האם עשוי לרפא או להקל על החולה בסרטן מתקדם?
מהן תופעות הלוואי שלו? כיצד מקבלים אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבקון לבן
פרופסור גיל בר-סלע04/06/2009על פי הגישה האנתרופוסופית הטיפול הוא לטווח ארוך של שנים וכך גם נבדק בחלק מהמחקרים, בוודאי שאם מדובר במחלה גרורתית. ההחלטה היא בדרך כלל ביבי המטופל. מרבית האנשים ממשיכים בטיפול.
הטיפול נלקח בזריקות תת-עוריות, תופעת לוואי תליות מינון היא תגובה מקומית באזור הזריקה- המטאת תגובה חיסונית. כמו כן במינון גבוה מעלה את חום הגוף.
הטיפול מחייב מעקב רפואי והזריקות ניתנות על פי מרשם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים וכמותרפיה
ד''ר שחר לב ארי11/05/2009מיטל שלום,
ישנם מחקרים קליניים של תוספים שנבדקו יחד עם כמותרפיה באופן ספציפי. פעמים רבות מכיוון שאין זה תחום המומחיות של אונקולוגים רבים, הם אוסרים באופן גורף על שילובים כלשהם. מנסיון מטופלים רבים שהגיעו אלי וקיבלו המלצה ספציפית מגובה במחקר מדעי מתאים, בהחלט ניתן היה להשיג שיתוף פעולה עם האונקולוגים.
בברכת בריאותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)