מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוית12/10/2008
הנני חולה בסרטן השד. עלי לקחת טמוקסיפן פעם ביום. בעלון התרופה אין הרבה מידע. רציתי לדעת האם צריך לקחת אותה אחרי האוכל או עם האוכל? כמו כן, מכיוון שאני סובלת מאנמיה אני מקבלת כדורי ברזל שגורמים לעצירות. אני לוקחת בערב טיפות יובסלקס (משלשלים) וכשעה אחרי אני לוקחת את הטמוקסיפן, האם יש בעיה שאולי הכדור לא ייספג בגוף ? האם אפשר לשנות את שעת לקיחת הכדור מהערב לאחה"צ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע12/10/2008רוית שלום
טמוקסיפן יש לקחת פעם ביום, ניתן לקחת בכל שעה מהיום, תוך שמירת זמן פחות או יותר קבוע. בוודאי שניתן לקחת אחר הצוהרים. ניתן לקחת טמוקסיפן ללא יחוס לאוכל, כלומר גם סביב ארוחה וגם ללא קשר.
לגבי האנמיה, האם יש חוסר ברזל? כדאי לבדוק. חבל לקחת כדור ברזל שגורם לעצירות ובגללו לקחת משלשלים וכן הלאה. אם אכן יש חוסר ברזל ניתן לקחת ברזל טבעי שנספג טוב יותר דוגמת פלורדקיס או ברזל עדין של סולגר. אם יש צורך בכמיות גדולות -כדאי לנסות תכשירים שונים, לא כולם משפיעם על מערכת העיכול בצורה דומה. מנסיוני תוספת של ברזל הומאופטי לזה הרגיל משפרת את הנעת הברזל בגוף ושיפור המאגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעהשי08/10/2008
שלום. רציתי לשאול: מה הדרך הכי טובה למנוע סרטן לגמרי? אשמח לקבל את כל המידע שרק אפשר לקבל על זה. מצפה לתשובה בספיד. שי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת סרטן
ד''ר שחר לב ארי09/10/2008שי שלום,
הדרכים המרכזיות למניעת סרטן הינה ניהול אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית, תזונה נכונה, שמירה על משקל גוף שאינו עודף, הפחתת הרגלים מסוכנים כגון עישון וצריכה אלכוהול מופרזת והפחתת מתח. כמו כן ישוב לדעת שגילוי מוקדם הוא חשוב ביותר לריפוי.
מידע נוסף ניתן למצוא באתר האגודה למלחמה בסרטן, ובמרכזים למניעת סרטן כדוגמת המרכז באיכילוב בהנהלת פרופ' ארבר.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי המודאג, קרא את תשובתי לגל
יורם גני20/10/2008כאשר המערכת החיסונית חזקה, כלומר, כאשר רמת האנרגיה בגופנו טובה. בראיית ה"ביורגונומי" אנחנו מוגנים מסרטן. את רמת האנרגיה בגופך אפשרי לבדוק גם מרחוק, טלפונית ואיננה בתשלום. אתה מוזמן להתקשר ולהפסיק לדאוג. בכבוד רב יורם גני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליורם גני, אבחון אנרגטי דרך הטלפון?
לפרופ' קוטן31/10/2008זה מדהים. אפשר גם אבחון דרך האינטרנט או דרך אי מייל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון מרחוק בטכניקת ה"עיפעוף"
יורם גני20/11/2008מושגים "טכניקת העיפעוף"
טכניקת העיפעוף התגלתה על ידי רפי רוזן בדרך מקרה. בעקבות התעניינותו הרבה במחקריו של המדען וילהלם רייך, מגלה אנרגיית החיים "האורגון" השתתף רפי רוזן בסדנאות בנושא ביואנרגיה. באחת הסדנאות, בתחילת שנות השמונים, הוא מצא שכאשר העניים שלו סגורות, הן מגיבות בתגובת עיפעוף חזקה, בכל פעם שעברה לידו אישה מסויימת שהשתתפה בסדנא. רפי החל לחקור מיד את התופעה ומהר מאד הגיע להבנה, ששריר העפעף מגיב לאנרגית החיים, האורגון, האנרגיה המפעילה כל אורגניזם חי וכמובן את גופנו. לתגובת עיפעוף זו קרא רפי רוזן "החוש השביעי" וכן לספרו הראשון בנושא קרא: "החוש השביעי והמציאות שמעבר".
גילוי זה היווה פריצת דרך להתפתחות הביורגונומי ונתן בידנו כלי, היקר מפז, כלי שבעזרתו נוכל לבדוק רמות אנרגיה בגוף הנבדק, לפני הטיפול ולאחריו, כלי שבלעדיו הריפוי בביורגונומי היה בעצם בלתי אפשרי.
בטכניקת העיפעוף, מתרגם המוח של המטפל את האנרגיה המוקרנת מהמטופל לתגובת עיפעוף בעיניי המטפל. עוצמת העיפעוף תלויה ברמת האנרגיה המוקרנת.
אחזור ואומר שטכניקת העיפעוף היא כלי אבחוני בלבד ואין בה כל אלמנט של ריפוי. פעולה זו היא קריאת אנרגיות ומאחר ואנרגיה מוקרנת למרחוק, אפשרי לזמן את האנרגיה של כל אחד שברצוננו לבדוק, גם אם הוא במרחק רב מאיתנו ולאבחנה במדויק. תמונת מצב הגוף האנרגטי שנקבל, זהה למצב הגוף הפיזי הניבדק, שהרי ממנו היא מוקרנת.
כמו שנאמר בתחילה, בביורגונומי, תהליך הריפוי מתחיל, כאשר רמת האנרגיה בגוף עולה, זאת נקבל ע"י פעולה די פשוטה ב"ביורגונומי", שעליה יוסבר בהמשך. המעקב ומשך זמן תהליך פעולה זו, נעשה באמצעות "טכניקת העיפעוף".
כל הזכויות שמורות @ למרכז ל"ביורגונומי"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוישי08/10/2008
שלום. רציתי לשאול: מה הסיכוי שאני אחלה בסרטן בגילי (17.7)? והאם בעתיד לא יהיה לי סרטן? ואם יגלו אצלי סרטן, אז מה הדרך הכי טובה לרפות אותו? מצפה לתשובה בספיד. שי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
ד''ר שחר לב ארי09/10/2008שי שלום,
סטטיסטית הסיכון לסרטן בגילך הינו נמוך , אלא אם כן ידוע לך על מעורבות גנטית/משפחתית. למידע נוסף הייתי ממליץ לעיין באתר האגודה למלחמה בסרטן
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרובי05/10/2008
היי, אתם יודעים במקרה אילו סוגי סרטן נחשבים לתורשתיים/גנטיים, ואילו לא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע05/10/2008רובי שלום
גורמים גנטיים מהווים גורם סיכון בין גורמי סיכון נוספים ולא גורם בלעדי. כמעט בכל גידול קיים גורם סיכון גנטי, ברוב הגידולים עדיין אין בדיקות ספציפיות . בגידולים השכיחים דוגמת סרטן השד או מעי גס יש גורמים גנטיים הניתנים לזיהוי. כמו כן קיימות תסמונות גנטיות ספציפיות הקושרות שכיחות של מספר גידולים במשפחה או שיש סנדרומים גנטיים אשר מראים קשר בין מחלות לא סרטניות לסיכון מוגבר לסוגי סרטן מסוימים.
כלומר סה"כ התשובה מורכבת ואם ברצונך לשאול באופן קונקרטי יותר אתה מוזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ממושךברק30/09/2008
שלום ד'ר.. אני בן 20.. לפני כ-חודשיים נפלתי חזק על המרפק.. הרגשתי כאבים, אך לא רציני.. התנפח לי טיפה.. בבוקר הכאבים כבר נהיו יותר מורגשים.. אני חייל, התייעצתי עם חובש ואמר לי שזה כנראה רק פצע שטוח.. עברו כבר חודשיים מאז ואני עדיין מרגיש כאבים באיזור המרפק, איפה שנפצעתי בעבר.. זה מדאיג אותי, כי שמעתי שישנו סרטן שנגרם כתוצאה ממכה.. לאחרונה, אני לא מרגיש טוב, קשיי בליעה בעיקר.. האם ייתכן קשר בין התסמין לסרטן? והאם הכאבים שאני עדיין מרגיש עלולים להעיד על סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר שחר לב ארי01/10/2008ברק שלום,
ההקשר הידוע בספרות הינו בין דלקת כרונית לבין התפתחות סרטן אך אין קשר בין התפתחות סרטן למכה יבשה.
בכל מקרה הייתי ממליץ שתיגש לבירור רפואי לגבי התסמינים שלך
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הריאותליאת27/09/2008
שלום רציתי לשאול וזה כול כך דחוף . לאחרונה חמי חלה בסרטן הריאות והוא עדיין לא יודע שהוא חולה והוא בקושי אוכל ושותה ויורק דם הוא מאוד רזה ולהתאשפז הוא לא מוכן מה מצבו . איך אפשר לשכנע אותו להיתאשפז מצבו ממש מדורדר תוכל בבקשה לעזו לי אני מאוד דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאות
פרופסור גיל בר-סלע28/09/2008ליאת שלום
כדי להסביר ולהתרשם צריך לראות אותו. לא כל מצב מחייב אישפוז ורוב הטיפולים האנקולוגיים מתבצעים ללא אישפןז. על פי התאור, נראה שהדבר הדחוף ביותר הוא לתת טיפול קרינתי לאזור הגידול על מנת להפסיק את יריקת הדם (המופטזיס) שיכולה להוביל לדימום רציני מסכן חיים.
לכן, הדבר הנכון הוא לפנות לאונקולוגיה בקרבת מקום מגורכם או ישירות דרך חדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול סרטני בריאהאחת24/09/2008
שלום רב אימי בת 57 לפני כשנתיים וארבעה חודשים התגלה בריאתה הימנית גידול סרטני מתאים שאינם קטנים. עברה כריתת אונה ולאחריה טיפול כימותרפי והקרנות. לאחר כחצי שנה התגלה גידול במדיאסטינום שלאחריו עברה שוב טיפול כימותרפיה, הגידול קטן בעקבות הטיפול ואז התגלתה גרורה באזור בלוטת התריס שהטיפול נכון להיום הוא אלימטה+ כדור ביולוגי שנמצא במחקר. איזה סוג של טיפול אלטרנטיבי ניתן להציע לאימי? מה עוד ניתן לעזור במסגרת טיפולים משלימים? נשמח לקבל חוות דעתכם. מה ידוע על שמן גרעיני רימון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול סרטני בריאה
פרופסור גיל בר-סלע24/09/2008לפונה שלום
הסיכוי שמחלתה של אימך תצטמצם עם טיפול רפואי משלים אינה גדולה, אך שילוב עם הטיפול הכימותרפי הנו מקובל למרות שלא כל דבר נבדק עם כל כימותרפיה והמידע הוא כמובן כללי יותר.
לדוגמא מיצוי צמח אסטרגולוס שיפר תוצאות טיפול בסרטן ריאה, כמו כן כעת ברמב"ם אנו חוקרים את שילוב הטיפול עם מיצוי צמח הדיבקון, אשר גם קימות עדיות שיכול לשפר תופעות לוואי ואיכות חיים. כמובן שכל האמירות לגבי יכולת התמיכה של הגישות השונות ברפואת גוף-נפש נכונות גם לגבי אימך.
לגבי מיצוי/ שמן רימון הרי מבחינה מעבדתית בלבד לחומרים שונים ברימון יש פעילות נוגדת לאנזים שנקרא ארומטז, אומנם לא באותם אחוזים כמו תרופות ספצפיות לכך, אך בכל זאת פעילות מבורכת. הקשר הוא לסרטן השד בלבד ולא לסרטן ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול סרטני בריאה
ד''ר שחר לב ארי01/10/2008ליאת שלום,
הייתי ממליץ לאימך לשלב מגוון הטיפולים ברפואה משלימה/משולבת היכולים לעזור לה להתמודד עם המחלה ולשיפור איכות החיים. בהקשר זה ניתן להיעזר ברפואה סינית, שיאצו ומסאז ממטפלים מיומנים. כמו כן תוכנית לשינוי אורחות החיים הכוללת תזונה בריאה, עבודה עם דמיון מודרך ומדיטציה יכולות לסייע.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבת האחת
יורם גני20/10/2008אני מזמינך לקרא את שכתבתי לגל אודות המערכת החיסונית. בכבוד רב יורם גני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות הדבש לייף מלאביטל20/09/2008
שמעתי שהדבש לייף מייל נמצא יעיל לחולי סרטן? יש לי מספר שאלות, 1. אם מדובר בסוגי סרטן מסויימים? 2. מה בדיוק היעילות, התמודדות עם תופעות לוואי או גם דיכוי המחלה (יחד עם כימוטרפיה)? 3. חשוב מכל, האם הדבש לא מעודד ריבוי / גידול / חיזוק של תאים סרטניים יחד עם תאים בריאים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש לייף-מייל
פרופסור גיל בר-סלע21/09/2008אביטל שלום
הפירסום סביב הדבש רב על העובדות ואינו מתואר נכונה. יעילות הדבש כלל לא נבדקה בצורה אמיתית, הוא ניתן למספר חולות בבי"ח צפת ונמצאה לכאורה השפעה טובה על ספירת הדם אך הדבר לא בוצע כלל על פי קרטריונים בסיסיים של מחקר.
בוודאי שאין לדבש שום יעילות על מצב המחלה וכמו כן קשה למצוא שהוא מעודד התרבות תאי סרטן.
בשלב זה אני הייתי מתייחס אליו כמו כל כפית דבש אחרת ולא מייחס לו סגולות מרפא כלשהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבש הלייך מל
ד''ר שחר לב ארי01/10/2008אביטל שלום,
המחקר עליו מבוססיפ הפרסומים היה מחקר פרוספקטיבי קטן שבוצע ב- 30 נבדקים שהתגלה אצלהם נטרופניה חריפה (ספירות דם לבנות נמוכות). המחקר גילה שיפור בספירות הדם הלבנות והאדומות וכן שיפור באיכות החיים אצל חלק מהמטופלים.
החסרון המרכזי של המחקר היה רמתו המדעית - מדובר על קבוצת נבדקים קטנה, ללא קבוצת ביקורת, ללא פלסבו. ולכן לא ניתן להסיק ממנו כיום כל מסקנה ברורה על יעילות. הדבר היחיד שניתן להסיק הינו שהדבש ככל הנראה בטוח לשימוש, קרי לא מזיק יחד עם הכמותרפיה. יש להישמר מפרסומים באינטרנט !
בברכת בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבש אסור לאכילה לחולי הסרטן
דליה ודוד29/10/2008הדבש אסור לאכילה לחולי הסרטן במיוחד דבש
העשוי מסוכר
הסוכר נותן לגידולים הסרטניים אנרגיות להיתפתחות והיתפשטות בגוף הוא מהווה את הדלק לחיות הגידול בגוף
לכן מאוד לא ממולץ לקחת דבש בכול צורה ו/או כול מוצר אחר העשוי מסוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיותתה תה18/09/2008
לד"ר גיל בר סלע שלום צפיתי מאד לבקרת של היום. הגעתי במועד שנקבע, וההמשך בוודאי ידוע לך. אני שוב לאחר ניתוח לתיקון הפרדות רשתית . שכבתי עם הראש על הצד 180 מעלות במשך שלשה שבועות ,מאחר שההליך היה עם לייזר ובועת גז. הבעיות העוריות שלי מאד החמירו. איני יודעת אם זה מהארימידקס או מהטונות של התרופות .שנתנו לי להקלה.(הייתי מאושפזת שבוע). רציתי גם לברר משהו נוסף. נקבע לי מועד אחר לבקרת . האם יש אפשרות להקדים? חן חן תה תה
פרופסור גיל בר-סלע19/09/2008תה תה שלום
אני מקווה שאת כבר מחלימה מהניתוח והתוצאות טובות.
איני יודע איך להתיחס לבעיות העוריות שתארת- צריך לראות.
לגבי הקדמת התור, יש לבדוק עם המזכירה, אך ניתנת עדיפות לחולים שנמצאים כעת בטיפול ונדחו מהעדרותי.
שנה טובה
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב נתון
תה תה19/09/2008שוב שלום ד"ר גיל בר סלע מדבריך הבנתי שאין כל סכוי להקדמת התור. לא תמיד רצונות מתגשמים.. הניתוח בעין עבר בהצלחה .עדיין יש לי בועת גז שאינה רוצה להספג ומשבשת את השגרה, ובתוספת "הבלגן" בעור החגיגה מושלמת. מאחלת לך שנה טובה , שמחה ובריאה. תה תה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנה17/09/2008
בעלי חלה לפני כשנתים בסרטן ריאה מסוג התאים הלא קטנים. עבר ניתוח להסרת אונה וטיפול כימו תומך (עקב התפשטות גרורות מקומיות). לאחר כשנה התגלו גרורות בדיאסטינום: הקרנות +כימו. לאחר כ7 חוד' התגלו גרורות בעצם האגן ובחוליות e3 d3 וכן קישוריות בריאה. כרגע מטופל בהקרנות מקומיות לd3 ארידיה לחיזוק העצם וטיפול טרסיבה לאחר ההקרנות . האם אוכל לקבל תשובה כנה לגבי מצבו? תוחלת החיים? סיבוכים נוספים שעלי לצפות? האם צפוי לכאבים? מה משמעות סרטן בעצמות? תודה רבה מראש.
פרופסור גיל בר-סלע18/09/2008אילנה שלום
השאלות שאת שואלת הן אמיתיות וחשובות אך לא ניתן לתת להם תשובה דרך המייל מרטופא שכלל לא מכיר אתבעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע18/09/2008סליחה, נקטעה התשובה באמצע.
ניתן לציין שמצב המחלה מתקדם. קצב התפתחותה אינו ברור, על פי תאורך המחלה מתקדמת יחסית לאט. אין עוד הרבה קווי טיפול אפשריים מעבר למה שמקבל.
הסרטן בעצמות הוא אותו סרטן ריאה, יחסית מחלה בעצם יותר נשלטת ממחלה בכבד למשל. יכולים להיות כאבים, עיקר הסכנה מגרורות בעצם הוא משבר פתולוגי של עצם חולה או מלחץ על עצבים בעיקר בעמ"ש.
הטיפול אותו מקבל בעלך בהחלט מתאים למצבו. שאלות ספצפיות כדאי לשאול את הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה14/09/2008
inflammatory carcino שם הסרטן . לפני 3 חודשים ביצעה אימי בדיקה ידנית וצילום לא נימצא ממצא. כרגע נמסר לי כי היא קיבלה סרטן קטלני והוא התפשט. מבקש לדעת יותר פרטים מה עלי לעשות ולמי לפנות.... מי מתמחה בסוג זה של סרטן. אימי גרה באזור ת"א ושייכת לכללית. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד
פרופסור גיל בר-סלע15/09/2008משה שלום
אני מניח שאתה מתאר inflamatory carcinoma of the breast
זהו סרטן שד אשר מופיע בצורה נרחבת על פני השד תוך ערוב העור. הגישה היא של טיפול כימותרפי ראשית כל ולאחר מכן טיפול קרינתי או ניתוחי בהתאם לתוצאות. כמובן שיש לשלול מחלה בשאר הגוף לפני תחילת טיפול או עם תחילתו.
אין צורך במומחיות מיוחדת לטפל בגידול זה וכל אונקולוג מוסמך מכיר את הגישה הטיפולית המקובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון11/09/2008
שלום רב, האם רפואה משלימה יכולה גם להזיק לחולי סרטן? אם כן , כיצד? תודה רבה
פרופסור גיל בר-סלע12/09/2008שרון שלום
טיפול לא נכון תמיד יכול לגרום נזק.
1) לעיתים נגרמת דחיה או אי- קבלה של הטיפול המתאים
2)תוספי מזון מסוימים יכולים לגרום לתגובות בין תרופתיות עם תרופות אונקולוגיות או כרוניות אחרוות
3) טיפולי אנרגיה, גוף-נפש לא תמיד משיגים את התוצאות המקוות ולעיתים נוצרת החמרה במקום הטבה- כדאי מטפלים עם נסיון
כמובן שיחסית לטיפולים קונבנציונאליים לא מתאימים הסיכון לנזק קטן בהרבה אך אינו אפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה משלימה ונזק
ד''ר שחר לב ארי12/09/2008שלום שרון,
הרפואה המשלימה נחלקת למספר רב של שיטות שנבדלות זו מזו הן באפקט של היעילות והן האספקט של הבטיחות.
תחומים כגון הרפואה הסינית, המגע, תחומי גוף-נפש כגון דמיון מודרך ומדיטציה הם בטוחים באופן יחסי
מאידך ישנם תחומים אחרים כגון תחום צמחי המרפא ותוספי המזון שהינם הרבה יותר מסוכנים מבחינת אפשרות להשפעות טוקסיות ואינטרקציות על הטיפול הכמו-קרינתי שניתן.
בכל מקרה יש להקפיד (1) שמדובר על מטפל מיומן ומומחה לתחום הסרטן (2) להקפיד שמקיימים קשר עם האונקולוג וויש עדכון מלא על המצב הרפואי מבחינה מערבית.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- embryo therapyלונה08/09/2008
רציתי לשמוע פרטים על השיטה כטיפול לחולי סרטן אני מבינה שזה למעשה טיפול בעזרת תאים עובריים (של דג, למיטב הבנתי), אבל אני לא מבינה איך טיפול כזה מסייע במניעה/טיפול בסרטן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר embryo therapy
פרופסור גיל בר-סלע09/09/2008לונה שלום
הנחת הטיפול היא שגורמי גדילה והתפתחות המצויים בתאי דג הזברה העובריים משנים את הסביבה התאית של תאי הגידול וכך גורמים להרס מבוקר של התאים. תאי העובר של דג הזברה הם תאים בסיסיים לחקר אבולציוני כיוון שמספר הגנים מוגבל ותפקודם מאד בסיסי. הבדיקה של טיפול זה נערכה רק במערכת מעבדתית והראתה פעילות מענינית להמשך מחקר, אך אין גיבוי קליני לתוצאות המעבדה וכמו הרבה דברים לא ברור האם עובד ואיך בגוף האדם שהוא הרבה יותר מורכב כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונעגלית07/09/2008
האם המדע מציע טיפולים מונעים לסרטן? מעבר לתזונה נכונה, ספורט ואיכות חיים טובה ורגועה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת סרטן
פרופסור גיל בר-סלע07/09/2008גלית שלום
התיחסות כללית למניעת סרטן הם דברים הקשורים לאורח חיים בריא ומאוזן כפי שפרטת.
קיימים מחקרים ספציפיים להורדת הסיכון לסוגי סרטן מסוימים לאנשים הנמצאים בסיכון גבוה לחלות בהם. לדוגמא טמוקסיפן לסרטן השד, אספרין במינון נמוך למניעת סרטן מעי הגס ומחקרים הנעשים בסלניום וויטמין E למניעת סרטן הערמונית.
כמו כן נוסו עוד חומרים או ויטמינים ללא הצלחה בהורדת סיכון. חשוב לציין שלכל התרופות תופעות לוואי והצלחת המחקר עדיין אינה המלצה לקחת את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מונע
ד''ר שחר לב ארי12/09/2008גלית שלום,
לפני כשני עשורים התפתח מדע ה- Chemoprevention העוסק בפיתוח חומרים כימייים למניעת סרטן. נבדקו באופן רחב ביותר תוך השקעת משאבים רבים תרופות כגון מעכבי ה- COX-2: Vioxx ו- Celebra. למרות שתרופות אלו עיכבו התפתחות גידולים טרום סרטניים (פוליפים) במעי הגס, הרעילות הלבבית שלהם היתה הרבה יותר מזיקה מאשר התועלת שנתגלתה - עדי כדי כך שתרופת ה- Vioxx הורדה מהמדפים. חשוב לציין שכאשר דנים במניעה ראשונית של המחלה - מדובר על צריכה ממושכת של התרופות לאוכלוסיה בריאה, ולכן קיום תופעות לוואי, אפילו נמוכות יחסית (כמו במקרה של מעכבי ה- COX-2 ), אינן באות בחשבון.
לאור האמור לעיל למניעה ראשונית באוכלוסיה בריאה עדיין לא פותחה תרופה יעילה ולא רעילה המומלצת באופן רוטיני ע"י רשויות הבריאות.
מאידך הוכח באופן חד משמעי שאורח חיים נכון ונבון יכול למנוע סרטן. פעילות גופנית מנעה סרטן שד ביותר מ- 30% במחקר רחב היקף, ונתונים דומים קיימים לגבי סרטן מעי-גס וכן ככל הנראה לסרטנים נוספים כגון הערמונית. כך גם לגבי תזונה שנמנעת מקרצינוגנים כגון יתר אלכוהול, בשר אדום ומוצרים תעשייתים. נתונים אלו הינם מדעיים ומבוססי ראיות.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת חיסוניתגל01/09/2008
הטיפולים הקונבנציונלים מחלישים אותה והאלטרנטיביים אמורים לשפר אותה. איך הגוף מגיב להתנגשות הזו? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת חיסון
פרופסור גיל בר-סלע01/09/2008גל שלום
ההגדרה טיפולים קונבנציונאלים-מחלישים, אינה מדויקת. טיפולים כימותרפיים או קרינה פוגעים בכל תאי מערכת הדם כולל התאים הלבנים לסוגיהם השונים ולכן קיימת פגיעה במערכת החיסון וסכנה לזיהומים. תרופה כמו סטרואידים גם פוכעת במערכת החיסון אך דרך הפחתת מטווחים בין תאיים שונים הקשורים לתפקוד תאי המערכת. מאידך קיימים תכשירים דוגמת זריקות GCSF שמטרתם לגרות את יצור תאי הדם הלבנים וכך לשפר את תפקוד מערכת החיסון. כך שאין להיתפס להכללות.
לגבי הרפואה המשלימה. כמובן שלא כל דבר עוזר ויש הרבה חומרים ללא כל ביסוס שמשווקים דרך אמירות כאלה. אבל יש חומרים, מיצויי צמחים וכדומה שלפחות מעבדתית הראו שיפור בתפקוד תאי מערכת החיסון או נצפתה עליה שלהם בגוף דוגמת תאי NUTRAL KILLER . גם גישות של הפחתת סטרס, הכוונת כוחות הרצון כמו מדיטציות וכדומה משפיעים על תפקוד תאים אלו כפי שהוכח במספר עבודות . גישה זו נקראת פסיכו-אימונו-סוציאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק מערכת החיסון
ד''ר שחר לב ארי02/09/2008גל שלום,
חיזוק מערכת החיסון הינו אחד מהאתגרים המשמעותיים ביותר בתהליכי מניעה וריפוי של מחלת הסרטן.
קיימים ממצאים המראים ששינוי אורח חיים ל: פעילות גופנית, מצב רגשי-חברתי של קבלה עצמית, ותמיכה חברתית ותזונה בריאה יכולים במשולב לחזק את מערכת החיסון ולעזור לגוף להתמודד עם המחלה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)