מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לוקמיה לימפובלסטית חריפהאיציק04/04/2009
שלום דר',
ברצוני לשתף אותך בסיפור שנחשפתי אליו לאחרונה , ישנה ילדה אוקראינית בת 9 בשם אולגה שמאושפזת מזה כ- 4 חודשים בבית החולים "הדסה עין כרם" וחולה ב-לוקמיה לימפובלסטית חריפה היתי מעוניין לדעת אלו טיפולים אלטרנטיבים יכולים להקל עלייה והייתי שמח לדעת אם ישנה אפשרות לקבלת עזרה התנדבותית .נכון להיום מוח העצם שלה אינו מייצר שום דבר, האם ישנם דרכים לעורר פעילות זו, אולי תזונה מסויימת ,קראתי שפטריות שיטאקי יכולות לעזור בייצור תאי דם לבנים.
על כל שאלה נוספת אשמח לענות.
תודה מראש,
איציק (מתנדב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע07/04/2009איציק שלום
איני חושב שאמצעים של רפואה משלימה יעזרו יותר ליצור מחודש של תאי דם מהאמצעים הקיימים ברפואה המקובלת. העדר יצור תאי דם קשור למחלה הראשונית של הילדה.
אין שום בעיה לתרום ידע- "בהתנדבות" אך איני נמצא בירושלים ולא נראה לי לייעץ לאדם חולה מבלי להכירו בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
ד''ר שחר לב ארי12/04/2009קיימים גופים התנדבותיים כגון מעגן ירושלים שהייתי פונה אליהם בבקשת סיוע. לגבי צמחי מרפא שיכולים לסייע יש לבדוק את הילדה באופן ספציפי ולגשת למטפל המומחה בתחום.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחלה חזרהיוסי31/03/2009
ד"ר נכבד שלום רב !
לפני 4 שנים אובחנה מחלת לימפומה marginal zone במשך שנים שלום הלמפומה הייתה רדומה , ביולי שנה שעברה המחלה התפרצה , בעקבות זאת טופלתי בכימותרפיה 6 קורסים , בתום הטיפול הממצאי בסיטי פאט הצביעו על נסיגת המחלה , כיום כשנה וחודשים מסים הטיפול הכימותראפי , בבדיקת סיטי פאט נמצאו הממצאים הבאים : קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בבלוטות עד 3.5 ס"מ בבית השחי משמאל וגוש פרא - ורטברלי רטרו - קרולרי ימני כ - 2.7 ס"נמ . בסיכום כתוב : קליטה פתולוגית של fdg מעל הסרעפת מתאימה למחלת לימפומה פעילה .
שאלתי היא : האם יש צורך בטיפול כימותראפי במחלה ? מה הטפול הנדרש , מדוע המחלה חזרה כל כך מהר ,
תודה , יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה
פרופסור גיל בר-סלע31/03/2009יוסי שלום
האם עברת ביופסיה נוספת לאחר החזרה של המחלה? לא בטוח שמדובר באותה לימפומה, ייתכן ומדובר בסוג אגרסיבי יותר HIGH GRADE LYMPHOMA . הדבר חשוב להמשך הטיפול, לגבי מתן תרופה ביולוגית הנקראת מבטרה.
בכל מקרה במידה שמדובר בהישנות נוספת לאחר זמן קצר ואם הממצאים שתוארו נראה לי שיהיה צורך בטיפול כימותרפי. טיפול רפואי משלים בהחלט יכול לתמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוקואידןשלומית30/03/2009
האם אתם ממליצים על נטילת המוצר (אומי) של חב אג'ל המתבסס על פוקואידן,
לשם חיזוק המערכת החיסונית בעת הטפול הכימותרפי והקרינתי?
אודה לכם מאד על תשובה מהירה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוקואידן
פרופסור גיל בר-סלע30/03/2009שלומית שלום
בעבר כבר נשאלתי על מוצר זה וניסתי להתחקות אחר הבסיס המדעי לשימוש בו, במיוחד האינדקציות שציינת. קיים מספר מועט של מחקרי מעבדה המראים שיש לפטריה שבבסיס המוצר השפעה על מרכיבים מסוימים של מערכת החיסון. אין שום מחקר קליני בחולי סרטן או בחולים אחרים כך שמבחנתי לא ניתן להמליץ עליו והמידע שמוסרים המפיצים הוא פרסומי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריות לחיזוק המערכת החיסונית
ד''ר שחר לב ארי30/03/2009שלומית שלום,
אין מידע מדעי מספק המצדיק נטילת פוקאדין. קיימות פטריות אחרות כגון Maitake D או ASTRAGALUS שיש מידע מדעי הרבה יותר מוצק באשר ליעילותם. בכל מקרה חשוב להתייעץ עם מטפל מוסמך בנושא למתן מדוייק של התוספים בהתאם למצבך הרפואי ולטיפול שאת מקבלת
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהרחל29/03/2009
ביום חמישי שעבר , עברה אמא שלי בדיקה של ביופסיה , לאחר שבצילום הסי טי התגלה גידול בזנב הלבלב.
נאמר לנו שיהיו תשובות תוך 10 ימים , כשצילצלתי לבדוק הודיעו לי שהתשובות יגיעו עד - חודש . האים זה הגיוני , הרי הגידול נימצא במקום בעיתי ביותר על פי מה שקראתי בזמן האחרון . יש לציין שאימא שלי מטופלת במחלקה האונקולוגית של בית החולים לאחר שעברה ניתוח בשד כתוצאה מסרטן בשד.
אשמח לקבל תשובה מהירה , כי אנחנו בלחץ נוראי .
תודה, רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע29/03/2009רחל שלום
נשמע לי לא סביר. כדאי לדבר אם האונקולוג שמטפל באימך ואני בטוח שהוא יוכל לבדוק את הענין עם הפתולוג הרלוונטי. יש לציין שבדרך כלל נדרש 7-10 ימים לעיבוד החומר הפתולוגי והשלמת צביעות על מנת להגיע לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בלבלב
רחל30/03/2009תודה על תשובתך המהירה.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב מגמה ירוקה עם טיפול כימוטרפיdan28/03/2009
חברתי חולה במזוטליומה פריטוניאלית היא עברה ניתוח לפני שנתיים וחצי ולאחר מכן 6 טיפולים כימוטרפיים, המחלה חזרה עכשיו אחרי שנתיים ש בהן לא היו ממצאים לחזרתה בבדיקות CT PETי, שאלתי היא, האם השילוב של מגמה ירוקה וכדורי כורכומין במהלך הטיפול הכימוטרפי עשויים לפגוע ביעילות הטיפול הכימוטרפי? (התרופות שהיא מקבלת הן ציספלטין ואלימטה).
תודה מראש
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע29/03/2009דן שלום
תשובה מוסמכת לא ניתן לתת כיוון שלא נבדק. אך מתוך מחשבה על מנגוני התרופות הכימותרפיות האמורות וטיב התוספים לא נראה לי שיש בעיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב של מגמה ירוקה עם תוספים
ד''ר שחר לב ארי01/04/2009דן שלום,
המגמה הירוקה הינה תוסף מזון המכיל את אבקת עשב השעורה. מכיוון שבאבקה יש אנטי-אוקסידנטים פעילים, והיא למיטב ידיעתי לא נבדקה עם הכמותרפיה שציינת, הייתי נמנע מלקחת אותה יחד עם הטיפול. לגבי הכורכומין יש מידע מעבדתי שמצביע על תועלת אפשרית בשילוב עם ציספלטין, ואין עדיין מידע קליני מבוסס.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן במוח בילדה בת שנתייםיריב27/03/2009
שלום,
לאחיינית שלי התגלה סרטן rhabdoid במוח והיא לאחר ניתוח ובמהלך כימותרפיה אגרסיבית (וכרגע ה MRI תקין). האם רוטה 6 יכול להיות רלוונטי במקרה זה ואילו המלצות אחרות בתחום המשלים תוכלו לתת (לסרטן עצמו כי התופעות לואי אינן חמורות).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטה 6
פרופסור גיל בר-סלע28/03/2009יריב שלום
המחקר שפורסם ברוטה 6 וגידולי מוח בוצע בגידולי גליובלסטומה במבוגרים ופורסם לפני 6-7 שנים ללא מחקר המשך. למרות זאת לילדה בת שנתיים- כיוון שמדובר בתערובת הומאופטית נראה לי הטיפול המתאים ביותר.
כדאי לציין שהתרופה האנתרופוסופית -המופקת מצמח הדיבקון לטיפול בסרטן- ניתנת בדרך כלל בזריקות, קיימת גם צורה של טיפות הניתנות בגידולי מוח בילדים ואף פורסמו מספר תאורי מקרים בספרות המדעית המקובלת של טיפול במצבים אלו- כך שזו גם אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחי יש גליומה שהתגלתה לפני חודש.
רינה29/03/2013לאחי יש גליומה, שהתגלתה רק לפני חודש. וכבר זה פגע לו בתפקוד היומיומי, כדי ללכת הוא זקוק לתמיכה, ביד שמאל קשה לו לאחוז בדהרים, הזיכרון נפגע, וכושר הדיבור נפגע.
הוא התחיל לקבל הקרנות וכמותרפיה בכדורים לתקופה כרגע של חודש.
האם טיפול זה יכול לצמצם את הגידול ולהחזירו למצב של יכולת ללכת באופן עצמאי?
האם כדאי לשקול לצד הטיפולים שהוא מקבל, לקבל רוטה 6? זה יכול לעזור?
קראתי גם על תרופה בשם בוסוויליה - האם תרופה זו יכולה לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחי יש גליומה שהתגלתה לפני חודש. - תגובה
פרופ משה פרנקל29/03/2013רוטה 6C היא תרופה הומאופתית שמוזכרת במחקר מוגבל שנעשה במרכז הרפואי לסרטן מד אנדרסון לפני כ- 10 שנים. היא ניתנת בשילוב עם תרופה הומאופתית נוספת בשם קלקראה פוס 3X . צורת מתן זו פותחה ע"י הומאופת הודי בשם בנרז'י שמציין שיש לו הצלחות בשילוב טיפול זה עם טיפול מקובל או בלעדיו בGBM. האם זה יכול לעזור? קשה לדעת...מאחר ומדובר בתרופות הומאופתיות שלא ידוע שיש להן תופעות לוואי ידועות ואין אינטראקציות ידועות בינן לבין הטיפול המקובל אני לא רואה מניעה בשילוב בייחוד במצב הקשה בו את מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יריב28/03/2009האם אלו טיפולים שאפשר לתת במקביל אחד לשני (ובמקביל לכימותרפיה)? ואם לא איזו עדיפה?
האם הטיפול האנתרופוסופי בדביקון הוא סטנדרטי או מותאם אישית וכיצד אוכל לקרוא על המחקרים יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע29/03/2009ניתן לתת את הטיפול במקביל לכימותרפיה, וגם במקביל אחד לשני. הטיפול בדיבקון אינו סטנדרטי.
ניתן לחפש ספרות תחת MISTLETOE . לגבי גידולי מוח בילדים מדובר בתאור של שני מקרים ולא מחקר- איני זוכר את המחבר , אם אצליח למצוא - אכתוב. לגבי רוטה-6 המחבר BANERGI ב- INT J ONC 2003 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן במוח בילדה בת שנתיים
ד''ר שחר לב ארי30/03/2009יריב שלום,
קיימים מגוון שלם של טיפולים ברפואה משלימה הכוללים מגע, דמיון מודרך, תזונה, תוספי מזון, רפואה סינית הניתנים לשילוב עם כמתרפיה בילדים. באוניברסיטת קולומביה בארה"ב קיים מידע קליני מבוסס בנושא ואתה יכול לעניין באתר שלהם: integrativetherapies
חשוב לקבל כמובן את הטיפולים ממטפלים מנוסים בנושא
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספים במהלך כימוהדר27/03/2009
שלום
לאימי גילו גידול סרטני בשד לפני כחודש.
היא עברה ניתוח וכעת מחכה לטיפולים כימיים,
שאלתי היא: איזה תוספי תזונה אפשר לקחת תוך כדי הטיפולים על מנת
לחזק אותה ואת הגוף שעובר הרס יחסי בזמן זה....
(אומגה 3? פרוביוטיקה?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים
פרופסור גיל בר-סלע28/03/2009הדר שלום
בעצם הכתיבה באתר אני מייצג כמובן את דעתי האישית, אך אני לא בעד תוספים "לחזוק" אם מצבו הכללי של האדם הוא טוב. כלומר שתפקודו היומי לא החמיר במיוחד כתוצאה מהמחלה או הטיפולים והוא אוכל בצורה מאוזנת ולא יורד במשקל בצורה משמעותית. פרוביוטיקה טובה במידה שיש שלשלולים בזמן כימותרפיה- כלומר ספיגה ירודה של המזון, אומגה 3 - טוב למי שלא מצליח לאכול כארוי ויורד במשקל בצורה דרסטית.
באופן כללי, מתוך הגישה שאני עובד איתה אני בעד תרופות אנתרופוסופיות אלו תרופות שמכוונות יותר לתופעות הלוואי הצפויות מהטיפולים השונים ומותאמות לאחר התרשמות ממצבו הרפואי ומסוג הטיפול שעומד לעבור.
קיימים תוספים אשר לפחות מבחינה מעבדתית יכולים לשפר את מניעת חזרת המחלה דוגמת כורכומין, תה ירוק, שמן זרעי רימון וכדומה- אך אלו לא מכוונים כנגד תופעות הלוואי או "לחיזוק".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים במהלך כיומ
ד''ר שחר לב ארי01/04/2009הדר שלום,
חשוב להבדיל בין תוספים שניתנים בזמן הכימותרפיה לאלו שניתנים לאחריה לסייע בשיקום הגוף לאחר הטיפול ומניעת חזרה של מחלה. בזמן המחלה קיימת סכנה של אינטרקציה בין התוספים לכמותרפיה ולכן אין המלצה כללית אלא יש לבדוק איזו כמותפיה ספציפית מקבלת אימך ואילו תוספים נבדקו עם הכמותרפיה הספיציפית. לאחר סיום הכמותרפיה ישנם תוספים שניתנים לקחת למניעת חזרה של המחלה (מדע ה- CHEMOPREVENTION) ובין חומרים אלו נמנים תוספים המעכבים את ה- NFKB כגון כורכומין וה- EGCG.
מומלץ לקבל טיפול בדיקור סיני יחד עם הכמותרפיה להפחתת תופעות הלוואי.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידושים בטיפולים ב - GBMירון גיסין21/03/2009
לאחר סריקת MRI וניתוח ביופסיה התגלה אצל אבי GBM. (תופס מקום פרונטופריאטלי שמאל) עד לפני כחודש הוא היה פעיל, חד ובריא, למרות גילו המתקדם - 83 מה ידוע לכם על NEWCASTLE וכיצד אפשר לקבל את החיסון? האם יש סתירה בין טיפול ב TEMODAR לבין טיפול ב NEWCASTLE ? כמו כן - לאחר ניתוח הביופסיה חלה הדרדרות במצבו - חולשה ִ4/5 בגפיים ימניות וקשיי דיבור - האם חדוע לכם על מקרים בהם ניגשו לטיפול ב NEWCASTLE ו/או כימו+הקרנות ללא ניתוח מקדים? תודה! ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניו-קאסל
פרופסור גיל בר-סלע21/03/2009ירון שלום
לגבי מחלתו של אביך, במידה שלא ניתן לנתח גידול מסוג GBM הטיפול הוא קרינה עם טמודל. ישנם חולים רבים שלא ניתן לנתח את מחלתם בזמן האיבחון.
לגבי ניו-קאסל וירוס. קיימים 3 סוגי טיפול עם הוירוס- הזרקה של סוגים שונים של הוירוס עצמו המבוצעת לוריד או ישירות לגידול אם ניתן ושני סוגי חיסון המוזרקים מתחת לעור ONCOLYSATE (חלקי מעטפת תאי סרטן הנגועים בוירוס) או WHOLE CELL שזה תאי סרטן שעברו שינוי מעבדתי ונגועים בסרטן.
הטיפול מבוסס על העקרון המעבדתי שהוירוס מתבטא במהירות בתאי סרטן ומביא להריסתם והחיסון יוצר כל מיני תופעות חיסוניות בגוף המשפיעות על תאי סרטן.
עד כה אין הוכחה שהטיפול יעיל או באמת עוזר. המחקרים שבוצעו קטנים והמידע התומך מהם מצומצם יחסית. מחקר חיובי עם גליומות פורסם לפני 6 שנים בארץ אך מאז לא היה לכך שום המשך . תאורי מקרים שפורסמו בעיקר מהונגריה הטיפול ניתן יחד עם טיפול אונקולוגי מקובל, כך שנראה שדבר זה אפשרי.
על פי התאור שמסרת של אביך והתרומה השולית של הטיפול, הייתי שוקל טוב האם באמת כדאי לתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוס ניו קאסל
חגית04/02/2010שלום,
היכן בארץ אפשר לקבל טיפול בוירוס ניו-קאסל, ולאיזה סוגי סרטן הוא מתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סיטיאלעד17/03/2009
CT חזה בטן ואגן הבדיקה בוצעה עם הזרקה דינמית של חומר ניגוד תוך ורידי בשיטנ ספירלית. ניתן חומר ניגוד בשתיה. מ.א כריתת גוש בלב . אין עדות לבלוטות מוגדלות במדיאסטינום או בתי השחי. אוורור הריאות תקין. הכבד כיס המרה הלבלב הטחול הכליות והאדרנלים בגדר תקין. לא נראות בלוטות לימפה רטרופריטונאליות ומזנטריאליות מוגדלות. אין פתולוגיה גסה של דרכי העיכול. כלי הדם הגדולים ללא ממצא משמעותי. נגע ליטי וסקלרוזיס בגוף חוליה T12 , וסקלרוזיס בכנף האיליום משמאל ובאצטבולום מימין ללא שינוי . סקירת האגן הקטן בגדר תקין. בסיכום פיזור משני גרמי ללא שינוי תודה מראש אלעד מטופל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע17/03/2009אלעד שלום
נראה לי בסדר גמור וניתן להמשיך במעקב ומתן ארדיה ללא שינוי. תגיע לביקורת מתוכננת לצורך בדיקה והכנת בדיקות לביקורת הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד שאלה(תוצאות מיפוי עצם)
אלעד18/03/2009בוצע מיפוי עצם+spect + ש24 סטטי לאחר הזרקה תוך ורידית של MCI 25-99M TC MDF המיפוי כלל את כל השלד במיפוי: בהשוואה למיפוי קודם 02\2008 הקיטה ברמוס פוביס העליון משמאל ובאיצטובולום מימין ירדו בשטח ובעוצמה. קליטה מוגברת חדשה ב-LT SACROLLIAC JOINT ובאספקט הלטרלי ימני של גוף חוליה T12 . אי סדירות חדשה בקליטה המנובריום. קליטה קלה באספקט הפרוקסימלי של גוף הסטרנום. אותה קליטה קלה סימטרית באיזור אינטרטרונטרי בשני הפמורים. לסיכום: יתכן הטבה קלה בקליטה באצטבולום הימני וברמוס פוביס העליון משמאל. קליטה חדשה ב- LT SACROLLIAC JOINT T12 ויתן בסטרנום כפי שמתואר לעיל - ומציעים קורציה רנטגנית לאיזורים החדשים הנ"ל יתר הממצאים ללא שינוי. אז ככה השאלה שלי היא קודם כל מה זה אומר? דבר שני המיפוי הזה הושווה למיפוי לפני שנה וחודשיים מאז היו לי לא מעט שינויים בעצמות בגלל זה הוא ציין כביכול קליטה חדשה ב-T12 כי היא בעצם לא חדשה ראינו אותה בתוצאות הסיטי הקודמים האם הבנתי נכון? תודה מראש אעד תודה שוב אלעד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד שאלה(תוצאות מיפוי עצם)
אלעד18/03/2009בוצע מיפוי עצם+spect + ש24 סטטי לאחר הזרקה תוך ורידית של MCI 25-99M TC MDF המיפוי כלל את כל השלד במיפוי: בהשוואה למיפוי קודם 02\2008 הקיטה ברמוס פוביס העליון משמאל ובאיצטובולום מימין ירדו בשטח ובעוצמה. קליטה מוגברת חדשה ב-LT SACROLLIAC JOINT ובאספקט הלטרלי ימני של גוף חוליה T12 . אי סדירות חדשה בקליטה המנובריום. קליטה קלה באספקט הפרוקסימלי של גוף הסטרנום. אותה קליטה קלה סימטרית באיזור אינטרטרונטרי בשני הפמורים. לסיכום: יתכן הטבה קלה בקליטה באצטבולום הימני וברמוס פוביס העליון משמאל. קליטה חדשה ב- LT SACROLLIAC JOINT T12 ויתן בסטרנום כפי שמתואר לעיל - ומציעים קורציה רנטגנית לאיזורים החדשים הנ"ל יתר הממצאים ללא שינוי. אז ככה השאלה שלי היא קודם כל מה זה אומר? דבר שני המיפוי הזה הושווה למיפוי לפני שנה וחודשיים מאז היו לי לא מעט שינויים בעצמות בגלל זה הוא ציין כביכול קליטה חדשה ב-T12 כי היא בעצם לא חדשה ראינו אותה בתוצאות הסיטי הקודמים האם הבנתי נכון? תודה מראש אלעד תודה שוב אלעד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע18/03/2009אלעד שלום
באופן כללי נראה לי שאתה צודק. תשובה מלאה ומוסמכת יותר כאשר אראה אותך בביקורת עם כל הצילומים ואוכל להסתכל ולהתיחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי המון תודה נתראה מחר בביקורת
אלעד18/03/2009אוקי המון תודה נתראה מחר בביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה לפני כימוטרפיההדר17/03/2009
שלום אימי חלתה בסרטן השד ובעוד כשבועיים תתחיל טיפול כימוטרפי (ארבעה טיפולים כל 3 שבועות) אימי אנמית ולוקחת כדורי ברזל. כידוע לי הכימו גורם לאנמיה ושאלתי היא מה יכול לקרות לה תוך כדי הטיפול מאחר והיא כבר אנמית. האם הטיפול מסוכן לה יותר/ יכול להזיק יותר? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
פרופסור גיל בר-סלע17/03/2009הדר שלום
דבר ראשון כדאי לבדוק האם האנמיה נובעת מחוסר ברזל- כלומר לבדוק רמת ברזל ופריטין ולא לקחת סתם. בנוסף אם מדובר בכימותרפיה על בסיס אדריאמצין -מומלץ לא לקחת ברזל בתקופה זו.
האנמיה יכולה להחמיר במהלך הכימותרפיה- במידה וחלה החמרה משמעותית ניתן לקבל מנת דם אשר מאד עוזרת.
כדאי לציין שמחקר קטן שערכנו ברמב,ם עם מיץ נבט חיטה הראה שירידת ההמוגלובין היתה קטנה יותר בקבוצה שקיבלה את המיץ בהשוואה לקבוצת הביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהזיו17/03/2009
איזו אנטיביוטיקה/ות חודרנית ויעילה בדלקת ערמונית נגד מיקופלסמה וחד-תאיים?
פרופסור גיל בר-סלע17/03/2009שאל את האורולוג או רופא זיהומים- זהו לא הפורום המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף נמוך מידירוני16/03/2009
בן זוגי חולה בCLL,לאחרונה חלה במחלת חום ויראלית ואולם בשל מצבו מקבל אנטיביוטיקה.יש הטבה במצבו ואולם חום הגוף צונח מידי פעם ל35.5 מעלות.הדבר גורם לו להרגשה לא טובה ולכאב ראש.מה הסיבה לצניחת טמפרטורת הגוף (ללא שימוש בתרופות להורדת חום).מה הן הדרכים הטובות יותר להעלות את טמפרטורת הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף נמוך
פרופסור גיל בר-סלע16/03/2009רוני שלום
אחת הבעיות של חולים בסרטן היא חום גוף נמוך. על פי הגישה האנתרופוסופית תופעה זו קשורה לקשר בין הגוף הפיזי לחלקים הלא פיזיים באדם. הטיפול בדבקון לבן תורם להעלאת חום הגוף ולרגולציה נכונה יותר של עלית החום בשעות הערב לעומת הבוקר , דבר פזילוגי שמשתבש בחולי סרטן. ניתן גם לטפל על ידי שמירת חום חיצוני של ביגוד, חימום, אמבטיות עם חומרים מחממים דוגמת גופרית ושימון. לגבי שימון ניתן להעזר בשמן הנקרא סולום אוליגונוזום של חברת WALA העשוי מאדמת כבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסית ערמוניתבראל12/03/2009
1). האם בתוצאות ביופסיה טרנסרקטלית מונחית אולטראסאונד יאמרו לי בנוסף לעניין העיקרי גם האם יש לי דלקת בערמונית (ומה עוד אומרים בממצאים)? 2). כמה זמן נכון לחכות לאחר הביופסיה כדי לחזור על בדיקת PSA? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה מהערמונית
פרופסור גיל בר-סלע13/03/2009מטרת הביופסיה היא לתת תשובה לגבי סרטן. אם רואים תאי דלקת מציינים, אך ההחלטה היא קלינית.
בשביל מה לחזור על PSA , בדיקות אינן טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת PSA מהתוספים או משהו אחר?אדי12/03/2009
בן 63, בריאותי תקינה, PSA מתנדנד בחמש שנים האחרונות בין 2.4 ל- 3.7, ו- PSA F/T בין 17% ל- 31%. בדיקה רקטלית תקינה, TRUS ללא ביופסיה ללא ממצא חשוד, ערמונית מוגדלת 56 סמ"ק עם הסתיידויות. גם דלקת ערמונית - ציפרודקס ואופלודקס שיפרו את הסימפטומים אך עדיין לויקוציטים מעטים בזרע. בחודשיים האחרונים - כשמאז PSA 3.31 ו- F/T 26% - לקחתי יום יום PROSTA GUARD (המכיל דקל ננסי, תמצית זרעי דיעת, תמצית פיגאום, תמצית כורכום, פרחי צבר, תמצית סרפד, ליקופן, אבץ, סלניום, ויטמין D2), וכמוסות נוספות של דקל ננסי, ליקופן, רימונים ןחמוציות - ואז קפץ ה- PSA ל- 4.41 (עלייה של 1.00 בחודשיים האחרונים בהם לקחתי את התוספים) וירד ה- F/T ל- 23%. אני מודאג.. האם יתכן שה- PSA קפץ בגלל התוספים? מה לעשות הלאה? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PROSTA GUARD
ד''ר שחר לב ארי12/03/2009אדי שלום,
מוצר ה- פרוסטה גארד של SUPHERB מכיל מגוון צמחים ותוספים אשר יש להם פוטאנצייל לסייע במניעת סרטן הערמונית למרות שחשוב לציין שלא הוכחו באופן קליני מובהק. באשר לעליה ב- PSA ניתן להתייעץ באורולוג.
חשוב לציין כי למניעת סרטן חשוב לאמץ תכנית כוללנית לאורח חיים בריא הכוללת פעילות גופנית, תזונה בריאה (ולא רק תוספים) ופעילות לאיזון גוך-נפש כגון יוגה, צי-גונג או מדיטציה
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת..
אדי13/03/2009היכן אוכל לבצע בדיקת תרבית נוזל ערמונית כדי לזהות את החיידק מחולל דלקת הערמונית(סימפטומי דלקת, לויקוציטים בזרע, נלקחו אנטיביוטיקות ציפרודקס ואופלודקס, PSA מתנדנד) - במערכת הציבורית (האורולוג בקופ"ח לא נוטה לתת הפניה לתרבית נוזל ערמונית) ובאופן פרטי (היכן וכמה יעלה)? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרקל קרצינומה
נאוה הראל10/08/2011תודה על התשובה המהירה. בהחלט ננסה להקל תוך תקווה שלא יהיה סבל כתוצאה מהטיפול. נאוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בעור-קרצינומה מרקלזוהר דורית07/03/2009
שלום לאימי גילו גידול על האף. מסתבר שהוא סרטני- קרצינומה מרקל. האם ניתן להיעזר ברפואה אלטרנטיבית לפני שמחליטים על טיפול כירורגי? תודה. דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקל קרצינומה
פרופסור גיל בר-סלע07/03/2009דורית שלום
הכריתה הכירורגית מאד חשובה בסוג סרטן זה. על פי מידת האפשרות של הניתוח, ניתן לשקול טיפול קרינתי אם הפגם האסטטי הולך להיות מאד נרחב. רפואה משלימה לא יכולה להחליף את הטיפול האונקולוגי במקרה זה ולא מומלצץ כיוון שניתן להגיע לריפוי עם הטיפול המקובל. בהחלט ניתן להשלים ולתמוך עם טיפולים מהרפואה המשלימה. כדאי להשלים ברור כל- גופי של הדמיה לפני ביצוע ניתוח או טיפול אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרקל קרצינומה
נאוה הראל10/08/2011שלום רב
בהמשך לתשובה קודמת בנושא אימי בת ה 93 שחלתה במרקל קרצינומה בלסת התחתונה, גידול שתוך חודשיים תפח למעל 6 ס"מ ובולט מאוד החוצה. היינו במרפאה אונקולוגית ומאחר ועקב מצבה הבריאותי וגילה ניתוח או טיפולי כימו לא באים בחשבון הציעו לנו לעבור כ - 20 הקרנות רצופות. האם אפשר לקבל מידע לגבי תופעות הלוואי והתגובות האפשריות לטיפול, האם הטיפול כרוך בכאב? האם ההקרנות עשויות גם לרפא או רק להאט את הקצב? האם נכון שבמידה ולא נעשה כלום יש חשש שהעור בפנים ימתח עד לגבול מסויים ואחר כך פשוט יקרע כתוצאה מהלחץ? המון שאלות ואודה על כל תשובה שניתנת אם אפשר למייל . בתודה - נאוה הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרקל קרצינומה - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע10/08/2011נאוה שלום
כיוון שלא ראיתי את אימך אני לא יכול להתיחס לתוצאות אפשריות לגדילת הגוש.
גידול מסוג מרקל הוא גידול רגיש לקרינה. ישנו גם אחוז ריפוי מסוים עם קרינה בלבד אך בתלות במנה ואיני יודע איזו מנה מתוכננת. הסיכוי לריפוי מלא עם גוש מאד גדול בפנים נמוך.
תופעות הלוואי אינן רבות הן תלויות באזור במוקרן שאיני יודע אותו.
בכל מקרה נראה לי שכדאי לתת טיפול- חוסר טיפול יביא לסבל רב בטוח הקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה משולבת
ד''ר שחר לב ארי07/03/2009דורית שלום,
מומלץ בהחלט לשלב את הרפואה המשלימה יחד עם הטיפול המוקבל, ואף להכין את הגוף והנפש בעזרת דמיון מודרך וצ'י גונג לפני הניתוח
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)