פורום סרטן ורפואה משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן שלפוחית השתן
    אלמוני
    26/01/2009

אני בן 45 ואובחנתי בספטמבר 2006 כחולה בסרטן שלפוחית השתן. בוצעה כריתה אנדוסקופית של גידול מוצק שטוח בגודל 1.5 ס"מ בדופן ימני קדמי של כיס השתן. ונלקחו ביופסיות אקראיות. התשובה הפתולוגית העלתה שהגוש הוא Tcc G3 Ta אחת הביופסיות היא Ca in sito אני מטופל כרגע לפי פרוטוקול לם. הבעייה שאני מגיב מאוד חזק לטיפולי ה-BCG ושלפוחית השתן הצטמקה לכ-140 סמ"ק. הבנתי שמדובר בנזק בלתי הפיך - כתוצאה מכך אני סובל מתדירות מאוד גבוהה שפוגעת קשות באיכות חיי. האורולוג המטפל מציע לשקול להפסיק טיפולי BCG בגלל הפגיעה הקשה באיכות החיים. 1) מה דעתך? מה האלטרנטיבה? 2) מה ניתן לעשות על מנת לשפר את איכות חיי, אני לא ישן לילה שלם מאז 2006 (קם כ-5-6 פעמים בלילה. אני על סף התמוטטות מעייפות כרונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שלפוחית השתן

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית השתן

פרופסור גיל בר-סלע
    26/01/2009

לפונה שלום
    הבעיה ממנה אתה סובל, אכן יכולה להיות בלתי הפיכה. כיוון שיתכן וקיים קשר לטיפולי ה-BCG הפסקת הטיפול נראת החלטה נכונה. התרומה של ה-BCG היא יחסית בלבד בהפחתת שיעור החזרות ואינה עומדת מול נזק בלתי הפיך שהוא תופעה נדירה. כדאי לציין ששני מחקרים קטנים של הזרקת מיצוי צמח הדיבקון לשלפוחית השתן בדומה ל-BCG הראו תוצאות טובות ללא תופעות לוואי.
    ברפואה האנתרופוסופית קימות תרופות לטיפול בבעיות שתן שונות וניתן לנסות. על פי תאורך קיימת בעיה אנטומית כעת, כך שכל טיפול יהיה מוגבל ביכולתו לעזור אך אולי יביא לשיפור חלקי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית השתן

ד''ר שחר לב ארי
    26/01/2009

אופציה נוספת היא הרפואה הסינית שיש לה פוטאנצייל לסייע במקרה זה. הייתי מציע לך לדבר גם עם לני הירש שהקים את עמותת חולי סרטן הערמונית שיש לו נסיון ומידע רב בעזרה בתחום. באתר:
    shalomprostate

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרמיקסון. ביופסיה.
    אודי
    25/01/2009

בן 63, בריאותי תקינה, PSA מתנדנד בחמש שנים האחרונות בין 2.4 ל- 3.7 (עכשיו 3.3) ו- PSA F/T בין 17% ל- 31% (עכשיו 26%), בדיקה רקטלית תקינה, TRUS ללא ביופסיה ללא ממצא חשוד, ערמונית מוגדלת 50 סמ"ק עם הסתיידויות, כנראה גם דלקת ערמונית, ציפרודקס ואופלודקס שיפרו את הסימפטומים אך עדיין לויקוציטים מעטים בזרע. שאלותיי הן: 1. האם לקחת פרמיקסון וכמה והאם לשלב עם הפרמיקסון אנטיביוטיקות, איזה וכמה? 2. הוצעה לי ביופסית ערמונית, ומשביקשתי לשלב באותו הליך ביופסיה גם ביופסיה לזיהוי אנטיביוטיקה ספיציפית לזיהום שלי, נאמר לי שלא אפשרי, דבר שלא נראה לי הגיוני. היכן אוכל לבצע ביופסיה משולבת? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרמיקסון. ביופסיה.

הוספת תגובה

• פרמיקסון

פרופסור גיל בר-סלע
    26/01/2009

אודי שלום
    פרמיקסון הוא תכשיר המופק מעץ הדקל הננסי ויש לו השפעה מיטבה על הגדלה שפירה של הערמונית. בהחלט ניתן לקחת את התכשיר עם אנטיביוטיקות וככל הנראה לא פוגע ביעילותן.
    לגבי יתר השאלות- אין לי תשובה עליהן ומוטב שתתיעץ עם האורולוג המטפל. על סמך המידע שמסרת לא ראיתי סיבה לחשוב שאתה סובל מסרטן ערמונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ותרבית נוזל ערמונית

אודי
    27/01/2009

מגוון התלונות (השתן השתפר אך עדיין, מיחושים והקרנתם פחתו אך עדיין, לויקוציטים בזרע ירדו אך עדיין) מעידים על דלקת. לא הצלחתי לקבל הפנייה לקופ"ח מכבי לתרבית נוזל ערמונית לזיהוי אנטיביוטיקה יעילה לחיידק הספציפי, האם אתה יכול להפנות אותי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר, התוכל לענות לי? תודה.

אודי
    07/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כרמית
    25/01/2009

אימי חולת סרטן בת 45. עברה כריתה לפני 10 שנים, טיפול כמוטרפיה ורמסיה של המחלה. כעת חלה התפשטות חוזרת עם גרורות בעצמות ובכבד. היא מסרבת לקבל כמוטרפיה. הומלץ טיפול בארומזין. האם כדאי לקחת את הטיפול? מהו קצב התקדמות המחלה בדרך כלל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    25/01/2009

כרמית שלום
    התגובה בסרטן השד היא דומה לכימותרפיה ולטיפול הורמוני. קצב התגובה לטיפול הורמוני איטי יותר ולכן אם הרושם שמדובר במחלה שמתקדמת מהר- הרבה פעמים כשיש גרורות בכבד, ממלצים תחילה על כימותרפיה. טיפול הורמוני טוב במידה דומה ויש לעקוב אחר מהלך המחלה, בהחלט כדאי לקחת את הטיפול.
    אני מקווה שלאחר כל כך הרבה שנים מגילוי המחלה בוצעה ביופסית מחט לפני החלטות טיפוליות על מנת לראות שזו אכן אותה מחלה עם מאפינים דומים. במידה ולא בוצעה מאד מומלץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טדי
    20/01/2009

אבי בן 62 חולה סרטן תאים קטנים, וכגרע הוא עובר טיפולי טופוטקן. רציתי לשאול לגבי רפלקסולוגיה, שיאצו ודיקור. הבנתי שהטיפולים האלו יכולים להפחית תופעות לוואי, ואולי אפילו לעזור בספירות דם. האם כדי לעשות את הטיפולים בזמן כימוטרפיה, באיזה תדירות? האם יש איזושהי סכנה בטיפולים אלה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    20/01/2009

איני סבור שטיפולים אלו יעזרו לספירות הדם אך הם בהחלט יכולים לעזור לשיפור תופעות לוואי ומצב כללי. ניתן לבצע אותם במהלך טיפולים כימותרפיים. ברמב"ם הם מבוצעים גם ביום הטיפול עצמו. תדירות סבירה היא פעם בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים משלימים

ד''ר שחר לב ארי
    26/01/2009

טיפולי מגע של שיאצו ורפלקלוסוגיה בהחלט מומלצים בזמן כמותרפיה מצד מטפל מנוסה הבקי בתחום לעזרה באיכות החיים והפחתת תופעות הלוואי של הכמותרפיה. כמו כן מומלץ להוסיף דמיון מודרך בזמן הטיפולים. קיים מחקר אחד קטן שהראה פוטאנצייל של דיקור סיני לסייע בחיזוק מערכת החיסון. כמו כן לצמחי מרפא יש פוטאנצייל לסייע לאביך, ואולם מכיוון גם אפשרות שיתנגשו עם הכמותרפיה יש להתייעץ עם מומחה בתחום, ואין ליטול אותם ללא יידוע הרופא המטפל.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית השתן
    שני
    16/01/2009

רציתי לשאול בבקשה איזה ויטמינים אני צריכה לקחת על מנת שלא יחזור לי הסרטן אודה לך על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שלפוחית השתן

הוספת תגובה

• ויטמינים

פרופסור גיל בר-סלע
    17/01/2009

לפונה שלום
    קשה ליעץ לגבי סוגי ויטמינים ומניעת סרטן שלפוחית השתן כיוון שלמיטב ידיעתי נושא זה לא נבדק. באופן כללי הקשר בין מניעת סרטן ונטילת ויטמנים הוא לא קשר חזק וכלל לא בטוח שהם תורמים משהו. סיכום מחקרים עם ויטמינים מצא קשר שלילי לגבי ויטמין A . קשר לא ברור לויטמין C (כלומר ניתן לקחת לא ברור אם תורם) וקשר חיובי חלש לסלניום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת סרטן

ד''ר שחר לב ארי
    26/01/2009

קיים תחום מחקרי חדש יחסית הקרוי chemopreventive ועוסק בחומרים שניתן לקחת אותם על מנת למנוע התפתחות או הישנות של סרטן. חומרים כגון כורכומין, תה ירוק, סלניום, רסרבטול ועוד נבדקו בנושא. לגבי סרטן שלפוחית השתן אין עדיין מידע מדעי מבוסס.

לגבי ויטמינים הרי שלמרות שהנושא נבדק במספר רב של עבודות לא נמצא קשר מוכח למניעה.

הייתי ממליץ לך לעסוק בפעילות גופנית, ולהקפיד על תזונה מדוייקת וכמו כן לעסוק בתרפיות גוף-נפש. שילוב האלמנטים האלו הוא בעל פוטאנצייל לסייע במניעה

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לבצע ביופסיה לערמונית?
    אבי
    10/01/2009

גילי 62, בריאותי תקינה, מתן שתן מספר פעמים ביום בהתאם לשתיה, 2-0 פעמים בלילה בהתאם לשתיה לפני השינה, TRUS ללא ביופסיה ערמונית מוגדלת כ- 50 סמ"ק עם הסתיידויות וללא אזורים חשודים, בדיקות רקטליות שליליות, ללא סימפטומים אחרים, להלן תוצאות PSA: 04.2002 – 1.96 10.2004 – 2.43 08.2006 – 2.54 09.2007 – 3.75 (0.31 (F/T 11.2007 – 3.17 (0.18 F/T) 02.2008 – 3.00 (0.22 (F/T 03.2008 – 2.92 01.2009 – 3.31 (0.26 F/T) האם לבצע ביופסיה ערמונית? תודה.

הוספת תגובה

• ביופסיה

פרופסור גיל בר-סלע
    12/01/2009

אבי שלום
    קצב עלית ה-PSA על פני 7 שנים הוא של 1.3 , ללא קפיצות דרמתיות. לדעתי אין סיבה אמיתית לביצוע ביופסיות לאחר TRUS אשר לא מעלה חשד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר נכבד, אני מרחיב את שאלתי, תודה.

אבי
    12/01/2009

בן 62, בריאותי תקינה, מרגיש טוב. בדיקות דם ושתן כולל תרבית תקינות. CT בטן תקין. בדיקה רקטלית תקינה. TRUS * ללא ביופסיה (לפני כשנה): "מידות - רוחב 56 מ"מ, אורך 50 מ"מ, גובה 33 מ"מ, נפח 48.3 סמ"ק. חתך רוחבי: גבולות הערמונית חדים, מירקם הומוגני, אזואקו עם הסתיידויות מרובות במרכז הערמונית ובמעבר ל- TZ. TZ מפותח במידה רבה עם הסתיידויות ללא אזורים חשודים. אזורים פריפריים סימטריים בעלי גבולות חדים ללא אזורים חשודים. חתך אורכי: גבולות חדים, מירקם הומוגני, אזואקו עם הסתיידויות במרכז הערמונית. צוואר השלפוחית מורמת ע"י אונה אמצעית אך פתוח בצורת משפך. גם בחתך זה לא הודגמו אזורים חשודים באזורים הפריפריים. אונה מרכזית: מפותח במידה בינונית, בולטת לתוך השלפוחית ומרימה את הצוואר כלפי מעלה. שלפוחית זרע: סימטרית ולובולרית עם תוכן צלול. קופסית (קפסולה): שלמה. סיכום: הגדלה בינונית של הערמונית עם אונה אמצעית והסתיידות בתוכו". US * (לאחרונה): "..שלפוחית שתן בקיבולת טובה ודפנות סדירים, שארית שתן קטנה כ- 10 סמ"ק.. ערמונית מוגדלת 4.2X6.3X4 כ- 56 סמ"ק ומסוידת, לחץ מינימלי על ריצפת השלפוחית". * בדיקות שערכתי לשלילת מחלות מין (איידס, זיבה, כלמידיה, עגבת): "שלילי". * תרבית זרע עכשיו "שלילי", אך עדיין "לויקוציטים בודדים בזרע". * לא נעשתה בדיקה/תרבית לזיהוי אנטיביוטיקה יעילה לזיהום/לחיידק ספציפי. * לא בוצעה בדיקת נוזל ערמונית לכדוריות לבנות. *** נתוני ה- PSA וה- F/T המתנדנדים מדאיגים אותי: 04.2002: 1.96 - ----------- - - - - - - 10.2004: 2.43 - ----------- - - - - - - 08.2006: 2.54 - ----------- - - - - - - 07.2007: 3.22 - ----------- - - - - - - 09.2007: 3.75 - 31% F/T - - - - - - 11.2007: 3.17 - 18% F/T (לאחר 21 יום X1 200MG אופלודקס) :02.20083.00 - 22% F/T - - - - - - 03.2008: 2.92 - ----------- (לאחר 14 יום X2 500MG ציפרודקס) 01.2008: 2.99 - ----------- (לאחר 33 יום X1 250 MG ציפרודקס) 10.2008: 3.09 - 17% F/T (לאחר 60 יום X1 200MG אופלודקס) 01.2009: 3.31 - 26% F/T - - - - - - * סימפטומי דלקת ערמונית: לאחר הטיפולים האנטיביוטיים נעלמו המיחושים השונים וההשתנה בכמות קטנה ובזרם חלש. עכשיו בלילה 2-0 השתנות כפי כמות השתיה לפני השינה. עכשיו כל השתנה בכמות מוגדלת ובזרם מלא שנחלש קצרות למעט טיפטוף בסופו. מה עצתך לבדיקות נוספות שלא עשיתי? האם להסתפק במעקבים ואיזה? הלבצע ביופסית ערמונית? תודה ד"ר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    12/01/2009

אבי שלום
    על פי התאור שמסרת נראה שאתה נמצא במעקב אורולוגי טוב יחד עם טיפול מתאים בבעיות שעולות. איני חושב שיש לי מה להוסיף ואני מציע שתמשיך במעקב על פי הנחיות האורולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה.
    דן
    10/01/2009

שלום אני נער בן 15 ושמתי לב שמעל פי הטבעת,מעט מתחת לסופו של הגב התחתון יש חלק חופשי כזה.הוא כמו גוש..זה לא כואב שאני נוגע בו,והוא לא כל כך חופשי רק אפשר להזיז אותו מצד לצד(ממש טיפה). האם זה המשך של עמוד השדרה או שמה אני צריך לחשוב שזה גידול? אם כן ישנה דרך ביתיית להיות בטוח?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה.

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    10/01/2009

דן שלום
    אי אפשר לתת לך תשובה בלי לראות על מה אתה מדבר. מוטב שתפנה לרופא המשפחה כך שיראה על מה אתה מדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אבי
    09/01/2009

שלום,רציתי לדעת מה אתם ממליצים מבחינת הרפואה המשלימה ותוספים וצמחי מרפא למלנומה גרורתית. האם שמעתם על ד"ר לי הונג פן שמטפלת ב3 פורמולות צמחיות ,מרפאתה ברמת אביב ג'. היא מטפלת בקפסולות של צמחים שהם פטנט ואינה מפרסמת את תוכנן. היא מטפלת בנוסף בדיקור סיני. האם יש תוספים מיוחדים ,צמחי מרפא או תרופות או טיפול משלים שאתם ממליצים לקחת למלנומה גרורתית,הטיפול כרגע הוא בטמודל 250 מ"ג כפול 5 . תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• מלנומה

פרופסור גיל בר-סלע
    10/01/2009

אבי שלום
    מלנומה היא מחלה עם התנהגות ביולוגית שלעיתים אינה צפויה. למרות שהפרוגנוזה הכללית אינה טובה , הרי קיימים מקרים מפתיעים של נסיגת המחלה גם ברפואה הרגילה וגם במשלימה. ישנם תאורי מקרים בשיטות תזונה שונות. העבודה היחידה אשר היא יחסית מבוקרת בשיטת תזונה ע"ש גרזון בוצעה על חולי מלנומה. כמו כן יש תאורי מקרים בספרות הרפואית על טיפול בצמח הדיבקון, כולל עבודה גדולה של איסוף חולים (מעל 700). למרות שעבודה של מתן דיבקון במטרה למניעת הישנות מלנומב לא הוכח כתורם בצורה שניתן בעבודה.
    לגב יד"ר לי הונג-פן איני מכיר אותה אישית, אך שמעתי על אנשים שנתרמו מטיפולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

אבי
    12/01/2009

שלום האם אתה יכול לומר לי איך ניתן לעבוד לפי שיטת תזונה על שם גרזון והיכן ניתן להשיג את צמח הדיבקון,האם תוכל לפרט למי ניתן לפנות במקרה זה כדי לעבוד לפי הרפואה המשלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת המשך

פרופסור גיל בר-סלע
    12/01/2009

הטיפול בדיבקון הוא חלק מגישה טיפולית של הרפואה האנתרופוסופית. ניתן לפנות למרפאת קיבוץ הרדוף. לגבי שיטת תזונה של גרזון, איני בטוח אם מישהו בארץ עוסק בכך, אני איני מכיר. ישנן שיטות תזונה עם עקרונות דומים דוגמת שיטת אן-ויגמור. ניתן לחפש דרך "התחדשות" שפועל באמירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    זיוה
    07/01/2009

לאימי יש גרורות בריאות ובעצמות, מטופלת בטומקסיפן, כרגע המרקרים עלו, אולם ההמוגלובין עלה מ9 ל10, האם עליה להחליף טיפול? היא מקבלת אחת לחודש חיזוק לעצמות דרך הוריד. בעבר היה לה פעמיים סרטן בשד וטופלה בכימותרפיה והקרנות רבות. האם הטיפול שהיא מקבלת הוא מספיק? האם יש שלבים למחלה זו? ואיך נדע מהו השלב בו היא נמצאת? היא לא רוצה לשאול את הרופא מחשש לתשובה... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    08/01/2009

זיוה שלום
    מחלה עם גרורות מוגדרת כשלב 4 ולא משנה היכן הגרורות. טיפול בטמוקסיפן וביספוספנטים לחיזוק העצם הוא טיפול מתאים על פי המידע שמסרת.
    סמנים שעולים זמן קצר לאחר תחילת הטיפול בטמוקסיפן יכולים לבטא תגובה לטיפול הנקראת FLAR ולא בהכרח לבטא החמרה. במידה ולוקחת את הטיפול מעל 3-4 חודשים ויש עלית סמנים ככל הנראה מדובר בהחמרה ויש לשקול שינוי בטיפול לאחר בדיקות הדמיה מתאימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כורכומין וכורכומול
    אודיה
    01/01/2009

שלום רב מה ההבדל מבחינת יעילות בין כורכומול בנוזל וכורכומין בטבליות.יש לי סרטן השחלות.היכו ניתן למצוא.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כורכומין וכורכומול

הוספת תגובה

• כורכומין

פרופסור גיל בר-סלע
    01/01/2009

אודיה שלום
    לכורכומין יש בעית ספיגה במעי במחקרים ראשונים שבוצעו עם התכשיר ניתנו מינונים של 8 גרם על מנת להגיע לרמה מספיק גבוהה בגוף. מינונים אלו גרמו להרגשת חוסר נוחות בבטן גם במחקר קטן שבוצע ברמב"ם בשילוב עם כימותרפיה.
    שילוב הכורכומין עם פפרין מאפשר מתן מנות קטנות בהרבה ורמת הספיגה עולה. הכמות תלויה במטרה מניעתי או טיפולי ובתלות בטיפול העיקרי.
    איני חושב שהחברות השונות שמפיקות מוצרי כורכומין אכן בדקו את התכשיר בבני אדם לבדיקת רמת מרכיבי הכורכומין בדם ולכן איני רואה דרך להשוות בין המוצרים השונים מבחינת קביעה מי יעיל יותר מהשני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כורכומין וכורכומול

ד''ר שחר לב ארי
    04/01/2009

אודיה שלום,
    הכורכומול הינו תוסף תזונה אשר מכיל ע"פ רישומי היצרן 98% כורכומין, ועוד מספר צמחים שאינם מפורסמים במינון נמוך. הכורכומול ניתן בצורה נוזלית כדי לשפר את אופן ספיגת הכורכומין. מכיוון שאין עדיין מחקרים על מידת הספיגה באופן זה עדיך ליטול את הכורכומין כשהוא מעורבב עם פפרין להגברת ספיגתו.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון כורכומין

אודיה
    05/01/2009

שלום רב! בבדיקת הנושא אני יוצאת מעט מבולבלת משום שבשוק קיימים תכשירים שונים ואני לא יודעת מהו הטוב ביותר.למשל כורכומין של הרבאלנס מדובר במינון של 103מג' בקפסולה בריכוז של 97% .לעומתם יש פרסום של super curcumin with bioperin מינון 800מג' ריכוז 95% ועוד 5מג' ביופרין פיפרין.אני לא יודעת אם זה משווק בארץ. לא ברור לי מה נספג מכל קפסולה. ומה משמעות הריכוז באחוזים והכמות במג'. בכל אופן מה אתם ממליצים גם מבחינת מינון. בבקשה תכוונו אותי אין פה ענין להמליץ על חברה כזו או אחרת. תודה אודיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינוני כורכומין

פרופסור גיל בר-סלע
    06/01/2009

אודיה שלום
    אם התשובה היתה פשוטה מזמן היא היתה ניתנת. כיוון שאת שואלת להלן מעט הסברים:
    רוב המחקר שנערך עם כורכומין הוא מחקר בסיסי כלומר מחקרי מעבדה בתאי סרטן וחיות מעבדה. כורכומין לבד נבדק בבני אדם במינונים שונים של בין 800 מ"ג ל-8000 מ"ג (8 גרם). ללא תופעות לוואי משמעותיות אם כי קימות. בבדיקות דם- מתחיל להופיע בדם מרכיבים של הכורכומין במינונים מעל 3 גרם (לא בטוח שבהכרח מבטא פעילות). כיוון שרמת ספיגתו נמוכה נערכים חיפושים כיצד להגביר ספיגה ושלא יתפרק מיד בכבד ולכן מפתחים שיטות מעבדתיות שונות ומצד שני נמצא שפפרין מגביר את הספיגה במאות אחוזים. מחקר שנערך על מספר קטן של מתנדבים מצא שמתן 2 גרם כורכומין יחד עם 5 מ"ג פפרין הביא לרמה בדם כפולה ממינון כורכומין בלבד. יש לזכור שפפרין מפעיל מערכת אנזימתית בכבד דרכה מתפרקים גם תרופות כימותרפיות ויכול להיות אינטרקציות שעדיין לא נחקרו, תלוי בתרופה.
    לכן כפי שאמרתי בתחילה ההמלצה מורכבת. לדעתי מינון הפפרין לא צריך לעלות על 5 מ"ג וניתן לקחת כורכומין מ-1 גרם ומעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריק
    29/12/2008

שלום רב, אולי במקרה תדעו לענות לי: לאבי בן ה-60 גילו לפני חודשיים גרורות בעצמות. בבדיקת PET סיטי נראה גידול בבלוטת התירואיד ובבביופסיה נראו סימניים לסרטן הריאה. כיצד ניתן לדעת בוודאות את מקור הגידול? והאם זה נכון שסרטן בבלוטת התריס הוא סרטן "עצלן" שלרוב לא מפתח גרורות? תודה מראש על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    29/12/2008

אריק שלום
    סרטן בלוטת התריס הוא סרטן מאד איטי, עדיין יכולות להיות גרורות בעצמות אשר התפתחות לאורך זמן.
    קליטה ב-PET בבלוטת התריס לא אומרת בוודאות שמדובר בסרטן. במידה ואכן יש סרטן ריאה אין צורך להמשיך בברור אך אם יש ספקות צריך לבדוק.
    ציינת שביופסיה מהעצם מכוונת לסרטן ריאה אך לא ציינת אם בבדיקות הדמיה אכן רואים סרטן בריאות שהיווה את המקור- הדבר חשוב להמשך הברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות במח ובעיות זכרון
    אביטל
    26/12/2008

שלום, אימי, חולה בסרטן ריאות עם גרורות במח מטופלת בכימוטרפיה ונמצאת במעקב אצל נוירואונקולוג. לפני שבוע היה לה התקף פרכוסים בצד ימין של הגוף, אחרי אשפוז של כמה ימים שוחררה הביתה. כיום, מטופלת בטרופות נגד פרכוסים ודקסמיטזון במינון של 12 מ"ג ליום. בינתיים לא חל שינוי לטובה. קצת לפני, ובעיקר אחרי הארוע הופיעו בעיות זכרון, משפטים לא מובנים, בלבול במילים וחולשה בכל צד ימין- רגל ובעיקר ביד. שאלתי היא, כייצד ניתן לשפר את התפקוד הפיזי ובעיקר את בעיית המילים והזכרון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גרורות במח ובעיות זכרון

הוספת תגובה

• גרורות במוח

פרופסור גיל בר-סלע
    28/12/2008

אביטל שלום
    צר לי לשמוע על מצבה הלא טוב של אימך. איני חושב שתרופות מתחום הרפואה המשלימה ישפרו את בעיות הדיבור והזיכרון הנובעות מהגרורות במוח, במיוחד שעד עתה לא ניצפה שיפור עם טיפול בסטרואידים.
    ניתן לנסות ולטפל בתרופות הומאופטיות-צמחיות הניתנות בבעיות זיכרון על רקע משתנה, אך שוב לדעתי תרומתם לא תהיה גדולה. לגבי הנידות והחולשה פזיותרפיה בהחלט יכולה לשפר , ניתן להעזר בטיפולי מגע דוגמת שיאצו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור זכרון

ד''ר שחר לב ארי
    30/12/2008

אביטל שלום,

לצערי במצב זה הפתרונות שמציעה הרפואה הינם מוגבלים ביותר. עלי צמח הגינקו בילובה נמצאו משפרים את הזיכרון, הריכוז, יכולת החשיבה באופן כללי וכדאי לקחת אותם אם כי אין עדות מדעית כי יכולים לסייע במצב של גרורות במוח. רצוי מאוד להתחיל לתרגל טכניקות של צי'-גונג וטאי-צ'י כדי לחזק את המערכת התנועתית והפיסית, וישנם עדויות אנקדוטליות בסין שטכניקות אלו סייעו במצב של סרטן מוח. אחת המורות המעולות בתחום הינה נירה רבינוביץ שהייתי ממליץ לפנות אליה.

בברכת בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר גיל בר סלע
    תה תה
    21/12/2008

שלום ד"ר גיל בר סלע לצערי הרב אני שוב מוטרדת. התבקשתי היום להזמין תור לניתוח. יש לי נגע כואב מאד בזרוע שמאל. כל האזור כואב מאד. הנגע כואב כחדש חשבתי שזה יעבור ולא בקרתי רופא. רופאת העור הגדירה זאת כקשרית כ0.5 ס"מ מתוחמת מבריקה חשודה ל-Squamous Cell Carcinoma הרופאה לא היתה היום במצב רוח של להסביר ואמרה שאני צריכה לעבור ניתוח וזהו. מועד הניתוח נקבע לעוד חודש. כמובן שכבר הזמנתי בקור נוסף אצל רופא שיש לו מצב רוח להסביר. מכיוון שמועד הבקור הוא ביום חמישי, ואינני מסוגלת לא להבין את פשר החשד, האם תוכל להסביר לי?האם הארימידקס לא עושה את העבודה? או שאין כל קשר? חג אורים שמח תה תה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר גיל בר סלע

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    21/12/2008

תה תה שלום
    אין קשר לארימדקס וסרטן השד. ככל הנראה מדובר בשינויי שמש שיכולים גם להיות סרטניים. צריך לעבור הוצאה של הנגע ולראות מה בדיוק הפתולוגיה. ברוב המקרים אין צורך לכל דבר נוסף מלבד מעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תה תה
    21/12/2008

תודה רבה לך ד"ר גיל בר סלע על מלותיך המרגיעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• keratoacanthoma

תה תה
    22/01/2009

שלום ד"ר גיל בר סלע תוצאת הבדיקה הפתולוגית keratoacanthoma. אשמח לקבל הסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    22/01/2009

מדובר בנגע עורי דלקתי המכיל בנוסף לתאי העור גם סוגי תאים נוספים. ממצא זה יכול להפוך עם הזמן לסרטן של העור מסוג קשקשי.
    בגדול אין מה לדאוג יותר מידיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תה תה
    23/01/2009

תודה רבה לך ד"ר גיל בר סלע על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה של סרטן לבלב (במטת לבלב ובכבד)
    לימור
    19/12/2008

שלום לכם, שוחחתי איתכם בחודש יוני. לצערי המחלה חזרה במיטת הלבלב ובכבד והומלץ לאימי להתחיל טיפול בגמזר וטרסיבה. קראתי הרבה על גישתכם ללקיחת כורכומין והייתי רוצה שאימי תתחיל לקחת, שאלותי: 1. "turmeric" קניתי כורכומין שמכיל curcuminoids 285mg ואבקת שורש כורכום 150mgשמכיל בטא קרוטן וויטמין c. האם לדעתכם זהו המרכיב הנכון? אם לא אז איזה בדיוק? אני מפחדת לתת לה משהו שעלול להזיק... 2. איזה מינון רצוי לה לקחת ולאיזה משך זמן? 3. כתבתם באחד הפוסטים: "יש לשים לב שמכיל כורכומין עם פפרין", האם הפפרין אינו יכול להפריע לה כיוון שגם כך לאימי מערכת רגישה פוסט הוויפל? 4. האם אתם ממליצים על תוספים/טיפולים נוספים? והאם ניתן להקל גם על תופעות הלוואי של גמזר וטרסיבה בעזרת רפואה משלימה? אשמח מאוד לשמוע את דעתכם ולהמשך ייעוץ, תודה רבה! לימור

הוספת תגובה

• סרטן לבלב

פרופסור גיל בר-סלע
    19/12/2008

לימור שלום
    צר לי לשמוע על הבשורות הלא טובות.
    לגבי התוספים: ניתן לקחת את התכשיר שרכשת, תכשיר זה נספג פחות טוב וצריך לראות את כמיות הויטמינים שבו שלא יהיו מוגזמות. סה"כ לא נראה לי בעיתי וניתן לקחת 2-3 כדורים ביום. בכל מקרה עדיף תכשיר עם פפרין, אין בעיה אחרי ניתוח.

ניתן להיעזר בתכשירי ויסקום, ניתנים בזריקות מתחת לעור ומחייבים מרשם של רופא. בעבודה של מספר מאות חולים עם סרטן לבלב שטופלו בתכשיר יחד עם טיפול רגיל נצפה שיפור באיכות החיים עם שיפור מסוים בהישרדות.
    כמו כן בהתאם למצבה התזונתי יש לשקול תוספי מזון, או תזונה למניעת איבוד משקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן לבלב

ד''ר שחר לב ארי
    20/12/2008

לימור שלום,
    1. רצוי ליטול את ה- curcumin יחד עם הפפרין להגברת הספיגה. ישנן חברות כגון HERBALNCE שמייצרות תכשיר כזה והמינון במצבה של אימך רצוי שיהיה עד 3 כדורים ביום. אם לוקחים כורכומין ללא הגברת ספיגה הכמויות הרצויות ושנבדקו בניסויים קליניים הינם לפחות 3.6 גרם ביום. חשוב ביותר להיות בייעוץ מסודר ומעקב אחר השילוב.
    2. מעבר לתוספי המזון מומלץ מאוד להתחיל פרוטוקול לשינוי אורח חיים שיתמוך בהתמודדות עם המחלה

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן לבלב

שלמה גוברמן
    30/12/2008

שלום לימור, הטיפול האלטרנטיבי/משלים צריך להיות כולל ומותאם למטופל ומצבו. כעצה, אל תסתמכו על מידע אינטרנטי זה או אחר. לכו למטפל שזו התמחותו. אישית, אני מטפל בכורכומין במינונים גבוהים בהרבה מאלה שהוזכרו כאן. חשוב להבין שקיים מושג שנקרא: Dose Dependent (יעילות בתלות למינון). כלומר, לעיתים על מנת לראות תגובה לחומר מסוים יש להגיע למינון מינימלי מסוים שם הוא משיג תוצאות. בצמחי מרפא למשל המינון האפקטיבי הוא הרבה פעמים המרווח הלא גדול (sweet spot) מעט לפני נקודת הרעילות. עם מחלה כמו סרטן, גישה ביישנית מתפשרת לרוב לא תשיג תוצאות. מכל מקום, יש כן הרבה מה לעשות מעבר לכורכומין כטיפול משלים לג'מזר ו- טרסיבה בסרטן לבלב, אולם זה צריך להיעשות רק לאחר היכרות מעמיקה עם המקרה ומצבו של המטופל. בברכה, שלמה גוברמן ("גובי") מחבר: "סרטן אפשר לנצח"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שלמה איך אני יוצרת איתך קשר...

לימור
    15/02/2009

תודה לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הלבלב ללימור

שרון
    14/10/2009

אשמח אם תעדגני את הפורום על ההשפעה התרומה או כל התייחסות ליעילותם של צמחי המרפא. גם אימי חולה בסרטן הלבלב דרגה 4, מצבה לא טוב יש גרורות בכבד והרופאים אומרים שזה ענין של שבועות עד חודשים ספורים. מוכנים לנסות הכל. אם לא לימור אז כל מי שיש לו מידע בענין או ניסיון. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן לבלב

פרופסור גיל בר-סלע
    14/10/2009

שרון שלום
    הטיפול בסרטן הלבלב אכן קשה וההתקדמות מבחינת הטיפול ברפואה המקובלת או טיפולים משלימים אינו רב.
    ניתן להיעזר ברפואה האנתרופוסופית המציעה כטיפול ישיר למחלה את מיצוי צמח הדיבקון שיכול להשתלב עם טיפול כימותרפי או לעמוד בפני עצמו על פי הנסיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בטיפול כימיתרפי
    מיכל
    11/12/2008

שלום שמי מיכל בת 40 מקבלת עכשיו טיפול בטקסול+הרצפטין רציתי לשאול לגבי תוספים ומינונים שיכולים לתמוך בטיפול כרגע לוקחת 100 מ"ג קו אנזים Q10 200 מג ויטמין E אצות ים, דבש רפואי, כורכום תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בטיפול כימיתרפי

הוספת תגובה

• תוספים

פרופסור גיל בר-סלע
    11/12/2008

מיכל שלום
    הרושם שלי שאת לוקחת עודפי תוספים ולוו דווקא זקוקה לנוספים. ניתן בהחלט לקחת את הכורכום. לגבי אצות ים ודבש אין שום מידע תומך. לדעתי עדיף לקחת את הויטמינים לאחר סיום הטקסול אך לשיקולך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בטיפול כמותרפי

ד''ר שחר לב ארי
    15/12/2008

מיכל שלום,
    דרך המלך בתמיכה בטיפולים הינה המעטה בתוספים בזמן הטיפול הכמותרפי בשל הפוטאנצייל להתנגש ביעילות הטיפול הקיים, ולקיחת התוספים דווקא לאחר סיום הטיפול לסייע לגוף להחלים. בזמן הטיפולים הייתי ממליץ דווקא על דגש בפעילות גופנית, תזונה ותרפיות גוף-נפש כדמיון מודרך ומדיטציה.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה