מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות חולשה ונימול ברגליים אחרי כימיכל03/03/2009
לצערי אני אחרי ניתוח רדיקלי להסרת שחלות ורחם בעקבות סרטן בשחלה. סיימתי 6 מעברי כימו, ואני מתחילה להתאושש. אני סובלת מאוד מחולשה ברגליים ונימול מאוד מציק ברגליים. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופטיה
פרופסור גיל בר-סלע04/03/2009מיכל שלום
תופעת הלוואי שאת סובלת ממנה קשורה לתרופה טקסול ונובעת מפגיעה בקצות עצבים קטנים. במידה ודרגת החומרה רבה, בהחלט יכול להישאר נזק גם לאחר סיום הכימותרפיה, למרות שהתחושות יכהו עם הזמן.
במידה וקיים גם מרכיב של כאב ניתן להיעזר בתרופות לכאב נוירופטי (לירקה, אלטרול, סימבלטה).
ניתן להיעזר בוטמני B למרות שתרומתם אינה גדולה. כמו כן מבחינת רפואה משלימה עיסוי 2-3 פעמים ביום עם שמן אקוניט וארניקה יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה ונימול כתוצאה מנוירופתיה
ד''ר שחר לב ארי05/03/2009מיכל שלום,
מהנסיון הקליני שלנו טכניקות מגע כגון שיאצו יכולים לסייע . חשוב לפנות למטפלים מנוסים המצבים אלו.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה למקבלי כימוצורית02/03/2009
שלום רב אימי התחילה לקבל טיפולי כימותרפיה ושואלת האם יש מזונות (ורצוי לא היקרים ביותר בשוק, כמו השיטאקי ועשב שעורה) שיכולים לעזור לחיזוק מערכת חיסונית. מה למשל בקשר לטופו/סויה, אצות (ואם כן, איזה), נבטים או כל רעיון זול ונגיש אחר, אם יש לכם. מאוד אשמח לקבל עיצות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
פרופסור גיל בר-סלע02/03/2009צורית שלום
מעט מאד מזונות נחקרו בהקשר של מערכת חיסון בזמן כימותרפיה, זהו נתון שמאד קשה לכימות כיוון שכמות המשתנים מאד גדולה ולא ניתן לבודד סוג מזון לצורך הערכה ספציפית. במחקר קטן שערכנו ברמב"ם הראנו שנשים ששתו מיץ טרי של עשב חיטה סבלו פחות מזיהומים ואירועי חום עם ספירת דם נמוכה בהשוואה לאלו שלא שתו. עלות העשב חיטה אינה גבוהה, אך טעמו אינו קל לשתיה בזמן כימותרפיה.
באופן כללי תזונה פשוטה, הימנעות מגאנק בהחלט תשפר את החיוניות והמצב הכללי בתוך טיפולים ותאפשר לגוף להתמודד טוב יותר עם האתגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה וצמחי מרפא יחד עם כמותרפיה
ד''ר שחר לב ארי05/03/2009צורית שלום,
כאשר משלבים צמחים ותוספי מזון יחד עם כמותרפיה היבט מרכזי הוא לא לפגוע ביעילות של הכמותרפיה. לא ציינת ממה אימך סובלת או מה הכמותרפיה שאימך מקבלת. אחד הצמחים הידועים כסטימולטורים של מערכת החיסון הינו הקדד הסיני ASTRAGALUS MEMBRANACEUS.שכאשר נבדק עם תרופה כמותרפית בשם CISPLATIN לחולי סרטן הריאות נמצא שהגביר את יעילותה וגרם לתוחלת חיים גבוהה יותר לאלו שקיבלו את השילוב.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לגליומה - דרגה 2שירי27/02/2009
שלום ד"ר הבנתי מהרופא הקרנות הינו הטיפול המקובל לסוג גידול זה. מדובר ב אסטרוצטומה דרגה 2 שנותחה פעמיים. עתה האיבחון הינו Oligoastrocytoma grade 2 במקום לא נתיח. אילו טיפולים מלהד הקרנה הוכחו (גם אם לא באופן פורמאלי - ידועים כמועילים הנני בת עשרים ותשע - מצבי הקליני טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
שירי28/02/2009שאלתי היא האם לרפואה האנטרופוסופית (או כל רפואה "משלימה) יש טיפול תומך עבורי (או כל טיפול שמתבונן באדם כמכלול .........) במקביל לנתיב הקונבציונלי של טיפול ("זבנג") בסימפטום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוליאסטרוציטומה
פרופסור גיל בר-סלע01/03/2009שירי שלום
דבר ראשון מבחינת הטיפול המקובל למחלה. הטיפול הקרינתי הוא הטיפול המקובל, אך נבדקת גם אפשרות של טיפול כימותרפי במקום וכעת מתרחש ברמב"ם מחקר במסגרת כלל אירופאית EORTC אשר בודק שאלה זו. כמו כן ניתן לבדוק על הגידול שינויים גנטיים אשר מבטאים רגישות לכימותרפיה וגם ביטוי לסיכויים (פרוגנוזה). בדיקה זו יכולה להיות לעזר לגבי ההחלטה על כימותרפיה.
מבחינת טיפול משלים, הטיפול האנתרופוסופי תומך במתן מינונים נמוכים ממיצוי הצמח ויסקום ותרפיות אנתרופוסופיות משלימות (אורתמיה) עם טיפול תרופתי לשיפור תפקודי המוח. כמו כן עבודה של פסיכותרפיה אנתרופוסופית העוברת דרך הביוגרפיה וצורת עיבודה בהחלט מומלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי
שירי01/03/2009תודה על תשובתך. התשובות הגנטיות יגיעו השבוע (במסגרת המחקר אותו ציינת). ברגע שיגיעו התשובות אקבע פגישה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הבהרה בנוגע לזרעי פשתן וטופונחמה26/02/2009
שלום, השאלה מתבססת על ההנחה העכשווית שעדיף לנשים לא לצרוך טופו נוכח החשש חלילה מהשפעות לא חיוביות בנוגע לשדיים. עוד מניחה השאלה שאין עדיין תשובה חד משמעית בעניין זה. האם חשש זהה ולו מעורפל קיים גם בהתייחס לזרעי פשתן נוכח היותם מכילים פיאטואסטוגנים כמו בטופו ? או שמא אין מקום להרחיב את החשש גם אליהם ואין צורך להימנע מצריכתם רק על בסיס החשש הקיים לגבי טופו. במילים אחרות - האם עלי לחשוש מצריכת זרעי פשתן ? ואם כך, האם יש מקום לחשוש מכל המזונות המכילים פיאטואסטוגנים ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטואסטרוגנים
פרופסור גיל בר-סלע27/02/2009נחמה שלום
משאלתך לא ברור אם את לאחר סרטן שד או שזו שאלה בבריאות כללית. למי שלא היה סרטן שד אין שום בעיה לצרוך מוצרי סויה או פשתן.
לגבי נשים לאחר סרטן שד לפיטואסטרוגנים בסויה יש השפעה תלוית מנה על קולטני האסטרוגן בגוף. עד דרגה מסוימת פועלים כזרזים ומשלב מסוים כחוסמים. כיוון שלא ניתן לכמת נקודה זו ההמלצה היא לא לצרוך בכמיות גדולות כתוסף. בהחלט ניתן לאכול כחלק מהתזונה הרגילה.
לגבי פשתן אלו פיטואסטרוגנים ממשפחה שונה, פחות נחקרו אך בממצאי מעבדה וניסוי קליני קטן נמצאה השפעה מיטבה על השד או כנגד תאי הסרטן, כך שככל הידוע ניתן לצרוך ואולי תורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נחמה01/03/2009תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטואסטרוגנים ומניעת סרטן
ד''ר שחר לב ארי05/03/2009נחמה שלום,
הראציונאל לאכילת הפיטואסטרוגנים התחיל ממחקרים אפידמיולוגיים שהראו במדינות בהם צריכת פיטואסטרוגנים גבוהה יש שיעורי סרטן שד נמוכים. בדיאטה הפיטואסטרוגנים הנפוצים הם איזופלבונים וליגנינים. בשל מחקרים לא קונסיסטנטים לא ניתן להסיק מסקנות חד משמעיות.
לגבי זרעי פשתן באופן ספציפי מספר מחקרים קטן הראה שיש להם פוטאנצייל נוגד סרטן, כך שכעיקרון את יכולה לאכול את זרעי הפשתן (הטחונים כמובן).
בברכת בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סרטן השדאיריס25/02/2009
עברתי בדיקת ביופסיה והתגלה לי טרום-סרטן מסוג carcinoma. הגוד לא היה לפני שנה והוא קטן (הכירוגית התפלאה שהוא נשלח לביופסיה מאחר והוא נראה כמו פוליפ קטן). נאמר לי ששולחים להקרנות לאחר הניתוח למרות שמדובר בטרום-סרטן. רציתי לשמוע את דעתכם ולקבל המלצה לאונקולוג/ית שמשלב רפואה משלימה. חשוב לי טיפול לא אגרסיבי מאחר שאני יודעת שלמרות הנאמר הקרנה אינה מקומית והיא משפיעה על כל הגוף. תודה איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סרטן
פרופסור גיל בר-סלע25/02/2009איריס שלום
אני מניח שמדובר על ממצא בשד. הטיפול ניתוח וקרינה , במצבים מסוימים מומלץ טיפול תרופתי בטמוקסיפן.
בהתאם לגילך וסיפור משפחתי מומלץ לבדוק נשאות גנטית
רפואה משלימה: אורח חיים בריא, תזונה נכונה ופעילות גופנית בהחלט יעזרו למניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן טרום שד
ד''ר שחר לב ארי27/02/2009איריס שלום,
ישנם כמה מרכזים רפואיים שמשלבים כיום רפואה משלימה בתוך הטיפול האונקולוגי כאשר שנים מתוכם הינם המרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) ובית חולים בלינסון. אם יש לך ספק לגבי אפשרויות שונות בטיפול הקונבציונלי חשוב לדעת שיש לך זכות להשתתפות הקופות בחוות דעת שניה.
כמו כן הייתי ממליץ לך לעיין בשני ספרים חשובים בנושא "לא לסרטן" ו- "הסרטן כנקודת מפנה"
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי שינה ועייפותאיילה21/02/2009
שלום רב, אני כעת 6 שבועות אחרי טיפולי כימותרפיה של 6 חדשים, עקב סרטן המעי הגס - ללא גרורות ואחרי ניתוח כמובן. במשך כל התקופה סבלתי מעייפות קשה ושעות שינה מרובות - 12-18, אבל לא טובות. לצערי התופעה לא נעלמה. התחלתי דיקור סיני לפני מספר שבועות שסה"כ, נעים לי, אבל לא שיפר לי בעיה זאת. מה אתם ממליצים לי? עלי לציין שאני צימחונית. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
איילה22/02/2009אני רזה ועוסקת בפעילות גופנית קבועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשישות
פרופסור גיל בר-סלע22/02/2009איילה שלום
התמונה שנתת חלקית, אך הרושם שמדובר בתופעה של תשישות או חוסר שינה טובה אולי על רקע קשיים נפשיים?
נראה לי שטיפול אנתרופוסופי-הומאופטי יכול לעזור, אך אין לי תכשיר פלא לשלוף מהתאור שמסרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להוסיף פרטים לתמונה, איזה?
איילה22/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופסור גיל בר-סלע23/02/2009איילה שלום
ככלל לא נראה לי יעוץ פרטני דרך המייל, כיוון שחלק מהשאלות הן אישיות. אך בכל מקרה צריך לעבור בדיקות דם כלליות כולל תפקודי בלוטת התריס, B-12 , חומצה פולית, ברזל.
לא ברורה לי התמונה של שינה מעל 12 שעות ופעילות גופנית מצד שני. לא ציינת גיל, משפחה, עיסוק, מצב מחלה בניתוח, שינה לפני כן, תרופות נוספות, מצב נפשי וכן הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כשיתאפשר לי אבוא לבקר בהרדוף
איילה24/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי שינה ועייפות
ד''ר שחר לב ארי27/02/2009איילה שלום,
לגבי העייפות ראשית כדאי לבדוק את הפרמטרים הרפואיים, למשל את תמונת הדם - האם יש ירידה בהמוגלובין היכולה לגרום לחולשה. איכות השינה ומצב התודעה אליו נכנסים לשינה הינו גורם חשוב ביותר לגבי התשישות שאת מתארת וישנם טכניקות פשוטות של מדיטציה היכולות לסייע למצבך
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אני עובדת על זה
איילה27/02/2009תמונת הדם בסדר, נעזרת בכדורי ברזל. עוסקת בפעילות גופנית, בשעות העירות, אבל ההתשה הפיזית לא משפרת את השינה/ההירדמות; גם לא משהוא בסגנון דמיון מודרך. נכון שהשינה מעולם לא היתה הצד החזק שלי(-: אבל עם 4-5 שעות תיפקדתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
ד''ר שחר לב ארי05/03/2009איילה שלום,
אם דמיון מודרך לא מסייע לך הייתה מנסה טכניקת מדיטציה. אחת היעילות שניתן ללמוד בקלות הינה התבוננות בנשימה לכ- 15 דקות עם או בלי מוזיקה.
בברכת בריאות ושינה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל נוזלי קל לעיכולאביטל21/02/2009
שלום, אימי חולת סרטן ריאות עם גרורות במח וכרגע, לצערי, מסוגלת לאכול מזון נוזלי בלבד. אכלה אנשור ובגלל מספר הקאות עברנו לאוסמולייט, פחית אחת ליום. מה ניתן לתת בנוסף, במינון נמוך שיקל עליה, יוסיף לצריכת הקלוריות ויהיה קל לעיכול כך שלא יגרום להקאות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל קל לעיכול
פרופסור גיל בר-סלע22/02/2009אביטל שלום
צר לי לשמוע על מצבה של אימך. במידה ומצב מחלתה מאד מתקדם, אין צורך לרדוף אחריה עם אוכל, הדבר לא יביא לשיפור מצבה ורק יגרום למתח מיותר בין המשפחה המטפלת לחולה.
במידה שקיים רצון לאכול אך יש בעיה של הקאות וצורך במזון נוזלי בהחלט מומלץ מילקשייקים של פירות וגלידת שמנת. אם רוצים מתכון יותר בריא ניתן בבלנדר לערבב בננות, דבש, שקדיה( מחית שקדים הדומה לטחינה) ומים או חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוך ושעול קלתה תה12/02/2009
שלום ד"ר גיל בר-סלע אני נזקקת שוב לעזרתך. יש לי חום נמוך כחודש וחצי.היה 37.5 בערב, ובבקר 37.2 עכשיו יש לי 37.3 בערב ובבקר37.1 וזאת אחרי טפול אנטיביוטי בעקבות ממצא של חידקים בתרבית שתן.( צמיחה של100.000) יש לי בנוסף שעול קל .ועל כן רופאת המשפחה הדואגת לי מאד החליטה לשלח אותי לctבית חזה. צלום הרנטגן היה תקין. יודעת אני שכל הלחץ הוא בגלל מחלת הרקע שהיתה. אתה יודע בדיוק מה היה לי ואולי רואה את פני הדברים בצורה שונה. האם יש צורך שאעשה c t בית חזה? רופאת המשפחה יודעת שאני מתכוונת להתייעץ אתך. מועד הבדיקה ביום ראשון. האם באמת יש צורך להבדק בבדיקה זו. אולי זה מיותר? אשמח מאד מאד לשמע דעתך. תודה תה תה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונות
פרופסור גיל בר-סלע12/02/2009תה תה שלום
איני חושב שהתלונות שיכות למחלתך הבסיסית. אך, במידה שיש חום נמוך הנמשך כבר 6 שבועות בהחלט מוצדק לעבור בדיקת CT חזה. כמו כן כדאי לחזור על תרבית השתן, ייתכן שהטיפול האנטיביוטי עזר רק בצורה חלקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תה תה12/02/2009תודה רבה לך ד"ר גיל בר-סלע. עזרת לי מאד תה תה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשריות לימפה
תה תה17/02/2009שלום ד"ר גיל בר -סלע קבלתי היום את תשובת ה ct בסריקת בית החזה נכתב בין היתר: נצפו קשריות לימפה בקוטר של עד כ- 12מ"מ באקסילות. בסכום כתוב בין היתר:קשריות קטנות באקסילות. מה המשמעות? תודה תה תה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
פרופסור גיל בר-סלע18/02/2009נראה תקין, ניתן להשלים על ידי בדיקת US לבתי השחי והשדיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ולחץ חדש
תה תה19/02/2009שלום ד"ר גיל בר סלע היום הייתי אצל רופא פנימי מומחה. בבדיקת השד המנותח בחלק העליון של הצלקת נמוש גוש רגיש מאד בקוטר 1 ס"מ. נאמר לי להתיעץ עם כירורג שד ועם הרופא האונקולוג המטפל כדי לדעת האם הממצא ידוע. הומלץ לי גם ממוגרפיה ואלטראסאונד. מועד הבקור אצלך הוא בעוד עשרה ימים. מחר אבקר כירורג שד. האם הממצא הכואב יכל להיות הצלקת? אני מנסה לצאת קצת מהלחץ אבל לא מצליחה במיוחד. תודה תה תה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצל האונקולוג המטפל בלבד
תה תה19/02/2009שוב שלום כירורגית השד אליה נשלחתי דחוף ע"י רופאת המשפחה, לא הבינה בכלל מדוע נשלחתי אליה. לדבריה , מי שכבר חלתה שייכת אך ורק לרופא האונקולוג המטפל. מצפה בחסר סבלנות לבקור המתוכנן אצלך באחד במרץ. תה תה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד וצהבת בכבדחנה11/02/2009
אני חולה בסרטן שד גרורתי , לאחרונה קיבלתי טיםול כימי cmf ולאחר הטיפול השלישי חלה הדרדרות בתיפקודי הכבד , וצהבת שהוגדרה כצהבת כימית (לא נגיפית) הצהבת מופיעה גם במראה הפיזי ע"י צבע צהוב בפנים ובעור וגם בעיניים האם יש פיתרון למצבי , איך פותרים צהבת כימית ? איזה תרופות קיימות ואיזה מרכיבים טבעיים יכולים לעזור לניקוי הכבד תודה מראש חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד וצהבת
ד''ר שחר לב ארי12/02/2009חנה שלום,
בנוגע לרפואה המשולבת הניתנת במקביל לטיפול הרפואי הקונבציונלי שאת מקבלת ניתן להעזר ברפואה סינית:( דיקור + צמחי מרפא) שיש עדויות על יעילותם בבעיות כבד.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שד
פרופסור גיל בר-סלע12/02/2009חנה שלום
מתוך התאור שנתת, איני בטוח שמדובר בצהבת שנגרמה מהטיפול התרופתי, התרופות הכלולות בתשלובת CMF אינן גורמות לצהבת.
האם ישנה מחלה בכבד או באזור הכבד? במידה שמדובר במחלה עצמה הרי ההתיחסות לגמרי שונה מאשר צהבת שנגרמה מהטיפול התרופתי. בכל מקרה לא ניתן לתת המלצות ספצפיות לצמח כזה או אחר מבלי לדעת במדיוק את מצבך.
בזמן צהבת מומלץ לא להעמיס על התפקוד הכבדי, להימנע ממזון שמן או מטוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגסמיכל09/02/2009
חבר שלי (בן 35) אובחן לפני כשבועיים כחולה בסרטן המעי הגס.הוא עבר ביופסיה לפני כשבוע ובהמתנה לתשובה לגבי סוג הסרטן והטיפול. בינתיים (כבר מעל חודש) הוא לא מסוגל לאכול כלום, כל דבר שנכנס לו לפה הוא מקיא ומשלשל.(אין לו בחילות )הוא גם סובל מכאבי בטן איומים וכאבי ראש. הרופאים לא יכולים להציע לו שום טיפול עד שיגיעו התוצאות של הבדיקות (בעוד כשבועיים)ובינתיים המצב שלו מיתדרדר, הוא יורד המון במשקל, והוא באפיסת כוחות ולא מתפקד, מה שמשפיע עליו גם נפשית. שאלתי היא: עד שיגיעו תוצאות הבדיקות, האם יש טיפול חלופי שהוא יכול לקבל על מנת להקל עליו ולחזק אותו עד שהוא יתחיל בטיפול בסרטן, ואולי גם במהלך הטיפול. דיברתי עם נטורופטית שהמליצה לו לקחת אבקת חלבונים ופחממות ולערבב בשתייה. האם זה מומלץ והאם ישנם תוספים נוספים או צמחי מרפא שיכולים להקל עליו? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי גס
פרופסור גיל בר-סלע09/02/2009מיכל שלום
המהלך שתארת לא לגמרי ברור לי, זמן לקבלת תשובה מביופסיה הוא 5-8 ימים. מלבד זאת לא ברור האם מדובר במחלה גרורתית או לא. האם עבר בדיקות הדמיה של כל הגוף , כולל CT של הראש או לא. האם בכלל מדובר בסרטן מעי גס או סוג לגמרי אחר?
על מנת לטפל טוב צריך להבין את תמונת המחלה ולצערי אינה ממש ברורה.
באופן כללי כדאי לתת טיפול נוגד בחילה לפני שמנסים לאכול במידה שיש הקאות מרובות. כמו כן יש להתאים את התזונה לשלשולים. אבקת חלבון ופחממות יכולה להתאים אך בכמויות גדולות יכולה לגרום לשלשול. ניתן להעזר בפחיות מזון מוכן שיחסית מאוזנות ונקראות איזוקל להשגה בבתי המרקחת.
לגבי יעוץ על צמחי מרפא , התאמת תזונה- אם התמוהנ הלא ברורה של מצב המחלה, קשה לי לייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן המעי הגס
ד''ר שחר לב ארי12/02/2009מיכל שלום,
יש פורמולות צמחים ברפואה סינית היכולות לסייע בהקאות ובשלשולים מבסוג שאת מתארת. ואולם ראשית יש לברר את המצב לאשורו מבחינה רפואית, לבדוק מהו הטיפול אותו הוא אמור לקבל ואז לפנות למטפל המומחה לעניין בתחום הרפואה הסינית.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטואסטרוגנים - האם יש סוגים שונים?רות08/02/2009
שלום רב, האם פיטואסטרוגנים מצמחים שונים הם בעלי תכונות שונות? למשל, האם לפיטואסטרוגנים שבזרעי פשתן יש תכונות שונות מאלה שבסויה או בבטטות, כגון מבחינת המטבוליזם שלהם או השפעתם על גידולים שונים? שאלתי מתיחסת ספציפית לסרטן שחלה ולהמלצה שקיבלתי לצרוך זרעי פשתן כחלק מדיאטת באדוויג. תודה, רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטואסטרוגנים
פרופסור גיל בר-סלע08/02/2009רות שלום
קיימים סוגים שונים של פיטואסטרוגנים. השפעתם אינה אחידה כמו שהשפעת האסטרוגנים השונים בגוף אינה אחידה. עיקרון הפעולה של הפיטואסטרוגנים הוא שמדובר באסטרוגן מאד חלש ממש בסדרי גודל לעומת האסטרוגנים בגוף, אך כשנצרך בכמיות גדולות יש לו השפעה על הקולטנים לאסטרוגן.
השפעתם של הפיטוסטרוגנים נחקרה בצורה מוגבלת בגידולים שהם תלויי הורמונים כלומר סרטן השד באשה וערמונית בגבר.
בסרטן השחלה ככל הנראה לא קיימת השפעה הורמונית על מהלך המחלה ואם קיימת היא שולית. בפשתן יש גם נוגדי חימצון ואומגה 3 מעבר לפיטואסטרוגנים.
איני רואה בעיה לצרוך דיאטת בודוין בסרטן השחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאדוויג וסרטן שד
יהורם ק.02/02/2010שלום,
אמי מאובחנת עם סרטן שד גרורתי, שלב 4, בעל רגישות גבוהה (80 אחוז) לאסטרוגן.
הומלץ לה על דיאטת באדוויג, אך אני תוהה אם ההתנהגות הפיטואסטרוגנית של הפשתן לא עלולה לעודד את התפתחות הגידולים.
ככל שאני מנסה לחקור את העניין אינני מצליחה להבין מהי ההשפעה של הפיטואסטרוגנים שבפשצן על קולטני האסטרוגן של הגידול.
אשמח לשמוע את דעתכם,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להודעתי הקודמת
יהורם ק.02/02/2010לרופאים שלום,
את ההודעה הקודמת העברתי מבת דודתי, ולכן הבלבול בשמות.
תודה,
יהורם ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להבין כיצד לוקחים אלוורה
טלוס18/02/2010האם זה מגיע בדמות כדורים? איזה מינון מומלץ לחולה של סרטן לבלב גרורתי, וגם להרחבה על הכימותרפיה הקונבנציונלית- מאחר ואבא שלי מתחיל טיפולים כאלו, נראה לנו דרסטי לוותר עליהם כליל. האם יש מחקרים בנוגע לויתור על כימו בכלל ועל הצלחה של טיפולים משלימים במקום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלוורה
פרופסור גיל בר-סלע18/02/2010לא ברורה לי הסיבה לקחת אלוורה, אך ניתן לקחת בשתיה מיץ אלוורה (מוצר באיכות טובה של FOREVER LIVING).
ניתן לעיתים לוותר על טיפול כימותרפי בסרטן לבלב- לא בגלל יעילות הטיפול האלטרנטיבי אלא בגלל מגבלות הטיפול המקובל. אין עבודות שטיפול אלטרנטיבי יעיל במקום טיפול מקובל. אך ניתן בהחלט לנסות לשלב או לתת במקום- כמצויין- עקב חוסר היעילות בדרך כלל של הכימותרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטואסטרוגנים
ד''ר שחר לב ארי12/02/2009רות שלום,
פיטואסטרוגנים (=אסטרוגן מהצומח) הם חומרים המופקים מצמחים או מזונות צמחיים בעלי מבנה כימי דמוי אסטרוגן ומאופיינים בפעילות אסטרוגנית חלשה. זוהו עד כה מספר רב של פיטואסטרוגנים המחולקים לשתי קבוצות עיקריות - איזופלבונים וליגנינים. בזרעי פשתן/סויה...יש עשרות/מאות חומרים כך שכמובן יש להם תכונות שונות זו מזו. לשיטת באדוויג הצטברו סיפורי מקרים של הצלחות אך עדיין לא נבדקה בצורה מדעית מלאה. בכל אופן אין מניעה שתיקחי אותה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטואסטרוגנים
ד''ר שחר לב ארי01/03/2010רות שלום,
לשיטת באדוויג בהחלט יש עדויות רטרוספקטיביות שהיא יכולה מאוד להועיל, אך למיטב ידיעתי לא בוצע מחקר פרוספקטיבי מדעי שיוכיח את העניין.
לגבי שמן הפשתן - יש עדיין מחלוקת בקהילה המדעית לגבי השימוש בפיטו-אסטרגנים בסרטנים תלויי הורמונים. לדוגמא במחקר אחרון שהתפרסם שמן הפשתן התגלה דווקא כבעל פוטאנצייל ליעילות בקרב מטופלות סרטן שד. יש הבדל גדול בין נטילת פיטו-אסטרוגנים במזון, שאז בד"כ הכמות אינה גדולה, לעומת תוספי מזון היכולים להכיל באופן מרוכז כמות רבה ביותר של חומר פעיל. רוב המחקרים מראים שאין אינטרקציה לבין לקיחת תוסף מזון בו יש כמות גדולה עד פי עשרות של המרכיב הפעיל, שעשויה להיות באופן רב יותר אינטרקציה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה בשם ( Dichloroacetate (DCAהילה06/02/2009
שלום לד"ר בר-סלע רציתי לברר אם שמעת על ( Dichloroacetate (DCA האם היא עוזרת לסרטן שד גרורתי? האם בכלל נעשו מחקרים על בני אדם? זו תרופה או תוסף מזון? כתוב שעל חיות מעבדה זה עובד. האם ישנן תופעות לוואי מוכרות בבני אדם במינון של 100mg ליום? איפה אפשר להשיג את התרופה? ובכלל מה ידוע עליה אשמח לתשובתך בהקדם. תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DCA
פרופסור גיל בר-סלע07/02/2009הילה שלום
מהיכן הגעת לשימוש בחומר זה כתרופה? באופן בסיסי זהו חומר מסרטן המצוי במיים בכמיות מזעריות. נעשו מחקרים לגבי האפקט המסרטן שלו בבע"ח ואכן נמצא כזה, לאחר שהחשד הועלה ממחקרים סביבתיים.
נכון שבמחקרים בסיסיים יש לחומר גם השפעה של הרס תאי סרטן על ידי הכוונתם להרס תאי מתוכנן, אך אם אין טעות בין כוונתך לבין מה שבדקתי, ממש לא נראה לי לקחת אותו בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDCA תגובה לד"ר בר סלע
אתי20/04/2009באוניברסיטת אלברטה בקנדה מתקיים מחקר מתקדם בנושא, אנשים ברחבי העולם כולו לוקחים את ה DCA כתוסף מזון, היו פירסומים במדיה העולמית על כך שחברות התרופות לא מעונינות בחומר על מנת ליצור תרופה חדשה, מכיוון שתרופה כזו לא תכניס להם את הרווחים העצומים שהם עושים.
מה דעתך על ה IP6 , משווק כתוסף מזון המרעיב את הגידול האם אתה ממליץ עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIP6, DCA
פרופסור גיל בר-סלע20/04/2009אתי שלום
מכל מה שציינת לגבי DCA עוד לא מצאתי סיבה לקחת אותו ואיני יודע למה הכוונה במחקר מתקדם. מסקירת הספרות המדעית לא מצאתי מידע שמאפשר המלצה עליו.
לגבי IP6 שמצוי בגרעינים, קטניות, פירות וירקות ומופק ממעטפת גרעיני אורז מלא- סה"כ קיימים מחקרים מעבדתיים המראים על מגוון פעילות אנטי סרטנית שבהחלט תומכת בהמשך מחקר. אין כל מיידע קליני, כך שבעצם ניתן להגיד שכלל לא ידוע אם עוזר לטיפול בחולי סרטן.
חשוב לציין שהרבה מאד חומרים בטבע מראים פעילות נוגדת סרטן במעבדה, אך ניסויים קליניים או שלא בוצעו או שלא הצליחו להראות מיידע חיובי- כך שלשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוקאילת01/02/2009
שלום איזה סוג של תה ירוק מומלץ לשתות לצורך התמודדות עם סרטן שד גרורתי אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק
פרופסור גיל בר-סלע01/02/2009אילת שלום
תה ירוק ניתן כמובן לרכוש בכל חנות ובמידה שבכוונתך לשתות תה יש לשתות בכמיות גדולות של לפחות 5 כוסות ביום. במידה ורצונך לקחת קפסולות של החומר הפעיל שנקרא EGCG יש לרכוש בבתי מרקחת העוסקים גם ברפואה משלימה או בבתי טבע. ניתן לקחת 2-3 קפסולות של 150 מק"ג ביום.
כדאי להזכיר שההשפעות המיוחסות לתה ירוק הן ברמת המניעה של הסרטן ולא ברמה הטיפולית. בהקשר של תוסף טיפולי עד כה אין כל תוצאות ממחקר קליני כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אילת02/02/2009תודה תוכל להמליץ היכן ניתן לרכוש באיזור חיפה, בבתי טבע ששאלתי לא היה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופסור גיל בר-סלע02/02/2009ניתן למצוא בבית מרקחת ארמון הממוקם ברמות ספיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות
אילת02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שד גרורתי
ד''ר שחר לב ארי01/02/2009איילת שלום,
מעבר לתוספים כגון תה ירוק רצוי מאוד לעבור לפרוטוקול של כשעה ביום הכולל פעילות גופנית מודעת כיוגה או צי-גונג, תזונה תומכת, ועבודת גוף נפש כמו דמיון מודרך ומדיטציה שיכול לסייע לך ביותר בהתמודדות במחלה. עיקרי תוכנית כזו ניתן לראות באתר נקודת מפנה .
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PET אצל ילדה בת שנתייםיריב30/01/2009
שלום, לקרובת משפחה שלי התגלה סרטן מסוג PET במוח ולאחר ניתוח היא עוברת כימותרפיה אגרסיבית. רציתי לשאול האם יש טיפולים אלטרנטיביים שיכולים לעזור לתופעת הלוואי של 'הידבקות' הפה, והאם יש טיפולים אחרים שהייתם ממליצים במצבה וגילה. בנוסף רציתי לשאול מה דעתכם על שיטת באדווינג והאם נראה לכם שעקרונות תזונתיים, במיוחד הימנעות מסוכר הם בעלי השפעה על הסיכוי לחזרת הסרטן. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משלימה בילדים
פרופסור גיל בר-סלע31/01/2009יריב שלום
הטיפול בתופעות הלוואי אצל ילדים הוא מאד ספציפי וצריך להתייחס לכל בעיה שעולה, על פי התרשמות ההורים ובדיקת הילד החולה. אין לי המלצות כלליות, איני יודע מה היא אוכלת, מה השלב ההתפתחותי וכן הלאה. איני חושב ששיטת בודווין מתאימה לילדים. סוכר אינו מתאים לאדם המובגר ופוגע בבריאתו ביחס למכלול מחלות כורניות בינהן הסרטן, איני חושב שהפסקה מוחלטת של מתוק לילדה בת שנתיים הוא מעשה נכון. מתוק במידה הוא תמיד נכון.
לא ברור לי למה כוונתך ב"הדבקות הפה", האם מדובר בפצעים? ניתן להעזר גם בחומרים טבעיים לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה משלימה בילדים
ד''ר שחר לב ארי31/01/2009יריב שלום,
רפואה משלימה יעילה לילדים חולי סרטן כוללת דיסיפלינות כגון דיקור סיני, שיאצו, מסאז, דמיון מודרך ומדיטציה.לא ברור לי מהי אותה הידבקות בפה. אם מדובר בפצעים ברירית הפה הרי ניתן להעזר בחומר ההומאופטי טרואמיל.
לגבי שיטת באדוויג, הרי שאין לגביה למיטב ידיעתי חומר מדעי מבוסס לגבי ילדים. כמובן שהפחתת ממתקים הינה מומלצת ביותר..
בברכת בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPET אצל ילדה בת שנתיים
יריב31/01/2009תודה על התגובות, הכוונה ב'הידבקות הפה' הם פצעים בפה שמקשים על פתיחתו... אני מכיר את המשחה טראומיל...באיזו צורה משתמשים בטראומיל (במשחה או בדרך אחרת?) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומיל
פרופסור גיל בר-סלע01/02/2009לפצעים בפה יש להשתמש באמפולות לשתיה שאינן משווקות בארץ בצורה סדירה. כמו כן עלותן מאד גבוהה ולמרות המחקר שבוצע והראה תוצאות, מנסיוני עם ילדים ופצעים בפה לא נתרשמתי מתגובה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בפה
ד''ר שחר לב ארי01/02/2009יריב שלום,
מנסיננו טרואמיל לעיתים עוזר ולכן כדאי לנסות. במידה ולא מסייע גם לדיקור סיני פוטאנצייל לסייע
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יריב01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CLL ו-GREEN MAGMAאביטל27/01/2009
הי אמי חולה בסרטן דם מסוג CLL כבר עשר שנים, לאחרונה מצבה החמיר (בלוטות נפוחות בכל הגוף והקרנות לא עוזרות). המערכת החיסונית שלה חלשה מאוד, חולה הרבה ועכשיו התפרץ לה הרפס על כל הגוף. קיבלתי המלצות עלמוצרים מחזקים המכילים GREEN MAGMA כמו GREENZIME של ניקן או GREEN MAGMA של GREENFOODS וגם קיבלתי המלצה מנטורופתית על AVEMAR (מגביר ייצור טרומבוציטים וכולי). אשמח לקבל דעה מקצועית והמלצה על אחד המוצרים, או משהו אחר שאתם חושבים שיכול לעזור לה לחיזוק המערכת החיסונית ובכלל. תודה תודה מראש אביטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצויי שעורה
פרופסור גיל בר-סלע27/01/2009אביטל שלום
כל המוצרים שציינת מופקים משעורה בדרכים שונות ומכילים ויטמינים, וחומרים פעילים שונים. איני מכיר מחקרים שנערכו ב- MAGMA . לעומת זאת ב-AVEMAR נערך מחקר השוואתי קטן בילדים מטופלים בכימותרפיה שהראה שיפור בספירות הדם בקבוצה שטופלה ומחקר בחולי סרטן מעי גס שהראה שיפור במדדי איכות חיים ואף בזמן חיים למרות שלא היה אקראי כתוספת לכימותרפיה. כדאי לציין שברמב"ם ערכנו מחקר במיץ נבט חיטה קפוא בחולות סרטן שד תחת כימותרפיה והראנו פחות זיהומים ופחות אירועי חום עם ספירה נמוכה בקבוצה שטופלה בהשוואה לביקורת. לדעתי המיץ הטרי עדיף על תכשירי האבקה.
לגבי CLL פורסמו מחקרי מעבדה ואף תאורי מקרים קליניים של לקיחת מיצוי תה ירוק הנקרא EGCG עם פעילות טובה והשפעה על המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהegcg
אביטל28/01/2009אני מבינה שההשפעה של התה היא עם שתיית לפחות 5 כוסות ומעלה. האם יש איזושהיא חברה מומלצת לדעתך? תוך כמה זמן אפשר לראות שינוי אם בכלל? האם התוספים האלו שציינתי בהודעה הראשונה ו/או התה יכולים להתנגש בזמן קבלת טיפול כימותרפי? תודה אביטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEGCG
פרופסור גיל בר-סלע28/01/2009למיטב הידוע עד כה התוספים לא סותרים פעילות של כימותרפיה, אך כמובן שנושא זה לא נחקר באמת. אין לי העדפה לחברה מסוימת, במידה ונלקח כתוסף EGCG ניתן לקחת 3-4 קפסולות של 150 מק"ג ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה או כמוסות?
אביטל28/01/2009ראשית תודה, ושנית - האם עדיפות הכמוסות על שתיית תה ירוק, ואם כן איפה אפשר להשיגן? תודה אביטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע28/01/2009עדיף כמוסות
ניתן להשיג בבתי טבע. אפשר לנסות "נצח ישראל" במרכז או סמואלוב ברחובות או ארמון בחיפה ואני מניח שקיימים רבים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה ירוק
ד''ר שחר לב ארי28/01/2009אביטל שלום,
במחקר מעבדתי EGCG גרם למוות תאי מתוכנת לתאי CLL ובכך הפוטאנצייל לסייע קיים אם כי חשוב לזכור כי אין עדיין מחקר קליני מבוסס לגבי היעילות.
אני ממליץ במצבים אקוטיים להשתמש בתוסף המזון ולאחר שאמך תתחזק לעבור לשתיית התה הירוק עצמו..
הייתי ממליץ לאימך לקבל במקביל גם טיפול רפואה סינית לסייע לה בהחלמה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביטל29/01/2009תודה רבה לשניכם, איידע את אימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)