מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהזיוה10/12/2008
שלום רב. לפני כחודש וחצי חליתי בשפעת שנמשכה כשבוע וחצי: חום, שיעול,נזלת, הקאות... מאז, במשך שבועיים ישנם כאבים בחזה בצד ימין מתחת לשד הימני. בעיקר בזמל שכיבה על הגב, קימה מהמיטה, מאמץ גופני, התעטשות, ולאחר כעס והתעצבנות. תדירות הכאב קצת פחתה אך אני עדיין מודאגת. אני בת 50 ומעשנת 10 סיגריות ליום. אודה לך אם תוכל להעלות סברה כלשהי למצב שתארתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע10/12/2008זיוה שלום
התאור מתאים לגרוי של קרו הריאה (פלאורה) בעקבות דלקת. יקח זמן עד שיחלוף ניתן להיעזר בקומפרס חרדל.
להלן ההוראות: לטחון גרגרי חרדל במטחנת קפה (חצי כוס), לפזר על בד כותנה (חיתול) שמקיף את בית החזה, לקפל את הבד כך שהחרדל באמצע. לטבול בקערית מים רותחים ולסחוט היטב. להניח כשעדין חם (ללא שיגרום לכוויה) סביב בית החחזה ולסגור עם סיכת בטחון. לעטוף את הגוף עם מגבת או שמיכה ל-10 דקות (עד שמתקרר).
קומפרס זה מספר פעמים בשבוע והסיכוי שמצבך ישתפר גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר שחר לב ארי15/12/2008זיוה שלום,
בהמשך לשאלתך הייתי פונה לטיפול בשיאצו/דיקור סיני לטיפול במצב. סדרת טיפולים יכולה לסייע לך, וטיפולים מסוג זה ניתנים בקופות החולים במסגרות הביטוחים המשלימים של הקופה.
בברכה בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי07/12/2008
שלום רב, אולי תדעו לענות לי במקרה: אמא שלי בת 68 ,חלתה לפני שנתיים בסרטן השד ועברה כריתה.מטופלת בכדור הורמונלי.לפני כשלושה שבועות ,נתגלה סרטן במעי הגס ,בעקבות תופעות של שילשולים.בבדיקת סי טי שאת תוצאותיה קיבלנו לפני כיומיים ,נתגלו גרורות בעצמות: עצם הכסל ,חוליות גביות נמוכות ומותניות ,שבריפ פתולוגיים במספר צלעות תחתונות ונגעים באיסכיום.ברצוני להעלות מספר שאלות : מה המקור של גרורות בעצמות - שד או מעי גס? מהו נגע אוסטיוליטי? מהו איסכיום? מהי דרך הטיפול? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור גיל בר-סלע07/12/2008אבי שלום
על מנת לקבוע את מקור הגרורות יש להעזר בכל הנתונים של 2 המחלות וניתן להעריך מהן את רמת הסיכון של כל אחת לשלוח גרורות. כמו כן ניתן להעזר בסמני סרטן
גרורות בעצמות הרבה יותר שכיחות בסרטן השד לעומת סרטן המעי.
לעיתים יש צורך בביצוע ביופסיה מהעצם לצורך קביעת המקור ונראה לי שכאן יהיה צורך בכך כיוון שהטיפול ממקור שד יכול להיות הורמוני לעומת מקור מעי שמחייב כימותרפיה.
אוסטאוליטי- ממצא הורס עצם
איסכיום- אחת מעצמות האגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיקה04/12/2008
מהם סיכויי החלמה מגידול סרטני במוח בילדים שעברו ניתוח, הקרנות וכימותרפיה? האם ידוע משהו על הוירוס ההונגרי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול במוח
פרופסור גיל בר-סלע07/12/2008מיקה שלום
סיכוי לריפוי קיים. הסיכויים מושפעים מסוג הגידול, גיל הילד, מידת ההצלחה בניתוח וכדומה.
לגבי וירוס ניו-קאסל או ההונגרי (אותו וירוס אך שיטת טיפול שונה). בתחילת שנות האלפיים פורסמה עבודה שהראתה במבוגרים שיפור בתוצאות הטיפול לאחר הטיפול בוירוס (מחקר שנעשה בארץ בהדסה). לא היו תוצאות או מחקרי המשך בנושא כך שקשה להסיק מסקנות ברורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלבלבשירן01/12/2008
שלום רב, לפני חודש גילו לאבי בן 60, בריא לפני כן סרטן בראש הלבלב, ניסו לנתח ואז גילו גרורות בכבד ולכן לא המשיכו לניתוח הוויפל. אנחנו אמורים לפנות למחלקה האונקולוגית אך רציתי לדעת מספר דברים: עם כל הרצון שאבי היקר יהיה איתנו כמה שיותר אנחנו מעדיפים שיסבול כמה שפחות אפילו אם זה על חשבון הזמן שלו בעולם. השאלה היא מה התועלת בטיפלי הכימותרפיה? האם הם מועילים באיכות החיים או גורמים לסבל של תופעות לוואי תמורת זמן לא ארוך בתמורה? יש אנשים שלא מקבלים בכלל טיפול? אני קצת מבולבלת מתועלת התרופות במצב הזה. שאלה נוספת, לאבי כבר יש תופעות של כאבי בטן, בחילות, חוסר תיאבון, מה בדר"כ תוחלת החיים במצב זה? אני מודעת לכך שאין דרך להבריא. ושאלה אחרונה, האם זה אומר שהמחלה כבר התפשטה מעבר לכך? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
פרופסור גיל בר-סלע01/12/2008לירז שלום
חלק מהשאלות ששאלת לא ניתן להשיב עליהם מבלי שפוגשים את אביך ולכן אענה רק בצורה כללית ביחס לסרטן הלבלב ולא תשובות המכוונות רק לאביך.
התרומה של הכימותרפיה בסרטן לבלב מאד מוגבלת. שיעור התגובה המתבטא בהקטנת המחלה הוא פחות מ-15% . מאידך בחלק גדול מהחולים יש התיצבות של המחלה לתקופה מסוימת שיכולה להיות ארוכה או קצרה אך אינה נמדדת בשנים.
למרות החשש מתופעות הלוואי של הטיפול הכימותרפי הרי המחקר מראה שחל שיפור באיכות החיים של החולים בתקופת הטיפול, אשפוזים נחסכו ולא התווספו. לכן המלצתי בדרך כלל היא שכדאי לנסות את הטיפול ולתת לו צאנס. תמיד ניתן להפסיק אם אינו תורם ומחמיר את תופעות הלוואי. קיימת חשיבות להתחיל את הטיפול כשהמצב הכללי יחסית טוב.
לגבי רפואה משלימה, בהחלט ניתן להוסיף יכולה להיות חלק מהטיפולים ובמצבים מסוימים ניתן לנסות אותה כחלופית. התוצאה של רפואה חלופית לא מגובה במחקר אלא בתאורי מקרים בודדים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן לבלב
ד''ר שחר לב ארי01/12/2008אנו מטפלים במספר חולים במצב דומה ותמיכה במחלה באופן מולטי-דסיפלינרי ברפואה משלימה/משולבת הכוללת פרוטוקול של שעה ביום הכולל פעילות גופנית מודעת כיוגה או צי-גונג, תזונה תומכת, ועבודת גוף נפש כמו דמיון מודרך ומדיטציה עוזרת להם מאוד בהתמודדות.
ניתן גם לשלב צמחי מרפא לסרטן לבלב, לכורכומין המופק מ- curcuma longa קיים פוטאנצייל לסייע. היעילות שלו הוכחו במספר רב של מחקרי מעבדה, וכיום מספר מחקרים קליניים בודקים שימוש בכורכומין לטיפול בסרטן לבלב, והפוטאנצייל העיקרי הוא במשולב עם הכמותרפיה, כאשר אנו הקבוצה הראשונה בעולם שהראתה את אפשרות הסינרגיזם עם הכמותרפיה
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטבליות ג'ינג'רשירי30/11/2008
שלום רב, קרוב משפחה שלי סובל אחרי טיפולים מטעם מתכתי בפה ומבחילות. המליצו לי על מוצר טבעי של טבליות ג'ינג'ר+ויטמין B6 בטעם הדרים למציצה של חברת תפוח. השאלה היא האם עלולה להיות בעיה או שזה בטוח לשימוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבליות גינגר
פרופסור גיל בר-סלע30/11/2008שירי שלום
גינגיר עוזר לבחילה. מחקרים שנעשו עם ויטמני B בנסיון להפחית את הטעם המתכתי הנגרם מהכימותרפיה לא הצליחו להוכיח יעילות.
בכל מקרה המוצר בטוח ובהחלט ניתן לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבליות גינגר
ד''ר שחר לב ארי01/12/2008שירי שלום,
בהמשך לשאלתך חשוב לדעת שהחומר הפעיל, הגינגריול, מעכב צימות טסיות ולכן אסור לנטילה יחד עם תרופות נוגדות קרישה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן וגינג'ר
ירדן23/01/2011אני יודעת שמבין נוגדי קרישה הקומודין הוא בעייתי יותר באופן כללי בחיבור עם חומרים טבעיים שונים (ביניהם עשב החיטה). האם הג'ינג'ר נוגד גם קלקסן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן וגינג'ר - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע23/01/2011ירדן שלום
החומר הפעיל בגינגיר, משפיע על תפקוד הטסיות (טרומבוציטים) אשר שייכים למנגנון הקרישה. בדומה לדרך שבה משפיע האספרין (קרטיה) על הקרישה כשניתן לחולי לב למשל.
אין התנגשות מבחינת פעילות עם הקלקסן. קיים סיכון פוטנציאלי שנטילת גינגר יחד עם כל תרופה נוגדת קרישה- תיצור אפקט חזק מידיי ואולי אינו רצוי של נוגד קרישה, כלומר תעלה את הסיכון לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתאברהם29/11/2008
האם אתם ממליצים לקחת אומגה וואן במהלך טיפול כימוטרפי בגמזר? תודה מראש
פרופסור גיל בר-סלע29/11/2008השיקול לקחת טיפול באומגה וון הוא נסיון למנוע ירידה מוגזמת ובלתי נשלטת במשקל. אין קשר לטיפול הכימותרפי אלא למצב הכללי. ניתן לקחת את הטיפול יחד עם הכימותרפיה גם באותו היום אם יש צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגמזר
ד''ר שחר לב ארי01/12/2008לגבי שילוב צמחי מרפא יחד עם גמזר הייתי שוקל את החומר הפעיל כורכומין המופק מ- curcuma longa . היעילות שלו הוכחו במספר רב של מחקרי מעבדה, וכיום מספר מחקרים קליניים בודקים שימוש בכורכומין במשולב עם הכמותרפיה, כאשר אנו הקבוצה הראשונה בעולם שהראתה את אפשרות הסינרגיזם עם הכמותרפיה. עדיף מוצר המשלב את הכורכומין יחד עם פפרין להגברת ספיגתו
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארס נחשאברהם29/11/2008
מנחי הפורום הנכבדים, האם אתם מכירים ביעילותם של מרכיבים המצויים בארס הנחש (או עקרב) ומהם מפיקים כיום תרופות נגד מחלות סרטן שונות (בעיקר כבד) האם ניתן להפנות למחקרים שהתפרסמו אודות יעילות הכורומין בסרטן לבלב וצמח הדיבקון תודה על התשובה
פרופסור גיל בר-סלע29/11/2008אברהם שלום
איני מכיר מחקרים על ארס נחש או עקרב ביחס לסרטן. קיימים מחקרים בסיסיים מרעלנים המופקים מארס כולל ארס צדפות בנסיון לאתר תרופות חדשות נגד כאב הניתנות בהזרקה.
לגבי הדיבקון ניתן לחפש על פי שם באנגלית MISTLETOE . אם ברצונך במאמר בעברית שפורסם לפני שנתיים בעיתון "הרפואה" שלח לי מייל לפי הכתובת המצויה באתר רמב"ם ואשלח לך.
לגבי כורכום שוב שפע של מידע בעיקר מחקר בסיסי ניתן לחפש על פי CUROMIN .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארס נחש
ד''ר שחר לב ארי01/12/2008שלום אברהם,
השימוש בדבר ארס נחש או עקרב אין להם ביסוס מדעית ככל ידיעתי ועל רקע הסיכון לא הייתי משתמש בהם. לגבי הכורכומין קיימים מספר רב מאוד של מחקרים בתחום, אם תשלח לי את האימייל שלך וסוג הסרטן הספציפי שאתה מתעניין לגביו אוכל לשלוח לך הפניות
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארס רפואי נחשים
אחמד27/08/2012שלום .. אנחנו חברה מרומניה שמיצרת ארס רפואי .
ורציתי לדעת אם יש לנו פה בארץ איזהו חברה שמבקשת את המוצר הזה .... אני אשמח אם מקבל תשובה תודה רבה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעי עור טרום סרטנייםיריב28/11/2008
האם מומלץ כהמלצת רופא העור להוריד אותם בעזרת חנקן נוזלי. כמו כן מה ההשפעה של תזונה ואורח חיים על הסיכון להתפתחות סרטן העור והאם ישנם טיפולים ספציפיים מומלצים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים בעור
פרופסור גיל בר-סלע29/11/2008יריב שלום
שינויים בעור הם בעיקר עקב חשיפה לשמש באנשים הרגישים לכך. ניתן להסיר אותם באמצעות חנקן נוזלי. ככל הנראה הדבר החשוב ביותר הוא להימנע מחשיפה לשמש כלומר למרוח קרם הגנה טוב על הפנים כל בוקר (גם בחורף) וללכת עם כובע. נסיונות שנעשו של מתן מניעתי של סלניום ווטמין E לא הוכיחו את עצמם. ככל תזונה בריאה ומאוזנת משפיעה גם על בריאות העור, אך למיטב ידיעתי לא ניתן להצביע על מזונות מיוחדים שניתן ליחס להם מניעת סרטן עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגעי עור טרום סרטניים
ד''ר שחר לב ארי01/12/2008יריב שלום,
הייתי ממליץ על מעקב מסודר אצל רופא עור במצבך. קיים גם המרכז המשולב למניעת סרטן בניהול פרופ' ארבר בבית חולים איכילוב, מרכז ייחודי בארץ המתמחה בנושא מניעת הסרטן עליו הייתי ממליץ.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון25/11/2008
שלום אני בת 71,עם סרטן שד גרורתי לריאות והעצמות,כרגע המחלה פעילה עם הרעה במצב מחלת הריאה.הוצע לי טיפןל עם capecitabine האם ימיי ספורים .או שיש לי סכוי ולכמה זמן? תודה
פרופסור גיל בר-סלע25/11/2008שרון שלום
משום מה יש לי תחושה שכבר עניתי לשאלה זהה בפורום של אחת מתשע. בכל אופן, ההתיחסות למחלת סרטן גרורתית היא שמדובר במחלה שאינה ניתנת לריפוי מלא אך בחלק גדול מהמקרים ניתן להביאה למצב כרוני שמשמר איכות חיים. הטיפול בקסלודה (קפציטבין) הוא טיפול טוב ומתאים למצבך ויכול להביא לצמצום המחלה תוך שימור איכות חיים סבירה.
כמובן שאיני מכיר אותך ואיני יכול לענות על שאלתך האם ימיך ספורים. ההגדרה ל"ימים ספורים" נתפסת שונה אצל כל אדם. התרשמותי מתאורך שאין מדובר בימים ספורים , לפחות לפי הבנתי את המושג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסרטן שד גרורתיהילה22/11/2008
שלום רב, רצ יתי לברר האם ידוע לכם על טיפול בסרטן שד גרורתי באמצעות וירוס "ניו קאסל" (הדומה לוירוס שפעת העופות) בתודה הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס ניו-קאסל
פרופסור גיל בר-סלע23/11/2008הילה שלום
ישנן מספר צורות של טיפול בחיסון המופק מוירוס ניו-קאסל. ללא קשר לשיטות השונות, חלקן מחיבות פרוצדורות מקדימות של ריגוש התאים עם תאים מרקמת הגידול או תוספת של תרופות כימותרפיות ואימנולוגיות על מנת לדכא את תגובת מערכת החיסון של הגוף כך שהחיסון יוכל לפעול. מנגנון הפעולה הוא דרך הפעלת מערכת החיסון בגוף כנגד תאי הסרטן.
עד כה שיטות אלו לא זכו להצלחה רבה וקשה להוציא מסקנה ברורה לגביהן. בסרטן שד גרורתי בוצעה עבודה על 60 חולות לערך שהשוותה חיסון ברמה גבוהה לעומת נמוכה והראתה יותר תגובות בחיסון ברמה גבוהה ללא השפעה על הישרדות. ככלל העבודות מאד קטנות ולא השואתיות, תאורי מקרים נוספים של חולות עם סרטן שד גרורתי מצויים גם בעבודות אחרות שלא היו סלקטביות בבחירת החולים.
לסיכום: המידע הקיים על תרומה של טיפולים כימותרפיים שונים הוא רב יותר ונותן בסיס טוב יותר לטיפול. לא קיימים מחקרים גדולים בסרטן השד או בכלל למרות שהשיטה ידועה כבר 15 שנים לפחות, מה שמחייב זהירות בבחירת הטיפול שהוא מורכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלבלב - לא נתיחיולי19/11/2008
שלום רב , רציתי לשאול מה עוד ניתן לעשות, חוץ מטיפולי כימוטרפיה במקרה של סרטן הלבלב עם גרורות בקיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב עם גרורות
ד''ר שחר לב ארי20/11/2008יולי שלום,
אין לרפואה לצערנו עדיין פתרונות טובים לסרטן לבלב גרורתי.
אנו מטפלים במספר חולים במצב דומה ותמיכה במחלה באופן מולטי-דסיפלינרי ברפואה משלימה/משולבת הכוללת פרוטוקול של שעה ביום הכולל פעילות גופנית מודעת כיוגה או צי-גונג, תזונה תומכת, ועבודת גוף נפש כמו דמיון מודרך ומדיטציה עוזרת להם מאוד בהתמודדות.
.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן לבלב
פרופסור גיל בר-סלע20/11/2008יולי שלום
הבסיס הטיפולי בסרטן לבלב גרורתי הוא אכן כימותרפיה למרות שתרומתו אינה גדולה. ישנם מספר תוספים דוגמת הכורכומין ואחרים שהראו פעילות מסוימת וניתן לשלבם עם הטיפול הכימי או בלעדיו בכמיות גדולות יותר. גישה תזונתית מאד יכולה לתרום על מנת לשמר את המשקל והחיוניות כמה שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MDSאבי19/11/2008
Myelodysplastic Syndromes האם אפשר לקבל הסבר כיצד הרפואה הלא קונבציונלית רואה את המחלה? ומהם האמצעים המשלימים שטובים לטיפול במחלה כדי שלא תחמיר? ואם יש כאלו היכן מומלץ למצוא מטפל(שייך לקופ"ח כללית)? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MDS
פרופסור גיל בר-סלע19/11/2008אבי שלום
רפואה לא קונבנציונלית הוא אוסף של הרבה גישות שלא בהכרח יש בינהן קשר רעיוני או טיפולי.
המיאלו-דיספלסטיק סנדרום הוא מצב טרום ממאיר או ממאירות נמוכה אשר בהחלט יש לו השפעה על איכות החיים מעבר לנטיה העתידית להפוך לממאירות. אני לא מכיר מחקרים גדולים בנושא בהקשר של רופאה משלימה.
במספר חולים הנמצאים במעקב אצלי נתתי טיפול בתכשיר הניתן בזריקות ונקרא HELIXOR אשר פורסמה בו עבודה בלוקמיות כרוניות בעבר, יחד עם תזונה ומספר תוספים. כמובן שאין לי תשובה מדעית האם הטיפול עוזר, אך הרושם טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMDS
ד''ר שחר לב ארי20/11/2008אבי שלום,
אין עדיין מחקר מספק לגבי מניעה של MDS. מחקר שנעשה בחולי סרטן הערמונית בשלב ראשוני הראה שתוכנית לרפואה משולבת כדוגמת "נקודת מפנה" סייעה להם בהאטת התפתחות המחלה והשפיעה על מכלול גנים המוערבים בסוגים רבים של סרטן. Ornish Et al. PNAS 2008
לרפואה הסינית יש ראיה חשובה לגבי התפתחות המחלה ופרוטוקולים ליישום לשם מניעה המיושמים בסין, וגם כיוון זה מומלץ למרות שעדיין אין מספיק מחקרים מדעיים מבוססים בנושא.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצאים לא ברורים ב MRIאביטל18/11/2008
אמי חולה בסרטן ריאות עם גרורות במח ונמצאת במעקב אצל נוירו אונקולוג. ב MRI האחרון היו ממצאים לא חדש משמעים, התגלו גידולים חדשים שהרופא אמר שחשודים לא כגרורות אלא השתמש במושג אחר. הוא אמר שנקודות נצבעו ולכן עלה החשד וקבע MEI לעוד חודשיים. בנוסף הוא אמר שהאלטנטיבה במקרה הזה גרועה מגורות כיוון נוצר לחץ על המח ואין טיפול טוב. רציתי לשאול במה בדיוק מדובר, וכיצד, אם אפשר, מטפלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים ב-MRI
פרופסור גיל בר-סלע18/11/2008אביטל שלום
לצערי לא הצלחתי להבין מה בדיוק נאמר ונמצא. נראה לי שלך הדברים לא ברורים ולכן המידע לקוי וכמו כן שיבושים בהגהה.
ייתכן וכוונת ה רופא לפיזור לפטומנניגאלי (פיזור בקרומים העוטפים את המוח ומערכת העצבים).
מדוע במקום לחפש פתרונות חלקיים באינטרנט, אינך מתקשרת שוב לרופא ומבקשת הסבר נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת ביצים ומוצרי חלבנועה17/11/2008
שלום לכם אני נמצאת במעקב רפואי עקב רגישות בשחלות קראתי בספרות נטורופטית כי צריכת ביצים ומוצרי חלב (על בשר אינני מדברת היות ואני צמחונית) קשורה בסרטן השחלות. האם כדאי לי, עד אשר יתבהרו העניינים, להימנע ממוצרים אלו? האם ישנה הבחנה בין מוצרי חלב בקר לעיזים או ששניהם אינם מומלצים? האם סוייה מומלצת? נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וסרטן שחלה
פרופסור גיל בר-סלע17/11/2008נועה שלום
אני איני יודע על קשר בין צריכת מוצרי חלב וביצים לבין סרטן שחלה. אשמח לדעת אם אכן קיים כזה, לדעתי לא.
קקימות גישות שונות לתזונה בריאה, בחלקן מורידות מוצרי חלב וביצים. בחירת הגישה היא לשיקולך, אף אחד לא בדק האם אחת טובה מן השניה.
לגבי צריכת סויה. הסויה מכילה פיטואסטרוגנים להם השפעה משתנה על הגוף בהתאם לרמה הנלקחת. לכן בסרטן השד לא מומלץ לצרוך כמיות גדולות למטרה מניעתית. לגבי סרטן שחלה איני מכיר ספרות,. סרטן שחלה ככל הידוע לא מושפע מרמת האסטרוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה וגנטיקהאוריין16/11/2008
שלום, יש לי אחיין בן חמש אשר אביו, דודו וסבו נפטרו מלוקמיה. האם לדעתכם ומנסיונכם יש צורך ו/ או אפשרות לתת לו סוג כלשהו של טיפול מונע, או לחילופין- לערוך מעקב איבחוני באיזה שהוא אופן? תודה ושבוע טוב, אוריין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקמיה וגנטיקה
פרופסור גיל בר-סלע17/11/2008אוריין שלום
למיטב ידיעתי , אין גנטיקה ספציפית שניתן לבדוק לגבי לוקמיה. לפעמים הסיכון למחלה עולה בסנדרומים גנטיים מסומים, אך אני מניח שלא זה המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)