מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Tova CT resultsTova25/11/2011
עשיתי בדיקת CT צווארי. התוצאות הן:
מודגמת תעלה ספינלית צרה.
C 3-4 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי ועל השורש משמאל.
C 4-5 C 5-6 מודגם בלט דיסק מרכזי עם לחץ על השק הדורלי.
Can you please tell me what these results mean? I have pain in the left upper back, left arm and tingling in my left hand. Is doing physicial exercise dangerous? Any suggestions for what I need to do now?
Thanks a lot!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Tova CT results - תגובה
ד``ר ליאור מרום25/11/2011טובה שלום,
מדובר ככל הנראה על הצרות שורש ולחץ עליו בעמ"ש צווארי.
ממליץ לך להתיעץ עם מנתח עמוד שדרה בצורה פורמלית לצורך המשך טיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ממצאי בדיקת מיפוי עצמותחגית25/11/2011
שלום רב,
אמי בת 82 וסובלת כאבים חזקים ברגל, בגב ובכתף. ביצעה בדיקת מיפוי עצמות שלהלן תוצאותיה:
אין לראות ריכוזים פתלוגיים פוקליים . סקוליוזים טורקו למובלי קשה. שנויים ניוונים דיפיוזיים לאורך עמוד השידרה עם הדגשה בע"ש צוורי --c4 גבי --d3
ומותני 1--l4. שינויים אוסטאוארטיטיים קשים בפרקי הכתפיים והברכיים.
האם ניתן לסייע לה בטיפול כלשהו?
תודה רבה,
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ממצאי בדיקת מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר ליאור מרום25/11/2011חגית שלום,
ככל הנראה ניתן לסייע לה בצורה כלשהיא, אך עזרה זו תנתן לאחר בדיקתה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת קורטיזוןפנינה24/11/2011
שלום, קיבלתי היום זריקת קורטיזון בשל כאבי גב תחתון ורגל.
האם יש תופעות לוואי לאחר כמה שעות ומהן.
אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת קורטיזון - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/11/2011פנינה שלום,
זריקות קורטיזון במינון המקובל הם ללא תופעות לוואי מוכרות בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנט עם כאבי גבאבי24/11/2011
שלום,
שמי יואב ואני סטודנט שנה ב'.
כבר בשנה שעברה התחילו לי כאבי גב אני חושב שזה בגלל השעות המרובות שבהם אני יושב ללמוד וצורת הישיבה שלי.
כחייל קרבי עשיתי מסעות רבים על משקל וכתוצאה מכך גם כן סבלית מכאבים לאורך זמן אך הם עברו כשנה לאחר השחרור.
מה לעשות? האם לקנות כיסא מיוחד? מותאם אישית? שמעתי מחבר מהצוות שהוא קנה כסא שכזה.. הבנתי שזה לא זול אבל משתלם.
הוא קנה ב"צרעה".
האם אתה ממליץ?
תודה רבה...
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטודנט עם כאבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/11/2011יואב שלום,
אנא פנה לפורום המתאים, הפורום הנ"ל עוסק בניתוחי עמו"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטודנט עם כאבי גב - תגובה - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה בחום על הכסא
אבי06/12/2011אני קניתי את הכסא שלי בתחילת התואר בצרעה והוא מלווה אותי כבר למעלה מ5 שנים.
הוא נח ואני ממש מרגישה שהוא תומך לי בגב. אני ממש לא סובלת מכאבים פשוט רציתי להשקיע בגב כי ידעתי שאשב שעות רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיעקב23/11/2011
שלום! אני סובל מהצרות שידרתית בע"ש תחתון. מצבי החמיר והמומחה טוען שרק ניתוח יעזור. אני בדילמה כי יש הרבה סיכונים בניתוח קיבוע. לא הצלחתי לעשות mri כי.... אני צריך בהרדמה לעשות. בינתיים אני לא יכול ללכת הרבה כי יש כאבים מלווים בנימול. השוק מלא הצעות ברפואה משלימה:פילטיס, כירופרקטור וכדומה. האם זה יעזור? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/11/2011יעקב שלום,
אין אפשרות לענות על שאלות מסוג זה בפורום היות והוא לא נועד לפתור בעיות ברמת היעוץ האישי- ראה הערותינו בראש הפורום.
אף אחד לא מת מטיפול שמרני ברפואה משלימה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה בצורת sסיון23/11/2011
שלום, לא מזמן גילו שיש לי עקמת קלה עם עמוד שדרה מעוקל. אני רוקדת הרבה ואחרי מאמץ יש כאבי גב מאוד חזקים.
יש לי עוד מעט טיול עם הרבה הליכות, טיפוס על גבעות ועשיית פעילות מאומצת, האם מותר לי לצאת לטיול ?
תודה מראש, סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שדרה בצורת s - תגובה
ד''ר גד ולן23/11/2011לא יודע, זה הכל תלוי בך וכמה כואב לך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעליזה23/11/2011
ד"ר שלום,אני בת 43, מזה כחודשיים אני מרותקת למיטה בשל כאבים עזים ברגל ימין.הכאבים התחילו בקושי בקימה מישיבה ויישור הגב.הכאב מתרכז לאורך כל הרגל,גם בצד הירך,ובחוליות הגב התחתונות.איני מתפקדת כלל,שאני יורדת מהמיטה הדבר מלווה בכאבים חזקים מאוד.בבדיקת MRI,התגלתה פריצת דיסק ב L5 - C1.
יש לי תור לאורטופד בעוד יותר משבוע. שאלתי מה עלי לעשות עד אז? האם עדיף לשכב במיטה או למרות הכאב לנסות להתהלך או לעשות תרגילים לגב/לרגל? האם יש תרופה שיכולה למנוע פגיעה תמידית בעצב(הסיאטי)? אני מתקשה ביותר לדרוך על הרגל או להורידה מהמיטה.האם הכדורים אטופן או ארקוקסיה יכולים לרפא את פריצת הדיסק? אשמח לקבל את חוות דעתך.בתודה ובברכה עליזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/11/2011עליזה שלום,
אין הרבה מה לעשות עד הפגישה, ליטול נוגדי כאב ותרופות נוגדי דלקת כפי שציינת
שום כדור לא "מרפא" פריצת דיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בחוליהרפאל23/11/2011
שלום שאלתי היא,האם לאחר שבר דחיסה בחוליה L2 יתאפשר לי[ומתי]להמשיך
במקצועי כאנסטלטור, שזה אומר להרים מכסי ביוב בטון כ 20-25 קג[כיום אין לי כאבי
מיוחדים ואני מחלים תוך כדי פיזוטרפיה,השבר מתאחה יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת פרטים
רפאל23/11/2011אני בן 50 הייתי בסד כ 3 חודשים נכון להיום חלפו 5 חודשים מהתאונה.
ביאור קל: "הרמת מכסי ביוב" כמובן תוך כדי רכינה וכיפוף הברכים,ובכללי ,האם
אמורה להיות לי בעיה בהרמת משאות כבדים בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בחוליה - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/11/2011רפאל שלום,
לא ניתן להשיב על שאלה תאורטית כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט צווארימיכאל22/11/2011
אני בן 60. יש לי כאב ישן, שלאחרונה אובחן ב MRI כבלט צווארי ב C5-C6.
מה הטיפול המומלץ? האם שאיבה תעזור במקרה זה? האם ניתוח? תודה, מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט צווארי - תגובה
ד``ר ליאור מרום22/11/2011מיכאל שלום,
שטב אנחנו מקבלים פניה לפתרון ויעוץ דרך האינטרנט......
אין אפדרות לענות לך מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניים בכתףרוית22/11/2011
אני סובלת מכאבים חוזרים ונשנים בכתף, ללא פציעה או חבלה שגרמה להם.
עשיתי MRI עם הזרקה, ולהלן התוצאות, אודה לך בפענוחן. מה זה אומר לזיות אוסטאוכונדרליות?
אי סדירות גרמית ולזיות סובכונדרליות באספקט האחורי של הGT מקום שמתחבר הגיד IS בגודל של כ 8 מ"מ.
לא הודגמה פתולוגיה בגידים המרכיבים את הRC
גיד פיצפס ללא שינויים פתולוגיים
המפרק האקרומיוקלביקולרי תקין
אין עדות לנוזל תוך מפרקי
הלברום הקדמי והאחורי ללא שינויים פתולוגיים
איו אטרופיה בשרירים RC
בסיכום: לזיות אוסטאוכונדרליות בGT האחורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים כרוניים בכתף - תגובה
ד``ר ליאור מרום22/11/2011רוית שלום,פנית לפורום ניתוחי עמודשדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק ובלטיםבן 3721/11/2011
שלום רב,
אני כיום בשבוע התשיעי של כאבי גב תחתון עם הקרנות לשתי הרגליים בדגש חזק על רגל ימין. לאחרונה ביצעתי ct והודגם בלט דיסק בשלשה גבהים עם לחץ על השק הדוראלי וללא הצרות של התעלה - בשלשתם.
הסימפטומים שחוויתי הינם: כאבים בעכוזים ובשוקיים, לעתים במפשעות, כף רגל ימין, קהות תחושה בכף רגל ימין, מעין נימולים ובקיצור כל החגיגה.
לפני שבוע וחצי הלכתי למומחה עמוד שדרה, נוריוכירורג, והוא הסתכל על ה-CT עצמו וקבע שיש לי פריצה די גדולה בגובה l5-s1. לפיו, האופציות הן לחכות או ללכת לניתוח - לא הותיר תקווה. לגבי שני הבלטים הנוספים הוא לא התרגש. יחד עם זאת, הוא טען שזה לא מצב מסוכן.
יחד עם זאת התחלתי לפני שבועיים טיפול כירופרקטי ופזיותרפיה.
כמו כן, אני כבר שבועיים ללא משככי כאבים\נוגדי דלקת והכאב בגב פחת - לא נעלם. כרגע אני מרגיש בעיקר פגיעה באיכות החיים ופחות בסבל, ואני גם פעיל - כלומר חי את חיי. בנוסף לכך, הצלחתי להבין שהעננין הוא דינאמיוהתחושות אינן קבועות. יש לציין כי אין החמרה.
שאלותי הן:
1. האם הכירופרקטיקה עדיין יעילה במקרה זה?
2. מה הכוונה שכותבים בסיכום: "ללא קיפוח"?
3. האם יש עוד אופציות טיפוליות לפני ניתוח?
סליחה על האריכות ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק ובלטים - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/11/2011שלום לבן 37,
ראשית, ישנה יש הבדל בין הפענוח של מה שאתה מצטט כתוצאות הבדיקה לבין מה שאמר אותו רופא.
אישית, אנני מנתח ללא בדיקת MRI......
כירופרקטיקה יעילה ? - אם לא תנסה, לא תדע.
ללא קיפוח -הכוונה שאין חסר עצבי.
"עוד אופציות טיפוליות"- בוודאי שיש ! אך לשם הצעות בנוגע לכך אצטרך לראות הדמית MRI ולבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק ובלט דיסק
בן 3721/11/2011תודה על התגובה המהירה.
כמו כן, נשמע מעודד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת דיפרוספאןאורלי21/11/2011
לאיזה איזורים היא מוזרקת?האם ניתן להזריק גם לירך?האם בין תופעות הלוואי זה יכול לגרום לשיעור.{שיער בפנים} ואם כן האם התופעה הפיכה?וכמה פעמים נהוג ואפשר לקבל אותה ובאיזה הפרשים? א שמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת דיפרוספאן - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/11/2011מוזרקת לאזורי מפרקים,לא ידועה כל תופעת לוואי שהיא. בד"כ אחת לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב חזקיםאסף21/11/2011
שלום לך ד"ר .
ברצוני לשאול כואב לי כל האזורים בגב מזה שבועיים קיבלתי מהרופאה ארקוקסיה 90מ"ג ,הכדור אכן עזר לי לכאב ,כשהפסקתי אותו ממש חזר לי הכאב,הצילום של הרנטגן אראה שאין בעיה בעמוד השידרה,
ברצוני לשאול האם יש צורך לעשות צילום ct
או כל צילום אחר על מנת לבדוק יותר לעומק.
רוצה להוסיף כי הכאב ללא הכדור ממש לא נעים ומקשה לי על האפשרות לתפקד תודה מראש אסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב חזקים - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/11/2011בדיקת CT תתן בודאי יותר נתונים מצילום פשוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש להגיב למימצאי ct ופיאנוחאודי21/11/2011
שלום רב דוקטור.אני בן53.מזה כשחצי שנה אני סובל מכאבי גב,לפעמים הכאבים מקרינים לצוואר חזה ושתי רגליים,תחושת צריבה וזרמים בחזה בבטן ובמקומות האינטימיים וגם תחושת צריבה שרפה ונימולים בקרסולים כפות רגליים ומסביבן,לפעמים תחושה כמו קצר חשמלי. צילצולים רעשי אוזניים ממושכים. לפי בדיקת ומימצאי ct לפני כשבועיים: בגובה c4-c5 היצרות המרווח,בלט גרמי לאחור ולימין.לחץ על השק ועל מוצא השורש מימין. בגובה c5-c6 היצרות המרווח,בלט גרמי ניכר לאחור.לחץ ניכר על השק, היצרות מוצא השורשים. בגובה c6-c7 היצרות המרווח.בלט גרמי ניכר לאחור.לחץ ניכר על השק.היצרות מוצא השורשים. בגובה c7-d1 בלט כרמי ניכר לאחור.לחץ ניכר על השק.היצרות מוצא השורשים. בגובה l3-l4 ובגובה l4-l5 מבנה גכמי תקין,בלט דיסק היקפי קל,לחץ קל על מוצא השורשים. בגובה l5-s1 היצרות המרווח,בלט דיסק קל על לחץ קל על מוצא השורשים. מפרקים סקרו איליאקלים עם שינויים ניווניים קלים. בריאות המודגמות מודגמת אונת אזיגוס מימין. אברי הבטן המודגמים עם הסננה שומנית של הכבד. אין סימנים לגוש בשום מקום. דוקטור,האם מדובר על בעיה חריגה כלשהי אצלי? מה הפרוש של המימצאים הללו? מדובר על בליטת דיסק או פריצת דיסק איפהשהו? מה גורם לכאבים ותחושות במקומות שציינתי? האם וכיצד ניתן לטפל בבעיתי? טיפולים תרופתיים לכאב נוירופטי? לכאב ממקור עיצבי? טיפולים ידניים אצל מי? זריקת קורטיזון או אפידורל איפה בדיוק באיזה מקום? מי ומה עשוי להקל על כאבים ותחושות, להוציא מגופי ומראשי את הכאבים והתחושות מהם אני סובל בכל שעות היממה. לדעתך המלצתך הצעתך בנדון מודה לך מראש. בכבוד והערכה,אודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש להגיב למימצאי ct ופיאנוח - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/11/2011אודי שלום,
במילים אחרות-אתה מבקש לבצע יעוץ דרך האינטרנט לבעיתך הסבוכה.
מצטער, אך לא זו מטרת הפורום. ראה הודעתנו בראש הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מתאים לצוואר?כדורגלן21/11/2011
שלום
לאחרונה שמעתי שיש משתל חדש שתולים בו תקווה tops
זה משתל דינמי עם שתל בפנים שמדמה תנועיות באופן טבעי שלא מגביל.השאלה זה עדיין מתאים לצוואר?או רק לגב התחתון?לפי המבנה הוא עדיף מהקיבוע הסטנרדי שמגביל .אשמח לדעתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מתאים לצוואר? - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/11/2011משתל tops יצא מזמן משימוש. האמת שהוא לא צלח את הניסויים הקליניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)