מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה אקסונליתאני01/01/2012
1.סליחה על הבורות אך אודה על הסבר למונח: "בעיה אקסונלית" (סובל מבעיה דיסק L4-5-S1 וזה הממצאים מEMG)
וגם:" נוירופטיה סנסורית של העצב הפרונאלי השטחי"
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה אקסונלית - תגובה
ד``ר ליאור מרום01/01/2012אני שלום,
זו לא בורות, זו מטרת הפורום- להבהיר דברים ( ולא לפתור בעיות אישיות פרטניות...)
נוירופטיה סנסורית כוונתה לבעית הולכה עצבית תחושתית
עצב פרונאלי שטחי- יש 2 עצבים שמתפצלים, השטחי שולט על התחושה בחלק הקדמי-צידי של השוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה צווארי - אטרופיה של החוט מגובה C3-4 ועד C5-6פרופ` אייל יצחיאק01/01/2012
שלום,
אני סובל יותר מחצי שנה מחוסר תחושה בחלק הימני של הגוף מכף רגל ועד החזה, לא כולל את יד ימין. ב-MRI שעשיתי נמצא היצרות קשה של התעלה, לחץ על החוט ומיאלומלציה כרונית עם אטרופיה של החוט מגובה C3-4 ועד C5-6 כולל. הבנתי שחייבים ניתוח אך יש שתי שיטות: מקדימה או מאחורה. אשמח לשמוע ממך מה מומלץ כשיש בעיה במספר גבהים ובאיזו שיטה יש החלמה מהירה יותר ואפשרות לחזור לשיגרה בהקדם. כמו כן אשמח לדעת מה הגורמים לתופעה הנ"ל: ישיבה לא נכונה, חוסר פעילות ספורטיבית, או משהו אחר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שדרה צווארי - תגובה
ד``ר ליאור מרום01/01/2012רפי שלום,על מנת לענות על שאלתך צריך לראות את הבדיקה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום mriירדנה25/12/2011
שלום,
הנני סובלת כשבוע מכאבי גב רק בצד הימני.הומלץ לי ע"י אורטופד לבצע mri.
מבקשת לדעת איך אוכל לקבל תור דחוף לביצוע הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום mri - תגובה
ד''ר גד ולן28/12/2011סיכוי קלוש שתקבלי תור דחוף.
את יכולה לבקש ממכון ה-MRI שיודיעו לך כשיש ביטול ואז להגיע בהתראה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRIשרה21/12/2011
שלום
עשיתי בדיקת mri והנה התוצאות שקבלתי היום
ממצאים:
סינגל תקין בחוט הדיסטלי
לורדזיס מותנית שמורה
l5-s1 :מודגם אובדן גבוה וסיגנל בדיסק ובנוסף קיימים שינויים דגנרטיביים לאורך החוליות הצמודות עם האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד.
ביתר החוליות בעמוד המותני אין בלט או פריצה, אין היצרות השק או הנקבים
L5-S1 בלט דיסק אחורי קל, הגורם להיצרות קלה של השק והנקב השמאלי. אין האדרה חריגה בתוך השק.
לסיכום:
שינויים ניוונים לאורך החוליות ב L5-S1 עם בלט דיסק אחורי קל הגורם להיצרות קלה של השק אין האדרה פתולוגית בגוף החוליה T10ובתוך השק.
בבקשה אינני מבינה כלום ומבקשת עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI - תגובה
ד''ר גד ולן21/12/2011הדיסק בין חוליה מתנית חמישית לעצם הזנב נשחק ואינו מייצב עוד את החוליות.
לטיפול בבעייה זו עלייך לפנות למנתח ע"ש לפי בחירתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותסופיה21/12/2011
ממצאים:לא הודגם ריכוז פתלוגיממוקד של החומר לאורך עש צווארי ובאיזורים האחרים.
מוקדים קטנים של קליטת יתר ראספקט עליון של הפטלה דו צדדי וקליטה מוגברת דיפוזית בקונדיל פמורלי ובקונריל טיבאלי לטרלי מימין.
מה הבדיקה אומרת?
סיכום:אין עדות לפתלוגיה ממוקדת בעש צווארי.
הממצאים בברכיים יכולים להתאים לשינויים אוסטיוכונדרלים קלים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר גד ולן21/12/2011הברכיים שלך קצת משומשות, ולגבי הצוואר אין מה לדעת כי מיפוי עצם היא בדיקה לא מוצלחת להערכת עמוד השדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצות על ד"ר שלמה דוידוביץאסנת21/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מחפשת המלצות על ד"ר שלמה דוידוביץ - תגובה
ד''ר גד ולן21/12/2011בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבמלצות
יריב21/12/2011המלצות ??
רק הפלצות !!!
ראו כתבה ערוץ 10 לפני כשנה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמון להמון אנשים הוא עזר
צוואר23/12/2011עובדה שהורדיו את הכתבה מהר מאד ועובדה שבית חולים ממשיך עדיין להעסיק את דר שלמה דודיודביץ.
אז ככה שאל תתרשם מכתבה שעכשיו ערוןץ 10 התנער ממנה.והבין שהיה כאן דבר מגמתי .שלמה דודידוביץ רופא טוב ואני אישית שמעתי המון ה מון שהוא כן עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולהמון המון הוא לא עזר....
יריב26/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפל בי, הוא רופא מצוין
רינת05/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה אתה מליץ היושר של כל הרופאים
מולי06/01/2012שלום משה, נראה לי שאתה מליץ היושר של כל הרופאים בפורום, כל הכבוד, אם זו תעסוקתך, נהדר, נראה לי שגם לי ענית כמו שענית, רק חבל שרק עכשיו ירד לי האסימון, אחרת גם לך בתור מנתח לשעבר שאפילו לא מזדהה, הייתי עונה לך כמו שצריך, אבל עזוב הבטחתי לך שאני לא אענה בפורום על חוות דעתי, אלא במקומות המתאימים ביותר לכך והמבין יבין, אתה וחבריך לשורה עוד בודאי תשמעו על כך. בינתיים שבת שלום לך, והמשך בתעסוקה המיוחדת שלך. רק שתדע שאין לי בכלל ממה להתבייש כי לכל מטבע יש שני צדדים, אבל שוב עזוב חבל על העצבים השבת נכנסת ואני עסוקה מדי להתעצבן כעת או בכלל לתת על כך את תשומת הלב . שוב מולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמולי
צוואר07/01/2012לפחות יש כאן תגובה הולמת למשה.כל הכבוד לך.
אנשים סתם משמיצים את שלמה דוידוביץ.וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להתקרב לדוידוביץ גם אם לא צריך
ג'ו25/09/2012ניתוח הוא ימליץ לך בחום הכל בצע כסף.....והוא צריך הרבה -אחד שיודע !!!!81
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים נרדמות עקב לחץ על הכתפייםעודד19/12/2011
שלום רב,
אני סובל מזה שנים (לראשונה הורגש בצבא) מהירדמות של הידיים תוך כדי סחיבת משא על הכתפיים. בצבא - אלונקה, כיום - ילדים על הכתפיים.
שאלתי למי אני פונה לטיפול. אורטופד מומחה ל...? נוירולוג (אולי לחץ על עצב) או כירופרקט.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים נרדמות עקב לחץ על הכתפיים - תגובה
ד``ר ליאור מרום19/12/2011עודד שלום,
ברור ראשוני יש לערוך עם אורטופד כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לחוליות C1 C2מ.ב.18/12/2011
שלום רב,
לפני כ-3 חודשים שברתי, בתאונה, 2 חוליות צוואריות C1+C2.
אינני נכה.
טופלתי נפלא ובמסירות, אך ברצוני להתייעץ עם רופא מומחה לחוליות אלו,
לשברים אלו.
אשמח לעזרתכם להפנייה לרופא מומחה מס' 1 בארץ לתחום הזה.
רוב תודות,
מ.ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לחוליות C1 C2 - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/12/2011מן הסתם הפורום לא ממליץ על שם ספציפי למנתח,בכל מקרה לא קיים מומחה ספציפי ללכל חוליה....
עליך להתיעץ עם מומחה לניתוחי עמו"ש,לא אורטופד או לא נוירוכירורג כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בגב וכאבי גב תחתוןפיפה18/12/2011
שלום,
אני בת 30, לאחר MRI שביצעתי (בשל כאבי גב, ולאחר לידה) מצאו ציסטה/ות בעמוד השדרה (גב תחתון), אבל אמרו שככל הנראה אין לכך משמעות ולא התייחסו.
לפני כשלושה/ארבעה חודשים (כ- 10 חודשים חלפו מאז הלידה וביצוע ה- MRI), אני סובלת מכאבים בגב התחתון. ולאחר פענוח נוסף של ה- MRI אמרו שיתכן שהציסטות לוחצות על עצב, אבל אין לכך משמעות קלינית.
אמנם קבעתי תור לנוירוכירורג, אבל עד שיגיע התור... אני קצת לחוצה..... האם אפשר לקבל איזו אינדיקציה ראשונית, מה זה יכול להיות, האם בהכרח הציסטות גורמות לכאב? צריך לבדוק אם גדלו הציסטות? האם יש לזה טיפול?
כמו כן, ממה זה נובע (יתכן שמהשפעת האפידורל או הלידה שהביאה לשינויים בגוף)?
מאוד אודה לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בגב וכאבי גב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/12/2011פיפה שלום,עליך לפנות למנתח עמוד שדרה ולא לנוירוכירורג.
לגבי שאר שאלותיך,צריך לראות את הבדיקה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה...!!שירן16/12/2011
שלום רב,
אתמול ביצעתי בדיקת סקרט- מיפוי עצמות לגב תחתון.. לפני כשנה היה לי בלט דיסק וכאבים חוזרים ונשנים
לאחר שיצאתי ממנה, התקשרו אלי מהבית חולים וביקשו שאעבור בדיקה נוספת
להפתעתי הפעם היא הייתה מיפוי של הראש.
הביאו לי את הדיסק, והתוצאות טרם התקבלו- רק ביום שלישי.....
בדיסק רואים נקודה חמה באיזור הראש מצד ימין............. וכמו כן- כל איזור האגן (אולי זה שתן?..)
אני בת 24
אמאלה.. מה יש לי\?|!??!
אשמח לתשובה לפני הסופ"ש.. כדי שאוכל להיות שקטה..
או שלא
תודה רבה רבה , שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה...!! - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/12/2011שירן דלום,אין באפשרותנו לענות על שאלה מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה בשיפוענ י15/12/2011
לד"ר ולן שלום
ברצוני לדעת האם הליכה בשיפוע על הליכון עלולה להזיק לגב?
לפני חצי שנה עברתי שאיבת דיסק ואני רוצה לדעת שאני לא יזיק לגב בטווח הארוך?
השיפוע בו אני הולך הוא בין 0.5-2.0
תודה רבה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה בשיפוע - תגובה
ד''ר גד ולן18/12/2011אין שום בעיה בללכת בשיפוע, ואני בעד ללכת כמה שיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה אחרי שאיבה
ניסן10/01/2012ד"ר ולן
רציתי לדעת האם 7 חודשים אחרי שאיבת דיסק וללא כאבים
אני יוכל לרוץ על מסילה בחד"כ \ ברחוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה אחרי שאיבה - תגובה
ד''ר גד ולן12/01/2012כן, ויכולת כבר קודם לכן.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעה הקודמת תחת הכותרת שנירפי13/12/2011
שלום ישנם שני צילומי גב
אחד ישן מתאריך 29/4/10
והאחר מתאריך 13/12/11
על מה הצילומים הללו מצביעים?
תודה מראש רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה מצורפת התמונה
רפי13/12/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת תחת הכותרת שני - תגובה
ד``ר ליאור מרום13/12/2011רפי שלום. הצילומים מעידים על עקמת קלה חזית ומתנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו המזרון האידיאלי?חוה13/12/2011
בוקר טוב לכם..הלינק שלכם מופיע באתר שאמור לעזור איך לבחור מזרון טוב. האמת היא שקראתי אותם ולא קיבלתי עצה ממשית...האם לכם יש עצה טוב לעזור איך לבחור מזרון טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו המזרון האידיאלי? - תגובה
ד``ר ליאור מרום13/12/2011שלום חוה,
לנו אין שום קשר ללינקים מסחריים- מנהלי הפורטל מכניסיםאת זה כדי להתקיים מכמה גרושים..
הפורום שלנו עוסק בניתוחי עמוד שדרה - אנחנו רופאים מנתחים ולא סוחרי מזרונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרון אידיאלי - המשך תגובה
חוה13/12/2011אף אחד לא התכוון לתת לכם להישמע כסוחרי מזרונים כדבריך. הודעתך דיי קטלנית וחבל...סליחה שהפרעתי לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחווה
מולי02/01/2012חווה בוקר טוב, פשוט חבל להתעצבן זה באמת לא היתה תשובה של רופא שמכבד את עצמו בניתוחי עמוד שדרה, אבל מהכירותי עמו זה מתאים לו. כך שאין לך על מה להתעצבן פשוט אל תשאלי אותו שאלות שכאלה, שלא יענה לך שהוא לא סוחר מזרונים, וחבל שאני לא יכולה יותר לומר לך מה דעתי עליו. תודה לך מולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למולי
יריב02/01/2012אדון או גברת מולי החצופים !
ד"ר מרום הוא מהמעולים במנתחי עמוד השדרה בצפון, וכנראה גם בארץ, על פי כל הדעות.
אם יש לך את החוצפה להגיב כך- זו השמצה פרועה וחסרת שחר.
כמנותח לשעבר, ואחד שמפנה אליו הרבה חברים שזקוקים לעזרה, הוא מנתח עמוד שדרה ולא עוסק בשאלות ששאלת, גם אם התשובה שלו לא מצאה חן בעיניך.
תתביש\ תתבישי לך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב משה
מולי03/01/2012בוקר טוב מר משה, אני מצטערת אם פגעתי בכבודו של ד"ר מרום אז מראש סליחה, אבל אני את ההערות שלי באמת בפעם הבאה אשמור לעצמי, ואדע איפוא כן לומר אותם כלומר במקומות הנכונים . אז שוב מראש אני מתנצלת ואני חושבת שאין לי צורך יותר לומר כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייל עם בעיות גבירון11/12/2011
שלום רב,
בגיל 16 הרגשתי "דקירה" בגב ולאחר מכן התברר כי יש לי מספר בלטי דיסק אשר גרמו להקרנת כאבים לרגליים.
עם שירותי הצבאי שאני נמצא כעת בעיצומו (וחתום לקבע לעוד 4 שנים לפחות) החמירו הכאבים ועקב בעיות תקציביות נאלצתי לבצע MRI על חשבוני למרות המלצות אורטופד צבאי 3 פעמים על ביצוע MRI שנדחה עקב תקציב והוחלף ב-CT.
בסופו של דבר החלטתי לממן את הMRI בעצמי ולתבוע את משה"ב.
אני זקוק לעזרה בפענוח תוצאות הסריקה, ומידע אם תוכל, על לאילו הקלות אני זכאי ואיך למנוע נזק נוסף בזמן שירותי הצבאי. במידה ואינך מכיר\ה את המערכת הצבאית, על אילו הקלות מומלץ באזרחות למצב שלי.
תוצאות הMRI הן אלו:
הבדיקה בוצע בטכניקת STIR, TSE בשקלול T1 T2 במישור אקסיאלי וסגיטלי.
עמדה לורדוטית מותנית תקינה.
הקונוס בגובה D12.
L3-L4 בקע מרכזי ופארא מדיאני שמאלי לוחץ על השק התקאלי ועל השורש משמאל בתעלה.
L4-L5 בקע מרכזי קטן ללא לחץ משמעותי על השק התקאלי.
בשאר הגבהים לא נראה לחץ על השק התקאלי או שורשי העצבים.
האם החומרה ברמת פריצת דיסק? האם מותר לי להרים משקל? אם כן, כמה, ועל איזה טיפול פרט לפיזיותרפיה היית ממליץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייל עם בעיות גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום12/12/2011אין אפשרות לבצע יעוץ וירטואלי על שאלותייך ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה מסולם על הגבלילך09/12/2011
שלום רב!
לפני כשישה ימים נפלתי נפילה כואבת מאוד מסולם את עיקר הנחיתה ספגתי בצד שמאל של הגוף, ממש לכל האורך החל מהצד השמאלי של הגב ממשיך לאיזור העכוז השמאלי רגל שמאל יד שמאל. כרגע יש לי סמנים כחולים ומכות יבשות כואבות.
יומיים לאחר הנפילה התחילו סחרחורות שעברו לאחר כיומיים נוספים ואז התחילו כאבי בטן עמומים בצד שמאל של הבטן התחתונה כבר יומיים הם לא חולפים וגם כל נגיעה באיזורים מסויימים בגב כואבת מאוד מאוד אך ללא מגע ישיר המקום כואב מעט והתיפקוד היומיומי שלי רגיל.
במוקד קופת חולים אמרה האחות שעלי לגשת למיון והייתי צריכה לגשת כבר באותו היום ורצתה להזמין לי אמבולנס לבית חולים - דחיתי את העניין בכל תוקף כי אני לא מרגישה פגועה בצורה שמצריכה בית חולים ובטח לא אמבולנס.
אודה לכם על חוות דעת מקצועית כיצד עלי להמשיך
תודה מראש לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה מסולם על הגב - תגובה
ד''ר גד ולן09/12/2011פני לבדיקת רופא בחדר מיון !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
לילך10/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)