מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זריקות של tetracosactide depotאילנית08/12/2011
אני אישה בת 38 ולפני 9 שבועות פרצתי דיסק כתוצאה מהרמה של משהו כבד.
הרופא נתן לי במיידית כדורי ארקסוסיה למשך 8 ימים ופיזיוטרפיה. לאחר שלקחתי 8 כדורים היתה הטבה קטנה אך הפיזיוטרפיה לא עוזרת לי כלל למרות שאני מקפידה מאוד על התרגילים 3 פעמים ביום, אני עדיין סובלת מכאבים עזים בחוליות התחתונות קצת מעל עצם הזנב עם הרגשה של דקירות חדות בתנועתיות אפילו קלה במיוחד לשמאל. הרופא נתן לי כעבור 9 שבועות זריקת סטראואידים קורטיזון ישירות לגב שלא עזרה ומכיוון שלא היה שיפור המליץ על שתי זריקות של tetracosactide depot ליומיים רצופים. יש לציין שאני חייבת לטפל בסיפטמים במהרה כי יש לי תינוקת בת 4 חודשים.בכל החומר שקראתי לא נתקלתי בזריקות מסוג זה לפריצת דיסק.
שאלותי הן: האם זריקות מסוג זה אכן מתאימות למצב כזה? והאם מותר לחולי אסטמה (יש לי אסטמה קלה וגם חוסר G6PD ) ומה תופעות הלוואי שלהן?
או האם כדאי להמשיך בזריקות קורטיזון? ומה בנוגע להרמה של תינוקת כבדת משקל האם זה עלול לגרום לי כרגע לנזק יותר רציני?
אודה לתשובה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות של tetracosactide depot - תגובה
ד''ר גד ולן08/12/20111. אין בעיה לקבל זריקות אלו.
2. כל עוד את בהתקף חד של כאבי גב תחתון תמנעי ככל האפשר מלהרים את התינוקת ככל שאת יכולה.
3. התקף כאב כזה עקב "פריצת דיסק" חולף תוך כ-6 עד 12 שבועות ב-90% מהאנשים למרות כל מה שאנחנו עושים להם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילנית08/12/2011תודה על התשובה המהירה והמקצועית עכשיו אני הרבה יותר רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E.M.Gאריה נוימן05/12/2011
בחודש פברואר עברתי י ניתוח קיבוע בL4 L5 מאז הניתוח אני סובל משרפות די קשות באזור הניתוח במיוחד אחרי מתן שתן בMRI שעשיתי נמצא הכל תקין לעומת זאת בבדיקת EMG שעשיתי נמצאה בעיה סיכום הבדיקה נצפו סימנים של פגיעה שורשית L4 L5 S1 משמאל עם סימני דנרבציה פעילה Gastrocnem medialisמשמאל בנוסף נצפו סימנים של פולינוירופתיה מוטרית סנססורית בעיקר בצורה קלה .לא סובל מסכרת האם יש לזה טיפול .
בתודה מראש
אריה נוימן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E.M.G - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/12/2011אריה שלום,
ממליץ לך להפגש שוב עם המנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח המילה האדרהאריה נוימן05/12/2011
לאחר הזרקת גדוליניום קיימת האדרה של הרקמות הרכות מאחורי השק התקלי בגובה- L4 5 לא נצפתה האדרה משמעותית מסביב לשורשים או קדימה לשק התקלי . הודה לך מראש על הפרוש של המילה האדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח המילה האדרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/12/2011אריה שלום,
האדרה פרושה קליטה מוגברת של חומר ניגוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןאסף03/12/2011
שלום,
מזה שנה וחצי אני סובל מכאבי גב תחתון. זה התחיל מכאבים בתדירות נמוכה של יום יומיים בשבוע ולא הפריע לפעילות היומיומית שלי. החל מלפני כ 5 חודשים תדירות הכאבים גברו וגם עוצמתם עד פגיעה קשה בפעילות השגרתית וקושי רב במתן שתן והפרעה ביחסי מין(בנוסף לכאב העצום). לפני חודש וחצי עברתי טיפול שאיבת דיסק (טיפול הידוע באחוזי ההצלחה הנמוכים שלו) אשר לא עזר לי כלל. כיום אני בטיפול כירופרקט ובמקביל הופנתי לביצוע mri ע"י הרופא שבצע את שאיבת הדיסק. חשוב לי לציין שכבר חודשיים הכאבים העזים שתוקפים אותי בעיקר בשכיבה מעירים אותי משנתי ומחייבים אותי לישון רק על כורסא ולא במיטתי. המצב בלתי נסבל. שאלתי , אילו אופציות לטיפול קיימות במקרים דומים לשלי? והאם יש מקום לאופטימיות מבוסס לעתידי בעיקר בלילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרון
גל סלע04/12/2011שינויים ספונדילוטיים הוא מונח כללי המתאר שינויים שחיקתיים בחוליות. שינויים שכאלו אנו רואים אצל כל אחד מעל גיל מסויים ולעיתים קרובות, כאשר שינויים אילו מתקיימים הדבר ילווה בכאב. שמות נוספים לאותה התופעה כוללים דלקת פרקים שחיקתית, אוסטיאוארטריטיס, דלקת פרקים ניוונית ועוד.
התופעה שכיחה ולגמרי תקינה ומלווה את כולנו ככל שאנו מתבגרים. כדי להימנע מהחרפה עד כדי כאבים ופריצות דיסק-הדרך הטובה היא מניעה בעזרת מכשיר הפועל נגד כח הכובד בשיטת INVERSION TABLE ונקרא גב BACK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פתרון - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/12/2011פתרון הקסם לכל תחלואה בעמוד השדרה, גברותי ורבותי : שולחן היפוך !!!
נו באמת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרה תגובתך. . .
אסף07/12/2011מה תגובתך לשאלותי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרה תגובתך. . . - תגובה
ד''ר גד ולן07/12/2011בלי לבדוק אותך ולראות את בדיקות ה-CT וה-MRI אי אפשר לענות על השאלות שלך כי אין כל ערך בפירוט כל טיפול אפשרי לכל בעייה אפשרית בגב.
צריך קודם כל לאבחן את מצבך ואח"כ אפשר יהיה להציע טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב המשליכים לרגלי.ק03/12/2011
שלום,
חודש ושבוע אני בבית עם כאבי גב תחתון המקרינים לרגל שמאל, כאשר שבועיים מתוך התקופה לא יכולתי כלל לדרוך על הרגל. כבר שבוע הכאבים ברגל בירך פסקו אך יש הרגשה בכף הרגל של נימול וכאב ביחוד בלילה ומרגיש/ה שזה העצבים רגילה. גם שוק הרגל יש תחושה לא נעימה. וכמובן כאבי גב של הרגשה של מעין נפיחות ודלקת אשר לפני שבוע מעט נחלשו ומאז אין הטבה נוספת אולם אני יכולה כבר מעט לנוע וללכת בבית. שבועיים ראשונים לקחתי כדורים אוטופן והפסקתי + מנוחה (כי זאת תקופה ארוכה). היום יש תוצאות סיטי מאוד נבהלתי מהתוצאות האם חוץ מניתוח אפשר לטפל באמצעים אחרים ? והאם לחזור לכדורים ? אלה התוצאות ובבקשה מה דעתך עליהם ?L4-5 - בלט אנולרי היקפי קל הדיסק הבולט משיק למוצא העצב הימני והשמאלי.
L5-S1 מצגת רטרוליסטיס קל.הדיסקית איבדה מגובהה. בשרידי הדיסקית בלט אנולרי היקפי עם הסתידויות גסות בשוליו השמאליים. הדיסק הבולט משיק למוצא העצב הימיני. הזיזים והדיסק דוחקים את מוצא העצב השמאלי. בנוסף מודגם לחץ על השק הדוראלי ועל שורשי העצבים יותר מימין,שורש העצב הימני נראה מעובה. לא ניתן לשלול בקע אחורי ימני של הדיסקית. האם הכוונה לפריצת דיסק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב המשליכים לרגל - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/12/2011שלום י.ק
אילו טרחת לקרוא את הודעתנו בראש הפורום, היית חוסך מלל רב.
לא ניתן לתת פתרון אינסטנט לבעיות אישיות במסברת אינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גביוסף02/12/2011
שלום דוקטור,
אני בן 14, לפני כ-שנה בערך עשיתי תנועה לא נכונה עם הצוואר,
ומאז, אני לא יודע אם בגלל זה, כואב לי בישיבה מצד ימין לעמוד השדרה, וגם שאני מוריד טיפה את הראש למטה הכאבים נעשים חזקים יותר ..
אתה יודע אולי בבקשה מה זה ?
אשמח מאוד לתשובה =]
תודה, יוסף .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/12/2011לא, אני לא יודע מה זה בלי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוי עצמותאירית01/12/2011
אני סובלת מכאבים מפושטים בגוף.(בת 52)
בעיקר באגן הירכיים ובידיים(בכתף ימין יש גם קרע חלקי)
עשיתי מפוי עצמות ונרשם קליטה מוגברת בעמ"ש מתני ב-L5 משמאל(אוסטאופיט?)-כנראה שינויים ניוונים.
מה זה אומר,מה זה L5 משמאל,האם יתכן וזו דלקת פרקים
לחוצה קצת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוי עצמות - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/12/2011שלום אירית,
אוסטאופיט הוא גדילת עצם בנסיון ליצב את עמוד השדרה, ברב המקרים ללא משמעות.
זו לא דלקת פרקים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקה EMGנופר01/12/2011
שלום,
אני סובלת מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל תקופה ממושכת עם הגבלת תפקוד די גבוהה. ב-MRI יצא שיש לי בקע קטן ב-L5 עפ"י האורטופדים שבדקו אותי (שניים מהם מנתחים בכירים) המקרה לא מצריך ניתוח ולדעתם גם לא מצדיק את עוצמת הכאבים שאני חשה.
לאחר שקבלתי זריקות תחת שיקוף וטיפול בגלי רדיו - ללא הקלה הועלתה הסברה שמדובר בכאב ממקור עצבי.
בבדיקת EMG שבצעתי יצא: "בדיקת הולכה תקינה. אין עדות לנזק עצבי היקפי. בבדיקת מחט יש סימנים של נזק שורשי כרוני קל L5 משמאל".
למה הכוונה והאם יש פתרון?
למי עלי לפנות שוב לאורטופד או לרופא כאב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח בדיקה EMG - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/12/2011זה אומר שאין נזק רב.
הפתרון הוא לא בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר בן שושן, האם כדאי, מישהו שמע?שחר28/11/2011
שלום, לאמא שלי יש בעיות בגב, בחוליות ובכל החלק האחורי עליון של הגוף, היא סובלת מכאבים מאוד חזקים, והיא הגיעה לד"ר סטפן בן שושן, הוא המליץ לה על טיפול מסוים, שהוא לוקח דם מהגוף, מפריד בתוכו משהו, ואז מזריק אותו חזרה לאיזור הכואב, כל זה תחת בקרת CT, רציתי לדעת אםכדאי ומומלץ לעשות אצל אותו ד"ר, והאם כדאי ללכת עם הטיפול הזה.. צריך תשובה דחוף כיוון שהיא מתכננת לגשת לקבל את הזריקה בשבוע הבא. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטפן
כדורגלן29/11/2011אני הייתי אצלו.והוא אדם נחמד ואמין.אני לא קיבלתי את הטיפול מכיוון שאמר שלי זה לא יעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כירופרקטילא זוכרת השם28/11/2011
אני סובלת כחצי שנה מכאבים ברגל שמאל (בכל הרגל החל מהישבן ועד הברך) בביקור אצל אורטופד לפני כחודש וחצי הוא המליץ על חגורה, שחייה בבריכה ונתן לי זריקה בירך כאשר ציינתי את הירך החיצוני כנקודה הכואבת ביותר. (ואמר לי להתראות בעוד שלושה חודשים).
ביוזמתי פניתי לכירורפרקט והתחלתי בטיפולים. (פרטיים) תוך כדי הטיפולים אני חווה החמרה במצב וכעת מרגישה נימול בכף רגל שמאל כמעט רוב הזמן ומתעוררת מדי פעם בלילה עם התחלה של הרטבה במיטה. (הכאבים במגמת שיפור).
היום ניגשתי לאורטופד של קופ"ח והזכרתי את טיפולי הכירורפרקטיקה. להפתעתי זכיתי לתגובה של כעס (אם לא למעלה מזה), האם האורטופד צודק ואכן הטיפול של הכירופרקט גרם להחמרה (הוא תיאר לי בדרך ציורית מאד איך ההוא מסובב לי את הגב ומעקם אותו וגורם לו נזקים) או כמו שאני חושבת שההחמרה היא תוצאה של הנזק המתמשך על העצב ושזה היה קורה בכל מקרה.
ברור שכרגע אני מאד מעורערת את הטיפול המיועד למחר ביטלתי. אבל אני לא שלמה עם הביטול ואני רוצה לשמוע עוד דעות.
אשמח לשמוע את* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול כירופרקטי - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/11/2011שלום,לא ניתן להגיב ללא בדיקתך ובדיקת ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת mriטל27/11/2011
שלום ותודה מראש
אני מבקש לדעת מה אומרים הממצאים האלו (בהסבר פשוט) זאת אומרת על מנת שאני יבין מה עליי לעשות מפה או המלצות כי אני דיי סובל .
הבדיקה בוצעה בטכניקת tseבשקלול t2,t1 במישור אקסיאלי וסגיטלי
עמדה לורדוטית תקינה .
הקונוס בגובה L1
D12-L1-בקע מרכזי קטן ללא לחץ משמעותי על השק התקאלי.
L1-2 תקין
L2-3 בקע מרכזי וקטן לוחץ על השק התקאלי במידה קלה
L3-4 בלט אנולוס דיפוזי לוחץ על השק התקאלי
L4-5 בקע מרכזי בולט לוחץ על השק התקאלי. בלט אנולוס מצר את הפורמינה .שינויים ארטריטים במפרקים פצטליים .
L5-S1 בלט אנולוס דיפוזי . בקע שטוח פארא מדיאני ימני ללא לחץ משמעותי על השק התקאלי ושורשי העצבים
זהו בעצם כל מה שנאמר לי בבדיקה
אני יודע על כל תשובה שהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת mri - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/11/2011טל שלום,
הממצאים מדברים על לחץ במקומות שונים על חוט השדרה המתני ועצבים שיוצאים ממנו
בעיקר בגבהים L4-5 ו L5-S1
שאר הטיפול תלוי בממצאי הבדיקה ומידת הסבל שלך, ועם זה תצטרך לברר עם מנתח עמוד שדרה לא אינטרנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק וסחרחורתאייל27/11/2011
שלום!
בעקבות תלונות על כאבי גב ולאחר CT התברר כי יש לי 3 בלטים בגב התחתון...עברתי שאיבת דיסק וכן טיפולים אצל כירופרכט..ללא הועיל. כאשר אני במצב סטטי ללא תנועה הרגשתי הכללית טובה אך כאשר אני עומד (עמידה ממושכת) או הולך אני מרגיש לחץ בגב התחתון וכן לחץ/כאב באזור הצאוור (בנקודה הכי גבוהה של עמוד השדרה המתחבר עם הגולגולת), חוסר שקט ותחושת אי יציבות מעיין סחרחורת. כדי לשלול גורמים אחרים ביצעתי:
בדיקות דם,בדיקה נירולוגית - תקינים. שאלתי היא האם יש קשר בין הגורמים לתופעות שציינתי וכן האם יש דרך לבדוק/לפתור את הנושא..?מצב זה מטריד ומציק לי כל יום מחדש.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק וסחרחורת - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/11/2011אייל שלום,
בקעי דיסק בעמו"ש מתני אינם נותנים את התופעה שציינת.
יש להמשיך ברור נוסף עם נוירולוג, א.א.ג ו\או מנתח עמוד שדרה לאחר ביצוע הדמיה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק - לנתח או לא?יוסי26/11/2011
הי שלום רב,
ב13 לאוקטובר קרתה לי פריצת דיסק בL4L5 שאובחנה בCT ("בקע דיסק גדול אחורי ולשמאל עם לחץ ניכר על השק, קיים מרכיב פורמינל משמאל ללא לחץ על השורש של L4 משמאל, יתכן וקיימת נגיעה על השורש L5 משמאלבמוצאו מהשק, הדיסק נמשך נמוך אחורנית ך L5" ), הפריצה גרמה לי קושי עצום בהליכה, לאחר 5 דקות של הליכה הייתי זקוק למנוחה, כאבים בגב ולאורך הרגל השמאלית, חוסר תחושה בגב כף הרגל וחולשה בבוהן וכן חולשה בתנועה סיבובית של כף הרגל. - הומלץ לי לבצע ניתוח והחלטתי להמתין עם זה.
היום אני יכול ללכת כבר 10 ק"מ ביום, הכאבים כמעט ולא קיימים, הבוהן וכף הרגל התחזקו באופן חלקי עך עדיין יש חולשה ויש לי חוסר תחושה בגב כף הרגל
יש לי מספר שאלות
1. אם אבצע CT חוזר האם התוצאות תהיינה זהות?
2. מה הסכנה במידה ואחליט לא לבצע ניתוח ואחכה חהתאוששות עצמית
3.כיום יש לי חוסר תחושה וחולשה, האם הניתוח יפתור לי את זה?
4. השאלה הכי קשה היא האם לבצע ניתוח עכשיו לאחר ההתאוששות העצמית
אני יודע שזה מסובך לתת תשובות פרטניות אבל אשמח לקבל תשובה כללית שתיתן לי כיוון
תודה רבה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - לנתח או לא? - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/11/2011יוסי שלום,
ראשית, אל תצפה מהפורום להמלצה על טיפול כזה או אחר- זו לא המטרה.
כפי שאתה מציג, ישנם מספר פרמטרים לשיקול דעת כיצד לנהוג ולהתקדם , אולם זה מעבר למטרת הפורום.
לשם כך , כפי שאנחנו כותבים תמיד- יש ל ה ב ד ק על ידי רופא.
אין רפואה אינסטנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI - כאבי גבגיא26/11/2011
אשמח לדעת מה ההמלצות, סובל מכאבים כל כמה חודשים.
L4 - ול L1 מודגמות שתי מנינגיומות זעירות בגוף החוליה
.L5-S1 ,L4-5 ,L3-4 שינויים ניווניים במרווחים הדיסקלים מלווים בהנמכה שלהם
ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות.
ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות.
תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין.
חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקין.
ללא עדות לאותות חריגים. L1 הקונוס בסיומת
בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים:
בגדר הנורמה. - L1-L2
בגדר הנורמה. -L2-L3
בלט דיסק דיפוזי הגורם ללחץ על השק הדוראלי, ללא לחץ על השורשים. -L3-L4
בלט דיסק אחורי מרכזי הגורם ללחץ על השק הדוראלי, ללא לחץ על השורשים. -L4-L5
בקע אינטרה פורמינלי עם סדק אנולרי משמאל הגורם להצרות משמעותית של הפורמן הניורלי וללחץ על -L5-S1
השורש האינטרה פורמינלי.
.S1 על גבי L5 לציין ספונדילוליסטזיס קדמית מינימלית של
. L5-S1 התרשמות: בקע אינטרה פורמינלי משמאל
שינויים ניווניים במרווחים הדיסקלים ובלטי דיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI - כאבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/11/2011גיא שלום,
כידוע לך, ואת זה רשמנו בראש הפורום- אין לנו "המלצות" משום שאיננו מתימרים להחליף יעוץ רפואי.
ההמלצה היחידה היא לראות גורם מקצועי שייעץ לך כיצד לפעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום CTמוטי26/11/2011
שלום רב,
אני בן 54, עקב כאבי גב והגבלה חמורה בכיפוף מזה מספר שנים, עשיתי צילום CT ולהלן תוצאותיו:
L1-2-3-4 תקינים,
"בסריקת L4-5 - מודגמת היפרטרופיה ניכרת פצטארית מימין, מודגם בלט דיסק היקפי הגורם ללחץ קל על השק הדוראלי ומשיק גם למוצא העצב השמאלי."
"בסריקת L5-S1 - מודגמת היפרטרופיה ניכרת פצטארית מימין, זיזים הבולטים משולי גופי החוליות מימין מלווים בלט דיסק צדדי ימני גדול עם שחיקת מוצא העצב הימני."
עוד נרשם: "יש לציין תהליך היפודנסי קורטיקלי בכליה הימנית, יתכן ציסטה".
שאלותי הן מה התוצאות האלה אומרות, על מה הן מעידות וכיצד אוכל לטפל בכך.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום CT - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/11/2011מוטי שלום,
לפי הכתוב יש לך פריצת דיסק, מלווה בשגשוג מפרקים
התוצאות לא "מעידות" על כלום חוץ מפריצת הדיסק.
טיפול- פנה ליעוץ מנתח עמוד שדרה, מגוון הטיפולים רב וניתן לאחר בדיקה קלינית ושל ההדמיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)