מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון נכון לכאבי גב עמ"ש גבי ממושכיאילה07/03/2012
Ctttאו מיפוי עצנוות שלום רב! אבקש לשאול איזו בדיקה תתן תוצאה טובה יותר לאיתור
כאבי גב ממושכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון נכון לכאבי גב עמ"ש גבי ממושכי - תגובה
ד``ר ליאור מרום07/03/2012אילה שלום,
אין בדיקה יותר טובה- תלוי מה רוצים לבדוק ומה האבחנה המבדלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת אזור אגן -גב.טלי07/03/2012
שלום רב, אני בת 51 , בלי בעיות בריאות , שוחה רצה בלי שום בעייה בדרך כלל אלא שלפני ארבעה ימים חטפתי כאב בגב תחתון צד ימין שקשה לתאר , כמעט על סף איבוד הכרה מרוב כאב. מאז ועד עכשיו אני במצב של שכיבה כשיש שיפור ומסוגלת להתהלך למרות שעדיין כואב . למי עלי לפנות? מיותר לציין שאני מבוהלת מהפתאומיות הזו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי תופת אזור אגן -גב. - תגובה
ד``ר ליאור מרום07/03/2012טלי שלום,ראשית.להרגע. שנית-ראשונית לאורטופד כללי לקבל תרופות שיקלו על.הכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח קיבוע חוליות L5-S1אברהים06/03/2012
שלום לך ד"ר אני בחור בן 20 לפני כחודשים עברתי תאונת דרכים , להלן תוצאות הCT - חוליה L5 : שבר מרוסק של גוף חוליה עם איבוד גובה משמעותי שלה . פרגמנט גרמי גדול מתבלט לקידמת תעלה ספינלית, יותר משמאל , ולוחץ על קידמת שק דוראלי. הוחלט שאני צריך לעבור ניתוח קיבוע השבר ע"י ברגים . 3 שבועות אחרי הניתוח נעלמו כל הכאבים בגב הלכתי כרגיל בלי כאבים אחרי חודש וקצת התחלתי להרגיש לחץ וכאבים בכף רגל שמאל הכאבים ממשיכם עד עכשיו איני יכול ללכת כרגיל אני צולע קצת בהליכה השאלה שלי האם זאת תופעה רגילה אחרי ניתוח כזה ?? יש לציין שבהתחלה לא הרגשתי כאבים ברגל רק אחרי חודש וכמה ימים . האם הכאבים יעלמו לי.?? אשמח מאד אם תוכל לעזור לי ותודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח קיבוע חוליות L5-S1 - תגובה
ד''ר גד ולן06/03/2012זו אינהתופעה רגילה ולעיך לפנות לרופא שניתח אותך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות פנהדנה28/02/2012
שלום רב,
היום התחלתי לראשונה בטיפול במדבקות פנטה 50 , FENTA 50- 50 MCG/HOUR .
האם אני אמורה לספור 3 ימים מהיום ? שלישי , רביעי חמישי, וביום חמישי להחליף ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות פנה - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/02/2012דנה שלום,
המדבקה טובה עד יום חמישי-כולל. יש להחליף ביום שישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ע"ששחר28/02/2012
שלום רב אני בת 44 נשלחתי לצילום ע"ש עקב כאבים עזים שנמשכים כבר כחצי שנה מדובר בכאבים בגב עליון עם הקרנה לבתי החזה ולבתי השחי וגם כאבים בצוואר ובשכמות עשיתי בירור קרדיולוגי לפני כשנה כולל מיפוי לב והכל תקין תודה לאל אבקש את פענוח הצילום בתודה מראש גלית להלן הממצאים: ע"ש צווארי: מבנה גרמי תקין של החוליות, גובהן וצורתן של החוליות שמורים הרוווחים הבין חולייתיים שמורים זקיפות יתר בע"ש צווארי צילום ע"ש מותני: לומבוליזציה S1 סקוליוזה קלה קמורה שמאלה בע"ש מותני. ספינה ביפידה בחוליה S1 מרווחים הבין חולייתיים אינם צרים. אודה מאוד על תשובה והאם אפשר להקל על הכאבים באמצעות פיזיותרפיה לדוגמא ניסיתי פלדנקרייז לא עזר וגם שיאצו ודיקור סיני ועיסוי הוליסטי ושום דבר לא עזר ואני ממש מיואשת האם יש איזו שהיא התעמלות שיכולה לעזור לי ולהתאים לי כדי להקל על הכאבים? בתודה מראש גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום ע"ש - תגובה
ד''ר גד ולן28/02/2012אם את רוצה התייחסות רצינית פני לבדיקה אצל מנתח עמוד שדרה.
לפי התיאור שנתת אין בצילומים הסבר לכאב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזוקסטוזיס בעמוד שדרה צוואריתותית28/02/2012
שלום,
אני בת 33, יש לי אקזוקסטוזיס על גבי C4 שהתגלה בגיל 18.
מאז עשיתי כל כמה שנים בדיקות CT למעקב (למעט בארבע השנים האחרונות)
ההשפעה של זה היא כאבים בצוואר-כתף-לסת צד שמאל.כמעט תמיד כואב אך נסבל. התייעצתי בעבר עם כמה רופאים חלקם המליצו על ניתוח חלקם רק על מעקב.
שאלתי היום, האם אכן יש צורך במעקב של פעם בשנה באמצעות CT? האם באמת מומלץ ניתוח במקרה כזה? והאם זה יכול להתפתח ולהפוך למסוכן בשלב כלשהו?
תודה רבה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקזוקסטוזיס בעמוד שדרה צווארי - תגובה
ד''ר גד ולן28/02/2012אין לי מספיק מידע כדי לענות לך.
אני צריך לראות CT כדי לייעץ.
בד"כ רצוי להוציא אקסוסטוזה בגלל הפוטנציאל שלה להפוך לגידול ממאיר שהוא בערך 1%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרפה דקירות נימוליםתמי27/02/2012
דוקטור גד,
אני בת 55. שלושה חודשים אני חשה בכאבי גב ורגל שמאל. בעקבות סיאטיקה L5-S1לדעתך הערכתך-מה גורם לכאבי גב ורגל שמאל? כאבי ברך שמאל והתכווצויות שרירים? מקור הכאב לברך שמאל לאורך הקרסול וכף הרגל? שרפה דקירות ונימולים מסביב לקרסוליים וכפות רגליים?
אורטופד אצלנו בקופת חולים,לדבריו כאבים ותחושות אלו הם לכל החיים ושום תרופה שום זריקה ושום ניתוח,בשום מקום בעולם,לא נועדו ולא יוציאו מרגליי מגופי מראשי בשום אופן את התחושות הללו מסביב לקרסוליים וכפות רגליים ובזאת למעשה הרפואה מוגבלת,כך לדבריו והיפנה אותי לפיזיותרפיה,שכלל לא עזרה לי ולא שיפרה את מצב בריאותי עד כה.
דוקטור גד,האם אכן כך לדברי אורטופד או שהוא טועה בנדון?
יש פיתרון לרגל שמאל קרסוליים וכפות רגליים?
לשקול על ניתוח ע"ש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרפה דקירות נימולים - תגובה
ד''ר גד ולן28/02/2012בואי נתחיל עם CT ע"ש מתני ואם יש בו משהו שלוחץ על עצב שמסביר את הכאב שלך אז אפשר לטפל, להפחית או להעלים את הכאב, וזו בטח לא גזרה משמיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תפוס ונוטה לצד שמאלענבל27/02/2012
שלום רב
אני בחורה בת 30, בריאה.
לפני שישה ימים, כתוצאה של תנועת גוף חדה, הגב שלי נתפס.
בימים הראשונים הגב היה נטוי קדימה ב-90 מעלות ולא יכלתי להתיישר,
כמו כן הגוף כולו נטה בצורה חזקה לצד שמאל, והיה קשה לי לשבת ולעמוד על רגליי.
לאחר טיפול של אתופל, בנגיי והרבה מנוחה, כעבור שישה ימים אני כבר מסוגלת לעמוד,
השריר מרגיש תפוס מעט מאוד, כמעט ואין כאב,
אולם הטורסו כולו עדיין נוטה בצורה חזקה לצד שמאל, ומקרין ע"י כך כאבים לרגל שמאל.
האם העמידה תזדקף לבדה לאחר שהשריר ישחרר לחלוטין?
או שאני זקוקה לטיפול כירורגי כדי "להחזיר" את הגוף למקום?
האם צריך להיות לי חשש שמדובר ביותר משרירים תפוסים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תפוס ונוטה לצד שמאל - תגובה
ד''ר גד ולן27/02/2012יש זמן.... זה עדיין יכול להסתדר מעצמו עם מעט עזרה של משככי כאב וחימום מקומי של שריר הגב. רק אם "העקמת" תימשך יותר משלושה שבועות יש טעם הלתחיל בבירור רפואי והדמייתי הכולל לפחות בדיקת CT ע"ש מתני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה וייעוץ לגבי ניתוח ע"שרמי27/02/2012
שלום רב דוקטור גד. אני בן53. לא מעשן.
מזה כשלושה חודשים אין לי מנוחה בימים ולילות אני סובל מכאבי גב תחתון ורגל שמאל במיוחד,כאבי ברך שמאל עזים,לאורך הקרסול וכף הרגל ומסביבם תחושת שרפה דקירות ונימולים. תחושות אלו מציקות מטרידות אותי.
הירופרקט ופיזיותרפיסט עם טיפוליהם שונים,תרופות עם מינונים שונים וזריקות ולטרן טרמדקס דיפרוספן ואפידורל,לא שיפרו את מצב בריאותי,עד כה אותם כאבים ותחושות במקומות שציינתי.
בלילות אני נרדם באמצעות בונדורמין,עד מתי? אני מתקשה לישון בצד שמאל,כל בוקר הכאבים והתחושות ברגל שמאל מעירים אותי.
לפי צילומי ומימצאי ct של עמוד שידרה צווארי גבי ומותני ולפי מיפוי עצמות של כל השלד, יש מימצאים. אולי אני צריך וחייב לעבור ניתוח לטובת ולשיפור מצב בריאותי?
דוקטור גד,נמאס לי מתרופות וזריקות שונות שאני מקבל אצל אורטופד בקופת חולים ובמרפאת כאב. לדעתך מבחינתך הערכתך- האם באמצעות ניתוח ע"ש או רגל, אחרי ניתוח יעלמו לתמיד כאבי ברך שמאל? ואותן תחושות מסביב לקרסול וכף הרגל? אני חושש שאותם כאבים ותחושות יעברו בקרוב לרגל ימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה וייעוץ לגבי ניתוח ע"ש - תגובה
ד''ר גד ולן27/02/2012אם ורק אם לאחר בדיקה שלך ועיון ב-CT אמצא התאמה בין הממצאים בהדמייה לכאבים שלך אז ניתוח יוכל לעזור לך.
נראה שאתה סובל ואולי אני יכול לעזור אך תצטרך להגיע לבדיקה לשם כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוליה l2חגית26/02/2012
שלום ברצוני להיתייעץ לגבי אבי, הוא בן 56 עם מחלת קרוהן לפני חודשים נפל בעבודה עם חבלת ישבן ומותן ימין בבדיקת ctע"ש מותני קיים שבר קומפרסיה אקוטי של חוליה המותנית l2 אשר כוללת החוליה הסופית העליונה קיימים פרגמנטים חופשיים גדולים המתבלטים לקדמת חוליות, נצפה איבוד גובה החוליות בשיעור של כ20%, נבדק אצל אורטופד לנפני חודש: שבר l2 כאב בקדמת ירך ימין יש האדרה פונקציונלית בבדיקה אך לא ניתן לשלול נגע בפורמינה l2 l3 מימין, סט בטן של אזור דיברטיקולוזיס וערמונית מוגדלת ללא ממצא מסבירנ רק שבר l2, תעזרו לי בבקשה להבין במה מדובר ומה נין לעשות! תודה מראש חגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוליה l2 - תגובה
ד''ר גד ולן26/02/2012לאביך יש שבר בגוף חוליה מתנית שניה.ללא עיון בצילומי רנטגן ו-CT איני יכול לדעת מה הטיפול המיטבי לשבר כזה.
אני ממליץ לך לפנות איתו להייעצות עם מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה סטרואידים לצוואר בהיריוןאור24/02/2012
אני בת 32 בהיריון ראשון שבוע 23, בקע דיסק בחוליות C5-6 וגם C6-7 אושפזתי לשבועיים בתל השומר (ושוחררתי היום 24/2/12) עקב החמרה של הכאבים עם הקרנה חזקה ליד שמאל. תחושת הרדמות בכל הזרוע וכאבי תופת עד כדי חוסר תנועה. בשל ההיריון הטיפול היה מוגבל ביותר- במשך שבועיים קיבלתי זריקות פיטידדין וולטרין וכדורי פרקוסט לסירוגין. הומלץ על הזרקת סטרואידים תחת שיקוף אך חששתי מאד לבצע את ההזרקה מתוך חוסר ידע מה עלולות להיות תופעות הלוואי הן של ההזרקה והן של השיקוף עבור העובר וגם עבורי. אני סובלת מכאבים עזים ואיני יכולה לתפקד כלל ביומיום. ולא לישון בלילה ובשל ההיריון אני מוגבלת כעת במשככי כאבים. מה המלצתך? האם לבצע את ההזרקה? מהם היתרונות שלה ומה החסרונות? אשמח מאד ואודה לתשובתך. בשורות טובות, אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה סטרואידים לצוואר בהיריון - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/02/2012אור שלום,
זריקהת סטרואידים עשויה להקל על הכאבים בעיקר בשבועות הראשונים.
ההחלטה ללכת לטיפול היא שלך- זהו פורום לידע ולא להמלצות טיפול.
אין לזריקה "יתרון "מלבד הקלה על כאב.
ממליץ לך לדבר עם רופא ממרפאת הכאב שמבצעים את הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריך לעשות MRIאריה22/02/2012
שלום רב
תיאור כללי:
אני בן 51, לא מעשן, אין בעיות משקל, פעיל בשעות הפנאי (טאי צ'י, הליכות, טיולים) בעבודה אני יושב רב היום ונוהג כל יום שעה הלוך ושעה חזור לעבודה
לפני 10 שבועות התחיל כאב גב ואחרי יומיים קמתי עם כאב חזק מאד בשוק ברגל הימנית
ראו לציין שכבר מגיל 20 יש לי כאבי גב אבל אף פעם זה לא גלש לגפיים וגם אף פעם זה לא כאב כל כך
יומיים ראשונים לא יכולתי להרדם מרוב כאב ובהמשך לאט לאט השתפר המצב (כדורים, דיקור, פיזיוטרפיה, שחיה, טאי צ'י ועוד...)
עשיתי צילום רנטגן שמראה שתי חוליות קרובות מידי בחלק התחתון של הגב, האורטופד אמר שיתכן שזה קשור לכאב שלי אבל רק בצילום MRI או CT אפשר לדעת אם זה קשור לכאב שלי
היום חזרתי לתפקוד מלא ורק לפעמים מציקה לי רגל ימין (השוק או הירך) כמו למשל בנסיעה, אני עדיין ממשיך בפיזיוטרפיה
בקשר לצילום MRI (או CT) אני שומע דעות מנוגדות
חלק אומרים שלא כדאי לעשות כי במילא אין מה לעשות אחר כך
וחלק אחר של האנשים אומרים שדווקא כדאי לעשות על מנת לדעת מה יש לי ואולי יש מה לעשות
השאלה שלי:
מהי ההמלצה בקשר לצילום MRI (או CT) במקרה שלי
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני צריך לעשות MRI - תגובה
ד``ר ליאור מרום22/02/2012שלום אריה,
מבחינת אבחנה מספיק CT. אם תרצה לחסוך קרינה לך על MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני צריך MRI - תשובה נוספת
אריה02/03/2012תודה לתשובה של ד"ר ליאור הנה תשובה שקיבלתי (מפיזוטרפיסטית) ואני מרוצה ממנה ואני רוצה לשתף אתכם, גם כדי אולי לעזור למישהו במצב דומה וגם כדי לקבל תגובות מכם (לחיזוק או לשלילה) CT: במקרה שלי ממש לא כדאי לעשות CT מפני שהמקרה ממש לא מצדיק את הקרינה של ה CT MRI: אם נותנים אז תיקח אבל הסיכוי שיתנו קטן כי זה יקר מצד אחד והמקרה לא דחוף מצד שני ובאופן כללי: מפני שהמצב אצלי השתפר יחסית בצורה טובה, אין כל כך צורך בצילום וגם אם יעשו צילום ויראו משהו לא יהיה כדאי לעשות כל פעולה חודרנית ובקיצור: תעזוב את זה אריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול המומלץ לעקמתשחר19/02/2012
שלום רב אני סובלת מעקמת בגב גורמת לי לכאבי גב חזקים מאוד עם הקרנה לבית החזה ואפילו עד הקיבה. עשיתי בירורים קרדיולוגים הכול תקין אני בעלת עודף משקל בת 45 עובדת בעבודה מול המחשב כ-6 שעות ביום אני ניסיתי טיפולי פלדנקרייז לא עזר לי כלל לכאבים וגם טיפול דיקורי סיני גם לא עזר אני ממש מיואשת איזה כיוון של טיפולים כדאי לי עוד לנסות? אני סובלת מיתר לחץ דם מאוזנת בכדורים ותת פעילות בלוטת התריס שגם היא מאוזנת עם אלטרורקסין בתשובה של הצילום עמוד שדרה נאמר כי יש לי זקיפות יתר בעמוד שדרה צווארי בחוליות c1 עד c7 אודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הטיפול המומלץ לעקמת - תגובה
ד''ר גד ולן19/02/2012השאלה כללית מדי כי אני צריך לדעת מה דרגת העקמת במעלות ומאיזה גיל את מאובחנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיאנוח ct ומיפוי עצמותאלי19/02/2012
שלום רב דוקטור גד.
לפי צילומי ומיצאי ct
מעבר גבי מותני תקין. l3-l4 בלט דיסק היקפי קל,לחץ קל על מוצא השורשים.
l4-l5 בלט דיסק היקפי קל,לחץ קל על מוצא השורשים.
l5-s1 היצרות המרווח,בלט דיסק קל על לחץ קל על מוצא השורשים.
מפרקים סקרו-איליאקלים עם שינויים ניווניים קלים.
אין סימנים לגוש פרא-ספינלי.
בריאות מודגמת אונת אזיגוס מימין.
אין סימנים לגושים,אין תסמינים,אין תפליטים פלוירלים.
לפי צילומי רנטגן ואולטרטסאונד של רגליים קרסוליים כפות רגליים,הכל תקין. בדיקת emg תקינה, דופלר עורקי רגליים,הכל תקין. לפי מיפוי עצמות של כל השלד: שינויים ניווניים קלים בברך שמאל. דוקטור גד,לדעתך מבחינתך להערכתך- מה גורם לי לכאבי גב ורגל שמאל? וגם,מה גורם לתחושת זרמים צריבה דקירות ונימולים מסביב לברך קרסול וכף רגל שמאל? האם מדובר על בעיה חריגה כלשהי ברגל שמאלית שכלל לא קשורה לבעיות ע"ש? עליי לבצע בדיקה כלשהי שלא עשיתי עד כה? לגבי טיפול ניתוחי בגב או ברגל שמאל? טיפולי פיזיותרפיה והירופקטיקה כולל דיקורים סיניים ויפניים, לא עזרו לי. בעוד חודשיים זריקת אפידורל במקום ספציפי תחת שיקוף במרפאת כאב בב"ח,זה יעזור לרגל שמאל? אם לא,עד מתי אני אסבול? אולי טיפול ניתוחי? מה עשוי להעלים לתמיד להוציא מרגלי השמאלית כאבים ותחושת זרמים צריבה דקירות ונימולים? אין לי מנוחה ימים ולילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיאנוח ct ומיפוי עצמות - תגובה
ד''ר גד ולן19/02/2012ייתכן וזה בלט הדיסק ב-L3-4.
בלי לבדוק אותך אני באמת לא יכול לייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בגבאדווה18/02/2012
היי..שאלה:לאמי בת ה60יש כאבי גב כבר המון זמן..עבדה בעבר עבודות פיסיות.האורתופד לא אבחן פריצת דיסק בעבר אבל כן שינווים בעמוד שידרה ובחוליות .בחודשים האחרונים אחרי כל פעם שהיא קצת מתאמצת או לא נחה היא מתלוננת על תחושה של "שריפה" בגב.האורתופד נתן לה ארקוקסיה נגד דלקת (שלצערי נותנים את זה על כל דבר שהולכים לאורתופד גם כשזה לא כזה הכרחי....),בכל אופן גם אחרי חודש לאחר סיום הטיפול זה לא עבר וכנראה שזו לא דלקת...........כשיש לניסיונכם תחושה כזו של שורף בגב מה זה יכול להיות ולאיזה מומחה ברפואת הגב עליה לפנות?מהו לדעתכם הטיפול כי היא לא רוצה לפנות אם זה משהו חלילה ניתוחי...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף בגב - תגובה
ד''ר גד ולן19/02/2012מי שלא רוצה שיהיה לו חום לא לוקח מדחום.
או שהיא הולכת לבדיקת מנתח ע"ש ואז לפי האבחנה מתקדמת בטיפול או שהיא סובלת ולא פונה בכלל...
אי אפשר ללכת לרופא על בסיס הבטחה מראש שהאבחנה והטיפול ייראו לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)