מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זריקה תחת שיקוףיוסף25/03/2012
קיבלתי זריקה תחת שיקוף ואין שינוי תוך כמה זמן יש שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה תחת שיקוף - תגובה
ד''ר גד ולן28/03/2012זה יכול לקחת שבועיים שלושה או שבכלל לא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי MRIשירי25/03/2012
שלום
בת 40,של כאבי גב תחתון קשים בבוקר ועד להגבלה בתנועה,הופניתי לצילום רנטגן ,שבו נמצא שינויים במפרקי SIJ.כ"כ,עשיתי בדיקת MRI שממצאיו:מפרקים סקרואיליאקליים נראים תקינים,ללא ארוזיות וללא הצרות.לא נראית בצקת בהיקף המפרקים ולא נראית האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד במפרקים או בהיקפם.נראים מס' מוקדים בעלי אות שומן בעצמות הסקרום והאיליום.הגדול בהם בקוטר כ-1.7 ס"מ בסקרום משמאל.כנראה ליפומות תוך גרמיות.ללא האדרה פתולוגית במוקדים אלה.בסריקה סגיטלית של עמוד השדרה נראים מוקדים בעלי אות שומן בחוליות L3 ו L4 כנראה המנגיומות קטנות.שינויים דיסקוגניים מסוג מודיק בהיקף מרווח L5-S1
ללא תהליכים החשודים כדלקתיים בחוליות.לסיכום,ללא עדות לסקרואילאיטיס.האם תוכלו להסיר לי מה זה מוקדים בעלי אות שומן ומהן ליפומות תוך גרמיות?האם עלי לפנות לראומטולוג או אורטופד?תודה מראש
-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי MRI - תגובה
ד``ר ליאור מרום25/03/2012שירי שלום,
הממצאים האלו חסרי כל משמעות, אלו הם ממצאים שנצפו וחייבים לציין אותם.
ענינם בודאות לא למנתחי עמו"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בחוליה בגב התחתוןבת מודאגת24/03/2012
שלום רב! לאמא שלי (70+) יש שבר בחוליה בגב התחתון כתוצאה מנפילה אחורנית ללא פגיעה נוירוכירוגית. הציעו לנו ניתוח של הזרקת צמנת ע"י מומחה שידרה ורציתי לדעת מה המלצותיך ובאם ידוע לך על סכנות בהליך זה. אני ודה לך מראש הבת המודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בחוליה בגב התחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/03/2012שלום לבת המודאגת,
יש פרטים רבים שעלייך לתת על מנת להביא דעה. כמובן שיש סכנות, והם קשורות לפרטים טכניים לפי ממצאי CT
אין אפשרות לענות בצורה יותר מדויקת ללא הדמיה.
מדוע לא לשאול את מי שהציע את הניתוח ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- L5 SPONDYLOLYSISאלי24/03/2012
בני בן 15 סובל מ - ליזיס דו צדדי ב L5 בצד שמאל גדול יותר וישן יותר ובצד ימין מלפני 3 חודשים. רוצה לחזור לשחק כדורסל ולהתאמן בחדר כושר (מתח, מקבילים ועוד). מה מותר לו לעשות וממה להמנע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר L5 SPONDYLOLYSIS - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/03/2012אלי שלום,
אם אין כאבים, אין מגבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרהיפית23/03/2012
שלום,
לאחר צילום CT שעשיתי,נמצא ממצא בחלון עצם:"שינויים ניווניים בעמוד שדרה בגובה L5-S1 עם היצרות הרווח הבין חולייתי.בלט דיסק אחורי דיפוזי עם לחץ על השק הטקלי בגובה L4-5 . מוקד סלקרוטי קטן בעצם הכסל משמאל. "
מה אומר ממצא זה?האם זה פריצת דיסק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שדרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/03/2012יפית שלום,
הממצא אינו אומר פריצת דיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוד שדרה
יפית24/03/2012קודם כל תודה,
ברצוני לשאול מה הדרך לטפל בבעיה ולמנוע החמרה?והאם ממצא זה קשור לבריחת סידן או לתסמונת קושינג[אם ידוע לך]??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוד שדרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/03/2012זה לא קשור לאף אחד מהגורמים שהזכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מרוםיונתן22/03/2012
שלום
ברור לי שאין תחליף לייעוץ ובדיקת רופא ממשית, ולא באתי לכאן בכדי לקבל טיפול.
השאלות שלי הן ממש לא במקום,ביקור אצל הרופא, אלא רק כדי לקבל קצת רקע כללי.
ואודה לך אם תוכל לענות על השאלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר מרום - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/03/2012דן שלום,
להלן שאלותיך:
1. מה המשמעות (אם בכלל) יש לירידה בהחזר אכילס מימין בהשוואה לצד שמאל ?
2. האם הדמיית CT מספקת או שיש מקום לבדיקת MRI ?
3. מה המשמעות של הממצאים של בלט קל באנולוס , האם זה דורש טיפול ? מעקב ? בדיקה ? והאם זה קשור להפרעות במתן שתן או שזו בעיה בפני עצמה ?
1.משמעות ירידה ברפלקס שיש , יתכן, ירידה בקשת הפלקס- לעיתים חסר משמעות.
2.הדמיית CT מספיקה לאבחנה, לא כשהולכים לכירורגיה.
3.בלט קל אינו דורש שום טיפול, בלט קל לא גורם לבעיות במתן שתן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיונתן22/03/2012
שלום
בשנות השלושים, סובל מהפרעות במתן שתן(תכיפות במתן שתן, לעיתים בריחה קלה לאחר סיום מתן שתן), במעקב אצל אורולוג, בדיקת אורודינמיקה לא חד משמעית ) נשלחתי ע"י אורולוג לבדיקה אצל נוירולוג .
בבדיקה אצלו :
ירידהבהחזר אכילס מימין (אם כי הופק) בהשוואה לצד שמאל, שאר הבדיקה תקינה
ללא פלס תחושתי בגב.
הופניתי על ידו לבדיקת CT עמוד שדרה מותני, כנראה לאור אסמטריה ברפלקסים בין האכילסים.
בדיקת ה - CT :
מנח חוליות תקין.
מרווחים דיסקלים שמורים ואינם מוצרים
רקמות רכות הכלולות בסריקה ללא ממצא חריג
מבנים גרמיים שמורים ללא הרס עצם וללא שברים
מפרקים פאצטלים תקינים
מפרקים סקרו-איליאקלים שמורים.
בגובה L4-5 קיים בטל קל של אנולוס הדיסק המשיק לשק ולשורשים הספינאלים L4 דו צדדית.
בגובה L5-S1 קיים בלט קל של אנולוס הדיסק המשיק לשק ולשורשים הספינאלים L5 דו צדדית, השורשים הסקראליים הכלולים שמורים.
לסיכום : אין לזהות לחץ על אלמנטים עצביים ואין לזהות הצרות ספינלית.
1. מה המשמעות (אם בכלל) יש לירידה בהחזר אכילס מימין בהשוואה לצד שמאל ?
2. האם הדמיית CT מספקת או שיש מקום לבדיקת MRI ?
3. מה המשמעות של הממצאים של בלט קל באנולוס , האם זה דורש טיפול ? מעקב ? בדיקה ? והאם זה קשור להפרעות במתן שתן או שזו בעיה בפני עצמה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאור מרום22/03/2012יוסי שלום,
שאלתך היא ברמת התיעצות פורמלית שחורגת ממטרת הפורום.
עין במה שכתבנו בתחילתו, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חריף גב ורגלנעהו18/03/2012
שלום רב,
אבי בן 71, אדם עובד, עצמאי, בריא מלבד COPD, שוכב כבר כ3 שבועות מרותק למיטתו עם כאבי גב ורגל שמאל עזים שמאפשרים לו מעבר בין 2 תנוחות בלבד, התרוממות לישיבה בקצה מיטה לכ10 שניות בלבד אולי 3 פעמים ביום ובימים האחרונים התגבר מאוד כאב בברך של הרגל המוקרנת עד כדי כך שלא מצליח להרדם בלילה וכל מגע בברך, כולל זה של המיטה, מכאיב מאוד. כבר 3 שבועות הוא על ארקוקסיה 120 ועל פרקוסט 10. התנוחות שמקילות מעט הן חצי שכיבה על הבטן עם מעט PPT באגן ושכיבה על הצד הכאוב כשהירך התחתונה בכיפוף קל או יישור. הברך יכולה להתכופף בתנוחה זו עד כ90 מעלות בלבד. בישיבה הקצרצרה על קצה המיטה הוא נשען מאוד על ידיו כדי להוריד עומס מהגב/ירך. עמידה הוא כלל אינו מסוגל. הוא איריטבילי ביותר. לפי CT גב יש spondylolisthesis אם איני טועה (ישן?) לא ידועה לי דרגה, ואובחנה SCIATICA שמאלית חריפה לפי הסימפטומים.
1. האם המקור לכאב הברך יכול להיות הקרנתי? הכאב הרי אינו תלוי תנועה אז האם יכול בכלל להיות מכאני?
2. איך הייתם מטפלים לו האדם הזה ששוכב כבר 3 שבועות עם כאב גב ורגל ללא יכולת לקום, היה אביכם? אנחנו די מיואשים מההתקדמות האיטית. האם זה נפוץ?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חריף גב ורגל - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/03/2012,כנראה שהוא אינו מקבל את הטיפול הנדרש לו. ממליץ לך להפנותו למיון ולברור וטיפולהיות ואין התקדמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב עליוןדרורה17/03/2012
אני סובלת כבר חצי שנה מכאב מתחת לשכמה הימנית למטה בנקודה אחת כל מה שניסיתי מכדורים לכאבים מכל הסוגים ארקוקסיה זריקות קורטיזון דיקור סיני כירופרטיקה מסזים . כלוםעשיתי צילום של מיפוי עצמות וצילום סיטי של עצמות בית החזה והגב. התשובות מראות שינויים ניוניים בחוליות שונות. הרופא במרפאת הכאב אמר שאין סיבה לכאב העיצבי הזה לאור התשובות ועשה לי חסימת עצב אבל גם זה לא עוזר אני ממש מיואשת. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב עליון - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/03/2012דרורה שלום,
את בוודאי לא מצפה לתשובה רצינית לשאלה מסוג זה במסגרת פורום אינטרנט.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDDS500 להשתחרר מכאבים- זה אפשרי!
איליה06/08/2012לפני שנה גם אני ניסיתי למצוא פתרון יעיל לכאבי גב. ולא ממש הצלחתי...
עד שיום אחד הרגשתי שהגעתי למבוי סתום: עברתי אינסוף טיפולים וכלום לא עזר!
דווקא יכולתי להרשות לעצמי כל טיפול, יקר ככל שיהיה.
הכי מצחיק הוא שבסוף הטיפול שכן עזר לי לא עלה הרבה!
הוא עשה את העבודה כמו שצריך ומילולית גאל אותי מיסורי!
חברה קרובה המליצה לי לחפש מידע על DDS500 באינטרנט.
מאז הדרך להבראה המלאה הייתה קצרה.
מקווה שזה יעזור גם לך, דרורה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם הזנבאייל17/03/2012
שלום,
אני בן 23, כיום סטודנט שיושב הרבה.
לפני כ 3-4 ימים החלו לי כאבים בעצם הזנב - בכל פעם שאני יושב עליו, קם מכיסא, או מרים את הברך - אני מרגיש כאב באזור הזה.
לא זכור לי שנפלתי לאחרונה על עצם הזנב,
אף פעם לא היו לי כאבים במקום הזה (חוץ מאולי לפני כמה שנים כשבאמת נפלתי עליו)
הכאב היחידי שקשור לגב שיש לי זה לפעמים כאב בגב התחתון, שנפתר אחרי שאני הולך לחדר כושר ומבצע מתיחות (וכך חוזר חלילה כל כמה ימים)
גם אחרי 3-4 ימים, אני עדיין לא רואה איתותים שהכאב נחלש.
אשמח לדעת מה גורם לכך ומה עליי לעשות.
תודה, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצם הזנב - תגובה
ד''ר גד ולן17/03/2012תן למקום מנוחה ע"י ישיבה על גלגל ים. אם הכאב לא עובר תוך שבועיים שלושה פנה לבירור רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנראה ללא תזוזה ובחלק של החוליה שלא ליד עצביםפרופ` אייל יצחיאק16/03/2012
בחור בו 22 בריא בדר"כ. בעקבות ארוע של נפילה וכאבי גב תחתון, בוצעה בדיקת רופא וצילומי רנטגן ו- CT בעקבות זאת. באיבחון הצילומים נאמר שבר בחוליה T12 . כנראה ללא תזוזה ובחלק של החוליה שלא ליד עצבים. ללא פגיעה עצבית כל שהיא. הבדיקה והצילומים בוצעו בסין ולא בערים מרכזיות. מה אפשרויות ההחלמה ? מה ההשפעה לגבי פעילות גופנית מאומצת ומתי ? מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בחוליה T12 - תגובה
ד''ר גד ולן17/03/2012זה אכן נראה כשבר דחיסה בגוף חוליה D12 וצריך מחוך לתמיכה בגב. השבר ייתחבר תוך כחודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בחוליה T12 - בקשה להבהרה
דור17/03/2012שלום
תודה על בתשובה.
יש לזה השלכות נוספות ?
מה לגבי פעילות בזמן האיחוי - לשכב ? להתנהג כרגיל (אין כאב מיוחד) ?
מצרף תמונה נוספת.
תודה
דור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בחוליה T12 - בקשה להבהרה - תגובה
ד''ר גד ולן17/03/2012אין מגבלות תנועה כל עוד אתה במחוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בחוליה T12 - בקשה להבהרה - תגובה
ד''ר גד ולן17/03/2012אין מגבלות תנועה כל עוד אתה במחוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דור18/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פולשני זעיררותם16/03/2012
שלום
אני צריך לעבור ניתוח פולשני זעיר בעמוד שדרה מותני.
רציתי לשאול האם יש סבירות שעומדים לעבור ניתוח מן הסוג הזה, וכשמתחיל הניתוח בעצם רואים שיש צורך להוציא את כל הדיסק?? היו מצבים דומים?
כלומר במקום ניתוח הוצאת חלק מהדיסק, צריך לקבע את החוליות. מקווה שהובנתי.
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פולשני זעיר - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/03/2012רותם שלום,
אם אתה אמור לעבור ניתוח דיסקטומי- זה מה שיעשו לך למעט אם החתימו אותך על הסכמה אחרת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רותם17/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבת דיסקאוהד14/03/2012
ראשית תודה רבה על ההקדשה על התגובה.
אני בן 25 סובל כבר שנה מפריצת דיסק בחוליות L4L5
עברתי תהליך של צריבת דיסק
אחרי התהליך הרגשה טובה של שיפור- השאלה היא כזאת האם זוהי הרגשה "שקרית" מכיוון שקיבלתי זריקת אפידורל בלוק וההקלה היא צפויה, כלומר הפרוצדורה לא מוכיחה את עצמה,
מתי אפשר להתחיל תרגילים של חיזוק הגב, בשחייה ותרגילי כירופרקטיקה
בנוסף האם החלום של לחזור לעשות ספורט (טניס כדורגל) עוד קיים
תודה רבה. אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/03/2012אוהד שלום,
במידה ומקבלים בלוק אפידורלי יחד עם הצריבה- בסמוך לה, לא ניתן לדעת מה עזר לך.
בד"כ ההחלמה מיידית- לאחר מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת mri וכן מיפוי עצמות*******09/03/2012
שלום רב, מזה שנים רבות אני סובלת מכאבים מופשטים בכל הגוף עם נפיחות בגף כפות הידיים דקירות וזרמים ברגליים נפיחות בבטן (נוזלים?) כאבים במפשעה ונשירת שיער ביצעתי mri לפני שנים הייתי מאושפזת עקב נושא אחר שהסתבך בניתוח ולא התפנתי לנושא תוצאות הצילום: מרווח הדיסק שמורים למעט l5-s1 המוצר מעט. חוט השדרה מעוגן נמוך בגובה l3-4 נצפה בלט קל של הדיסק ב-l3-4 ללא הצרות משמעותית-לסיכום tethered cord במיפוי עצמות קיימת קליטה מוגברת בטרוכנטר הגדול של פמור שמאל באלמנטים אחוריים של חוליה l5-s1 בפטלות ואי סדירות קשה בקליטה בכל עמוד השדרה. אודה על תשובתך בברכה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת mri וכן מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר גד ולן09/03/2012מה השאלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת mri
****11/03/2012האם יש לכך טיפול ולמי עלי לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח
*******11/03/2012השאלה היא שאני מבקשת לפענח את הממצא ומה זה אומר ומהו הטיפול בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח - תגובה
ד''ר גד ולן14/03/2012מדובר בשינויים שחיקתיים בעמוד השדרה.
ניתן לטפל בתסמנים של זה אך לשם כך עלייך להתייעץ עם מנתח עמוד שדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק - מחייבת ניתוח?מורן08/03/2012
שלום. אני סובלת מזה כ-3 חודשים מכאב ברגל וחודש וחצי מעקמת לצד ימין.
אובחנו אצלי 2 פריצות דיסק L4-L5 L5-S1 כשאחת רחבה יותר. הד"ר ממליץ על ניתוח ואני מ א ד חוששת. אני בשנות העשרים של חיי ופוחדת שזה ישפיע לרעה על ההמשך! יש אפשרות לעבור פריצות דיסק ללא ניתוח? יש מקרים של אנשים שיצאו מזה ללא ניתוח?
קיבלתי זריקה אפידוראלית אחת והיא לא הועילה, שייך לנסות לקבל עוד זריקות?
יש המלצה על עוד משהו שיכול לעזור לפני הניתוח?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - מחייבת ניתוח? - תגובה
ד``ר ליאור מרום09/03/2012מיטל שלום,
המהלך הטבעי ממליץ להמתין עד 3 חודשים ,אלא אם יש קיפוח מוטורי או פגיעה בסוגרים.
ענין הכאב הוא אינדיוידואלי לחלוטין- אם הכאב סביל מבחינתך ואת ממשיכה את שגרת חייך ללא הפרעה אז אל תנתחי. אם לא- הפתרון הוא ניתוח
גם בניתוח יש הרבה דרכים, לא מחייב רק ניתוח פתוח, ישנם אופציות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)