מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבקש עזרה בפיענוח צילום MRIרותם16/01/2012
שלום
אבקש עזרה בפיענוח צילום MRI
הבדיקה בוצעה בתאריך 10/01/2012
של ע"ש מותני. MRI להלן ממצאי בדיקת
בכל המישורים.אקסיאלי, סגיטלי, קורונלי. TSE , T2 , T1 הבדיקה בוצעה בערכי
התוויה קלינית: כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל שמאל.
ממצאים:
משמאל. L1 מודגמים בקעים דיסקליים לטרליים דו"צ יותר משמאל עם אימפרסיה על השורש L1-2 בגובה
אין עדות להיצרות מהותית של התעלה.
שינויים ניווניים פאצטריים ובקע דיסקלי מרכזי וימני עם אימפרסיה קלה על השק התקאלי. L2-3 בגובה
שינויים ניווניים פאצטריים ובלט דיסק דיפוזי עם היצרות דיפוזית של התעלה. L3-4 בגובה
יש לציין שמודגמת היצרות דיפוזית של התעלה הגרמית בכל הגבהים עקב מבנה קונגניטלי.
מימין,היצרות קלה של התעלה. L4 בקע דיסקלי לטרלי ימני הנוגע בשורש L4-5 בגובה
מודגמים שינויים ניווניים פאצטריים דו"צ עם בקע דיסקלי סב-ארטיקולרי שמאלי הגורם להיצרות L5-S1 בגובה
משמאל. S1 של הרצס הלטרלי משמאל ולחץ על השורש
אם קיימת אופציה ניתוחית ראוי לשקול צילום ע"ש לכל אורכו . S1 יש לציין שמודגמת לומבליזציה של חוליה
לצורך מיספור מדוייק.
. L1 על פי המיספור שבידי הקונוס מסתיים בגובה
סיכום : ספיינל סטינוס קונגניטלי דיפוזי.
. S1 משמאל עם לחץ על השורש L5-S1 שינויים ניווניים נוספים כמתואר ,הממצא משמעותי ביותר הינו בגובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש עזרה בפיענוח צילום MRI - תגובה
ד''ר גד ולן17/01/2012בלי לבדוק אותך ולהבין ממה בדיוק אתה סובל כל המידע של ההדמייה הינו חסר ערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה באחורי הירךערן16/01/2012
שלום,
שמי ערן ויש לי שני בלטים, אחד ב-L4/L5 ואחד ב-L5/S1
ובנוסף, סקולויוזיס מותנית קלה.
בעבר היו לי זרמים לרגל שמאל והפסיקו כבר לפני כמה חודשים.
לאחרונה יש לי מאין חולשה באחורי הירך השמאלית.
האם יתכן שחולשה זו נובעת מהבלטים?
בתודה מראש,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה באחורי הירך - תגובה
ד''ר גד ולן16/01/2012יכול להיות אבל צריך לבדוק אותך כדי לקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק בין l4-l5ישראל15/01/2012
שלום רב!
יש לי בריחות שתן מידי פעם לאחר פגיעה נמצא לי גם
בלט בין l4-l5 בלט פורומינלי שמאלי שגורם ללחץ קל על העצב השמאלי.
האם יש קשר בין זה לבין הבריחות שתן? מה יכול להיות ההשפעה על הלחץ על העצב לחיי היום יום ?
על איזה צד משפיע לחץ על צד שמאל בגוף שמאל או ימין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק בין l4-l5 - תגובה
ד''ר גד ולן15/01/2012לחץ משמאל בד"כ גורם לכאב משמאל.
אין לי שום דרך לדעת אם בריחות השתן קשורות לבעיית הדיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
ישראל15/01/2012שלום ותודה, פגשתי רופא והא אמר לי שבד"כ בעיות בחוליות התחתונות הם שגורמות ואחראיות על בריחת שתן אם יש. השאלה היא האם בלחץ קל על העצב יש אפשרות שזה גורם לי לבעיות אלו ???
איך אפשר לבדוק ואיזה בדיקות אפשר לעשות כדי לזהות את מקור הבריחות שתן? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה - תגובה
ד''ר גד ולן17/01/2012בדיקת אורודינמיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר תאונת דרכיםבר14/01/2012
שלום אשמח לשמוע את דעתכם בנושא בעלי עבר תאונת דרכים בה הוא שבר את חוליה t 12 ההחלמה מאוד קשה והוא עם מכשיר חגורה 24 שעות אומנם זה היה לפני שבוע אך יש לו כאבים חזקים אשמח לדעת האם במקרים אלו אכן לא מנתחים? ומתי רמת הכאבים אמורה לפחות נשמח לדעת באופן כללי האם ניתן לחזור לעבודה הרגילה בהמשך וגם להרים משקל כבד( היום בקבוק מים נופל מידיו) תודה רבה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר תאונת דרכים - תגובה
ד''ר גד ולן15/01/2012לא נתת מספיק פרטים ורק לאחר עיוון בצילומים שנעשו לו אםשר לדעת אם חגורה מספיקה או שעדיף קיבוע בניתוח.
שבוע הוא פרק זמן קצר מדי כדי לצפות שהכאב יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמות ניתוחי גב זעיר פולשניים.מילי13/01/2012
שלום,
אני סובלת מכאבי גב כ 3 שנים. טופלתי בתרופות ובטיפולים אלטרנטיבים, בזריקות תחת שיקוף ובגלי רדיו, בפיזיוטרפיה ובהידרוטרפיה.ההשפעה היתה מאד מוגבלת.
אני שוחה ומתעמלת במים.
עדיף לי להימנע מהרדמה ממושכת, בשל בעיית ריאות.
אני רוצה לשקול ניתוח זעיר פולשני שאינו מצריך הרדמה מלאה או מצריך הרדמה לזמן קצר יחסית.
דו"ח ה MRI שלי, מלפני שנה, הוא:
L3-4 בלט דיסקלי כללי קל עם היצרות משמעותית של התעלה.
L4-5 שינויים ניווניים בפרקי הפצט, עם בלט דיסקלי כללי בינוני, עם היצרות משמעותית של התעלה.
L5-S1 בקע פורמינלי שמאלי קטן.
קראתי באינטרנט על סוגי ניתוחים שונים, ובקשתי היא: אם תואילו בטובכם, לציין עבורי את שמותיהם של ניתוחי גב זעיר פולשניים, המבוצעים בבתי החולים השונים ברחבי הארץ ? תודה מקרב לב!
מילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמות ניתוחי גב זעיר פולשניים. - תגובה
ד''ר גד ולן15/01/2012באופן כללי ובמגבלות המתבקשות אני לא משוכנע שניתוח זעיר פולשני יכול לפתור את הבעייה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך, הבהרה ושאלה נוספת.
מילי15/01/2012שלום ד''ר גד ולן,
תודה לך על תשובתך.
אכן, הוצע לי ניתוח גב גדול וארוך, עם הרדמה ממושכת.
תפקוד ריאותי לקוי ואני חוששת מאד מן ההרדמה, ולכן בודקת דרכים אחרות.
אני מטופלת אצל רופא כאב, בזריקות סטרואידים ובגלי רדיו. הוא מתמקד ב L4-L5, ויש השפעה טובה, ולזמן מוגבל.
מכאן, עלה בדעתי שאולי במקום פתרון מקיף, אפשר יהיה להתמקד בטיפול בדיסק אחד או יותר, להקלה מקומית.
לכן, אני מבקשת לבדוק אפשרויות לניתוח קצר, עם הרדמה מקומית או הרדמה קצרה.
האם נראה לך שדרך החשיבה שלי נכונה, ואולי יכולה להקל מעט?
קראתי ומצאתי מידע על כריתה, צריבה ושאיבה; באמצעות שיקוף או אנדוסקופיה.
האם לדעתך, יש עוד דרך שכדאי לי לבדוק, ולנסות להבין קמצוץ ממנה?
אני לא מתיימרת להבין בנושא, אבל רוצה לדעת את כל האפשרויות, כדי לדעת לבחור הכי נכון :-)).
תודה מקרב לב!
בברכה,
מילי.
נ.ב לנוחיותך, אני מעתיקה שוב את תוצאות ה MRI שלי.
עקמת יתכן ניוונית
L3-4 = בלט דיסקלי כללי קל
+ היצרות משמעותית של התעלה
L4-5 = בלט דיסקלי כללי בינוני
+ היצרות משמעותית של התעלה
+ שינויים ניווניים בפרקי הפצט
L5-S1 = בקע פורמינלי שמאלי קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך, הבהרה ושאלה נוספת. - תגובה
ד''ר גד ולן15/01/2012אני לא חסיד של ניתוחי שחרור היצרות תעלה בטכניקה אנדוסקופית, מה עוד שגם ניתוח אנדוסקופי לשחרור תעלה מתבצע בהרדמה כללית.
בעיקרון, אם היצרות התעלה מוגבלת לגובה אחד, ואפשר להימנע מקיבוע, הרי שאפשר לבצע את הניתוח תוך שעה בערך, ודרך חתך יחסית קטן של כ-5 ס"מ.
גלי רדיו או צריבת דיסק לא פותרים היצרות תעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות הבהרה.
מילי15/01/2012ד''ר גד ולן,
תודה על תשובתך, למדתי ממנה!
ושתי שאלות הבהרה נוספות, ברשותך :-))
1. האם קיימת אפשרות תיאורטית, להתעלם מהיצרות התעלה, ולטפל בדיסק בלבד, באחת מהטכניקות של ניתוח זעיר פולשני, ?
2. מה לדעתך, החיסרון בניתוח שחרור היצרות תעלה בטכניקה האנדוסקופית?
ושוב, הרבה תודה!
בברכה,
מילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות הבהרה. - תגובה
ד''ר גד ולן16/01/20121. לא, כי זה לא יפתור את סיבת כאבי הרגליים.
2. כי אי אפשר להשיג פתרון טוב לטווח ארוך וזה גורם לנזק רקמתי נרחב בשרירים סביב איזור הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
מילי17/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב חזקים,צליל13/01/2012
שלום אסביר שוב את בעייתי, אני בת 38עם היסטוריה של כאבי גב, ב4שנים האחרונות,עבדתי עבודה פיזית, של מילוי חומרים והרמת הקרטון,למשטח, שכיום יש לי כאבים יותר משעבדתי שום כדור לא עזר, הרופא הביא לי השבוע נקסין אך רשום שאם ארצה להרות אסור לקחת אותו, את בני אני כבר לא יכולה לחתל או לקלח, עשיתי צילום התשובה תקינה, מה אפשר כבר לעשות(פזיוטרפיה לא עזרה)(עברתי לפני כמעט שנתיים זריקת אפידול לצירים, וזה גם מה שמחזק את הכאבים, זה כאבים מגב עליון עד תחתון,(בפזיוטרפיה אמרו שכנראה יש לי פלד דיסק הצילום תקין,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב חזקים, - תגובה
ד''ר גד ולן15/01/2012בלי לבדוק אותך לבצע בדיקות הדמייה רלבנטיות כ-CT או MRI אני לא יכול לתת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובה של הדר',
צליל18/01/2012סליחה שאני מתעקשת, אך אם התוצאה של הבדיקה (צילום גב )יצאה תקינה, כך אמרה לי הפקידה של הרופא בטלפון, כדאי לעשות בדיקה אחרת, או אין טעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למנתח להסרת גידול בעמוד שדרהד12/01/2012
שלום רב,
אבקש את המלצתכם למנתח עבור ניתוח להסרת גידול בעמוד שדרה.
אבי כבן 60 צריך לעבור את הניתוח בחוליה L2 הכולל את הסרת החוליה וקיבוע.
האם תוכלו להמליץ לי על הרופאים המומחים לכך?
תודה רבה ובריאות לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה אזור בארץ אתם ??
יריב12/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהדרום אבל אנחנו נגיע לכל מקום
ד13/01/2012מה שחשוב זה שהרופא יהיה טוב והניתוח יצליח ולא חשוב המרחק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמלול בצווארעידן12/01/2012
שלום לרופאים היקרים .שמי עידן בן 26
מזה כחודש ימים אני מרגיש נמלול קל בצוואר + חריקות קלות בסיבוב של הראש ימינה ושמאלה+ דקירות קלות מאוד שאני מוריד את הראש למטה .
אציין שלפני חודשיים עברתי טראומה בגב העליון שהרמתי חפץ כבד מאוד שבעקבותיו נזקקתי 10 ימי מחלה וטיפול בארקוקסיה אך הכאב בגב העליון חלף לאחר חודש ופתאום החלו התסמינים בצוואר .
בדיקות רנטגן עמוד שדרה גבי וצווארי תקינות .
השאלה ראשונה : מה יש לי בצוואר לפי דעתך ???
שאלה שניה : יש לי תכנון להיות נהג אוטובוס , האם אתה חושב שתסמינים אלה מסמנים לי לרדת מהרעיון או שזה תמסנים קלים שלא צריכים למנוע ממני את החלום להיות נהג אוטובוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמלול בצוואר - תגובה
ד``ר ליאור מרום12/01/2012עידן שלום,
כפי שאתה מבין, אין באפשרותנו ליעץ וירטואלית. כדי לענות על שאלתך תזדקק לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שלא מפסיקים,צליל11/01/2012
שלום, עבדתי כ4שנים בעבודה פיזית, וכרגע אני לא עובדת מספר חודשים וכאבי גב רק מחמירים עד כדי כך שאני לא יכולה לקלחת את בני, או לחתל אותו, ניגשתי לרופא לפני חצי שנה, לפני חודשיים והיום, והבסרתי שפזיוטרפיה לא עזרה ואני כבר לא מעוניינת שוב בכדורים, הסביר שאין ברירה זה יעבור במשך הזמן, ונתן לי כדורי נקסין, עכשיו אני רואה שרשום במפורש לנשים שמעוניינות להיכנס להריון חל איסור לקחת את הכדור מה עושים? והאם באמת לחיות על כדורים?(נתן טיפול של שיאצו במכבי טיבעי שזה די יקר,)(מילדות היו לי כאבי גב והיסטוריה של פזיוטרפיה, חששו לשים לי מכשיר, אבל במשך השנים זה עבר, ועכשיו שוב(עברתי גם זריקת אפידול לפני שנה ותשעה חודשים בזמן הלידה,גם זה נותן דחיפה לכאב, (בפזיוטרפיה שעברקתי הרופא שם אמר שיש לי פלד דיסק מה זה אומר? היום עשיתי צילום מחכה לתשובה מהם,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים שלא מפסיקים, - תגובה
ד''ר גד ולן12/01/2012לא הבנתי מה השאלה ומה המידע שאת מבקשת ממני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון חזקיםריקי09/01/2012
היום בבוקר הובלתי עגלת תינוק שהיתה עמוסה וכבדה מאוד,העלתי אותה במדרגות מאוד צרות תוך כדי שירד גשם, בצורה מאוד מסורבלת שגרמה לי להרגשת אי נוחות גופנית מאוד חזקה,פתאום תקף אותי כאב מאוד חזק בגב התחתון ומאז הוא לא הפסיק .
הכאב מתאפיין בגלים חדים שמקרינים לכיוון החלק העליון של הגב ולכיוון האגן ואף הרגליים,
גלי הכאב כ"כ חזקים שלפעמים אני אפילו מתקשה לנשום.
הכאבים חזקים במיוחד בשינויי תנוחה , אבל גם במצב סטטי.
עלי לציין שכאבים אלו מוכרים לי כבר תקופה ארוכה בתדירות של פעם בשבוע אך בעוצמה הרבה יותר נמוכה (בעיקר בשינויי תנוחה או בשכיבה על הבטן)
עלי לציין מספר נקודות: *לפני חצי שנה עברתי קיסרי כמובן עם הרדמה אפידורלית.
*אני מניקה ולא מספיק מקפידה על תנוחות הנקה נכונות
*עובדת קשה וסוחבת דברים בלי פרופורציה ליכולתי
* כמו"כ לפני כמה שבועות נפלתי וקיבלתי מכה חזקה באזור הגב התחתון, האזור כאב לי בתנועה במשך כשבועיים אך לאחר מכן כבר לא הרגשתי את הכאב.
*היציבה שלי לא מספיק נכונה(אני לא מספיק זקופה)
האם ניתן להבין מה הסיבה לכאבים? כמו"כ אני מאוד אוהבת לשחות אך לא שחיתי כבר שנה +(כבר כמעט שנה שאני לא עושה שום פעילות) האם שחיה יכולה לעזור לי או שעלי להימנע עד לברור הענין או עד שהכאב יחלוף.
סליחה על האריכות ותודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון חזקים - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/01/2012ריקי שלום,
בגלל מגבלת הפורום ומטרתו ,לא מבצעים כאן "יעוץ אישי " לבעיות.
התיעצי ותבדקי על ידי רופא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפידרול
צליל12/01/2012ריקי, האפידורל הזה גמר על כולם, זה כאבים שלא מוסברים, גם מדברים אחרים אבל הזיקה הזשאת רק גרמה יותר סבל,גם שמחתלים גם באמבטיה עם הילד,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים וגבחיים09/01/2012
בבדיקת emg נמצא late reinnervation changes which may indicate mild radiculopathy of l4-5 roots
אבקש לדעת מה הממצא והאם ניתן לטפל בכאבים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים וגב - תגובה
ד``ר ליאור מרום09/01/2012הממצאים מצביעים על הפרעת הולכה קלה. בוודאי שניתן לנסות לטפל בכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח איחוי חוליות צוואראורלי08/01/2012
שלום
אני 7 שנים אחרי ניתוח איחוי חוליות c5-7 בימים האחרונים יש אי נוחות בצוואר וכאבים במרפקים האם יכול להיות קשור האם יש זמן אחרי ניתוח שהבעיות חוזרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח איחוי חוליות צוואר - תגובה
ד''ר גד ולן08/01/2012בעיקרון כן, את צריכה להיבדק בידי המנתח שלך ולעשות MRI ע"ש צווארי ביקורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתון ימין שנה לאחר ניתוח למאני - גבר08/01/2012
שלום, אני שנה בדיוק לאחר ניתוח צמינקטומי-דיסקטומי של L5-S. היה לי אז לחץ על העצב השמאלי. במשך השנה לאחר הניתוח מרגיש את הגב , לסירוגין. עשיתי MRI לפני כ-5 חודשים שאמר שהלחץ הוסר (לפי בדיקת רופא). הומלץ לי ע"י הרופא המנתח לאחר כמה חודשים על הידרותרפיה , שעד כה לא ניגשתי לעשות ואני מצטער על כך.
בזמן האחרון אני מרגיש את אזור ימין של הגב התחתון. הכאב החל באגן ימין , עכשיו יש לי נקודה בגב התחתון בצד ימין שכואבת בנגיעה וזה מקרין לרגל ימין. זה די מפריע. זה התחיל כשאני דורך על רגל ימין בהליכה , עכשיו זה לא רק בהליכה . מה דעתך? לפני כחודשיים ניגשתי עם ה MRI להתייעצות נוספת (בנוגע לרגל שמאל שם אני עוד לא מרגיש את הצד של כף הרגל) עם דר שגיא הר נוף והוא אמר שהלחץ הוסר לחלוטין ואם יש לי כאב כרגע זה תוצאה של העצב שעוד לא השתקם לחלוטין .מה דעתך לגבי הכאב בצד הימני ?
להלן תוצאות של ה MRI מ 18.08.2011:
"הודגמושינויים ניווניים במרווחים ובמפרקים הבין חולייתיים.
הודגמה סקוליוזיס קלה קמורה לצד ימין.
שינויים ניווניים במפרקים הבין חולייתיים ובמרווחים הדיסקליים.
במרווח L3-L4 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם לחץ על השוק הדורלי עם שינויים ניווניים קשים.
במרווח L4-L5 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם לחץ על השוק, עם שינויים ניווניים קשים.
במרווח L5-S1 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם שינויים ניווניים קשים, הצרות רצסים והתעבות פאסטים.
יש לציין שהנ"ל לאחר למינקטומיה ודיסקטומיה בגובה L5-S1 עם צניחה אחורית של השוק הדוראלי ללא עדות ללחץ אפידורלי על השק עם שינויים ניווניים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון ימין שנה לאחר ניתוח למ - תגובה
ד''ר גד ולן08/01/2012אלכס שלום,
קצת קשה לייעץ ללא בדיקה שלך ועיון בבדיקות ה-MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי עצמות בשל כאבים לא מוסברים בשלדד``ר ליאור מרום03/01/2012
דר שלום,
אני סובלת מכל מיני סוגים של כאבים בשלד ומטופלת על ידי אורטופדים שונים כבר הרבה שנים, שבד"כ לא מצאו את הסיבה לכאביי. בתקופה האחרונה טופלתי עקב פציעה אצל אורטופד כתף, שהזריק לי סטרואידים כי בצילום הרנטגן בתאונות לא נמצא משהו ובאולטרסאונד גם לא מצאו בעיה. כמו כן הזריק גם לכתף השנייה בגלל כאביי. הזריקות הקלו מעט אך כרגע יש התגברות כאבים מחדש.
אורטופד גב - חדש עבורי - איתו נפגשתי פעם ראשונה, שלא התרשם מי יודע מה ממצבי אבל בעקבות תוצאות EMG שלח אותי ל-CT של L1 - S2.
אורטופד כף רגל - חדש עבורי - איתו נפגשתי לראשונה, שהתרשם קצת יותר מכאביי אך לא הצליח להבין מה המקור להם, ושלח אותי למיפוי העצמות. כמו כן כן התרשם מתוצאות ה-EMG.
אבקש את הסברכם לתוצאות המיפוי שלהלן:
בוצע מיפוי עצם + SPECT לאחר הזרקה תוך ורידית של
mCIi 20 - 99m Tc - MDP
במיפוי הכולל את כל השלד.
מבטים מכוונים לכפות רגליים.
שוקיים.
SPECT של אזור ע"ש גבי ומותני.
במיפוי:
קיימת קליטה מוגברת קלושה דיפוזית בקרסול שמלאי, קליטה מוגברת קלושה ב- METATAROPHALANGEAL JOINT הראשונים. קליטה קלה דיפוזית בברכיים בולטת בפטולות, אין לראות קליטה פתולוגית בולטת לאורך עצמות השוקיים.
קליטה קלה ב- RT + LT ACJ. קליטה קלה באזור המסטואיד משמאל. קליטה מוגברת קלה ב-RT SACROILIAC JOINT . אי סדירות בע"ש כולו בעיקר ב- L2-3 ובע"ש גבי עליון. קליטה קלה דיפוזית בפרק ירך ימין.
בסיכום:
הממצאים במיפוי יכולים להתאים לשינוייים אטריטיים בעיקר, ומציעים קורלציה רנטגנית לאיזורים הלרוונטיים קלינית.
-
בקשותיי ושאלותיי אליכם:
אבקש עד כמה שניתן לפרש לי את התוצאות.
כאמור, אני מטופלת אצל אורטופדים שונים, ומי ששלח למיפי זה אורטופד כף הרגל.
אורטופד הגב הפנה אותי עוד קודם לכן ל-CT של עמוד שדרה מותני בלבד, L1 - S2, בדיקה שטרם בוצעה ואמורה להתקיים בעוד מספר ימים.
אני מעוניינת לדעת האם לאור הממצאים האלו, שהתגלו גם ב-RT SACROILIAC JOINT, לא נכון שאבצע כבר באותה עת גם את החלק הזה? וכמובן את ע"ש העליון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שדולגה
הדרית04/01/2012רופאים יקרים, אנא תשובתכם להודעה מלמעלה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שדולגה - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/01/2012הדרית דלום,ננסה לעזור לאחר שתבצעי את הבדיקה ששלח אותך כירורג עמו"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מרום - אבל לא ענית על השאלה
הדרית04/01/2012ד"ר מרום, בסוף ההודעה הקודמת שלי יש שאלה, האם לא כדאי בעקבות מיפוי העצמות להרחיב את בדיקת ה-CT גם לסקרואיליאק? אני שואלת כאן, כי הבדיקה שלי כבר ביום ראשון הקרוב, לא אספיק לראות רופא עד אז, ולא הייתי רוצה לחפף בעניין.
אם תוכל להציץ בשאלה עצמה ותחשוב שאכן כדאי, אשמח לדעת מה הדרך שאוכל לבקש מהמכון שירחיב את הבדיקה גם לסקריאיליאק?
בתודה רבה
הדרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון לנער בן 16מרב03/01/2012
שלום רב,
בני בן ה- 16 מתלונן בשבועיים האחרונים על כאבי גב תחתון. לאחרונה כאבים אלה - מעירים אותו מהשינה. פניתי לאורתופד בקופ"ח והוא המליץ על מיפוי עצמות.
שאלותיי:
1. האם מיפוי עצמות היא בדיקה עם קרינה גבוהה ויש בה סיכונים כולשהם ? אשמח לפירוט...
2. האם יתכן כי מדובר במשהו כתוצאה מכאבים אלה ? אני קצת מודאגת....
תודה מראש על תשובתכם, אמא מודאגת מאוד !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון שאלה 2
מרב03/01/2012השאלה היא: האם יכול להיות משהו מסוכן כתוצאה מכאבים אלו ? הרופא אפילו לא דיבר יותר מידי - אלא, הפנה אותנו מידית למיפוי, מה שמאוד מלחיץ בדיעבד....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב תחתון לנער בן 16 - תגובה
ד''ר גד ולן04/01/2012בדיקת מיפוי עצם כרוכה בקרינה נמוכה והיא בדיקת הבחירה לבירור כאבי גב בנער בגילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)