מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףףףףחסוי15/04/2012
שלום לכולם.
שואלת בשביל אמא שלי, היא בת 56, בערך 6 שנים סובלת מכאבים בכף הרגל. כאב הוא כרוני, לפעמים טיפה יותר קל, אך רוב הזמן כאבי תופת. היא עברה מיפוי עצמות, MRI - הכל תקין. עברה אולטרסאונד ברגל - הכל תקין.\
בדיקות דם תקינות, שוב זריקה או פיזיוטרפיה - כלום לא עוזר. יש ימים שהיא ממש לא יכולה ללכת.
גם הייתה במרפאת כאב ברמבם, אך גם שם לא מצאו שום טיפול.
מה זה יכול להיות? למי אפשר לפנות???? האם יש משהו אלטרנטיבי?פרטי? שיכול לתת פיתרון.
ככל נראה, מדובר בדלקת גידים חריפה.
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףף - תגובה
ד``ר ליאור מרום15/04/2012לחסוי שלום,
היות ואין ממצאים ב MRI- שאלותיך לא שיכות לפורום הזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI מראה מס ציסטות פרינויראלישרונה15/04/2012
שלום רב, בתוצאות הבדיקה L2-3 בקע דיסק פרואמינלי ואקסטראפורמינאלי שמאלי הגורם להיצרות בינונית של תעלת השורש השמאלית ולדחיקת השורש L2 בחלקו האסטרא-פורמינלי . כ"כ צויין מספר ציסטות פרינויראליות ע"ש טרלוב בעש סאקרלי. ברקע שלי סרטן השד . האם התוצאות מסוכנות? האם יש צורך לנתח ולהוריד את הציסטות ? מה המלצתך ד"ר ? תודה מראש ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI מראה מס ציסטות פרינויראלי - תגובה
ד``ר ליאור מרום15/04/2012שרונה שלום. לא ציינת ממה את סובלת. סיכוי נמוך מאוד שציסטות כאלו מחייבות ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
שרונה15/04/2012שלום רב לד"ר, אני מודה על התייחסותך. אני סובלת מכאבים בגב שמושכים לצד האחורי של הרגל.חצי שעה הליכה מביאה לכאב שלעיתים חולף לאחר כדור נגד כאביים וכרית חמה . זה נמשך כבר 4.5 חודשים. אין פקקת . מה פירוש הציסטות פרינויראליות ואיך מטפלים בזאת? אגב, בתשובה נרשם גם ב- D11-12 שינויים ניווניים בלוחיות הסמוכות מסוג מודיק 1 , D12 ו L1=2 הנמכה של המרווח הבין חולייתי עם בלט דיסק קל אודה על תשובתך. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/04/2012כפי שכתבתי, בד"כ לא צריך לטפל בציסטות אלו.
אם צריך ,וזה נדיר מאוד- בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר קשהRONEN14/04/2012
שלום רב ,
לפני שנתיים עברתי תאונת דרכים כאשר מישהו נכנס בי מאחור ועפתי קדימה.
הצוואר התחיל לכאוב ,הייתי במיון ,שם בדקו אותי ואמרו לי שהכל בסדר (ללא צילומים רק בדיקות ידניות) ואם יחמיר ללכת לאורטופד בקהילה.
לאחר מכן הלכתי לאורטופד שבדק את הצוואר ואמר שהכל תקין ויש לעשות פיזיוטרפיה ,כך שעשיתי גם פיזיוטרפיה (המשכתי גם כחודשים לאחר המפגשים) .
העניין הוא שכל בוקר אני קם עם תחושת צוואר קשה ,למרות שאני עושה פעולות יומיות כרגיל כולל ריצות והרמת משאות.ולאחרונה אני בחדר כושר ..
כאשר הלכתי שוב לרופא ,הרופא בקהילה אמר שניתן לעשות CT אבל לא נראה לו ששווה (בגלל הקרינה) וגם לא יהיה הרבה מה לעשות עם הממצאים כי הכל תקין ושתחושה זו יכולה ללוות אותי כל חיי ושעליי להמשיך עם הכל כרגיל.
האם כדאי להתעקש על CT או MRI אפילו פרטי ? או שבאמת לא יהיה יותר מידי מה לעשות עם הממצאים
האם עליי להפסיק עם הרמת משקולות ? בינתיים לא נראה לי שזה מזיק..
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר קשה - תגובה
ד''ר גד ולן15/04/2012לגבי המשקלות אני לא יודע ואי אפשר לייעץ לך בלי בדיקה.
אם יש לך תחושות של נוקשות בצוואר כלכך הרבה זמן אחרי התאונה רצוי שתבצע בדיקת MRI ע"ש צווארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות c tמני10/04/2012
בעקבות כאבי גב תחתון שאחרי מאמץ הקרינו גם כאב לירך עשיתי בדיקת סיטי:
בבדיקה נמצא: במרווח -l3-l4 -זיזים קידמיים מינימלים בגופי החוליות הסמוכות.ניוון דיסק עם תופעת ואקום מזערית בקידמתו,ללא בלט דיסק אחורי או הצרות פרמונלית משמעותית. (גם בין l4-l5 זיזים קידמיים מינימלים בגופי החוליות הסמוכות).אני גבר בן 47.
מה משמעות הממצא:ניוון,זיזים,ואקום??. האם הכאב המוקרן קשור לדיסק מנוון?
האם בעקבות הניוון של הדיסק אחווה כאבי גב באופן חוזר ונשנה?
מה הטיפול .מנוחה מסייעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות c t - תגובה
ד''ר גד ולן14/04/2012כמו גברים (ונשים) רבים גם אתה התחלת לסבול מכאב עקב שחיקת עמוד השדרה המתני שלך.
אני לא נביא ולכן איני יודע עד כמה זה ישפיע על חייך.
אני חסיד גדול שפ פעילות גופנית אירובית כהליכה קבועה ותרגול התעמלות לפי שיטת פלדנקרייז.
לא שזה ימנע הופעת התקפי כאבי גב אבל זה יכול להפחית את תדירותם ואת עוצמתם.
מנוחה זה פיתרון רע מאד.... פעילות גופנית היא חיונית גם אם הגב כואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוזה ולורדוזה.יערית08/04/2012
הייתי אצל אורטופד והוא נתן לי הפניה לפיזיו וקבע יש קיפוזה קשה והיפר לורדוזיס מותני ויציבה גרועה... אני אדם מתפקד אבל סובלת מכאבים במיוחד בסוף היום ובלילה אין לי מנוחה אני קמה מוקדם בבוקר רק מכאבים ובנוסף אני עובדת בבית הארחה בלהציע מיטות פעולה שהורסת לי את הגב בשלוש השנים האחרונות החמירו הכאבים בשל כך ההתכופופיות והמשקל של השמיכות והכריות פשוט הורגים אותי והפזיו רק ביוני מה עושים? האם אתהממליץ לי לנתח את הגב? (מה שכולם לא ממליצים לי) יש פתרון אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוזה ולורדוזה. - תגובה
ד''ר גד ולן09/04/2012השאלה טובה אבל לענות עליה אוכל רק לאחר שאראה צילומי ע"ש לכל אורכו ואבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוזיסארון08/04/2012
יש לי קיפוזיס 53 מעלות רציתי לדעת כיצד ניתן לתקן את זה ללא ניתוח ואם מתי שאני עומד זקוף זה מחזק לי את שרירי הגב והכתפיים? (אני עוד חודשיים בן 16)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוזיס - תגובה
ד``ר ליאור מרום08/04/2012שלום לארון
צריך לבדוק אותך ולראות את הצילומים בכדי לדון בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותשי08/04/2012
שלום אני בן 27 מלפני שנתיים עברתי תאונת דרכים ולאחר 5 חודשים התחילו נימולים בידיים, יותר בשמאל לאחר שנה עברתי MRI ראשון עו"ש צוואר עם בלטים ב C6-7-5-4-3
C-6-7 היה בלט גדול עם לחץ גדול על חוט השדרה ועברתי ניתוח כריתה בגישה קדמית
אני עדין סובל לאחר שנה מהניתוח מכאב ראש סחרחורות ונימול ב2 הידיים ויותר ביד שמאל עם קצת ירידה בתחושה .
בוצע MRI שני הממצאים הבלט ב C5-6 עם לחץ קל על החוט היצרות דו צדדית לאורך 6-7-5-4-3 . על רקע ניווני
אני סובל מהגבלה בינונית בתועת צאוור עם כאב כרוני .
שאלתי
1. אם אכן סביר כי התאונה הינה הגורם המשמעותי לכל ה "בלגן " בהנחה שלא הייתה לא פגיעה ראש בכלל מילדות ואני עובד עבודה משרדית מגיל 21 ?
2. מה זו היצרות על קרע ניווני ? ומה הטיפול היעיל בה ?
3. ואם אכן אזדקק לניתוח נוסף לC5-6 ובתקווה שלא מה הטיפול היעיל בה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
ד``ר ליאור מרום08/04/2012שלום שי,
שאלותיך טובות ועניניות, אך הפורום הזה לא נועד להחליף יעוץ פורמלי עם מנתח עמוד שדרה שזה מה שתצטרך לעשות,ולכן לא נוכל לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט גרמי אנולרי עם מגע בשק התאקליסופי07/04/2012
שלום,אני בת 31 סובלת כאבי תופת וחוסר תפקוד יומיומיים מרוב כאב שמכופף ומשתק אותי,לפני כשנה היה לי התקף קשה של כאבים עשיתיct ואלו התוצאות l1-l5 בלט גרמי אנולרי עם מגע בשק התאקלי,ב3חודשים האחרונים אני משותקת מכאבים ושום דבר לא ממש מקל יש לי קישיון כשאני קמה מישיבה ובולכת כפופה כחצי שעה אחרי השאלה היא האים כדי לעשותגם MRI והאם כדאי לעבור ניתוח לשאיבת דייסק ומה הם הסיכונים?כי זה לא חיים .אני ממש נכה וחצי משותקת רוב הזמן פיזיותרפיה ושחייה וארקוקסיה וגם לא נבוקו גם לא מנוחה הם לא פיתרון הכאב הוא בפול פאוור יום ולילה מה עושים??בבקשה ....אני מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט גרמי אנולרי עם מגע בשק התאקלי - תגובה
ד``ר ליאור מרום07/04/2012סופי שלום,
ניתוח צריבת דיסק עושים רק לפי MRI, לא לפי CT
לגבי שאר שאלותייך, תזדקקי לבדיקה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב מתחתון מקרינים לרגל ימיןרחלי05/04/2012
שלום רב אני בת 33 ולפני 3 חודשים התחילו לי כאבי גב, לאחר נטילת כדורים הפסיקו הכאבים ועכשיו התחילו שוב קבילתי לא מעט כדורים (נבוקו,ריאקסיה, נרות,טרמדקס פלאשטב) אבל הם לא עוזרים להפיג את הכאב. לפי בדיקת CT: עמדה לורדוטית מותנית תקינה,L5-S1 בקע פורמינלי ימני, קים גם זיז עם בקע קטן פרה מדיאני ימני, שני הבקעים לוחצים על שורשי העצבים מימין בתעלה ובפורמן, בשאר הגבהים לא נראה לחץ על השק התקלי או שורשי העצבים. יש לי תור לרופא מומחה רק ב-17/4 והייתי רוצה לדעת מה פרוש הבדיקה ואיזה טיפולים ניתן לעשות, מדוע הכדורים לא עוזרים לי אני כבר חודש עם כאבים נוראיים תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב מתחתון מקרינים לרגל ימין - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/04/2012רחלי שלום,
יהיה עליך להמתין בסבלנות, הפורום אינו תחליף לבדיקת מומחה
הפירוש סתם כך הוא ללא כל משמעות ללא צירוף בדיקה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה בכל מקרה!!!
רחלי08/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתדודו04/04/2012
שלום אני בן 15 ויש לי עקמת 53 מעלות רציתי לדעת האם אפשר לתקן את זה ? ואיך? ואם אני ישתדל ללכת רוב הזמן זקוף ולשבת זקוף זה יעזור? ושינה על הגב עוזרת? עדיף לישון אם כרית או בלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת - תגובה
ד''ר גד ולן04/04/2012בעקמת מעל 45 מעלות מטפלים בניתוח תיקון וקיבוע.
שום "תרגיל" תנוחתי לא יעזור כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת
דודו04/04/2012אני לא בטוח שזה בילתי אפשרי בלי ניתוח היה לי פעם עקמת 80-85 מעלות ובחצי שנה בפיזיותרפיה הצלחתי להוריד בסביבות ה-30 מעלות . ונאלצתי לעזוב מסיבות אישיות. וזה בתל אביב אז זה היה קצת רחוק לי אז אני מחפש איך בתרגילים בבית או חדר כושר אני יוכל להוריד את העקמת.סקוואט יעזור? אני גם מאמין שאם אני ילך רוב הזמן זקוף הגב יתרגל לזה מתישהו 
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת דיסקמיכאל31/03/2012
שלום רב, יש לי בלט ב L4-5, הפתרון שהציאו לי הוא כריתת דיסק, השאלות שלי הן: 1. האם כריתת דיסק לא תגרום לבעיון יותר חמורות בעתיד (כמה פריצות דיסק באותו מקום)? 2. האם זה פתרון קבוע או זמני - עד הפריצה הבאה - ואז קיבוע...? 3. יש חסרון של השיטה זו מול שיטות אחרות? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן31/03/20121. בחלק המקרים יש "פריצה" מוזרת אך מדובר במיעוט של מקרים ובד"כ אין צורך בניתוח חוזר.
2. בעיקרון עדיף מלכתחילה לטפל ניתוחית בבקע או פריצת דיסק, בטכניקה של כריתת דיסק וקיבוע הנקראת TLIF. התוצאות לטווח ארוך טובות יותר ובגישה הזעיר פולשנית שבה אני מבצע ניתוח זה ההתאוששות מהירה, אם כי לא כמו לאחר ניתוח כריתת דיסק ללא קיבוע.
3. זה כואב, ניתוח זה לא נעים ויש תקופת השבתה מסוימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום31/03/2012הבהרה לשאלתך:
הטיפול הראשוני לפריצת דיסק הוא ניתוח דיסקטומי.
במחקרים של פריצה חוזרת ניתן לבצע RE-DO , לפעמים דרוש ניתוח שמשלב קיבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת רקע וקושי באבחוןמיקי31/03/2012
שלום רב! אני בת 29 סובלת ממחלת האנדומטריוזיס לאחר שנה שלמה של כאבים בכל הגוף צד ימין בעיקר אגן ימין ישבן ימין ושכם ימנית. לפני חודש עברתי ניתוח להוצאת נגעים מהרצועה הסקראלית נגעים שמנעו ממני לעבוד באו בהתקפי כאבים קשים מנעו עבודה ושהיתי במיטה.. לאורך השנה בכל חודש גם היו כאבים קשים בשכם הימנית(ניהלתי יומן לתיעוד כאב)... אושפזתי לפני חודשיים על התקפים קשים בשכם ובעצם הזנב במקביל אבל שמו אותי במחלקת גינקולוגיה - בגלל שזה אובחן כהתקפים שקשורים למחלת האנדומטריוזיס.... לאחר הניתוח נעלמו לי הכאבים הקשים שכבר הקרינו לעצם הזנב מהאגן כאילו לא היו ונשארו הכאבים בשכם הכאב הקרין בצורת דקירה לעמוד שידרה בגובה הכאב של השכם... הכאבים מפחידים אותי בגלל שאני משוכנעת שזה קשור לאנדומטריוזיס ואין ניתוחים שעושים בארץ לגלות ריקמה לא שייכת במקום מרוחק.. יש כמה מקרים כאלה בחול שדווחו ואני לא יודעת לאיזה רופא או פרופסור לפנות לפני שיבוא עוד חודש והכאבים יהיו קשים יותר -(כל חודש מחריף).... בחול זיהו ל3 נשים בבדיקת MRI ריקמה לא שייכת ורק אז הם נותחו... הייתי אצל 2 אורתופדים במהלך השנה והם מבינים שיש בעייתיות במקרה שלי... שניהם שלחו אותי לMRI בעמוד שידרה... האם כדאי גם שכם או שזה מראה גם את השכם? האם לפנות גם לראומטולוג? ומי יכול לראות ולזהות אם יש ריקמה חריגה? אגב בכל מכתב שחרור מתועד ששהיתי בנשים עם התקפים גם בשכם..... סליחה שהמכתב ארוך, חייבת עזרה כי אני לא מתפקדת ולא יושנת טוב בלילה מהכאבים כשהם תוקפים.. תודה רבה על תשומת הלב ושבת שלום... מיקי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת רקע וקושי באבחון - תגובה
ד``ר ליאור מרום31/03/2012מיקי שלום,
בעיתך אכן נשמעת סבוכה, אבל לא ממש נראה שהיא קשורה לפורום הזה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייבים ניתוח???אירנה29/03/2012
שלום רב,
אמא שלי בלחץ היסטרי מהפענוח שקיבלה לאחר ביצוע MRI של עמוד שדרה מותני.
היא קבעה תור לאורטופד אך על מנת להרגיעה אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מספר מונחים. להלן הפענוח:
הודגמה תעלה ברוחב תקין
שק דורלי תקין
אותות תקינים ממח עצם חולייתי
אותות תקינים מחוט השדרה
מספר שינויים ניווניים במפרקים הבין חולייתיים
עד פה זה נשמע בסדר ואז מגיעים הסופרלטיבים המפחידים:
בלט דיסק במרווח L4 - L5 מרכזי עם לחץ על השק הדורלי, עם שינויים ניווניים קשים, עם הצרות הרצסים והתעבות הפסטים.
מרווח L5 - S1 שינויים ניווניים קשים.
מה זה אומר שינויים ניווניים קשים? למה קשים? האם חייבים ניתוח או שיש אמצעים שומרניים יותר לטפל בבעיה? יש לציין שאמא שלי סובלת מכאבים באיזור המותניים כבר מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חייבים ניתוח??? - תגובה
ד''ר גד ולן29/03/2012קצת קשה לענות בלי לבדוק אותה ובלי לראות את הצילומים, אבל...
1. אם אין לה פגיעה עצבית אז היא לא מוכרחה לעבור ניתוח.
2. יש אמצעים לא ניתוחיים להקל על כאבי גב או רגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפיזיוליזיסדפנה28/03/2012
שבוע 34, אני סובלת מכאבי סימפיזיוליזיס משבוע 11 (בהריון קודם משליש שלישי) אתמול בערב התכוונתי להתיישב על הספה, בגלל שהיא נמוכה יחסית קצת כבד לי לרדת אליה ויצא שנזרקתי עליה מחצי הגובה. באותו רגע הרגשתי מעין "קנאק" באגן ומאז אני בכאבי תופת בכל פעם שאני מעבירה משקל מרגל לרגל (לא כואב בישיבה או עמידה במקום), משמע אני בקושי הולכת... במיוחד קשה לי לנתק את רגל ימין מהרצפה. הכאב הוא מעל למפשעה (אבל לא רגיש למגע יד) וזה מרגיש מעין לחץ של 80 ק"ג על העצמות... אין כאב בישיבה, שכיבה או עמידה רק ההליכה בלתי אפשרית (וגם משקל מרגל לרגל, התהפכות מצד לצד במיטה וכניסה ויציאה מהרכב).
יש מה לעשות כדי להקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפיזיוליזיס - תגובה
ד''ר גד ולן28/03/2012את צריכה לפנות לבדיקת אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תחתוןדני28/03/2012
שלום רב,
מזה חודשים רבים אני סובל מכאבי גב תחתון שלעיתים אינם נסבלים,גם במנוחה אין הקלה.נבדקתי על ידי אורטופד לאחר ביצוע צילום ולא נימצא ממצא מהותי כלשהו.
מקריאת חומר רפואי כאן באתרים נראה לי שאני סובל מתסמונת רייטר.
שאלתי איך אפשר לדעת ממה אני סובל ולאיזה תחום רפואי עליי לפנות? אורטופדי,ראומטולוגי,או אורולוגי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תחתון - תגובה
ד''ר גד ולן28/03/2012ראומטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)