מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם שאיבת דיסק יכולה להקל בפריצת דיאורין17/03/2010
קראתי כי לא ניתן לבצע שאיבת דיסק בפריצת דיסק, אלא רק בבקע דיסק.
אולם, יודע לי כי אישה בת 65 הסובלת מפריצת דיסק עברה שאיבת דיסק , אשר הקלה על מכאוביה.
האם יש אפשרות לבצע שאיבה בפריצת דיסק ?
נא תשובתך ואודה להפנייתך למומחה בשאיבת דיסק /פריצת דיסק - איני מעונינת לעבור ניתוח מכיון שישנם סיכונים רבים .
(בקבלת זריקת אפידורל - הרגשתי ברגלי השמאלית הרגשה שהרגל נרדמת ומעין הרגשת נמלים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורין
ד``ר ליאור מרום17/03/2010באופן תאורטי המידע שהבאת נכון.
כל מקרה לגופו , וצריך לראות את בדיקת ה MRI בכדי לקבוע בודאות האם מתאים או לא לצריבה.
אנני יודע היכן את מתגוררת, אם תרצי, אני מבצע פרוצדורה כזו בחיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הליכה באלפטיקל בריאה בכאבי ברכיאורין17/03/2010
האם הליכה באלפטיקל יכולה להקל עפ הזמן על כאבי הברכים ?
כאשר אני עולה במדריגות אני מרגישה את כאבי הברכיים.
אני סובלת מעודף משקל ומנסה להוריד מעלי מספר קילוגרמים ,אשר יקלו את הכאבים.
האם הליכה באלפטיקל יכולה להקל על הכאבים ? מכיון שבעת הליכה רגילה בחוץ-אני סובלת גם מהרגלים (אני זורקת אותם קדימה בחוזקה ).
אודה לתשובתכם בנדון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורין
ד``ר ליאור מרום17/03/2010הפני את שאלתך לפורום המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב (צלעות בגב העליון ) בשינהאורין17/03/2010
הנני סובלת מזה זמן רב בכאבי צלעות בעת התעוררות בשעות הבוקר / או לאחר שינה ממושכת העולה על 4 שעות שינה.
הכאבים הינם בצלעות העליונות ולעיתים קשה לי לנשום מרוב כאבים.
החלפתי כבר שלוש מזרנים במהלך השלוש שנים האחרונות:מזרן עם ויסקו'גל ובלי.קשה או רך, אך מאומה לא עזר והכאבים פוקדים אותי מידי בוקר .
מה ניתן לעשות בנדון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורין
ד``ר ליאור מרום17/03/2010גם שאלה זו איננה לפורום הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות וכאב חד בצד שמאל של הראשסמדר17/03/2010
בשבוע האחרון חוויתי שתי תופעות של הרדמות צד שמאל של הראש כולל אוזן וצוואר שחלף אחרי מספר דקות ,כמו כן יש לי לפעמיים כאב חד רגעי בחצי ראש שמשתק אותי למספר שניות ולאחריו סחרחורת קלה וכמו תחושה של נתק רגעי.
פניתי לרופא משפחה שהפנה אותי לצילום עמ"ש צווארי(2 מצגים) וכן לנירולוג....האם אלא הגורמים שעליי לפנות תהיתי אם נירולוג הוא הגורם או שעליי לפנות לאורתופד שמתמחה בעמוד שדרה?!
אשמח לקבל תשובה על מנת לדעת איך לפעול(תורים ארוכים)ואיך להמשיך בבירור.
תודה מראש,
סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סמדר
ד``ר ליאור מרום17/03/2010בשלב ראשון תזדקקי לבדיקת נוירולוג
הסיכוי שתופעות כאלו מקורן בעמוד שדרה צווארי- אפסיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסקדני17/03/2010
שלום
על פי פיענוח MRI צווארי, ב C6-C7 יש לי בקע דיסק מרכזי ושמאלי עם קרע של האונולוס ולחץ על השק הדוראלי ולחץ על החוט , ללא עדות לאותות חריגים בחוט.
גם ב C4-C5 יש בלט דיסק דיפוזי ולחץ על שק דוראלי .
מה זה אומר?
מה זה קרע האונולוס?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דני
ד``ר ליאור מרום17/03/2010זה אומר שחומר דיסק בולט החוצה , והטבעת החיצונית שלו קרועה
זה גורם ללחץ כלשהוא על חוט השדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגבkobi17/03/2010
שלום, אני גבר בן22 אובחנה אצלי עקמת בגב התחתון לפני כמה שנים ,בחצי שנה האחרונה יש לי כאבים חזקים בעמוד שדרה צווארי לאורך כל היום ברנטגן לא ראו כלום ולסיטי הרופא לא רוצה לשלוח אותי בטענה ש5% מהסרטן בארץ זה מזה ושגם אם יגלו משהו אין מה לעשות אשמח לשמוע את חוות דעתכם , תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב
ד``ר ליאור מרום17/03/2010אין אפשרות לענות על שאלות מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב והרדמות ירךמשה16/03/2010
שלום רב,אני סובל מכאבי גב חזקים נשלחתי לצילום ולא נראה כלום, נשתנה לי הפנייה לסי.טי
בעוד כחודש,ובינתיים אני מרגיש שאין לי תחושה בירך מזה כבר כמה ימים,וגם באשכים מה זה אומר? והאם עליי להתייחס לזה ברצינות?ומה עליי לעשות?נא תשובתך תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: משה
ד``ר ליאור מרום16/03/2010עליך להפגש בשנית עם הרופא לבדיקה חוזרת, בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעומר16/03/2010
דוקטור עשיתי בדיקת רנטגן לשלילת עקמת ואלו היו התוצאות:מודגמת עקומה קיפוטית רגילה.המבנה הגרמי של גופי החוליות על זיזיהםהרחביים והקוציים כמו כן המרווחים הבין חולייתים בגדר הנורמה. רציתי לוודא זה אומר שאין לי כל סוג שהוא של עקמת? זה אומר שהכל תקין אצלי זה חשוב לי מאוד תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עומר
ד``ר ליאור מרום16/03/2010זה אומר שאין לך עקמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לבצע ניתוח בגביוסי ק16/03/2010
שלום רב : אני סובל מ 5 דיסקים פרוצים S1-L5 כתוצאה מתאונת דרכים שהייתה לי לפני 20 שנה
שבה היו 2 חוליות מרוסקות (L4-L5), במשך הזמן וכתוצאה מהעבודה שלי החמירו הכאבים ואחרי סדרת בדיקות התגלו הדיסקים הפרוצים, אני מטופל כשנה וחצי במרפאת כאב ועובר אחת לחודשיים זריקות תחת שיקוף ולאחרונה עברתי טיפול בגלי רדיו (בעבר הייתי גם אצל כירופרקט וכשנה וחצי טיפולים טבעיים), אני לוקח באופן קבוע כדורים לכאבים (ארקוקסיה/רוקסט) וטיפות אופיוטית), עד לפני חצי שנה היה לי כאב שהקרין לרגל שמאל אבל כרגע רק הגב כואב כשהתווסף בחודש האחרון גם כאב בחלק האמצעי של הגב, כמו כן אני הולך כחצי שנה עם חגורת גב(רק כך אני מסוגל איכשהו לתפקד), שכחתי לציין שאני בן 37 בסך הכל (ולצערי אני לא מסוגל להרים את התינוק הקטן שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יוסי ק
ד``ר ליאור מרום16/03/2010אני מקווה שאתה לא מצפה לתשובה בצורה וירטואלית.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יוסי.ק18/03/2010לא חשבתי על תשובה מוחלטת אבל על כיוון כלשהו, האם מנתחים בכלל כשיש 5 דיסקים פרוצים, האם יש יותר סיכון (אם בכלל) בניתוח כזה בגלל ריבוי הפריצות, האם יש אלטרנטיבה אחרת שלא ניסיתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יוסי.ק
ד``ר ליאור מרום18/03/2010אפילו כוון לא ניתן לדעת מבלי בדוק אותך ואת ההדמיה שלך.
זהו מקצוע שעוסק באנשים ולא חשבונאות או ניחוש מה יכול להיות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מרום - כאבים ב t1אהוד15/03/2010
בחודשים האחרונים כאבים באזור שכמה ימין. בשבועיים האחרונים כאבים חזקים בחוליות עצמן (כנראה t1) ובסביבתן. מבקש לקבוע תור לבדיקה בקליניקה (אין משם תשובה וגם לא באימייל).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אהוד
ד``ר ליאור מרום16/03/2010שלום לאהוד- למרות שאנני זוכר מי אתה
לקליניקה במכבי- 8686124
לפרטי 8104646* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 בעיותאלמונית15/03/2010
שלום,
אני אמורה לעבור ניתוח צווארי להורדת לחץ וקיבוע.
יש לי בנוסף כאבים בגב התחתון אך עדיין לא ביצעתי בדיקות בעניין.
שאלה תאורתית:
האם נהוג לפתור בניתוח אחד בעיות בשני אזורים שונים בעמוד השידרה?
תשובתכם חשובה לי כי אם כן,אזדרז לבצע בדיקות גם לגב התחתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יהודית
ד``ר ליאור מרום15/03/2010התשובה - לא.
השאלה שצריך לשאול הינה :האם ישנה הוכחה (קלינית והדמיתית) שהבעיה צוארית אכן מסבירה את התלונות?
ניתוח צוואר לא פותר כאבים בגב תחתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שאתה העלת היא תמצית בעיתי:
אלמונית16/03/2010אני סובלת הרבה מעבר(מבחינה נירולוגית והרגשה כללית)ממה שהMRI מראה בצוואר.
לכן אני חוששת שלעבור ניתוח אוליי לא יפתור את בעיותיי.
גם ברפואה פרטית התורים ארוכים....ובינתיים אני סובלת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק?חזי15/03/2010
לפני שבועיים פריצת דיסק עם הקרנה לירך שמאל בחלק קידמי. לא לשוק. וכן הקרנה מעל השת.בגב משמאל.כאבים חזקים. לפני 33 שנה ניתוח ב L5-L4 ו L5-S1.אז רגל ימין. כרגע אין ירידה עיצבית ואין לאסק חיובי.איזה דיסק פרץ לדעתך? ומה הטיפול המומלץ?ניתוח? אני בן 58.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חזי
ד``ר ליאור מרום15/03/2010האמת שמזמן לא היתי בחידון.....
לפי התאור L3-4
כל שאר שאלותיך- לא ניתנות למענה ללא בדיקה קלינית והדמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון כתוצאה מישיבה ממושכתענבל14/03/2010
שלום אני לומדת לפסיכומטרי מזה כחודשיים ונבחנת בעוד שבועיים.
כתוצאה מלימודים רבים וישיבה ממושכת התיחלו לי לפני כמה ימים כאבים נוראיים בגב התחתון שלא מאפשרים לי לשבת.
התחלתי לעשות קצת יותר הפסקות בין הלימודים אך הכאבים לא עברו
הלכתי לרופאת המשפחה שרשמה לי את הכדור "קספו 8" אך זה גם לא עזר, וניסיתי להשתמש בנר וולטרן שגם הוא כמעט לא עזר.. (היתה הקלה אבל ממש מזערית)
ברצוני לשאול איך ניתן לפתור או לפחות להקל בתקופה הקרובה כמה שיותר מהר על הכאבים עד לתאריך המבחן ובכלל מה כדאי לעשות...האם כדאי לעשות מסאג?..
אשמח לעצות בנושא אני מאד בלחץ מכך שלא יכולה לשבת וללמוד והמבחן קרוב מתמיד וחשוב לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ענבל
ד``ר ליאור מרום14/03/2010מצטער אך קשה להשיב על שאלות מסוג זה.......
מה את רוצה כעצה- להפסיק לשבת ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגבבר12/03/2010
שלום, אני בן 13 וחצי ויש לי כאבים בגב .
אני נמצא במחשב הרבה זמן, גם מפני שאני לומד תכנות ועברתי בדיקה לגב ואמר לי הרופא שאין בעיות והכל בסדר וזה יעבור..
ועדיין יש לי כאבים קלים, מה לעשות ?
סיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בר
ד``ר ליאור מרום12/03/2010קרוב לודאי שהרופא צודק.....
נסה לשפר ישיבה ולצמצם שעות מחשב.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופרוזיסאלי12/03/2010
אישה בת 75 סובלת מאוסטופרוזיס, שבר בחוליות עמוד השדרה L4 L3 שבר ישן
סובלת מכאבים חזקים ומקבלת כדורי מורפיום
מה אפשר לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלי
ד``ר ליאור מרום12/03/2010לשאלה כל כך לא ממוקדת - אוכל לענות בצורה לא ממוקדת:
מטיפול שמרני ועד ניתוח.
צריך לבדוק אותה ואת ההדמיה שלה ועל סמך נתונים אלו להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)