מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הפרוש?יוני14/04/2010
בבדיקת MRI גבי נמצא הממצא
בגוף חוליה D10 מודגם תהליך קטן בעל סיגנל T2 גבוה סיגנל T1 נמוך ומידה של האדרה.
טיב הממצא אינו חד משמעי ואפשרות של המנגיומה אטיפית אינה נשללת.
מה זה אומר ?חשש לסרטן ? שלא נדע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יוני
ד``ר ליאור מרום14/04/2010אין חשש לסרטן- כנראה צבר כלי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלא נדע זה אומר שאתה
ד''ר גד ולן16/04/2010לא רוצה לדעת ?
לך להיבדק אצל מנתח ע"ש שיראה את הבדיקה ויוכל להחליט אם יש צורך, רחמנא ליצלן, בביופסיה לא עלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ממצאי צילוםרמי14/04/2010
שלום רב,
בעקבות כאב מותן ורגל פתאומי וחזק מאוד שתקף אותי פניתי לאורתופד. הנ"ל הפנה אותי לצילום.
עד לקביעת התור אבקש עזרתך בהבנת הבעיה.
להלן ממצאי הצילום: מבנה גרמי שמור. ספינה ביפידה S1 . יישור 'כס' של הלורדוזיס המותני.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רמי
ד``ר ליאור מרום14/04/2010ספינה ביפידה הוא ממצא ללא כל חשיבות- משמעותו חסר סגירה של גג תעלת השדרה הגרמית בחוליה S1 בד"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבח12/04/2010
מזה מספר ימים שאני סובל מכ חד נקודתי בגב מתני מלוווה בלחץ שמורגש לעיתים כאילו משהוא ממש לוחץ ,שם ,
כשאני מתכוףף קדימה מורגש יותר וכשאני נוגע שם מורגש הכאב
יתכן שזה פריצת דיסק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חיים
ד``ר ליאור מרום12/04/2010לא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת דיסק כצעד לפני ניתוחסולי12/04/2010
שלום רב,
אני בת 39, סובלת משלוש פריצות דיסק שהראשונה התחילה לפני כעשר שנים. לפני כארבע שנים היה לי התקף קשה שבעזרת שינוי אורח חיים, שחייה וטיפולים משלימים הצלחתי להתאושש ממנו. מזה כשנה הכאבים חזרו ובאז אוגוסט 2009 ישנה החמרה הכוללת כאבים חזקים עם הקרנה לרגל ימין וליסט חזק שמאלה. הכי נוח לי בישיבה. עמידה או הליכה אפשרית לדקות ספורות ואז אני חייבת לשבת. פריצות הדיסק הן ב- L3L4L5S1 כאשר L3L4L5 שתי פריצות גדולות שמהן L45 גדולה במיוחד. ניסיתי כבר פיזיותרפיה, תרופות, זריקות, טיפולים משלימים ללא שיפור. לפני כחודש עשיתי זריקת אפידורל בלוך שלדעתי הקלה אולי מעט את הזרמים ברגל אבל החמירה את הליסט שמאלה והתעקמתי הרבה יותר. בשתי חוות דעת שקיבלתי ממומחי גב אמרו לי שהפתרון היחיד הוא לעשות ניתוח (כיש להתלבט בין הוצאת דיסק אחד לבין ניתוח עם קיבוע בשני הדיסקים). בייעוץ מומחה שלישי שקיבלתי הומלץ לי לנסות שאיבת דיסק לפני כניסה לניתוח עם סיכויי הצלחה של 60% וכמעט ללא סיכונים.
האם באמת שאיבה יכולה לעזור במצב של פריצה גדולה ושווה לנסותה לפני ניתוח?
להתייחסותכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סולי
ד``ר ליאור מרום12/04/2010לא ניתן להתיחס לשאלתך ברצינות מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב עם הקרנה לרגל ימין.פולינה12/04/2010
אני בת 45 מזה כחודש שלישי בבית בחופשת מחלה עם כאבים בגב עם הקרנה לרגל ימין.CTישן מי שנת 2008 דיסקופטיה L4-5-S1עם לחץ על שורש S1שמול.CTחדש 10.02.2010היחצות ספינלית L4-5 קשה L-4-קשה.עמוד השידרה ו גב הגבלה נינונית בתנועות ע''ש עמידה אנטלגית ספזם שרירים פארארוטברלים רגישות למימוש בגב מוטני SLR חיובי ימין.נישלחתי לבצעMRIע''ש מותני ו בלוק אפידורלית.להיום אני עדיין בבית סובלת מכאבים חזקים כי טיפול תרופתי כבר לא עוזר לי ו עד לזריקה יש עוד חודשיים רק בחודש יוני [מי יום מחלה עד זריקה לחקות חמישה חודשים ?[ב קרוב אני עושה בדיקה MRI כול פעם שאני מגעה לרופא המטפל שלי הוא אומר לי ''שאין לו מה לתת לי ו הוא לא יכול לעזור לי''אני כי 12 שנה עבדתי כמטפלת היתי מרימיה אנשים משותקים .היום אני מיועשת כואבת ו מבקשר עזרה.רוצה לקבל חוודת מי רופא מומחה .
תודה רבה מראוש
פולינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים כשהטיפול לא עוזר ?
ד''ר גד ולן12/04/2010פולינה יקרה,
כנראה שמנוחה וכדורים נגד כאבים זה לא מספיק.
פני להתייעצות עם מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי דחיסה וחזרה לפעילות.....ברי12/04/2010
שלום,
לפני כמספר שבועות במהלך אימון רכיבה, נפלתי מן האופניים ו"חוויתי" שברי דחיסה בחוליות L3, T12. פוניתי לבי"ח קפלן ולאחר אישפוז של מספר ימים שוחררתי מביה"ח עם המלצה למנוחה של כמספר שבועות. כמו כן נאמר לי על ידי הפיזיוטרפיסטים במקום שאני אמור להבריא לחלוטין תוך מספר חודשים.
אני נח ומרגיש קצת!! יותר טוב מיום ליום. עם זאת ולמרות מה שאמרו לי בביה"ח מאוד מטרידה אותי השאלה האם אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית רגילה, כפי שהיה בעבר, הכוללת : רכיבה, ריצה ושחיה.
אני בן 41 ובריא, ללא כל עבר רפואי משום סוג שהוא.
אשמח על תשובתכם.
בברכה - ברי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות לאחר שברים בע"ש
ד''ר גד ולן12/04/2010הכל בין האוזניים, והכוונה:
אם תרצה תוכל לעשות הכל, אבל באופן מודרג והייתי מציע לך לחזור לפעילות תוך היעזרות במאמן ורק לאחר שבצילומי הרנטגן מודגם חיבור מלא של השברים.
בינתיים אתה יכול לחזור בהדרגה להליכה, ולנסות שחיית חתירה גב. עם אופניים חכה לפחות 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקוגרפיהדני11/04/2010
שלום,
יש לי בעיה בצוואר, מכוון שלא רואים משהו מתאים לתלונה ב MRI,
המליצו לי על:
דיסקוגרפיה" שהיא אבחנתית הן לגבי הדיסק והן לגבי הכאב.
מה זו בדיוק הבדיקה הזו ואיך היא מתבצעת ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסקוגראפיה צווארית
ד''ר גד ולן11/04/2010בבדיקת דיסקוגראפיה צווארית מוזרק חומר ניגוד לדיסק בצוואר ע"מ: 1. לראות אם זה מעורר כאב 2. לראות אם יש פגם מבני בדיסק.
הבדיקה לא נעימה במיוחד, פולשנית וקיים סיכון מסוים לפגיעה בכלי דם העובר שם ממחט המוחדרת לדיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בחוליהשבורה10/04/2010
מספר שאלות כלליות על סיכויים וסיכונים למומחי הפורום.
כמובן, השאלות אינן פרטניות, הרי אין לכם צילומים!
לאחר נפילה ושבירת חוליה T8 של אשה עם אוסטיאופורוסיס, האם יש סיכונים *מ ש מ ע ו ת י י ם* בניסיון לקיבוע חיצוני באמצעות גבס (או דרך אחרת, אם יש) לפני החלטה על ניתוח, בתקווה להחלמה בדרך זו, כאשר ההמלצה היא ניתוח או כלום? או שמא לניתוח בשלב מוקדם יש יתרונות *ג ד ו ל י ם* המצדיקים פניה למסלול זה כבר מלכתחילה?
אם מחליטים על גבס או כלום, האם שכיבה למשך מספר שבועות יש בה הסתברות חיובית גבוהה מספיק (ואולי אפילו מובהקת) להחלמה ללא טיפול?
אם בוחרים בטיפול חיצוני או להמנע מטיפול, האם כדאי לקחת תוספים במטרה להגביר סיכויי החלמה, ו/או להתגבר על האוסטיאופורוסיס בתקופת הניסיון של ההחלמה? האם בכלל כדאי, והאם יש בכך סיכונים אחרים?
האם יש הבדלים בהתמחויות בבתי חולים שונים בתחום הזה (במרכז הארץ)? האם יש בית חולים שמתמחה בקיבוע חיצוני, לעומת בית חולים שמתמחה בניתוח לקיבוע או פיתרון אחר?
כמובן, התשובות המבוקשות הן ברמה הכללית, ולא ברמה של יעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שבורה
ד``ר ליאור מרום10/04/2010שבר אוסטאופורוטי בחוליה T8ניתן לטפל בצורה שמרנית עם מחוך- אלא אם ראשונית צורת השבר מחייבת ניתוח קיבוע או צמנט.
בהנחה שלא זה המצב, אם לאחר 3 שבועות טיפול שמרני, עדין יש כאבים, ניתן לטפל בניתוח עם צמנט.
כך לפי הספרות הרפואית.
כמובן שניתן להזריק צמנט כבר למחרת, אבל לשם מה ??, רב השברים האוסטאופורוטיים מסתדרים בטיפול שמרני.
תוספים הם ללא חשיבות, מומלץ להמנע משכיבה ממושכת בעיקר לאנשים מבוגרים.
אין שום הבדל בין בתי החולים בארץ , כולם יודעים בגדול לעשות אותו דבר בתחום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב עם תחושת צריבהמאור10/04/2010
כשבועיים יש לי כאב גב חד באזור עמוד השדרה,בגובההסרעפת בערך,ותחושת צריבה חריפה בגב התחתון השמאלי והבטן השמאלית-תחושה כאילו נכוותי כוויה חמורה מהשמש,כל מגע של הבגד עם העור שורף מאוד. בצילום רנטגן אין ממצא מחשיד. מה יכול לגרום לכך? האם פריצת דיסק,או לא בהכרח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מאור
ד``ר ליאור מרום10/04/2010זה לא נשמע כפריצת דיסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויות לאחר ניתוחרותי08/04/2010
שלום רב
עברתי 4 ניתוחי גב בהם קיבעו עם טיטניום ויצרו קייג סביב לחוליות, הזריקו לפצטים
לצערי יש לי כאבים תמידיים המפריעים לי בצורה אקוטית לשבת בכל כסא, הכאב מתמקד באזור המפרק של הירך
אודה לך באם תוכל לייעץ לי האם יש אפשרות לפתור את בעיית ההדבקויות
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רותי
ד``ר ליאור מרום08/04/2010מה הקשר בין הדבקויות לאחר 4 ניתוחי עמוד שדרה לכאבים במפרק הירך??
אני מניח שאם עברת 4 ניתוחי עמוד שדרה ואת עדין לא מרוצה כנראה ש:
לא ניתחו אותך בהתוויה הנכונה או שלא עשו את הניתוחים המתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קשים מאודרן07/04/2010
שלום דוקטור
רציתי לדעת אם זה נכון שמדבקת בוטרנס
מתאימה לטיפול בכאב כרוני מאוד ממושך
וניתן לקחת אותו לתקופות ממושכות ----שנים----
ואם יש נזק גופני כתוצאה מבוטרנס.
אני חושש.
ולעומת זה טרמדקס od זה לטיפול קצר מועד.
.
ברקע סרקואידוזיס( טיפול מתמשך שנים )ושבר באגן
וכאבים נוראיים.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רן
ד``ר ליאור מרום07/04/2010מליץ לשאול שאלה זו בפורום פרמקולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמט חלקי בחוליה L4חיים.א06/04/2010
שלום רב,
אני בן 40 מזה 15 שנים אני חי עם בלט דיסק L4L5S1
למדתי לחיות ולהתנהל ובשנים האחרונות כמעט ללא כאבים
לאחרונה נפלתי על הגב והחלו לי כאבים חזקים שהחמירו בגב תחתון בצד ימין
במיפוי עצמות שבצעתי לאחרונה נמצא כי חוליה L4 חשוד לתמט חלקי.
האם יתכן שזה נגרם מהנפילה?
האם נדרשת בדיקה נוספת לאימות?
מה הטיפול הנדרש ולמה תמט עלול להוביל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חיים.א
ד``ר ליאור מרום06/04/2010יתכן
רצוי לבצע CT
תמט לא מטופל עשוי לגרום לכאבי גב קשים, הטיפול יכול להיות חגורה לתמיכה או ניתוח- תלוי במקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בחוליה בגבסיגל06/04/2010
בעלי נפל על הגב מגובה של 3 מטר. שבר חוליה 11 בגב.
מציעים לו או גבס או לבצע ניתוח קיבוע מה הצעתכם האם יש סיכונים בניתוח כזה או שעדיף גבס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סיגל
ד``ר ליאור מרום06/04/2010כיצד את חושבת שניתן לתת עצה בנושא כזה מבלי לראות את הצילומים שלו ולבדוק אותו- הרי לא מדובר בעוף לשחיטה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- disc nucleoplastyמעין05/04/2010
שלום וחג שמח !
אצל בעלי (בן 40) אובחן בלט דיסק בשתי חוליות של הגב התחתון, לאחר כאבים חזקים במשך 4 חודשים ונסיונות טיפול בכדורים שונים, פיזוטרפיה ודיקור.
לאחר הסתכלות על צילום ה- CT שעבר, הומלץ לנו ע"י האורטופד לעבור את פרוצדורת ה-
disc nucleoplasty.
כמה זמן משתמשים בארץ בהליך זה ?
כמה אנשים שנה עוברים בהצלחה בארץ הליך זה ?
מה הם הסיכונים ?
האם עלול להיגרם לא עלינו שיתוק ?
האם הכאבים יכולים לחזור גם אם הניתוח מצליח ?
ובקיצור האם מומלץ לגשת ?
אשמח לתשובה מהירה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוקליאופלסטיה
ד''ר גד ולן06/04/2010הפעולה מתבצעת בישראל כבר כעשור ובטכנולוגיה הנוכחית כ-7 שנים.
את הפעולה עוברים בישראל כמה מאות כל שנה.
הסיכון המשמעותי היחיד הוא זיהום.
שיתוק אינו סיבוך מוכר של פעולה זו.
ראשית ייאמר שבהחלט ייתכן מצב בו למרות הפעולה הכאב יישאר, וכן בהחלט ייתכן מצב של הישנות הכאב לאחר מספר חודשים או שנים.
אם מומלץ לגשת ? לא יודע, זה כבר מעבר למנדט שלי בפורום הזה. אני לא יכול להמליץ על טי]ול ספציפי לאדם ספציפי בלי שבדקתי אותו וראיתי את בדיקות ההדמייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: מעין
ד``ר ליאור מרום06/04/2010לשם החלטה על ביצוע נוקלאופלסטי תזדקק לMRI, לא מחליטים על הפרוצדורה ללא MRI!!
סיכויי ההצלחה ( שיפור בכאבים ) בפרוצדורה נעים בין 60-70 אחוז.
ברמת העקרון, אני מציע לבצע את הפרוצדורה על בסיס MRI , כאופציה טרום ניתוח- אם בכלל צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לכפיפת הגב קדימהעדן05/04/2010
שמתי לב שבמהלך היום בגלל שאנחנו צריכים להרים פריטים או כל דבר שנמוך מהידיים אנחנו באופן אוטומטי מכופפים את כל הגב קדימה, דבר שאני חושב שגורם לכל בעיות הגב. אני רק היום התחלתי להיות עם גב ישר במשך כל היום. מה שאני עושה הוא לכופף את הברכיים במקום את הגב ואז הגב נשאר ישר כל הזמן. האם הפעולה הזאת של כיפוף הגב קדימה היא מקור כל הכאבים? והאם זה לא בריא לגב כמובן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתכופף איך שבא לך, ותרים איך שנראה
ד''ר גד ולן06/04/2010לך, כי אני בעד חיה ותן לחיות.
בעיקרון אתה מתאר טכניקת כיפוף והרמה שעדיין גורמת לעומס רב על שרירי הגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)