מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות לכאביםרעות14/02/2010
שלום רב, אני בת 26 ומזה כ- 8 שנים אני סובלת מכאבי גב תחתון וקיבלתי אבחנות שונות מאורתופדים שונים: בלט דיסק, ספונדילוזיס , דיסקופתיה..
רציתי לשאול לגבי הקשר בין התרופות וגלולות למניעת הריון (נוטלת דיאנה כרגע)
שמעתי ממישהו ואינני מוצאת מקור אמין לשאלה.
האם נטילת הכדורים "ארקוקסיה" עלולים לפגוע ביעילות הגלולה במניעת הריון?במשך זמן לקיחת הכדורים או בכלל?
ומה לגבי "אתופאן" ו"ארטופן"?
בזמן האחרון אני נוטלת אותם משך כמה ימים בגלל כאבים חזקים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רעות
ד``ר ליאור מרום14/02/2010זו שאלה לפרמקולוג או גניקולוג- לא למנתח עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב וצבא .(ארוך מאוד )מור13/02/2010
שלום.
לפניי כ-3 וחצי שנים בערך סבלתי מכאבי גב עזים שבעקבותם נשלחתי לסיטי וM.R.I.
תוצאות הבדיקה היו :
CT-בלט דיסק אחורי ומעט משמאל בגובה L4-L5
בלט דיסק קל אחורי בגובה L5-S1.
M.R.I- ב-L5-S1 בלט דיסק דיפיוזי משיק לשק וקבע פורמינלי לשורש L5 בפורמן.
ב-L4-5 בלט דיסק מרכזי עם לחץ מתון על השק.שני הדיסקים מנוונים עם יבוש חלקי והנמכה.
מאז ועד היום עברתי הידרותרפיה שעזרה לי ופיזותרפיה שלא עזרה וגרמה לכאבים.
לא עשיתי בגרויות בספורט וכן לא עשיתי אף פעילות מעבר למותר לי ומעבר ליכולת הגוף שלי.
כמו כן במהלך ה-3 וחצי שנים נזקקתי כמה וכמה פעמים לזריקות וולטרן וכן טופלתי באסיוול ובארקוקסיה במשך חודש שלם,טיפולים שגם לא הועילו מאוד.
כמובן שבשביל נערה בשנות ההתבגרות שלה מצב זה הגביל אותי מאוד.
לפני כשנה וחצי ,עקב קרבת הגיוס שלי, התחלתי לשלוח לצבא מסמכים המעידים על מצבי הרפואי,המלצות ממומחים,צילומים,מסמכים על זריקות שקיבלתי וכו'.
הפרופיל הרפואי שלי נקבע ל-45 עם סעיפי ליקוי על הגב ועל מיגרנות.
ביום שני8.2 התגייסתי וביום רביעי הגעתי כבר למרפאה כאשר אין ביכולתי לעמוד על רגל שמאל עקב כאבים עזים,התכווצויות שרירים וכאבי גב תחתון עזים ביותר.כיוון שלא היה בבסיס אף מסמך שיעיד על מצבי הבריאותי(על אף ששלחתי להם את כל המסמכים) קיבלתי זריקת וולטרן וכדורי "איבופן" ונשלחתי לישון באוהל כרגיל.
יום למחרת (חמישי) הייתי בב' ולא עשיתי דבר אך הכאבים לא פסקו ואף החריפו,כך שבערב יום חמישי קיבלתי עוד זריקת וולטרן ונשארתי לישון במרפאה בחדר סגור ובמיטה "נורמלית" יותר .
יום שישי הגעתי הבייתה ועדיין הכאבים המשיכו נסעתי לביקור רופא ושם הרופא אמר שאין מה לעשות ושלח אותי ל-3 ימי גימל בבית.
הכאבים עדיין ממשיכים ואני מוגבלת בתנועתי ,התכווצויות שרירים,כאבי גב תחתון מטורפים וחולשה ברגל שמאל.
אין לי מושג מה אני יכולה לעשות-וועדה רפואית?רופא מומחה צבאי?
מובן לי שזריקות וולטרן כל 24 שעות זה לא פיתרון וכן אני מכירה גם את הכדורים "איבופן ,אתופן ובטרן" שנותנים לי לקחת,כדורים אלה לא מועילים לי בכלל !
פניתי לכאן בתקווה שאולי יוכלו להפנות אותי לגורם שעובד עם צבא או גורם שמבין בהליכים של הצבא.
האם ישנה אפשרות שמאז הבדיקות מלפני 3 וחצי שנים השתנה משהו? אישית אני מרגישה שהגוף מאותת לי שמשהו עוד יותר השתבש שם בגב.
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי כיוון שבמצב הנתון אינני יכולה להמשיך לשרת.
תודה מראש ושבוע נעים,
מור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מור
ד``ר ליאור מרום13/02/2010הפורום לא משמש כתחליף ליועץ פורמלי, ובוודאי שבעיות מסוג זה צריכות להדיין לא בצורה וירטואלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות מומלצת לבלט דיסקorama13/02/2010
מהי ההתעמלות המומלצת למי שסובל מכאבים בגב בגלל בלטי דיסק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות מומלצת לבלט דיסק
ד``ר ליאור מרום13/02/2010התעמלות מומלצת לכולם- ללא כל קשר לכאבי גב או "בלטי דיסק".
ל 30 אחוז מהאוכלוסיה הצעירה יש "בלטי דיסק" - אז מה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק צווארי לד"ר גד וולןמרב11/02/2010
שלום רב
אני בן 62 סובל מבלט דיסק צווארי בחוליה C4 ו C5 כתוצאה מכך אני סובל מכאבים ביידיים ותחושת נימול ,שאלתי היא :והאם הזרקה תחת הדמיה יכולה לשפר את מצבי ואת הכאבים מהם אני סובל ולמנוע ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דוד
ד``ר ליאור מרום11/02/2010לא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה לשחרור כאב גב בהנקהארז11/02/2010
שלום רב,
אשתי ילדה בן לפני שישה ימים. שלשום החלו לה כאבי גב עזים - היא בקושי יכולה ללכת. הזמנו רופא הביתה - הוא לא עשה כלום מכיוון שטען שלא ניתן לתת שום דבר (חוץ מאקמול) לאשה מניקה, אבל אמר שאם הכאבים בלתי נסבלים שנפנה למיון - יכול להיות שלאורטופד יש זריקה ישירות לגב לאשה מניקה. התקשרתי למיון ונאמר לי שכנראה אין מה לעשות (אני לא בטוח שפקיד המיון הוא מקור מידע מהימן).
האם יש אפשרות כלשהיא להקל את הכאב ולהשיך להניק?
תודה,
ארז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ארז
ד``ר ליאור מרום11/02/2010מזל טוב
לא ניתן לקבל תשובה וירטואלית לשאלתך, צריך לבדוק ולשמוע בדיוק אודות תלונותיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה אפידורליתorama11/02/2010
בני בן 40 וסובל מזה כ-4 חודשים מכאבי גב חזקים. בצילומים יש בלטי דיסק.
התרופות לא עזרו והוצע לו לקבל זריקה אפידורלי סלקטיבית.
האם הטיפול יעיל ומה מידה הסכנות בו?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה אפידורלית
ד``ר ליאור מרום11/02/2010זריקה אפידורלית יעילה במקרים מסוימים.
שיעורי ההצלחה נעים סביב 30-50 אחוז, תלוי בכל מקרה ומה ההתויות לביצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותאיילת11/02/2010
שלום. אני בת 26. בגיל 14 עברתי שני ניתוחים ליישור עקמת בגב התחתון (הראשון כשל והשני עבר בהצלחה). אני לא מרגישה מוגבלות ביום יום אך אני כן סובלת מכאבים חוזרים ונשנים בתקופות שונות ובאיזור מסויים וקושי בעמידה ממושכת לאורך זמן. שמתי לב שככל שאני עולה\ מרזה במשקל גם תכיפות ועוצמת הכאבים משתנה בהתאם. אני תוהה איך הריון,עתיד להשפיע על הגב והיכולת שלי "לנוע בחופשיות".
כבר שנים שאני נמענעת מלסחוב דברים כבדים ואני מאוד נזהרת בכל מה שקשור לפעילות גופנית ולכן אני מתקשה לדמיין איך אצליח לתפקד בחודשים האחרונים להריון בשעה שאני סוחבת תינוק ברחם?
ולגבי הלידה, האם יש איזשהי סטטיסטיקה לגבי כמה נשים שעברו ניתוח ליישור עקמת נאלצות\מבצעות מרצונן החופשי ניתוח קיסרי וכמה נשים מצליחות ללדת בלידה רגילה? אני אשמח לדעת משום שאני ממש לא יכולה לדמיין את הגוף שלי עומד בנטל כזה... אודה מאוד על כל התייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: איילת
ד``ר ליאור מרום11/02/2010ברמת העקרון אין סיבוכים רבים יותר בלידה לאחר ניתוחי עקמת, למעט אולי האופציה האפידוררלית שלא ניתן להשתמש בה
יתכן וצריך לשקול לידה קיסרית- כל מקרה לגופו!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר חזקיםקרן10/02/2010
שלום רב
לפני כ4 שנים נכנס בי רכב בעוצמה מאחור בזמן עמידה ברמזור אדום. כתוצאה מאותו וויפ-פלש אני סובלת מאד מכאבי צוואר המקרינים לראש וגורמים למיגרנה קשה אחת לשבוע-שבועיים. בעת התקפה כזו אני שוכבת במיטה, מחממת את האיזור ולוקחת נורופן או אטופן לשיכוך הכאבים. ביצעתי צילום ו CT בזמנו, מאחר והכאבים מחמירים מאד הייתי רוצה לגשת לאורתופד מומחה לעמוד שדרה צווארי להתייעצות.
אוכל בבקשה לקבל המלצה לרופא שכזה? אני מבוטחת של מכבי אך אלך לכל מומחה גם באופן פרטי.
תודה מראש
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה למנתח צוואר
ורד10/02/2010נותחתי לפני כשנתיים עקב פריצת דיסק צווארי על ידי ד"ר מרום ברמב"ם- הוא במכבי והוא מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנותח גב תחתוןאלון10/02/2010
עברתי ניתוח לקריטת החלק "המפריע" של הדיסק לאחר שאובחנה אצלי פריצת דיסק משמעותית (L4-L5) הניתוח עבר בהצלחה, כעת אני שלושה שבועות אחרי, כאבי הניתוח כמעט עברו ואני מרגיש ממש כמו שהרגשתי לפני הניתוח. יש לחץ חזק על העצב שלא משתפר כמעט. האם זו דלקת? האם כדאי לחכות או לפנות לטיפול תרופתי כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלון
ד``ר ליאור מרום10/02/2010תתיעץ עם המנתח שלך !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגב התחתוןקסניה09/02/2010
שלום רב,
בגיל 7 הזנב שלי נכנס פנימה )90 מעלות( עקב מכה.
עברו 12 שנה.
כואב לי מאוד בגב תחתון אם אני מרימה יותר מ2 קילו, לשבת יותר מ3-4 דקות , מחזור בעייתי, ועוד המון בעיות בחיי היום יום ובעיקר בעבודה )אני רקדנית(
גיליתי גם שיוכולות ליהות בעיות עם פוריות.
האם זה נכון ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: קסניה
ד``ר ליאור מרום10/02/2010תזדקקי לבדיקה על מנת לדעת מהו הטיפול המוצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזק וספונטאני בשוק רגל שמאלמשה09/02/2010
שלום רב,
אתמול בעודי יושב במשרד, התחיל לפתע כאב פנימי עז באיזור האחורי של שוק רגל שמאל. הכאב היה חזק ולא מהסוג שמוכר לי ממתיחת שריר או מכה, כאב פנימי. הכאב היה למשך כדקה עד שקמתי מהכסא ואז תוך חצי דקה הכאב נעלם בהדרגה לחלוטין.
האם תופעה כזו עשויה להעיד על בעיית דיסק/חוליות/גב ?
אצל איזה רופא עלי להבדק וכיצד אוכל לשלול (או חלילה לאמת) בעיה של פריצת דיסק וכו ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו יכולה להיות תוצאה של בקע דיסק,
ד''ר גד ולן09/02/2010אבל אם זה חלף כה מהר ובינתיים לא חזר אז אין צורך בהמשך בירור או טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון (ליזיס)מוראד.מ08/02/2010
נפלתי על הגב לפני כ 6 חודשים,כאב כמה שעות ועבר ,אבל מאז המצב החמיר וכאב גב תחתון הפך
לכרוני.
אחרי טיפולים ו CT התברר (ליזיס\ליזיס דו צדדי\ספונטליזיס..),הבנתי שזה שבר\סדק וכו"
השאלה אם ניתן לקבוע שזה נגרם מאותה נפילה על הגב,או לחלופין רואים סדק\שבר תאונתי
באופן ברור?
מצרף CT
מבקש תשובה,עזרה והכוונה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מוראד.מ
ד``ר ליאור מרום08/02/2010קבלת כבר תשובה לשאלתך בפעם הקודמת ששאלת.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק בגב-מה לגבי הריון ולידה?סיון08/02/2010
שלום,
לפני כשנה לאחר כאבי גב חוזרים אשר הקרינו גם על ירך ימין, ביצעתי בדיקת CT עם התוצאות הבאות:
"L4-5: בלט דיסק היקפי אחורי גורם על השק התקאלי. זיז אחורי עם סימני לחץ נוסף על השק התקאלי. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין.
L5-S1: הצרות המרווח הדיסקלי באספקט האחרוי. בלט דיסק אחורי מרכזי על בסיס רחב, גורם ללחץ על השק התקאלי והשורשים S1 משני הצדדים. הנקבים הבינחוליים חופשיים. מבנה גרמי תקין. רקמות רכות פרהוורטברליות שמורות."
כיום אני בשבוע 17 להריון ראשון, בת 28, ללא כאבי גב חזקים (כמובן שמרגישה את הגב לעיתים קצת מציק...).
אני מעוניינת לדעת האם במצבי ניתן לתת זריקת אפידורל בלידה?
האם לידה רגילה עלולה לסכן את הגב שלי ולגרום לכאבי נוספים או נזק בלתי הפיך?
האם מומלץ לבצע ניתוח קיסרי במקום לידה רגילה?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סיון
ד``ר ליאור מרום08/02/2010אפידורל - גם הוא טיפול ב"פריצות" דיסק
נזק לא הפיך- מה הכוונה?
ניתוח קסרי- גם לו יש סיכונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גביעל08/02/2010
צהריים טובים
ילדתי לפני שבועיים, לפני כחודש סחבתי משקל של כ-15 ק"ג והחלו כאבי גב בחיבור שבין רגל שמאל לאגן. לאחר הלידה פניתי לאורתופד שאבחן כי מדובר בדלקת. קיבלתי זריקה וכדורי ארקוקסיה 60 מ"ג ל-15 יום. אני נמצאת ביום ה-7 לנטילת התרופות ויש שיפור קליל בלבד. הכאבים לא פוסקים ומתגברים מאוד בהליכה, כאשר לאחר הליכה של כ-200 מ' אני מתקשה להמשיך. האם יש מקום להגביר את מינון הארקוקסיה? האם יש לפנות לבירור נוסף? הדבר משבש לי לחלוטין את שגרת היום וגורם לי לתסכול רב. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נשמע כמו דלקת במפרק סאקרואיליאקי
ד''ר גד ולן08/02/2010ומדובר במחלה שחולפת מעצמה אך זה יכול לקחת כמה חדשים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
יעל08/02/2010האם יש להעלות את מינון הארקוקסיה ואילו עוד שיטות טיפול אתה ממליץ. כמו כן, לפני ההריון רצתי כ-30 ק"מ בשבוע ואני מעוניינת לחזור להתאמן בחדר כושר. הם רצוי? אילו תרגילים אני כן יכולה לעשות מבלי להחריף את הדלקת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להעלות מינון ארקוקסיה
ד''ר גד ולן09/02/2010ל-90 מ"ג.
כירופרקטיקה תהיה רעיון טוב ותחזרי לרוץ בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחי התיישב בטעות שעתיים אחרי ניתוחאירית07/02/2010
אחי התיישב בטעות כדי להסיר שמיכה מרגליו כשעתיים אחרי ניתוח לפריצת דיסק . מיד החלו לו כאבים באיזור הניתוח וגם הרגל כואבת לו כפי שהיה לפני הניתוח. הוא מאוד חושש שמא גרם לעצמו נזק. הישיבה עצמה לא נמשכה יותר מחצי דקה. האם אכן הוא גרם לעצמו נזק? מאחר שהוא מוטרד מאוד מכך אודה על תשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא היה חכם...
ד''ר גד ולן08/02/2010לא ניתן לקבוע בוודאות ששום דבר נורא לא קרה.
מציע לבצע CT ביקורת לוודא שלא נגרמה פריצת דיסק חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)