מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- MRI צוואריאלמונית06/02/2010
שלום,
חודשים שאני מרגישה הפרעה קשה בעורף (שמפריעה לי אפילו בהליכה) עייפות כללית וחולשה ביד שמאל בעיקר.כל הבדיקות שעשיתי תקינות כולל MRI צווארי ומח.בכל זאת המגמה היא של שיפור...
שאלתי היא:האם יש דלקות שMRI צווארי לא מגלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר גד ולן08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תתון לאחר השינהדוד06/02/2010
אחרי שינה של 5-6 שעות מתחילים לי כאבי גב קלים אך מספיק מטרידים כדי שיגרמו לי להתעורר ולהפסיק לישון.
הכאבים עוברים ארי מספר דקות של ישיבה.
כמובן שהחלפתי מזרון. זה שינה את מיקום הכאב ועוצמתו אבל הכאב עצמו לא עבר.
האם יש רעיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסה מיטת היפוך-גב BACK
קרן08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם מיטת היפוך גב היתה עוזרת
ד''ר גד ולן08/02/2010לא היו משתמשים בדרום אמריקה, בדיוק בשיטה זו, לעינוי "לוחמי חופש".
זה פשוט ענין של מזרון ולפעמים זה במצב ויש כאבי גב אם ישנים מעבר למספר מסוים של שעות.
אני כבר מזמן שכחתי מה זה לישון יותר מ-4 שעות רצופות, ואני לא מתלונן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב פתרון
דוד07/03/2010תודה לכל המגיבים.
אי אפשר פשוט לחיות עם זה - איכות החיים כשלא ישנים טוב יורדת פלאים.
א. למה זה קורה?
ב. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבורותך מביישת את מקצועך.
יעלי06/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוונדרפלקס
יציק09/05/2010נסה וונדרפלקס ותופתע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת בגב התחתוןאליאור03/02/2010
שלום, מאז ומתמיד הייתה לי קשת מאוד עמוקה בגב התחתון, דבר זה מפריע לי מאוד באימוני משקולות בשכיבה וישיבה שכן נותר חלל מסויים בין המשענת לבין הגב התחתון..
האם יש פתרונות לתופעה זו?
בתודה מראש אליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אליאור
ד``ר ליאור מרום03/02/2010תשאלי מאמני כושר, זה לא הפורום המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליזס גב תחתוןמוראד.מ02/02/2010
נפלתי מזה 6 חודשים והתיישבתי על הגב ,עבר הכאב לאחר זמן מה ,אך המצב החל להחמיר לכאבים
חזקים ולאחר טיפול וC T התברר ליזיס\ליזיס דו צדדי\ספונטאליזיס..
השאלה :אם ניתן לקבוע שזה נגרם לי מאותה הנפילה?
תודה מראש.
מצרף CT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליזיס גב תחתון ,פנייה לד"ר ליאור
מוראד.מ02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: מוראד.מ
ד``ר ליאור מרום03/02/2010שאלה מענינית שעולה לרב בסוגיות משפטיות.
אם תוכל להוכיח שעברך הרפואי טרם החבלה היה "נקי" ,אזי ישנה סבירות שזה נגרם מהחבלה.
מומלץ היה לבצע בשעתו מיפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר קל/סדק בחוליה L3טלי02/02/2010
כתוצאה מנפילה על הגב,אובחן אצלי שבר קל (ללא תזוזה) בחוליה מותנית. ראוי לציין שחוץ מהיום הראשון של הפציעה, אין לי כאבים. עברו 3 שבועותמאז נעשה בדיקת MRI בה התוצאות סותרות את איבחון הרופא ונקבע שהכל תקין.
הרופא עבר על MRI פעמיים ועדיין נמצא כי קיים שבר ואינו ממליץ על פעילו גופנית.
האם שחייה, יוגה והליכה מומלצים? כמה זמן שבר ללא תזוזה אמור להתאחות? האם מומלץ לחזור לעבודה אחרי 3 שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טלי
ד``ר ליאור מרום02/02/2010בדיקת הבחירה של מקרה כזו היא מיפוי עצמות
אם תקין- אין כל מגבלה, אם לא, שבר מתרפה לאחר 6 שבועות עד 3 חדשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טלי03/02/2010תודה על תגובתך אך האם מומלצת פעילות גופנית כלשהי כמו יוגה,שחיה והליכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר ליאור מרום03/02/2010הכל תלוי בעובדה באם יש או אין שבר!
אם אין שבר ,תוכלי לעשות גם בנג'י.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טלי03/02/2010תודה על תגובתך אך האם מומלצת פעילות גופנית כלשהי כמו יוגה,שחיה והליכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשלחה תגובה כפולה בטעות
טלי03/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI עמוד שדרה מותנירווית02/02/2010
שלום.
בשבוע האחרון ביצעתי בדיקת MRI עמוד שדרה מותני. היום קיבלתי את התוצאות באנגלית ואינני מבינה דבר. יש לי תור לרופא המטפל בעוד כחודש ואני מודאגת. אודה על העזרה בפענוח הבדיקה :
T11-T12
there is a right paracentral herniation encroaching at the ostium of the right neural foramen. no definite never root compression is noted. degenerative changes of the facet joints , bilaterally.
L1-L2
small left paracentral herniation
L2-L3
hypertrophic degenerative changes involve the left facet joint narrows the left naural formen
L3-L4
there is loss of disc height and disc signal. there is a circumferential buging disc and a small hyperintensity within the bulging disc suggesting an annular tear
there is a hypertrophic degenerative changes of the facet joints with narrowing of the neural formen more promnent on the left than the right
L4-L5
there is loss of dosc signal and disc heigh. there is modic type I changes. the bulging disc narrows the spinal canal and the neural foramina degenerative productive changes of the facet joints are more on the left then the right.
L5-S1
loss of disc signal and disc height with a left paracentral herniation that narrows the left neural formen and compresses the exiting left S1 never root.
clinical correlation is advised.
modic type II changes are noted
מה פשר הממצאים ????
לתשובתך ופיענוח אודה ,
רמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רמונה
ד``ר ליאור מרום03/02/2010הדבר היחידי באנגלית שרלוונטי לשאלתך- האם יש קורלציה(קשר) קליני לתלונות?
וכפי שאנחנו חוזרים בכל פעם בשאלה מסוג זה:
הפורום לא מחליף יעוץ פורמלי!
תקצרי את התור לרופא ששלח אותך לבדיקה ותתיעצי אתו - אין דרך אחרת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון מקרין לרגל ימיןמורן02/02/2010
שלום שמי מורן בתאריך 11 ל11 2009 אני בת 27 נאלצתי להפסיק את העבודה בגלל הכאבים
החזקים ניגשתי לרופא אורטופד נתן לי הפניה לסיטי גב התוצאה היתה בקע מימין l5 s1
בקע אחורי פרא צנטרלי מימין גורם ללחץ ניכר על השק התקאלי וככל הנראה על מוצא של העצב
באותו הצד אשמח אים אקבל חוות דעת איך להתמודד עים זה לא יכולה ללכת על הרגל
מה הפתרון .???אני רוצה לחזור לעבודה אשמח אים אקבל הנחיות איך להמשיך לתפקד בתודה
מקרב לב מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון מקרין לרגל ימין
ד``ר ליאור מרום02/02/2010כרגיל בשאלות מסוג זה, אין אפשרות לקבל פתרון וירטואלי ללא בדיקה- ראי מה כתבנו בדף הראשי !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הזנביונית01/02/2010
שלום רב!
אני כבת 25 החלקתי על ריצפה רטובה ונפלתי על עצם הזנב- עשיתי צילום רנטגן בבית החולים וניתגלה אצלי סדק וחשד לשבר קווי, נישלחתי על ידי האורתופד לעשות מיפוי עצמות ושם היה כתוב לי בתשובה:
הדגשב קלה בפרק הסקרואיליאקלי הימני- תגובה לחבלה.
כשחזרתי לאורתופד עם התשובה של המיפוי הוא היסתכל במיפוי שעשיתי וכתב כי :
קליטה קלה באיזור SIJ מימין.
מה זאת אומרת?
והאם מומלץ בכל זאת לעשות הדמיה כלשהי (CT), בכדי לוודא באמת מה יש לי האם מדובר בסדק או בשבר...?
מכמו כן חשוב לציין כי הכאבים היתחזקו לי מאז הנפילה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הזנב
ד``ר ליאור מרום01/02/2010SIJ פרושו פרק סקרואיליאק- בדיוק מה שכתוב במיפוי.
המשכי מעקב אצל האורטופד המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לאמאפזית01/02/2010
אמא צריכה לעבור ניתוח בעמוד השדרה האבחנה היא"cerivical myelopathy" .
אמא נורא מפחדת לעבור את הניתוח והאם כדאי לה לעבור את הניתוח זה יעזור או יפגע בה צריכה יעוץ ממכם תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: פזית
ד``ר ליאור מרום01/02/2010אשמח ליעץ באופן פורמלי במסגרת מרפאות חוץ רמב"ם , מכבי או באופן פרטי- לבחירתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב אחרי נפילה לא עובריםד``ר ליאור מרום31/01/2010
שלום רב,
ליפני כשבועיים נפלתי על הגב,פניתי לרופא אורטופד והוא נתן לי מרשם לאתופן+גסטרו
ובמקביל גם נתן לי הפניה לביצוע צילום.
חזרתי אליו עם תשובות הצילום והוא אמר שהכל תקין וזה כניראה רק שרירים תפוסים.
היום כבר אחרי שבועיים שאני במנוחה מוחלטת ואחרי הכדורים שנתן לי וגם משחת וולטרן הכאבים לא עוברים,להפך רק יותר כואב לי, בזמן התעטשות או שיעול אני ממש מרגישה כאילו נוחת לי פטיש באיזור הגב התחתון. צירפתי כאן את הצילום שעשיתי אשמח לעוד חוות דעת בנוגע לצילום.ואם באמת הכל תקין אשמח אם תמליץ לי מה לעשות.
תודה.
אציין שיש עוד 3 צילומים אך זה אישר להעלות לי רק צילום אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מעיין
ד``ר ליאור מרום31/01/2010מצטער ,אך כנראה אינך קוראת או לא הבנת את הודעת מנהלי הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע לטרליאריק31/01/2010
עקב כאבי גב תחתון עזים במשך 3 שבועות, עברתי בדיקת MRI ונמצא בקע לטרלי רחוק קטן ב-L4-5 משמאל, שדוחק מעט את L4. מה זה אומר ? האם זה יעלם יום אחד ? ממה יש להימנע ? ומה כדאי לעשות לשם תחזוקה ? והאם למעשה זוהי פריצת דיסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועכשיו אשלים....
ד''ר גד ולן31/01/2010ייתכן וזו פריצת דיסק....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצות דיסק צווארישראלי29/01/2010
האם ניתן להחליף 2 דיסקים בניתוח C5 6 C6 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להחליף כל דיסק בניתוח,
ד''ר גד ולן31/01/2010השאלה היא אם מוכרחים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה ומחלות לביעל29/01/2010
שלום רב,
אני בת 21 ויש לי נטייה ללחץ דם גבוה,אני לא לוקחת כדורים להורדת לחץ דם.
אורתופד רשם לי ארקוקסיה עקב כאבים חזקים בגב ואני חוששת לקחת בגלל הנטייה ללחץ דם גבוה,הבנתי שיש סיכוי למחלות לב בעקבות שימוש בתרופה- האם יש תרופות אחרות שאפשר לקחת?והאם בכלל יש סיבה לדאוג משימוש בתרופה הזו?
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה א שאלת את כל השאלות
ד''ר גד ולן31/01/2010האלו כשישבת מול הרופא שרשם לך ארקוקסיה?
הסבירות שיקרה לך משהו רע מהארקוקסיה אם אין לך כרגע מחלת לב הוא לא גבוה אך קיים.
תמיד אפשר לקחת אקמול פורטה או אלגוליזין פורטה שמשככים כאב לא פחות טוב מארקוקסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע לטרליאריק29/01/2010
עקב כאבי גב תחתון עזים במשך 3 שבועות, עברתי בדיקת MRI ונמצא בקע לטרלי רחוק קטן ב-L4-5 משמאל, שדוחק מעט את L4. מה זה אומר ? האם זה יעלם יום אחד ? ממה יש להימנע ? ומה כדאי לעשות לשם תחזוקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר ש-
ד''ר גד ולן31/01/2010יש לה בקע דיסק קטן שם, לפעמים יהיה לך כאב ברגל שמאל שבד"כ יחלוף תוך כחודש וחצי. זה יכול להיעלם ולהשתנות, בוא נקווה שרק לטוב.
טיפול כירופרקטי והתעמלות לפי שיטת פלדנקרייז יכולות לעזור.
אל תסחוב מקררים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק???מיקמיק27/01/2010
שלום,
מזה כשנתיים שאני מרגישה בתהליך הולך ומתדרדר של נטית הגוף לצד ימין במהלך עמידה והליכה. זה החל מתחושה מוזרה באגן (או שמא מפרק הירך) והמשיך בחולשת רגל שמאל, במהלך הליכה כף רגל שמאל נשארת "שטוחה" ואיננה עושה את הפעולה הרגילה של "גלגול" מהעקב ואז להמשך כף הרגל וסיום באצבעות. כף הרגל פשוט "נוחתת" שטוחה על הקרקע (מקווה שאני מובנת). במצב פלקס של כף רגל שמאל כואב לי שריר השוק האחורי.
הלכתי לכירופרקט ולהצעתו עשיתי צילום צוואר וגב תחתון. נמצאה שחיקה של המרווח בין החוליות, ועקמת קלה בגב התחתון.
עליי לציין מס' דברים: אין לי כאבי גב, אני עובדת מול מחשב כשמונה שעות ביום למעשה מאז תחילת הבעיה, ורוב התקופה ישבתי בצורה מאוד לא נכונה כשרגל שמאל מקופלת על הכסא מתחת לימין.
פריצת דיסק?
מיקמיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדי לענות על השאלה הזו
ד''ר גד ולן27/01/2010צריך לבדוק אותך ולראות בדיקת CT ע"ש מתני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)