מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסקרינת02/03/2010
בוקר טוב, אני בת 60, בריאה בדר"כ, אישה מאוד פעילה בחיי היום יום, לאחר בדיקת CT התגלה כי יש לי פריצת דיסק, בלט גדול מימין, חוליות L4, L5. אני גוררת את רגל ימין. הרופא בבית החולים הציע ניתוח מיידי ע"מ לנסות להציל את העצב מניוון. שאלותיי הם האם הניתוח הוא הליך חובה או שקיימת אפשרות אחרת? במידה וחובה ניתוח האם הוא חייב להתבצע במיידי? האם המצב יכול להחמיר? מהם סיכויי ההצלחה בניתוח מסוג זה ומהם הסיכונים? מה בנוגע לתהליך ההחלמה? תודה מראש רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רינת
ד``ר ליאור מרום02/03/2010ראי הודעתנו בראש הפורום- לא ניתן לענות על שאלה מסוג זה באופן וירטואלי ללא בדיקה
במידה ותרצי- אשמח ליעץ לך בצורה המקובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תפוסאורח01/03/2010
שלום רב. אני סובל מבעיות בגב התחתון שהן היצרות תעלת השידרה בלט דיסק ושינוים ניווניים. הומלץ לי לשחות ואכן אני שוחה כ חצי שנה. לאחרונה נתפס לי הגב תוך כדי שחיה. זה קרה כמה פעמים. אני שוחה חתירה ולפתע נתפס הגב ויש כאבים חדים. אני שוחה גב ולאחר שאני מפסיק שוב נתפס הגב. זה קורה ממרכז הגב ומעלה. האם זה קשור לבעיות שיש לי והאם מומלץ להפסיק את השחיה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורח
ד``ר ליאור מרום02/03/2010לא נראה שזה קשור- כנראה טכניקה לא נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
אורח03/03/2010האם יתכן שזה קשור לבעיות גב אחרות? יש לי כאבים קצת מעל מרכז הגב שבאים וחולפים. הרגשתי אותם במיוחד כשעשיתי פיזיותרפיה בגלל הבעיות בגב התחתון. לימים הכאבים חלפו ועכשיו בעקבות השחיה הם חזרו. שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIנילי01/03/2010
שלום,
לאחר שבוע במצב של חוסר תחושה לכל אורך רגל שמאל וגב תחתון, הגבלה בהליכה. לפני כ- 8 שנים ניתוח פריצת דיסק בחוליות L4 L5.
בבדיקת MRI שבוצעה:
L4L5 ארתרופטיה פצטלית היפרטרופית. בקע פארא מדיאני שמאלי לוחץ על שורשי העצב בתעלה. בלט אנולוס דיפוזי. הדיסק מנוון והמרווח הבינחולייתי מוצר.שינויים מסוג מודיק בלוחיות הבינחולייתיות. האדרה בשולי הבקע פארא מדיאני משמאל.
L3L4 בלט אנולוס דיפוזי.ארתרופטיה פצטלית היפרטרופית.
L2L3 הדיסק מנוון והמרווח הבינחולייתי מוצר.שינויים מסוג מודיק בלוחיות הבינחולייתיות. ארתרופטיה פצטלית היפרטרופית
L1L2 בקע פארא מדיאני ופורמינאלי ימני לוחץ על שורשי העצבים בתעלה ובפורמן
L5S1 ארתרופטיה פצטלית היפרטרופית משמאל.
האם מתוצאות הבדיקה אפשר להבין את התופעה של חוסר התחושה שיש לי?
מה הטיפול במקרה כזה?
תודה,
נילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נילי
ד``ר ליאור מרום01/03/2010ראי תשובתי בפורום המקביל לשאלתך הזהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלתרמן 23 ר"גדריו מרל28/02/2010
שלום רב,
איך נקראת הפרוצדורה של שאיבת דיסק בלועזית?
בברכה,
דריו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דריו מרל
ד``ר ליאור מרום28/02/2010אנני יודע למה אתה מתכוון בדיוק:
שאיבה:DISC ASPIRATION
צריבה:DISC NUCLEOPLASTY-COBLATION* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ידוע לך אודות מערכת ה-spineAssiנדב28/02/2010
ליאור שלום רב,
האם הינך מכיר את מערכת ה-spineAssist של חברת מזור ? אם כן, מה מידת הצלחתה ומה בינה לבין ניתוח ? האם קופות החולים מכירים במערכת ?
בתודה מראש,
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נדב
ד``ר ליאור מרום28/02/2010מערכת זו " עוזרת " לקבוע בדיוק רב יותר את מיקום הברגים בניתוחי קיבועים של עמוד השדרה.
המערכת"לא עושה את הניתוח" ,אלא משמשת ככלי עזר בלבד למנתח.
יש לי נסיון בשימוש במערכת היות ואני מנתח בעזרתה
מה הקשר לקופות החולים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאור הקשר לקופת חולים
נדב02/03/2010הכוונה האם המערכת נמצאת בבתי החולים כבר ? האם היא מסייעת באמת בניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: נדב
ד``ר ליאור מרום02/03/2010ראה תשובתי !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפריצת דיסקאני28/02/2010
שלום ד"ר
בן 35 סובל ב-שנתיים האחרונות מכאב עז ב-גב תחתון עם הקרנה לרגל ותחושת נימול בכף הרגל.
חש לעיתים התכווצויות שרירים במקומות שונים ברגל ובעכוז.
לא מוגבל בתנועה (גמיש כמו רקדנית בלט...)
ממצאים - בקע דיסק L4L5.
ניסיתי את כל סוגי הכדורים וכל הטיפולים השמרניים.
לפי האורטופד שלי - אין מקום לשקול ניתוח כל עוד אין הגבלה בתנועה ו/או אי שליטה על סוגרים.
כלומר, לפי עצתו עליי להימנע מלשבת הרבה (לא מציאותי כי מקצועי מצריך ישיבה מרובה במשרד), לשחות, לנסות ל"מצוא" את משכך הכאבים שמתאים לי ולהמשיך עם כירופרקטיקה/דיקור/שיאצו.
שאלתי - האם יש מקום לניתוח על-סמך כאב הנובע מבקע למרות שאין הגבלה בתנועה, מלבד הכאב הנוצר ממנה?
ובקיצור-האם ניתוח/צריבה/שאיבה לדיסק אופציונלי גם שאין הגבלה בתנועה? (איני גורר רגל ומסוגל לגעת עם הבוהן באף.. אם כי זה יגביר את עוצמת הכאב למספר ימים).
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לפריצת דיסק
ד``ר ליאור מרום28/02/2010אחת ההתויות לביצוע ניתוח דיסק מתני היא פגיעה באיכות החיים.
זו התוויה יחסית, והיא נתונה להחלטה של המטופל בלבד, במידה והוא מיצה טיפול שמרני ועדיין אינו מרוצה מאיכות חייו.
צריבת דיסק היא אופציה כמובן, כתלות בממצאי MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ת.ד + ניתוח בעמוד השדרהדן28/02/2010
אחי עבר ת.ד ולאחר מכן בעקבות ריסוק חוליה שני ניתוחים בעמוד השדרה. הוא משתקם יפה הולך ושוחה אך עדיין נראה כי הגב כפוף. יתכן ונובע מחולשת שרירים בעקבות המחוך.
מה לדעתכם הטיפול המומלץ? האם ידוע לכם על מאמן כושר שאולי הוא גם פיזיוטרפיסט כך שינחה אותו בחיזוק השרירים תוך התחשבות במצבו לאחר הפציעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דן
ד``ר ליאור מרום28/02/2010לא ניתן לחוות דעה מבלי לבדוק אותו.
הפורום לא עוסק בתווך או בשיווק של בעלי מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עמוד שידרה צווארירויטל27/02/2010
שלום רב, אני אמורה לעבור ניתוח עקב פריצת דיסק C5 C6 . אני מתגוררת בתל אביב אשמח לקבל שם של מנתח טוב (אני מעדיפה לעשות את הניתוח בבית חולים ציבורי ולא פרטי).תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו כמנהלי הפורום
ד''ר גד ולן27/02/2010לא מפנים, אבל אם מישהו רוצה לחלוק מניסיונו אז בבקשה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לסובלים מכאבי גבאורית26/02/2010
ראו פתרון ענק! גב BACK בשיטת INVERSION THERAPY
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באותה הזדמנות תבדקו גם את
ד''ר גד ולן26/02/2010שיטת מונופולאר אפרהנסיון סיסטם בי. אס !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בצוואר אחוריבני26/02/2010
שלום רב!
אחי (בן 16) קיבל מכה מכדור טניס בצוואר בבית הספר לפני כשבועיים...מיד לאחר כמה שעות הוא חש ברע סחרחורות וכו' הוא חזר הביתה ולאחר כשעה הכל חלף
לאחר כיום זה חזר על עצמו סחרחורות וכאבים באיזור גב צוואר לחץ דם עולה , נלקח למר"מ נתנו לו כדורים וזהו.
לפני כשבוע הוא אושפז לאחר שלא הרגיש טוב עשו לו בדיקות ושוב כלום בינתיים. בדיקות דם תקינות.
יש עוד בדיקה יותר מעמיקה שאיני זוכר את שמה שאמורים לקבל תשובות בשבוע הבא. כמו כן בשבוע הבא הוא אמור להגיע לנוירולוג.
רק עכשיו התבשרתי כי הוא שוב לא מרגיש טוב "נתפס הגב" ומרגיש קושי בנשימה. מה שמעניין הוא שהוא מרגיש נורמטיבי לאורך יום וקצת ופתאום מגיעה התקפה חריפה של כאבים עד כדי בכי לעיתים.
מדובר בבחור בריא לחלוטן עד קרות המקרה.
ברצוני לשאול מה האבחנה הכללית שנראה לך במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי מושג, אני לא איזה
ד''ר גד ולן26/02/2010באבא שמסתבל על בנאדם וישר יודע מה יש לו.
בכל מקרה, אין ספק שצריך כאן להתייעץ קודם כל עם נוירולוג, אח"כ עם מנתח עמוד שדרה ועל הדרך לעשות MRI מח ועמוד שדרה צווארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריקהבילהה25/02/2010
האם תרופה בשם ליריקה היא תרופה הנחשבת ממשפחת הסמים כמורפיום....הממכרים? (האם היא ממכרת כמורפיום?) תודה בילהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר גד ולן26/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת ליריקה על עצבים?
אמנון21/03/2010והאם יש לליריקה השפעה חיובית על החזרת המעטפת לעצב שנפגע.
במקרה שלי חלה פגיעה קלה בתחושה ברגל ימין (סיאטיקה) עקב בקע דיסק.
רופאה שבדקה אותי המליצה על שימוש ארוך טווח בליריקה כתרופה שנמצא שמסוגלת לתקן חלקית את הנזק שנגרם לבסיס העצב.
זה היה לפני שנה וחצי כשזה התחיל, אל תדאג לא אתחיל לקחת לבד על סמך עיצה בפורום רק רציתי לדעת אם מוכרת לך התופעה הזו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ידוע לי
ד''ר גד ולן27/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחה בעייתיתא.פ.25/02/2010
כאשר אני עייף באמצע היום, ואין לי מיטה בהישג יד, אני חוטף תנומה בהרכנת הראש על השולחן, וכמובן שבאופן זה הגב מכופף ומעוגל חזק.
האם זו תנוחה שגורמת לבעיות/כאבי גב? ובפרט אם היא נעשית הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן!
ד''ר גד ולן26/02/2010עדיף שתשכב על הרצפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתון בשחיהמלכי אלון23/02/2010
שלום רב
אני בת 57 עוסקת בספורט כל חיי הצעירים והבוגרים.
סובלת מגב תחתון רגיש (מי לא ?...).
אני מתאמנת בקבוצת טריאתלון (לא רוכבת ,רק שוחה ורצה).
דוקא בעת שחיה אני סובלת לאחרונה באופן קבוע מכאבים בגב התחתון ,שמציקים לי מאוד.
אני שוחה 3-4 פעמים בשבוע כ45 דקות בכל אימון (סגנון חתירה).
אני עובדת על חיזוק שרירי בטן וזוקפי גו.
מה עוד ניתן לעשות בנדון ?
אשמח לחוות דעתך
תודה
מלכי אלון
אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מלכי אלון
ד``ר ליאור מרום23/02/2010לצערי לא נחנו בכישורי נבואה, אין שום דרך לענות על שאלתך בצורה הוגנת ללא בדיקה.
ראי הודעתנו בתחילת הפורום!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא כן רוצה להתייחס
ד''ר גד ולן24/02/2010בגיל 57 מותר לגב לכאוב ללא כל קשר לעיסוק בספורט, ולפעמים סיבת הכאב אינה תוצאת העיסוק בספורט אך זה כן מחמיר אותו.
מה לעשות ?
לפנות לבדיקת רופא ע"מ לשלול סיבות רציניות באמת לכאבי גב תחתון, ואח"כ אפשר להמשיך הלאה ולהחליט אם ממשיכים בעיסוק בספורט למרות הכאב ( אני בעד...) או מפסיקים עיסוק בספורט שגורם לכאב ( תמיד אפשר לשחק ברידג').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לאחר קיבוע מותניליאת23/02/2010
שלום דר'. לפני כשלושה חוד' עברתי ניתוח של קיבוע חוליות L4-L5-S1. קיבלתי חיידק בחדר ניתוח ואז עברתי עוד שתי הטריות. הבעיה שהיתה לי ברגל שמאל כתוצאה מפריצת הדיסק שהיתה לי לפני הניתוח עברה לחלוטין אבל מאז הניתוח הראשון יש לי ירידה של 90% בתחושות בחלק החיצוני של רגל ימין מכף הרגל ועד הישבן. זה גורם לי לכאבים בחלק החיצוני שלי הרגל, בעיקר בכף הרגל. איני יכולה ללכת יותר מכמה מטרים בלי למעוד. בבדיקת MRI שעשיתי לפני כשבוע התוצאות הן:
L45- סמני למיאקטומיה. ניוון דיסק עם בקע דיסקלי מרכזי משתרע כלפי מטה, עם לחץ מינימלי על השק. היצרות מתונה של התעלה בגובה L4 קיימת היצרות פורמינלית קלה ללא סמני לחץ על השורשים היוצאים. ללא האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד.
L5-S1 - ניוון דיסק עם הנמכה ובקע מרכזי ללא לחץ ודאי על השק. שינויים בלוחיות הסמוכות מסוג מודיק II. ללא סמני לחץ על השורשים היוצאים. ללא האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד למעט אדרה צפויה ברקמות הרכות באזור הניתוח.
סמני למינאקטומיה L5 L4 עם קיבוע אחורי L4-L5-S1 הגורם לארטפקטים.
אני טופלתי בליריקה שלא עזרה וכרע מטופלת ב 900 מ"ג גבאפנטין שגם לא משפיע בכלום על מצב העצבים.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראי את האותיות הקטנות למעלה
ד''ר גד ולן23/02/2010אנחנו לא בדיוק במצב ובמקום להציע לך טיפול בצורה כזו.
אני ממליץ לך לפנות למנתח ע"ש לחוות דעת שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביזה בית חולים עברת את הניתוח?
שושנה14/06/2011אני צריכה לעבור ניתוח כזה והיה טוב לדעת לאן לא ללכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא גרמיחן22/02/2010
מישהו יודע מה זה ממצא גרמי ויודע להסביר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חן
ד``ר ליאור מרום22/02/2010גרמי זה כל דבר שקשור לעצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי עצמות
חן22/02/2010יש לי שאלה..
אני בת 20 וחצי ואני כבר כמה חודשים סובלת מכאבים בגב התחתון, לפעמים זה מרגיש בחולייות ולפעמים בצד ימין שלהן, אתמול הייתי אצל אורטופד, הוא בדק את הגב -
ממצאים: מתקשה בכיפוף לפנים, SLRשלילי ללא חסר עצבי, אבחנה- BACKACHE
ושלח אותי לעשות כמה בדיקות, התוצאות של הרנטגן יצאו בסדר-
ע.ש מותני(חזיתי צדדי ואלכסוני)
מנח החוליות תקין
מבנה, צורה החוליות תקינים,,
והמרווח הבין חוליותי שמור.
אין עדות לשינויים ניוונים, לספונדילוליזיס, לספונדילוליטסזיס
אני לא מצליחה להבין אם מהרנטגן ומהבדיקה שלו הכל בסדר, למה אני צריכה ללכת לעשות מיפוי עצמות.
אם תוכל להסביר למה תורם מיפוי עצמות אשמח מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: חן
ד``ר ליאור מרום22/02/2010מיפוי נועד לגלות האם ישנה פעילות גרמית חריגה בעצמות
אנני יודע מדוע נשלחת, אני מניח ששלח על סמך בדיקתו הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)