מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בגב התחתוןענת04/10/2009
מזה כחודש ימים יש לי כאבים בגב התחתון
לפי המלצת אורטופד לקחתי אוטופן וגם משכך כאבים
וגם אחרי הכדורים האלה עדין יש לי כאבים גם בגב וזה גם לאורך כל רגל שמאול עד האצבע הקטנה
לפי הצילום (רגיל ) הכל התקין
מה עושים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיע הזמן שרופאים
ד''ר גד ולן06/10/2009כלליים, רופאי משפחה ואורתופדים יבינו שלצילום אין שום ערך בבירור של כאבי גב והקרנה לרגל.
איכשהו נראה לי שאם יבוצע CT ע"ש מתני פתאום תגלי שיש לך בקע או בלט דיסק !
עכשיו רק נשאר לך לבצע את הבדיקה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצה לאורטופדיעל03/10/2009
שלום,
יש לי בעיות גב ועקמת כבר שנים רבות ואני סובלת מכאבים שבאים והולכים. כעת שוב חזרו כאבים חזקים מאד באיזור המפרק שבין האגן לבין הירכיים. אני חוששת שיש קשר לסחוס. אודה לכם אם תמליצו לי על אורתופד טוב באיזור חיפה/קריות שמתמחה בנושא זה ויוכל לייעץ לי על טיפול מתאים (ולא ישר לשלוח לניתוח...).
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת המלצה לאורטופד
ד``ר ליאור מרום03/10/2009ראשית את צריכה לשאול את השאלה הזו בפורום המתאים- כאן פורום ניתוחי עמו" ש !
מנהלי פורום לא ימליצו או ישמיצו עמיתים אחרים עקב סוביודיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע עמוד שידרהפרדי03/10/2009
ד"ר נכבד.
בעקבות תאונת דרכים ופריצות דיסק בצוואר עברתי לפני חודש ניתוח מסוג:acdf במסגרתם קובעו
חוליות c4-6 היום חודש לאחר הניתוח כאבים שונים,נימולים והרדמיות נעלמו אך המגבלה התנועת הצוואר לכל הכיוונים נשארה כמאט באותה מידה.
שאלתי: האם בעקבות ניתוח קיבוע חוליות הצוואר תשאר הגבלת תנעות בצאר
רב תודות: פרדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: פרדי
ד``ר ליאור מרום03/10/2009הגבלת תנועה תשאר לכל חייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תופעת שוירמןיואב02/10/2009
שלום לכולם אמרו לי שיש לי כיפוזיס מסוג שוירמן ורציתי לדעת על אלו מומחים תוכלו להמליץ לי
2) אילו סוגיטיפולים קיימים כדי לטפל בבעייה (אני כרגע לובש מחוך בוסטון) (האם זה הטיפול היחידי)
(אני יודע שפיזותרפיה עוזרת אבל האם קיימים סוגים נוספים של טיפולים)
האם תופעת שורימן זה אומר שנוצרו בעות בין החוליות שלי ולכן הגב שלי היתעקם?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת שויירמאן
ד''ר גד ולן02/10/2009מחלת שויירמאן זו מחלה מסוג המחלות ששויירמאן אחד זרק אבל לבאר ועכשיו אלף אורתופדים לא יודעים מה לעשות עם זה.
אני מתוך אידיאולוגיה לא מטפל במחלת שויירמאן במחוך כי אני חושב שזו התעללות מיותרת במתבגרים, ואף אחד עד היום לא הוכיח שהטיפול במחוך משנה במשהו את התוצאה הסופית בגמר ההתבגרות.
בקבוצה קטנה של כאלה עם "מחלת" שווירמאן יש צורך בניתוח עקב כיפוף גבי מוגבר של 80-90 מעלות, אבל אלה מיעוט שבקומץ. למעשה רוב אלה עם מראה של "מחלת שויירמאן" בעמוד שדרה גבי אפילו לא סובלים כאבי גב.
ואם לא הבנת, אז:
1. זו בכלל לא מחלה.
2. אין לזה שום טיפול יעיל כי לא צריך לזה טיפול.
3. אם תסבול כיפוף גבי מוגבר מעל 80 מעלות תצטרך ניתוח ואת זה שום מחוך לא ישנה. וזה לא יהיה בגלל שויירמאן אלא כי ככה נולדת, זה הגב שלך מבחינה גנטית והתפתחותית, ואין עלינו כבני אדם אחריות יצרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר לקוי?נעמי01/10/2009
ערב טוב
בחודשיים האחרונים כאשר אני יושבת ישיבה שפופה עם הרגליים, אני מתקשה לקום, האם זו יכולה להיות בעיה בעמוד שידרה ?
תודה לתשובה
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, את סתם לא בכושר....
ד''ר גד ולן02/10/2009תתחלילי לעבוד על חיזוק שרירי הירכיים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועמד לניתוח חוזר L3-L4 L4-L5עוזי01/10/2009
אני בן 50 ונותחתי בינואר 2005 בחוליות הנ"ל במח' נוירו-כירורגית רמב"ם.
מאז ועד היום היה שקט עם כאב סביל, מזה כחודשיים חזרו הכאבים עם רדימות של של הצד החיצוני של שוק וכף רגל שמאל, אני מתהלך ב"צורת סימן-שאלה" עם כאבים בעיקר לאחר ישיבה או כל תנועה המצריכה "סיבוב של עמוד-שידרה".
MRI :
L3-L4 לאחר למינקטומיה שמאלית, בקע דיסק שמאלי כולל פורמינלי שמאלי סוגר את הרצס השמאלי, רקמת גרעון בשולי הדיסק הפרוץ עוברת האדרה עם גדוליניום.
L4-L5 מצב לאחר למינקטומיה שמאלית. בלט דיסק דפזוי בינוני כולל פורמינלי דו-צדדית
L5-S1 בגדר הנורמה. למעט חולית מעבר L5 - סקרליזציה.
האם מוכרת תופעה של צורך "בניתוח-חוזר" ?
במה זה כרוך ?
מה סיכויי ההצלחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חוזר
ד''ר גד ולן02/10/2009ניתוח נוסף לקיבוע חוליות לאחר ניתוח למינקטומיה ו/או דיסקטומיה ללא קיבוע הוא תופעה שכיחה, וקרוב ל-20% מהמנותחים ללא קיבוע יגיעו בסופו של דבר לניתוח חוזר עם קיבוע בטווח של עד 15 שנה.
הניתוח חוזר מצבעים הסרה של הצלקת והעצם שלוחצת על העצבים ומקבעים את החוליות המעורבות בברגים פדיקולאריים ומוטות.
שיעור ההצלחה של ניתוח חוזר הוא כ-80%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב הולך ובא צד שמאל חיבור הרגלאלון01/10/2009
שלום רב,
מזה שנה+ אני סובל מכאבים שהולכים ובאים לסירוגין,אני בן 32 ובריא יחסית.
הכאבים מגיעים רק בשעת הליכה,שיעול,וכל סיבוב בתנועה חדה.
עברתי 3 צילומי אולטרסאונד בטן תחתונה לא נמצא כלום,עברתי צילום CT לחשד לשבר אך...כלום!!
יש תקופות שאני פשוט הולך צולע ולא יכול לדרוך על הרגל הכאב בלתי נסבל!!!!!
בממצאי צילום CT הכל היה בסדר חוץ מ-מצטט:מוקד סקלרוטי זעיר בגוף חוליה L5 אי גרמי קרוב לודאי.
השאלה האם הכאב נובע משם?? עד היום כמעט שנתיים אני סובל ולא מצליחים לעלות על הבעיה מה עלי לעשות? לאיזה רופא/תחום עלי לפנות?
אודה על העזרה,
בברכה אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיפוא הכאב הז ?
ד''ר גד ולן01/10/2009אתה מתאר מנגנון קלאסי של החמרת כאב רגל הנובע מבלט או בקע דיסק.
צריך לעיין שוב ב-CT ע"ש מתני שלך ואולי אפילו לבצע MRI ולחפש בו את הסיבה שיכולה להיות בלט דיסק או אפילו זיז עצם קטן שלוחץ על העצב בנקודה קריטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI שתיים הסבר.אביגיל01/10/2009
שלום רב!!!
אני בת 57 עשיתי בחודש 3 MRI בעיקבות כאבי גב חוזרים ומצאו לי:
בלטי דיסק גב תחתון + פריצת דיסק זעירה גב תחתון + גידול של 6 מ"מ בגב בתחתון.
הפינו אותי למרפאות חוץ נוירוכירוגריה בתל השומר אמרו לי לעשות חדש אחרי חודשיים.
עשתי מצאו לי אותו דבר חוץ המגידול שגדל ל 6.5 מ"מ.
השאלות הם :
1) האם יש טעות בבדיקה.
2) איך הרופאים יכולים לראות בדיסק אם זה גדל כי שהרופא ראה אמר לי אותו דבר והכתב אמרו גדל, זה נראה אותו דבר ראיתי אותו.
3) אם זה גדל איך אני יכולה לבדוק איזה גידול זה ממאיר או שפיר.
נא תענו לי אני עובדת אצות אני לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יודעים שזה גדל
ד''ר גד ולן01/10/2009אפשר במחשב למדוד את קוטר הגוש ולפי זה לדעת אך בין 6 מ"מ ל-6.5 מ"מ בעצם אין שום הבדל כי הדיוק של המדידה הוא בערך 1 מ"מ.
הפיתרון למטופל אובד העצות הוא לפנות להתייעצות אצל מנתח ע"ש נוסף, כי בלי בדיקה ועיון ב-MRI שעשית אי אפשר לתת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע עמוד שדרה מותניאלי30/09/2009
שלום
בשנת 1994 עברתי ניתוח למיקטומיה וקיבוע עמוד שדרה מותני של חוליות L3-L4-L5
והשתלות עצם שנלקח מהאגן,
עקב פציעה בשרות צבאי
בשנת 1997 הוצאו המתכות עקב הפרשות
בשנה האחרונה הנני סובל מאוד מכאבים והליכה,
בבדיקה של CT נתגלה בחוליות L2-L3 בלט היקפי של האנולוס, ועיבוי של ליגמנט הפלאבה משני צדדים, הגורמים
לסטנוזיס ספינלית.
הרופא המטפל כתב- ש CT מראה הצרות ניכרת L2-L3 עם פצט ארטריטיס מחלת ADJACENT LEVEL
ומציע לי ניתוח למיקטומיה וקיבוע L2-L3
הרופא אמר זה מחלה של האיבר שליד האיזור הפגוע
אני חושש מה עלי לעשות
אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלי
ד``ר ליאור מרום30/09/2009עליך להבדק כדי לשמוע את דעתי !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתתמיר30/09/2009
שלום רב,
האם פריצת דיסק עלולה להיות מואצת בגלל עקמת בגב? אני עובד עבודה פיזית מאומצת וכבדה.
תודה לתשובה
תמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: תמיר
ד``ר ליאור מרום30/09/2009עקמת לא " מאיצה " פריצת דיסק בגב, עבודה פיזית מאומצת היא גורם סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומד לעבור ניתוח שבוע הבא וחרד מאודיוסי30/09/2009
שלום רב,
אני בן 29 ומצאו שיש לי הצרות מולדת של תעלת עמוד שדרה בצוואר עם פריצת דיסק ומאילופתיה קלה.
הרגע הודיעו לי שנקבע לי ניתוח למינופלסטיה בצוואר עם קיבוע של 3 חוליות ואני מאוד מאוד חרד וחושש מאחר והבנתי שזהו ניתוח יותר נדיר ולא שכיח כמו שאר ניתוחי עמוד השדרה הצווארי.
אני מאוד מאוד אודה לאנשים שעברו ניתוח מסוג זה ויכולים קצת לשתף אותי בכך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא כזה נדיר
ד''ר גד ולן01/10/2009מדובר בניתוח די שכיח בע"ש צווארי שמקובל לבצע אותו כאשר יש היצרות תעלה ב-3 גבהים ויותר. אין סיבה להיות יותר מדי חרד אם המנתח שלך מנוסה בניתוחים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדילוליזיסלי30/09/2009
שלום רב,
ברנטגן שעברה אמא שלי התגלו התוצאות: סקרליזציה שמאלית של L5
ספונדילוליזיס L5 עם ליסטזיס מודגש (12 מ"מ)
L5-S1 ושיוניים דיסקליים קשים L5-S1.
תוכל לפרט קצת בנושא?
מה יש לעשות בעניין?
פיזיותרפיה היא הפתרון היחיד?
האם השינויים הדיסקליים הם התוצאה של הספונדילוליזיס?
תודה רבה מראש
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לי
ד``ר ליאור מרום30/09/2009ניתן להשיג מידע מפורט אם תחפשי בגוגל תחת ספונדילוליזיס
לא ניתן לענות לשאלות שלך ללא מעבר על ההדמיה, ובדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקאלי30/09/2009
בוקר טוב בגלל הירדמות לאורך הרגל שחשתי לאחר מאמץ גדול בעבודה. הרמת משא כבד כמוביל.פניתי לבדיקה,לאחר צילום רנטגן הוחלט על מיפוי סי.טי, התוצאה העידה על פריצת דיסק בשתי חוליות והמלצה על תיקון המצב בניתוח.. אני מפחד מהאפשרות הזאת, מחשש להחמרה. פניתי לביטוח לאומי בתביעה לדמי פגיעה, אך עוד לא קיבלתי תשובה. במקביל אני מרגיש כאב בגב,אך לא יותר ממה שהרגשתי בתקופה ארוכה של חצי שנה אחרונה, לא כאב שהשביצת אותי מעבודה, רק הרגשה חזקה של הירדמות לאורך הרגל. האם סביר שבפריצת דיסק אין כאב גב חזק מאד ובכל זאת עדות לפריצה גדולה בשתי חוליות? תודה לתשובה אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלי
ד``ר ליאור מרום30/09/2009לפריצת דיסק הסתמנות קלינית שונה- יתכן שזה לא ילווה בכאב גב, אלא רק בתלונת של כאב
ו \ או נימול ברגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר כתוצאה מוויפלאשריב29/09/2009
שלום רב,
אני סובלת קרוב לשנה מכאבים בצוואר, בכתפיים וכו'.
בחודשיים האחרונם אני סובלת מלחצים בצוואר מלפנים, וזה לוחץ לי על הגרון.
האם הגיוני הלחצים מלפנים הינם כתוצאה מצליפת שוט שיש לי [יש לי צילום c/t שעשיתי שמראה על צליפת שוט]?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר כתוצאה מוויפלאש
ד``ר ליאור מרום29/09/2009לא ניתןע להשיב על שאלה מסוג זה לא בדיקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחה ממושכת של וולטרןדוד29/09/2009
שלום
מזה יותר משנה שאני סובל מכבי גב תחתון עקב הצרות משמעותית של התעלה הספינלית במקביל לפריצת דיסק
מזה כחודשיים שאני לוקח כדורי וולטרן במינון 100 מ"ג ליום אשר עושים פלאים בהקלת הכאבים - כאשר אני מפסיק את נטילת הכדורים ליומיים שלושה יש מיידית הרעה במצב והכאבים חוזרים
מה משך הזמן שאני יכול לקחת וולטרן באופן רצוף ? כל כמה זמן לכדאי לעשות הפסקה ולכמה זמן ? איזה טיפול תרופתי אני יכול לקחת בזמן ההפסקה מהוולטרן ?
תודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחה ממושכת של וולטרן
ד``ר ליאור מרום29/09/2009ניתן לקחת מספר קצוב של שבועות ולהפסיק, יש להיות ער להפרעות בתפקודי כבד וכליה ולבצע ניטור קפדני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)