מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב עזים בשכםיבגני05/08/2009
שלום,
מזה שבוע אמי סובלת מכאבי גב עזים. פעם הם באיזור השכם ומקרינים לצד ופעם בחוליות.
באופן עקרוני יש לה בעיות בגב מזה שנים, כתולדה של המקצוע שלה- רופאת שיניים, היא יושבת תמיד רכונה מעל החולה.
לפני שנה היו לה כאבים דומים אבל תרופות דוגמת אטופן עזרו וגם משחת אקסיפן. כעת כלום לא עוזר, בימים האחרונים יש החרפה. אם לפני יומיים הכאבים היו באזור החוליות היום יש כאבים שורפים מאוד בשכם שלא מגיבים כמעט לתרופות. אציין גם שלפני כחצי שנה היה לה גסטריטיס שהקרין כאבים לגב, אבל כרגע לא כואבת לה הבטן.
בזמן הגסטריטיס - בחודש דצמבר נעשה סי טי בטן, אתמול עשינו רנטגן של ריאות ועמוד שדרה והכל תקין. ביקרנו אצל אורתופד. הוא אמר שתרופות לא אמורות לעזור כמעט ושצריך להתעזר בסבלנות אבל היא לא יכולה לתפקד עם כאבים כאלה והיא נוסעת לחו"ל עוד שבוע. על אילו תרופות למניעת כאבים את ממליץ? האם איו מנוס מזריקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עזים בשכם
ד``ר ליאור מרום05/08/2009שוב- הפורום אינו תחליף ליעוץ פרטי ופרטני ואינו מחליף יעוץ שכזה אצל מנתח עמוד שדרה.
המקרה הזה אינו מתאים לדיון בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידיםרונן04/08/2009
שלום,
בבי"ח קיבלתי סטרואידים דרך הוריד לאחר התקף כאבים חריף [פריצת דיסק L4-5]
ההשפעה מהירה ומצויינת
לכמה זמן משפיעים הסטרואידים בגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רונן
ד``ר ליאור מרום05/08/2009תלוי איזה סוג קבלת, משכם בין 48 שעות ל שבועות, תלוי בסוג הפתולוגיה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי כאבים חזקים-גב וירךפולי04/08/2009
כבר 3 וחצי שנים יש לי כאבים בירך שמאל, ומלפני כחצי שנה התחילו כאבים בגב התחתון ,כאבים שמונעים ממני לעמוד על הרגלים וללכת. איני מסוגלת לעמוד יותר מכמה דקות ועם הזמן לאחר עמידה, הגב שלי מתחיל להתכופף. עשיתי טיפולים שונים במרפאות לטיפול בכאב -דיקור,פיזיותרפיה,מסז'ים ועוד, ודבר לא עוזר. כואב לי בזמן עמידה והליכה, לא כואב כלל בעת ישיבה או שכיבה. אני באופן מתמיד עושה יוגה (כבר שנה וחצי) שלרוב עוזרת לי.
תוצאות סיטי: L4-L5: בלט דיסקי אחורי מרכזי עם לחץ על השק הדורלי
L5-S1: היצרות של מרווח בין חולייתי,בקע דיסקלי אחורי ליטרלי משמאל עם לחץ על השק הדורלי.
מומחה לכירורגיה כותב לאחר שראה את CT שלי: יש פריצה שמאלית גדולה L5-S1 עם הצרות תעלה ומבנה מוזר של חוליה L5 אולי מולד. אורטופד זה מציע לי דיסקקטומיה וקבוע TLIF או לפחות נוקלאופלסטיקה
רופא במרפאת כאב מציע זריקה אפדורלית.
מה מומלץ? מה נעשה בכל טיפול שכזה? מה הסיכונים, ההשלכות ואחוז ההצלחות בכל טיפול?
תודה מראש
פולי (אני בת 27 ועדיין אין לי ילדים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי כאבים חזקים-גב וירך
ד``ר ליאור מרום05/08/2009המקרה שלך מורכב ואין אפשרות ליעוץ פרטי ברמה כזו דרך האינטרנט.
הפורום,להזכירך, לא עונה על שאלות פרטניות ולא מחליף יעוץ פורמלי של מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בכל זאת אפשר להסביר
פולי05/08/2009על כל אחד מהטיפולים הללו והשלכותיהן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בכל זאת אפשר להסביר
ד``ר ליאור מרום05/08/2009כעקרון - לא מבצעים ניתוח TLIF בפריצת דיסק ראשונית !, ובוודאי שלא יוחלט על טיפול כזה ללא נסיון מינימלי בטיפול פחות אגרסיבי, וללא בדיקת MRI קודם לכן.
לגבי זריקה אפידורלית- זה תלוי במשך הכאב, יעילותה פחותה אם הכאב ארוך טווח.
צריבת דיסק- נקבעת רק לאחר בחינת MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידע כלליטל03/08/2009
אני בן 21 גובהי 1.70 ומשום מה שאני מודד בבוקר את הגובה אני יוצא גבוה יותר מ-1.70 ולהיפך בסוף היום אם הייתי בוא נאמר במכון כושר ואני מודד אני מתחת ל.170 איך זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טל
ד``ר ליאור מרום03/08/2009פשוט מאוד- תכולת המים בדיסקים היא גבוהה בבוקר, ועם זמן ישנה יציאה קלה וכן ניתן להסביר את הבדלי הגובה הקלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת גב תחתוןטל03/08/2009
האם ישיבה ממושכת של כ- בממוצע ביום 10 שעות כל יום במשך שנתיים וחצי יכולה לגרום לעקמת בגב תחתון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טל
ד``ר ליאור מרום03/08/2009לא !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח mriשי29/07/2009
מה המשמעות של סימני התייבשות הדיסק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שי
ד``ר ליאור מרום29/07/2009היות והדיסק מכיל מים, בזמן תהליך ניווני הוא מאבד חלק מתכולת המים ולכן זה נקרא התיבשות.
משמעות שהדיסק משנה צורתו ונעשה נמוך יותר- מאבד מתכונותיו האלסטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שחיקהבר מוטי27/07/2009
שלום
אני בן 58 בריא בדרך כלל עברתי ארוע של בלט בחוליות לפני כ3 שנים
תחביבי הוא משחק הבדמינגטון ופינג פונג
לאחרונה אני חש כאבים בגב תחתןן בקימה בבוקר לאחר שינה של כ6 שעות
הכאבים הם ברמה של הגבלת תנועה בעיקר בגב תחתון ואזור שרירי הישבן
לאחר כשעה המגבלה נעלמת\
שאלתי האם זה ,תופעה ידועה?
המליצו לי לקחת תוסף מזון msm האם מומלץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בבוקר
ד''ר גד ולן28/07/2009אתה מתאר כאבי גב תחתון האופייניים למחלה שחיקתית במיפרקי החוליות בגב התחתון, וזה לא מפתיע לאור גילך.
ממליץ לך לנסות טיפולי כירופרקטיקה ואין מניעה שתיקח תוספי מזון אבל אני לא יכול לגבות את ההבטחות של היצרנים או המשווקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק עם הקרנה לרגל ימיןד``ר ליאור מרום27/07/2009
שלום רב
אני בת 35 אם לשני ילדים (שנתיים וארבע) ואובחנתי לפני שבוע כסובלת מפריצת דיסק בין L5-S1 עם הקרנה לרגל ימין. התקף הראשון היה לפני חצי שנה ומאז אני לא עובדת. בהתקף הראשון יכלתי לשבת, לשכב על צד שמאל בלבד, לעמוד מס' דקות וללכת מס' צעדים.טופלתי בתרופות, פיזיותרפיה (5 טיפולים), דיקור (5 טיפולים),כירופרקטיקה וליזר (6 טיפולים). בצעתי הליכות מידי ערב. היתה הטבה לאחר כשלושה חודשים, אך הכאבים הסטטים מעולם לא פסקו. לפני חודש חלה החמרה והלכתי ל3 טיפולים כירופרקטים שלא הועילו.לפני שבועיים כבר לא יכלתי לשבת.יכלתי לשכב רק על צד שמאל ולא יכלתי לישון בלילות גם עם משככי כאבים וכדורי שינה. בנוסף חשתי העדר תחושה בכף הרגל בירך ובעקב.לפני שבוע רק הצלחתי לקבל CT דרך המיון.הטיפול התרופתי אינו עוזר לי כלל וגילתי שרק קומפרסים של קרח עוזרים להקל על ההתכווציות.
מצ"ב ממצאי הCT והצילום.
פרופ' פרבר קבע כי יש לנתח מיד.ביקרתי אצל פרופ' מירובסקי שבוע שעבר אשר בדק אותי וקבע "מסוגלת לעמוד על קצות האצבעות והעקבים,SLR חיובי מימין בC 45,מצד שמאל שלילי. קיימת ירידה בתחושה לפי S1 מימין,כח השרירים בגפים התחתונים תקין, החזר אכילס מצד ימין לא הופק." הוא יעץ לי לבצע הוצאת דיסק ולאחר שהבעתי את חששותיי מניתוח הציע לנסות קודם פיזיותרפיה ודיקור. " הוא גם המליץ לי על זריקות אפידרול שאותן סרבתי לקבל.
התחלתי טיפול פזיותרפי על בסיס יומי . רמת הכאבים ירדה מאז תחילת ההתקף ואני מצליחה לשבת מספר דקות כדי לאכול וקצת לעמוד ולהתהלך.
שאלותי:
1.האם בדיסקטומיה מוציאים את כל הדיסק או מנקזים רק את הג'ל שנשפך.
2 .אם רק מנקזים או לא מנתחים אז מה הסיכוי שהדיסק הקרוע ימשיך לנזול ולייצר דלקת כל פעם מחדש. כמה זמן נמשכת הנזילה חודשים או שנים?האם בכלל נשאר לי ג'ל בפנים?
3.האם הקרע מתאחה לבד ?
4.האם מומלץ לקבע את הדיסק שלי ומה ההשלכות של אי קיבועו או קיבועו על פריצות עתידיות של הדיסקים מעליו. אם כל הדיסק מוצא אז יהיה חיכוך בין החוליות שגם יגרום לכאב לא?
5.האם אתה ממליץ לנתח מקרה כמו שלי ומה סיכויי ההחלמה שלי ללא ניתוח?
6.האם ההיצרות גורמת לי לכאבים?
7.איזה ידע יכול להוסיף לי פגישה עם נוירוכירוג?
אנא עזור לי וענה לי בהקדם הפחד שלי מניתוח הוא רב.
בטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בטי
ד``ר ליאור מרום27/07/2009תמונה יפה, וסכמת יפה את מצבך.
1) מוציאים את החלק שלוחץ על העצב הלחוץ- לא את כל הדיסק
2) באופן סטטיסטי- 5 אחוז של חזרת בקע הדיסק לאותו צד או לצד שכנגד לאחר ניתוח.
3) הקרע עובר תהליך שנקרא פיברילציה, יש נסיון של הגוף לאחות, אך משום שרקמת הדיסק אצל אדם מבוגר אינה מכילה כלי דם, ברב המקרים הדיסק עובר תהליך שנקרא קלציפיקציה.
4)באופן עקרוני- אין צורך לקבע בפריצה ראשונית.
5) לא אוכל לחוות דעה בדרך זו
6) כן
7) שום ידע !, את צריכה יעוץ של מנתח עמוד שדרה ( בין אם הכשרתו הבסיסית היא אורטופדיה או נוירוכירורגיה ועיסוקו הבלעדי הוא ניתוחי עמו"ש.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מרום על התייסותך המהירה
בטי28/07/2009תודה ד"ר מרום על התייסותך המהירה והעניינית
ברשותך עוד מס' שאלות קטנות
1.אחרי ניתוח להוצאת הדיסק סוגרים את הקרע או שסומכים על קלסיפקציה טבעית?.
2. ללא ניתוח אני מניחה שהג'ל מתפזר ונספג בגוף ואילו הדיסק עובר קלסיפיקציה.אם כן מה הסיכון בכך ולמה בכל זאת לעשות את הניתוח?
3.האם דיסק שעבר קלסיפקציה טבעית רגיש יותר לבקע דיסק נוסף?
4.אם ההיצרות גם מכאיבה כיצד יפתור זאת ניתוח?
מצ"ב גם תמונה במבט צד
שוב המון תודה על הסבלנות והעזרה
בטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה באמת לעבור ניתוח ?
ד''ר גד ולן28/07/2009הסיבה היחידה לעבור ניתוח במצבך היא כי עפ"י מחקר SPORT שנעשה בארה"ב בשנים האחרונות, אדם במצבך שינותח יהיה במצב יותר טוב מבחינה כאבי גב, כאבי רגל ומדדי איכות חיים מאשר אדם שיטופל במנוחה, פיזיוטרפיה ומשככי כאב בלבד. כך מראה המעקב לשנתיים של מחקר זה.
אם את מוכנה לסבול את כאבי הגב והרגל לאורך מספר חודשים ןמקובל עלייך שאיכות חייך תהא פחות טובה אם לא תנותחי אז אין שום סיבה שתעברי ניתוח.
כל היתר זה מנגנוני הגנה ופחד מניתוח, ואת זה אף מנתח לא יכול לפתור בהסברים רציונליים....
ויסלחו לי הצדדים שהתערבתי....:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: בטי
ד``ר ליאור מרום28/07/20091) בד"כ לא סוגרים אלא מצמצמים על ידי צריבה עם אמצעים חשמליים.
2) זו שאלה היפוטטית ללא מענה,כל אדם מחליט מהי דרך הטיפול שרצויה ומתאימה לו.
3) לא
4) בניתוח מסירים לחץ על ידי הוצאה של אותו חלק דיסק שבקוע ובכך משיגים את אפקט שחרור הלחץ מהשורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבמוזס27/07/2009
אני בגי 45 יש לי כבר שנים בעיות גב תחתון .
פיזוטרפיה לא עזר,הצילומים לא מראים נזק כלשהוא.
הייתי במרפאת כאב נתן לי כדורים מסוג :טרמדקס פלאשטב 50מ"ג 4 פעמים ביום.
אני לוקח רק שממש כואב חזק מנסה לסבול את הכאב .
שאלתי האם יוכל להיות קשר בין כאב גב תחתון לעמוד השדרה?
והאם אפשר לפנות לרופא מומחה לעמוד שדרה ישרות בבית חולים או חייבים דרך קופת חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מוזס
ד``ר ליאור מרום27/07/2009להזכירך עמוד השדרה זה בגב.........
ניתן לפנות לכל בית חולים שיש לו יחידה לניתוחי עמוד שדרה ליעוץ- בהפניה של הקופה לפי ההסדרים של כל קופה עם בית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעצם הזנב כתוצאה מנפילההלן27/07/2009
שלום רב,
לפני עשרה ימים בדיוק נפגעתי בעצם הזנב כתוצאה מנפילה על אבנים בחוף הים. בימים הראשונים סבלתי מכאבי תופת במעבר מישיבה לעמידה ולהיפך, כך גם בעת התעטשות, התכופפות וקיום יחסי מין. הכאב הוחלש מעט בימים האחרונים, אך לא במידה ניכרת. השאלה שלי היא האם אני צריכה לפנות לבדיקה רפואית או פשוט לחכות שזה יעבור עם הזמן? אציין שאני בחורה בריאה בת 24 ללא עבר רפואי בעייתי וללא בעיות גב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה לעצם הזנב
ד''ר גד ולן27/07/2009כדאי לפנות לבדיקת רופא ולבצע מיפוי עצם שיראה אם נגרם שבר.
אין לזה טיפול אך יש לזה חשיבות מבחינת תיעוד, ואולי אחרי בדיקת רופא תקבלי גם תרופות לשיכוך כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עמוד שדרה שני - סיבוךשולי תורגמן26/07/2009
באפריל 08 עברתי ניתוח עמוד שדרה שני קיבוע בגב תחתון בביח אסותא תא כתוצאה נקרע שק העצבים אך לא אובחן שנגרם חור בדורה וישנה דליפה כצוצאה אני עם כאבי ראש חזקים אי יכולת להתכופף כאבי גפיים ועוד ומועמדת לניתוח לתיקון המצב נאמר לי שלא בטוח שיהיה אפשר לתקן
לאור האמור לעיל אבקש לדעת מהם הסיכונים למצב ללא ניתוח ומהם הסיכונים לתיקון המצב.
נעשו בדיקות אם אר אי 5 פעמים ושם נראה שיש מנינגוצלה בגודל 11 סמ רוחב 12 סמ אורך
אבקש את התיחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שולי תורגמן
ד``ר ליאור מרום26/07/2009מצבך אינו פשוט.
לא ניתן להתיחס לשאלתך מבלי לעבור על ההדמיה, מציע לך לשאול את השאלות החשובות הללו את המנתח שלך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתמ25/07/2009
שלום, ואני בת 37 וסובלת מזה 12 שנה מאוסטופורוזיס בעקבות מחלת סרטן שד , אשר בעקבותיה הפסיק לי המחזור. אני מטופלת כבר 5 שנים באויסטה + סידן + ויטמין D ללא שיפור כלל. לאחרונה גיליתי כיפוף בעמוד השידרה העליון – צוואר. צילום של עמוד השידרה מראה שהכל תקין, (ביקור אצל אורתופד, אולם לא מומחה לעמוד השידרה) אם כי אני יודעת בוודאות שהכיפוף בעקבות המחלה החל. אני מוזמנת לרופא אנדיקרונולוג לשבוע הבא ומן הסתם הטיפול התרופתי ישתנה. האם ניתן לטפל בכיפוף? אני חייבת לציין שזו ממש ההתחלה. אני חרדה מאוד ושרויה בדיכאון עמוק. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מ
ד``ר ליאור מרום25/07/2009במידה וחל שינוי מבני בחוליות- לא ניתן להחזיר את המצב לקדמתו.
ניתן לטפל בטיפול תרופתי מונע על מנת למנוע קריסה נוספת או להאיט אותה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מ25/07/2009מדוע לא ניתן?
הרי יש היום טיפולים בעקמת?
בשינוי טיפול תרופתי, העקמת תיעצר?
כיצד יכול להיות שתוך חודש / חודש וחצי נהייתה לי עקמת?
האם זה לא תהליך הדרגתי שניתן לצפות בו קורה? אני לא ראיתי שזה קורה, אבל מרגישה שזה מחמיר מרגע לרגע.
האם התעמלות בונה עצם יכולה כעת במצבי לגרום לנזק?
אני נואשת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: שרית
ד``ר ליאור מרום25/07/2009בודאי שיש טיפולים לעקמת אך לא על רקע אוסטאופורוזיס!!
מצטער, אך שאלותייך חורגות ממה שאפשר לענות בפורום, ואינם תחליף ליעוץ מסודר.
התיעצי פורמלית עם מנתח עמוד שדרה ואנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתוןחנן24/07/2009
שלום ד"ר.
אני סובל מכאבים בגב תחתון בגלל בלט קל ב: L5/S1 וגם בגללל שעצם הזנב שלי בזווית ישרה .
הכאבים בישיבה בעמידה ממושכת וגם בשכיבה בלילה ובזמן הירידה מהמיטה .
שאלתי :
איך עצם זנב ישרה גורמת לכאבים כאלה .
האם החלפת מזרון יכולה להקל על הכאבים (אולי הכאבים שלי הם בגלל המזרון) ולאיזה סוג של מזרון .
תודה
הירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף אחד עוד לא הוכיח
ד''ר גד ולן24/07/2009קשר בין זווית עצם הזנב לכאבי גב, והקשר ביניהם הוא קלוש.
לגבי מזרון מתאים הרי שאין כאן פתרון בי"ס, וההמלצה היא לנסות מספר מזרונים עד שתמצא את זה שמתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פריצת דיסקנפתלי23/07/2009
האם ניתוח פריצת דיסק ב- L4/L5 יכול להשפיע בעתיד על L3/L4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה על גבהים סמוכים
ד''ר גד ולן24/07/2009רק אם הניתוח לטיפול בפריצת הדיסק כולל קיבוע L4-5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי mriגלית21/07/2009
בעלי סובל מפריצות דיסק נותח בעבר וכעת שוכב עם כאבים מטורפים ברגל ,צולע ומכור למשככי כאבים להלן תשובות הmri אשמח לשמוע לפני פניה למנתח.
מימצא המתאים לפרגמנט דיסק גדול ברצס הימני של l-5 הנימשך מגובה l4-5 ועד גובה l-5-s-1 מלווה בריקמה צלקתית|דלקתית הממצא גורם להדחקות ודחיקה של השק התיקלי ולדחיקה ניכרת של השורשים מימין.
לציין האדרה עם גדוניניום לאורך
מהלך שורש s1 הימני בשק התיקלי יתכן ומדובר בארכנוידיטיס.בנוסף נראה גם בקע אחורי שמאלי קטן יותר בl5-s1 כמה זה חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Failed back
ד''ר גד ולן21/07/2009התיאור שלך של מצבו של בעלך ובהתאמה לתיאור ממצאי ה-MRI מעידים על בעייה חמורה דייה לפנות למנתח.
במצב זה אין לטיפולים לא ניתוחיים כל סיכוי לשפר את מצבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)