מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרמים בגב תחתוןאני26/08/2009
שלום
אני מתאמנת ומאמנת ובזמן האחרון חשה זרמים בישבן שמאל גב תחתון שמקרין לי גם לרגל
ללא כאב ,רק אם נוגעת יש לחץ על העצב
האם עלי לדאוג?מה עליי לעשות ואיך לטפל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדאוג לא, אבל כן ללכת לבקר אורתופד
ד''ר גד ולן31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקיניב26/08/2009
שלום
לאחרונה אובחן אצלי בלט דיסק הממצאים הם :
בגבהים S1-L5-L4 בלט דיסק היקפי קטן המצר את נוירל פורמינה ומוחקת את שומן אפידורלי
אז ראשית האם משהו מסוגל לתת לי הסבר מה יש לי?
מה אפשר או צריך לעשות עם הממצאים?
האם מותר לי לרוץ ?? האם מותר לי להמשיך עם אופני שטח?
אני סובל מאוד מכאבי גב בזמן נהיגה ולפעמים אחרי ריצה
אשמח לתגובתכם.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יניב
ד``ר ליאור מרום29/08/2009בלט: כמו שזה נשמע, בליטה של הדיסק לאחור.
מותר לעשות הכל כל עוד זה אינו מפריע.
תזדקק לבדיקת מנתח עמוד שדרה באופן פורמלי ליותר מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה קטנה לד''ר וולןדניאל26/08/2009
שלום ד''ר וולן, אכן איך שאמרת שרוב הסיכוי אני אגיע אלייך בבית החולים סורוקה, בדקתי וזה אכן אתה.
תשמע אני רוצה לומר לך מספר מילים, אני בטוח שיש לך הכוח לגרום לי לעבור ניתוח,
כשאני יגיע לשם אני יגיד לך שזה אני מהפורום שאמר את זה אל תדאג.
אני רוצה לבקש ממך משהו, בבקשה אני פשוט מתחנןןןןןןןן אלייך תעשה שאני יעבור ניתוח גם אם העקמת לא מעל 45 מעלות, אתה לא מבין איזה סבל יש לי לפעמים מחשבות להתאבד בגלל זה, זה הדבר שגורם לי כל כך הרבה עצב =,[ אתה לא יודע כמה קשה לי עם זה, לנסות להסתיר מכולם שיש לי את זה, זה כמו שילדה ויהיה לה איבר מין גברי ותצטרך להסתיר את זה, אני לא יכול ללכת לים ורוב הזמן אני בבית בגלל זה, אף בוכה לעיתים, אף אחד בלי עקמת לא יכול בכלל לתאר את הכאב שמישהו עם עקמת מרגיש.
אני מתחנן ד''ר תעשה הכל שאני אעבור ניתוח!!!
יש לי תור ב 24.10 אם אני לא טועה אני יזכיר לך שזה אני מהפורום
תודה ד''ר אתה מלך ותודה על התשובה ! חיזקת אותי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחכה לך
ד''ר גד ולן31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר ניתוחטל24/08/2009
שלום רב,
אמי בת 71 עברה ניתוח - בחוליה L1+L2 בעקבות שבר שנוצר כתוצאה מתאונת דרכים
הניתוח שעברה החדרת צמנט לחוליות השבורות.
מספר ימים לאחר הניתוח - היא חשה כאבים עזים באיזור האגן
אבקש לדעת , האם יש קשר לניתוח , מה הטיפול המומלץ במצב כזה שהכאבים עזים
היא אינה יכולה לעמוד או לשבת.
תודה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני הייתי מחפש שבר באגן
ד''ר גד ולן31/08/2009מציע לך לפנות לאורתופד לבדיקה ולשקול ביצוע צילום אגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באגןאור24/08/2009
מהו הטיפול המומלץ לשבר באגן(תאונת דרכים)ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש 6 סוגי שברים שונים באגן
ד''ר גד ולן31/08/2009אז בקלים אפשר לטפל במנוחה ומשככי כאב בלבד ובמורכבים צריך לטפל בניתוח.
עלייך להתייעץ עם אורתופד המתמחה בניתוחי אגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר באגן
אור31/08/2009הרופא אמר לי שאכן זה שבר קל ונתן לי כדורים פרקוסט.אך שאלתי היא האם השבר יתאחה מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר מתחבר מעצמו
ד''ר גד ולן01/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב או כליותטליה23/08/2009
שלום רב,
לאחרונה היתגלו אצלי בשתן חיידקים ואני מטופלת בזינט..יש לי חיידק אי קולי, וקיבלתי 10 ימים זינט, עשיתי בדיקת שתן ובתרבית יצא שוב קולי, ושוב קיבלתי זינט, אחרי מספר ימים שלא הייתי בטיפול היתחלתי שוב ועברו מספר ימים ויש לי כאבי גב ימין ממש בתפר בין הישבן העליון בצד , אלא שגם הרגל כשהייתה בתנועה של הרמה גרמה גם לכאב הגב, עשיתי עוסוי גב, מנורה כחולה, והמקום כואב בנגיעה אם כי אני יותר משוחררת מאתמול, האם ייתכן שהכאב הוא מהכליות ולא מהגב? הרי אני מטופלת בזינט, למרות שלא עוזר לי...אייך אפשר להבחין בין סוגי הכאב והמיקום, אם יש לך תמונה שמראה בדיוק את מיקומה של הכלייה הימנית..אני לא מצאתי... ואם יש קשר בתנועתיות, שכן בתנועות מסויימות יש כאב...וגם בלי תנועות...
אגב בשבוע שעבר קיבלתי זריקה בצד השני ביכלל והוא התחיל לכאוב לי...הזריקה נועדה לבדיקת ציסקופיה..לדרכי השתן...והזריקה משום מה כואבת..האם ייתכן שיש איזה קשר? ואם לא אני מוטרדת מהכליה ורוצה יותר טיפים.. אגב יש לי היצרות קלה בתעלה הוירטבברלית, בגוב ל 5 ל 6כמו כן בעבר היה לי כאבים נשית..אישיאה, ועשיתי דיקור וזה עבר...אך אינני זוכרת אם זה היה באותו מקום...ועוד משהו בבדיקה מלפני שבוע היה מעט חלבון בשתן10 שזה בנורמה עד 30, ועד שקיבלתי את הטיפול עברו עוד יומיים, ולא כאב לי הכאב היגיע בשבת, אני יושנת עם מזגן, ופתאום היתחלתי להזיע, אני מקווה שזה היתכווצות ולא כליות... סליחה על אורך השאלה מקווה שהבנת שהיה חשוב לי להיכנס לפרטים...
תשובתך חשובה לי מאוד
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב או כליות ?!
ד''ר גד ולן23/08/2009גבירתי היקרה,
הכאב שאת מתארת יכול להיות עקב מחלה בכליה או עקב בעיה בעמוד השדרה המתני.
עלייך לפנות לבדיקת אורתופד, שכן רק כך אפשר יהיה להבין איפוא הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בחוליהאורן22/08/2009
שלום רב,
אני בן 29. לפני מס' חודשים החלו להופיע אצלי כאבים חזקים משמאל לעמוד השדרה. בבדיקת מיפוי עצמות נמצאת קליטה מוגברת באיזור D5. בעקבות ממצא זה בוצעה בדיקת MRI שהראתה בצקת משמאל לחוליה זו. אשמח לדעת מה משמעות הממצא ומהם דרכי הטיפול האפשריות?
תודה,
אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת בחוליה
ד''ר גד ולן22/08/2009לא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה גופנית במרפאה ועיון בבדיקת ה-MRI בה מודגמת הבצקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח סקליוזיסדניאל21/08/2009
שלום רב,
אני לא יודע אם לגשת ישר לשאלה או להרחיב,
אז אני אנסה לקצר, בכל מקרה בגיל 12 התגלה אצלי סקליוזיס ברמה קלה והופנתי לפיזיותרפיה, עד היום אני ממשיך בתרגול, אך בחודשים האחרונים החלו כאבים מאוד חזקים בבליטה שבגב התחתון (אחד בפנים ואחד בחוץ) אז בזה שבולט יותר, בנוסף קשה לי לנשום, זה קורה לאחר העבודה שבה אני נמצא רוב הזמן על הרגליים.
לפני מספר ימים הייתי אצל אורתופד שונה מזה שהייתי קודם והוא אמר שהעקמת היא כבר במצב בינוני-קשה, אני מאוד מאוד מאוד רוצה לעבור ניתוח, הוא הפנה אותי לסורוקה אך אינני בטוח כי אני הולך לעבור ניתוח.
האם יש לי, כבן 17, זכות לבקש לעבור ניתוח גב, על תשלום המרפאה, איך שנאמר לי כאן בעבר, הניתוח הוא על חשבון המרפאה (קופ''ח לאומית), ואם לא, מה מחירה במרפאה פרטית?
בנוסף שאלה מאוד חשובה, כמה זמן נארך הניתוח + שיקום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תיקון עקמת
ד''ר גד ולן22/08/2009ככלל מנתחים עקמת רק אם היא מעל 45 מעלות וללא קשר לכאב.
אם הפנו אותך לסורוקה אז סביר שתגיע אלי.
הניתוח יכול להתבצע בבי"ח ציבורי ע"ח קופת החולים בה אתה מבוטח, או בבי"ח פרטי ואז המימון מוטל על המנותח אם ישירות מכיסו או דרך ביטוח רפואי משלים.
הניתוח אורך מספר שעות, האשפוז נע בין 5 ל-7 ימים ובד"כ חוזרים ללימודים לאחר כ-30 ימי חופשת מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות שידרתיתיעקב21/08/2009
שלום!
יש לי 3 בלטים ובנוסף היצרות שידרתית.
יש לי כאבים מוקרנים לרגליים, נימול, הליכה איטית ואי יכולת הליכה למרחקים.
הוצע לי ניתוח ואני לא רוצה כי אני מפחד.
אילו פיתרונות אחרים יש להציע לי לפיתרון הבעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות שידרתית
ד``ר ליאור מרום21/08/2009כל הטיפולים שקיימים בשוק ושאינם כוללים ניתוח !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
יעקב21/08/2009שלום!
האם שאיבת דיסק תתאים לי לאור הנתונים שנתתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יעקב
ד``ר ליאור מרום21/08/2009תמונתך נאה, אך אין בה כדי להחליט על צורת הטיפול שלך.
צריבת דיסק ( לא משתמשים יותר בטכניקת שאיבה ) היא דרך טיפול לאנשים אשר סובלים מפתולוגיה דיסקלית, וההחלטה נעשית על פי קליניקה וMRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב...(:19/08/2009
מאז שאני קטנה אני לא יכולה לשבת ישר זאת אומרת שהגב שלי כול הזמן כפוף לא משנה אם אנסה ליישר אותו אוכל מקסימום חמש ד'ק הוא נראה נרמלי לגמרי אבל לפעמים הוא נתפס לי וזה כאבי מוות.
אני לא יודעת מה לעשות איתו כבר אשמח עם תעזור לי (:
מוניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מוווניקה.
ד``ר ליאור מרום20/08/2009שאלה מסוג זה לא יכולה לקבל תשובה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שהרופא פה לא מפנה אותך
אור24/08/2009לאן שצריך.בכול אופן גם אני סובלת מזה ונדמה לי שזה עקמת.
בכול אופ,דווקא זה גורם ליותר כאבים.
יש תרגילים שעוזרים.תבקשי הפניה לפיזוטרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק ועבודהשואלת19/08/2009
האם לאישה שיש לה פריצת דיסק צווארית לא מומלץ לעבוד בתור קופאית בסופר?
המליצו על אי הרמת משא כבד, האם זה עלול להחמיר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק ועבודה
ד``ר ליאור מרום19/08/2009לא ידוע לי על הגבלה כזו .
כל מצב שהוא ,ברמת התאוריה ,עשויה להחמיר מצב קיים. וכן, החמרה יכולה לבוא ללא כל קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם הזנבחן19/08/2009
ד"ר שלום,
אני בת 26 וסובלת מזה כשנה מכאבים בעצם הזנב. הכאבים מופיעים בעיקר בישיבה (כל תזוזה על הכיסא) ובמעבר מישיבה לעמידה.
חשוב להדגיש שהכאבים אינם כתוצאה מחבלה או נפילה.
האורדותפד הפנה אותי ל-CT, נתן לי כדורי ארקוקסיה והמליץ על פיזיותרפיה.
עברתי כמה טיפולי פיזיותרפיה, אולם לפי הפיזיותרפיסט, אין טיפול לכאבים באזור זה.
הייתי גם אצל כירופרקט, אולם גם לאחר מס' טיפולים, המצב לא השתפר והכירופרקט לא ראה לנכון להמשיך עם הטיפולים. עם זאת, הוא המליץ לי על דיקור סיני.
לאחר ביקור שני אצל האורתופד הוא נתן לי הפנייה למרפאת כאב לקבלת זריקות.
לפי האורתופד במרפאת כאב (על סמך צילום ה-CT), יש לי היצרות בחוליה L5 וכנראה שהיא גורמת לכאבים בעצם הזנב.
קיבלתי זריקה אחת למקום (אני מפחדת לקבל עוד זריקות) ואין שיפור.
האם אכן יש קשר בין ההיצרות בחוליה לכאבים בעצם הזנב?
אציין שהאורתופד הראשון והכירופרקט לא אמרו דבר לגבי היצרות בחוליה.
אודה לתשובתך
חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חן
ד``ר ליאור מרום19/08/2009לא אוכל להגיב ללא בחינת הצילומים בעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות תעלת עמ"שרבקה17/08/2009
ד.נ. במקרה כנ"ל, לאחר שבוצעו כל הבדיקות הרפואיות הדרושות ועל בסיסן ניתנה המלצת רופא אחד לניתוח "רגיל" והמלצת רופא שני לניתוח זעיר-פולשני, האם יש יתרון כלשהוא מבחינת היעילות של פתרון הבעיה (ולאו דווקא מבחינת בטיחות הטיפול, למשל) בין 2 סוגי הניתוח הללו? אציין שאני בת 70+, במצב כללי טוב, פעילה, אך מקבלת סטטין, כינין וכן סידן+ויטמין די. תודה. רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול זעיר פולשני בהיצרות תעלת השדר
ד''ר גד ולן18/08/2009בהיצרות תעלת שדרה ניתן לטפל תמיד ע"י ניתוח פתוח(רגיל) ששיעור ההצלחה שלו גבוה יותר מהניתוח הזעיר פולשני, אבל הניתוח הזעיר פולשני כרוך בפחות סבל למנותח, ויכול להתבצע עיתים אף בהרדמה מקומית בלבד, ועם חזרה מהירה לתיפקוד מלא.
את התאמתך לניתוח הזעיר פולשני ניתן לקבוע רק לאחר עיון בבדיקת MRI שלפיה ניתן לדעת אם יש להליך זה סיכוי לעזור לך.
אני בד"כ לא ממליץ על הניתוח הזעיר פולשני לאנשים מתחת לגיל 70, ולא לאנשים עם דרישה תיפקודית גבוהה ( עוסקים בספורט, הליכה מרובה וכיו"ב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא של MRI-בקשה לחוות דעתז'אן17/08/2009
אני בן 62. האם יש מקום לבצע ניתוח L2-L1 לאור הממצאים בMRI:
1-בגובה L1-L2- מודגמת אקסטרוזיה מרכזית גדולה של הדיסק הלוחצת קשות על השק הדוראלי ומצרה יותר ממחצית מרוחב התעלה. הפורמינות חופשיות
2-בגובה L2-L3-מודגמת הצרות קלה של התעלה. מודגם בלט דיסק מרכזי שטוח הלוחץ קלות על השק הדוראלי
3-L3-L4 -מודגמת הצירות קלה של התעלה. . מודגם בלט דיסק היקפי המשיק לשק הדוראלי
4-L4-L5 -רוחב תיקין של תעלת השדרה והפורמינות חופשיות. אין עדות לבלט דיסק
5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ז'אן
ד``ר ליאור מרום17/08/2009לא קובעים צורך בניתוח לפי ממצאי בדיקה, אלא לפי קליניקה שנתמכת על תוצאות הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעקב16/08/2009
שלום!
יש לי היצרות שידרתית.
איך אפשר לדעת שיש דלקת ושינויים ניווניים בהיצרות השידרתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יודעים שיש דלקת ?
ד''ר גד ולן16/08/2009זה מאד פשוט, אם כואב לך בגב התחתון המקום עם דלקת.
לגבי שינויים ניווניים זה קצת יותר מורכב. אם אתה עד גיל 40 ויש לך היצרות שדרתית אז היא קרוב לודאי עקב בעיה מולדת או התפתחותית, אבל אם אתה בן 70 זה בטוח שינויים ניווניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)