מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב צוואראא15/08/2009
יש לי כאב צוואר שנים אך לדעת החמיר , אני עייפה ומושך לגב תחתון.
יש לי בחילות ואני היתי בפילטיס שמיד היתה לי בחילה והקאתי.
בצילום הראה רק שינוי ניווני, אני בת 47 מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אא
ד``ר ליאור מרום15/08/2009אין מספיק פרטים, מאוד יכול להיות שכל מה שציינת אינו קשור לצוואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת וכאבי גבדנה13/08/2009
שלום,
אני בת 32. יש לי עקמת קלה בגב וכמו כן עמוד השידרה קשתי (גיבנת קלה). אני סובלת כבר שנים מכאבי גב אך לאחרונה החמירו לי הכאבים בגב התחתון בעיקר. פניתי לאורטופד והוא אמר שהדרך היחידה כדי שהמצב לא יחמיר זה לשחות חתירה. אין לי כל קשר לספורט זה ולא נכנסתי לבריכה כבר 12 שנים. ברצוני לדעת האם ישנו ספורט אחר או התעמלות מסויימת אחרת שיכול להקל עם כאבי הגב ואולי אף לשפר את היציבה בגילי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת וכאבי גב
ד``ר ליאור מרום13/08/2009במסגרת קופ"ח קיימים " בתי ספר" לגב אשר מדריכים יציבה נכונה.
כמו כן ניתן להתיעץ עם מדריכי פילאטיס, פלדנקרייז ודומיהם שעוסקים בתחום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ברגל שמאליצחק12/08/2009
שלום
אני בן 60 סובל כחודש וחצי מכאבים ברגל שמאל בירך ומאחורי הברך.
קיבלתי טיפול רפואי- כדורים אנטי-דלקתיים וזריקות וולטרן וקורטיזון. לאחר שאלה לא הועילו, נשלחתי לעשות בדיקת סי.טי.
תוצאות הסיטי:
גובה L4-L5 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי והיצרות התעלה.
גובה L5-S1 בלט דיסק מרכזי עם לחץ על השק והיצרות התעלה.
מה עלי לעשות כאשר אני עדיין לוקח כדורים והכאבים ממשיכים?
תודה רבה
יצחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים ברגל שמאל
ד``ר ליאור מרום12/08/2009בפורום הזה, לא ניתן לבצע יעוץ וירטואלי מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכסנדר, פלדנקרייז, פילטיסטלי12/08/2009
שלום שלום,
יש לי כאבים בידיים בעיקר בשמאל שנראה שהם ממקור צווארי. אני עומדת לעבור MRI בקרוב מאוד.
לכשאקבל תשובת הבדיקה, איזו התעמלות הכי מומלצת..... פלדנקרייז, אלכסנדר, פילאטיס, פיזיוטרפיה או רק שחיה... (גם כשאני שוחה חתירה כואבת בעיקר זרוע שמאל)
בתודה על התשובה המפורטת ככל שניתן
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכסנדר, פלדנקרייז, פילטיס
ד``ר ליאור מרום12/08/2009אין טיפול ללא אבחנה- לאחר הבדיקה הדברים יתבהרו לכל כוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גביוסי12/08/2009
ברצוני לדעת ממה נובעים הכאבים בגב עליון שאני עומד על הרגלים במשך 1/2 שעה פחות או יותר מתחיל כאב בגב העליון כאבים חזקים עד שאני נאלץ לשכב עד יעבור כאב. בכל פעם שאני עומד הרבה זמן מתחיל הכאב וכאב חזק שאיני מצליח לעמוד יותר ונאלץ לשכב
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יוסי
ד``ר ליאור מרום12/08/2009המדור אינו עוסק ביעוץ פרטני ואינו מחליףבדיקת רופא- לך להבדק !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בהריוןשירה10/08/2009
אני בהריון חודש שמיני לפני כחודש התחילו לי כאבים בצואר כתפיים גב עליון כאבים שמלווים אותי כחודש יש לציין שאני נמצאת במתח נפשי ושרירים מאוד מכווצים ותפוסים אני מאוד מפחדת לקראת הלידה לגבי זריקת אפידורל במצב כזה אני מעוניינת לטפל בעצמי אחרי לידה בטיפולים של רפואה משלימה וטיפול פסיכולוגי אך הדבר ממנו אני חוששת כעת זה הלידה ואיך יעמוד הגב בלידה עם זריקת אפידורל האם עלי לחשוש מלקחת אפידורל במצב כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בהריון
ד``ר ליאור מרום11/08/2009אם אין התווית נגד רפואית- אין מניעה מבלוק אפידורלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב התחתוןאורלי09/08/2009
אני בת 29 ובחודשים האחרונים אני סובלת מכאבים בגב התחתון קיבלתי הפנייה לבדיקת סי טי מרופא כירורג בתוצאות הבדיקה נכתב: "רושם של הגדלת מרווח בין סקרום לקוקסיס ותזוזה קדמית של עצם הזנב לעומת עצם הסרום - דיסלוקציה?" האורטופד שהגעתי אליו עם תוצאות הבדיקה סירב אפילו להסתכל על הבדיקה והציע זריקה נגד הכאבים. מה משמעות התוצאות? האם יש צורך בניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב התחתון
ד``ר ליאור מרום09/08/2009אין לי אפשרות להגיב על מקרה כזה ללא בדיקה ומעבר על ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון בצד ימיןשרית08/08/2009
התחילו לי כאבי גב תחתון בצד ימין של הגוף כנראה שהכאבים החלו מאימונים הכאב נמשך כבר ארבעה ימים . לקחתי כדורים להרגעת הכאב ומשחה לטיפול מקומי אך הכאב נמשך מה עלי לעשות והאם יש איזו שהיא סכנה פעם ראשונה שיש לי כאבי גב תחתון . יש לציין שאני סובלת לעיתים רחוקות מכאב גב עליון שמתמשך בין שבוע לשבועיים לפחות האם יש קשר ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרית
ד``ר ליאור מרום08/08/2009כאבי גב תחתון חולפים בד"כ מעצמם לאחר 2-3 שבועות. במידה ולא ,הבדקי על ידי רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גב ופגיעה עצביתמודאג07/08/2009
דר' שלום רב.
אני בן 31
פעיל ספוטיבית
אובחנה אצלי בעיית גב תחתון:
ספונדילוליזיס דו צדדי ו ספונדילוליסטזיס דרגה 1 L5-S1 + בלט דיסק מרכזי L4-L5
כאבים בגב תחתון המלווים לעיתים בהקרנה לרגל ימין (ירך/שוק לפרקים)
לאחרונה, יש לי תכיפות במתן שתן לפרקים. וכאבים בקצה הפין.
עברתי בדיקות אורולוגיות מקיפות (מלבד אורידינמיקה ובדיקה ע"י סיב אופטי) - ללא ממצאים.
הופנתי ע"י אורטופד לבדיקת MRI, למרות סקפטיות לגבי חידוש ממצאים. עדיין לא בוצעה הבדיקה.
שאלותיי הן:
1. האם יש קשר לבעיה האורתופדית? מס' אורטופדים טענו שלא/סבירות נמוכה.
2. אם נדרש ניתוח, במה מדובר? קיבוע חוליות תחתונות? עד כמה הקיבוע מגביל פעילות בהמשך.
3. למרות שזה אינו תחום העיסוק, האם באמת נדרשת הבדיקה האורודינמית? (שמעתי דעות שונות)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מודאג
ד``ר ליאור מרום07/08/20091) להערכתי, בסיכוי נמוך מאוד.
2) שאלתך אינה רלוונטית בהנחה שהסבירות לבעיתך אינה בתחום עמוד השדרה.
3) זה באמת אינו תחום עיסוקי- ואנני יכול להביע דעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לא פולשני לעקמתירושלמי06/08/2009
אני בן 20, סובל מכאבי גב יום-יומיים כתוצאה מעקמת (קיפוזיס של כ-70 מעלות בערך).
השאלה שלי האם אפשר להשמש בשיטות ניתוחיות לא חודרניות ליישור עמוד-השדרה כמו זו למשל שקראתי עליה ובה מכניסים צ'יפ טיטניום שנפתח בצורת פרח.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ירושלמי
ד``ר ליאור מרום06/08/2009לא כל המצאה שמפריחים באוויר טובה לכל דבר.
בגילך- לא עושים ניתוחים בקיפוזיס של 70 מעלות.
אין כל קשר בין מה שהזכרת למה שיש לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בעמוד השדרהענבל06/08/2009
כבר הרבה זמן כאשר נוגעים לי בעמוד השדרה בגב התחתון מופיע כאב חד שעולה לכל אורך הגב ונמשך לכמה שניות זה קורה רק כאשר הנגיעה היא מאוד עדינה ובנקודות מסויימות רציתי לדעת על מה זה יכול להצביע זה לא מופיע ללא מגע ולא מפריע בחיי היום יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ענבל
ד``ר ליאור מרום06/08/2009אין אפשרות לבצע אבחנה מרחוק ללא בדיקה, וזו גם לא מטרת הפורום- להחליף בדיקה של רופא !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טיפול לפגיעה בשורש העצב?יונתן06/08/2009
שלום רב,
אני בן 24, כבר יותר מ-20 יום יש לי כאבים בגב,בצוואר, בגב תחתון, וברגל ימין, ובגיד אדוקטור ימין שהקרין גם למפשעה. נבדקתי ע"י רופא כירורג כללי ונישללה בעיה כירורגית, אין עדות לבקעים מפשעתים, יש לי תור אצל רופא אורתופד, אבל התור הוא בעוד 10 ימים, אין לי דיסק בגב, אם הכאבים שיש לי הם כתוצאה מפגיעה בשורש העצב (הנחה) אז האם יש טיפול לזה? והאם הטיפול ע"י ניתוח? תרופות? והאם הטיפול מסוכן?
אבקש את עזרתכם, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש טיפול לפגיעה בשורש העצב?
ד``ר ליאור מרום06/08/2009שאלתך הם מאוד היפוטטיות וללא כל תימוכין של בדיקות, מציע לך להתעזר בסבלנות ולהבדק בצורה מסודרת ולא להעלות השארות חסרות כל בסיס .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום צריך יעוץ...מיואש כבראבי06/08/2009
שלום לכולם ...עברתי תאונה לפני חצי שנה אני סובל מכאבי תופת בגב תחתון ובנקודה באמצע הגב שממש לא נותנת לי שנייה ללא כאב בmri עשו לי לגב תחתון (מותני) גילו שני בקע דיסק ובקשר לגב העליון (אמצע הגב בערך) שזה הכאב העיקרי והבלתי נסבל אמרו לי במשך חצי שנה שזה דלקת ולא בדקו את זה אפילו.הלכתי לרופא פרטי ששלח אותי לעשות mri לעמוד שידרה גבי קיבלתי את הדיסק של הmri והיום שלחו לי פיענוח שאין לי כלום אני כל כך משוכני שהם טועים טעות גדולה אני מצרף תמונה מה mri ולדעתי רואים שם בבירור פריצה או אפילו 2 ( בתמונות של פריצת דיסק באינטרנט ראיתי מקרים פחותים מזה) אני אשמח לקבל חוות דעת כי אני כבר מיואש זה פשוט כאבי תופת ולא יכול להיות שזה ללא סיבה ...תודה מראש אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי - החתך MRI שהיצגת לעיני כל
ד''ר גד ולן06/08/2009לא מראה שום פריצת דיסק כי הוא בכלל לא במישור הנכון.
וחוות דעת ספציפיות לא ניתנות כאן בפורום.
פנה להתייעצות עם מנתח עמוד שדרה במקום מגוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פריצת דיסקרונן05/08/2009
שלום ד"ר
ב19/7/09 עברתי ניתוח עקב פריצת דיסק גדולה L4-5 וחולשה EHL3/5
הניתוח עבר בהצלחה.
עדיין יש חולשה וזרמים באצבעות כף הרגל[ללא שנוי]ויש הקלה משמעותית בכאבי הגב
1.מתי לדעתך יחול שיפור [התחזקות]באצבעות כף הרגל ?
2.האם ומתי מומלץ להתחיל פיזיותרפיה?
3. האם יש הגבלות כלשהן בחזרה לשגרה[לאחר כחודשיים שלושה]?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פריצת דיסק
ד``ר ליאור מרום05/08/2009מומלץ לשאול את המנתח שלך את השאלות החשובות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בכמה מעלות? והאם המצב מסוכן?מודאג05/08/2009
שלום רב,
אני בן 23 ו-8 חודשים, מזה יותר מ- 17 ימים יש לי כאבים בגיד אדוקטור ימין, ברגל ימין ובגב, הכאב התחיל בגיד אדוקטור ימין שהקרין לרגל ימין וגם למפשעה (ולפעמים גם לאשך ימין). לאחר שבוע בערך, הכאב בגיד אדוקטור חלף אך נשאר הכאב ברגל (כאב לאורך כל הרגל- לפעמים הכאב היה בחלק האחורי של הרגל), לציין כי הכאב לפעמים היה גם בישבן (בצד ימין בלבד). לאחרונה (כבר יותר מ- 3 ימים) הכאב ממוקד בגב, לפעמים בגב תחתון, בצוואר וגם ליד ימינית (לכתף).
עשיתי בדיקה אצל כירורג כללי ובבדיקה אין עדות לבקעים מפשעתיים.
עשיתי צילום רנטגן לגב ובתוצאת הבדיקה היה רשום :
צילום ע"ש גבי- מבט חזיתי + צדדי :
מבנה החוליות וצורתן תקין, עמדתן בגדר הנורמה.
סקוליוזיס קמורה שמאלה
צילום ע"ש מותני –מבט חזיתי+ צדדי :
מבנה החוליות וצורתן תקין, עמדתן בגדר הנורמה.
סקוליוזיס קמורה ימינה
בשנת 2000 כשהייתי בן 14 עשיתי גם צילום רנטגן ובבדיקה היה רשום :
צילום ע"ש צווארי +גבי+ מותני :
סקוליוזיס קלה קמורה ימינה בעמוד השדרה הגבי.
לציין כי לא טיפלתי בעקמת שיש לי שנמצאה בבדיקה כשהייתי בן 14, ולציין גם שבתקופה זו אני לא עובד ואני לא מבצע מאמץ גופני, כלומר הכאב בגב שיש לי בתקופה זו לא קשור למאמץ, ובנוסף לזה אני נולדתי בריא ומעולם לא היה לי כאב בגב.
רציתי לדעת שהעקמת שיש לי בכמה מעלות? והאם המצב שלי מסוכן? והאם ייתכן שהזווית תלך ותגדל והמצב יחמיר? מצורף צילום רנטגן, זה צילום מתאריך 3/8/2009
יש לי תור אצל רופא אורתופד ב- 17/8, אבל אני רוצה לקבל קצת אינפורמציה על המצב שלי, אבקש את עזרתך, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בכמה מעלות? והאם המצב מסוכן?
ד``ר ליאור מרום05/08/2009אין שום סכנה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)