מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצוואראיציק17/09/2009
לאחר צילום רנטגן נמצא הצרות בין מרווחים c-5-7 מה פשר הדבר האם זה קשור לפריצת דיסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: איציק
ד``ר ליאור מרום17/09/2009הצרות מרווחים היא ממצא שכיח בגילאי 40 ומעלה- לא בהכרח קשור לתחלואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתרוחמה17/09/2009
תוצאות בדיקת רנטגן שלי רשום- עקמת מותנית קמורה לימין ויש לי כאבי גב עליון בין השכמות,אני בת 45 ,מה עושים? וכמה זה חמור?לבני בן ה16 יש עקמת ובבדיקות שלו רשום עקמת גבית- מותנית קמורה לשמאל, מבקשת לדעת מה עושים ואלו השלכות יש? תודה וכמובן שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רוחמה
ד``ר ליאור מרום17/09/2009מה הקשר בין תלונותיך למה שיש לבן שלך ???
לכי ליעוץ פורמלי- הפורום לא נועד לתת טיפול מרחוק !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת MRIקרן15/09/2009
ד"ר שלום,
עברתי בדיקת MRI עמ"ש מותני ואני מבקשת לשאול האם זה אומר שחלות עלי מגבלות כלשהן בקשר לגב ומה עלי לעשות. להלן תוצאות הבדיקה:
במישורים שונים, במישקולי ערכיT1,T2
עמדה לורדוטית שמורה. אות וסיומת החוט המותני בגדר הנורמה.
בגובה L1-2, L2-3: ב.מ.פ
בגובהL3-4 :בלט אנולוס דיפוזי עם השטחת השק התיקלי. שורשים עדיין חופשיים.
בגובה L4-5 :ב.מ.פ
בגובה L5-S1: בלט אנולוס מרכזי מינימלי. שורשים חופשיים.
לסיכום:כמתואר בגובה L3-4 לקורציה קלינית.
תודה רבה,
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: קרן
ד``ר ליאור מרום15/09/2009לא ניתן לענות לשאלות מסוג זה ללא בדיקתך- התיעצי עם הרופא ששלח אותך לבדיקה זו !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסקי אחורי לטרליורד14/09/2009
שלום רב,
לאחרונה אני סובלת מכאבי גב חזקים הגורמים לי לסבל רב ולמיגבלה בתנועה.
בתוצאת בדיקת סי טי שעשיתי ההתרשמות היא: שב-C5-C6 - בקע דיסקי אחורי לטרלי משמאל עם לחץ על השק הדורלי.
אבקש לדעת על איזה טיפולים מומלץ לי במקרה הנ"ל.
בברכה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ורד
ד``ר ליאור מרום14/09/2009הפורום אינו תחליף לרופא !
להצעת טיפול-גשי ליעוץ פורמלי למנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקעוזי13/09/2009
להלן ממצאי בדיקת CT שעשיתי בתאריך 5.8.09
עמדה לורדוטית מותנית תקינה.
בגובה L1-2: תקין.
בגובה L2-3: הדיסק מנוון עם תופעת וואקום.
בגובה L3-4: הדיסק מנוון עם תופעת וואקום. בלט אנולוס אחורי ופרא-מדיאני ימני לוחץ על השק
התקאלי.
בגובה L4-5: בלט אנולוס לוחץ מעט על השק התקאלי.
בגובה L5-S1: ללא לחץ על השק התקאלי או שורשי העצבים.
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי האם אפשר לטפל בבעיה ללא צורך בניתוח כי לפי מה שהבנתי אין לי פריצת דיסק אלא רק בלט דיסק.
תודה רבה
עוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עוזי
ד``ר ליאור מרום13/09/2009אין "לנו" אפשרות "לטפל" בך ללא בדיקה, לך ליעוץ פורמלי של מנתח עמוד שדרה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתוןדור נבי12/09/2009
שלום רב,
בחודשיים האחרונים הצטמצם חלקי במיטת השינה לכדי 60 ס"מ בקושי.
בערך באותו זמן התחלתי להתאמן (פעמיים בשבוע) בחדר כושר, ברמת קושי מתונה ביותר.
וגם, בערך באותו הזמן, החלו להופיע לי כאבי גב, לאחר השינה, הנעלמים כשעה אחרי הקימה.
רציתי לדעת, מה יכול לגרום לכאבי גב שכאלה? אודה לתשובה עקרונית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב אחרי שנה
ד''ר גד ולן13/09/2009זה נשמע כמו סיפור של תנאי שינה רעים על מיטה ומזרון לא מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תחתוןאורטל11/09/2009
שלום שמי אורטל ביום ראשון בתאריך 7/09/09 הייתי בעבודה והתישבתי כאשר הכפות הרגליים מופנות לכיוון הירך הפנימית ובאותו זמן סובבתי את הפלג גוף עליון לכיוון שמואל, לאחר מיכן היו לי כאבי גב הלכתי לרופא משפחה והוא אמר לי שזה דלקתהייתי בבית חמישה ימיםחזרתי לעבודה אבל אינני יכולה לשבת בשום מקום עקב שכואב לי בסוף עצם הזנב שבעמודה השידרה, החלק העליון התעוות לי לצד ימין
האם יש צורךללכת לאורטופד כדי לבדוק את המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי לבדיקת אורתופד
ד''ר גד ולן13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר, ראש וידייםענבר10/09/2009
שלום
אני בת 32, ובמהלך תשעת החודשים האחרונים סובלת מכאבי צוואר, כאבים בחלק האחורי התחתון של הראש (בצדדים, מעל הצוואר- עד כדי חוסר יכולת לעתים להניח את הראש על הכרית), כאבים ברקות וכאבים ביד שמאל.
רופאת המפשחה נתנה לי כדור בשם nabuco שכמעט ולא עזר, ולכן פניתי לאורטופד.
האורטופד בדק אותי מאוד בקצרה (מישש את אזור הצוואר והכתפיים) ואמר שהצוואר שלי איבד את הקימור הטבעי שלו ושכל חגורת הכתפיים תפוסה, נתן לי ארקוקסיה, אמר שאני צריכה לישון עם כרית אורטופדית ושלח אותי לפיזיותרפיה. שאלותיי הן:
- בהפנייה לפיזיותרפיה נכתב כי האבחנה היא cervicitis. כל חיפושיי אחר המונח העלו רק נושאים הקשורים לצוואר הרחם. במה מדובר?
- האם כדאי לקחת את הארקוקסיה? לתרופה זו יש שם בעייתי.
- האם הבדיקה שבוצעה על ידי האורטופד מספקת על מנת להגיע לאבחנה, ואם לא- אילו בדיקות כדאי עוד לבצע?
אודה מאוד לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ענבר
ד``ר ליאור מרום10/09/2009את צודקת, אין מונח כזה שקשור לעמוד שדרה צווארי .
כל עוד לא תנסי את הטיפול ,לא תדעי האם הוא יעיל.
אנני יודע מה ואיך נבדק ולכן לא אוכל להגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקאושרה09/09/2009
לאחרונה התגלה אצל בעלי בלט דיסק בשני מקומות,אני רוצה להבין מה זה אומר,האם זהו סוג של פריצת דיסק?איך הוא נגרם?איך מטפלים?הוא עובד כ-13 שנה בעבודה פיזית,כפועל במחלקת ייצור במפעל.האם זה תוצאה של עצבים?הכאב מקרין לו לרגליים.קשה לו מאד לתפקד.אשמח להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אושרה
ד``ר ליאור מרום09/09/2009בלט הינו ממצא שכיח , ולאו דווקא בעל משמעות.
לא ניתן לענות לשאלתך מבלי לבדוק אותו ואת ההדמיה שעשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת מוטות הרינגטוןמאיר07/09/2009
א . נ
שמי מאיר ואני בן 39 נשוי ואב ל - 2 והשלישי בדרך .
בגיל 16 עברתי ניתוח סקלויוזיס מחמיר וקשיי נשימה במאמץ והכנסת 2 מוטות הרינגטון לאורך כל הגב T4 - L3 כיום סובל מ 3 פריצות דיסק וכאבים עזים במשך כל היום . טופלתי במרפאת כאב כ 8 חודשים ועברתי הזרקות ולאחר מכן טיפול בחשמל לצריבה ( L3-4 , L4-5 , L5-S1 ) לאחר שהטיפולים הנ"ל לא הצליחו והכאב גברו הוחלט על ידי האורטופד לעשות ניתוח להוצאת מוטות הרינגטון ורק לאחר מכן לעשות MRI ולהחליט על המשך טיפול .
שאלתי היא אם בכלל אחרי כל כך הרבה שנים אפשר להוציא את המוטות בגבי ללא כל סיבוך או סכנה להמשך חיים רגילים ללא כל הגבלה כלשהיא והאם זה הפתרון היחיד לבעיה שלי .
אודה מאוד לחוות דעתכם המלומדת והמלצות להמשך דרכי באם לעשות את הניתוח או שיש פתרון אחר .
בתודה מראש
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של מאיר
ד``ר ליאור מרום09/09/2009ניתן להוציא מוטות, זה כרוך בניתוח יחסית מורכב היות והם נמצאים עמוק, נכנסים באותו חתך ניתוחי .
בעיתך לא ניתנת לדיון רציני באינטרנט, ממליץ לך לקבוע יעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום סיטייאופיר07/09/2009
שלום לך עשיתי צילום סיטי מותני ואשמח אים תסביר לי מה זה אומר בפשטות בl23 בלטדיסקליגרמי עם לחץ ניכר על השק התקאלי והיפרטרופיה של הליגמנטה פלאבה היצרות התעלה ובl345 אנולוס שטוח מזה אנולוס והיפרטרופיה מזה של הליגמנטה פלבה מזה והיצרות של התעלה אשמח עם תסביר לי מזה אומר בתודה אופיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אופיר
ד``ר ליאור מרום09/09/2009ישנם מספר מוקדים של לחץ על חוט השדרה עקב התעבות מספר מבנים
קשה להסביר את המונחים הללו ללא רקע באנטומיה
מציע לך לחפש בגוגל תמונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפרסקופיאורן07/09/2009
שלום,
בעקבות CT אובחנתי עם דיסק ניווני L5-S1 עם רטרוליסטזיס קל ודיסק פרוץ משמאל עם לחץ שורשי.
ידוע לי כי ישנה אפשרות לניתוח פולשני זעיר לטיפול בבעיה. אודה על קבלת הסבר על המשמעות של ההתאוששות לאחר ניתוח כזה ועל המיגבלות הגופניות בטווח הקצר והארוך. אני עוסק ברכיבה באופנים באופן ספורטיבי ובן 48.
תודה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אפשרות לניתוח זעיר פולשני
ד''ר גד ולן07/09/2009כי יש לך כבר שינויים ניווניים בדרגה כזו, שלא סביר שדיסקטומיה אנדוסקופית כלשהי תפתור את כל הבעייה.
המצב שאתה מתאר ניתן לטיפול בגישה זעיר פולשנית אך לא ע"י לפרוסקופיה או אנדוסקופיה.
כמובן שדרך הטיפול המיטבית תוכל להיקבע רק לאחר בדיקה ועיון בבדיקות ההדמייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT או MRI לגבלוריא06/09/2009
שלום,
רציתי לדעת מה ההבדל בין הבדיקות מבחינת מה שניתן לראות בכל אחת? האם יש יתרונות ל- CT או ההיפך? איזה אבחון יותר אמין, ומה עדיף.
בתודה מראש לוריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI כמעט תמיד עדיף,
ד''ר גד ולן07/09/2009אולם בהערכה של שברים יש יתרון ל-CT כי ה-MRI לא מדגים טוב עצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזיםלוריא06/09/2009
שלום
לאחר נפילה על הגב כאבים עזים, גם במנוחה בשכיבה בישיבה בעמידה עד כדי שלא ניתן לתפקד, במיפוי עצמות ללא ממצא פתולוגי .
אודה על עצתכם.
בברכה
רותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם המיפוי תקין אז כנראה לא מדובר ב
ד''ר גד ולן07/09/2009שבר אלא חבלה קהה לשרירי הגב.
הטיפול המקובל הוא ע"י מנוחה, משככי כאב ופיזיוטרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית חוליות צוור עליוןיעקב06/09/2009
שלום רב מכובדי
יש לי שאלה , יש לי מזה כשנתיים לחץ על חוליות הצוור העליון , עושה רושם כאילו אני הולך כפוף
אין לי מושג מה לעשות או למי לפנות לבדיקות.
דבר נוסף יש לי הרדמות של 3 אצבעות בכף יד שמאל ,עברתי כבר 2 ניתוחים ביד , ללא הועיל לצערי .
האם זה נובע או גורם משפיע מנגזרת של בעיות הצוור .
תודה מראש על התשובה ,
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן הכוונה היא לצוואר
יעקב06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יעקב
ד``ר ליאור מרום06/09/2009לפנות למנתח עמוד שדרה לצורך הערכה קלינית ובדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה אבל
יעקב06/09/2009האם אני צריך לבקש לעשות בדיקות מסוימות לפני שאני ניגש לרופא צוואר ?
תודה יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יעקב
ד``ר ליאור מרום06/09/2009עדיף להגיע עם CT או MRI צוארי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי מסוים שגם בעיית
ד''ר גד ולן07/09/2009הידיים נובעת מהצוואר.
עליך לפנות לבדיקה ורצוי כבר עם לפחות בדיקת CT צווארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)