מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק עם פרגמנט שנדדחיותה28/09/2009
בבדיקת MRI מלפני כ 9 חדשים אובחנה אצלי בין השאר "פריצת דיסק בגובה 5- L4 עם פרגמנט שנדד מעלה ושמאלה"
האם מדובר בנדידה חופשית של הפרגמנט ואפשרות שלוחץ ומכאיב כל פעם באזורים שונים ?
בשנתיים האחרונות הכאבים נודדים כל פעם לאזור אחר מאיזור המותן ומטה וכבר נבדקתי באופן יסודי לחשדות לבעיות מע' השתן ,כליות (אבנים) ואברים פנימיים נוספים , חשדות שהופרכו והצביעו על ע"ש כמקור לכאבים .
לאחרונה, מזה חודשיים ,התביית כאב חדש קבוע ומעיק באיזור האגן התחתון מורגש משמעותית במפרק הירכיים ועם הקרנת כאב לרגליים , קיים רוב הזמן . מתעצם בישיבה והליכה , עכשיו גם בשכיבה .
בקיצור : סוג של נכות מכאיבה מצב שלא נותן מנוחה והורס לי את החיים !
האם יש אפשרות כאמור שהפרגמנט נדד ללחיצה באיזור הבעייתי?
מה הסיכונים בזה ?
איך מאבחנים ?
איך נפטרים מזה , בלי להיות נפטרים ?
תודה על כל שבב מידע שיעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חיותה
ד``ר ליאור מרום29/09/2009פרגמנט חופשי הוא פיסת דיסק שנתקה מהדיסק עצמו ועשויה ללחוץ על עצב בסמיכות שלה
לא ניתן להשיב מבלי לבדוק אותך בלווית ה MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכופפתי באמבטיה ולא יכולתי להתיישרמיכל26/09/2009
אני בת 32 בריאה 4 חודשים לאחר קיסרי בלי בעיות בגב התכופפתי בליל שישי באמבטיה ופתאום לא יכולתי להתיישר כאבי תופת לא נורמליים שגרמו לי להגיע למצב שלא יכולתי לדרוך על רגל שמאל או להתיישר, קבלתי זריקת וולטרן עדיין יש לי כאבים בעצם הזנב לכיוון שמאל כולל דריכה על רגל שמאל גם כשאני קמה ממצב ישיבה אני מרגישה כאבי תופת כאילו זזו לי החוליות זה מפחיד אותי האם פגעתי אולי בעצב? או מדובר בפריצת דיסק מה אני א מורה לעשות האם זה יעבור? במרם אלו שתי התשובות שקיבלתי אשמח לקבל תגובה מהירה כדי שאוכל להירגע תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכופפתי באמבטיה ולא יכולתי להתיישר
ד``ר ליאור מרום26/09/2009התשובות במר"מ כנראה נכונות- גשי להבדק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בצד ימיןשרית מ.25/09/2009
שלום,
בעקבטת כאב בצד ימין של הגב (המקור לכאב לא מזוהה אך מתחיל בעורף, דרך השכמה, גב אמצעי ותחתון עם משיכה למותן ימין ואף לבטן) נשלחתי לרנטגן והתוצאות מורות כלהלן:
בצילום אגן: סקרליזציה של L5 עם ארטיקולציה אברנטית עם S1 משמאל. פרט לכך אין עדות לשבר או ממצא אחר.
בצילום עמוד שדרה: סקוליוזיס קלה. מבנה החוליות והמרווח הבין חולייתי שמורים.
מה זה אומר והאם זה מסביר את כאבי הגב שלי?
תודה
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרית מ.
ד``ר ליאור מרום26/09/2009לפי התאור שלך: הממצא המתואר בפענוח הוא פגם מולד ללא חשיבות מיוחדת, ובנוסף יש עקמת קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת EMGיוסי25/09/2009
שלום,
אבקש לקרוא עד הסוף כדי להבין את החלק הרלוונטי לחוליות C5 C6 .
מזה שנתיים קיימים כאבים עזים בכתף וחזה שמאל.
הכאבים המשיכו לכיוון מרפק, זרוע ועד לכף היד.
עברתי בדיקות ששללו בעייה קרדיאולוגית.
לפני מספר ימים עברתי בדיקת EMG , מצ"ב המסקנות:
A NCS SHOWED MILD LEFT CTS
EMG FINDING MAY SUSPECT LEFT C5-C6 SUBACUTE ONGOING CHRONIC MILD RADICULOPATHY
תחת קטגוריית MOTOR NERVES
LEFT MEDIANUS
WRIST APB
LAT- 4.1 SD 2.4 בצבע אדום
תחת קטגוריית SENSORY NERVES
LEFT MEDIANUS
WRIST DIG II
LAT - 4.2 SD - 2.7 CV 34.5 SD - (-3.1 באדום כמובן
MUSCLE -INNTERVATION
הכל באדום:
left deltoideus post (axillris c5, c6)
left biceps (musculocutaneous c5, c6
left brachioradialis (radialis c5, c6
ה - INTERPRETATION - SL INACT NEUR
0/10 0/10
אשמח לקבל הסבר/ניתוח של המצ"ב והמלצות
ידוע לי מבדיקת MRI קודמת כי קיים בלט בחוליות אלו הלוחץ שמאלה על השק התקאלי
בברכת גמר חתימה טובה
יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יוסי
ד``ר ליאור מרום25/09/2009המלצות לטיפול תקבל מהרופא המטפל שלך לנוכח הבדיקה שלו.
הפורום לא מבצע המלצות לטיפול מרחוק- חבל ששאלות אלו חוזרות ונשנות אצל שואלים רבים שלא הפנימו שהפורום אינו תחליף לרופא .
לעצם הבדיקה: מדובר בשינויים קלים לפי הפענוח של ההולכה השייכים לתסמונת תעלה קרפלית בצורה קלה, ונזק כרוני לשורשים 5-6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקהיעל24/09/2009
עשיתי סיטי עמוד שידרה מותני (ללא חומר ניגוד).
יצא הכל תקין חוץ מ :
"סריקת L5-S1:
הודגם ספונדילוליסטזיס מינימלי של L5
הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה.
הודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי ועל העצב ההיקפי השמאלי"
התור שלי לרופא עוד הרבבבה רבבבה זמן, רציתי לדעת מה זה אומר?
אני מבינה שיש פה בעיה, אבל לא מבינה עד כמה זה נורא.
אני סובלת כשאני מנסה לקום ממצב של שכיבה,חייבת להחזיק במשהו קצת כדי שלא יכאב,וגם לפעמים מישיבה ממושכת קשה לי לקום.ולעיתים רחוקות כואב לי כאבי תופת שחוץ מכדור חזק מאוד כלום לא עוזר לי.
כמובן שאקח את עצתכם בנוסף,כמו שאתם כותבים בדרך כלל שהכל בגדר המצלצה ואין זו דעת במקום דעתו של רופא:-)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
יעל24/09/2009האם יש לזה מרפא? או אני תמיד אסבול..
שכחתי לצין דבר חשוב שעוד לא עברתי לידה ושאני בת 26.(משקל 45 (לא סובלת מתת משקל ובריאה בדרך כלל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יעל
ד``ר ליאור מרום25/09/2009הממצא ב L5-S1 יכול להיות ממצא אקרעי ולא להשפיע על תלונותיך, מציע להוועץ ברופא ששלח אותך לבדיקה, מה גם שלא ציינת מה תלנותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי את תולנותיי, והנה שוב:
יעל25/09/2009אני סובלת כשאני מנסה לקום ממצב של שכיבה,חייבת להחזיק במשהו קצת כדי שלא יכאב,וגם לפעמים מישיבה ממושכת קשה לי לקום.ולעיתים רחוקות כואב לי כאבי תופת שחוץ מכדור חזק מאוד כלום לא עוזר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה - תודה רבה!
יעל27/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם
יעל29/09/2009יש לי התקפים שאני לא יכולה לדרןך על רגל ימין או שמאל,יותר זה קורה על שמאל. וכאבים ממש חזקים..ותחושת נימול.
כשאני קמה ממצב שכיבה אני חייבת תמיד תמיכה.
וכשאני קמה ממצב של ישיבה עם משענת יש קצת כאבים.
ופעם אחת שכבתי על ספסל ולא הצלחתי לקום כי אין את הרכות של המיה שנמעכת..אלא רק עץ ישר..ויכלתי לקום רק לנסות להוריד ת'רגלים למטה ובצורה מוזרה..................
תודהרבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יעל
ד``ר ליאור מרום29/09/2009כפי שבוודאי הבנת, לא ניתן לבצע אבחנה וירטואלית דרך התאורים של המשתתפים בפורום......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי בדיקה אצל אורתופדאני24/09/2009
הייתי בבדיקה אצל אורתופד בגלל כאבי גב.
הרופא ביקש ממני להשאר עם תחתונים וחזייה ואז הוא ביקש גם להוריד את החזייה.
במהלך הבדיקה הרגשתי נורא לא בנוח ולא הבנתי למה היה הצורך בהורדת החזייה למשך כל הבדיקה..שכללה בדיקות שהחזייה אינה דבר קריטי בהן. הבדיקה נערכה בחדר שבו נמצאים רק אני והרופא.
רציתי לדעת,האם זה אפשרי/שגרתי להוריד את החזייה במהלך בדיקת גב אצל אורתופד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לגבי בדיקה אצל אורתופד
ד``ר ליאור מרום24/09/2009שאלתך חשובה וענינית, אך לא זה הפורום המתאים לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך איפה אני יכולה לברר את זה?
אני26/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל ימין שמקורם בגבחנן23/09/2009
מזה שבוע אני סובלת מכאבים חזקים ברגל ימין לכל אורכה. הכאב מתחיל מהישבן ונמשך עד הקרסול וכן יש לי הרגשת נימול באצבעות של הרגל.
הכאבים חזקים מאד ואינם מאפשרים לי ללכת. הכאב הוא במיוחד כאשר הרגל נמצאת במצב אנכי.
נשלחתי לבצע בדיקת c.t והממצאים הם:
בלט דיסק אחורי הגורם ללחץ קל על השק התקאלי בחוליות L3-L4
בלט דיסק אחורי הגורם ללחץ בינוני על השק התקאלי וקשה על תעלות השורש דו צדדי ושינויים ניווניים במפרקים הפצטרים בחוליות L4-L5
בלט דיסק אחורי דיפוזי הגורם ללחץ קשה על השק התקאלי בחוליות ותעלות השורש, אפקט ואקום של הדיסק, שינויים ניווניים במפרקים הפצטרים בחוליות L5-S1
קיבלתי במרפאת כאב 2 זריקות בלוק פריפארי וכן אני לוקחת את התרופות הבאות:
אלטרולט, ליריקה ופרקוסט 5.
הוצא לי לקבל זריקה אפידורלית לעמוד השדרה אך טרם החלטתי כי יש לי חששות מזריקה זו.
נכון להיום יש הטבה מסויימת אבל הכאבים ממשיכים.
האם הטיפול שאני מקבלת נכון או שיש דרך אחרת לטפל בכאב במיוחד ובבעיה שלי בכלל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל ימין שמקורם בגב
ד``ר ליאור מרום23/09/2009עושה הרושם שכדאי לך לקבל בלוק אפידורלי במידה ולא תחול הטבה בכאבים, ככל הנראה מדובר בלחץ עצבי שמקורו בדיסקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעשות ניתוח להסרת בלט דיסקנורית שניר22/09/2009
בפברואר 2009 החלו אצלי כאבי גב עם הקרנה חזקה לרגל שמאל. במאי אושפזתי ואובחנו פריצות דיסק שהעיקרית בהם L4-L5, עם לחץ שושרשי משמעותי. זריקה אפידורלית העלימה את הכאבים (עד היום) אך נותרה בעיית חולשה ברגל עם צניחה חלקית של כף הרגל. לפני כשבועיים הופיעה תחושת נימול בשוק השמאלית, המורגשת בעיקר בבוקר עם שינוי המצב ממנוחה לתנועה. נוירוכירורג שראה אותי לאחרונה טוען כי עלי לעבור ניתוח זעיר-פולשני דחוף להסרת הדיסק משני טעמים:
1. למרות הזמן שחלף (כשבעה חודשים) יש כ 60% סיכויים להפיכות מצב העצב ולשיפור מצב התנועה והתחושה.
2. תמונת המצב שאני מתארת מעידה על הידרדרות שעלולה להיות מסוכנת.
האורתופד המטפל בי בשגרה שולל את הניתוח מכל וכל. לדעתו:
אין כל סיכוי לשיפור במצב העצב בגלל הזמן שחלף,
העובדה שיש בעיות תחושה חדשות מהסוג שתיארתי אינה מעידה על החמרה.
בכל מקרה - לדעתו ניתוח אינו דחוף.
איך אוכל להחליט?
שאלה נוספת בהקשר הנ"ל: לפני כחודשיים בצעתי בדיקת EMG. האם בדיקה חדשה עכשיו תוכל לקבוע אם אכן הייתה הידרדרות במצבי בתקופה זו? האם נתון זה רלוונטי להחלטה?
בברכה
נורית שניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים נוספים - ניתוח בלט דיסק
נורית שניר22/09/2009בהודעתי הקודמת שכחתי לציין מספר נתונים חשובים:
אני בת 59, סובלת מעודף משקל, סוכרת ויתר לחץ דם (מאוזנים תרופתית). הניתוח המוצע אמור להתבצע בהרדמה מלאה. איך להתייחס לנתון זה?
תודה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח הסרת דיסק
ד''ר גד ולן22/09/2009ראשית יאמר שאין כל הכרח בניתוח להסרת הדיסק בתנאים שתיארת ואני לא סבור שהופעת הנימול מעידה על החמרה המחייבת ניתוח. המצב היחידי בו הניתוח מתחייב הוא כאשר מעבר לחולשת רגליים קיימת גם אי שליטה על סוגרים עם בריחת שתן ו/או צואה.
אני במקומך הייתי מתייחס בחשדנות לניתוח זעיר פולשני, כי בחלק מאילו לא מתבצעת הסרה מספיקה של הדיסק, ואם גם נטען לשיעור סיכויים אפסי או זעיר אז זה דגל אדום, כי בניתוחים הזעיר פולשניים קיים דווקא סיכון לשיעור סיבוכים גבוה יותר.
אני מסכים שגם כיום קיים סיכוי להתאוששות העצב וחזרת הכח לרגל לאחר ניתוח, אבל למספרים אין משמעות באדם הבודד, כי אי אפשר לדעת מראש באיזו קבוצה תיפלי. אם הכח יחזור אז בשבילך זה 100% הצלחה ואם לא הרי זה 100% כישלון.
גילך, עודף המשקל וסכרת אינם מהווים הוריות נגד לניתוח וגם לא מעלים משמעותית את שיעור הסיבוכים בהרדמה מלאה.
לאור הנתונים שנתת אני סבור שקיימת שאלה של ניתוח הסרת דיסק בלבד או הוספת קיבוע, ועל זו אפשר לענות רק לאחר עיון בבדיקת ה-MRI שנעשתה לך. אם זו עדיין לא נעשתה, אני ממליץ לך לפנות להתייעצות עם מנתח שלא מסתפק בבדיקת CT טרם שהוא מציע לנתחך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחזרה על שאלה
נורית שניר23/09/2009תודה דר' ולן.
אודה לך אם תתייחס לשאלתי בדבר אינדיקציה שיכולה לתת בדיקת EMG חוזרת (הקודמת נעשתה לפני כחודשיים, הנימול ברגל הופיע לפני כשלושה שבועות), באשר להחמרה שחלה במצבי והשפעת נתון זה על ההחלטה לנתח.
אגב - הרופא שהמליץ לנתח בדחיפות (הסרה ללא קיבוע) , תוך הדגשת הדחיפות, התבסס על MRI המעיד על בלט גדול שכיוונו למעלה ושמאלה, המפעיל, כפי שציינתי, לחץ שורשי משמעותי.
שוב תודה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחזרה על שאלה
ד``ר ליאור מרום23/09/2009יורשה לי להביע את גם את דעתי בענין ניתוח זעיר פולשני:
אנני רוצה לחוות את דעתי בנוגע לנחיצות הניתוח במקרה הנ"ל , אך חד משמעית דעתו של ד"ר ולן- ידידי ועמיתי היקר, הם דעתו הפרטית ביותר.
ניתוח זעיר פולשני למקרים של דיסק הוא ניתוח מוצלח מאוד בתנאי שנעשה על ידי מנתח מיומן בשיטה זו. שיעורי ההצלחה וחזרת דיסק הם בדיוק באותו שיעור של ניתוח פתוח, ואין שום יסוד לקביעה אודות "השארת חומר " בשיטה הזעיר פולשנית.
גם הספרות המקצועית בנושאי עמוד שדרה קבעה זה מכבר כי "GOLD STANDARD" לניתוחי דיסק מתני הם מיקרודיסקטומי !
לא מדובר על הניתוח האנדוסקופי -אלא בפירוש על מיקרודיסקטומי ( שימוש בצינור מיוחד ומיקרוסקופ ניתוחי )
נתון זה נכנס אף במהדורה האחרונה של "קמבל" שהוא ה"טקסט-בוק" האורים והתומים בכירורגיה אורטופדית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הופעת נימול מהווה החמרה?
נורית שניר23/09/2009תודה דר' מרום. אשמח לשמוע גם את דעתך בשני עניינים
1. באשר לתחושת הנימול שהופיע בשוק הרגל רק לאחרונה. האם לדעתך זה סימן להחמרת הלחץ על שורש העצב? (היות שכל ההדמיות נעשו לפני הופעת הנימול , ומכיוון שאינני יודעת להעריך בוודאות אם הרגל נחלשה מאז, האינדיקציה היחידה, אם בכלל היא הנימול)
2. האם לדעתך גם לאחר כשבעה חודשים מהופעת הסימפטומים הראשונים מצב העצב עדיין עשוי להיות הפיך?
תודה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הופעת נימול מהווה החמרה?
נורית שניר23/09/2009תודה דר' מרום. אשמח לשמוע גם את דעתך בשני עניינים
1. באשר לתחושת הנימול שהופיע בשוק הרגל רק לאחרונה. האם לדעתך זה סימן להחמרת הלחץ על שורש העצב? (היות שכל ההדמיות נעשו לפני הופעת הנימול , ומכיוון שאינני יודעת להעריך בוודאות אם הרגל נחלשה מאז, האינדיקציה היחידה, אם בכלל היא הנימול)
2. האם לדעתך גם לאחר כשבעה חודשים מהופעת הסימפטומים הראשונים מצב העצב עדיין עשוי להיות הפיך?
תודה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרודיסקטומי אינה ניתוח זעיר פולש
ד''ר גד ולן24/09/2009ניתוח זעיר פולשני הוא אנדוסקופיה, ועל ניתוח זה שפכתי את מררתי...
החמרת נימול היא לטעמי סיבה חלשה מאד לטעון להחמרת מצב וצורך בניתוח, וגם בדיקות EMG מיותרות לטעמי כי הן יכולות להצביע על פגיעה עצבית גם באנשים אסימפטומטיים לחלוטין.
מעולם לא שקלתי לבצע ניתוח ע"ס בדיקות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הופעת נימול מהווה החמרה?
ד``ר ליאור מרום24/09/2009מסכים לחלוטין עם דעתו של ידידי ועמיתי , ד"ר ולן לגבי הגורמים להחלטה לא לנתח ע"ס EMG ותחושת נימול.
מיקרודיסקטומי דרך אגב,הוא חלוץ הניתוחים הזעיר פולשניים- היסטורית הומצא ע"י מקולק האמריקאי, אך בוצע על ידי קומץ מנתחי עמוד שדרה עקב מגבלה טכנית בשימוש במיקרוסקופ וקושי להבין את האנטומיה בתמונת מיקרוסקופ.
זעיר פולשני הוא כל ניתוח שנעשה בחתך עור זעיר, בהשוואה לניתוחים בשיטה הפתוחה - וכך אכן מבוצע במיקרודיסקטומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נורית שניר25/09/2009לדר' מרום ודר' ולן
תודה גדולה לשניכם על תשובותיכם המפורטות. עזרתם לי מאוד. יישר כוח על פעילותכם המבורכת בפורום זה.
שנה טובה וחתימה טובה
נורית שניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתחושה באצבעות כף היד ואצבעותיעל21/09/2009
שלום. לפני כחודש התחלתי להרגיש ירידה בתחושה באצבעות כף יד ימין (זרת, קמיצה ואמה). אורטופדית שלחה לבדיקת EMG שבדקה לחץ על העצב באזור מרפק - הבדיקה יצאה תקינה.
לפני כשבועיים התחלתי להרגיש את אותה תחושה באצבעות כף רגל ימין. אציין שגם ביד וגם ברגל - לעיתים ההרגשה מתגברת ולעיתים היא פחות מורגשת.
רופא משפחה קבע כי אין חסר נוירולוגי והפנה לנוירולוג ולבדיקת CT עמוד שדרה צווארי.
לאחרונה הרגשתי קושי בתנועה של רגל ימין.
ממה יתכן שנובעים כל אלו? האם יש קשר לעובדה שאני יושבת שעות רבות ביום מול מחשב ואמא לשני תינוקות קטנים? מה יכולה להיות הבעיה בעמוד השדרה (שבגינה הופנתי לסיטי) האם המצב הפיך? אציין שבדיקות דם (ספירה, שקיעה, B12 יצאו תקינות) ושאיני סובלת מכאבי גב בכלל.
האם יש סיכוי שפיזיוטרפיה תעביר תופעות אלו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר היה לענות על השאלות שלך בלי
ד''ר גד ולן21/09/2009לראות בדיקת CTואולי גם MRI של ע"ש צווארי, נראה לך שהיו שולחים אותך לבדיקות וייעוץ נוירולוג. אני מציע שתחכי עם השאלות האלו עד אחרי שתדעי מה הנוירולוג חושב ומה רואים בבדיקת ה-CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקroni21/09/2009
שלום
יש לי פריצת דיסק ב- L5 S1 האם יש בעיה לקבל זריקה אפידורלית כטיפול לכאב אם יש חשד שאני בהריון?
אודה על תשובתך המהירה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי לא
ד''ר גד ולן21/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת, כאבי גב, ולאחרונה החמרה במצבתום21/09/2009
שלום,
רקע-
אני בן 20, יש לי עקמת בגב, ומעולם לא הייתי אצל אורטופד. (אני יודע על העקמת מהגיוס לצבא).
בשנה האחרונה אני סובל מכאבים בגב התחתון שממש מפריעים לי. זה כמו תקופות שהכאב בא והולך, כאב חד כזה בגב למטה, שמורגש עם כל תזוזה, הליכה, אפילו נשיאה של תיק רגיל, ממש חזק וכואב.
לפני בערך חודש, לאחר שעשיתי "קליקים" בגב, כלומר סובבתי את הגוף לצד אחד כאשר הרגליים עומדות במקום עד ששמעתי רעש מעמוד השדרה של "קליקים", (אני תמיד עושה את זה לנסות להעביר את הכאב), התחילו לי כאבים שונים חוץ מאלו שהיו לי.
יש לי כאב שלא עובר מאז, קבוע, באזור הגב התחתון, וכאב שמתחזק כשאני נוגע באיזור, בנקודה מסויימת בגב התחתון. ובנוסף, אני לא יודע אם זה קשור, אבל התחילו לי כאבים בברך ימין, ובצדדי הרגל,ובנוסף הרגל הזאת נרדמת לי לפעמים, באופן שזה נראה יוצא דופן.
כמו מה זה נשמע לך? האם זה יכול להיות פריצת דיסק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נשמע כמו התקף
ד''ר גד ולן21/09/2009כאבי גב תחתון שכרע לא ניתן לנחש או לנבא את סיבתו.
תפנה קודם כל לבדיקת אורתופד לפני שאתה מקושש עצות בפורומים. זה הרבה יותר יעיל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת וולטרןחנן20/09/2009
שלום
אני סובלת מכאבים חזקים מאד ברגל ימין שמקורם מגב תחתון. הכאבים ברגל מתחילים מאזור הישבן ונמשכים עד הקרסול לכל אורך הרגל. כמו כן התחילו לי גם כאבים בגב התחתון. נשלחתי לעשות בדיקת c.t לעמוד שדרה מותני ומכיוון שהכאבים כל כך חזקים עד כדי כך שאינני מסוגלת לדרוך על הרגל, נתנה לי זריקה פריפרית בישבן ובנוסף נתנה לי כדורים של אלטרולט וכן כדורי percocet - 5 . הזריקה היטיבה לי את כאבי הגב אך לא עזרה לי עם הכאבים ברגל. כמו כן אני עדיין לא מרגישה כל הטבה או הקלה מהכדורים . האם אני יכולה להוסיף גם "נר" של וולטרן50mg ? האם זה לא מתנגש עם התרופות שאני מקבלת? האם אני זקוקה למרשם רופא לנר של הוולטרן?
שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא ממש מבין את ההיגיון מאחורי
ד''ר גד ולן20/09/2009התרופות שנתנו לך, אך איני יכול לתת לך המלצות אונליין ללא בדיקה פורמאלית במרפאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משך שיקום צפוי אחרי ניתוחקרין19/09/2009
שלום
מה משך שיקום צפוי אחרי ניתוח לטיפול בהיצרות באזור L4-L5 בעקבות ספונדילוליסטזיס
מה משך אשפוז צפוי ומה משך שקום כולל עד לחזרה לחיים נורמאלים
בברכה ובתודה קרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך שיקום צפוי
ד''ר גד ולן20/09/2009זה תלוי במנתח, בגישה הניתוחית והאם מתבצע קיבוע רגיל או בגישה זעיר פולשנית.
אישפוז יימשך בין יומיים ל-5, חופש מחלה מקובל הוא 30 עד 45 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות בין חוליות c5-7איציק19/09/2009
האם תוכל להסביר לי מה הבעיה ממנה אני סובל ומה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: איציק
ד``ר ליאור מרום20/09/2009כדי להסביר לך ממה אתה סובל ומה לעשות עליך להבדק !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר וולןשירן18/09/2009
הגעתי לבדיקה אצלך בסורוקה בתאריך ה-6/6 בגלל כאבי גב תחתון והירדמות של רגל ימין ונשלחתי על ידך לצילום סיטי.
את תוצאות הצילום ראה אורתופד בחר"פ משום שלא שיחררו אותי לתור אצלך בסורוקה, אך אני אשמח אם גם אתה תגיד את דעתך על התוצאות.חשוב לציין, האורתופד מהחר"פ שראה את התוצאות המליץ על פיזותרפיה פעמיים בשבוע למשך חודש ובמקרה הגרוע למשך חודשיים.
הדגמה תקינה של גופי החוליות, מפרקים הפאצטליים וקשתות האחרויות.
קוטר קדמי אחורי של תעלה הספינלית הגרמית תקין.
מרווח בין חולייתי מחצר בגובה L1-L2.
בגובה L4-L5 בלט דיסקי, נושק לשק הטיקלי.
בגובה L5-S1 בלט דיסקי, נושק לשק הטיקלי.
לא הודגמו בקעים דיסקיים ביתר הסריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון* 6/9
שירן19/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכול לחוות דעה בלי
ד''ר גד ולן20/09/2009לראות את בדיקת ה-CT
תתעקשי להגיע אלי בסורוקה כי אני כבר לא מגיע לחר"פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת לראות
שירן20/09/2009את בדיקת ה-CT? לראות את הדיסק? פענוח ה-CT לא יעיל מספיק?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלראות את הדיסק עצמו,
ד''ר גד ולן21/09/2009הפרשנו לא ממש יעילה.
תנסי תרגיל מנטאלי פשוט ותתארי לי את החיוך של המונה ליזה ב- 10 מילים !?
אין תחליף לראיית התמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גד וולן רופא
אורן08/12/2009חברים אני חייב לציין את ד"ר גד וולן רופא מדהים בתחום ניתוחי גב ועמוד שדרה .
בנוסף אכפתי ואנושי .
גד מודה לך על הטיפול המסור .
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גד וולן הוא מלאך כנסו!!!
ניסים חג'ג'19/02/2010הבן אדם הזה הוא מלאך שנימצא בעולם שלנו הציל לי את החיים אחרי תאונה קשה שנסדקה לי המפרקת נשברה לי חוליה שנייה וחמישית
בקיצור אחרי ניתוח של 6 שעות
יצאתי חי עם בורג בצוואר אבל חי כמו כול בן אדם נורמלי
תודה ד"ר גד וולן הצלת לי את החיים כשהסיכויים שלי היו קרוב ל10% לחיות או לחיות נכה 200%
פשוט תודה אין לי איך להודות לך על מה שעשית אז תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)