פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח mri צאוורי
    אסף
    10/07/2020

שלום רב
    אני בעברי שברתי חוליה בגובה c7
    רק לאחר 7 חודשיים גילו את השבר. מה שהקשה על הטיפול. ימים חלפו ולפני שבועיים החלקתי באמבטיה לרוע מזלי קבלתי מכה בצאוור.
    עשיתי ct שהראה הנמכה קלה בגובה c7. לא מפסיקים לי הכאבים. וכמו שהיה אז עם השבר. שהסיטי לא גילה והmri כן מצא שבר. שוב פניתי לאורטופד לבסוף עשיתי mri לצאוור ושם רואים כמה דברים. כאילו שחסר לי חלק בחוליה. היא לא שלמה ויפה מזכיר את האות v בחוליה. ועוד דבר כמו חור באחת החוליות. בצאוור למעלה. מבקש תשובה כמה שיותר מהר. 🙏
    אני בלחץ כי אם יש שבר אני רוצה לטפל בוא כמה שיותר מהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח mri צאוורי

הוספת תגובה

תמונה

• שבר בחוליה

פרופ` אייל יצחיאק
    11/07/2020

הי אסף
    קשה לייעץ ללא בדיקתך וסדיקת בבדמיה.
    אשמח שניפגש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד שידרה גבי
    דוד פייביש
    10/06/2020

תאור הממצאים:
    הודגמה הסננה רקמתית פארא ורטברלית משמאל ופחות מימין, בגובה D10 ו D11 ­ תהליך רקמה רכה תופס מקום פארא
    ורטברלי משמאל D11­D10 היפואינטנסי רקמתי ב T1 ובהיפרסיגנל STIR T2. הנגע עובר האדרה עוצמתית והומוגנית לאחר
    הזרקה. ללא מעורבות הקורטקס החוליות מיסביב או הסננה מח עצם חולייתי.
    הרחבה של הספינוס פרוסס של D2 עם היפרסיגנל מח עצם T1 ובאסיגנל בדיכוי שומן. המתאים להמנגיומה של הספינוס פרוסס ללא מעורבות רקמות הרקות רטרוספינליות או חלל אפידורלי T2.
    הקיפוזיס הטורקלי הפיזיולוגי שמור.
    ללא עדות לרוטציה חולייתית או עקמת סגמנטרית.
    סיגנל מח עצם החוליות הודגם תקין ללא עדות לתמט חולייתי או תהליך הרסני בחוליות.
    חוט השדרה הטורקלי בעל אות תקין לכל אורכו, ללא עדות לסימני לחץ על חוט השדרה או מיאלופטיה.
    אין עדות ל SYRINX טורקלי.
    הקונוס המדולריס בצורה ובאות תקינים ומסתיים בגובה L1.
    אין עדות לשינויים דיסקוגנים טורקלים בולטים.
    הניורו פורמינות פנויות בכל הגבהים דו צדדי.

לסיכום:
    PARAVERTEBRAL MEDIASTINAL POSTERIOR TUMOR T10 T11 ­משמאל ורטברלי פארא רקמתי מ"תת ­1
    .אונקולוגי ברור להמשך neurogenes tumor , lymphoma, hematogenese extra poeitique ', sarc­ לדון
    2­יתכן המנגיומה מח עצם קשת אחורית­ ספינוס פרוסס של T2 לקורלציה CT.

הוספת תגובה

תמונה

• תהליך בחוליה

פרופ` אייל יצחיאק
    10/07/2020

יש להשלים בדיקת סיטי ולבצע ביופסיה מונחית סיטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מכשיר טנס בשיכוך כאבי צירים ופגיעה עצבית בעמוד שדרה
    -
    09/07/2020

שלום רב,
    לא יודעת אם זו הכתובת הנכונה אבל אנסה.
    אני בחודש שמיני להריון ועברתי שני ניתוחי קיבוע עמ"ש (L5-S1). המצב שלי כיום שאין איחוי (5 וחצי שנים אחרי הניתוח השני) ובורג אחד שבור.
    שני אורטופדים אמרו שאין בעיה לדעתם שאלד לידה רגילה. רופא מרדים קבע שלא מומלץ לי אפידורל בגלל המבנה הניתוחי ובגלל פגיעה עצבית כרונית שנוצרה (זרמים וכאבים המקרינים לרגליים).
    קראתי שמכשיר טנס יכול לעזור בשיכוך כאבי הצירים.
    האם השימוש במכשיר הטנס כדאי/ מומלץ לי לאור הניתוח שעברתי ולאור הפגיעה העצבית שנותרה? הוא יוכל לעזור?
    תודה מראש!

הוספת תגובה

תמונה

• מכשיר טנס

פרופ` אייל יצחיאק
    10/07/2020

אינני יודע לאמר מה היעילות של מכשיר הטנס בלידה.
    כדאי להתייעץ עם רופא כאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי גב עמומים לאחר הרמת משא כבד
    בן 29
    08/07/2020

היי
    בן 29. מתאמן אימוני כח בחדר כושר, עובד בעבודה משרדית.
    אתמול עזרתי למוביל לעלות מזנון באורך 2.2 מטר לדירתי לקומה 1. רוצה לציין שאני הייתי למטה והמשקל כנראה היה יותר עליי (כי היה שלב מסוים בסוף שרצינו להעמיד את המזנון במאונך אז הייתי צריך לדחוף מלמטה כמה מדרגות) ולא זוכר אם פעלתי בתנוחת גב ישר או לא.
    למחרת הרגשתי בכאבי גב עמומים שהפסיקו לסירוגין לאחר יום ועכשיו אני שוב מרגיש קצת.
    מה הסיכוי שגרמתי נזק לגב? (בקע/ בלט/ פריצת דיסק) חלילה?
    האם ניתן בבדיקה גופנית אצל אורתופד לזהות נזק משמעותי? או חייב צילומים?
    רוצה לציין שמאז התאמנתי בחדר כושר פעמיים אימוני כח וזה ממש לא כאבים שעוצרים אותי מללכת או לעשות תנוחות מסוימות, אלא כאבים עמומים כאלה, אבל קראתי שעדיין אפשר לגרום נזק גם מבלי להרגיש כלום אז זה קצת מלחיץ אותי.
    אודה לעזרה תודה.

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים

St
    08/07/2020

כדאי לבדוק תוסף סידן אמורפי.. הוא מעולה במיוחד לספרוטאים ובמקביל לפעילות גופנית...מחזק ומועיל גם לכאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים ברגל ימין וכאבי גב מיום שני
    קרן כפיר
    17/06/2020

לפני שבוע התחיל לי כאבים ברגל ימין, הרקע שלי שיש לי בעיה בגב התחתון בלט בקע דיסק, ועכשיו לא עברתי טיפולי פיזיותרפיה כבר הרבה זמן הטיפול האחרון היה במרץ, ומאז לא עשיתי כי זה היה בתקופת הקורונה שהיינו בסגר ואני בקבוצת סיכון אני חולת סוכרת ולחץ דם עכשיו הטיפול שלי רק בשבוע הבא, אני עכשיו במצב שאני בקושי הולכת זה התחיל עם הרגל ביום חמישי ונמשך עד עכשיו ואחר באו לי כאבים בגב, אני בקושי קמה בקושי הולכת, אני שמה מדבקות דרגון פלסטר ופרקסינדול לוקחת דקסמול לפי הצורך. רציתי לשאול האם כל התופעות קשורות למחזור או לבעיה שיש לי בגב?

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים ברגל ימין וכאבי גב מיום שני

קרן כפיר
    17/06/2020

לפני שבוע התחיל לי כאבים ברגל ימין הרקע שלי שיש לי בעיה בגב התחתון בלט בקע דיסק ועכשיו לא עברתי טיפולי פיזיותרפיה כבר הרבה זמן הטיפול האחרון היה במרץ ומאז לא עשיתי כי זה היה בתקופת הקורונה שהיינו בסגר ואני בקבוצת סיכון אני חולת סוכרת ולחץ דם עכשיו הטיפול שלי רק בשבוע הבא אני עכשיו במצב שאני בקושי הולכת זה התחיל עם הרגל ביום חמישי ונמשך עד עכשיו ואחר באו לי כאבים בגב אני בקושי קמה בקושי הולכת אני שמה מדבקות דרגון פלסטר ופרקסינדול לוקחת דקסמול לפי הצורך רציתי לשאול האם כול התופעות קושרות למחזור או לבעיה שיש לי בגב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פענוח MRI עמוד שדרה
    הרצל
    01/06/2020

פענוח MRI עמוד שדרה
    31/05/2020 | 16:53 | מאת: הרצל
    ממצאים~

הלורדוזיס הפיזיולוגית שמורה.

סיגנל שמור מלשד החוליות שינויים ניווניים.

שינויים דיסקוגניים בכל הגבהים.

הקונוס המודורלי מודגם שמור בגובה המרווח d12 11

L1 -L2 ללא עדות לבקע הדיסקית הפורמינות חופשיות.

L2-L3 ללא עדות לבקע הדיסקית הפורמינות חופשיות.

L3- L4 בלט סיסק דיפוזיץ אימפרסיה על שק התקאלי. היצרות

פורמינלית דו צדדית. היצרות התעלה הספינילית גרמית את

קוטר כ - 5 ממ . שינויים דגנרטיביים והיפרטרופיה במפרקים

פצטליים עיבוי ליגמנטום פלבום.

L4- L5 בלט דיסק דיפוזי. קרע אנולרי פארמידאני משמאל.

אימפרסיה על שוק התקאלי. היצרות הבלטה של מרכיב פורמינלי

ימני.היצרות נקב ימניצ קשה. אימפרסיה על שק התקאלי ועל

שורשי מקיפים L4 L5 מימין.

היצרות תעלה הספינילית גרמית את קוטר כ - 5 ממ.

שינויים דגנרטיביים והיפרטרופיה במפרקים פצטליים.

LS- S1 בלט דיסק כללי. קרע אנולרי מרכזי אחורי 1 פורמינלי

שמאלי היצרות נקבים דו"צ קלה. שינויים דגנרטיביים

והיפרטרופיה במפרקים פצטליים.

תודה אשמח להתייחסות ואם אני חייב בניתוח

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח MRI עמוד שדרה

הוספת תגובה

תמונה

• פתרון מעולה לבעיות עמוד שדרה תחתון ועליון

ד"ר שדה
    01/06/2020

מתיחות יומיות לשחרור הלחץ ולא תצטרך ניתוח.
    גב back

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הרצל

פרופ` אייל יצחיאק
    05/06/2020

בבדיקות רושם להצרות תעלת השדרה המותנית.
    ההחלטה על ניתוח תלויה בתלונות שלך ובפגיעה באיכות חייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים שורפים ברגל ונימולים וכאבים חזקים בגב תחתון
    טליה
    01/06/2020

שלום לך
    אני טליה בת 33 היה לי תאונת עבודה נפל עלי כיסא מאוד כבד על הרגל ב2013 היה לי שבר באמצע כף הרגל שמו לי גבס ומאז התחילו כאבים ועם השנים עד היום אני גוררת את הרגל בצליעה יש כאבים חזקים שמקרינים לגב
    ביצעתי mri וctלעמוד שדרה מותני
    הייתי אצל פרופ מנתח עמוד שדרה לאחר בדיקה המליץ לניתוח כי קשה לי כבר לסבול .היינו אתמול אצל רופא מנתח בבית חולים נהריה הוא אמר שהוא לא ממליץ על ניתוח כי זה לא יעזור לי אני ממש מבולבלת
    אפשר עזרה לסדר את הראש
    מצורך ה mri שעשיתי

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים

פרופ` אייל יצחיאק
    05/06/2020

לא נשמע שיש בעיה הדורשת ניתוח.
    קשה לאמר ללא בדיקתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פענוח בדיקת MRI עמוד שדרה מותני
    שמואל כהן
    04/06/2020

שלום פרופסור.
    בן 54 עם NF1 ברקע קרצינומה פפילרית של התירואיד ומנגיומה בגת המכלתי.
    הופניתי לבדיקה של MRI עמוד שדרה מותני וזה פענוח 1 עקמת תורקולומברית קשה ביותר לימין בזווית של 100 מעלות כשחוד העקמת בין חוליו תD10 D12 עם שניניים דיסקוגגניים, אובדן המרווחים הדסקליים בין החוליות המוזכרות, ישנה הנמכת גובה של חוליה של גוף D11מצד שמאל בצורה יתד ואף אחוי גרמי חלקי בין גופי החוליות מצד הקעור של הכקמת, בנוסף נראה עיבוי גרמי אסימטרי של האלמטים האחורים של חוליות D10 D12. בהסתכלות על רקמות רכות, נראה תהליך דמוי הססתי המשתרע פאראווטברלית מימין כלפי דופן בית החזה, בגובה האפקס של העקמת נצפה כתהליך היפראינטנסי מתאדר לאחר הזרקת חומר ניגוד נראה מתאים לנוירופיברומה פלקסירמוית. רושם שהתהליך משיק לנקבים אולם פרט ישנם עשרות רבות של נגעים.
    פרופסור אפשר לקבל הסבר בבקשה, בהמשך הבעיות הרפואיות שלי יש גם קשרי לימפה חשודים לממאירות בצבר רקמות רכות ובנוסף יש אוסטופורוזיס אפשר לקבל בבקשה הסבר בקשר לבדיקת של MRI עמוד שידרה?

הוספת תגובה

תמונה

• NF

פרופ` אייל יצחיאק
    05/06/2020

הי שמואל
    התמונה מתאימה לנוירופיברומטוזיס ממנו אתה סובל.
    אשמח שניפגש ונעבור על הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• צילום סיטי עמוד שדרה מותני ופרקי ירכיים
    י
    18/05/2020

שלום
    אני בת 48 בצעתי סיטי עמוד שדרה מותני ויצאו התוצאות הבאות עקמת קלה. אני סובלת כאבים חזקים וכרגע הוקפא האימוני הידרותרפיה שלי עקב המשבר קורונה במדינה מקווה בקרוב שאשוב.
    סריקת C3 C4 בלט מרכזי ימיני קטן של הדיסק יש ספינלסטינוזיס והיווצרות של הפורמן מימין
    סריקת C4 C5 בלט כללי קטן של הדוחק את השק התקאלי במקצת יש סיפינסלסטינוזיס והיוצרות קלה של הפורמינות
    סריקת C5 C6 ספינלסטינוזיס ובלט מרכזי קטן של הדיסק והיווצרות קלה של הפורמינות
    סריקת L4-L5 בלט מרכזי דוחק את השק הדורלי
    סריקת L3 L4 ספינלסטינוזיס על רקע בלטי כללי של הדיסק והפרטרופיה של הפאצטים
    סריקת L2 L3 בלט שטוח דוחק את השק הדורלי במקצת
    ופרקי אגן הירכיים הווצרות קלה של פרק ירך ימין
    מה תוצאוןת אלו אומרות עד שאגש לאורטופד
    תודה ויום נעים

הוספת תגובה

תמונה

• סיטי

פרופ` אייל יצחיאק
    29/05/2020

התוצאות מכוונות למחלה ניוונית מתאימה לגיל. אין ערך לתוצאות הבדיקה ללא הצרשמות מתלונותיך ובדיקתך.
    אנא חזרי לרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בלט קל והיצרויות - כאב ולחץ ביד שמאל
    רותי
    18/05/2020

שלום. אנא בטובך, האם הממצאים מעידים על הכאב והלחץ שיש לי ביד שמאל מגיע עד האצבעות. לעיתים קצת תחושת מחטים. התופעות הללו לעיתים קצת ביד ימין.
    תודה רבה. מצרפת ct צוואר.

הוספת תגובה

תמונה

• תוצאות הדמיה

פרופ` אייל יצחיאק
    29/05/2020

נשמע שהבדיקה תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם ניתן לדרוש MRI על פני CT?
    גור
    21/05/2020

שלום,

חזרתי היום מבדיקה אצל אורתופד בקופ"ח לאור כאבי גב עזים מהם אני סובל לאחרונה. הוא הפנה אותי לצילום CT.
    שאלתי האם ניתן לאבחן את הבעיה גם ב-MRI והוא השיב בחיוב.
    אם כן, שאלתי, מדוע לא MRI שהוא נטול קרינה?
    הרופא השיב ש"כל מה שאפשר לאבחן בMRI אפשר גם CT" ובשום אופן לא הסכים להפנות אותי ל-MRI.

האם ניתן לדרוש MRI מקופה"ח? הבעיה אמנם מפריעה לי מאד אך אין בה אלמנט של דחיפות חמורה.

אשמח לעזרה.

תודה רבה,
    גור.

לקביעת תור
    סגירה
    האם ניתן לדרוש MRI על פני CT?

הוספת תגובה

תמונה

• סיטי או MRI

פרופ` אייל יצחיאק
    29/05/2020

בדיקת MRI מדגימה את הרכמות הרכות, הדיסק ושורשי העצב.
    הבדיקה תבוצע בדרך כלל כשיש חשד לפגיעה עצבית או בהכנה לניתוח.
    כאבי גב אינם מכוונים לכך כי אם לכאב שבדרך כלל ממקור שרירי או מפרקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי גב מקרינים לרגל שמאל
    דוד
    26/05/2020

כשנה כאב מקרין לרגל שמאל. בבדיקת MRI בלט דיסק שמאלי בגובה L5 - S1 עם לחץ על S1. מה שמפריע לי זה שהעכוז השמאלי והשריר מתחת לברך שמאל כואבים ותפוסים כל הזמן. מה הסיבה לכך? והאם זה מתאים לממצאי ה-MRI?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב מקרינים לרגל שמאל

הוספת תגובה

תמונה

• כאב מקרין

פרופ` אייל יצחיאק
    29/05/2020

בהחלט מתאים.
    אשמח שניפגש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פענוח תוצאה של סיטי גב
    מ
    28/05/2020

שלום, קיבלתי תוצאות של סיטי גב
    בגובה L5-S1: מבנה גורמי תקין. ספינה ביפידה ב S1,
    רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות
    בלט דיסק כללי קל משיק לשק.
    מפרטי ה SIJ שמורים.
    רציתי לדעת מה זה אומר.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאה של סיטי גב

הוספת תגובה

תמונה

• תוצאות סיטי

פרופ` אייל יצחיאק
    29/05/2020

נשמע כמו שינויים ניווניים שגרתיים והפרעה מולדת בסגירת קשת החוליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פענוח תצלום עמוד שדרה אבחון מאוחר
    מאיר
    13/05/2020

שלום רב
    לפני כחמש שנים עשיתי צילום רנטגן עמוד שדרה גבי
    התוצאות של הבדיקה לעולם לא נאמרו לי ולעולם ואלה הם התוצאות של הבדיקה
    הצרות מעברים בין חולייתים D9-D8 ו D11-D10 אשר גם מכיל קשריות על שם Schmorl, עם אי סדירות של לוחיות
    הסמוכות של מעברים הללו מתאימות למחלה על שםScheuermann.

במשך השנים תמיד התלוננתי על דיכאון על ירידה במשקל על כאבים בכל הגוף ותמיד שלחו אותי לבדיקות אחרות בלי להסתכל אפילו על הבדיקה הזאת לא הרגשתי שאני יכול לזוז בקושי אני יכול להתקופף בבקרים אני בקושי קם מהמיטה במהלך היום אני עושה שלושה פעולות וזהו לא יכול יותר לא מזמן שוב הלכתי ושלחו אותי לצילום עמוד שדרה לכל אורכו צילום עבור סקוליוזיס לא הבנתי למה שלחו אותי שוב לצילום שעשו לי צילום לפני כמה שנים ואפילו לא ראו את התשובה ...
    עשיתי את הצילום לעמוד שדרה לכל אורכו והתשובה מהצילום היא
    עמ"ש גבי ומותני עקום משמאל עם זווית2 מעלות .
    האם המצב שלי החמיר יותר ממה שהוא היה ?
    האם יכול להיות שעקב הבעיות האלה זה גורם לדכאונות ולעוד דברים אחרים ?
    ואיך ניתן לטפל בכאבים האלה ?

הוספת תגובה

תמונה

• פענוח צילום

פרופ` אייל יצחיאק
    17/05/2020

נשמע שעיקר טענותיך מפרקיות.
    יש להתייעץ עם ראומטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים ברגל ימין לעובד מלגזה
    ישראלי ישראלי
    17/05/2020

עובד על מלגזה במשך בין 8.9 שעות ביום ברציפות.. חש כאבים ברגל ימין כמו שריר תפוס באזור העכוז. חש כאבים בירידה מהמלגזה עד כדי צליעה. בבית לא מסוגל לשבת ברציפות על כיסא, האם הגורם הוא המלגזה? ...בתודה, יעקוב.

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים

פרופ` אייל יצחיאק
    17/05/2020

יש להיבדק על ידי אורטופד ולשקול ביצוע הדמיה מתאימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה