מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים
- בנות, העצמה נשית
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- בישול בריאות, מתכוני בריאות
- אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור
- שיקום הפה, ציפויי חרסינה
- רפואת מטיילים
- נכים, שיקום נכים - תמיכה
- פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות
- פגים
- נשירת שיער
- קוסמטיקה טבעית
- פדיקור
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31אלינור21/12/2020
שלום, בת 31 נשלחתי לבדיקת mri בשל כאבי גב תחתון שחוזרים מידי שנים
אלו הממצאים, האם זה בסדר/חמור נדרש טיפול מסוים/* איך לא מחמירים את המצב?
להלן ממצאי בדיקת MRI של ע"ש מותני
הבדיקה נעשתה בשקלול T1 , T2
סיבת הפניה: בירור כאבים.
ממצאים:
עקמת קמורה שמאלה.
ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות.
מנח לורדוטי שמור.
ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות.
חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקין.
הקונוס בסיומת L1 ללא עדות לאותות חריגים.
בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים:
L2-L1- בגדר הנורמה.
L3-L2 -ירידה דיפוזית בגובה ועוצמת האות של הדיסק הבינחולייתי, בלט דיסק דיפוזי קל.
L4-L3 -ירידה דיפוזית בגובה ועוצמת האות של הדיסק הבינחולייתי, בלט דיסק דיפוזי קל.
L5-L4 -ירידה דיפוזית בגובה ועוצמת האות של הדיסק הבינחולייתי, בלט דיסק דיפוזי קל.
S1-L5 -בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב סוב ארטיקולרי דו"צ יותר מימין, לחץ על העצבים הפורמינלים, היצרות משנית של תעלת
השורש יותר מימין.
התרשמות: שינויים דיסקופתים לאורך עמוד השדרה המותני כמפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ` אייל יצחיאק23/12/2020לא נשמע מרשים מאוד.
אין טעם בבדיקה ללא בדיקתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרופ פוט - האם כדאי לנתח?משה21/12/2020
שלום רב,
אני בן 59 וסובל מדרופ פוט כתוצאה מלחץ של העצב הפריפאי (בעמוד השדרה) עקב פריצת דיסק כבר 5 חודשים.
לפני 5 חודשים שקלו אם לנתח, אך לבסוף ויתרו על האופציה הניתוחית מאחר ובאותה תקופה קיבלתי מינון גבוה של סטרואידים עקב מחלת עור(פמפיגוס וולגאריס) והוחלט על טיפול שמרני.
שאלותיי:
1. האם אכן היה מסוכן לנתח אותי לפני 5 חודשים מפאת זיהום עקב הסטרואידים?
2. למרות טיפולי פיזיותרפיה שעברתי אין שיפור בצליעה.
כיום אני מקבל כמות מזערית של סטרואידים. האם יש סיכוי שמצבי ישתפר והאם בכלל ינתחו אותי לאחר 5 חודשים?
תודה רבה משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי משה
פרופ` אייל יצחיאק23/12/2020ככל שהזמן חולף הסיכוי קטן.
מקובל לחשוב שלאחר תקופה כזו אין סיכוי משמעותי לשיפור כף הרגל הצנוחה. במידה ויש כאב שורשי יש מקום לשקול התערבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקיםדודו17/12/2020
האם מתוארים כאן בתמונת המיפוי השינויים הניוונים במפרקי האגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
פרופ` אייל יצחיאק17/12/2020צריך את הפיענוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי
דודו17/12/2020הפענוח לא כתבו כלום על מפרקי האגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי
פרופ` אייל יצחיאק17/12/2020אין אבחנה ברורה. כדאי להתייעץ עם ראומולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי את הפיענוח ולא כתוב על האגן
דודו17/12/2020אבל לפי התמונה והקחיטה המוגברת שבאגן ,יכול להעיד על משהו?
דודו17/12/2020אבל לפי הקליטות המוגברת באגן ,זה יכול לפי התמונה להעיד על משהו באגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב חזקים כתוצאה מתאונהנוי03/12/2020
שלום אשמח מאוד מאוד לשמוע חוות דעת.. אמא שלי בת 69 עברה לפני 12 ימים תאונת דרכים בתוך אוטובוס.. היא נפלה כתוצאה מברקס חזק שעשה הנהג עד לתחושה של כמעט איבוד הכרה .. היא עשתה צילומי רנטגן שלא הראו שבר למרבה המזל.. חגורה תמיכה יכולה לעזור גם במקרה כאב גב כזה בחלק עליון צד הגב?
אך מזה 12 יום מאז יום התאונה היא סובלת כאבי גב עזים ממקום הנפילה .. הכאבים גב בצד ימין שלה, מפריע לה לתפקוד היומי, היא מספרת שכל תנועה וכל נשימה זה סיוט.. אשמח לשמוע חוות דעתך רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה
פרופ` אייל יצחיאק17/12/2020יש להיבדק ולוודא שאין שבר בצלע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בצילום רנטגן- מה זה אומר?רחלי07/12/2020
מצאים שיצאו לאמא שלי בבדיקת רנטגן...
שינויים ניווניים L4 - T10.
נראית הצרות דיסקים L2 - T11
שינוים ארטרותיים בפרקים הפסטליים L5-L3
השוואה לצילום מ-20.02.04 הפעם
רטשם לספונדילוליסטזיס דרגה 1-0 בL5-L4
ממצא לוואי - אבן יציקה באגן הבליה השמאלית .
אשמח לדעת מה זה אומר??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ` אייל יצחיאק17/12/2020מדובר בשינויים ניווניים לאורך עמוד השדרה המותני.
בסה״כ נשמע כממצא מתאים לגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשמעות של טיפולי כירופרקטיקה- בת 37שירי08/12/2020
שלום,
אני בת 37 וכבר כשנתיים עם כאבי צוואר ותחושה של צוואר תפוס והרבה כאב באזור העליון של הצוואר שקרוב לראש.
ניסיתי פיזיותרפיה וזה לא ממש עזר(יש גם עקמת).
האורתופד אמר שמה שימצאו בצילום אז גם ככה הטיפול יהיה פיזיותרפיה ואמר שעדיף לוותר על הקרינה של הסי טי בינתיים.
אשמח לברר: מהי היעילות של טיפולי כירופרקטיקה לכאבי צוואר? האם זה באמת יעיל כפי שהכירופרקטים משבחים את זה? אני ניסיתי כמה טיפולים ואולי היה קצת שיפור.
והאם ישנם טיפולים נוספים למצב כזה מלבד רפואה משלימה ופיזיותרפיה?
אני מאוד סובלת שכבר הזמנתי מחו"ל כמעט כל מכשיר אפשרי שיש לצוואר.(עיסוי, טנס ועוד).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירופרטיקה
פרופ` אייל יצחיאק17/12/2020אינני יודע לאמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ct עמוד שדרה מותנידודו13/12/2020
שלום דוקתור
אני בת 31 עם כאבי גב תחתון מזה 5_6 שנים
השנה התחיל להקרין לרגל . הכאב מחמיר בזמן ישיבה ממושכת או עמידה ממושכת .
ביצעתי ct לפני חודש והלכתי למומחה עמוד שדרה שכתב:
שינויים דיגנרטיביים במפרקים sig עם גז במרווח המפרקים.
השינויים דיסקלים קלים ב 4_5Lמה זאת אומרת?
לא ידעתי מה הכוונה למפרקי sig עם גז במרווח המפרקים??
ומה הטיפול?
האם הכאב בגב תחתון נובע מכך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי
פרופ` אייל יצחיאק17/12/2020מתוארים שינויים ניווניים במפרקי האגן שבהחלט יכולים לגרום לכאבי גב.
קשה מאוד להגיע לאבחנה ללא בדיקתך וללא צפייה בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri בגלל כאבים בגב תחתון עם הקרנה לעכוז ורגל שמאלגליה15/12/2020
רוצה אני לדעת את משמעות תוצאות הבדיקה.
עקמת מותנית קשה קמורה לימין. מצב לאחר תיקון קיפוסקוליוזיס עם מוט אחורי בגבהים L4-D11 רושם להרחבת דיפוזית של תעלה הספינלית, ייתכן אקטזיה דורלית.
ציסטות פרינוירליות פורמינליות עם הרב גבהים, יותר משמאל.
ציסטות פרינוירליות גדולות באזור הסקרלי, ייתכן ומדובר בשילוב של אקטזיה דורלית וציסטות על שם טרלוב. הציבטות מ
מלאות ומרחיבות את הפורמינות הסקרליות ומתבלטות מחוץ לפורמינות. גבהים של גופי החוליות בגדר הנורמה.
המנגיומה בגוף חוליה L3 ,פרט לכך לא נצפו אותות חריגים בגופי החוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות.
סיומת הקונוס מודגמת ב-L1-D12 .
במגבלות ארטיפקטים מתכתיים רבים לא נראית היצרות של שק הדורלי או על רקע
שינויים דיסקוגניים. קשה להתרשם במדויק מהפורמינות נוירליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גליה
פרופ` אייל יצחיאק17/12/2020בתוצאות הבדיקה מצויינים ממצאים רבים שיכולים להסביר כאב.
קשה מאוד לאמר ללא בדיקתך וללא צפייה בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב קשים מאוד, עזרה בפיענוח mriא16/12/2020
שלום,
בת 32, ב2015 אובחנתי עם פריצת דיסק l5s21 ומאז היה התקף אחד ומדי פעם כאבי גב אבל סה״כ נסבל..
ב2019 עברתי לידה קשה מאוד, הזריקו לי פעמיים אפידורל וכלום לא עזר. הלידה הסתיימה בניתוח קיסרי חירום.
חצי שנה לאחר הלידה התחילו לי כאבי גב קשים ביותר.. כאבים שאני לא מכירה.. בעיקר כשאני מתעוררת בבוקר או לאחר שכיבה ממושכת. בבוקר אני לא יכולה להתכופף בכלל אלא רק אחרי שעתיים בערך שאני זזה.
אני חווה את הכאבים האלה כבר עשרה חודשים ואין הטבה.. ניסיתי ארקוקסיה, אתופן, פיזיותרפיה וכלום לא עוזר.
הלכתי לראומטולוג ששלח אותי ל mri כי חשד שיש לי דלקת ולהלן התוצאות:
הודגמה בצקת מח עצם ב end plate l5 s21 מלווה בהנמכה של הדיסק. האדרה end plateשל l5 s21 לאחר הזרקת גדוליניום.
אין עדות לבצקת מח עצם בעצמות איליאקליות וסקרום.
אין עדות לשינויים מסוג החלפה של השומן או סקלרוזיס יתר.
לאחר הזרקת גדוליניום Iv יש האדרה בחלק סקרלי של מפרק דו צדדי, סימטרי, מדובר על תעלה וסקולרי מודגשת עם האדרה.
הראומטולוג אמר שזה לא דלקת ושלח אותי חזרה לאורטופד. מה התוצאות אומרות? מה זה בצקת מח עצם? האם ניתוח יעזור?
אני אבודה, סובלת מכאבים קשים ובקושי מתפקדת..
תודה מראש וסליחה על האורך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון מעולה לבעיות עמוד שדרה תחתון ועליון
גילסרו17/12/2020רק מתיחות על מכשיר : גב back.
fit spine x3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
פרופ` אייל יצחיאק17/12/2020קשה מאוד לאמר ללא בדיקתך וללא צפייה בבדיקה.
קיימות סיבות רבות לכאבח גב.
כדאי להיבדק על ידי מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת mri האם תקין?סיוון08/12/2020
שלום דר אני בת 34 ומזה 10 חודשים כאבים בגב תחתון
פיזיוטרפיה מרפאת כאב כדורי ליריקה וסימבלטה ללא הטבה
ביצאתי בדיקת mri גב תחתון רציתי שתסביר לי מזה אומר
ואיך ניתן לטפל ולהקל על הכאבים.
D12-L1 הלו דיסק היקפי ובקע פאראצנטרלי עם אימפרסיה מתונה על השק.
L1-L2 בלט דיסק היקפי עם אימפרסיה מנימלית על השק.
L2-L3 בלט דיסק היקפי עם אימפרסיה קלה על השק
L3-L4 בלט דיסק היקפי עם קרע אנולרי מרכזי ואימפרסיה קלה על השק.
L5-S1 בלט דיסק עם בקע מרכזי, ואימפרסיה קלה על השק ומגע בשורש s1 היורד משמאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ` אייל יצחיאק13/12/2020נשמע בסה״כ בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסיםמייק12/12/2020
N מה גורם לכאבי גב תחתון/רגליים
מתי שאני עומד הרבה זמן ואני גם על
מדרסים + מה הפתרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` אייל יצחיאק13/12/2020קשה לאמר ללא בדיקתך.
אנא פנה לאורטופד בקופת חולים על מנת שיברר את מקור הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליחה לרנטגן עמוד שדרה וצווארמני20/11/2020
שלום,
אני כבן 30,
שלחו אותי לרנטגן עמוד שדרה ולרנטגן צוואר עקב חשש ללחץ על החוליות.
עשיתי בעבר שתי בדיקות CT בבטן (אחת לפני 10 שנים ואחת לפני 3).
האם זה מסוכן, בהתחשב בעובדה שכבר עברתי כמה סריקות עתיאות קרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ` אייל יצחיאק01/12/2020לדעתי לא מאוד משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי דקירה בעמוד השדרה העליון+ כאב בשכמותשיר30/11/2020
שלום ד״ר
לאחר מס׳ חודשים של כאב נוירופטי כמו דגדוג בשכמה, פניתי לאורתופד. עשיתי CT ונמצא בלט בין C5-C6
ממתינה כעת לתור לפיזיותרפיה
אך הכאבים החמירו מאוד בימים האחרונים- כאב דקירה חזק במספר נקודות בעמוד השדרה בחלק העליון+ כאב בשכמות + כאב דקירה גם בכתף ימין
יש לי עוד מספר ימים עד לתור אצל הפיזיותרפיסט. מה אני יכולה לעשות בנתיים כדי להקל על הכאבים הבלתי נסבלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב
פרופ` אייל יצחיאק01/12/2020לא נראה כי קשור לבלט
יש להיבדק על ידי אורטופד בקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילומי MRI מותניסימה23/11/2020
שלום, עשיתי לפני שנה MRI והתגלה גוש בגב . עשיתי בדיקות ורופא המליץ שאני יהיה במעקב לגבי הגוש אם הוא יגדל. שבוע שעבר עשיתי שוב MRI בהשוואה לשנה קודמה. נרשם לי עוד כמה דברים בבדיקה שאיני מבינה ואשמח לפענוח . בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ` אייל יצחיאק28/11/2020לפי הסיכום נראה שאין שינוי.
קשה לאמר ללא בדיקה של הבדיקה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהסבר פענוח MRI מותניאפרת28/11/2020
נראה לי שהקובץ לא עלה לכן רושמת את פענוח הבדיקה.
הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T1 ,T2 במישור אקסיאלי וסאגיטלי.הבדיקה בוצעה לבירור כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל ימין ושמאל.
עמדה מותנית לורדוטית רגילה.
הקונוס בגובה L1.
סינגל תקין של החוליות.
רוחב תקין של תעלת השדרה.
L4-5: שינויים ארטרוטיים היפרטרופיים של המפרקים פצטאליים.
L5-S1:הדיסק מנוון והמרווח הבינחולייתי מוצר מעט.
שינויים ארטרוטיים במפרקים הפצטאליים.
בשאר הגבהים לא נראה לחץ על השק התקלי או שורשי העצבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI וכאבי גב
פרופ` אייל יצחיאק28/11/2020מדובר במלה ניוונית קלה מתאימה לגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?