מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- כאבי בטן חוזרים אצל ילדי בן ה-4אושרת18/12/2009
שלום רב!
מזה כמה חודשים בני מתלונן על כאבי בטן מדי פעם במהלך היום אבל מתנהג רגיל וזה לא ממש מפריע לו.
הוא אומר " אמא כואבת לי הבטן" וממשיך בעיסוקיו או "אמא כואבת לי הבטן ובא לי להקיא" ועדיין ממשיך בעיסוקיו.
הוא מתלונן על כאבים באיזור הטבור ומסביבו, היינו כבר כמה וכמה פעמים אצל רופא משפחה והוא טען שזה שום דבר ושזה יחלוף, אבל זה לא חולף מה עושים ולמי אני צריכה לפנות????
אני פוחדת שאני מפספסת משהו.
בבקשה תעזרו לי.
תודה מראש, אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאושרת
פרופ` יורם בוינובר18/12/2009ניתן לבצע ספירת דם , שקיעה, ובדיקת שתן לשלול תהליך זיהומי או דלקתי. באופן כללי רופאך כנראה לא טועה. ההתנהגות שאת מתארת בדכ אינה מדאיגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רכה בתדירות גבוההיפעת18/12/2009
שלום רב
בתי בת שנה וחודשיים, כלכלה של מוצקים+בקבוק תמ"ל (חלבי) אחד ביום. עולה במשקל יפה.
מזה חודשיים- שלושה יש יציאות רכות בכמות גדולה ובתדירות של 2-3 פעמים ביום- בעיקר בשעות הלילה (מתעוררת עם טוסיק אדום מאוד והטיטול עמוס בצואה משחתית) כאשר כל מספר ימים גם משלשלת כמה פעמים. לא היה שום שינוי בכלכלה. עשינו בדיקה לטפילים בצואה שחזרה שלילית.
האם זה תקין צואה משחתית בכמויות כל כך גדולות ובתדירות כזו?
אם לא היתה רגישות לחלב (בתמ"ל) עד גיל שנה, האם ייתכן שלפתע נוצרה רגישות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
ד''ר בתיה וייס18/12/2009לא סבירה התפתחות רגישות לחלב כעת. בדיקה אחת שלילית לטפילים אינה שוללת זיהום, כדאי לשלוח לפחות 3 בדיקות צואה טריות. כמו כן אם נמשך לבדוק סרולוגיה לצליאק בבדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לאחר כריתת פוליפ דחוף !!!אור18/12/2009
שלום ,
הייתי עם ביתי בת 5.5 בסיגמואידוסקופיה וכריתת פוליפ .הכריתה הדגימה - lympoid rectal polyp לא כל כך הבנתי את סוג הפוליפ רק שהבנתי שהוא נדיר במיוחד .
בבדיקה נאמר לי שיש לה עוד 3 פוליפים ממש קטנים שלא ניתן לכרות אותם עדיין ולכן הוזמנה לקולונוסקופיה עוד שלושה חודשים .
בבקשה אם תוכל לתת לי מידע לגבי הממצא ויש סיבה לכך שאני נורא מודאגת ולוקחת את זה לצד גרוע ??
מחכה לתשובתך !
תודה, אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
פרופ` יורם בוינובר18/12/2009אני מתפלא שאת שואלת אותנו ולא את הרופא שביצע הפעולה. עליך לברר זאת איתו. לפי מה שאת כותבת אין מקור לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGA נמוך לשלילת צליאק?בטי17/12/2009
שלום,
בבדיקת דם של בת שלי בת 13 היה:
TransGlutaminase (IgA) Ab קטן מ-3 U/ml
אך
Immunoglobulin A 47.6 mg/dl
האם התוצאות שוללות צליאק? אין לה סיפטומים אחרים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבטי
פרופ` יורם בוינובר17/12/2009הבדיקה הסרולוגית שלילית לצליאק. רמת IGA נמוכה אך לא מאוד נמוכה המפריעה לבדיקה שעשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגלקס/נורמלקסטובה16/12/2009
מהו המניון המומלץ לגיל חצי שנה? כמו כן, היא עדיין אינה שותה מים, ויונקת. כיצד ניתן לתת לה את הפגלקס/נורמלקס ומה משניהם עדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד''ר בתיה וייס17/12/2009ניתן לתת חצי כפית פגלקס ולהמיס במעט חלב אם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פראפיןטובה16/12/2009
שלום רב
רופא המליץ לתת לבתי בת החצי שנה במשך חדשיים - שלשה שמן פראפין במינון של 8 מ"ל ליום. הרופא טען שהשמן אינו פוגע בויטמינים מסיסים, לעומת זאת באינטרנט אני רואה שרופאים טוענים שכן פוגע. מי צודק?
כמו כן, מה מידת הסכנה שתשאף פראפין לארות ותיווצר דלקת ריאות כימית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
פרופ` יורם בוינובר16/12/2009בגיל זה איננו ממליצים על פרפין הסכנה כמו שכתבת שאיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותאורטל16/12/2009
שלום,
בתי בת 3 ושמונה חודשים, גמולה מגיל שנתיים מרצונה, התהליך זרם מצוין.
מה שקורה זה שכל שינוי בחיים שלה מתבטא בעצירות ואז בגלל הפחד מהכאב היא לא מוכנה לשבת בשירותים והיא עושה רק במיטה בלילה בליווי בכי ויללות.
כיום היא כבר שלושה חודשים לא מוכנה לעשות קקי בשירותים (חוץ מפעמיים בודדות ששכנענו אותה), היא חווה לא מעט שינויים: בעלי נמצא בקורס ומגיע רק בסופ"ש ובנוסף לפני חצי שנה נולד לה אח, כך שהדברים משפיעים עליה.
מה ניתן לעשות? האם להשתמש בפגלקס?בעבר טיפלנו בה בצמחי מרפא - זה עזר בזה שזה קיצר את פרק הזמן של הקקי במיטה, אך היא עדיין נכנסה למצבים האלה.
אשמח לשמוע את עצתכם, כי אני לא יכולה לראות את הילדה כ"כ סובלת כל לילה כמעט.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
פרופ` יורם בוינובר16/12/2009בתזונה יש לכלולפרי וירק. פגלקס פיתרון טוב. זה יחלוף עם הזמן. התופעה התנהגותית בדכ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בגיל 9 חודשיםאלה16/12/2009
התינוק שלי סובל בלילות האחרונים מכאבי וגזים היה לו וירוס חום ויוצאןת 4 שיניים
הוא נחשף לגלוטן בגיל 4 חודשים במסגרת הטעימות
הוא תינוק שמנמן 10 קילו וקצת אוהב לאכול
האם לנסות הוצאת מזונות ולהתחיל מזון מזון בנפרד כמו בטעימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
פרופ` יורם בוינובר16/12/2009לא הייתי עושה כל שינויים בכלכלה. המחלה הוירלית בהחלט יכולה לתרום לתלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל בין נורמלקס לפגלקס?טובה15/12/2009
ומה מהם עדיף לתינוקת בת חצי שנה?
צה לגביי פראפין לגיל חצי שנה?
פרופ` יורם בוינובר16/12/2009פגלקס ונורמלקס דומים. בגיל זה לא ממליץ פרפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לצליאקהגר15/12/2009
אני מצרפת את התוצאות של הבדיקות שעשיתי בתחילת השבוע .
האם התוצאות מעידות על כך שיש לי צליאק ?
0.50- 0.00 mg/dl 0.20 C-REACTIVE PROTEIN
500.00- 70.00 mg/dl 128.00 IgA
1 20.00- 0.00 EU/ml 2.10 T.TRANSGLUTAMINASE
- AU בעבודה. Deam.GLiadin.Pept
פירוט הערות
מציין הערה
1
IgA isotype of tTG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגר
פרופ` יורם בוינובר16/12/2009תוצאות המעבדה אינן תומכות באבחנת צליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכת כולסטרול של האם על ההנקה.אורית15/12/2009
שלום.אני אם מניקה בלבד.בבדיקת דם יצא לי כולסטרול גבוה-240.האם יש השלכה על התינוקת היונקת? האם זה יכול להסביר עלייה בתפקודי הכבד שלה? תודה.ביתי בת 4 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד''ר בתיה וייס16/12/2009לא אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לתינוקתא15/12/2009
שלום,
בתי בת 7 חודשים ומשלשלת מזה 4 ימים.
עד היום היו לה בממוצע יציאה אחת ביום.
מיום שבת יש לה 2-3 יציאות. הן מיימיות או ריריות עם ריח חריף.
מבחינת תזונה - עברנו לנוטרמיגן לפני כשבועיים לאור חשד לאלרגיה לחלב (יציאות ירוקות נוזליות + המצאות לויקוציטים בבדיקת צואה) אותו מקבלת פעם ביום. היתר הנקה.
אין לה חום. מצב רוח רגיל. תיאבון רגיל.
לא רגועה בעיקר בשנתה - נראה שסובלת מכאבי בטן.
האם לקחת לבדיקת רופא ?
האם יכול להיות תגובה לנוטרמיגן ? וירוס ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ` יורם בוינובר16/12/2009התאור מתאים יותר למחלה שעברה. אני לא הייתי מעבירה לנוטרמיגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבויי יציאותגיל15/12/2009
בני בן שנתיים.
בשבועיים האחרונים יש לו ריבויי של יציאות (5 ביום, ולפעמים אחת אחרי השנייה). היציאות נוזליות ורואים בהם את מה שאכל (כנראה לא מעכל). הוא בוכה כשיש לו יציאה למרות שהיא נוזלית.
הוא גם נמוך במשקל יחסית לגילו (תמיד באחוזון תחתון).
מה עלינו לעשות? נראה שהוא סובל.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
ד''ר בתיה וייס16/12/2009פני לבדיקת רופא הילדים. ניתן לקחת תרביות צואה ואם יש חסר עלייה במשקל לבצע בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפמיל ויציאותנעמה14/12/2009
פרופ' שלום,
בני בן 4 חודשים, סובל מרפלוקס. בשבוע האחרון התחלנו לתת לו אנפמיל נוסף על טיפול בזנטק.
המצב השתפר , כמות הפליטות וההקאות ירדה משמעותית והוא מרגיש טוב.
עם זאת, מאז שעברנו לאנפמיל החלו יציאות באמצע כל ארוחה או לאחריה. עד עכשיו מאז שעבנו לתמ"ל בגיל 6 שבועות, היו יציאות פעם-פעמיים ביום.
האם המצב תקין או שמעיד על רגישות כלשהי? לעתים בלילה מתעורר מכך שיש לו יציאה, מה שלא היה בעבר. האם כדאי בלילה לתת תמ"ל עם דייסה או שלא כדאי לשלב 2 סוגי מזון?
תודה, נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
פרופ` יורם בוינובר16/12/2009אנפמיל יעיל וגם דייסה בתמל- זו בחירה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלגיקלטל14/12/2009
לביתנו בת 9 שבועות רפלוקס, מקבלת זנטק ואלגיקל, שמענו מרופא ילדים שהפסיקו לשווק את האלגיקל כי היו מס' ילדים שגילו להם בעיות לבביות והמשותף להם היה אלגיקל. האם מסוכן לתת לביתנו אלגיקל? ואיך זה שלא יידעו אותנו?האם קיים קשר בין אלגיקל לבעיות לב? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` יורם בוינובר14/12/2009לא ידוע לי על הסיכון שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)