פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• אינפמיל AR
    יסמין
    10/01/2010

ביתי בת חודשיים,מאז הלידה אכלה סימילאק אדבנס 1.
    לאחר כל ארוחה היו פליטות (לא הקאות) גם שעה ושעתיים אחרי.
    ניסינו להחליף למטרנה וזה אפילו החמיר,פליטות מרובות,אבל עדיין לא הקאות.
    בהמלצת הרופאה עברנו לאניפמיל AR,אמנם הרבה פחות ,אבל עדיין יש פליטות.
    אם או בלי קשר כבר פעמיים (בהפרש של שבועיים) יש לילדה קקי צהוב כרגיל אבל עם תוספת של ירוק.

רציתי לשאול כמה שאלות:
    1. האם העובדה שיש פליטות מספיקה בכדי לקבוע שזה ריפלוקס?
    2. האם אין אפשרות של רגישות לחלב במקום רפלוקס ואם כן איך אפשר לדעת שזה לא זה בעצם?
    3. מה עלי לעשות אם ממשיכות הפליטות (למרות שהם פחתו)?
    4. בקשר לקקי האם זה שייך לאוכל או להתקררות כלשהי?
    5. כבר שבועיים שהיא מוציאה המון רוק ,האם יש קשר לאוכל?

מתנצלת על אורך המכתב וכמות השאלות.
    אני מקווה שתוכל לענות על כולם.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אינפמיל AR

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליסמין

פרופ` יורם בוינובר
    10/01/2010

הפליטות שכיות בגיל זה ולא הייתי מוסיף טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן 6 חודשים עם שלשולים כבר 11
    דורון
    10/01/2010

שלום רב,

ראשית אני מתנצל אם אני לא פונה בדרך הנכונה או המקובלת , פשוט חיפשתי רופאים המתמחים בנושא הנ"ל ומצאתי את הפורום בו אתם משתתפים.

בני איתן בן ה-6 חודשים סובל משלשולים כבר 11 יום כאשר מספר היציאות מגיע ל-6 עד 10 פעמים ביום.

- אין חום.
    - יש לו תיאבון.
    - הוא די מחייך ולא אפאטי.
    - חשוב לציין כי יש לו גירוי חזק ביותר בחניכיים דבר שמסמל כנראה סימן לתחילת גדילת שיניים.

בגיל חודשיים חיסנו את איתן את החיסונים הרגילים כולל את הרוטה X (נגד שלשולים) החיסון ניתן ב-3 שלבים , אנחנו נתנו רק פעם אחת בלבד.

מאז החיסון היציאות של איתן היו נוזליות ביותר אומנם הוא עשה יציאה אחת ביום ( שזו לא הגדרה לשלשול ) אך כל היציאות פשוט מים.

עשינו בדיקות דם + שתן + צואה והכול היה תקין ( לפחות ככה אומרים ).

הרופאה שלנו אמרה שאולי הוא רגיש ללקטוז ואז נתנו לו מטרנה ללא לקטוז ובאמת אחרי שבוע הוא חזר לעשות צואה תקינה.

במהלך החודש וחצי שהצואה הייתה תקינה התחלנו לתת לילד ירקות כגון : בטטה במרק, תפו"א במרק עגבנייה וכו וכן גם פירות כגון : בננה,תפוח עץ וכו.

הכול היה תקין ללא בעיות והוא הגיב יפה מאוד.

לפני כ-11 יום נתנו לו גזר מרוסק ( לא מורתח במים אלא חי ) עם קצת מיץ תפוזים – ומיד החל להגיב בשלשול

הפסקנו לתת לו מיד לאחר השלשול הראשון ( סה"כ נתנו לו 3 כפיות שטוחות ).

ומאז הוא לא מפסיק לשלשל ואנו לא נותנים לו שום תוספת מזון למעט את המטרנה ללא לקטוז אך אין שיפור

וכל רופא מנסה עלינו תחליף אחר של חלב אם ללא כל פיתרון מעמיק או בכלל לדעת את מקור הבעיה.

אני פונה אליכם בכל לשון של בקשה לעזרה מכם.

יש בידי ביטוח רפואי פרטי ואני מוכן להגיע בכל שעה שתגידו לייעוץ או לטיפול או לכל דבר - העיקר שנפתור זאת הילד פשוט סובל.

המון תודות

הוספת תגובה

• לדורון

פרופ` יורם בוינובר
    10/01/2010

עם שאלות כה רבות פנה לרופא מטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ?
    א
    10/01/2010

בתי בת 8 חודשים.
    מיום היוולדה סבלה מאד מכאבי בטן שהלכו והשתפרו עם הזמן.
    רק לאחרונה נראה כי נרגעה מעט.
    לא התחלנו איתה טעימות בגלל שנראתה מאד סובלת. כמו כן ניזונה מנוטרמיגן מחשד שאלרגית לחלב.
    קראתי פה עוד שאלה עם תופעות דומות.
    תמיד שמרדימים אותה - ישנה רק על הבטן (על הגב לא נרדמת וישנה כמה דקות בלבד מגיל מאד קטן). כאשר מנסה להירדם מאד לא רגועה - מתגלגלת מצד לצד, דוחפת עם הרגליים את הטוסיק והבטן כלפי מעלה.
    אני לא יודעת למה לייחס את זה - האם מכאבי בטן ? הדרך שלה להירגע ?
    גם קורה לא פעם שנראה כביכול שנרדמה ורגועה ואז פתאום שוב מכווצת הבטן ודוחפת עם הרגליים הטוסיק למעלה או מתגלגת לצד.
    אני כל הזמן חשבתי שכואב לה משהו.
    יש כאלה במשפחה שחושבים שיש לה הרגלי שינה לא טובים.
    הייתה תקופה של רגיעה - אחרי שעברנו לנוטרמיגן.
    בשבוע האחרון התחלנו איתה סוף סוף עם ירקות. היא מאד אוהבת וממש אוכלת ארוחה מלאה. מאז אבל שוב נדמה לי שיהא דוחפת עם הרגליים בזמן השינה.
    האם הגיוני ?
    מה דעתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ?

הוספת תגובה

• בעיה דומה

אלנה
    10/01/2010

שני שלום!
    סליחה שאני נדחפת :-) אבל לבן שלי בן החצי שנה יש בדיוק את אותה התנהגות כפי שאת מתארת, רק שהוא יונק בלבד ואף פעם לא ניסיתי להחליף לו את התזונה. גם אצלנו כשהתחלנו עם המוצקים הבעיות החמירו ואני עדיין בשלב הטעימות מרוב חרדה. כנראה מערכת העיכול שלהם רגישה לכל דבר "חריג". וזה ממש לא הרגלי שינה!!!
    מקווה בשבילך וגם בשבילי שנעבור את התקופה בשלום (אני עייפה בטירוף :-)

כל טוב
    אלנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

פרופ` יורם בוינובר
    10/01/2010

לא מתרשם שיש בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שבוע הקאות
    מלני
    10/01/2010

שלום
    האחיינית שלי נולדה במשקל 4285 בת שבוע כעת בבית חולים נהריה ולא יודעים מה יש לה בדיקות דם תקינות כימיה תקין בדיקות צואה תקין, היא מיום שישי מקיאה קיא בצבע ירוק וצואה בצבע שחור מהיום, משבת בלילה קיבה רכה ומהיום שלשול מיימי מקבלת אינפוזיה ולא רעבה אכלה מהבוקר פחות מ40 CC , האם יש כיווון שלדעתכם כדאי לבדוק שכדאי להפנות את תשומת הלב לרופאים
    תודה רבה מראש
    מלני

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שבוע הקאות

הוספת תגובה

• למלני

פרופ` יורם בוינובר
    10/01/2010

יש לפנות לרופא מטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהוללללללללללללל

מלני
    12/01/2010

ברור שפנינו לבית החולים עם הילדה , הם טענו שיש לה וולבוס, כניסה של המעי הגס לתוך המעי העבה וניתן לשחרר עם לחץ אוויר ניסו ולא הצליחו , לאחר מכן ביצעו ניתוח שלטענתם הצליח
    ועדיין יש בקיא שלה דם ושלשול גם עם דם האם יש כיוון שלדעתך כדאי לבדוק אני צריכה את עצתך ממש חשוב לנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למלני

פרופ` יורם בוינובר
    12/01/2010

מה שאת מתאת זה התפשלות ולא וולוולוס. עם התלונות שאת מתארת פני למחלקה שניתחה התינוקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל זאת

מלני
    13/01/2010

דוקטור שלום
    מדובר באמת בהתפשלות
    אבל הילדה עדיין מאושפזת באותה מח' שניתחה אותה ועדיין יש דם בצואה ועדיין מקיאה מיצי מרה
    וראש המח' עצמו אמר שההתפשלות עברה ואין התפשלות והם לא יודעים למה עדיין יורד דם בצואה ולמה עדיין מקיאה מיצים
    אנחנו פונים כל הזמן לרופאי המח' , אבל אני פונה בפורום לקבל את עצתך כי הם לא מצליחים לעזור לילדה ואנחנו מאד לחוצים בבקשה תעזור.
    תודה וסליחה
    מלני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות מפחד
    ren
    09/01/2010

שלום , בני בן 4 לפני 3 שבועות בעקבות מחלה שילשל פעם אחת ומאוד נבהל, כתוצאה התחיל להתאפק ונמנע מכל אפשרות של כניסה לשירותים למתן צואה. במקביל התלונן שכואב לו כשהוא עושה. הרופא בדק חיצונית ולא נראה פצע. כיום לאחר טיפול של שמן פראפין כפית בוקר וערב ו5 מ"ל של לבולק ( התחלנו עם פעמיים) בערב, התחלנו לחזור למעיין שיגרה, ישנן חששות אך כבר אין בכי או תלונות של כאב.
    1. האם כדאי להחליף את שמן הפראפין בשמן זית באופן קבוע או רק לפי צורך? לפני כן הצואה היתה בסדר
    2. האם יש מקום לערב גסטרו ילדים - אני די חוששת מבדיקה עבורו ומפחדים נוספים שעלולים לעלות בעקבות.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות מפחד

הוספת תגובה

• לREN

פרופ` יורם בוינובר
    10/01/2010

שמן פרפין מספיק. שמן זית זה לא טיפול. תפסיקי הטיפול לפי ריאות עינך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל ילדה בת שנה ו-5 חודשיפ
    תמרה
    09/01/2010

בתי בת 17 חודש התחילה לפני כ-חודשיים יציאות כמי גללים קטנים 2 -3 בכל יציאה לפעמים 2 [3 פעמים ביום. היציאות מלוות בבכי ובמאמץ רב מצד הילדה. לפעמים הגללים האלה פשוט "נתקעים" ואז יש צורך בעזרה שלנו להוציא את זה עם טישו. הפסיקנו לה כל מה שיכול להזיק, עוגיות, קמח לבן אורז וכיו"ב.
    הוספנו פעמיים ביום 1 כף שמן זית עם עגבניה מגורדת.. גם זה לא מרכך את הצואה. מה עוד ניתן לעשות כדי לעזור ? (פעם אחת גם ניסיתי מד חם עד וזלין כדי לגרות את המקום , גם זה ללא הועיל.
    תודה על תשובתך.

הוספת תגובה

• לתמרה

פרופ` יורם בוינובר
    10/01/2010

האוכל צריך להיות רגיל ללא שינויים. חשוב פירות וירקות. ניתן לעודד היציאה עי פגלקס או שמן פרפין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכמה זמן תקף הסדרה של 3 חיסונים
    שנ
    08/01/2010

של הפטיטיס? זה לכל החיים?

לאחר חיסון , יש סיכוי להדבק אם דורכים בטעות על מזרק ברחוב או בים?

האם אפשר להידבק מרוק?

מה צריך לבדוק אם ילד דרך בטעות על מזרק לפני שלוש שנים?
    צריך לבדוק משהו? כי הרופא אמר שזה לא שורד יותר מכמה דקות.. אז לא לבדוק כלום..

תודה.

הוספת תגובה

• שנ

פרופ` יורם בוינובר
    10/01/2010

ניתן לבדוק רמת החיסון במעבדת קופח. החיסון אמור להיות יעיל לתקופה בלתי מוגבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת..
    אפרת
    08/01/2010

שלום,
    בתי בת 3 וחצי חודשים.
    יונקת מלא, עולה יפה במשקל.
    לפני חודשיים היה לה מעט דם בצואה. ניגשנו לבדיקות מקיפות ולא נמצא דבר. את כל הדברים החמורים שללו.
    העניין עבר לה ..ואתמול הייתה לה יציאה בבוקר עם מעיין חוט שחור קטן. לאחר מכן ביציאה הנוספת היה לה מעט דם וגם ביציאה שלאחריה. (מעט דם טרי).

אני מודאגת מאוד ולא יודעת כיצד לנהוג?
    (אני לא רוצה להעביר אותה שוב את כל הבדיקות הלא נעימות שעברה אז..)

האם עליי לחשוש ולקחת אותה לרופא בצורה בהולה או שניתן לחכות ולראות מה קורה בהמשך?

אציין כי היא חיונית, חייכנית וטוב לה..
    אשמח לקבל את דעתכם - כיצד עליי לנהוג? ומה יכולה להיות הסיבה לדימום?

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת..

הוספת תגובה

• המשך

אפרת
    08/01/2010

שכחתי לציין כי היום היתה לה יציאה אחת והיא הייתה נקייה.. ללא דם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת

פרופ` יורם בוינובר
    10/01/2010

לא הייתי עושה בדיקות ורק משגיח. זה יחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס
    יעלי
    07/01/2010

שלום, בני בן שנה וחצי. עד גיל שנה היה מאוד לא שקט, עם פליטות מידי פעם, אובחן כסובל מריפלוקס כנראה . אחרי גיל שנה המצב השתפר, אבל כאשר בוכה, אם נופל למשל, תוך כדי בכי הוא מתחיל לעשות תנועות הקאה והדבר האחרון שאכל יוצא החוצה, אם זה חלב אז קרה כבר פעם שהקיא הרבה מאוד מכמות החלב. האם זה רגיל בהנחה שבאמת היה ריפלוקס? האם זה שרידים של הריפלוקס? האם יש צורך לעשות איזה בדיקה? מתי זה אמור להיפסק? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• ליעלי

פרופ` יורם בוינובר
    10/01/2010

זו תופעה שכיחה בגיל זה. זה לא אומר שיש רפלוקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס סמוי??
    אמא
    06/01/2010

שלום רב,
    בתי בת 4 חודשים ושבוע, יונקת בלבד. אבל ביומיים האחרונים, בעיקר בשעות הערב שבתי משמיעה קולות בליעה בזה אחר זה (בערך כשעה אחרי האוכל ובעיקר אם ינקה הרבה) והקולות מלווים באי שקט עד כדי בכי קורע לב..... אציין כי למעט מס' פעמים בודדות בהן פלטה , כדבר שבשגרה לא פולטת או מקיאה, ולכן אני חושדת שמדובר בריפלוקס סמוי
    .
    בעניין זה ברצוני לדעת האם מהתיאור הנ"ל זה יכול להיות ריפלוקס? האם יכול להופיע כך פתאום?והאם יש סימנים נוספים שעלי לתת עליהם את הדעת?
    אם אכן זה ריפלוקס - למי פונים ומה עלי לעשות כדי להקל על בתי כרגע?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס סמוי??

הוספת תגובה

• לאמא

פרופ` יורם בוינובר
    06/01/2010

על תלונה של יומיים לא הייתי פומנה לרופא. התופעה עשויה להיעלם לבד. בהתמדת התלונה פני לרופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מעיים אצל תינוק בן שנה וחצי
    יואב
    06/01/2010

שלום,

ביומיים האחרונים , הילד שלי סובל מהקאות ומקיא אפילו מים ,לפני כשעה, רופא ילדים איבחן לילד שלי בן השנה וחצי דלקת מעיים לאחר בדיקות דם האם אני צריכה להמשיך טיפול מול גסטרואנטרולוג ילדים ?

איזה אוכל מומלץ לתת לו ?

אנא עזרו לי מהם הדברים שמומלץ לי לעשות כעת.

תודה.

הוספת תגובה

• ליואב

פרופ` יורם בוינובר
    06/01/2010

המשך מעקב רופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון כושל לבדיקה גסטרוקפיה
    מירית
    06/01/2010

שלום אני בחורה בת 20 סובלת מכאבי בטן והתקפות של שלשולים בהפוגות,קיבלתי אנטיביוטיקה וכאשר היגעתי באותו מצב,לעשות בדיקת גסטרוקפיה לא הצליחו לעשות את הבדיקה למרות הספריי המאלחש וזריקת הטשטוש ולכן שלחו אותי לעשות את הבדיקה בהרדמה כללית בבית חולים,ולכן לאחר הניסיון הכושל .הרגשתי אי נוחות בלאכול ולשתות מהספריי המאלחש את הלוע והבנתי שלאחר כמה שעות זה יעבור וחיכיתי. וכעבור יממה שלמה מאז עד עכשיו כאשר אני מנסה לשתות אני מרגישה שהנוזלים של השתייה עולים לי בחללי האף ויורדים לגרון רק כאשר אני לוחצת על הלחץ שנוצר לי באף מין תחושת אי נוחות,מתי זה יעבור???
    אני רוצה לשתות ואני לא מצליחה לאכול מצליחה רק לשתות קשה לי.

הוספת תגובה

• למירית

פרופ` יורם בוינובר
    06/01/2010

פני לגסטרואנטרולוג עמו התחלת הברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאוקייט
    אושרית
    06/01/2010

שלום וברכה,
    ביתי בת ה- 8.5 חודשים סובלת מריפלוקס.
    גסטרו אמר לתת לה את הנוטרמיגן והיא לא מוכנה לשתות את זה.
    התחלנו לנסות פורמולות שונות, ניסנו מטרנה ללא לקטוז היא אוהבת את זה, הפסיקה לפלוט אבל לא עולה במשקל .
    היא שוקלת 6.75
    שוב חזרנו לגאסטרו והוא המליץ על נאוקייט אבל זה מאוד יקר עבורנו וקשה לממן את זה.

האם ניתן לתת לה משהו אחר בנוסף למטרנה ללא לקטוז שיגרום לה להשמין? (אוכל או תרופה)
    היא אוכלת מנת פירות ומנת ירקות + עוף. מעדנים היא גם פולטת...

מה אפשר לעשות?
    אודה על התייחסותכם.

לקביעת תור
    סגירה
    נאוקייט

הוספת תגובה

• לאושרית

פרופ` יורם בוינובר
    06/01/2010

ממליץ לפנות לדיאטנית ולהחזירה לכלכלה רגילה לגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים 8 ימים- בת שנה.
    עדי
    06/01/2010

שלום,
    בתי בת שנה וחודש. מאז יום חמישי שעבר ( 8 ימים ) משלשלת 3-5 פעמים ביום. בימים הראשונים לוו השלשולים בחום.
    ביום שבת נראתה הטבה, ירד החום והשלשולים פסקו.
    ביום א' הופיעה פריחה של נקודות אדומות על גבה ובטנה.
    ביום ב' חזר החום והשלשולים התרבו.
    בבדיקה אצל הרופאה מיום ב' טענה כי מדובר בווירוס וכמובן שאין טיפול.
    היום יום ה', עברו כבר שמונה ימים מפרוץ המחלה, משלשלת 4 פעמים ביום לערך, מסרבת לאכול, שותה אך ורק מטרנה עם דייסת אורז כבר שבוע , בוכה רבות וחסרת שקט.חשוב לציין, שאיננה מיובשת, נותנת שתן.

אשמח ליעוץ מה עליי לעשות והאם גם אתם סבורים שמדובר בווירוס שיחלוף לבד.

בברכת יום טוב ותודה מראש,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים 8 ימים- בת שנה.

הוספת תגובה

• לעדי

פרופ` יורם בוינובר
    06/01/2010

סביר שמדובר במחלה וירלית. תחזירי אותה לכלכה רגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים ועצירות לתינוק בן 3 שבועות
    קרן
    06/01/2010

שלום,

בני בן ה 3 שבועות סובל מכאבי בטן קשים, גזים ועצירות.
    הוא מתפתל מכאבים ומתאמץ מאוד להתרוקן, לרוב מצליח בסיוע שלנו, ע"י הרמת הרגליים שלו בזמן הלחיצות.
    היציאות שלו קשות מאוד ואף מספר פעמים היו מלוות במעט דם בעקבות המאמץ. בדכ יש לו יציאה אחת ביום.
    רופאת הילדים אמרה שזה טבעי והגיוני בשלב זה. היא המליצה על סירופ אל צירות וטיפות גליקול/סימיקול לגזים.
    עלי לציין שהילד ניזון מהתחלה משילוב של פורמולה + הנקה (אין לי מספיק חלב והוא לא משביע אותו). כמו כן החלפתי בין סימילאק למטרנה כיוון שחשבתי שאולי משם הבעיה, אך כמעט ואין שינוי.
    אני גם נזהרת ממאכלים שגורמים לגזים וצמצמתי את התפריט שלי בהתאם.
    ניסיתי לתת לו מים עם נענע אך גם זה לא עוזר..
    אני קצת חוששת מתרופות בשלב כה מוקדם של חייו, מה גם ששמעתי כל מיני סיפורים על חומרי הרדמה שנמצאו בתרופות טבעיות לגזים.. והעדפתי שלא לתת לו בינתיים תרופות, אולם המצב די מחמיר והילד סובל..
    אני אובדת עצות ואודה לעזרה
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• לקרן

פרופ` יורם בוינובר
    06/01/2010

בגיל זה ממליץ רק להוסיף מים לפורמולה ולהיות סבלני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה על התשובה המהירה, אבל..

קרן
    07/01/2010

לא הבנתי למה הכוונה להוסיף מים לפורמולה.. להוסיף מעבר לנדרש בהוראות?
    לגבי תרופות אני מבינה שאתה לא ממליץ כלל? גם לא "תרופות סבתא"? הציעו לי להוסיף שמן קנולה לפורמולה או לתת לו מיץ של עגבניה. האם אתה מכיר את השיטות? ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה