מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- טיפול בריפלוקסטלי19/01/2010
שלום,
שמי טלי ואני אמא טרייה למיכאל בן שלושה וחצי חודשים.
מיכאל אובחן כסובל מריפלוקס ולכן ניזון מאינפמיל AR. בשבועיים הראשונים כמות הפליטות ירדה, אולם בשבוע האחרון שוב הפליטות חזרו, הן מיד לאחר הארוחה והן לקראת הארוחה הבאה (לעיתים אחרי יותר משלוש שעות מסיום הארוחה, הילד פולט...).
עם הפליטות למדנו להשלים...אמנם, מה שמדאיג אותנו זה העיוותים תוך כדי הארוחה. מיכאל מתחיל לאכול בתיאבון רב ותוך כדי הארוחה מתחיל להתעוות ולבכות בקול גדול. יחד עם זאת ישנן מעט ארוחות שעוברות ללא כאבים. כמו כן, מיכאל צורח מכאבים כאשר הוא עושה קקי (פעם ביום). הקקי דיי קשה והרופאה המליצה לנו לתת לו מעט מים במשך היום על מנת לרכך את היציאות.
לגבי העיוותים בזמן האוכל, הרופאה נתנה לנו מרשם לתרופה, אותה רוקחים במיוחד במעבדות ברוטשילד בפ"ת. שם התרופה :LOSEC. אנחנו מאוד מתלבטים וחוששים להתחיל בטיפול תרופתי. מה גם שאני לא מבינה מדוע אין חברת תרופות, שמייצרת את התרופה.
אודה מאוד לקבלת מידע על התרופה, האם מומלצת? מהן החלופות? ובכלל חוות דעת...
תודה רבה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר בתיה וייס20/01/2010לוסק מיוצר במיוחד רק כסירופ, הוא תרופה ותיקה ונפוצה. טיפול תרופתי נוסף הוא זנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסצפון18/01/2010
לבן שלי שידוע על מחלה ניורולוגית עם פגיעה מוחית, נעשה ניתוח פונדובליקאציה עם הכנסת גאסטרוסטום לפני כ 10 חודשים
בתקופה האחרונה אני רואה חלב בלוע שהוא משתעל, אין לו הקאות, ויש לו שקדים אדומים, נבדק על ידי רופא א.א.ג שאמר לי שיש לו ריפלוקס, לציין כי הוא מקבל לוסק פעמיים ביום
השאלה היא, היתכן ריפלוקס אחרי פונדובליקאציה? ומה הבדיקה שצריך לעשות לו בכדי לשלול ריפלוקס ? מה הטיפול, ניתוח חוזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוסא
ד''ר בתיה וייס20/01/2010יתכן רפלוקס, ניתן לבצע צילום עם הזרקת חומר דרך הגסטרוסטום כדי לבדוק זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסטל17/01/2010
שלום, מראש מודה על התייחסותך, זו לא פעם ראשונה שאני מתיעץ בפורום. ביתי בת 3 ח', סובלת מרפלוקס די קשה, פליטות והקאות, מקבלת לוסק במינון 3 מ"ג לcc , שוקלת 6700 גר'. הלוסק עזר מאוד אך בשבוע האחרון ממש חלה החמרה, שוב באי שקט , בכי וצרחות במשך שעות עד שלעיתים רק אקמול מרגיע. ( עברנו ללוסק לאחר שלא היתה השפעה לזנטק), ניזונה מאינפמיל 40% ו60%הנקה , איך ניתן לעזור לה??המצב מתסכל מאוד............( כמובן שגם מיישמים המלצות "התנהגותיות": שיפוע במיטה, ישיבה בסל קל..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר בתיה וייס18/01/2010לא כל אי שקט מקורו בתופעות הרפלוקס. יש לשקול האם מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה ולבדוק סיבות אחרות לאי שקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס ונוטרמיגן
טל25/01/2010שלום, לביתנו רפלוקס, מקבלת 3 מ"ג לוסק ליום, שוקלת 6900 גר', בת 3 ח', זנטק לא היה יעיל, ניזונה מהנקה+ אינפמיל עד לפני 4 ימים, לאחר החמרה באי השקט עברנו לנוטרמיגן +הנקה ע"מ לשלול אי שקט שנובע מרגישות לחלבון חלב פרה. מאז 2 שינויים עיקריים: 1. 3 יציאות ביום לפחות (קודם אחת). 2. נראה שכואבת לה הבטן, צועקת וצורחת ברציפות שעתיים,מתפתלת, נרדמה עם אקמול. 3. בבדיקת דם ישנה אנמיה -המוגלובין 10 ובאולטרסאונד בטן ללא ממצא חריג למעט קיבה שמתרוקנת באיטיות.
שאלתי: האם הנוטרמיגן גורם לגזים? כאבי בטן עזים?
רופאת הגסטרו שלה מעדיפה לא להעלות מינון לוסק, האם להפסיק נוטרמיגן???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
ד''ר בתיה וייס25/01/2010אם אין שיפור על נוטרמיגן ניתן להפסיק, אך זו לא הסיבה לכאבי בטן. המוגלובין זה תקין לגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת מיםטובה17/01/2010
היי
בתי בת חצי שנה, עדיין ניזונה בעיקר מהנקה (מתקדמים לאט עם מוצקים בגלל גזים ועצירויות).
מקבלת בהוראת גסטרו פגלקס 2 כפיות ביום, כתוצאה יש 2 יציאות ביום
3 שאלות:
1.האם המינון גבוה (המינון המומלץ לגילה הוא חצי כפית לפי האריזה)
2.בגלל הפגלקס היא שותה כ300 מ"ל מים ביום מעבר להנקה. האם כמות זו יכולה לגרום להרעלת מים בגילה?
3.עדיין נראה שהיא מתאמצת הן ביום והן בלילה מתוך שינה (ואף מתעוררת צורחת ומתפתלת), מה יכולה להיות הסיבה? הרי יש יציאות והן יוצאות בקלות. נבדקה ע"י רופא, לא נמצא ממצא חריג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונת
ד''ר בתיה וייס18/01/2010הייתי מסתפקת בכפית פגלקס. אין בעיה עם כמות מים זו. כדאי להוסיף פרות וירקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן תפוחהליטל17/01/2010
לבני בן השנה ו3 חודשים יש בטן תפוחה מזה זמן מה. הוא מתפתח בצורה איטית ולאחר בדיקת דם נאמר שאין לו צליאק. הוא סובל המון מקיבה רכה ואינו עולה במשקל בהתאם לגילו, הוא נמצא במעקב רופא, אבל לא נאמר לנו דבר לגבי הבטן שלו, מה זה יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליטל
ד''ר בתיה וייס17/01/2010בטן תפוחה ותת משקל יכולים להיות ביטוי לתת ספיגה מסיבות שונות. יש לפנות לבירור גסטרו' מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפמילשיר17/01/2010
שלום רב
בתי בת השלושה וחצי חודשים החלה לקבל לפני כשבועיים אינפמיל כמזון בלעדי, זאת לאחר פליטות מרובות מאד ובכמויות מאד גדולות (היו גם מספר מועט של הקאות ממש).
הייתי רוצה לקבל חוו"ד נוספת מכם על תחליף המזון הזה (אני מעט לא רגועה לגביו היות וניתן במרשם רופא- נותן לי תחושה של תרופה) ולדעת האם נכון לתת אותו כמזון יחיד.
בנוסף, האם יציאות גושיות הינן מוכרות ונורמאליות בקרב ילדים שאוכלים תחליף זה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד''ר בתיה וייס17/01/2010האנפמיל בטוח כמו כל פורמולה אחרת. יציאות אלה תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זיתאולגה17/01/2010
שוב שלום, כבר פניתי אליך בפורום זה לגבי תינוק בן 3 חודשים ו-10 ימים שניזון מהנקה מלאה אך נורא מתאמץ כדי לשחרר גזים עד כדי כך שלא מליח לישון כמו שצריך וכל הזמן מקפל רגלים כלפי הבטן, נהיה אדום ובוכה מזה לפעמים (עושה 3 יציאות ביממה צהובות ורכות ). רופאת הילדים שלנו המליצה על מתן חצי כפית שמן זית כל יום ועגבנייה מגורדת(לא שלמה כמובן). רציתי לדעת מה דעתך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולגה
ד''ר בתיה וייס17/01/2010מכיון שאין עצירות אין צורך לתת טיפול. בגזים יחלפו תוך חודש רקוב לודאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון זונטק בטיפול בריפלוקסקרן15/01/2010
בני בן חודשיים סובל מפליטות מרובות . הפליטות הם גם מיד אחרי האוכל ולפעמים גם שעתיים אחרי. הפליטות לפעמים חלב לא מעובד, לפעמים חלב מעובד(סמיך) ולפעמים רוק. פרט לכך אחרי כל פליטה הוא בוכה המון כנראה בגלל כאבים. בני ניזון בהנקה מלאה.
רופא משפחה איבחן את התופאה כריפלוקס רשם זונטק פעמיים ביום.
השאלה האם זה באמת ריפלוקס?
ושאלה שניה מתי נותנים זונטק לפני האוכל או אחרי האוכל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר בתיה וייס17/01/2010פליטות אכן מעידות על רפלוקס אך זו אינה "מחלה" אלא מצב התפתחותי המשתפר עם הזמן. לא בטוח שאי שקט קשור לכך. זנטק נותנים לפני אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה לילדה בת 4עינת13/01/2010
שלום,
הבת שלי, בת 4, כבר 10 ימים עם דם בצואה. הוא מופיע לסרוגין, לא בכל יציאה, אבל בערך כל יומיים.
דם אדום, גם על הנייר וגם בצואה עצמה. הבדיקות שנעשו היו ברובם תקינות, לפי רופאת הגסטרו.
קבעתי לה תור לקולוסקופיה. אני לא ממש מצליחה להבין מה מחפשים עכשיו ומה התהליך. עד כמה אני צריכה להיות מודאגת, מה בדיוק בודקים..? אני לא ישנה בלילות מהמחשבות על מחלות קשות, ובעיקר מחוסר הוודאות.
מה השלבים הבאים אחרי הבדיקה?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
פרופ` יורם בוינובר13/01/2010לא צריכם להיות מודאגים. הקולונוסקופיה מתבצעת למציאת מקור הדמם. המקור יכול להיות פוליפ, גלע ברירית המעי, סדקבפי הטבעת או דלקת של המעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי ונטילת ברזל !!!בת 2613/01/2010
בוקר טוב ,
למה אסור לקחת כדורים שמכילים ברזל החל משלושה ימים לפני איסוף הדגימה הראשונה ועד לאיסוף הדגימה האחרונה ?
ואם עושים את הבדיקה בזמן לקיחת הברזל (והתוצאה תהיה חיובית 6/6 ) אז הבדיקה לא אמינה ?!!
ואם זה כן אסור לקחת את הברזל , אז למה באישפוז עושים את הבדיקה ונותנים 3 כדורי ברזל ביום ואפילו יש מקרים שנותנים עירויי ברזל ביום הבדיקה ?
זה ממש חשוב לי וממש מדאיג אותי , ולכן בבקשה ... תענה לי !!!
תודה והמשך יום נפלא ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריג
פרופ` יורם בוינובר13/01/2010כשלוקחים ברזל סיכוי רב של בדיקה חיובית מטעה. יש להימנע מלקיחת ברזל פומית. עירוי לא משפיע על תוצאת הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חול בצואהמיטל12/01/2010
מזה כמה פעמים ששמתי לב יש לבתי בת השנתיים חול בצואה ממש כמו חול ים בהתחלה חשבתי שהיא אכלה קצת חול בגן המשחקים אבל בלי שום קשר לגן משחקים זה קרה עוד מספר פעמים אני דואגת ולא יודעת מה זה יכול להיות ענו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` יורם בוינובר12/01/2010זה יכול להיות חלקי מזון או חול שאכלה. רצוי להראות לרופאך שיחליט. לפי תשובתו מעקב אחרי הבת והחלטה האם זקוקה לבדיקות בשל תופעת PICA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן העליונהתמר12/01/2010
בני בן 13.5 . בדר'כ בריא, ספורטאי (אופניים אתגרי). בחודשים האחרונים דיווח על כאבי בטן מטרידים תוך כדי ולאחר ספורט - שחלפו כשעה-שעתיים לאחר מכן.
לפני כשבוע וחצי החלו כאבים בבטן העליונה (קיבה ומעיים) שלא חלפו עד כה. הכאבים מלווים בבחילות. בדיקות דם וצואה שליליות. אולטראסאונד ללא ממצאים. טופל במאלוקס ולאחר מכן באומפראדקס (ללא תועלת).
נשלח לבדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי. בהוראת רופא הילדים ביצע הבדיקה לאחר הפוגה של 24 שעות מלקיחת האומפראדקס (למרות שלפי ההנחיות נדרשים שבועיים). התוצאה - 1.8 .
עדיין סובל מכאבים חזקים/בינוניים קבועים בכל שעות היום והלילה, גם לאחר ותוך כדי אכילה (אוכל בסיסי כאורז וצנימים).
מה עושים ???
נ.ב.
לפני כשנה חווה הילד מצב דומה אולם הכאבים לא היו כה אינטנסיביים ולאחר כחודש נעלמו כל הסימפטומים ללא טיפול.
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר
פרופ` יורם בוינובר12/01/2010רצוי להשגיח עוד תקופה של מס ימים. לבדוק השתן. ללא הטבה לפנות לגסטרו ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן
תמר13/01/2010מה לבדוק בשתן ? לבקש הפנייה לבדיקת שתן (לכללית/אחרת) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא מצליח לשחרראולגה12/01/2010
שלום רב,
התינוק שלי בן 3 חודשים ושבוע ימים, בסביבות גיל חודשיים מאוד סבל מגזים שאי-אפשר לתאר במילים עד כמה . ההתקפים עצמם חלפו אך מה שנשאר זה זה שהוא כל הזמן מתאמץ ולוחץ, כבייכול רוצה להפליץ / לשחרר גזים או לעשות קקי אך לא מצליח, לפעמים מצליח לשחרר גז אחד קטן אך לא נרגע מזה. הדבר מעיר אותו משינה והתופעה חמורה בעיקר בלילה, הוא מתעורר לינוק סביבי שעה 1 בלילה ת ואחרי זה פשוט לא מצליח לישון, נרדם-מתעורר-נרדם-מתעורר -מקפל רגליים, מתאמץ, מסובב ראש לימין ולשמאל עד שבשעה 7 בבוקר הוא עושה קקי ומשחרר גזים אך עדיים ממשיך להתאמץ פשוט פחות. שוב עושה קקי סביב שעה 12 (לא קבוע) ושוב סביב שעה 5 אחרי הצהריים.
בגלל זה אני לא ישנה כבר 3 חודשים ומאוד מותשת, הבנתי שזה קורה אצל יונקים בעיקר. הוא ניזון מהנקה מלאה.בני מאוד סובל מזה וגם לא מצליח לישון כמו שצריך ולנוח.
פי הטבעת שלו תקין-נבדק ע''י רופאת הילדים שלנו.
עולה יפה במשקל, כמות היציאות- 2-3 ביממה, רכות וצהובות.
טופל ע''י בייביזים כ-3 שבועות, ניסינו להפסיק- אך היה נראה כי המצב החמיר אחרי שהפסקנו אז המשכנו שוב לתת את הטיפות.
השאלות שלי הן:
1. אם אפסיק להניק ואעבור לתמ''ל- האם הדבר יחלוף?
2. מה הצפי?כמה זמן זה עוד ימשך?
3. האם ניטל לטפל בזה או שאין מה לעשות בעניין?
4. האם להמשיך מתן בייביזים? או שזה עלול להחמיר בעקבות המתן?
5. למה זה קורה?
המכתב יצא לי די ארוך-סליחהת פשוט ניסיתי לתאר את המצב, ותודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולגה
פרופ` יורם בוינובר12/01/2010עצירות על רקע הנקה תופעה לא נדירה. אין תרופה יעילה לגזים. במתן פורמולהאני ממליץ על תוספת מים בהנקהלא ניתן לעשות זאת בצורה יעילה. התופעות חולפות עם הזמן. בהמשך תוספת מרק ופרי עשויים לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה בקשר לנוטרמיגןשגיב11/01/2010
שלום יש לי ילדה בת חודש ושבוע לפני שבוע לקחנו אותה לבית החולים מיכוון שהיה לה שילשולים וחום בינוני לאחר בדיקות הגיעו למסקנה שכנראה יש לה רוטה וירוס אז המליצו לשנות לנוטרמיגן
האם יש חיסרון בנוטרמיגן?והאם אפשרי בעתיד לעבור למזון אחר ?תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשגיב
פרופ` יורם בוינובר12/01/2010אני לא הייתי ממליץ על נוטרמיגן במיקרהשתיארת. לדעתי ניתן לחזור לכלכלה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזאלנה10/01/2010
שלום רב!
האם תיתכן בעית מעי רגיז בתינוק בן 6 חודשים הניזון מהנקה בלבד? יש לו 3-4 יציאות נוזליות ביום(יש אודם באיזור פי הטבעת למרות המשחה נגד תפרחת החיטולים), גראפסים רבים ,כאבי בטן ואי שקט במהלך רוב היום.
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלנה
פרופ` יורם בוינובר10/01/2010זה לא מעי רגיז בגיל זה. זו תופעה שכיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)