פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• עצירות בעקבות גמילה
    אסתי
    20/05/2010

שלום רב
    נכדי בן שלש וחצי שנים.לפני כ-10 ימים ,בעקבות גמילה מצואה ,פיתח עצירות.החל לקבל מזה 6 ימים (בהמלצת רופא},אבילקס 5מ"ל 3X.אולם,רק באמצעות נר גליצרין(שיצא בשלמותו),היתה יציאה עם מעט דם.
    האם להמשיך עם אבילקס או רצוי להחחליף לפגלקס?
    בכבוד רב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות בעקבות גמילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתי

פרופ` יורם בוינובר
    20/05/2010

ממליץ פגלקס או שמן פרפין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה שחורה
    עינב
    20/05/2010

שלום רב,

ביתי בת שנתיים וחודשיים ,בדרך כלל הצואה שלה די כהה אני חושבת שהייתי צריכה לשים לב לפני ,אף פעם היא לא הייתה חומה\רגילה ,עכשיו כשאני חושבת על זה תמיד היא הייתה די כהה ,אבל היום הצואה הייתה ממש שחורה ודביקה ,,היא לא מתלוננת על שום דבר נוסף,מה יכול להיות העניין האם צריך לעשות בדיקות כלשהן?

תודה,עינב.

לקביעת תור
    סגירה
    צואה שחורה

הוספת תגובה

• עינב

פרופ` יורם בוינובר
    20/05/2010

צבע הצואה תלוי בפיגמטים במזון. לשלילת דמם ממע העיכול יש לבצע ספירת דם. מתן ברזל יכול לגרום לשינוי צבע הצואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות מרתיות חוזרות
    ל.מ
    20/05/2010

בתי בת 9 . מזה כשנה מידי פעם , מקיאה בשעות השחר, הקאות מרובות - יותר מ10 בכל ארוע, כל מספר דקות עד להקאות מרתיות. נשלחנו לברור של בדיקות דם , בדיקות אלרגיה וצילום בריום.לשלילת מלרוטציה.
    הילדה סובלת מעצירויות במשך שנים.

אנו מתלבטים מאד לגביי הצילום בריום בגלל הקרינה הרבה, חומר הבריום שעלול אף הוא לגרום לסיבוכים
    .האם בבדיקות הדמיה אחרות ניתן לבדוק מלרוטציה?
    האם יתכן בגיל כזה מלרוטציה?
    האם בזמן התקף ההקאות צריך להגיע לבית חולים בדחיפות?{מה שלא עשינו עד כה}
    האם קיים טיפול שמרני "לא ניתוח, לבעיה זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות מרתיות חוזרות

הוספת תגובה

• ללמ

פרופ` יורם בוינובר
    20/05/2010

הדרך להדגמת מלרוטציה היא צילום רנטגן עם חומר ניגוד. כן בגיל זה זה יתכן. על ניתוח לא ניתן לדבר לפני אבחון. אין טיפול שמרני למלרוטציה סיפטומטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יהודית
    18/05/2010

שלום בני בן שלוש עשיתי לו תיפקוד כבד וויש בדיקה LDH הנורמה 460 ולבן שלי יצא 479 ושער תפוקידי כבד הכל תקין מה זה אומר לגבי הכבד? האים אני צריכה לחזור אל הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למלי

פרופ` יורם בוינובר
    18/05/2010

זו עליה מינמלית של אנזים שאינו בא רק מהכבד אלא גם משריר וכדוריות הדם. העליה הזו מינימלית. רצוי לחזור אחרי תקופה של מס שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Shigella sonnei לבת שנתיים
    ק
    17/05/2010

שלום ד"ר!
    לפני שבוע ויומיים ביתי בת השנתיים קיבלה חום גבוה(40+) ושלשולים קשים, היא קיבלה את זה קשה משהיא קבלת מחלות בדר"כ אז הלכתי למחרת לרופא הילדים שלה שטען שזה ויראלי, התעקשתי על בדיקת מעבדה וקיבלתי. החום עבר לה אחרי יום.
    השלשול שלה המשיך, אבל נעשה פחות חריף. אחרי כ5 ימים נראה כי היא מחלימה, אבל ביום שישי בבוקר(שבוע אחרי שהיא קיבלה את המחלה) נכנסתי לאתר האינטרנט של הקופה וראיתי שהחיידק הנ"ל (Shigella sonnei ) צמח בתרבית. באותו יום התחלתי גם אני לסבול מכאבי בטן קשים, עוויתות כואבות בבטן, שלשולים קשים, צמרמורות, כאבי גוף ממש חזקים וחום מאד גבוה(40+ שלא ירד עם 3 אקמולים ואני לא מפתחת חום כמעט ובחיים לא הגעתי ל40) ממש הגעתי למצב התייבשות (כל כוס מים שהכנסתי יצאה החוצה, סליחה על הביטוח) כי התעלפתי. עברו כמעט 4 ימים, החום עבר לי אחרי יומיים, אבל השלשולים נשארו-אמנם לא כמו שהיו, אבל בכל זאת תכופים מימיים וכואבים. לפני יומיים שמתי לב שהשילשולים של הילדה לא נגמרו ויש לה פה ושם שלשול.
    מה הכי מפחיד אותי? יש לי תינוקת בת חודש בבית ואני מיניקה אותה(הנקה מלאה-והמחלה גם פוגעת לי ביצור החלב) אני ממש פוחדת עליה והיום יצא מצב שהשתעלתי כשהינקתי וכיסיתי את הפה עם היד ובהיסח דעת נגעתי לה בפהוהרוק שלי הגיע אליה- האם החיידק עובר ברוק? אני בהסטריה כי נראה לי שגם בעלי נדבק והוא נישק את התינוקת אתמול.
    אני שוטפת ידיים כל פעם שאני יוצאת מהשרותים ומנקה באלכוג'ל. האם גם לי יש את החיידק?
    מה לעשות עם הבת הגדולה? לחזור לרופא לאנטיביוטיקה?
    איך לשמור על התינוקת? על מה עלי להקפיד? אני ממש פוחדת כי בחיים לא חליתי במשהו נוראי כזה ואקמול תמיד עובד עלי וכאן לא עבד כלום...
    מה בנוגע לכביסה של הבת הגדולה? כשהשלשול בורח לבגדים?נראה לי שהטעות הייתה לשים את הכביסה עם הכביסה שלנו ואנחנו מכבסים ב30 מעלות ואולי ככה נדבקנו?
    סליחה על האורך אני פשוט מאד מודאגת ויש תור לרופא הילדים רק בעוד 4 ימים.
    תודה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    Shigella sonnei לבת שנתיים

הוספת תגובה

• לק

פרופ` יורם בוינובר
    17/05/2010

האמצעי למניעה הוא היגיינה. לחולה מגיע אנטיביוטיקה עי רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס סמוי
    שירה
    17/05/2010

שלום,

ביתי בת 3 וחצי חודשים, ונראה שמאוד סובלת ממשהו. עד ששמעתי על מה שנקרא "ריפלוקס סמוי" הנחתי שמדובר בכאבי בטן רגילים שיש לתינוקות, אבל לאחר שקראתי קצת על ריפלוקס סמוי אני חוששת שזה מה שיש לה.
    במשך כל התקופה הזו (3 חודשים) היא בוכה המון, צורחת, ורוב היום נמצאת על הידיים שלנו... היא רק יונקת, ועולה יפה במשקל (היא באחוזון הכי גבוה), אבל לפעמים נראה לי שהאוכל "עולה" לה, והיא בולעת בחזרה.
    בנוסף, היא מוציאה הרבה רוק, ואוכלת את הידיים שלה. לכן חשבתי שאולי מדובר גם בכאבי שיניים, אבל נראה לי שזה קצת מוקדם לגילה...
    איך אפשר לבדוק האם מדובר בריפלוקס סמוי? ומה הפיתרון לכך?
    היא לא יונקת מסודר כל כך, ולפעמים יונקת גם כעבור שעה מהפעם הקודמת, האם זה מגביר את הכאבים? לפעמים היא יונקת בנינוחות, ולפעמים באי נוחות, האם זה סימן נוסף לריפלוקס?
    אציין כי לאחרונה היא דווקא נרגעה, מה שהגביר אצלנו את המחשבה שמדובר בכאבי הבטן שעוברים בגיל 3 חודשים, אולם בשבוע האחרון חזרה לצרוח ולבלות רוב היום על הידיים...
    לכן אחזור על שאלתי- האם מדובר בריפלוקס סמוי? איך אפשר לבדוק זאת ומה הפיתרון?
    תודה רבה, וסליחה אם כתוב קצת בבלבול...

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס סמוי

הוספת תגובה

• להילה

פרופ` יורם בוינובר
    17/05/2010

רצוי קודם כל לא להאכיל יתר על המידה. בחשד לרפלוקס סמוי ניתן לטפל בזנטק ולראות התוצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זנטק מזיק?
    אורנית
    16/05/2010

בני בן החודשייים מקבל זנטק 0.8 פעמיים ביום, ( שוקל 5.600)בוקר וערב לפני האוכל.
    לאחרונה שמעתי ממקור מוסמך כי זנטק לא מומלץ כיון שהוא מזיק.
    האם זה נכון?
    נוסף לכך, אם אני אחלק את הזנטק למנות יותר קטנות ואפזר את הנתינה במשך היום האם זה יהיה אפקטיבי יותר? או שלא כדאי?

לקביעת תור
    סגירה
    זנטק מזיק?

הוספת תגובה

• לאורנית

פרופ` יורם בוינובר
    17/05/2010

האינפורמציה שקיבלת לא נכונה. אני ממליץ על טיפול 3 פעמים ביום חצי שעה לפני האכלה עד כמה שניתן לשמור על לוח הזמנים. זה לא קדוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק עם קוליק ולא עולה במשקל
    דורון
    15/05/2010

בני בן 3 חודשים סובל מהקאות ושלשולים רבים. החלפנו את המזון למזון ללא חלב הוא מקבל זאנטק. היו מספר ימים טובים שבהם בכה פחות ולא הקיא. אולם עכשיו ממשיל לצרוח ללא הפסקה ולהקיא. רופא אבחן קוליק. אולם בשבועיים האחרונים הוא ירד במשקל ב-80 גרם ושוקל עכשיו רק 5,130 גרם.
    מה עושים? אנחנו מאוד מודאגים!

הוספת תגובה

• לדורון

פרופ` יורם בוינובר
    17/05/2010

פונים לרופא מטפל שיקח מכם אנמנזה נאותה , יבדוק התינוק וישלול הגורמים לתופעות שנזכרו אצל התינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עדי
    14/05/2010

שלום
    בתי בת שבעה שבועות יונקת באופן מלא לפי דרישה, נותנת שתן ועולה במשקל. לאחרונה עברה שמונה ימים ללא יציאות, על אף ערסולים, עיסויי בטן. נתנו לה חצי נר ויצא לה ממש ממש מעט בעקבותיו. לאחר שלושה ימים שבהם המשכנו בשיטות טבעיות כולל רפלקסולוגיה ואפילו דיקור, נתנו עוד חצי נר ורק אז עשתה לאחריו יציאה וביום למחרת שוב יציאה גדולה. מאז כבר שבוע, שוב ללא יציאה.
    אני יודעת שבעיקרון עד עשרה ימים זה תקין לתינוק יונק ללא יציאה , אבל היא היתה חסרת מנוחה ככל שהתקדמו הימים, וכן הוציאה הרבה גזים "מסריחים" שאני מניחה שמעידים על כך שיש לה מה להוציא. יחד עם זאת כשלבסוף הוציאה לא היתה יציאה קשה אלא רכה מאוד, כך שלא מדובר בעצירות. אני מבולבלת, ולא מבינה מה הסיבה. אם זה לא עצירות, וכן יש לה מה להוציא, אז מה יכולה להיות הסיבה שהיא לא מוציאה??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לעדי

פרופ` יורם בוינובר
    17/05/2010

כן בהנקה לעתים היציאות בתדירות נמוכה. הסיבה לא ידועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה נוזלית אצל בת 6 שבועות
    לילי
    14/05/2010

שלום, ביתי בת 6 שבועות וניזונה בעיקר מתמ"ל. סובלת מכאבי בטן באופן רנדומלי לאורך כל היום והלילה ובשבוע האחרון הצואה שלה הפכה נוזלית כמעט לגמרי ומצחינה (עד עכשיו הייתה עם גרגירים קטנים ובריח של קקי של תינוק, עדין יותר...).
    האם זה אומר שהגוף שלה לא סופג מספיק חומרים מזינים מהתמ"ל? אולי שהצואה הקשה יותר נשארת לה תקועה בבטן?
    האם החלפת תמ"ל תעזור? (ראוי לציין כי כבר ניסינו נוטרמיגן לפני כמה שבועות כי הרופאה ביקשה לשלול אלרגיה לחלב בעקבות כאבי הבטן, אבל זה לא שיפר את המצב)
    אשמח לתשובתכם!

הוספת תגובה

• ללילי

פרופ` יורם בוינובר
    17/05/2010

במידה ועולה במשקל הספיגה טובה ונאותה. לקוליק אין טיפול יעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול בהיר מלווה בריר אצל תינוק
    אסתי
    13/05/2010

שלום,
    ביומיים האחרונים (אז התחלתי לעקוב, יכול להיות שהתחיל מעט קודם) יש לבני יציאות שנעות בין שלשול מימי לצואה רכה - בכל מצב היציאה בהירה (בין חום בהיר מאד לצהבהב), בכמה פעמים ראיתי שהיא מלווה בריר.
    בני בן שנה ו-4, מצב רוח תקין, לא חולה, אין חום, אוכל הכל, לא ידוע על אלרגיות. יש לו חוסר ברזל ולכן הוא מקבל פריפל (צבע הצואה בולט כי הרי אמור להיות כהה יותר בגלל הברזל שהוא מקבל).

האם עליי לפנות לרופא?
    תודה.

הוספת תגובה

• ומוסיפה-

אסתי
    13/05/2010

לא יודעת אם זה קשור, אבל לפעמים הוא מקיא (נאמר פעמיים בשבוע, לפעמים שלוש)- בד"כ אני חושבת שזה כשהוא אכל יותר מדי או אם אכל משהו שלא נלעס טוב שגורם לו לגירוי ולשיעול ולאחר כמה שיעולים- מקיא.

שקלתי אותו היום- עלה 400 גרם בחודשיים, שוקל 9.8

האם צריך טיפול בנושא זה מעבר לשמירה על המזון שהוא אוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסתי

פרופ` יורם בוינובר
    17/05/2010

בשלב זה איני רואה צורך לפנות לרופא. לא כל שינוי ביציאה מצריכה התערבות רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאוקייט
    חיה
    13/05/2010

עקב פליטות מרובות ולפיכך, אי עלייה משמועתית במשקל, ביתי בת חודש וחצי הועברה לנאוקייט, אחרי שניסינו סימלאק, מטרנה, סימלאק טופ פרי, נוטרמגן, אינפמיל והפליטות עדיין רציניות ואין עליה במשקל, בשניידר העבירו אותנו לנאוקייט ויש קצת עליה בימים האחרונים.
    השאלה שלי היא, האם מותר להסמיך קצת את הנאוקייט בדייסת קורנפלור כי באינפמיל היה אסור בשום אופן ןובנוטרמגן גם ההסמכה לא עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    נאוקייט

הוספת תגובה

• לחיה

פרופ` יורם בוינובר
    17/05/2010

כן ניתן להסמיך הניאוקייט בכמות של 3-5%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציאלק לבן שנה וחצי
    רות
    13/05/2010

אני מודאגת מאוד לפני כחודשיים התגלה לבני בן שנה וחצי צילאק ואנו בתזונה ללא גלוטן . היציאות עדיין רכות מאוד ואף קורה שיש יציאה גם בלילה. תוך כמה זמן אמורות להתסתדר היציאות

לקביעת תור
    סגירה
    ציאלק לבן שנה וחצי

הוספת תגובה

• לרות

פרופ` יורם בוינובר
    17/05/2010

אני מניח שעשיתם כל הברור והאבחנה נקבעה אחרי ביופסיה. לרירית המעי לעתים לוקח חודשים לחזור למצב הנורמלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות -בן 3
    יעלי
    12/05/2010

שלום
    בני יהיה בעוד חודש בן 3,בגיל 6 חודשים הייתה לו פיסטולה עבר בעקבותיה 3 ניתוחי פתיחת פיסטולה, מזה כשנה וחצי המקום סגור ונראה שקט,לפני כחודשיים סבל מעצירות קשה במשך כשבוע,הרופא נתן לנו חוקני מיקרולט ובאמת כעבור מספר ימי טיפול השתחרר וחזר ליציאות רגילות, לפני כחודש חזרה שוב העצירות,הפעם המיקרולט עזרו לאותו רגע ,אבל כבר כחודש סובל מעצירות, עושה כ-8 פעמים ביום מעט קקי,אבל לא מצליח לעשות הכל ,ובנוסף עושה הכל בתחתונים למרות שהיה כבר גמול .קיבל מגסטרוילדים נורמלקס אך גם עם הנורמלקס לא מסתדר,,יש ימים שהוא עושה קקי ממש רך פעמיים שלוש ביום בתחתונים וכשמפחיתים את כמות הנורמלקס שוב מנסה במשך כל היום לעשות לפעמים 6-8 פעמים ביום והכל בתחתונים, הפסיק לגמרי ללכת לשירותים.התזונה שלו לא כוללת ירקות ופירות-למרות שאנחנו כל הזמן מנסים לתת לו הוא לא מוכן להכניס לפה.הוא אוכל עוף ,ביצים ודברי חלב.
    הילד מתלונן עלכאבי בטן וגם כרגע יש לו פיסורה וכואב לו כשעושה קקי,אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות גם הילד סובל וגם אנחנו מותשים כל היום סביב קקי וניקוי הקקי ,כיוון שהוא עושה קקי רק בתחתונים,אנחנו משתדלים לא לכעעוס עליו,אבל לא באמת יודעים אם הוא עושה בתחתונים מסיבה התנהגותית או בגלל הבעיה של העצירות בכל מקרה אנחנו לא יודעים מה לעשותגם עם בעיית העצירות שלא ניפתרת וגם עם כך שעושה בתחתונים.
    אנחנו זקוקים לעזרה דחוף.
    בתודה מראש הורים מודאגים

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות -בן 3

הוספת תגובה

• ליעלי

פרופ` יורם בוינובר
    12/05/2010

רצוי שיראה גסטרואנטרולוג ,עד אז רצוי לתת שמן פרפין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח
    צפון
    12/05/2010

שלום ד"ר
    הבן שלי עבר ניתוח חוזר של פונדובליקאציה פתוחה- לפני שנה עבר פונדובליקאציה לאפורוסקופית- עם הכנסת גאסטרוסטום
    התינוק ידוע על בעיה ניורולוגית
    אך כעת 10 ימים אחרי הניתוח סובל משתי בעיות שלא היו
    1- גיהוקים אחרי אוכל
    2- מתקשה לבלוע את הרוק שלו ומתרקם בגרון- תופעות שלא היו בעבר
    מה הסיבות לכך? האם זה מהלך תקין אחרי הניתוח? הסימנים עוברים ואיך לטפל בהם
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח

הוספת תגובה

• למוסא

פרופ` יורם בוינובר
    12/05/2010

שאלות אלו צריך להפנות לרופאים שמטפלים בו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה